Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΔΥΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑΤο καλό να λέγεται και να επικροτείται.

Μετά το Πάσχα η δημοτική αρχή της πόλης μας προχώρησε επιτέλους σε δύο πολύ θετικές ενέργειες, που η μαχητική από αριστερά αντιπολίτευση και τα συνεπή με τις αρχές τους μέλη της διοικούσας παράταξης, υποδείκνυαν με όλα τα μέσα εδώ και τρία χρόνια.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δύο ενέργειες προέκυψαν από την υποχώρηση της δημοτικής αρχής στην πίεση της αριστερής αντιπολίτευσης και της σκληρής πραγματικότητας και όχι κατ’ εντολή του Φούχτελ.

Στην δεύτερη περίπτωση τα θετικά αυτά μέτρα θα είναι το προπέτασμα καπνού για τα πολύ άσχημα που θα ακολουθήσουν.

Το νου σας λοιπόν «ρεμάλια» Χαλανδραίοι.

Τα δύο αυτά μέτρα είναι τα παρακάτω:

1ο. Η μείωση των δημοτικών τελών για όλα τα νοικοκυριά.
( Αυτό το μέτρο προφανώς είναι προϊόν της φαντασίας μου)

Τα υψηλά δημοτικά τέλη είχαν σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση παράνομου πλεονάσματος, μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους, που ξεπερνούσε τα 18 εκατομμύρια Ευρώ. Το ποσό αυτό σταλιάζει στην τράπεζα παράνομα και κινδυνεύει άμεσα από τους δανει(λη)στές μας. Το ποσό αυτό συσσωρεύτηκε παρά τις άσκοπες και αδικαιολόγητες δαπάνες για τις οποίες θα αναφερθώ αναλυτικά σε προσεχές σημείωμα μου.

Δεν μπορούσε πια να συνεχιστεί η παρανομία. Τα ανταποδοτικά τέλη να μην επιστρέφουν στους δημότες, ως υπηρεσίες, και να συσσωρεύονται στην τράπεζα. Η γνώμη μου είναι ότι τα δημοτικά τέλη σηκώνουν και περεταίρω μείωση αν ο δήμος μας στραφεί σε επενδυτικές κινήσεις οι οποίες θα συντελέσουν και σε μείωση της ανεργίας στην πόλη μας. Προτάσεις υπάρχουν πολλές, αρκεί να υπάρχουν και αυτιά να τις ακούσουν.

2ο, Η πρόταση υιοθέτησης δημόσιων χώρων από συλλογικότητες
( αυτό η ενέργεια είναι πραγματική)

Όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να γνωρίζουν ότι τίποτα θετικό δεν μπορεί να προκύψει, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες, εάν δεν εμπνευστούν και δεν δραστηριοποιηθούν οι πολίτες. Θυμίζω ότι το βασικό σύνθημα της παράταξης που κέρδισε στις δημοτικές εκλογές: «Την εξουσία που θα μας δώσουν οι πολίτες της πόλης μας θα την επιστρέψουμε σε αυτούς» , είχε αυτόν τον στόχο.

Δυστυχώς η ανικανότητα, η ανασφάλεια και κυρίως η αντιδημοκρατική και συμπλεγματική πολιτική του Συμεών και της αυλής του, οδήγησαν τα πράγματα σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Δεν έπαψαν εδώ και 3 χρόνια να απαξιώνουν τις συλλογικότητες, είτε απορρίπτοντας ασυζητητί τις απόψεις και τις προτάσεις όσων είχαν το θράσος να ομιλούν, είτε εξαγοράζοντας την σιωπή των υπολοίπων δωροδοκώντας τα ΔΣ τους, για το χειροκρότημά τους, με 2998 Ευρώ!!!!

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν και η απαξίωση της επιτροπής διαβούλευσης, η οποία διαλύθηκε λόγω της απροθυμίας των συλλογικοτήτων να συμμετέχουν σε ένα δημοκρατικό όργανο από το οποίο απουσίαζε η δημοκρατία, αλλά ήταν παρών ο τραμπουκισμός και ο προπηλακισμός κατά της διαφορετικής άποψης και κατά του εκφραστή της.

Η αξιόλογη αυτή πρόταση, πολύ φοβάμαι ότι άργησε πολύ και κινδυνεύει να πέσει στο κενό. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορούν τα μέλη των συλλογικοτήτων της πόλης μας να αλλάξουν γνώμη για αυτόν που την κάνει ,με τόσο αρνητική προϊστορία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα?

Πως μπορεί να βγει από το μυαλό των Χαλανδραιων, ότι και αυτή η πολύ σωστή πρόταση , δεν είναι προσχηματική, δεν είναι μια κοροϊδία, όπως οι «γενικές συνελεύσεις» στις γειτονιές της πόλης και οι γελοιότητες του δήθεν «συμμετοχικού προϋπολογισμού» ?

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Επισκέψεις-ξεναγήσεις μαθητών στη ρεματιά


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο μέρος του προγράμματος των επισκέψεων-ξεναγήσεων μαθητών στη ρεματιά.

Συμμετείχαν 9 Τάξεις με το σύνολο των τμημάτων τους από 8 δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου. Περίπου 500 μαθητές και 50 εκπαιδευτικοί περπάτησαν στα μονοπάτια της Ρεματιάς μας και ξεναγήθηκαν από μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας. Στους εκπαιδευτικούς δόθηκαν και ισάριθμοι χάρτες της ρεματιάς.

Το προσεχές φθινόπωρο σκοπεύουμε να προσκαλέσουμε και τα σχολεία των άλλων 3ων παραρεμάτιων δήμων. Ευελπιστούμε και στην βοήθεια των μελών του συλλόγου μας. Η προστασία της ρεματιάς και του περιβάλλοντος είναι κυρίως θέμα παιδείας και ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς.

Το ΔΣ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο μέρος του προγράμματος των επισκέψεων-ξεναγήσεων μαθητών στη ρεματιά.
Συμμετείχαν  9 Τάξεις με το σύνολο των τμημάτων τους από 8 δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου. Περίπου 500 μαθητές και 50 εκπαιδευτικοί  περπάτησαν στα μονοπάτια της Ρεματιάς μας και ξεναγήθηκαν από μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας. Στους εκπαιδευτικούς δόθηκαν και ισάριθμοι χάρτες της ρεματιάς.
Το προσεχές φθινόπωρο  σκοπεύουμε να προσκαλέσουμε και τα σχολεία των άλλων 3ων παραρεμάτιων δήμων. Ευελπιστούμε και στην βοήθεια των μελών του συλλόγου μας. Η προστασία της ρεματιάς και του περιβάλλοντος είναι κυρίως θέμα  παιδείας και ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς.
                                                                      Το ΔΣ