Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Επειδή η κύρια δουλειά του δήμου - κατά την ταπεινή μας γνώμη πάντα -  είναι να ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ και να λειτουργεί έτσι ώστε να προσφέρει έργο στους δημότες και δευτερευόντως να τρώγεται με τις εσωτερικές αντιθέσεις των εντός του κόλπου, εχθές δεν θέλαμε με τίποτα να βγάλουμε "κακή" είδηση στην ΠΛΑΤΕΙΑ όταν εμείς - ΜΟΝΟ (αν είναι δυνατόν δηλαδή) - αναδείξαμε την είδηση για το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Δεν μου κάνει εντύπωση βέβαια.
Η πιθανή ανέγερση του Δημαρχείου και άρα η μεταστέγαση του δήμου από τα νοικιασμένα κτίρια ΧΑΛΑΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ του συστήματος της αυτοεξυπηρέτησης που υπερασπίζεται - βεβαίως - την διατήρηση του σημερινού στάτους ΝΟΜΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ εξ αυτής προερχόμενων ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ με κάθε τρόπο, ποντάροντας στις αδυναμίες του Συμεών, τον χαρακτήρα του και τον αυταρχισμό του, για να ξαναπάρει το μαγαζί και να διατηρηθούν τα πράγματα ως έχουν στη μοιρασιά συμφερόντων που έγινε στο Χαλάνδρι μετά το 2006, όταν έφυγε από την μέση ο ... ενοχλητικός.

Θα μου πεις είσαι άδικος, ο Κουράσης, η αιχμή της αυτοεξυπηρέτησης για επανακατάληψη του κάστρου, μετά την καργαριστερή παρένθεση, ψήφισε το δημαρχείο.
Το ίδιο και ο Στάθης που κινδυνεύει τώρα από τον .... Αιβαλιώτη να τον κάνει ντα ντα με την σανίδα.
(Ίσως γι΄αυτό έφυγε ο Στάθης και άφησε μόνο του τον Πράσσο να ψηφίσει υπέρ του δημαρχείου - η Κατερίνα Καζάνη έλειπε έτσι και αλλιώς από το συμβούλιο. Σου λέει ο Στάθης ας φύγω μην φανεί το όνομά μου στην απόφαση και έρθει και μους τις βρέξει με την σανίδα αν ψηφίσω).

Όχι δεν είμαι άδικος με τους δεξιούς συναδέλφους. Απλά δεν έχω μνήμη χρυσόψαρου.

Πάντα ψήφιζαν οι δεξιοί συνάδελφοι το δημαρχείο, πάντα "πούλαγαν" στον ιθαγενή την ανέγερσή του προεκλογικά (μάλιστα μας είχαν κάνει και την τιμή να μας βάλουν και ένα πανώ εκεί για να μας τιμήσουν (πριν τελικά μας μαμήσουν)  και όμως από το 2002 μέχρι να παραδώσουν την εξουσία στον Συμεών, ελπίζοντας σε παρένθεση, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, αφήνοντας την μελέτη να αραχνιάζει στα ντουλάπια και παριστάνοντας ότι συζητάνε "καλύτερες εναλλακτικές" χωροθέτησής του σε άλλο "καταλληλότερο" χώρο. (Μόνο στην κορυφή της Πεντέλης δεν πρότειναν να το πάνε για .... αποκέντρωση. Διότι στο Χαλάνδρι θα αποκεντρώναμε το Δημαρχείο για να μην ενοχλεί τα μπαρ, μες τα πόδια τους).

ΤΗΝ ΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ των δύο κτιρίων σε κολλητούς πολιτικούς συνεργάτες, ισχυρούς κομματικούς και τράπεζες και νοίκιαζαν και τρίτο (το παντοκοροϊδείο) από άλλο κομματικό φίλο. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΑΥΤΑ, μην τα ξαναλέμε.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ, τα λόγια, η βέρμπα καμία ψηφοφορία στο ΔΣ δεν έχει μεγάλη σημασία.
 ΕΙΠA, ΞΕΙΠΑ ΧΕΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΛΑ ΜΟΥ λέμε στα τρελονήσια.
Άλλωστε για πολλούς δεν θα είναι η πρώτη φορά που άλλα ψηφίζουν στο ένα συμβούλιο και άλλα στο επόμενο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ".

Σου λέει "είναι μαγκιά να μην είσαι προβλέψιμος" και να κάνεις "ελιγμούς".
ΞΥΠΝΑΔΑ! ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕΣ! ΤΟΥΣ ΚΟΡΟϊΔΕΨΕΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΑΡΕΟΥΣ.
Λες και παίζουμε τις αμάδες.

Εγώ πάντως γέρασα και είμαι και 105 κιλά με πρόβλημα μέσης, για να κάνω πιρουέττες, προτιμώ την ντόμπρα συζήτηση.
Άλλωστε δεν έχω πρόθεση "να την φέρω σε κανένα" για να παίζω παιχνιδάκια και πες με εσύ μαλάκα και ότι δεν κάνω για την πολιτική.
Προφανώς. Γι΄αυτή την "πολιτική" είμαι παντελώς ακατάλληλος.

Προχτές το συμβούλιο ξαναέγινε μπουρδέλο στην ΠΗΔ συζήτηση.

Στην ΗΔ πρώτο θέμα είχε την έγκριση του ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι.

Δεύτερο την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το δημαρχείο.

Είχε την έγκριση της λίστας των παιδιών για τους παιδικούς σταθμούς. Οικογένειες περιμένουν να μάθουν αν θα είναι στους τυχερούς που θα έχουν θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τα παιδιά τους.

21 επιχειρήσεις θα έτρωγαν πρόστιμο για "φονκές" πινακίδες από την διοικησάρα.

Στο συμβούλιο θέμα ήταν η ίδρυση Δημοτικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, θέμα που θέλει πολύ συζήτηση.
Και καμιά 25αριά ακόμα θέματα που αφορούσαν ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ και τις ζωές τους.

Και εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ!
Δεν παίρνουμε φράγκο. Ούτε καφέ δεν έχουμε στο συμβούλιο.
Και πάμε και στην δουλειά μας που μας την πηδάνε ΟΙ "ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ"  και μετά πάμε στον δήμο να ασχοληθούμε με τα θέματα των δημοτών.

ΝΤΑΞΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ, δεν μας υποχρέωσε κανείς θα πεις.

ΑΛΛΑ να σκάνε θέματα ΜΕΓΑΛΑ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ουρές και συνέπειες στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση
  • Προσωπικά από ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - όχι μετά από συλλογική απόφαση του ΔΣ του σωματείου,
  • να βγαίνουν ως άσσοι από το μανίκι παικτών πόκερ σε σαλούν της άγριας δύσης,
  • σε επιλεκτική συνεννόηση με κάποιες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ούτε καν με όλες) με τις οποίες η πρόεδρος διατηρεί καλές προσωπικές σχέσεις,
  •  να γίνονται ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για τις οποίες κανείς - πλην των παραταξιακών φίλων της προέδρου - δεν ήξερε τίποτα και να καλείται να πάρει θέση ενώ βέβαια εκείνη την ώρα  ούτε να διασταυρώσει, ούτε να ερευνήσει, ούτε να τεκμηριώσει, ούτε να επεξεργαστεί μπορούσε, 
δεν συνιστά ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ και υπερβαίνει τον ρόλο της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΙΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ.

  • ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ  ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΟΒΑΡΑ. 
  • Απλά να "παιχτεί" κουτσουρεμένο και μετά από κοπτοραπτική στο φιλικό μέσο και να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις και μόνο.
Η στάση αυτή τη προέδρου του σωματείου συνιστά απροκάλυπτη εμπλοκή στο πολιτικό - παραταξιακό παιχνίδι, ΜΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της ιδιότητάς της, διότι προφανώς ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και μόνο - ούτε ως διευθύντρια, ούτε ως πρόεδρος -  έχει το δικαίωμα να έχει την παραταξιακή της προτίμηση,
ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΟΜΩΣ!
ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Είναι εκφραστής ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και μόνο αν έχει τέτοιες. έχει δικαίωμα να έρχεται στο συμβούλιο και να θέτει θέματα, για να μην τρελαθούμε κιόλας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΣΜΟΣ επειδή έτσι βολεύει κάποιες δημιοτικές παρατάξεις.

Και βεβαίως δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα η πρόεδρος να αιφνιδιάζει το δημοτικό συμβούλιο και να επιβάλλει να συζητάνε 41 εκλεγμένοι νοματαίοι επί τρίωρο, θέμα  το οποίο ΑΓΝΟΟΥΝ.

Δεν έχει δικαίωμα   να αποδυναμώνει τα θέματα της ΗΔ τα οποία ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ και συζητιώνται οργανωμένα και σοβαρά, με έγγραφα, τεκμηρίωση, ενημέρωση,  διεκδικώντας για τον εαυτό της ένα ιδιαίτερο ΠΟΛΙΤΙΚΟ προνόμιο το οποίο δεν υπερβαίνει μόνο τον συνδικαλιστικό της ρόλο αλλά υπερβαίνει ακόμα και τον ρόλο και τα δικαιώματα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.

Διότι ο δημοτικός σύμβουλος στο συμβούλιο δεν μπορεί να παίρνει το λόγο όποτε θέλει, όσο θέλει και  να επιβάλλει να συζητιέται ό,τι και όποτε θέλει.
Ακόμα και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης για να θέσει θέμα στο συμβούλιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ το 50+1 των συμβούλων.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαλύεται και να αποδιοργανώνεται.
ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ.
Η ΠΗΔ συζήτηση είναι για τις δημοτικές παρατάξεις και τους ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ.
Τους δημότες.
Να έρθουν εκεί τίποτα πολίτες που δεν είναι ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ και να μας βρίσουν για το πόσο καλά τα κάνουμε εμείς οι εκπρόσωποί τους, να μας θέσουν κανένα αίτημα και κανένα πρόβλημά τους.

Οι εντός των τειχών έχουν πολλούς τρόπους να θέσουν και να αναδείξουν θέματα ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.
Ή μάλλον ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

Πόσο μάλλον η πρόεδρος του σωματείου.
Που πρώτα από όλα έχει το όπλο να θέσει ΟΠΟΙΟ θέμα θέλει στο ΔΣ του σωματείου που προεδρεύει, ό,τι ώρα θέλει, να λάβει συλλογική απόφαση, να  ενημερώσει μετά  ΟΛΕΣ τις παρατάξεις  και μετά να έρθει στο συμβούλιο να ζητήσει να τοποθετηθούν.

Αλλά ακόμα και έτσι να έρχεται στην ΠΗΔ η πρόεδρος, ακόμα και για να θέσει ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ θέματα, πρέπει να το κάνει ΜΕ ΜΕΤΡΟ, ΣΎΝΕΣΗ και σεβασμό στα θέματα της ΗΔ και των συνδημοτών της.
ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ!
Δεν είναι το δημοτικό συμβούλιο όργανο των εργαζομένων και μόνο. ¨Εχει και άλλους δημότες ο δήμος.

Αλλιώς κινδυνεύει να κατηγορηθεί η πρόεδρος,  ότι αξιοποιείται μικροπαραταξιακά και επιχειρεί να μπλοκάρει την θεσμική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, να διαλύσει ή να αποπροσανατολίσει τους συμβούλους - με άλλο - πιο πονηρό από τον αούρδικο, σταλινικό τρόπο του Συμεών, για να αποφύγουν την τοποθέτηση επί των θεμάτων της ΗΔ φιλικές δημοτικές παρατάξεις.
Αυτό μπορεί να πει κάποιος κακός και ανάποδος, σαν τον Ακατανόμαστο.

Επί της ουσίας του θέματος που άνοιξε η πρόεδρος του σωματείου στην ΠΗΔ συζήτηση δεν θα τοποθετηθούμε εμείς ακόμα .

Το θέμα δείχνει να είναι πραγματικά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ για να τοποθετηθεί κανείς ΑΣΟΒΑΡΑ και ΠΡΟΧΕΙΡΑ.

Και βέβαια εμείς δεν θα κάνουμε κοπτοραπτική στα ηχητικά της συζήτησης που έχουμε στα χέρια μας.
Όταν θα τα δημοσιοποιήσουμε θα τα δημοσιοποιήσουμε ολόκληρα. Χωρίς ψαλίδι.

Μέχρι τότε μένουμε στο ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ και ερευνούμε την ουσία των καταγγελιών της προέδρου του συλλόγου.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ 2017 - Μια χρονιά δημιουργική και «γεμάτη» εκδηλώσεις και δράσεις!

Στο 2ο τεύχος των "Αργοναυτικών" προσπαθήσαμε να καταγράψουμε όσα πραγματοποιήσαμε στον Πολιτιστικό-Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» τους περασμένους 9 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2017.
Είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν και να χωρέσουν μέσα σε λίγες σελίδες όλα αυτά που έγιναν. Είναι πιο δύσκολο να συμπυκνωθούν σε λέξεις οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις, οι δημιουργίες, τα συναισθήματα, οι κόποι, το μεράκι, ο ενθουσιασμός, οι χαρές, το πνεύμα της συλλογικότητας και της συνεργασίας, όλα αυτά που έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.
Ήταν μια χρονιά δημιουργική και «γεμάτη»! Μια χρονιά που η «ΑΡΓΩ» άνοιξε πλατύτερα τα πανιά της, με δεκάδες πολύμορφες εκδηλώσεις και δράσεις.
Η «ΑΡΓΩ» συνεχίζει να ταξιδεύει με αισιοδοξία, με περισσότερους συνταξιδιώτες, σε όλο και πιο μεγάλες θάλασσες, με πιο ανοικτούς ορίζοντες!

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και τώρα ο γιόκας του κάνει πλειστηριασμούς...

 

Ο Τζαμακλής Γεώργιος του Χαριλάου είναι ο συμβολαιογράφος της Πιερίας και γιος του Τζαμακλή Χαριλάου του Γεωργίου που είναι βουλευτής Πιερίας με τον Συριζα.

Ο Τζαμακλής Γεώργιος ήταν ο συμβολαιογράφος ο οποίος έβγαζε στο σφυρί, για λογαριασμό της Eurobank του διεθνούς κόρακα Prem Watsa και σια, ένα χωράφι και ένα μαγαζί, στο Ειρηνοδικείο Κατερίνης.

Ο Τζαμακλής Χαρίλαος, βουλευτής Σύριζα και δικηγόρος, στο βιογραφικό που διατηρεί στην προσωπική του πολιτική ιστοσελίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: "Είναι ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης. Συμμετέχει σε όλες τις κινηματικές και εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στην πόλη και στο νομό (διόδια, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, αγανακτισμένοι, πλειστηριασμοί κ.λ.π.).
Μαζί με άλλους δικηγόρους παρέχει αφιλοκερδώς δικηγορικές υπηρεσίες για οξυμμένα κοινωνικά ζητήματα, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ."


Όπως αντιλαμβανόμαστε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν αφειδώς και αφιλοκερδώς οι Συριζαίοι, αυτά τα λιγούργια της εξουσίας που έχουν πέσει με τα μούτρα στην κατσαρόλα, και μασαμπουκώνουν από όπου βρουν, είναι άνευ προηγουμένου.

Χαμηλού, μεσαίου και υψηλού βαθμού κομματικά λαμόγια που "πουλάνε" την πρώην ψευτο-αγωνιστικότητά τους προκειμένου να την εξαργυρώσουν εξασφαλίζοντας ένα πρώτο τραπέζι πίστα στη μάσα, ρεφάροντας τις δεκαετίες που βρίσκονταν στην "πολιτική απ' έξω"...

Από Σεπτέμβρη, θα φροντίσουμε όλοι να γνωριζόμαστε αναμεταξύ μας...
Ο Λαός δεν ξεχνά τόσο εύκολα τους προδότες...

ΠΗΓΗ: http://www.press-gr.com

«Άνοιγμα» του τουρισμού στη βόρεια Αθήνα με πόλο έλξης το Κτήμα Συγγρού και τον Συνεργατικό Σχηματισμό «Discover North Athens» της Περιφέρειας Αττικής

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη βόρειας Αθήνας, κ. Γιώργο Καραμέρο και την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.)- διαχειριστή του Κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού, κα Άννα- Μαρία Γιάντση. Συζητήθηκαν ο σχεδιασμός για ένα δυναμικό άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της βόρειας Αθήνας, μετά και τα θετικά πρώτα βήματα του Συνεργατικού Σχήματος «Discover North Athens» στην κινεζική αγορά. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ, κ. Κωνσταντίνος Τσέγας. Η Υπουργός ενημέρωσε για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική, και ειδικότερα για το σχεδιασμό και την προσπάθεια που πραγματοποιείται στην Αττική, με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και επισήμανε την εξαιρετική συνεργασία με την Περιφερειάρχη, κα Ρένα Δούρου. Τόνισε ότι το Υπουργείο ενθαρρύνει και στηρίζει βιώσιμες δράσεις και οργανωμένες προσπάθειες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην τουριστική ανάπτυξη. Η κα Γιάντση παρουσίασε τα εξαιρετικά φυσικά χαρακτηριστικά του Δασοκτήματος Συγγρού και τη συμβολή του ιδρύματος στην ανάπτυξη της Ελληνικής γεωργίας. Ενημέρωσε για την προσπάθεια να καταστεί ο συγκεκριμένος χώρος πόλος έλξης επισκεπτών για το Μαρούσι και την Κηφισιά, που αποτελούν ιστορικούς οικισμούς της Αττικής. Σημείωσε ότι το ίδρυμα εντάχτηκε στο Συνεργατικό Σχηματισμό «Discover North Athens» και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Καραμέρος ενημέρωσε για το «Discover North Athens» που αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας της χωρικής ενότητας προς όφελος δημοτών φορέων και επιχειρήσεων. Τόνισε ότι η περιοχή διαθέτει σημαντικές υποδομές και δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν, όπως το Πεντελικό όρος, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Δασόκτημα Συγγρού, το Κέντρο Κεραμιστών, το Μουσείο Τσαρούχη, σημαντικούς χώρους τέχνης και πολιτισμού, ιδιαίτερα ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα, μέσω του εγχειρήματος «Πολιτισμός, τουρισμός και βιώσιμη επιχειρηματικότητα», στο Πλαίσιο του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού. Η κα Κουντουρά και ο κ. Τσέγας χαιρέτισαν την ανάληψη των πρωτοβουλιών αυτών και εξέφρασαν την πρόθεσή τους για στενή συνεργασία και κυρίως για άμεσες προωθητικές κινήσεις μέσω των τουριστικών πρακτόρων- μελών του συνεργατικού σχηματισμού.