Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!


ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ - ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

του Ακατανόμαστου
 Σαν σήμερα - ακριβώς πριν σαράντα χρόνια, το 1976 - ο πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής διατύπωσε πρώτη φορά, με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΟΕ, λόρδο Κιλάνιν, επίσημο αίτημα  για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

Κατά την δεκαετία του 80 και του 90 αρκετές φορές επανήλθε το θέμα  στην επιφάνεια του δημόσιου ενδιαφέροντος, ειδικά μετά την  ανεπιτυχή  διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων  του 1996 από την Αθήνα, τότε που ο ελληνικός λαός ήθελε να διοργανώσει  τον εορτασμό των 100 χρόνων από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

Η ανάληψη της διοργάνωσης του 2004 (ανούσιο υποκατάστατο) και οι τραυματικές επιπτώσεις τους για την οικονομία της χώρας, επιπτώσεις  που προήλθαν από τις απαράδεκτες πιέσεις της ΔΟΕ αλλά και την  με ανακούφιση αποδοχή των πιέσεων αυτών από την ελληνική κυβέρνηση (αν δεν πάμε στην σεναριολογία που θέλει από την ίδια την κυβέρνηση  υπαγορευμένες τις πιέσεις αυτές) , αλλά και των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης  που μας έλεγαν - τότε - ότι η υπέρβαση κάθε περιβαλλοντικού και δημοσιονομικού κανόνα στην ανάθεση και εκτέλεση των έργων είναι ο μόνος δρόμος  να μην μας πάρει ο Ζακ Ρονγκ και η ΔΟΕ το γλειφιτζούρι, πιέσεις  που οδήγησαν στην δημιουργία πανάκριβων, υπερτιμολογημένων, μόνιμων εγκαταστάσεων που σήμερα ρημάζουν ή στην καλύτερη περίπτωση ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ (ΟΑΚΑ), έκανε το αίτημα της μόνιμης τέλεσης των αγώνων στην Ελλάδα να ξεχαστεί, άσε που ακούει ο Έλληνας σήμερα "Ο.Α" και βγάζει φλίκτενες.

Πρόσφατα - με έκπληξη - ακούσαμε να επαναφέρει το αίτημα της μόνιμης τέλεσης των αγώνων στην Ελλάδα στην προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης η .... ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!

Ναι η υπόδικη στην πατρίδα της την Γαλλία, επικεφαλής του ΔΝΤ!

Συνέδεσε μάλιστα την πρότασή της για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην γενέτειρά τους με την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας και την στρατηγική ανάπτυξής της.

Έχει ενοχές η αρχιγερακίνα του ΔΝΤ για την πλήρη αποτυχία των καταστροφικών παρεμβάσεων τους στην χώρα μας και την αδιέξοδη ταλαιπωρία στην οποία έχουν υποβάλλει τον ελληνικό λαό και έκανε αυτή την πρόταση;

Δεν έχει και μεγάλη σημασία κατά την γνώμη μου. Ούτε βέβαια την αθωώνει αυτή της η πρόταση από την απέχθειά μας για τα δεινά που μας προκάλεσαν.

Σημασία έχει κατά την γνώμη μου όμως να αξιολογηθεί η ουσία της πρότασής της, που βέβαια δεν πιστώνεται στην Λαγκάρντ  μην τρελαθούμε, αφού  η ιστορία της πάει πολύ πίσω και βέβαια έχει διατυπωθεί επίσημα από το ελληνικό κράτος, δια του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή (του κουφού, όχι του Κωστάκη) στην ΔΟΕ.

Αξίζει σήμερα να το επαναφέρει επιθετικά η χώρα το αίτημα;

Μήπως πίσω από αυτή την διεκδίκηση κρύβεται και μπορεί να υποστηριχτεί με επιχειρήματα το ΟΡΑΜΑ για μια ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, που διατυπώνεται από πολλούς βολονταριστικά αλλά δύσκολα θα μπορούσε αλλιώς να βρεθεί η άκρη του κουβαριού για να μην είναι μια καλόηχη βέρμπα σε συνέδρια και ημερίδες αλλά να γίνει ένας ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΙΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ άμεσα συνδεδεμένος με μια ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ;

Μήπως τα τεράστια κενά που παρατηρούνται στην διοργάνωση του ΡΙΟ, μήπως τα βρωμερά νερά της ΚΟΠΑΚΑΜΠΑΝΑ, μήπως τα γιαπιά στα οποία καλούνται να μείνουν οι αθλητές πρέπει να επισημανθούν επίσημα από την ελληνική πλευρά, που έχει σίγουρα έναν παραπάνω λόγο δια να ομιλεί από όλες τις άλλες χώρες στον πλανήτη και να συνδεθούν με το αίτημα;

Μήπως τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται με τους αποκλεισμούς αθλητών, με άλλοθι το ντόμπινγκ, πρέπει να στηλιτευτούν από την πλευρά της Ελλάδας ως ΕΚΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ;

Μήπως η μεγαλύτερη μάστιγα του σύγχρονου αθλητισμού το ντόμπινγκ, δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπιστεί αν δεν πειστούν ΟΛΕΣ οι χώρες ότι ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ είναι υπεράνω υποψίας μεροληψιών;
Και - ειλικρινά τώρα και χωρίς ίχνος εθνικισμού - ποια χώρα θα μπορούσαν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ να εμπιστευτούν οι περισσότερες  παγκόσμιες ομοσπονδίες για να ορίσουν ως τοποτηρητή των ελέγχων από μια μικρή χώρα που ανοίγει όμως την παρέλαση; Ακούγεται εθνικιστικό, το ξέρω. Αλλά προσπαθήστε να το σκεφτείτε σα να μην είσασταν Έλληνες και σας το έθεταν ως προβληματισμό.

Μήπως ΌΛΑ ΑΥΤΑ, μαζί διαμορφώνουν λοιπόν ένα καλό οπλοστάσιο επιχειρημάτων για να επαναφέρει το θέμα η κυβέρνηση ΤΩΡΑ, διεκδικώντας την επιστροφή των Αγώνων στην χώρα που τους αγαπάει και τους σέβεται - αυταπόδεικτα - περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, που πλέον έχει και τις μόνιμες υποδομές, που απλά θα χρειάζονται ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ και ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ;

Μήπως είναι η ώρα η χώρα να βγει ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ με ένα μεγάλο ΔΙΚΑΙΟ αίτημα στην παγκόσμια πιάτσα και να διεκδικήσει τον ρόλο της στον κόσμο;
Και μάλιστα με επίκεντρο αυτού του ρόλου αυτό που ΟΛΟΙ οι Έλληνες διατυπώνουμε ως ευχή και επιθυμούμε;
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΜΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ;

Ποια χώρα τον δικαιούται περισσότερο αυτόν το ρόλο, απάντησέ μου εσύ που διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση θα με λες εθνίκι.

Θα μου πει τώρα ο ρεαλιστής "τα συμφέροντα στην ΔΟΕ είναι μεγάλα  και ότι αυτά δεν γίνονται, δεν θα δεχτούν οι μεγάλοι κλπ.

Ή θα μου πει κανένας καργαριστερός διεθνιστής ότι πάσχω από πατριωτικό μεγαλοϊδεαλισμό και είμαι εθνίκι.

ΟΚ! Την περιμένω την κριτική. Την ξέρω.

Αυτό που δεν ξέρω όμως, δεν έχω ακούσει από κανέναν,  είναι ένας άλλος τρόπος που αυτά τα ωραία που λένε διάφοροι μεγάλοι στους λόγους τους περί "Ελλάδας κέντρο του πολιτισμού και της Ειρήνης" να μπορούν να μετατραπούν από ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ σε - βέβαια πολύ υψηλό και δύσκολο -  ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ στρατηγικής ανάκαμψης της χώρας και κατάκτησης του ρόλου που δικαιούται στην παγκόσμια κοινότητα.

Και να αξίζει για την κατάκτηση αυτού του ρόλου στο παγκόσμιο γίγνεσθαι να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ. ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! (εδώ πάει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, που το έχουν ξευτιλίσει).

Και αν ναι ΠΡΕΠΕΙ ή όχι να αρχίσουμε ΣΗΜΕΡΑ, με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του ΡΙΟ με τις τεράστιες ελλείψεις και τον αποκλεισμό της ρώσικης αθλητικής υπερδύναμης από αυτούς ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ.

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ δηλαδή για να πούμε "Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ".

Ξέρω πόσο θα με λοιδωρήσουν οι οχτροί μου με αυτά που γράφω και τολμάω να αγγίζω υπεβαίνοντας τα μέτρα μου. Και ξέρω ότι έχω αρκετούς τέτοιους οχτρούς- ευτυχώς.

Αλλά όποιος διαβάζει με ανοικτά μυαλά ας σκεφτεί τι θα θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η προοπτική για την ελληνική οικονομία, τον τουρισμό μας, την αγροτική μας παραγωγή, τις μετακινήσεις μας, το εμπόριο μας, τις τράπεζές μας.

Και επίσης ας σκεφτεί αν η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν την ηθική και λογική νομιμοποίηση να θέσουν ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ αυτό το αίτημα στην παγκόσμια κοινότητα, πόσο μάλλον σήμερα που το ΔΝΤ παραδέχεται ότι ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ την χώρα μας με το αποτυχημένο πρόγραμμά του.
 
 ΥΓ.: Τι τον κοιτάτε ρε βαράτε τον, με αυτά που γράφει τον τρελό ....

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ M.I.T. -
Η ελληνική πρόταση, του Χρήστου Δρογγίτη προηγείται πλέον στην διαδυκτιακή ψηφοφορία του Μ.Ι.Τ με τη δική σου συμπαράσταση.


Αν αντέξει στην πίεση του δεύτερου μερικές ώρες ακόμα θα πανηγυρίσουμε την επιτυχία της ελληνικής πρότασης,

Ξανακοινοποιήστε καλώντας τους διαδικτυακούς σας φίλους  να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε την ελληνική πρόταση με την ψήφο μας στο www.zestospiti.gr (είναι "δική μας - gr - διεύθυνση που δημιουργήθηκε για να είναι εύκολα αποτυπώσιμη στους Έλληνες, αλλά όπως θα δείτε οδηγεί στην σελίδα του διαγωνισμού του ΜΙΤ)

 
Πατώντας το εικονίδιο
Vote for proposal
Και κάνοντας log in μεσω facebook ή gmail ή register με εγγραφή στο σχετικό εικονίδιο.
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ στα social media για να βοηθήσουμε τον Χρήστο.
Μένουν μόνο μρικές ώρες

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΜε πήρε χθες αναγνώστης μου τηλέφωνο.

- Καλά έχουν κλείσει τον δήμο τον Αύγουστο, είναι δυνατόν;
- ¨Εχουν όμως ηχολήπτη με 15 χιλιάρικα, του απαντάω.- Έουν ηχολήπτη - μου λέει, είδα έχουν μόνιμο οπερατέρ για το φεστιβάλ ρεματιάς, μια παρουσιάστρια τους λείπει για να στήσουν τηλεοπτικό σταθμό, σολάρειμ τώρα που μοιράζονται άδειες:

ΤΟΝ "ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ TV"

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Ο ΜΙΛΤΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ