Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ¨PROGRESS 2013¨


Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι απλόχερα όταν στοχεύουν στη συγκάλυψη των απορροιών της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και στην επικράτησή της. Δυστυχώς ο Περιφερειάρχης κ.Ι. Σγουρός και η Παράταξη του στην Περιφέρεια Αττικής ταυτιζόμενοι πλήρως με αυτά, βρίσκονται στον αντίποδα υπεράσπισης των κοινωνικών δομών των ΟΤΑ.

Ενώ περικόπτονται κατά 67% οι ΚΑΠ, διαλύεται το κράτος πρόνοιας , απαγορεύεται η πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού στις κοινωνικές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασίζουν να συγχρηματοδοτήσουν προγράμματα διερεύνησης και προώθησης «νέων επαγγελμάτων» που δήθεν θα ανταποκριθούν με άλλους όρους βέβαια, στις τεράστιες ανάγκες και τα κενά στη φύλαξη και τη φροντίδα των παιδιών.

Αναζητούν ¨νέους¨ τρόπους κάλυψης της ζήτησης υπηρεσιών στον ευαίσθητο αυτό τομέα, θεωρώντας πως η υπεράσπιση του Δημόσιου και παιδαγωγικού χαρακτήρα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των ΟΤΑ πρέπει να αφεθεί στη τύχη της και να μην είναι βασική προτεραιότητα μας. Δεν απαιτούν ούτε διεκδικούν από την Κυβέρνηση αναβάθμιση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού ρόλου των Παιδικών Σταθμών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν και συνεχή επιμόρφωση του υπηρετούντος προσωπικού.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω ΜΚΟ, οι δήθεν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) που αντικαθιστούν τις προνοιακές δομές των ΟΤΑ, το ‘‘child minding’’, είναι δράσεις που σχετίζονται με τη διάλυση του κράτους και την μετατροπή του σε άδειο πουκάμισο, την ιδιωτικοποίηση των πάντων, με εργαζόμενους ευκαιριακά ανακυκλούμενους, χαμηλόμισθους και σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας.

Η επιλογή τους για συμπόρευση με τις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές και στο θέμα αυτό, είναι απολύτως βέβαιο ότι βρίσκουν αντίθετους το σύνολο των εργαζομένων και των γονιών που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας.


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨

Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτρης

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Έρη Κωνσταντάκου - Καπάταης Χρήστος

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Να καταργηθούν τα 5μηνα της ανεργίας


ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΗΜΕΡΑ

"Μπόχα" στο Κοινωνικό Παντοπωλείο - Ποιοι "παίζουν" με τις άπορες οικογένειες, αλλά και την αξιοπρέπεια των επαγγελματιών της πόλης;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΞΙΑ" (δηλαδή στην καθομιλουμένη ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ, ΓΥΦΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ), είναι αυτό που συμβαίνει σε αρκετά κοινωνικά παντοπωλεία με αποκορύφωμα την εκοικίαση του κτιρίου σκάνδαλου στο Χαλάνδρι, με μηνιαίο μίσθωμα 5500 ευρώ!

Σήμερα παίζει παντού το σκάνδαλο - όπως καταγγέλεται από την εκεί αντιπολίτευση - της αγοράς υπερτιμολογημένων τροφίμων για τους απόρους της Λαμίας.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ πρΟΤΑση:


Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα για τη σκανδαλώδη ανάθεση της προμήθειας του Κοινωνικού Παντοπωλείου....

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι η Δημοτική Αρχή της Λαμίας με την απ΄ευθείας ανάθεση, ύψους περίπου 68.000 € (με ΦΠΑ), που επιχείρησε να περάσει στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία όμως αναγκάστηκε να πάρει πίσω μετά τις αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις από μια πολύ γρήγορη έρευνα αγοράς που κάναμε διαπιστώσαμε ότι τα προϊόντα που ο Δήμαρχος πρότεινε να προμηθευτεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο με απ΄ευθείας ανάθεση από συγκεκριμένη εταιρία,ο Δήμος θα πλήρωνε από το ταμείο του 59.148 € (χωρίς το ΦΠΑ).

Πως γίνεται εμείς να τα βρούμε με τιμές στο ράφι (ψάξαμε μόνο σε ένα s/m) 42.903 €; Δηλαδή 16.245 € λιγότερα;

Αν υπολογίσουμε το ΦΠΑ και την έκπτωση που θα πάρει κανείς αν πάρει τιμές χονδρικής, αφού μιλάμε για μεγάλες ποσότητες, τότε τα χρήματα που θα κέρδιζε ο Δήμος θα ήταν πάνω από 20.000 €. 

Αν μάλιστα το έψαχνε ελάχιστα παραπάνω, θα μπορούσε τα χρήματα που θα κέρδιζε ο Δήμος Λαμιέων να ήταν πολύ περισσότερα.

Και για την πληρέστερη ενημέρωσή σας μπορείτε να διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης της Λαμίας ΕΔΩ: 

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ:

Ζητήσαμε ενημέρωση για τις παροχές του Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παντοκοροϊδείου αλλά ΠΟΤΕ, κανείς, δεν έχει την ευαισθησία να κάνει ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του τι κάνει αυτό το πράγμα, πώς επιλέγει, πόσες οικογένειες καλύπτει, τι τους προσφέρει.

Την μία φορά μας πήγαν στο τμήμα την άλλη φορά - που ήταν "πρόθυμοι", μας είπαν τρεις φορές "αύριο" (τέταρτη δεν έχει).

Από άλλη - χρηματοδοτούμενη παχυλά εφημερίδα - μάθαμε έχουν παρασχεθεί τρόφιμα σε 100 οικογένειες από την έναρξη λειτουργίας του ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ στην αρχή του χρόνου και μάλιστα προβάλλεται ως μέγα κατόρθωμα.

Τρόφιμα και φάρμακα μαζεύονται εθελοντικά.

Ο δήμος πληρώνει 65000 ευρώ τον χρόνο μισθώματα.

Από το ΕΣΠΑ δίνονται 600 χιλιάρικα - στην τριετία, άρα 200 τον χρόνο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ (των απόρων).

Η επιλογή γίνεται ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Και είναι παράνομες γιατί ακριβώς είναι ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ. ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

Σύμφωνα με το Νόμο 4071/2012, η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου εποπτεύεται από Επιτροπή Διαχείρισης, στην οποία εκπροσωπούνται αναλογικά με τη δύναμή τους οι δημοτικές παρατάξεις. Σε ό,τι αφορά στα παρεχόμενα είδη, αυτά προέρχονται από δωρεές και χορηγίες και, εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών, είναι δυνατή η προμήθειά τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών ΟΤΑ. Επίσης, η Επιτροπή Διαχείρισης υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο, στην Οικονομική Επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. (άμα θέλετε διαβάστε το ΦΕΚ ΕΔΩ). 


ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα μιας ανάλγητης πολιτικής.

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι είναι η ίδια πολιτική, που έχει μειώσει τις απαιτούμενες δαπάνες για τα σχολεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία στοιχειώδους συντήρησής τους

Είναι η ίδια πολιτική, που το καλοκαίρι κατήργησε εν μία νυκτί δεκάδες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, ενώ έβγαλε στη διαθεσιμότητα εκατοντάδες καθηγητές και σχολικούς φύλακες.

Κατήργησε στην ουσία το θεσμό του ολοήμερου και την ίδια στιγμή ψήφισε την εφαρμογή του νέου Λυκείου με τον εξεταστικό μαραθώνιο, που οδήγησε πολλούς μαθητές στα φροντιστήρια από την Α' Λυκείου και που θα στερήσουν από τους οικονομικά αδύναμους την είσοδό τους στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Η πολιτική αυτή λοιπόν σήμερα είναι, που οδηγεί μικρά παιδιά να σιτίζονται από τα σκουπίδια ή να πεθαίνουν από το κρύο.

Ταυτόχρονα όλοι βιώνουμε την εργασιακή ανασφάλεια, αφού όσοι εργάζονται στην πλειοψηφία τους είναι απλήρωτοι ή αντιμετωπίζουν τον φόβο της απόλυσης και αρκετοί είναι ήδη άνεργοι.

Σε αυτήν την κατάσταση έρχεται να προστεθεί για αρκετούς η αδυναμία πληρωμής των δανείων με άμεσο και υπαρκτό τον κίνδυνο του πλειστηριασμού των σπιτιών μας.

Η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες για την πρόσβαση των οικογενειών μας στις υπηρεσίες υγείας.

Είναι φανερό πια ότι βασικά κοινωνικά αγαθά, που έπρεπε να παρέχονται από το κράτος ισότιμα προς όλους τους πολίτες όπως αυτά της δωρεάν παιδείας, υγείας, περίθαλψης γίνονται προνόμιο μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.

Θεωρούμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες τίθεται καθαρά θέμα επιβίωσης για πολλές οικογένειες

Μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση

Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός και ενιαίος με όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς τους για την απόκρουση της διάλυσης του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους


Μας αφορά όλους. Αποτελεί χρέος για τα παιδιά μας.

ΤΟ Δ.Σ.

ΔΡΑΣΗ "ΖΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ"- Ειδικά ευρωκουπόνια για διακόσια πενήντα εμπορικά καταστήματα του Χαλανδρίου για την περίοδο 12/12/13 με 06/01/14

Χαλάνδρι, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
‘‘ΦΛΥΑ’’ Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Χαλανδρίου
«ΖΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ»


Στην εμπορική αγορά του Χαλανδρίου τα χρήματά σας έχουν 10% ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ!
Με τη σύμπραξη του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, της ΦΛΥΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ διακόσια πενήντα (250) εμπορικά καταστήματα του Χαλανδρίου για την περίοδο 12/12/13 με 06/01/14 δέχονται ειδικά ευρωκουπόνια του Δήμου Χαλανδρίου που καλύπτουν το 10% της εκάστοτε κατανάλωσης. Δηλαδή, για κατανάλωση σαράντα (40) ευρώ ο πελάτης πληρώνει τριάντα έξι (36) ευρώ στο κατάστημα και δίνει κουπόνια τεσσάρων (4) ευρώ.
Οι δημότες και κάτοικοι Χαλανδρίου έχουν λάβει με επιστολή από τον Δήμο ευρωκουπόνια αξίας πενήντα (50) ευρώ, για να τα χρησιμοποιήσουν στη συγκεκριμένη δράση.
Η συγκεκριμένη δράση έχει διπλή στόχευση. Κύρια αποβλέπει στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των Χαλανδραίων. Επιπλέον, αποσκοπεί στην ενίσχυση της κίνησης της αγοράς του Χαλανδρίου, ώστε να βοηθηθεί η βιωσιμότητα των εμπορικών επιχειρήσεων και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ "ΖΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ"
Αγ.Παρασκευής 100, τ.κ. 15232, τηλ. 2106830305/2106836670, fax:2106836679,
e-mail: flya@otenet.gr WEBSITE: www.flya-ae.gr

πρΟΤΑση

Γνωμοδότηση βόμβα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός των επομένων ημερών για το ζήτημα του ΟΑΕΕ.

Στον αέρα τινάζεται ο ΟΑΕΕ

Στον αέρα τινάζεται ο ΟΑΕΕ
Γνωμοδότηση βόμβα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός των επομένων ημερών για το ζήτημα του ΟΑΕΕ. Γνωμοδότηση από έναν από τους πλέον έγκριτους Συνταγματολόγους της Ελλάδας με παγκόσμια αναγνώριση.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες της FMvoice.gr η γνωμοδότηση τεκμηριώνει πλήρως την αντισυνταγματικότητα του ύψους των εισφορών του ΟΑΕΕ γεγονός που μόλις κριθεί από τα Δικαστήρια (ως αποτέλεσμα των σχετικών προσφυγών) θα οδηγήσει σε ραγδαία μείωση των εσόδων του ΟΑΕΕ.

Ομοίως αντισυνταγματική χαρακτηρίζεται η πρακτική του ΟΑΕΕ να χρεώνει μεν τις εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς που οφείλουν τις εισφορές τους αλλά να μην την παρέχει. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε περίπου 350.000.000€ το έτος και με μέσο όρο οφειλών τα δύο έτη δημιουργεί τρύπα της τάξεως των 700.000.000 ευρώ. .

Την γνωμοδότηση χρηματοδότησαν περίπου 130 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που συνασπίστηκαν ώστε να αντιμετωπίσουν τις παράνομες πρακτικές του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΕ.