Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή: «Εις μνήμην Γρηγόρη Λαμπράκη»

 
"Σαν σήμερα το 1963 έγινε η δολοφονική επίθεση εναντίον του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Ο γιατρός, βαλκανιονίκης, αντιστασιακός, βουλευτής της Αριστεράς και φλογερός υπέρμαχος της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, πλήρωσε με τη ζωή του τους αγώνες του για υψηλά ιδανικά.

Σήμερα, την ώρα που η κοινωνία στενάζει, η δημοκρατία δοκιμάζεται και πάλι. Το παρακράτος σηκώνει ξανά κεφάλι: οι πολιτικές δολοφονίες δεν έχουν εκλείψει, όπως απέδειξε ο τραγικός χαμός τού πολέμιου του φασισμού Παύλου Φύσσα.

Τιμούμε τη μνήμη και διαφυλάττουμε την αγωνιστική παρακαταθήκη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι αγώνες για τη δημοκρατία συνεχίζονται".  


Το Γραφείο Τύπου

22 ΜΑΪΟΥ 1963

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ


Δεν θα βγάλει τελικά ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου σύμφωνα με πληροφορίες μας, αφού καλύπτεται από την κεντρική απόφαση του ΚΚΕ.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ; ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣΗ παράταξη Ανδρεόπουλου συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα για να λάβει την απόφασή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η θέση των περισσότερων μελών της είναι η στήριξη του Σίμου Ρούσσου και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και αυτή θα είναι και η συλλογική απόφαση της παράταξης παρά τις διαφορετικές μειοψηφικές απόψεις που διατυπώνονται και για τις οποίες δεν θα γράψουμε σήμερα περισσότερα βασιζόμενοι σε πληροφορίες από το παρασκήνιο.

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:

Επίσημη ενημέρωση για την στάση των στελεχών της ΔΡΑΣΗΣ - που στήριξε τον κ. Ανδρεόπουλο - είχαμε από την Τζίνα Φρεζάδου, που εκπροσωπώντας την ομάδα των τριών υποψηφίων της ΔΡΑΣΗΣ - τους κκ Αναλυτή Μηνά, Γιαννούλη Βασίλη και βέβαια τον εαυτό της - μας ξεκαθάρισε ότι η στάση της ΔΡΑΣΗΣ στο Χαλάνδρι δεσμεύεται από την κατεύθυνση που έδωσε το κόμμα στην διακαναλική συνέντευξη των στελεχών του και όχι από την απόφαση της ΦΙΛΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ.
"Οι θέσεις της ΔΡΑΣΗΣ δεν έχουν σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ειπώθηκε από την ηγεσία μας στην διακαναλική" μας είπε η Τζίνα Φρεζάδου.
Εμείς δεν δίνουμε γραμμή στα μέλη και τους ψηφοφόρους μας τι να κάνουν.

Περισσότερα αύριο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ: ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΡΟ ΓΥΡΟ ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Η παράταξη μας – μια Πολη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η Πόλη μας- θα στηρίξει κάθε θετική πρωτοβουλία της νέας Δημοτικής αρχής, που θα ειναι συμβατή με το προγράμμα και τις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε . Θα ασκήσει αυστηρή, δίκαιη και δημιουργική κριτική σε οποιες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής κρίνει ότι δεν θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης μας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών της. Θα είμαστε παρόντες για να βοηθήσουμε , να συμβάλλουμε , να διαφωνήσουμε αν χρειαστεί, να καταγγείλουμε αν πρέπει. Με γνώμονα το προγραμμά μας και τις προτάσεις που καταθέσαμε για την Πόλη μας και τη λειτουργία του Δήμου, καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου να ψηφίσουν την Κυριακή τον συνδυασμό που κατα την δική τους κρίση αποτελεί την πιο χρήσιμη και ορθή επιλογή για τους Δημότες, Την πόλη, και τη λειτουργία του Δήμου.

Γιώργος Θωμάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου

Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ευχαριστώ όλους τους πολίτες του Χαλανδρίου, που με τίμησαν με την ψήφο τους, τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, όπως κι όλους τους εθελοντές του συνδυασμού μου.

Σεβόμενος την προσωπικότητα και την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός μας, δηλώνω ότι στις εκλογές του Β’ γύρου θα προσέλθουμε μαζικά στις κάλπες ψηφίζοντας όλοι κατά συνείδηση. 


Η παράταξή μας δηλώνει παρούσα, ενωμένη, και προχωράμε δυνατά στην επόμενη μέρα.
Γιάννης Λαδόπουλος.