Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ....


Άννα, μην τον ζορίζεις ρε συ γιατί το έρηξε στο αλκοόλ.
Μην πέσει και στα σκληρά από την πίεση!

(Άμα ξεκινάς την πολιτική σου σταδιοδρομία από το Χαλάνδρι όμως ... τον σκίζεις τον Τόμσεν!!!)

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο νεότητας Χαλανδρίου Δαναϊδών και Αντιγόνης ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και ο Χάρης Γολέμης μέλος της Κ.Ε. θα μιλήσουν για το μήνυμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 Στηρίζουμε με την παρουσία μας την έναρξη στο Χαλάνδρι της μεγάλης προεκλογικής μάχης των ευρωεκλογών.

ΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

του Δ. ΛΕΡΤΑ

Εγώ θα ήθελα να σας πω γιατί δηλώνω παρόν σε αυτές τις εκλογές .

Ο λόγος είναι ένας.
Είμαι εδώ γι’ αυτό που είπε ο παππούλης μας ο Πλάτωνας….. και……..ο Θεός να μας φυλάει, μην με ταυτίσετε με τον Άδωνη  που αναφέρομαι σε αυτά.
Είπε λοιπόν ο Πλάτωνας ότι: 
«Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερούς τους»

Γι’ αυτό είμαι εδώ.
 Γι’ αυτό πρέπει να είστε και εσείς εδώ. 

Για να σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς ο μέσος όρος είναι πολύ κάτω του μετρίου.

Δυστυχώς, κάθε φορά παρακολουθούμε ένα θέατρο σκιών και θέατρο σκιών λέγοντας, δεν εννοώ τον Καραγκιόζη που εκτιμώ ιδιαίτερα, για την καυστική σάτιρά του, αλλά το θίασο ανθρώπων σκιών……μαριονεττών.

Αν παρακολουθήσετε ένα δημοτικό συμβούλιο, θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά, γι’ αυτά που ψηφίζουν.

Τα δέκα θέματα που βάλαμε εμείς ως παράταξη, ανάθεμα αν τα έχουν συζητήσει ποτέ στις παρατάξεις τους.

Ανάθεμα αν μπορούν να σας απαντήσουν για το ποια είναι η άποψή τους.

Θέλετε να μιλήσω για επικεφαλής παρατάξεων που ξανά διεκδικούν την ψήφο σας;

Θέλετε να μιλήσουμε για το τι έχουν κάνει με τη στάση τους τα τελευταία χρόνια;

Ποια ήταν η θέση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κου Ανδρεόπουλου;

Αυτού του πρώην δις χρισμένου από το ΠΑΣΟΚ  και νυν ανεξάρτητου αλλά και αντιμνημονιακού, για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχόλησαν, ή δυστυχώς για μένα δεν απασχόλησαν και είναι υπεύθυνος αυτός γιατί δεν απασχόλησαν, το δημοτικό συμβούλιο,

Άλλο κομμάτι της αντιπολίτευσης τι κάνει;

Κλείνουν παιδικοί σταθμοί στο Χαλάνδρι χάνονται 400 θέσεις και αμέσως φτιάχνουν συνεταιρισμό γονέων για να καλύψουν το κενό.
Ποιο κενό όμως ;
Το κενό δέκα δεκαπέντε οικογενειών και ακούς διαρκώς να μιλάνε για αυτοοργάνωση, αυτοδιαχείριση, αυτοδιάθεση και όλα αυτά βγάζοντας την διοίκηση από τη δύσκολη θέση.
Γιατί όλα πρέπει να είναι ΑΥΤΟ _ ΚΑΤΙ

Αυτό είναι το πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου;

Αυτό για μένα είναι Εβραϊκό Κιμπούτς.
Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Εβραϊκά κιμπούτς, αρκεί να ξέρω ότι αυτό επιδιώκω.

Πάμε παρακάτω:
Νεόκοπος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  υποψήφιος, κος Λαδόπουλος, με δεκατέσσερα χρόνια σε έμμισθες θέσεις στο Δήμο που τρεις μήνες πριν από τις εκλογές ανεξαρτητοποιείται.  για να τα κάνει καλά μια και ο Κουράσης δεν τον άφηνε και δεν το κάνει - όπως λέει και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις -για τα λεφτά, το κάνει γιατί πονάει το Χαλάνδρι.
Βέβαια δεν έχει σε προτεραιότητα το Δημαρχιακό μέγαρο γιατί δεν υπάρχουν λεφτά ενώ 400.000 ενοίκια το χρόνο υπάρχουν;

Και ήρθαν κι άλλοι από πόλεις μακρινές, ο κος Θωμάς να μας σώσει, με πρότερο βίο πλούσιο σε θέσεις ευθύνης  και που τώρα που στέρεψαν αυτές οι θέσεις ξαμολήθηκε για εξουσία σαν ναρκομανής που του κόβεις τη δόση.

Πάλι στου κασίδα το κεφάλι όμως.
Ο δε δήμαρχος τι να πω ;
Σίφουνας,, θυμήθηκε δυο μήνες πριν τις εκλογές, την Φραγκοκλησιάς, την καθαριότητα και μου φωτογραφίζεται μπροστά σε κάδους και εργοτάξια.
Και τι μας λέει ψηφίστε με για να τα κάνω τώρα.
Γιατί τόσο καιρό τι έκανες;;;;

ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΤΑ ΛΕΜΕ και δυστυχώς πάλι τα ίδια λέμε, δώδεκα χρόνια και δεν έγινε τίποτα                
Γι’ αυτό επικεφαλής άλλης παράταξης η κα Καρατζά τους κάνει πλάκα, τους φωνάζει για όλα,…… έχει δεν έχει δίκιο και την ακούν σα χάπατα γιατί δεν ξέρουν τι να απαντήσουν…….δεν έχουν ασχοληθεί, δεν το γνωρίζουν το θέμα ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;;; ή μπορεί και να το γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και να κάνουν την πάπια  

Αυτό θέλω να σας πω, αυτό θέλω να σας μεταφέρω σαν εμπειρία.

Και θέλω να σας παρακαλέσω…….να σας προσκαλέσω. να μην επιτρέψουμε σε αυτούς που περιέγραψα παραπάνω να ορίζουν την τύχη της πόλης.

Πρέπει σήμερα να μεταφέρουμε την αγωνία μας για την πόλη σε φίλους σε ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.

Πρέπει να προκαλέσουμε συζητήσεις για τα προβλήματα,

Πρέπει να τους μεταφέρουμε τις απόψεις της παράταξής μας.

Πρέπει να διαδώσουμε τον αγώνα συμφέροντος που δίνουμε αλλά έναν αγώνα που μπροστά από τη λέξη συμφέρον βάζει άλλη μια……. ΔΗΜΟΣΙΟ……. συμφέρον.

Δηλαδή το καλό όλων μας.
Αυτά ήθελα να σας πω και να τονίσω ότι
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ   


ΥΓ. Μια και κατά τη γνώμη μου, αυτή η αναμέτρηση, είναι αναμέτρηση του παλιού με  το καινούργιο, θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή στο παλιό «Κοιτάξτε και λίγο τον καθρέφτη, η κοινωνία έχει βγάλει φλας και σας προσπερνάει, κάντε λίγο άκρη γιατί θα γίνει κανένα ατύχημα».


Λέρτας Δημήτρης            

ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ! ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΡΝΕΤΕ!


ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Καλές οι θεωρίες και τα οράματα των υποψ. Δημάρχων, αλλά καιρός είναι…


Πλησιάζουν οι εκλογές και οι παρατάξεις στο Χαλάνδρι, εκτός μιάς, εξακολουθούν να κινούνται σε «θολά νερά», αποφεύγουν τις δεσμεύσεις, ενώ δεν παρουσίασαν ακόμη κανένα συγκεκριμένο σχέδιο

• Σε λιγότερο από δύο μήνες οι δημότες θα κληθούν στις κάλπες για να αναδείξουν τις νέες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Μέχρι σήμερα οι συζητήσεις και οι διεργασίες γίνονται κυρίως σε επίπεδο παρατάξεων και προσώπων, δηλαδή ποιες παρατάξεις θα σχηματιστούν και ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι σύμβουλοί τους.

Στο Χαλάνδρι μάλιστα, μήνες τώρα, το ενδιαφέρον των πολιτών έχει στραφεί στις εσωπαραταξιακές εξελίξεις και διαδικασίες και σχεδόν όλοι οι μέχρι και χθές κομματικοί εμφανίζονται με τον μανδύα του ”αντιμνημονιακού” επιχειρώντας να πάρουν την εμφανή στήριξη αντιμνημονιακών κομμάτων, έχοντας την αφανή στήριξη του πάλι ποτέ κομματικού μηχανισμού.

Η ονομασία, ο αριθμός των ψηφοδελτίων καθώς και η σύνθεσή τους, είναι πρωτεύον θέμα για τους υποψηφίους, γιατί το ζητούμενο δεν είναι το πώς θα λυθούν τα προβλήματα, πώς θα ανακουφιστούν οι συνδημότες από την κρίση και φυσικά πώς θα δοθεί μια αναπτυξιακή ώθηση. Η καρέκλα προέχει και αφού απέτυχαν σαν πράσινοι και μπλέ υποψήφιοι…..τώρα βάφτηκαν αντιμνημονιακοί !!!

Θολά «οράματα»
Κι όμως, σχεδόν στο σύνολό τους οι παρατάξεις που εμφανίζονται έτοιμες για κάθοδο στις εκλογές, αποφεύγουν να γίνουν συγκεκριμένες. Οι διακηρύξεις και οι ανακοινώσεις τους, συνήθως μακρόσυρτες και επαναλαμβανόμενες, περιστρέφονται γύρω από θεωρίες, οράματα, διαπιστώσεις, καλές προθέσεις και καταγγελίες. Όλα αυτά σχηματίζουν θεωρητικά ένα ιδανικό τοπίο, που θα μπορούσε να το περιγράψει και να το ονειρευτεί και ο κάθε πολίτης. Το ζητούμενο είναι όμως το εφικτό και μάλιστα μέσα σε ένα ιδιαίτερα περιορισμένο οικονομικό πλαίσιο.

“Xαιδεύουν αυτιά»!

Η αναπαραγωγή του μοντέλου κομματικών παρατάξεων να λένε πολλά, να «χαϊδεύουν αυτιά», να έχουν λύσεις για τα πάντα, αλλά που δεν ανακοινώνονται, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν οδηγεί πουθενά, καθιστά επιφυλακτικούς τους δημότες, που γρήγορα εγκαταλείπουν αυτούς που μέχρι χθες τους έταζαν πράγματα και παρεμβάσεις, χωρίς να μπορούν τελικά να τις υλοποιήσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεγάλη φθορά που έχει υποστεί η νυν Δημοτική Αρχή, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης η οποία για 4 χρόνια ήταν απαθής, από την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από το έργο της.

Αυτό ασφαλώς είναι ένα «μήνυμα» προς κάθε υποψήφιο, που θα πρέπει να προσέλθει στις εκλογές με συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις και πρωτοβουλίες που σκέπτεται να προωθήσει στη θητεία του.

Συγκεκριμένες προτάσεις
Και αν μεν για το νέο ΕΣΠΑ, είναι λογικό οι δημοτικές αρχές να μην είναι σε θέση να προβλέψουν τι παρεμβάσεις θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν, υπάρχουν πλήθος άλλων δράσεων για τις οποίες θα έπρεπε ήδη να έχουν έτοιμες προτάσεις, με μελέτες, προϋπολογισμούς κλπ, ώστε να τις παρουσιάσουν στους πολίτες.
Υπάρχουν τομείς μάλιστα για τους οποίους είναι καθημερινά τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί των πολιτών. Επιγραμματικά να επισημάνουμε ορισμένους:

•Η κατασκευή πλέον του δημαρχείου αφού τα ενοίκια που πετάει ο Δήμος ετησίως είναι τεράστιο ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει το κόστος ανέγερσης με τα ενοίκια μόλις 2 ετών.

• Η απότομη άνοδος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (τα μπάρ κλπ) που αλλάζει το κέντρο του Χαλανδρίου.

• Διαχείριση Απορριμμάτων/καθαριότητα: Εκτός από το ΧΥΤΑ, το ΧΑΔΑ, τη μονάδα ΑΣΑ, υπάρχουν και τα ζητήματα της καθημερινής διαχείρισης, που αναδεικνύονται από τους υποψηφίους. Εκείνο όμως που περιμένουν οι δημότες είναι με ποιο τρόπο να βελτιωθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών, πώς θα καθαρίσουν οι βαμμένες προσόψεις των κτιρίων και φυσικά από πού θα διασφαλιστούν οι πόροι.

• Δημοτικοί Αθλητικοί χώροι που σήμερα δεν είναι ελεύθεροι στους δημότες.

• Δεν υπάρχει πρόγραμμα και διακήρυξη υποψηφίου που να μην αναφέρεται στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη/δημότη. Τι λείπει; Οι συγκεκριμένες αναφορές στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ποιες δυσλειτουργίες και πώς θα αντιμετωπιστούν. Το προσωπικό που θα απαιτηθεί και από πού θα προέλθει. Τα κονδύλια που θα απαιτηθούν. Πρόσφατα προεκλογικά δημιουργήθηκε στο δήμο για την εξυπηρέτηση ΓΡΑΜΜΗ του ΔΗΜΟΤΗ…

• Σε «καραμέλα» έχει μετατραπεί η «διαφάνεια στα οικονομικά». Αν ανατρέξει κανείς στα προγράμματα όλων των παρατάξεων, όλων των περιόδων τα ίδια έλεγαν, τα ίδια υποστήριζαν και η κατάληξη σε αρκετές περιπτώσεις είναι η… γνωστή: Διαφθορά, μίζες, ελλείμματα κλπ. Οι διακηρύξεις «κούρασαν», εκείνο που ζητείται είναι συγκεκριμένες αναφορές, ποιες αλλαγές και προς ποια κατεύθυνση θα γίνουν, για να υπάρχει σε όλα διαφάνεια.

• Της μόδας είναι επίσης η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων. Ούτε και εδώ μέχρι σήμερα υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, οργανόγραμμα, προσωπικό, κοστολόγηση.

• Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο, άρχισαν πάλι τα «μεγάλα και αόριστα λόγια» για τις γειτονιές και την αναβάθμιση των υποδομών τους. Τα πεζοδρόμια παραμένουν ωστόσο ημικατεστραμμένα, οι περισσότεροι δρόμοι «βομβαρδισμένοι» και κοστολογημένη- ιεραρχημένη πρόταση δεν έχει δει ακόμη το «φως της δημοσιότητας» για να γνωρίζουν τι να περιμένουν οι δημότες, τι επιβαρύνσεις και με τι αντίτιμο τους περιμένει.

Θα μπορούσε να παραθέσει κάποιος πλήθος άλλων υποσχέσεων και διαπιστώσεων των παρατάξεων, από τις οποίες λείπει το «δια ταύτα». Εκείνο που πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζουν οι υποψήφιοι, είναι ότι έχει παρέλθει ο καιρός του «Θα» και του «ναι σε όλα», με μοναδικό στόχο την εκλογή. Οι πολίτες, ζώντας μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, έχουν γίνει απαιτητικοί και ζητούν αλήθειες και εφικτές προτάσεις.