Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL // ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ


 

Το Ιατρείο Άνοιας του ΙΑΣΩ General, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου), προσφέρει Δωρεάν αξιολόγηση μνήμης και λοιπών νοητικών λειτουργιών.
Οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε ειδικά τεστ μνήμης ώστε να αξιολογηθούν οι γνωστικές τους λειτουργίες, καθώς και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με τις διαταραχές μνήμης και τις μεθόδους διατήρησης ενός υγιούς και νεανικού εγκεφάλου. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου και τις στρατηγικές πρόληψης της άνοιας.

Η προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν στο τηλ. 210 6502960 (Δευτ.-Παρ. 9:00-15:00) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.

Η έγκαιρη και σωστή αξιολόγηση είναι πολύ σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει:
  • να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες.
  • να ενημερωθούν για τους τρόπους αποτροπής ή καθυστέρησης των συμπτωμάτων.
  • να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους.
  • να μάθουν μεθόδους για να διατηρήσουν τις νοητικές τους λειτουργίες σε ικανοποιητικό επίπεδο παρά το πέρασμα των χρόνων.

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ + ΕΠΙΔΟΜΑ € 160
Η “ΑΚΤΟ Κατάρτιση” ενημερώνει εργαζόμενους – ασφαλισμένους με ΙΚΑ ότι μπορούν να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30, να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάριο της επιλογής τους, διάρκειας 32 ωρών και να λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα € 160.

Έτσι, οι εργαζόμενοι κάθε ηλικίας αποκτούν πρόσβαση σε προγράμματα επαγγελματικής ειδίκευσης χωρίς κόστος – αντίθετα με εκπαιδευτικό επίδομα. Η κατάρτιση λαμβάνει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας και συνοδεύεται από υποστηρικτικές υπηρεσίες συμβουλευτικής στην ατομική επαγγελματική εξέλιξη και αποκατάσταση, εντοπίζοντας ικανότητες, δεξιότητες και τρόπους ανάπτυξής τους.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης χορηγείται ειδικό πιστοποιητικό παρακολούθησης ΛΑΕΚ, καθώς και Βεβαίωση από του ΚΔΒΜ2 “ΑΚΤΟ Κατάρτιση” (Αρ, αδείας ΕΟΠΠΕΠ 2000002).

Στα πλαίσια του ΛΑΕΚ 1-30 η ΑΚΤΟ Κατάρτιση προτίθεται να υλοποιήσει τα κάτωθι σεμιναριακά προγράμματα:

ΚΩΔ.1: Διακόσμηση Βιτρίνας

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη διακόσμηση βιτρίνας και καταστήματος. Το πρόγραμμα πειλαμβάνει: Store Window Design – Το Παιχνίδι της Αποπλάνησης / A. Σχεδιάζοντας μια βιτρίνα [ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΔΕΑΣ – CONCEPT] / Έρευνα αγοράς / Ανάλυση Τάσεων / Fashion Bloggers & Cool Hunters: Πώς βοηθούν και επηρεάζουν στην κατανόηση των τάσεων; Concept Idea / Moodboard: χρήση και μέθοδος κατασκευής του / Ανάλυση Παραδειγμάτων / Β. Σχεδιάζοντας μια βιτρίνα [ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ] – Διαχείριση & εγκατάσταση βιτρινών [εργονομία & budget] / χρώμα – ψυχολογία/συνδυασμοί/τεχνικές / υλικά & υφές / φωτισμός / props – στοιχεία / εργαλεία σχεδιασμού: ο ρόλος των Props στη βιτρίνα / mannequins [ανάλυση ειδών & μέθοδοι μετατροπής τους].

Διάρκεια: 32 ώρες

ΚΩΔ.2: Επικοινωνία, Πωλήσεις και Σύγχρονες Μέθοδοι Marketing

Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στις πωλήσεις και την επικοινωνιακή διοίκηση επιχειρήσεων, που καλύπτει αρχές διοίκησης, διαχείριση ανθρώπινων πόρων, γλώσσα σώματος, διαπραγμάτευση και επικοινωνία, έξυπνες στρατηγικές μάρκετινγκ, business planning, επικοινωνία στη διαχείριση κρίσης και συμπεριφορές των καταναλωτών.

Διάρκεια: 32 ώρες

ΚΩΔ. 3: Digital Marketing & The Social Media – Facebook / Twitter

Μία πλήρη προσέγγιση στο digital marketing και τα social media. Ποια είναι η θέση των social media στη σύγχρονη επικοινωνία και πώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι εταιρίες ή τα brands σε διαφορετικές περιπτώσεις. Ποιοι κανόνες της παραδοσιακής επικοινωνίας ισχύουν και στην online επικοινωνία. Τι σημαίνει για ένα brand/μία εταιρία η είσοδος στα social media / Social Life: Θετικά και αρνητικά / Setting up (Facebook / Twitter / Google+ Account / media channels / google ads / Best practices Social Media Campaigns / Διαγωνισμοί και Fan building Strategy / Online Reputation Management. / Visually centered social media / Reporting Analytics Overview.

Διάρκεια: 32 ώρες

ΚΩΔ. 4: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Μία πλήρη προσέγγιση στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων. Το πρόγραμμα είναι μοριοδοτούμενο στις προσλήψεις καθηγητών – εισηγητών μεταλυκειακής εκπαίδευσης (δημόσια ΙΕΚ, ΚΔΒΜ κλπ). Το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής επάρκειας των εκπαιδευτών, οι οποίοι εκπαιδεύουν και καταρτίζουν ομάδες ενηλίκων στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους.

Το πρόγραμμα υπερκαλύπτει το σύνολο των πεδίων του υφιστάμενου επαγγελματικού περιγράμματος, συμπεριλαμβάνοντας τις αρχές και τις θεωρίες στη εκπαίδευση ενηλίκων, τεχνικές και μέσα αξιολόγησης καθώς και προσομοίωση μικροδιδασκαλίας. Οι ενότητες του προγράμματος καλύπτουν διεξοδικά και τα δύο μέρη της εξεταστικής διαδικασίας πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.

Διάρκεια: 32 ώρες

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εργαζόμενους, ασφαλισμένους με ΙΚΑ, που εργάζονται σε επιχειρήσεις με 1 έως και 30 άτομα προσωπικό. ΠΡΟΣΟΧΗ: εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ΑΚΤΟ Κατάρτιση μέχρι και Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Για να έρθετε σε επαφή με την εξειδικευμένη ομάδα της «ΑΚΤΟ Κατάρτιση» μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα που ακολουθεί, να καλέστε στο τηλ. 2105230130 ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info(_)aktotraining.gr – αντικαταστήστε το (_) με @.

Διευκρινίζεται ότι η υλοποίηση των προγραμμάτων υπόκειται σε έγκριση από τον ΟΑΕΔ.

AKTO Kατάρτιση
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2
Ευελπίδων 11Α Αθήνα 11362
Τηλ2105230130 Fax 2103813700
www.aktotraining.gr

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΕΜΑΤΙΟ


Εχθές λοιπόν ενημερωθήκαμε - ως μέλη του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς, όχι ως δημοτικοί σύμβουλοι ή δημοσιοκάφροι - για το πού ακριβώς βρίσκεται η υπόθεση αδειοδότησης του καταστήματος του Σκλαβενίτη στην Γυφτοπούλου, στη παραρεμάτιο.

Ο δήμος πέταξε το μπαλάκι στη δικαιοσύνη.

Ο Γερολυμάτος και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια ο Συμεών  αρνήθηκαν την άδεια τον Ιούνιο.

Ο Σκλαβενίτης προσέφυγε κατά της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος (????? Είχε άδεια και ανακλήθηκε δηλαδή?????) πήρε προσωρινή διαταγή μη εκτέλεσης της ανάκλησης (?????) μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει την άλλη εβδομάδα.

Παράλληλα ο Σκλαβενίτης πρότεινε στον δήμο να συναινέσει στην λειτουργία του καταστήματος μέχρι το τέλος του 2018 και μετά να το κλείσει, ώστε να προγραμματιστεί η απορρόφηση του προσωπικού σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας.

Ο δήμος αρνήθηκε και έστειλε το μπαλάκι στη δικαιοσύνη.
Αφού δήμαρχος είναι ο Τακόπουλος (*της ΛΑΕ) φυσικό είναι. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΥΛΗ ...

Διότι - χωρίς να θέλουμε να προκαταβάλουμε την απόφαση της δικαιοσύνης, δε νομίζω να βρεθεί λογικός άνθρωπος να κλείσει μαγαζί του Σκλαβενίτη και τώρα - όταν έχει φορτωθεί στην πλάτη του το μισό ελληνικό εμπόριο, με το ντηλ για τον Μαρινόπουλο.
Και να στείλει στην ανεργία αρχικά καμιά 50αριά ακόμα εργαζόμενους - και αν ζημιά στη ζημιά πέσει και ο Σκλαβενίτης να γίνει καταστροφή, ανάλογη με του τυφώνα Ίρμα.

(ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ή ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ και ζουν από τις υποθέσεις των τραπεζών και του δημοσίου ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ από αυτά. Δεν καταλαβαίνουν τις ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ επιπτώσεις από κάθε ζημιά στην αγορά).

Ο Τακόπουλος είναι σχεδόν σίγουρος ότι θα χάσει την υπόθεση.

Και ως κλασσικός Γκρούεζας που είναι (ο Μαυρογυαλούρος είναι ο άλλος) έκανε εχτές μια .... "μαγική κίνηση"  για να αποχρεωθεί μέρος  της ευθύνης -  εκείνος και το αφεντικό του - επιχειρώντας να πετάξει το μπαλάκι για τους χειρισμούς αλλά και την πολιτική ευθύνη στον Σύλλογο της Ρεματιάς.

Έστειλε ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον σύλλογο και του ζήτησε να βγάλει ψήφισμα υπέρ του κλεισίματος του μαγαζιού για να το προσκομίσει στο δικαστήριο, επειδή όπως ο ίδιος γράφει η υπόθεση "υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί".

Θα τσιμπήσει ο σύλλογος;

ΥΓ: Και επειδή εμείς εδώ δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά αλλά λέμε καθαρά τη γνώμη μας - την οποία την έχουμε ξαναπεί - ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΕΝΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, δεν είναι δα και προς θάνατο, για λόγους που έχουμε ήδη εξηγήσει. 

Και αντί να δημιουργεί έξοδα για δικαστήρια ο δήμος θα μπορούσε να κάνει καμιά συμφωνία με τον Σκλαβενίτη για κανένα μακαρόνι για το παντοκοροϊδείο αντί να δουλεύουν όλοι για τους δικηγόρους και να δώσει ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΑΡΥΣ  ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΠΑΤΣΩΝ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑΕΙ ΑΡΧΕΣ.

Δεν θα πεθάνει η ρεματιά αν το μαγαζί κλείσει σε δύο χρόνια και όχι τώρα, μεσ' την τούρλα .... του μνημονίου, μεσ' την τούρλα της αξιολόγησης, μεσ' την τούρλα της ανεργίας, μεσ' την τούρλα της προσπάθειας του Σκλαβενίτη να ισορροπήσει μετά την αγορά του Μαρινόπουλου, μεσ' την τούρλα του άγχους όλων των ελληνικών επιχειρήσεων να σωθούν από το κανόνι του Μαρινόπουλου. 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!


Έχουμε γράψει τον Ιούλιο:

Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΩΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ;;;