Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για την τροπολογία που αποκαλύπτει την κυβερνητική διαπλοκή με το μιντιακό σύστημα
Η συγκυβέρνηση κατέθεσε εν κρυπτώ -Παρασκευή βράδυ, αρχές Αυγούστου, σε θερινό τμήμα της Βουλής- σκανδαλώδη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, παραβιάζοντας κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και χωρίς ούτε προηγούμενη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή ούτε τη συνταγματικώς επιβεβλημένη (άρθρο 75, παρ. 2) Έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η φωτογραφική τροπολογία προετοιμάζει τη συγχώνευση δύο καταχρεωμένων μεγάλων ομίλων ΜΜΕ που στήριξαν και στηρίζουν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική, καταργώντας στην πράξη τον νόμο 3592 του 2007 που απαγόρευε τις συγχωνεύσεις με σκοπό τον περιορισμό της διαπλοκής. Επιπλέον, παρατείνει κατ’ εξακολούθηση το αμαρτωλό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών χωρίς καμία απαίτηση των εκατομμυρίων που οφείλονται στο Δημόσιο από τη χρήση των κρατικών συχνοτήτων, παραπέμπει τον σχετικό διαγωνισμό στις ελληνικές καλένδες, εξυπηρετεί σκανδαλωδώς το μιντιακό σύστημα εις βάρος των Ταμείων και των εργαζομένων με αλλαγή του καθεστώτος για τις διαφημίσεις και το αγγελιόσημο και προετοιμάζει το έδαφος για ακόμα περισσότερες απολύσεις στον χώρο του Τύπου.

Τη στιγμή που στραγγαλίζονται τα Ταμεία των ενστόλων και υλοποιείται η συμφωνία τρόικας και συγκυβέρνησης για μηδενική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, τη στιγμή που καρατομείται ο επαρχιακός Τύπος, χαρίζονται σκανδαλωδώς εκατοντάδες εκατομμύρια στους βαρώνους των μίντια. Οι βουλευτές, που όντας εκπρόσωποι μιας χειμαζόμενης κοινωνίας, θα ψηφίσουν μια τέτοια εκτρωματική και προκλητική για το δημόσιο αίσθημα ρύθμιση, οφείλουν να γνωρίζουν ότι γράφουν μια μαύρη σελίδα της προσωπικής τους πολιτικής ιστορίας αλλά και της ιστορίας του τόπου.

Παιδικοί σταθμοί: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων- Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματαΟλοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 4 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ, εκτός παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ θα μείνουν περίπου 30.000 παιδιά.
Τα στατιστικά των αιτήσεων θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ στο τέλος της εβδομάδας, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιευτούν τέλη Αυγούστου. Από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί η μοριοδότηση, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις ενστάσεις τους και τις απαραίτητες διορθώσεις στις αιτήσεις τους, αποστέλλοντας ενδεχομένως συμπληρωματικά δικαιολογητικά.
Αφού υπάρξει πλήρης εικόνα για τις αιτήσεις και τους δικαιούχους, θα διεξαχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβουλεύσεις και θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών.

http://www.aftodioikisi.gr

ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ορίστηκε η ορκομωσία του νέου Δημοτικού Συμβουλιου για την Πέμπτη 28 Αυγούστου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ    

Χαλάνδρι 1/8/2014
     Αρ.Πρωτ. 19197ΠΡΟΣ : Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ: Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη  Δημοτικού Συμβουλίου για ορκωμοσία

Μετά την επικύρωση της εκλογής και την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 882/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2, 1ος όροφος) στις 28 Αυγούστου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, ώστε σε δημόσια συνεδρίαση, να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010 ορκωμοσία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ

«Η Σούλα Παναρέτου, με τις γνώσεις, το έργο και τη δράση της, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και «σχολείο» για όλους όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί της. Είτε επρόκειτο για το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής είτε για τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Β’ Αθήνας. Η Σούλα ήταν πάντα παρούσα, πάντα έτοιμη να αναλύσει και να προτείνει, δημιουργώντας τις κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις για να στηρίξει και να αναδείξει τους νέους και τις νέες συντρόφους.

Το ήθος, η παρουσία και οι αγώνες της δεν θα λείψουν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από όλους εκείνους για τους οποίους η αξιοπρέπεια και η Αριστερά είναι έννοιες συνυφασμένες».

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ