Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ - Ο ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ YOU TUBE ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

Έως τέλος Οκτωβρίου η αξιολόγηση των δήμων αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο ΥΠΕΣ


bouli-giannis-mixelakis-kuriakos-mitsotakis

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί τα πρώτα στοιχεία για την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των δήμων και μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σ΄ αυτό κατέληξε σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του γενικού γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και είχε ως αντικείμενο τα κριτήρια αξιολόγησης των δήμων.

Η αξιολόγηση των δήμων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει μέχρι το Σεπτέμβριο, που θα δρομολογηθεί το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων και που θα γίνει η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του δημοσίου από την τρόικα, να έχει μία πρώτη εικόνα για τα περιθώρια που υπάρχουν για την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας στους δήμους.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα δύο υπουργεία, από τους δήμους θα αντληθεί μεγάλος αριθμός εκ των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης με δηλώσεις του την Τρίτη, διευκρίνισε ότι «από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους δήμους. Πρέπει όμως να προχωρήσει η αξιολόγηση. Αν προχωρήσει θα πάμε πραγματικά στοχευμένα στην κινητικότητα». Άρα με την αξιολόγηση οι δήμοι θα οδηγηθούν όχι οριζόντια αλλά στοχευμένα στην κινητικότητα των υπαλλήλων τους.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών συζητήθηκαν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η αξιολόγηση των δήμων. Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι αν και η κυβέρνηση επικαλείται συχνά το τελευταίο διάστημα την ανάγκη να προχωρήσει η αξιολόγηση, ωστόσο η ίδια δεν είχε καθορίσει τα κριτήρια και εγκαλούσε τους δήμους για την καθυστέρηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως για τα κριτήρια αξιολόγησης των δομών και των εργαζομένων στους δήμους, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας. Και αυτό γιατί βασικό ζητούμενο είναι να υπάρξει μείωση του πλεονάζοντος προσωπικού.

Πάντως το βέβαιο είναι ότι οι δήμοι θα κληθούν και πάλι να συμβάλλουν στη δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας, δεδομένου ότι από τους 6.000 συμβασιούχους που παραμένουν στις θέσεις τους με το καθεστώς της προσωρινής δικαστικής διαταγής, μετά την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να κλείσουν οριστικά οι υποθέσεις μέχρι τέλος του χρόνου, οι 3.500 είναι συμβασιούχοι που υπηρετούν στους δήμους θα βρεθούν εκτός.

Σύμφωνα δε με το ΑΠΕ, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλα υπουργεία.

Συγκεκριμένα, τους «διαθέσιμους» της δημοτικής αστυνομίας θέλουν να απορροφήσουν το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

http://www.localit.gr/, 7/8/2013

Γνωρίστε τον Δημοτικό Σύμβουλο που «γκρεμίζει» το "The Mall Athens"


Γνωρίστε τον Δημοτικό Σύμβουλο που γκρεμίζει το The Mall Athens

Από το epoli.gr ενημερωθήκατε άμεσα για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το «The Mall Athens».

Σήμερα, προχωράμε ένα βήμα παραπέρα και σας «συστήνουμε» τον άνθρωπο που «έσυρε» το εμπορικό κέντρο στις δικαστικές αίθουσες και όπως θα διαβάσετε παρακάτω νιώθει απόλυτα δικαιωμένος, μετά την απόφαση του ΣτΕ.


Ποιος είναι ο Δορύλαος Κλαπάκης

Πρόκειται για τον κ. Δορύλαο Κλαπάκη, ο οποίος είναι Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας «Για ένα νέο Μαρούσι». 
Είναι στενός συνεργάτης της κας Σοφίας Σακοράφα, με την οποία συνεργάστηκε όταν η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συμμετείχε ενεργά στα δημοτικά "πράγματα" του Αμαρουσίου. 
Ο κ. Κλαπάκης, είχε σύμμαχο στον δικαστικό του αγώνα, αυτόν την επαγγελματικής του ιδιότητας, καθώς είναι Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος, με μακρά θητεία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και "επί εποχής Τρίτση" ήταν μελετητής σε πολεοδομικά σχέδια του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.).
Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ή να θυμίσουμε για όσους γνωρίζουν ότι ο κ. Κλαπάκης με αλλεπάλληλες προσφυγές στην Δικαιοσύνη και τις Ελεγκτικές Αρχές είχε πετύχει την αμετάκλητη ομόφωνη Δικαστική απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αφορούσε στην παρεμπόδιση της εισφοράς σε χρήμα, αντί της εισφοράς σε γη. Μία απόφαση που είχε τότε θεωρηθεί εξαιρετικά σημαντική και «προάγγελος» νέων δικαστικών νικών.

Η «πανηγυρική» δήλωση

Όταν έγινε γνωστή η απόφαση του ΣτΕ ο κ. Κλαπάκης εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία «ξεχείλιζε» από το αίσθημα της ικανοποίησης και στην οποία μεταξύ άλλων, σημειώνονται τα εξής: 
«Από τις Σκουριές της Ιερισσού μέχρι το MALL στο Μαρούσι και το Τοπλού της Κρήτης, ο ελληνικός λαός στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς την διαφθορά και την διαπλοκή «ότι έκαναν μεγάλο λάθος που τον υποτίμησαν».
Μακριά από τις θεατρικές παραστάσεις ο ελληνικός λαός μέσω της κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα (κερδισμένης με σκληρούς αγώνες και αίμα) ανεξάρτητης Δικαστικής Εξουσίας -την οποία ''λοιδορούν'' συνεχώς με τις ενέργειές τους οι περαστικοί πολιτικοί παραγοντίσκοι- έστειλε μήνυμα σε όσους μας θέλουν γονατισμένους και παραδομένους.
Απέναντι σε ένα πανίσχυρο (φαινομενικά) σύστημα η Δικαστική Εξουσία, κάνοντας για μια ακόμα φορά δεκτή την προσφυγή μας, όχι μόνο επισφράγισε την ομόφωνη απόφαση 1528/03 της Ολομελείας του ΣτΕ με την όποια είχε κρίνει αμετάκλητα το MALL αυθαίρετο αλλά ξεκαθάρισε ότι: «Δεν είναι δυνατόν να θεσπίζονται με τον μανδύα του νόμου διοικητικές πράξεις, γιατί έτσι φαλκιδεύεται το δικαίωμα των πολιτών για δικαστική προστασία».
Με την απόφαση αυτή του ΣτΕ, η Δικαστική Εξουσία αποδίδοντας στο όνομα του ελληνικού λαού, για μια ακόμα φορά δικαιοσύνη, ξεκαθαρίζει στην διαφθορά και την διαπλοκή ότι έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ανοχής».

http://www.poli-politiki.gr/, 7/8/2013

Ακόμα κάνει ζέστη


Σεισμός αισθητός στην ΑθήναΣεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 12:06 στην Αμφίκλεια.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα. Το εστιακό του βάθος είναι 10 χλμ. Είχε προηγηθεί στις 12:02 μικρότερος σεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.

Υπουργείο Εσωτερικών : "Φρένο" στις απευθείας αναθέσεις μελετών από τους δήμους. Διαβάστε την εγκύκλιο.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ - ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ... ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ!

Ούτε στο site του δήμου, ούτε στα blogs που δεν είναι ακραία - όπως εμείς - γίνεται αναφορά στο θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Δεν είναι φαίνεται είδηση για την οποία πρέπει να ενημερωθούν οι Χαλανδραίοι.

Αν έκανε απεργία η ΑΔΕΔΥ ή η ΠΟΕ ΟΤΑ, το δελτίο τύπου για τους κινδύνους της δημόσιας υγείας θα ήταν "επάνω" πάραυτα για να δείτε την ανευθυνότητα των "κακών".

Τώρα ... Άσε καλύτερα .....

Διότι αυτό το θέμα του Ιού του Νείλου ΕΜΠΕΡΙΈΧΕΙ την ευθύνη για ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ στην ρεματιά - τα έχουμε πει και αυτά, από πέρυσι αλλά έχουν άλλα να ασχοληθούν εκεί στον δήμο. ΘΥΜΑΣΤΕ;

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ:

ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ!

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ!

ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ

 ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΦΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟ

Το «χάρτη» με τις επικίνδυνες περιοχές για τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπενθυμίζοντας στους πολίτες ότι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας. Πρόκειται για 17 περιοχές...
σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Στην Αττική οι περιοχές είναι: Σπάτα, Παιανία, Μαρκόπουλο, Παλλήνη, Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Πεντέλη.
Στη Θεσσαλονίκη είναι: Μενεμένη-Αμπελόκηποι, Εύσμος-Κορδελιό, Ωραιόκαστρο και 1ο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονικέων.

Στη Θράκη, εξετάζονται ο Δήμος Ξάνθης, Τοπείρου και Αβδήρων.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ TO BHMA  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=525353

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ:
http://www.keelpno.g

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ;

 ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ;

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 26 ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ !!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ!

ΒΛ. ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΑ LINK:


http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/protodikeio-thes-nikis-oxi-se-sxolikous-filakes-gia-exairesi-apo-th-diathesimotita

http://www.myota.gr/index.php/k2-tags/2013-02-13-13-23-56/37-2010-07-19-11-11-22/3947-2013-08-02-09-14-32

http://ipaideia.gr/prosorini-diatagi-iper-sxolikon-filakon.a71d7250945b4efe716c46ccb9aff589.htm

"KMT" : "Kyriakos Mitsotakis TIMES"...

Μητσοτάκης στους NYT: Απολύθηκαν 1,3 εκατ. στον ιδιωτικό τομέα και ούτε ένας στο Δημόσιο

«Από τότε που η κρίση ξέσπασε, ο ιδιωτικός τομέας έχει δει να χάνονται 1,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και δεν έχει υπάρξει βασικά ούτε μια απόλυση από το Δημόσιο. Ακριβώς επειδή η μεταρρύθμιση δεν προχώρησε, ο ιδιωτικός τομέας φορολογήθηκε και τιμωρήθηκε σαν εναλλακτική λύση».
Aυτό τονίζει σε συνέντευξη του στους New York Times ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «σιωπηλή πλειοψηφία» η οποία στηρίζει την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

«Είχαμε ένα κράτος που ήταν υπερβολικά μεγάλο, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς πειθαρχική δράση και με πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν από την πίσω πόρτα. Μερικοί υπάλληλοι μάλιστα πληρώνονταν ακόμα και εβρισκόμενοι στη φυλακή«, είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «η μεταρρύθμιση είναι δύσκολη και επώδυνη. Δεν κοιμάμαι πάντα άνετα. Αλλά είναι αναγκαίο».

Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη φιλοξενούνται σε άρθρο γνώμης του δημοσιογράφου Ρότζερ Κοχέν το οποίο εξετάζει την διαφορά ηθικής στον ευρωπαϊκό βορρά και νότο με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργου Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ.
από http://www.aftodioikisi.gr/, 6-8-2013

Και επειδή αυτό συνέβη ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ (ΑΣΥΔΟΤΗΣ) ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, πρέπει, αφού αποφασίσαμε και ΔΙΑΤΑΞΑΜΕ να ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ τα "χρυσαφικά" στον..."κακόμοιρο" ιδιώτη - που κλαίει και σπαράζει γιατί...αναγκάστηκε να απολύσει - να απολύσουμε ΚΑΙ εμείς ώστε η εργασία να γίνει για ΟΛΙΓΟΥΣ, με ΟΛΙΓΑ και...ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

Όσο για τις ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΤΑΚΕΣ : «Είχαμε ένα κράτος που ήταν υπερβολικά μεγάλο, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς πειθαρχική δράση και με πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν από την πίσω πόρτα. Μερικοί υπάλληλοι μάλιστα πληρώνονταν ακόμα και εβρισκόμενοι στη φυλακή«, είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «η μεταρρύθμιση είναι δύσκολη και επώδυνη. Δεν κοιμάμαι πάντα άνετα. Αλλά είναι αναγκαίο», έχω να παρατηρήσω ότι, στο "υπερβολικά μεγάλο και χωρίς αξιοκρατία κράτος" (ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ, ΑΡΑΓΕ;) έχει βάλει ο ίδιος, η οικογένειά του και οι συνάδελφοί του (στο Κοινοβούλιο, ΟΧΙ στη...δουλειά του...) τα ΘΕΜΕΛΙΑ, ενώ συνέχιζε να χτίζει επί δεκαετίες, συντηρώντας έναν κομματικό στρατό.
Και φτάνουμε στο ΣΗΜΕΡΑ. Στο σήμερα της επιλογής : ΑΝΕΡΓΙΑ ή δουλεία (ο τόνος στο "ει"). Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή λύση, θα τσακιστεί πάνω στο τείχος του..."υπερήφανου" και..."πατριωτικού" ιδιωτικού κεφαλαίου, που η μόνη λέξη που γνωρίζει είναι το ρήμα "ΘΕΛΩ".

Δ.Χ.