Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΚΚΕ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΣΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ

 Ήταν μεγάλη τιμή για το ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ και την BLANK  ότι μας ανατέθηκε η εκτύπωση, κατασκευή και τοποθέτηση της τιμητικής πλακέτας στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη και η μεγάλη τιμητική πινακίδα με τα ονόματα των 28 εκτελεσμένων ή δολοφονημέων μελών της ΚΕ που τοποθετήσαμε την Δευτέρα στον αύλιο χώρο του κτιρίου του κόμματος στον Περισσό.
Σήμερα έγιναν τα αποκαλυπτήρια σε μια σεμνή αλλά φορτισμένη από ιστορικό βάρος εκδήλωση (ρεπορτάζ στον 902.gr ΕΔΩ: Τιμή στο Κόμμα που γέννησε και γεννάει Μπελογιάννηδες (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 Έτσι μετά την τοποθέτηση των πλακετών - επιγραφών στο Μουσείο του Χαρίλαου Φλωράκη στο Χαλάνδρι που είχαμε την τιμή να κατασκευάσουμε στο παρελθόν, νιώσαμε πραγματική επιβράβευση της δουλειάς μας αλλά και τιμή, όταν μας ανατέθηκε και αυτή η πολύτιμη για τον φάκελο των σημαντικών επαγγελματικών δειγμάτων μας, εργασία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ" . Είμαστε περήφανοι που μας συνδέεται έστω και με αυτό τον ελάχιστο και ασήμαντο τρόπο με την μεγάλη ιστορία του ΚΚΕ.

Και ευχαριστούμε ειλικρινά για την πρόσκληση και την ευκαιρία να παρευρεθούμε στην εκδήλωσή για τον "Άνθρωπο με το Γαρύφαλλο".
Α.Ν.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ....

ΕΕΕΕΕΕΕΕ! ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΟΟΟΟ

Εκεί στον δήμο των Ευαίσθητω Δεθελοντών, λέω ....

Κοιτάτε ρε τι γίνεται ΤΩΡΑ, στι 19.45, Τετάρτη 30 Μαρτίου στην παιδική χαρά της Γιασεμιών που την φτιάξατε με ..... γερμανικές προδιαγραφές ασφαλείας.

ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Καβαλάνε πάνω από τους φράχτες και κάνουν πάσες ό ένας στον άλλο τα μωρά τους για να περάσουν τα κάγκελά σας  για να παίξουν τα παιδάκια τους που .... βλέπουν τα όργανα από μακρυά και κλαίνε.

Οι πόρτες είναι κλειδωμένες. Οι γείτονες με τα μωρά είπαν στον ακατονόμαστο ότι οι παιδικές χαρές είναι κλειδωμένες γιατί δεν έχει πληρώσει ο δήμος τον εργολάβο.
Δεν μας νοιάζει εμάς ο λόγος.
Μας νοιάζει ΜΟΝΟ  ότι κλείσατε την παιδική χαρά από όλες τις πάντες, ακόμα και από την πλευρά της τεράστιας πλατείας Κιοσσέ και γίνεται αυτό το χάλι με τα μωρά.

Τι τα θέλατε ρε τόσα κάγκελα;;;

ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΔΕΣ, ΦΡΑΧΤΟΔΟΜΟΙ,  ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ!
 
 ΟΡΣΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ....


Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ - ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Πω ρε μαλάκα μου. Νυστάζω!

Μέχρι τις δύο καθόμουν να δω τι θα γίνει με την διαφθορά και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου τώρα.

Εξεταστική.
Ξύσ΄τα τέτοια σου στον γκασμά.

Πάντως, εγώ που είμαι επιπόλαιος και δεν μένω μόνο στα "μεγάλα και σοβαρά" πολιτικά θέματα (λες και υπάρχουν τέτοια που αποφασίζονται στην βουλή και για τα οποία δεν αποφασίζουν οι Γερμανοί και οι Βρυξέλλες) τα "μεγάλα" που λένε οι "καθωσπρέπει" δημοσιολογούντες, γούσταρα το ματς, με τρέλα. (και ας λέει ο Παπιδάς αυτά τα .... σοβαρά).

Δηλαδή καλά δεν περάσαμε ρε Γιώργο; Έτσι και αλλιώς τηλεόραση θα βλέπαμε. Ματσάκι δεν είχε, τι να δεις ...

Και, ό,τι και να γράψουν σήμερα οι σοβαροί και "αμερόληπτοι" αναλυτές, εγώ θα το πω και ας τσαντιστεί όποιος θέλει: Ο Αλέξης τον Κυριάκο τον έχει για πρωινό. Πάρτυ κάνει ο πρόεδρος με τον αντίπαλό του.
Βούτυρο στο ψωμί του.
Αφού αν ξαναγίνουν εκλογές στη ΝΔ για αρχηγό, θα μας στέλνει να τον ψηφίσουμε μη βγει κανένας άλλος.

Και σόρυ αναγνώστη νεοδημοκράτη αλλά αν δεν το βλέπεις ότι είναι καλός πελάτης και νομίζεις ότι θα πάρεις ματσάκι, πόσο μάλλον πρωτάθλημα έτσι .... είσαι μεγάλος ΒΑΖΕΛΑΣ.

 Με τρέλα που λες αναγνώστη μου παρακολούθησα το ματς μέχρι αργά.

Διότι περιμένα που περίμενα να ακούσω Λεβέντη - δεν τον χάνω με τίποτα -  ε λες μετά αφού δεν έβαλα μέχρι τώρα καμία ταινία, ας δω και τις δευτερολογίες των μεγάλων, μη χάσω κανένα πρωτοσέλιδο εφημερίδων που δεν έχω δει.
Άσε που μπορεί να σκάσει και κανένα καλό σκίτσο του ΚΥΡ μετά τον ΑΡΚΑ να γουστάρουμε.

Και πήγε δύο και η ώρα. Άντε ξύπνα στις 6.30 μετά.

Λεβέντης αδελφέ μου.
Θεούλης. Ανεβαίνει στο βήμα και ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ, πρόσεξέ το, δεν ξέρει τι θα πει, δεν έχει σημασία το θέμα της ημερήσιας διάταξης, δεν τρέχει μία.
Λες και κάνει εκπομπή στο κανάλι του.
Αρχίζει και λέει ιστορίες από τοτε που ήταν μικρός.
Τρελαίνομαι!

Αλλά - σου λέει - δεν κρατώ σημειώσεις. Α παπα. 
Θα πω ό,τι μου κατέβει ... Είμαι ρήτορας, σου λέει.

Και εκείνη η καλή κυρία, η βουλευτίνα του, τον κοιτάει από κάτω με έκσταση και χτυπάει τα έδρανα γεμάτη ενθουσιασμό με τις φοβερές ιστορίες που διηγείται ο πρόεδρος.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ!
ΑΝΠΑΙΧΤ....ΑBLE!

Πάντως για να κάνω την έκπληξη και να πω και μια καλή κουβέντα, μην λένε ότι είμαι στραβός και ανάποδος και μου φταίνε όλα: Αν δεν άκουσες την ανάλυση Κουτσούμπα άκουσέ την με προσοχή - την έχει ο 902.gr. Για να μην μασάς χόρτο.

Καλή, συγκροτημένη και με συγκεκριμένες προτάσεις ήταν και η Φώφη έτσι; Το σωστό, σωστό.

Αλλά - πείτε με όπως θέτε - το γκελ του Αλεξέι δεν.
Από κανένα.

Και αφού ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ δεν παίζει και όλοι την ίδια έχουν να κάνουν και να πουν από ΟΞΩ, το γκελ καθορίζει τα πράγματα αναγνώστη μου στο μέσα.
Όσο και αν αυτό που λεώ δεν αρέσει στην αριστερά μου.

Αλλάζω θέμα: "Πώς έμπλεξες ρε παιδί μου και μικραίνεις το εκτόπισμά σου, εσύ που είσαι μεγάλος να ασχολήσε μαζί της που είναι μικρή" του είπε ο φίλος που την γνώμη του την εκτιμάει και την ακούει, αλλά βέβαια δεν την αποδέχεται πάντα γιατί είναι και Καρπενησιώτικο κεφάλι ο ακατανόμαστος.
"Μα δεν ασχολήθηκα εγώ. Ξέρεις αυτή μου έκανε μήνυση".
"Ε μην το σηκώνεις το θέμα, άστο" του λέει.
"Πάρε εκεί καμιά αναβολή και άστο ...." τον συμβούλεψε.

Ώπα ρε παιδιά!
Ώπα!
Ίσα!
Δηλαδή να μην δώσει τα αποδεικτικά ότι έλεγε την αλήθεια, στην δικαιοσύνη θέτε;
Τι άστο δηλαδή;
Κάτσε να σε σφάξει να γίνεις Χατζής και να έχεις .... εκτόπισμα;

Γιατί;

Άσε που τώρα που το σήκωσε .... δεν του πέφτει με τίποτα. Δεν τον ξέρετε ...

"Επειδή είσαι μεγάλος και μικραίνεις μωρέ" σου λέει.

Δεν ξέρω πόσο μεγάλος ή μικρός είναι αδελφέ μου ο ακατανόμαστος.
Εκτόπισμα έχει πάντως όντος.
110 κιλά αηδία έχει γίνει.
ΜΑΛΑΚΑΣ πάντως ξέρω ότι δεν είναι. Ούτε κόμπλεξ ανωτερότητας έχει.

Και όταν  η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του δήμου την πέφτει με μήνυση σε ΑΙΡΕΤΟ, υπάρχει θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και θα το πολεμήσει.

Μετά όμως, στην πορεία της συζήτησης, μόλις ο ακατανόμαστος του εξήγησε γιατί του έκανε μήνυση η κυρία και του είπε και δυο ακόμα θεματάκια, μάλλον προβληματίστηκε ο παλιός, που προφανώς συμβουλεύει τους νέους.

Αλήθεια η διοίκηση του δήμου όμως, ο Ρούσσος, ο Αλεξίου (ναι ο Αλεξίου, ξέρει τι γράφει ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ) τι θα πουν και κυρίως τι θα κάνουν τώρα;
Γιατί για κάνα χρόνο κάνουν .... το κουνέλι.
Θα καλύψουν το θεματάκι ή θα αποδείξουν ότι δεν έχουν δεσμεύσεις με το παρελθόν.
Εκτός αν η μόνη "κάθαρση" με την οποία θα ασχοληθούν είναι η ΦΛΥΑ και οι τσαπέλες οι Καλαματιανές.

Άντε, πάμε Ντόλυ για τον τρίτο καφέ, τώρα που θα πατάχθεί η διαφθορά και η διαπλοκή, να είμαστε ετοιμοπόλεμοι,  μην είμαστε νυσταγμένοι για να μπορούμε να την κυνηγήσουμε ....
Αν και να δεις που πάλι τους Ντάλτον θα πιάσουν.

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ:ΜΙΑ ΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...

του Γ. Παπιδά
Χιλιοπαιγμένο θέατρο πολιτικών σκιών ...
Ποιον άραγε ενδιαφέρουν το σωτήριο έτος 2016 οι κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου και των εντυπώσεων;
Για ποιο άραγε λόγο 'εγινε η χθεσινή συζήτηση στην βουλή?
Για να ακούσουμε χιλιοειπωμένα αλλά χωρίς ουσία καταγγελτικά σενάρια επί  σεναριίων και να δούμε ποιος από τους δυο είναι πιο μάγκας και τσαμπουκαλεμένος?
Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα , λεει ο λαός...
Σοφός όπως πάντα..
Τι ενδιαφέρει τον καταχρεωμένο, συντετριμένο και μάταια ελπίζοντα Έλληνα ποιος από τους δυο πρωταγωνιστές του θεάτρου σκιών τα λέει πιο ωραία και τσεκουράτα?
Η ουσία παραμένει ίδια και το αποτέλεσμα ακόμα χειρότερο...
Φάε πόπολο εξεταστικές και κοκορομαχίες και πιες σόδες να χωνέψεις τα επερχόμενα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.!!!
Δυστυχώς Αλεξη μας μια από τα ίδια!!!

Nα... έτσι, για να μην μας περνάνε για μαλάκες οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές", οι "φιλανθρωποι" κι επαγγελματίες "εθελοντές-ακτιβιστές", που γίνονται κι υπουργοί! ΜΚΟ ή μηχανισμοί μυστικών υπηρεσιών;

Οι σοβαρές καταγγελίες για τη δράση των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη Μυτιλήνη πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Υγειονομικοί φορείς, οργανώσεις, κάτοικοι εκφράζουν τους φόβους πως διαμορφώνεται μια επικίνδυνη κατάσταση στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και των μεταναστών. Η παρέλαση των ΜΚΟ στη Μυτιλήνη έχει ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη μέρα. Τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν; Πως λειτουργούν; Ποιος χρηματοδοτεί τη... δράση τους;
Η πριγκίπισσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!
Πριν από μερικές μέρες, υγειονομικοί φορείς κατήγγειλαν πως μία ΜΚΟ ονόματι «WAHA», διαφημίζεται με banner στο τοπικό περιφερειακό ιατρείο του νησιού και πως συνεργάζεται με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Η «WAHA» στην οποία έχει παραχωρηθεί δημόσιος χώρος, που έχει οργανωθεί από κρατικές δομές και εθελοντές, πληρώνει εθελοντές για να στελεχώσουν τρία ιατρεία στο νησί. Ποια είναι όμως η «WAHA» που εμφανίστηκε ξαφνικά στη Μυτιλήνη;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει έδρα στη Γαλλία και ιδρύθηκε από την πριγκίπισσα του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϊκσά Σάμσα. Δραστηριοποιείται σε: Αφγανιστάν, Νιγηρία, Καμερούν, Αιθιοπία, Κένυα, Σενεγάλη, Σουδάν, Ζάμπια, Σομαλία, Τανζανία, Μπενίν, Ερυθραία, Γουινέα, Υεμένη κ.λπ. Σε πολλές από αυτές τις χώρες έχει χτίσει και λειτουργεί σύγχρονα Κέντρα Υγείας, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο οι οικονομικοί της πόροι είναι από δωρεές και άλλου τύπου ιδιωτική χρηματοδότηση. Μερικοί από τους φορείς που συνεργάζεται είναι: Το υπουργείο Υγείας του Καμερούν και της Σενεγάλης, η αεροπορική εταιρεία «ETIHAD», καθώς και δεκάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε αφρικανικές χώρες. Σε πολλές από αυτές τις χώρες υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση, καθώς και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Eurokinissi
Και μόνο το άκουσμα του ονόματος του ιδρυτή της ΜΚΟ, δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) έχει προσλάβει και αναπτύξει στο έδαφος της Υεμένης, όπου είναι σε εξέλιξη από το Μάρτη η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας, εκατοντάδες Κολομβιανούς και άλλους Λατινοαμερικανούς μισθοφόρους, απόστρατους ως επί το πλείστον, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις απώλειες πολλών δεκάδων στρατιωτών της που έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις, στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, δραστηριοποιείται η ΜΚΟ προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να ανακουφίσει και να απαλύνει τον πόνο των γυναικών της Υεμένης...
Από τον Οκτώβρη του 2015, η «WAHA» συμμετέχει σε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα στα Βαλκάνια. Πιο συγκεκριμένα, σε Σερβία, Κροατία, ΠΓΔΜ και Σλοβενία. Στα σύνορα αυτών των χωρών έχει συγκροτήσει και λειτουργεί κινητές διασυνοριακές ομάδες «προστασίας και διάσωσης». Στη Σερβία έχει αποκτήσει πρόσβαση σε κρατικά κέντρα περίθαλψης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μαζί με αυτό της Μυτιλήνης, χαρακτηρίζεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, ως ένα από τα μεγαλύτερα που έχει διοργανώσει ποτέ.
Οπως φαίνεται, οι διασυνδέσεις της «WAHA» είναι ιδιαίτερα υψηλές. Στις 10 Νοέμβρη ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χαρλέμ Ντεζίρ, συνοδευόμενος από τον Γάλλο πρέσβη στη Σερβία, επισκέφτηκε το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βελιγράδι. Εκεί, η «WAHA» έχει φτιάξει και λειτουργεί δύο κλινικές περίθαλψης προσφύγων...
ΜΚΟ με χρηματοδότηση από το ...υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Μια άλλη ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στη Μυτιλήνη είναι η «Danish Refugee Council» (DRC). Η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται με τη «WAHA» στο πρόγραμμα που υλοποιεί στα Βαλκάνια, που αναφέραμε παραπάνω. Αυτοχαρακτηρίζεται ανθρωπιστική και φαίνεται πως είναι παλιά καραβάνα στο χώρο, αφού ιδρύθηκε το 1956. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες. Παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες και εκτοπισμένους. Οπως αναφέρουν: «Σκοπός μας είναι βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν "χτυπηθεί" από πολέμους και διαμάχες, έχουν διωχθεί λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, πολιτικών ή κοινωνικών πεποιθήσεων».
Η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται με τις επίσημες κυβερνήσεις κρατών και άλλους εθνικούς οργανισμούς. Κύριοι φορείς χρηματοδότησης είναι το Δανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ΟΗΕ, καθώς και από κυβερνητικές δωρεές και χορηγίες. Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα από πού αντλεί τα έσοδά της.
-- «IrishAid»: Επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ιρλανδίας για τη «μείωση φτώχειας και πείνας». Συνεργάζεται, ανάμεσα σε άλλα, με ιδιωτικό τομέα, κοινωνία πολιτών και τις κυβερνήσεις - εταίρους για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των φυσικών πόρων (δραστηριοποιείται κυρίως στην Αφρική).
-- Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
-- CIDA (Καναδικός Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης): Κυβερνητική υπηρεσία του Καναδά αρμόδια για τη διαχείριση προγραμμάτων συνεργασίας της χώρας με αναπτυσσόμενες χώρες.
Πλούσια δράση
Τελευταία καταγγελία για τη δράση ΜΚΟ ήρθε την περασμένη Πέμπτη. Η αυτοχαρακτηριζόμενη φιλανθρωπική οργάνωση «ONE NATION» βρίσκεται στη Μυτιλήνη εδώ και αρκετές βδομάδες. Ομως, ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνονται μέλη της με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.
Στο βίντεο φαίνονται πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης «ONE NATION», και μέλη της οργάνωσης «TEAM HUMANITARIAN», την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντάς την δημόσια για την καλή συνεργασία. Σε άλλα βίντεο της οργάνωσης στη σελίδα της στο Facebook, παρουσιάζονται και πολλά άλλα από τη λειτουργία της οργάνωσης στη Λέσβο, στο δεκαήμερο που επιχειρούσε. Εκεί, υπάρχουν σκηνές διανομής νερού σε πρόσφυγες και μετανάστες που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι - στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι. Στη σελίδα τής «ONE ΝΑΤΙΟΝ» έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους.
Η ΜΚΟ «ΟΝΕ ΝΑΤΙΟΝ» υλοποιεί προγράμματα σε Βοσνία, Μπαγκλαντές, Γάζα και Συρία, ενώ συμμετέχει σε προγράμματα όπως: «Βοήθεια για πρόσφυγες» και «Φαγητό για όλη τη Μεγάλη Βρετανία». Οπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, συγκεντρώνουν χρήματα και στόχος τους, σχετικά με το πρόγραμμα που υλοποιούν στη Συρία, είναι να συγκεντρώσουν μέχρι τις 31/3/2017 το ποσό των 500.000 λιρών. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρώσει 134.535 λίρες. Για το πρόγραμμα στη Γάζα, ο στόχος τους είναι οι 200.000 λίρες μέχρι τις 8/7/2016 και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρώσει 89.615 λίρες.
Για τη συγκεκριμένη οργάνωση έχουν διατυπωθεί από διάφορους αναφορές και στοιχεία για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις. Η οργάνωση στηρίζει τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία, κάτι που προκύπτει από το υλικό που η ίδια έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της. Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το εξής:
-- Η οργάνωση «ONE NATION» εμφανίζεται να χρηματοδοτεί την τουρκική ΜΚΟ «IHH», η οποία με τη σειρά της κατηγορείται επισήμως από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο «Ισλαμικό Κράτος». Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αναφορές που καταγράφουν πως την περίθαλψη των προσφύγων στην ΠΓΔΜ και στην περιοχή της Γευγελής την έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό αυτή η τουρκική οργάνωση. Η τουρκική οργάνωση «IHH» είχε οργανώσει αυτοκινητοπομπή 20 φορτηγών στη Συρία (στα οποία εικάζεται ότι υπήρχε ανθρωπιστική βοήθεια) η οποία χτυπήθηκε από αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στις 26 Νοέμβρη. Το χτύπημα έγινε μόλις η αυτοκινητοπομπή πέρασε από το τουρκικό στο έδαφος της Συρίας.
"Ριζοσπάστης", Δεκέμβρης 2015 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Και επίσημα πενθήμερο το Πάσχα – Υπεγράφη η απόφαση για τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς (έγγραφο)


Υπογράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «καθορίζουμε την 1η Μαΐου 2016 ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές και μεταθέτουμε αυτή για τις 3/05 και ημέρα Τρίτη».

ΑΠΟΦΑΣΗ

http://www.aftodioikisi.gr

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, παράλληλα με τις πολυάριθμες κεντρικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ξεκίνησε και την προσπάθεια για την ανάδειξη των σχολικών χώρων σε εστίες πολιτισμού της πόλης. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε πέρυσι το φεστιβάλ Καραγκιόζη, ενώ ήδη γίνονται δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στα σχολεία και σύντομα θα διεξαχθούν εργαστήρια ηλεκτρικής κιθάρας σε όλα τα γυμνάσια. 

Η διοίκηση του Δήμου, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που θα ανοίγει δρόμους για την ανάδειξη του πολιτισμού ως βασικού μέσου για την αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης αλλά και την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών των πολιτών.   


Υπογραφή Σύμβασης για τη Συντήρηση Παλαιάς Χάραξης Σταυρός - ΛαύριοΤις αναγκαίες εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Χάραξη Σταυρού - Λαυρίου (25 χλμ.) εξασφαλίζει η σχετική Σύμβαση που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.

Οι εργασίες, που περιλαμβάνουν τη συντήρηση - ανακατασκευή σε τάπητες, επούλωση λάκκων, αντικατάσταση υπαρχόντων στηθαίων ασφαλείας όπου έχουν καταστραφεί, τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων και νέων Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων (ΣΑΟ), καθώς και διαγράμμιση και ασφαλτικές εργασίες στο οδόστρωμα όπου κριθεί αναγκαίο, θα υλοποιηθούν σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή της μελέτης.

Το έργο αφορά συνολική δαπάνη 551.355,90€, η οποία χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες.

"Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί" του Χένρικ Ίψεν από την Κάπα Εκδοτική


ΧΕΝΡΙΚ ΙΨΕΝ

Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί
Μετάφραση: Έρι Κύργια
Επίμετρο: Ολυμπία Γλυκιώτη & Δημήτρης Καραντζάς
Σελ.: 112 τιμή: 8,48 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-21-4
Κάπα Εκδοτική

Γραμμένο το 1899, το Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί αποτελεί το κύκνειο άσμα του Χένρικ Ίψεν, ένα θεατρικό έργο που σηματοδοτεί το τέλος: το τέλος μιας ζωής, μιας ολόκληρης συγγραφικής διαδρομής, μιας σειράς δραμάτων με σημείο αφετηρίας Το κουκλόσπιτο, αλλά και της θεατρικής φόρμας του αστικού δράματος. Και ο υπότιτλός του, «δραματικός επίλογος», παρόλο που επιλέχθηκε από τον Νορβηγό συγγραφέα για να υποδηλώσει τη λήξη που προαναγγέλλει μια νέα αρχή, έμελλε να αποδειχθεί προφητικός. Ο Ίψεν μιλούσε για μια συγγραφική επιστροφή με «νέα όπλα», ωστόσο το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον Μάρτιο του 1900 σήμανε την αρχή μιας πορείας που κατέληξε στον θάνατό του μερικά χρόνια αργότερα (1906).

Σε ένα κείμενο όπου το ρεαλιστικό συμπλέκεται με το μεταφυσικό, ο Ίψεν επιχειρεί μια αναθεώρηση της ζωής του καλλιτέχνη, θέτοντας στο επίκεντρο την καλλιτεχνική δημιουργία, τα αντικρουόμενα αιτήματα της εκπλήρωσης της καλλιτεχνικής «αποστολής» και της προσωπικής ζωής, τις θυσίες αλλά και τις ηθικές συνέπειες μιας ζωής ολοκληρωτικά αφιερωμένης στην τέχνη. Οι ήρωές του, μορφές στοιχειωμένες από έναν θάνατο εσωτερικό, συναντιούνται σε ένα θέρετρο ιαματικών λουτρών. Ο διάσημος γλύπτης Ρούμπεκ, που ζει ένα νεκρό παρόν αφότου ολοκλήρωσε το αριστούργημά του, το γλυπτό «Αναστάσιμη Mέρα», συναντά την Ιρένε, τη γυναίκα από το παρελθόν που υπήρξε η πηγή της έμπνευσης του και την οποία θυσίασε στον βωμό του ιδεαλισμού και της τέχνης. Από την άλλη, η νεαρή σύζυγός του, Μάγια, ματαιωμένη από την ανεκπλήρωτη υπόσχεσή του «να της δείξει όλο το μεγαλείο του κόσμου», παρασύρεται από τον κτηματία Ούλφχαϊμ, τον «κακάσχημο αρκουδοφονιά», σε ένα άγριο κυνήγι ζώων ακολουθώντας μια πορεία προς την ελευθερία και τη ζωή. Ανάμεσά τους μια αινιγματική γυναικεία φιγούρα περιφέρεται ως εφιαλτικός άγγελος θανάτου.

Γράφει η Ολυμπία Γλυκιώτη στο επίμετρο της έκδοσης: «Ο θάνατος του Ρούμπεκ και της Ιρένε στις απόκοσμες βουνοκορυφές κάτω από το βάρος μιας χιονοστιβάδας, ο αμοιβαίος τους θάνατος, στον οποίο πορεύονται αποφασισμένα, είναι μια πτώση και μια “ανάληψη”, τιμωρία και λύτρωση, τέλος και αρχή. Είναι μια ένωση γαμήλια, έσχατη και ετεροχρονισμένη, και ένα σμίξιμο με το άπειρο του σύμπαντος. Αναγγέλλει όλες τις δυνατές εκδοχές του θανάτου και της αναγέννησης, σε ένα έργο που ακροβατεί μεταξύ ρεαλισμού και συμβολισμού και δεν παύει να δυναμιτίζει ταυτότητες, δίπολα και διαφορές».

Η μετάφραση έγινε για την παράσταση Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά που παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν» (Υπόγειο) έως τις 29 Μαΐου, 2016.

Κάπα Εκδοτική - Παπαρηγοπούλου 6, Περιστέρι - Τηλ: 210 6859273

info@kapaekdotiki.gr - www.kapaekdotiki.gr - fb/ Κάπα Εκδοτική

Παρατείνεται ως τις 8 Απριλίου η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για το πρόγραμμα «Δωρεάν διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες
Παρατείνεται έως 8 Απριλίου 2016 η υποβολή δικαιολογητικών για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ειδών λαϊκών αγορών. Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη δεδομένης της ροής και συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο εν λόγω πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι για να μετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι καταθέτοντας τα δικαιολογητικά τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, απαιτείται να είναι δικαιούχοι του επιδόματος «απροστάτευτων τέκνων».