iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ;Το θέμα περνάει - όπως φαίνεται - στα ψιλά αλλά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Είναι κομβικό, αφού θα καθορίσει το μέλλον του λεκανοπεδίου τα επόμενα 20-30 χρόνια.
Είναι αυτό που λέμε "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ".

Ο δήμος μας, το Χαλάνδρι, έχει μεγάλες ανοικτές πολεοδομικές πληγές, με μείζονα αυτή των εκτός σχεδίου πόλης περιοχών που η τύχη τους εξαρτάται άμεσα από το θέμα της Ελ. Πεντέλης και όχι μόνο (τα μαθήματα από την Πλατεία στους επίδοξους φερτούς καθεστωτικούς αρχηγούς των Ιθαγενών - Χαλανδραίων σταματάνε εν όψη προεκλογικής περιόδου. Όποιος το παίζει - και καλά - μέγας υποψήφιος δήμαρχος - σωτήρας, να κάτσει να ξεστραβωθεί μόνος του ή να έρθει κοντά μας, να μάθει και να ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ - αντί να ΣΩΣΕΙ).

Υπάρχουν θέματα της πόλης που καθιστούν την ανάγκη της σε βάθους μελέτης και συζήτησης των προβλέψεων του νέου ρυθμιστικού που ετοιμάζεται και θα ψηφιστεί με διαδικασίες express μέσα στο 2013, όπως μας πληροφορεί ο ΥΠΕΚΑ κος Μανιάτης, ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.
(διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ: http://arouraios.gr/2013/08/me-to-ruthmistiko-schedio-athinas-attikis-xekina-h-choriki-anasugkrothsh-2/).

Ο δήμος Χαλανδρίου - υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας θα έπρεπε να είχε ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ πλαίσιο προτάσεων - διεκδικήσεων - διευθετήσεων που θα κατέθετε ώστε να προωθηθεί η επίλυση αυτών των θεμάτων.

Με την σημερινή διοίκηση του δήμου αλλά και δημοτικούς συμβούλους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η .... πάρτη τους αναλύοντας όλα τα θέματα υπό το πρίσμα της "προσωπικής τους καριέρας" αυτή η τοποθέτησή μας μοιάζει ανέκδοτο.

Άλλωστε ποιος από τους τσανακογλύφτες της κεντρικής εξουσίας - υποψήφιος δήμαρχος στας επόμενας εκλογάς - θα θέσει θέματα στην κυβέρνηση για το δημόσιο συμφέρον του Χαλανδρίου;

Εδώ διαγωνίζονται ποιος θα είναι το καλύτερο παιδί στα κελεύσματα της δωσιογικής κυβέρνησης και της τροϊκανής αντιβασιλείας για να τους δώσουν χρίσματα και καρεκλίτσες.

ΔΟΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΕΣ, ΟΧΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Και ποιος να σχεδιάσει ένα πλαίσιο στόχων για το Χαλάνδρι που θα το θέσει στην συζήτηση για την αναθεώρηση του ρυθμιστικού; ΠΟΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, υπό ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ;

Και ποιος θα ανοίξει μια συζήτηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου και επιτροπής διαβούλευσης για τέτοια θέματα που κάνουν τζιζ αφού εμπεριέχουν εξ ορισμού ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που πρέπει να ισορροπήσουν και να ενταχθούν σε ένα σχεδιασμό που πρώτα βάζει το μέλλον της πόλης, το συλλογικό πάνω από το ατομικό;
ΟΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ που προτειμούν το "άλλα λόγια,  να αγαπιόμαστε", όταν έρχεται η ώρα της συζήτησης των μεγάλων θεμάτων;

Δεν θα μιλήσει - δυστυχώς - το Χαλανδρι για την επικείμενη αναθεώρηση του ρυθμιστικού.

ΑΛΛΩΣΤΕ - ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ - "ποιος υποχρεώνει δηλαδή τον δήμο να πάρει θέση για την αναθεώρηση του ρυθμιστικού της Αθήνας. Αλλουνού αρμοδιότητα είναι, εμείς καλύτερα να σφυράμε αδιάφορα".

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.
Μόνο που εσύ αναγνώστη μου πρέπει να διαλέξεις σε λίγο καιρό ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ και ΠΟΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ (ή ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ) ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΣΑΙ.

Α Γ Ρ Ι Ο Σ Ε Ξ Ο Ν Τ Ω Τ Ι Κ Ο Σ Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 19ΧΡΟΝΟΥ 

Η Οικονομική Κατοχή που επιβάλλεται στη χώρα μας μέσω της ΕΕ και της ντόπιας ολιγαρχίας, χωρίς τη συνέργια της οποίας θα ήταν αδύνατη η κατοχή αυτή, οδηγεί σε έναν πρωτοφανή πόλεμο. Ο Λαός μας οδεύει σε πλήρη εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα(οικονομικό, ανθρωπιστικό) και η πατρίδα μας σε πλήρη διάλυση (βλέπε Ε.Ο.Ζ., όπου θα δουλεύουν, υποταγμένα υποχείρια  των πολυεθνικών, εκφυλισμένα όντα, κάτω  από το κνούτο των μισθοφόρων της ευρωαστυνομίας κλπ). Η Κοινοβουλευτική Χούντα χρησιμοποιεί ως εργαλεία επιβολής της εξουσίας της την άγρια καταστολή, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε είδους γκανγκστερική νομοθεσία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση παρακινεί τους ελεγκτές να κυνηγούν φτωχούς επιβάτες ώστε να πληρωθούν από τα πρόστιμά τους! Όπως πάντα βρίσκονται άθλια υποκείμενα που γίνονται όργανα, κάνοντας τη «δουλειά» τους, σπρώχνοντας στο θάνατο ακόμα και παιδιά. Αυτός είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός στον οποίο ωθεί ο οικονομικός ατομικισμός(και όχι μόνο) του συστήματος της οικονομίας της αγοράς. Ο συγκεκριμένος κατάπτυστος κεφαλοκυνηγός, υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μετέπειτα στο γραφείο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και αποτυχημένος πολιτευτής.

Ακολούθως, η λεγόμενη «διανόηση» τύπου Διβάνη, με «αριστερό» μανδύα κιόλας, έχει προκλητικά το θράσος να επιτίθεται στα θύματα της παγκοσμιοποίησης χαρακτηρίζοντάς τα  από πάνω και "τζαμπατζήδες", ενώ βέβαια οι ίδιοι είναι οι βολεμένοι τζαμπατζήδες του συστήματος  που τρώνε παντοιοτρόπως στις πλάτες του Λαού, δηλ. οι "Μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου.  Αυτοί οι «διανοούμενοι» στηρίζουν απροκάλυπτα το καθεστώς, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα αγαθά που αυτό τους προσφέρει, αδιαφορώντας πλήρως για τον πόλεμο που γίνεται δίπλα τους. Όμως αυτοί όλοι τη δουλειά τους κάνουν!
Όπως και τη δουλειά του κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα, που έχει λάβει από καιρό θέση υποταγής στην Κοινοβουλευτική Χούντα, με «άσφαιρες» καταγγελίες και ηθικολογικές προτροπές, προκηρύσσοντας 24ωρες γενικές απεργίες τουφεκιές στον αέρα για να «αντισταθεί», χειραγωγώντας τους εργαζομένους.
Είναι τώρα η στιγμή να απαιτήσουμε  την άμεση κοινωνικοποίηση όλων των ΜΜΜ, σαν μέσου βασικής ανάγκης και τα έξοδα συντήρησης τους να τα πληρώνουν οι φοροφυγάδες των βορείων και νοτίων προαστίων , με κατασχέσεις βιλλών, πισινών, κότερων κλπ και όχι οι φτωχοί εργαζόμενοι με τις κατασχέσεις των πρώτων κατοικιών που ετοιμάζει η Χούντα!
Μόνη ελπίδα είναι να προχωρήσουν τα λαϊκά στρώματα και τα θύματα της Παγκοσμιοποίησης στη συγκρότηση ενός Μετώπου για τον υπέρ πάντων αγώνα : για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη διάσωση των ανθρώπινων αξιών. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν συνειδητοποιήσουμε την κύρια αιτία της εξαθλίωσής μας- τη Νεοφιλελεύθερη Καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση ,που μέσω της ΕΕ επιβάλλει και στην χώρα μας την Νέα Διεθνή Τάξη. Αυτό  πρακτικά σημαίνει Μέτωπο για την Κοινωνική- Εθνική Απελευθέρωση με αγώνα που πρέπει να δώσουμε  εμείς ,τώρα! Σε αντίθεση με την αντικειμενικά ή ηθελημένη απάτη της αναμονής της πανευρωπαϊκής ή/και ..παγκόσμιας αντικαπιταλιστικής εξέγερσης, στο όνομα ενός " διεθνισμού " που πολύ βολεύει την Υπερεθνική Ελίτ και πλασάρεται απ’ αυτήν σε όλες τις παραμέτρους της. Ενώ ,σήμερα, ο υποκειμενικός παράγοντας συνειδητοποίησης και οργάνωσης των λαϊκών στρωμάτων, στην Ελλάδα ,αλλά και γενικότερα δεν είναι σε επίπεδα αντίστοιχα της οικονομικής καταστροφής που επιβάλλεται σε αυτά όπως έχει δείξει η έλλειψη μαζικών αυθόρμητων εξεγέρσεων που θα είχαν συνταράξει το σύστημα. Ένα τέτοιο Μέτωπο μόνο μπορεί να ενοποιήσει  όλες τις επί μέρους αντιστάσεις και  αγώνες  στοχεύοντας  στην " καρδιά του κτήνους ", ώστε μία Κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου, που θα ελέγχεται «από τα κάτω» μέσα από συνελεύσεις γειτονιών, χώρων δουλειάς κ.λπ. να υλοποιήσει τους προγραμματικούς της στόχους για οικονομική και πολιτική αυτοδυναμία, τη βάση για κάθε παραπέρα ριζικά κοινωνικά αλλαγή.  

16/8/2013
Εμπρός για το χτίσιμο ενός
που θα θέσει τα άμεσα αιτήματα για: 
Άμεση Μονομερή έξοδο από ΕΕ  | Ακύρωση των μνημονίων | Διαγραφή του Χρέους
Για την Αυτοδύναμη Οικονομία και έναν νέο διεθνισμό που στηρίζεται στην αλληλεγγύηέξω από την Νεοφιλελεύθερη Καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση και την ψευτο-δημοκρατία των ελίτ
Πρωτοβουλία Λαϊκού Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕ.Κ.Ε.Α.) www.mekea.org  mekea@mekea.org  69 37 835 919

Έτοιμο και το φτωχικό γραφειάκι του Καψή ..θα μας στοιχίζει μόνο 450 χιλ.ευρώ τον χρόνο !!!Παραμονή 15 Αύγουστου ... !! 
Με κόστος πάνω από 670.000€ μέχρι το τέλος του 2014 και ... 20 συνεργάτες !!

Σύσταση Πολιτικού Γραφείου Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και σύσταση θέσεων μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών Συμβούλων και συνεργατών...
Κόστος : 225.625 ευρώ περίπου, για το τρέχον οικονομικό έτος 2013, 451.250 ευρώ περίπου για το έτος 2014, και το ίδιο χρηματικό ποσό (451.250 ευρώ) για καθένα από τα επόμενα έτη Με δέκα (10) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και πέντε (5) ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, ενώ μπορεί να αποσπώνται για την εκπλήρωση του σκοπού του έως πέντε (5) υπάλληλοι του Δημοσίου ή νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/, 15/8/2013

Χουντής και Ρεν αποκαλύπτουν τα καθάρματα της Τρόικας και τους ντόπιους συνεργάτες τους για την ιδιωτικοποίηση του νερού.Στην ερώτησή του ο κ. Χουντής ρωτούσε την Κομισιόν κατά πόσο «θα ήταν θετική σε ενδεχόμενο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για εξαίρεση των εταιριών ύδρευσης από το γενικό ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής, στην απάντησή του ο κ. Ρεν δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η Κομισιόν «δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης», καθώς επίσης ότι «η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών, και γι αυτόν το λόγο έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το άρθρο 345 της ΣΛΕΕ», αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες».
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, δείχνει την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης για τις χώρες του προγράμματος είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων των εθνικών αρχών και μόνον. Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής επικεντρώνονται στις γενικές ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος, περιλαμβανομένων των εσόδων ιδιωτικοποίησης από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε επενδυτές, αλλά η κατάρτιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και η επιλογή των περιουσιακών στοιχείων, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των οικείων κρατών μελών».
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χουντής διερωτάται γιατί «η ελληνική κυβέρνηση και το τροικάνο επιτελείο του κ. Στουρνάρα επιμένουν στο ξεπούλημα δύο κερδοφόρων, και μάλιστα αυτού του πολύ σημαντικού χαρακτήρα, επιχειρήσεων».

http://www.olympia.gr/, 15/8/2013