Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ. ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ...


Οργή στην Αυτοδιοίκηση από την αυτοκτονία του σχολικού φύλακα – ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η πολιτική των μνημονίων όπλισε το χέρι του

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας, όπως και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αυτόχειρα.

Η αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών.

Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του Σχολικού Φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους Σχολικούς Φύλακες και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη.

Κι’ όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατόπιν εισήγησης της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μισθώσει ένα λεωφορείο και να μεταφέρει στην Πάτρα όσους Σχολικούς Φύλακες θέλουν να παραβρεθούν στην κηδεία και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του πρώην συναδέλφου μας.

Το Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας, 3 Νοεμβρίου 2014, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα).

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ


Η είδηση έλεγε: «Από το 2010 μέχρι και το τέλος του περασμένου έτους 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά 1,5 δισ. ευρώ». Αυτή η είδηση μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε κατάφερε να κυριαρχήσει επί 3 ημέρες και να λειτουργήσει ως ένα ακόμη «επιχείρημα» εναντίον των «τεμπελχανάδων και διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων» που ως γνωστόν είναι όλοι όσοι εργάζονται στο Δημόσιο.

Επίσης, λειτούργησε και ως ένα ακόμη μέσο αγιοποίησης του Ιδιωτικού Τομέα καθώς εμφανίστηκαν διάφοροι αγνοί επιχειρηματίες να δηλώνουν με την ιδιότητα των opinion makers την αγανάκτησή τους λέγοντας «ως πότε θα πληρώνουμε φόρους για να πηγαίνουν σε αυτά τα λαμόγια!».
Ας ξεκινήσουμε με στοιχεία και αποδείξεις που είναι και τα αγαπημένα των νεοφιλελεύθερων αγανακτισμένων. Το 2013 η δαπάνη μισθοδοσίας όλου το Δημοσίου ανήλθε στα 24 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό πληρώθηκαν όλοι, από τον τελευταίο νεοπροσλαμβανόμενο με 6μηνη σύμβαση μέχρι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δηλαδή, πληρώθηκαν και τα λαμόγια δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και ο γιατρός που εφημερεύει 3 ημέρες σερί κι έχει να πληρωθεί εφημερίες 5 μηνών και ο γεωπόνος που τραβιέται στη λασπουριά με δικά του έξοδα και μέσο επειδή το Κράτος σταμάτησε να του τα παρέχει και οι λατρεμένοι ένστολοι της κυβέρνησης και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα οδηγώντας σαπάκια ασθενοφόρα και ο υπάλληλος της εφορίας που ακούει τα μπινελίκια του καθένα μας «για να τα μεταφέρει στους… αποπάνω» και τα συνεργεία που ελέγχουν την αγορά και ανακαλύπτουν αμέτρητους τόνους ακατάλληλων τροφίμων που διαφορετικά θα τα τρώγαμε και οι εκπαιδευτικοί στους οποίους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας.

Αυτός όλος ο μηχανισμός κοστίζει 24 δισ. ευρώ. Πάμε τώρα σε ένα άλλο στοιχείο. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 40 – 45 δισ. ευρώ τον ΧΡΟΝΟ, ενώ στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμούν ότι φθάνει τα 55 δισ. ευρώ. Αυτό είναι μόνο το ποσό της φοροδιαφυγής ετησίως. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται η νόμιμη φοροδιαφυγή μέσω φοροαπαλλαγών, όπως ας πούμε αυτές των εφοπλιστών, που φυσικά θα είχαν εκτινάξει το ποσό σε άλλα μεγέθη.

Όλος ο «δαίμονας του Δημοσίου», λοιπόν, κοστίζει στο Κράτος πολύ λιγότερο από τα μισά που κοστίζει ο αγιοποιημένος και αγγελικά πλασμένος Ιδιωτικός Τομέας. Φυσικά, τα 55 δισ. ετήσιας φοροδιαφυγής δεν μπορεί να προέρχονται από τους τυροπιτάδες της Ελλάδας.


ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ - ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ:Προς κατ’ επάγγελμα διαπλεκόμενους λασπολόγους


Προς κατ’ επάγγελμα διαπλεκόμενους λασπολόγους:

 • Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής δεν έχει υπογράψει ή αναθέσει ΚΑΜΙΑ εργολαβία, είτε καθαριότητας είτε φύλαξης ή αναφορικά με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.
 • Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει ζητήσει εδώ και μέρες, δημόσια από την κυβέρνηση, να δηλώσει αν εγκρίνει προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών στην Περιφέρεια Αττικής.
 • Όσο δεν παίρνουμε απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εγγράφονται σε γραμμή οργανωμένης λασπολογίας και παραπληροφόρησης.
 • Σε ό,τι δε αφορά στην επιλογή για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, η νέα Περιφερειακή Αρχή την αντιμετώπισε με κριτήρια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας και όχι εκείνα του κομματικού κράτους. Με τα κριτήρια δηλαδή που χρησιμοποιεί απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας. Τα κριτήρια της χρηστής διοίκησης, μακριά από απόψεις για «δικούς μας» και «ξένα σώματα». Μακριά από εμάς οι λογικές του ρεβανσισμού που επί δεκαετίες έχουν καταστρέψει τη δημόσια διοίκηση, καθιστώντας την κομματικό φέουδο.
 • Και μια τελευταία παρατήρηση: ας γνωρίζουν άπαντες ότι στην Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχουν πια πρόθυμοι ή δεδομένοι εκτελεστές που να λένε «ναι σε όλα». Και αυτό προφανώς ενοχλεί πολλαπλά πολλούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και επικοινωνίας, συνεχίζει τις δωρεάν ξεναγήσεις.

Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης την Κυριακή 09 Νοεμβρίου 2014 και ώρα: 11:30 π.μ.

Σημείο συνάντησης στο ισόγειο στο χώρο έκδοσης ομαδικών εισιτηρίων. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από το μέλος μας ξεναγό Μανσόλα Αγγελική.

Κόστος εισιτηρίων: κανονικό 5€, μειωμένο 3€ (για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες).

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟΝ Κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ (: 210-6894444

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Σαλκιτζόγλου Κική

Τα 16 οικόπεδα που προτείνει η Αποκεντρωμένη Aυτοδιοίκηση για μετεγκατάσταση του καταυλισμού Ρομά στο Χαλάνδρι

Αντιγράφουμε από το site της παράταξης που διοικεί τον δήμο www.stasi.gr την καλή παρουσίαση που κάνει για την πρόταση - τρολιά της αποκεντρωμένης για μεταστέγαση του καταυλισμού. 

Η παράταξη του Γ. Λαδόπουλου, δια του Ν. Πανταζή επανέρχεται σήμερα, αναφέρεται στην ακαταλληλότητα του χώρου μεταφοράς στα Μέγαρα και καταλήγει ότι - αφού δεν υπάρχει χώρος μεταστέγασης - μένει μόνο μία λύση: Η βίαιη απομάκρυνση των τσιγγάνων και ... ό.τι κάτσει.
Μένει να υιοθετήσουν και την άποψη που εισηγήθηκε η Ιταλίδα συνάδελφος.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ, να τελειώνουμε.

 Αυτές οι θέσεις του συνδυασμού φαίνεται ότι τώρα τελευταία αρέσουν πολύ στην πλειοψηφία και τις επιβραβεύει με τις αποφάσεις της στην εκπροσώπηση του δήμου.

Εμείς δεν επαναλαμβανόμαστε: ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

Διαβάστε το άρθρο της ΣΤΑΣΗΣ, με μία μόνο παρατήρηση από εμάς: Δεν υπάρχει χώρος του ΦΟΤ στην Μεταμόρφωση, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ που χρησιμοποιεί ο ΦΟΤ, του παραχωρεί την χρήση Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Όπως δεν υπάρχει χώρος ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ).

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ:

Μετά από πολλές ημέρες κυοφορίας και αφού από πριν είχε προαναγγελθεί στα ΜΜΕ της εξουσίας ότι βρέθηκε λύση για το που θα μετεγκατασταθεί ο καταυλισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο έφθασε την Τετάρτη 29/10 στον δήμο Χαλανδρίου η πρόταση, η λύση, της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης. Για την ακρίβεια οι 16 πιθανές λύσεις.
Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση πριν από 1 μήνα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έστελνε τους Ρομά στο όρος Καντύλι είχαμε απαντήσει με τεκμηριωμένο ρεπορτάζ για το τι ήταν αυτή η λύση που έμοιαζε περισσότερο με ..τελική λύση παρά με σχέδιο που εκπονήθηκε με βάση τον στοιχειώδη ανθρωπισμό.
Στην προκειμένη περίπτωση αναδεικνύουμε στο νέο σχέδιο της για κάθε μία από τις πιθανές λύσεις που προτείνει, όλα τα στοιχεία που την την κάνουν να μην συνιστά και τόσο ... λύση
Το ίδιο το κείμενο που στάλθηκε αποτελεί μνημείο προχειρότητας καθώς για κανένα από τα 16 οικόπεδα που αναφέρει δεν υπάρχει:
 • Ακριβής θέση του ακινήτου. Όλα τα ακίνητα είναι είτε κοντά σε κάτι είτε πλησίον σε κάτι άλλο ή αποτελούν διάφορα γήπεδα της περιοχής, είτε απλά βρίσκονται κάπου σε κάποια περιοχή πχ Νέο Χαλάνδρι ή είναι κοντά στην Κηφισίας
 • Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε οικοδομικό τετράγωνο Π Ο Υ Θ Ε Ν Α
 • Δεν υπάρχει Π Ο Υ Θ Ε Ν Α ακριβής εμβαδομέτρηση των ακινήτων
 • Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης και τις χρήσεις γης που αυτό προσδιορίζει θέτοντας στα μισά ακίνητα που αναφέρει τον προσδιορισμό αδόμητα, χαρακτηρίζοντας έτσι πχ οικόπεδα που προβλέπεται η χρήση εκπαίδευσης και που πρέπει να ανεγερθούν σχολεία ως λύσεις !!!
 • Μπερδεύει περιοχές δρόμους και εκτάσεις σε έναν απαράδεκτο γεωγραφικό αχταρμά που σε κάποια σημεία γίνεται από γεωγραφικός απλά γραφικός όταν αναφέρει πιθανό υποδοχέα στο κάτω Χαλάνδρι του καταυλισμού των Ρομά αδόμητη έκταση πλησίον της οδού 25ης Μαρτίου!!!
Πριν ξεκινήσουμε να απαντάμε στα .. περίπου δεδομένα της αποκεντρωμένης απλά να αναφέρουμε ότι όσα στοιχεία εμφανίζουμε τα έχουμε συλλέξει από:
 • Το τεύχος Β2 ΣΤΑΔΙΟ : Πρόταση της Μελέτης Αναθεώρησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Χαλανδρίου Αττικής κεφάλαιο Π3.5 Προγραμματικά μεγέθη κοινωνικού εξοπλισμού και χώρων πρασίνου – εκτίμηση πρόσθετων αναγκών σελ 112 – 126. Να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση λίγες μήνες πριν τις εκλογές.
 • Χάρτης Π3.1 Πολεοδομική οργάνωση (τμήμα της ίδιας μελέτης)
 • Αποτυπώσεις της επιφάνειας Χαλανδρίου (απλή εφαρμογή Google earth)

Περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου 3 οικόπεδα
Προσδιορίζεται ως περιοχή μεταξύ Έθνους και Ηρακλείου. (μπερδεύουν την Ηρακλείτου με το Ηράκλειο) . Τα οικόπεδα βρίσκονται πλησίον Οδησσέως (εννοούν την οδό Οδησσέως) & Δαμασκηνού (εννοούν οδό Δαμασκηνού)

 Στην οδό Οδυσσέως το οικόπεδο που αναφέρει το διδακτορικό της Αποκεντρωμένης είναι η έκταση 12.993τμ σε επαφή με την οδό στο ανατολικό της τμήμα και είναι χώρος για την ανέγερση σχολείου (δημοτικού και ειδικό σχολείο).

Η οδός Δαμασκηνου βρίσκεται σε αυτό που προτείνει η μελέτη του ΓΠΣ «πολεοδομικό κέντρο» της περιοχής του Πατήματος . Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος πως υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί εκεί καταυλισμός όταν εκτός όλων των άλλων οι μόνοι δημοτικοί ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν εκεί είναι οι ΚΧ 1221 – 1224 με 150 – 830τμ και κάποιοι μικρότεροι. Είναι όλοι κοινόχρηστοι χώροι κατά το ΓΠΣ και προφανώς ούτε αυτοί μπορούν να φιλοξενήσουν κανέναν.Περιοχή Μεταμόρφωσης 2 οικόπεδα

Κατά τους υπηρεσιακούς  της αποκεντρωμένης στην περιοχή υπάρχουν οικόπεδα : πρόκειται για «…διάφορα οικόπεδα τα οποία φαίνεται να έχουν κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις , κυρίως μη νόμιμες , πχ στην Ιωαννίνων, στην Τούφα κλπ …»

toufa

Η περιοχή της Μεταμόρφωσης έχει λοιπόν κάποιες μη νόμιμες αθλητικές εγκαταστάσεις και στην Ιωαννίνων και στην Τούφα αλλά και αλλού μάλλον.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μνημονεύει δημόσιο έγγραφο τον χώρο του ΦΟΤ (Ο.Τ.720 4.416τμ), τον χώρο του 12 Δημοτικού (ΟΤ 719 – 7.380τμ) ως χώρους που μπορεί να έχουν χρήση διαφορετικά από αυτή που έχουν και που ταυτίζεται με το ΓΠΣ που είναι αντίστοιχα Γήπεδο , πλατεία, ΚΧ , πράσινο και εκπαίδευση αντίστοιχα. 
Και είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της ανοησίας που γνωρίζουν ότι τα οικόπεδα αυτά είναι όχι απλώς αδόμητα αλλά το αντίστροφο και προτείνουν αυτοί οι χώροι να αποτελέσουν λύση για τον καταυλισμό των Ρομά.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να εννοούν τον χώρο του ΟΤ 718α (Χελμού και Ιωαννίνων) δίπλα ακριβώς στους άλλους δύο. Δεν γνωρίζουν βέβαια στην αποκεντρωμένη ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ΔΕΝ ανήκει στον δήμο καθώς οι διοικήσεις των δήμων των τελευταίων ετών φρόντισαν να χάσουν οριστικά το συγκεκριμένο οικόπεδο από χώρο αθλητισμού (ούτε το ΓΠΣ τον αναφέρει πια ως τέτοιο).

Κάτω Χαλάνδρι – 3 οικόπεδα


Το πρώτο οικόπεδο αφορά έκταση που βρίσκεται «πλησίων της οδού 25ης Μαρτίου (αδόμητα)..»
Το ότι πρέπει να γράφει αδόμητο είναι το λιγότερο.  
Κατά την αποκεντρωμένη η οδός 25ης Μαρτίου ανήκει στο κάτω Χαλάνδρι. Στο συγκεκριμένο σημείο μία μόνο αδόμητη έκταση υπάρχει σε όλο το μήκος της 25ης Μαρτίου: το δημοτικό πάρκινγκ επί της κεντρικής πλατείας!!! 
Αυτό και αν είναι λύση (το ότι ο χώρος στο ΓΠΣ φαίνεται σαν χώρος για νέο δημαρχείο προφανώς δεν παίζει κανένα ρόλο).
Την ίδια τύχη έχει και το άλλο οικόπεδο που βρίσκεται «…πλησίον της οδού Καλογρέζας (αδόμητα)….».  
Και η οδός Καλογρέζης (περνάει μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ ) και αυτή βρίσκεται στο κάτω Χαλάνδρι!!. 
Το ότι το μόνο αδόμητα οικόπεδο που έχει είναι.. πάλι το δημοτικό πάρκινγκ δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να αναφέρονται στους ΚΧ 35-36-36β όπου είναι οι κοινόχρηστοι χώροι επί της Παπανικολή όπου βρίσκεται η παιδική βιβλιοθήκη. Δυστυχώς κατά το ΓΠΣ οι χώροι αυτοί ανήκουν στον ΟΣΕ.
Μοναδική ελπίδα επαφής με την πραγματικότητα είναι το οικόπεδο που είναι «…πλησίον οδού Βοιωτίας (αδόμητα)…» - πάντα. . 
Ποια όμως είναι η αδόμητη έκταση που βρίσκεται στην οδό Βοιωτίας: ο ΚΧ (κοινόχρηστος χώρος) 312 έκτασης 1600τμ. Άλλη καλή λύση και αυτή : καταυλισμός σε κοινόχρηστο χώρο.

Πλατεία Κένεντυ – 3 οικόπεδα
Οι μελετητές της αποκεντρωμένης ανακάλυψαν 3 οικόπεδα στην περιοχή της πλατείας. Για το μεν πρώτο δεν δίνουν κανένα στοιχεία. Απλά υπάρχει κάπου στην πλατεία και είναι 1 στρέμμα (περίπου). Κανείς δεν ξέρει που είναι .

Τα άλλα δύο εκτός του ότι είναι κοντά στην Πλατεία Κέννεντι είναι «..πλησίον της οδού Αγ. Παρασκευής (μη μόνιμες κατασκευές)…».
Είναι σαφές ότι αναφέρεται η αποκεντρωμένη στο κτήμα Μαμόπουλου (OT 137) όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της υπηρεσίας αυτεπιστασίας, ο χώρος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και ένας επόπτης καθαριότητας. Άλλη μία απλή λύση : πετάς έξω τις υπηρεσίες αυτές και ετοιμάζεις χώρο φιλοξενίας ανθρώπων. Απλό και λειτουργικό καθώς είναι και με μη μόνιμες κατασκευές θα κολλάει και με το μενταλιτέ των σκουρόχρωμων τσιγγάνων


rizariosΠλησίον Λ. Κηφισίας 5 οικόπεδα (πληθώρα λύσεων στην περιοχή)


Τα πρώτα 2 οικόπεδα βρίσκονται «…πλησίον Αγ. Βαρβάρας (αδόμητα)…».
 Τι μπορεί να εννοούν λέγοντας Αγ. Βαρβάρα; . 
Εάν εννοούν την συνολική περιοχή τα οικόπεδα αυτά είναι μη ανιχνεύσιμα. Εάν εννοούν την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι εκεί δεν υπάρχουν αδόμητα οικόπεδα γενικώς - εκτός εάν θεωρούν τέτοιο τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας.

Τα τελευταία 3 οικόπεδα βρίσκονται στο «… Νέο Χαλάνδρι, Ριζάρειο (αδόμητα) …» 
.Δεν γνωρίζουμε επίσης να υπάρχουν αδόμητες εκτάσεις στο μέτωπο της Κηφισίας σε αυτό που ονομάζουμε νέο Χαλάνδρι – Ριζάρειος, . Ένας τέτοιος υπάρχει και βρίσκεται στις οδούς Καστελορίζου και Μ. Ασίας έκτασης 1.355τμ. Είναι και αυτός Κοινόχρηστος Χώρος .


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΗ τουρκική εισβολή στη θαλάσσια επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αμφισβήτηση της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από το «Barbarossa», συνοδευόμενο από δύο πολεμικά πλοία και υποβρύχιο, αποτελούν επικίνδυνες εξελίξεις.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης στην ομιλία του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 23/10/2014, υποστήριξε ότι αυτές τις στιγμές προέχει η ανάγκη συνεννόησης των ηγεσιών των κομμάτων και η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και η εγρήγορση όλων για κάθε ενδεχόμενο. Η ομιλία του κ. Κακλαμάνη από τα πρακτικά της Βουλής (23/10/14) έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, εγώ για τρίτη μέρα, πριν προχωρήσω στο νομοσχέδιο, θέλω να υπογραμμίσω ότι η κρισιμότητα αυτών των στιγμών, σχετικά με τα γεγονότα που εξελίσσονται στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάλλει όχι μόνο την εγρήγορση, αλλά πρωτίστως τη συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας. Προφανώς, και εν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας, υπάρχουν πλείστα όσα προβλήματα, που περισπούν –δικαιολογημένα- το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση όλων αυτών των δυνάμεων, προς κάθε κατεύθυνση που κρίνουν αναγκαία.
Όμως, σε ό,τι αφορά το εξωτερικό μέτωπο της χώρας, πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη σκέψη και στη συνείδηση όλων μας –κάτι που δεν αμφισβητώ για καμία πλευρά αυτού του Κοινοβουλίου.
Αλλά θα πρέπει και να είμαστε σε θέση να εκτιμούμε τι προηγείται και τι έπεται αυτήν τη στιγμή στις ενέργειές μας.
Όπως είπα και χθες, με ικανοποίηση άκουσα τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται σωστά στο θέμα, αλλά και άλλες πλευρές όπως η Δημοκρατική Αριστερά.
Όλα τα κόμματα, πιστεύω, ότι θα ανταποκρίνονταν σε αυτό που είναι επιτακτική ανάγκη αυτήν την στιγμή.

Οι αντιπρόσωποι του Δήμου Χαλανδρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΠ


Ορίσθηκαν με κατά πλειοψήφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι εκπρόσωποι του Δήμου Χαλανδρίου στον ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού όρους).
Είναι οι κ.κ. δημοτικού σύμβουλοι Γερολυμάτος Κωνσταντίνος, Αλεξίου Θεόδωρος από την πλειοψηφία και ο Μύρωνας Ανδριανάκηςαπό την παράταξη Λαδόπουλου.

Όλες οι αλλαγές που φέρνουν τα «Ανοιχτά Δεδομένα» – Από τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ έως τον έλεγχο πλαστών (ΦΕΚ)


Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αποτυπώθηκε το νομοσχέδιο «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο φέρνει ένα πλήθος αλλαγών. Αναλυτικά θεσμοθετούνται τα εξης:
Με το νέο νόμο η Ελλάδα όχι μόνο προσαρμόζεται στην  Οδηγία της Ε.Ε. 2013/37 «σχετικά με την περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα», αλλά καθιερώνεται η αρχή της εξ ορισμού ανοικτής διάθεσης και περαιτέρω χρήσης της δημόσιας πληροφορίας.
Η αρχή αυτή έγκειται στο ότι:
– Τα έγγραφα, οι πληροφορίες και τα δεδομένα που κατέχει η διοίκηση είναι κατ’ αρχήν ανοικτά και προσβάσιμα στους πολίτες
– Ο αποκλεισμός της πρόσβασης και η περαιτέρω χρήση των πληροφοριών του Δημόσιου Τομέα δεν δικαιολογείται για λόγους σκοπιμότητας, αλλά μόνο για λόγους νομιμότητας
– Η διοίκηση οφείλει να αιτιολογεί ειδικώς τις περιπτώσεις στις οποίες δεν διαθέτει για περαιτέρω χρήση τα δεδομένα που κατέχει
– Η περαιτέρω χρήση των δεδομένων, εφόσον θεωρείται αναγκαίο, μπορεί να επιτρέπεται με καθεστώς γενικής ή ειδικής άδειας.
Με το συγκεκριμένο νόμο ενισχύεται η συμμετοχή, η διαφάνεια και ο δημόσιος έλεγχος και αφ’ ετέρου προωθείται η επιχειρηματικότητα. Οι επιχειρήσεις, ιδίως οι νεοφυείς και όσες δραστηριοποιούνται στον τομέα των νέων τεχνολογιών, έχουν την απαραίτητη πρώτη ύλη ώστε  να αναπτύξουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Εξοικονόμηση 40 δισ. – Ποιοι οφελούνται

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του το ΥΔΜΗΔ, «η ανοιχτή διάθεση δεδομένων θα ωφελήσει συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, συμβάλλοντας μεσοπρόθεσμα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Ανοικτά Δεδομένα» εκτιμάται πως θα οδηγήσουν σε οικονομικά οφέλη πλέον των 40 δις ευρώ για την Ε.Ε., καθώς και σε αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας που θα ξεπερνά τα  3 τρις δολάρια, σε επτά διαφορετικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας (εκπαίδευση, μεταφορές, καταναλωτικά προϊόντα, ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, υγεία και καταναλωτική πίστη) σε παγκόσμιο επίπεδο», προσθέτει.
Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες πληθυσμού που θα ωφεληθούν με πρακτικό τρόπο από τη χρήση των ανοιχτών δεδομένων, είναι:
– Η διάθεση στοιχείων προσβασιμότητας μειώνει τα εμπόδια για εργασία, ταξίδια και τουρισμό για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Ομοίως, η ψηφιακή διάθεση των δημόσιων πληροφοριών σε ανοιχτά πρότυπα επιτρέπει την ευχερή μετατροπή σε κώδικα Braille
– Από τα ανοικτά δεδομένα ωφελείται παράλληλα και ο γενικός πληθυσμός. Έτσι, η διάθεση δεδομένων σχετικά με τις δημόσιες μεταφορές, ειδικά δεδομένων πραγματικού χρόνου, αυξάνει τόσο τον αριθμό των επιβατών όσο και το διαθέσιμο χρόνο τους
– Οι καταναλωτές μπορούν ομοίως να ωφεληθούν. Η ανάπτυξη εφαρμογών που ενισχύσουν την έρευνα αγοράς, οδηγεί μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό σε μείωση τιμών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι τιμές των «σούπερ μάρκετ», οι τιμές βενζίνης, καθώς και τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων.

Και τρεις ακόμη αλλαγές
Παράλληλα, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και τρεις ακόμη αλλαγές:

1) Η εκτέλεση των προϋπολογισμών των Υπουργείων, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, πρέπει να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα τους κατά κανόνα σε πραγματικό χρόνο και να παρέχει αναλυτικές καταστάσεις και για το σκέλος των εσόδων και για το σκέλος των εξόδων ανά κωδικό αριθμό εσόδου ή εξόδου. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης μπορεί να αξιολογεί και να έχει πλήρη γνώση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού κάθε φορέα.

2) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική ανάρτηση στο αναβαθμισμένο «πρόγραμμα Διαύγεια» για όλες τις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (μεταξύ των οποίων και οι ΜΚΟ), τα σωματεία, τα ιδρύματα και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και λοιπούς μη κερδοσκοπικούς φορείς, οι οποίες επιχορηγούνται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ποσό άνω των 3.000 ευρώ ετησίως. Κάθε ένας από τους ανωτέρω φορείς οφείλουν να αναρτούν αναλυτική κατάσταση διάθεσης των επιχορηγήσεων που έλαβαν.

3) Καθιερώθηκε η διαδικασία του υποχρεωτικού και αυτεπάγγελτου ελέγχου της γνησιότητας όλων των δικαιολογητικών που υποβάλλονται για κάθε νέο διορισμό ή πρόσληψη. Για όλους τους υπαλλήλους, μόνιμους και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, σε όλο το Δημόσιο και για όλους τους τρόπους πρόσληψης. Για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους καθιερώθηκε ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών με αφορμή συγκεκριμένη σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή (μετάταξη ή μεταφορά) ή με την παραίτηση από την υπηρεσία.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ

''ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΣΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ''...

 Η Εκκλησία δε θα τελεί νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους αποδεδειγμένως και οικειοθελώς έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τους...
ενημερώνει τους πιστούς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος με εγκύκλιο που έστειλε στις ιερές μητροπόλεις.

Στην εγκύκλιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Σύνοδος τονίζει πως «η Εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος». Προσθέτει ότι «η αποτέφρωση του σώματος δεν είναι είναι σύμφωνη προς την πράξη και παράδοση της Εκκλησίας για θεολογικούς, κανονικούς και ανθρωπολογικούς λόγους».

Ακόμη, η Σύνοδος αναφέρει πως για να αποφευχθεί οποιαδήποτε, θεολογική, κανονική, ανθρωπολογική εκτροπή, «απαραίτητος είναι ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων και η διακρίβωση της οικείας βουλήσεως του κεκοιμημένου και όχι η βούληση ή η δήλωση των οικείων του».

Πάντως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προσθέτει στην εγκύκλιο ότι μπορεί ο κάθε Μητροπολίτης με δική του ευθύνη να τελεί ένα... τρισάγιο.

Όλη η εγκύκλιος

Πρωτ. 5055
Ἀριθμ. Διεκπ. 2415 Ἀθήνῃσι 29ῃ Ὀκτωβρίου 2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2 9 5 9

Πρός
Τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Εἰς τάς Ἕδρας των

Ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος, μέ ἀφορμή τό νέο νομοθετικό καθεστώς γιά τήν ἀποτέφρωση νεκρῶν, σύμφωνα μέ τά ἄρθρα 48 καί 49 τοῦ Νόμου 4277/2014 «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις» (Φ.Ε.Κ. 156/1-8-2014, τ. Α΄), κατά τήν Συνεδρία Αὐτῆς τῆς 14ης μηνός Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ., ἐπελήφθη καί τοῦ ζητήματος τούτου καί ἀπεφάσισε νά σᾶς ἐνημερώσει περί τῶν κανονικῶν συνεπειῶν ἀπό τήν ἀποτέφρωση τοῦ σώματος.

Μέ τά ἄρθρα 48 καί 49 τοῦ Νόμου 4277/2014 ὁ νομοθέτης δέν λαμβάνει ὑπ’ ὄψιν τίς θρησκευτικές πεποιθήσεις τοῦ νεκροῦ. Ἐάν ὁ θανών δέν εἶχε ἐκφρασθεῖ ἐν ζωῇ περί τῆς μετά θάνατον ἐπιθυμίας ταφῆς ἤ ἀποτεφρώσεως τοῦ σώματός του, ἡ ἀποτέφρωση δύναται νά λάβει χώρα μέ μόνη τή δήλωση τοῦ/τῆς συζύγου ἤ «συντρόφου», μετά τοῦ/τῆς ὁποίου/ας ἔχει συνάψει «σύμφωνο συμβίωσης», ἤ τή δήλωση τῶν συγγενῶν πρώτου ἤ δευτέρου βαθμοῦ.

Τοῦτο, κύημα τοῦ συγχρόνου μηδενιστικοῦ τρόπου ζωῆς καί τῆς τάσεως πρός ἀποθρησκευτικοποίηση κάθε πτυχῆς καί ἐκφάνσεως τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου, ἀποτελεῖ ἐκ προοιμίου καταστρατήγηση τῶν θρησκευτικῶν πεποιθήσεων τοῦ κεκοιμημένου μέλους τῆς Ἐκκλησίας, ἔλλειψη σεβασμοῦ καί φροντίδος πρός τό ἀνθρώπινο σῶμα.

Ἡ Ἐκκλησία δέν δέχεται γιά τά μέλη Της τήν ἀποτέφρωση τοῦ σώματος, διότι τοῦτο εἶναι ναός τοῦ Ἁγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. 6, 19), στοιχεῖο τῆς ὑποστάσεως τοῦ κατ’ εἰκόνα καί καθ’ ὁμοίωσιν Θεοῦ πλασθέντος ἀνθρώπου (Γεν. 1, 24), καί περιβάλλει αὐτό μέ σεβασμό καί τιμή ὡς ἔκφραση ἀγάπης πρός τό κεκοιμημένο μέλος Της καί ὡς ἐκδήλωση πίστεως στήν κοινή πάντων ἀνάσταση.

Κατόπιν τούτου, ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος ἀπεφάσισε νά ἐνημερώσει, στό πλαίσιο τῆς ἀγρύπνου ποιμαντικῆς φροντίδος Της, τό εὐσεβές Αὐτῆς πλήρωμα, κληρικούς καί λαϊκούς, γιά τίς ἀκόλουθες κανονικές συνέπειες τῆς ἀποτεφρώσεως τοῦ σώματος:

-Ἡ ἀποτέφρωση τοῦ σώματος δέν εἶναι σύμφωνη πρός τήν πράξη καί παράδοση τῆς Ἐκκλησίας γιά θεολογικούς, κανονικούς καί ἀνθρωπολογικούς λόγους.

-Πρός ἀποφυγήν οἱασδήποτε θεολογικῆς, κανονικῆς καί ἀνθρωπολογικῆς ἐκτροπῆς, ἀπαραίτητος εἶναι ὁ σεβασμός τῶν θρησκευτικῶν πεποιθήσεων καί ἡ διακρίβωση τῆς οἰκείας βουλήσεως τοῦ κεκοιμημένου καί ὄχι ἡ βούληση ἤ ἡ δήλωση τῶν οἰκείων του.

-Ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος ἀποδεδειγμένως οἰκειοθελῶς ἐδήλωσε τήν ἐπιθυμία περί καύσεως τοῦ σώματός του, δηλώνει τήν αὐτονόμησή του καί ὡς ἐκ τούτου δέν τελεῖται Νεκρώσιμος Ἀκολουθία καί Ἱερό Μνημόσυνο ὑπέρ αὐτοῦ.

Παρά ταῦτα, ἐπαφίεται στήν ποιμαντική σύνεση καί τήν διακριτική εὐχέρεια τοῦ οἰκείου Μητροπολίτου ἡ τέλεση ἁπλῶς Τρισαγίου.
Ἐπί δέ τούτοις, κατασπαζόμενοι τήν ὑμετέραν Σεβασμιότητα ἐν Κυρίῳ, διατελοῦμεν μετ' ἀγάπης.


† Ὁ Ἀθηνῶν Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος
† Ὁ Σταγῶν καί Μετεώρων Σεραφείμ
† Ὁ Περιστερίου Χρυσόστομος
† Ὁ Κεφαλληνίας Σπυρίδων
† Ὁ Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας Ἀμβρόσιος
† Ὁ Τρίκκης καί Σταγῶν Ἀλέξιος
† Ὁ Καρπενησίου Νικόλαος
† Ὁ Λήμνου καί Ἁγίου Εὐστρατίου Ἱερόθεος
† Ὁ Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως καί Πολυκάστρου Δημήτριος
† Ὁ Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας Παντελεήμων
† Ὁ Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου Δαμασκηνός
† Ὁ Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης Ἀνδρέας
† Ὁ Ξάνθης καί Περιθεωρίου Παντελεήμων


Ὁ Ἀρχιγραμματεύς

† Ὁ Μεθώνης Κλήμηςspot.gr/2014/11/blog-post_41.html

ΣΧΟΛΙΟ Α.Π.:ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΗΡΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ! ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ !!

Α. Πιστικός 


Προς μια νέα δημοκρατική διεθνή Τάξη


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το θεσμικό πλαίσιο που έχει εγκαθιδρυθεί σήμερα σε όλο τον κόσμο, δηλαδή σε όλες τις χώρες που έχουν ενσωματωθεί στη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, αποτελείται από ένα μοντέλο στο οποίο η οικονομική ανάπτυξη, (αν όχι η «ανάπτυξη γα την ανάπτυξη»!), είναι ο θεμελιώδης οικονομικός στόχος. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέχιση της ανάπτυξης εξαρτάται από μια διαδικασία περαιτέρω διεθνοποίησης της οικονομίας, που αποτελεί ένα συνεχώς ανανεούμενο φαύλο κύκλο. Η καταστροφή της οικονομικής αυτοδυναμίας δημιουργεί ανάγκες για όλο μεγαλύτερες εισαγωγές και, επομένως, για μεγαλύτερες εξαγωγές για την χρηματοδότησή τους. Όμως, μεγαλύτερες εξαγωγές προϋποθέτουν μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, επομένως παραγωγικότητα, που με τη σειρά της εξαρτιέται βασικά από τις επενδύσεις. Και ποιος ελέγχει το διεθνές εμπόριο, αλλά και τις υπερεθνικές επενδύσεις, σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία; Φυσικά, οι πολυεθνικές, οι οποίες διαθέτουν την παραγωγική και τεχνολογική βάση που επιτρέπουν τη συνεχή αύξηση της παραγωγικότητας που απαιτείται από τον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό.

Με άλλα λόγια, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης δεν είναι πια τα έθνη-κράτη που ανταγωνίζονται για το μοίρασμα των αγορών, αλλά οι πολυεθνικές που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη χώρα που εστιάζουν τις δραστηριότητές τους. Έτσι, το γεγονός ότι π.χ. η Κίνα παρουσιάζεται σήμερα ως οικονομική υπερδύναμη δεν είναι ένα οικονομικό θαύμα, αλλά απλώς μια οικονομική οφθαλμαπάτη. Είναι αρκετό να σταματήσει να παρέχει τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα», που προσφέρει σήμερα, ιδίως όσον αφορά στο φθηνό κόστος παραγωγής στις πολυεθνικές, για να τελειώσει σε μια νύχτα το «όνειρό» της, όταν οι πολυεθνικές θα μετακομίσουν π.χ. στη γειτονική «δύναμη» Ινδία, ή σε μία από τις πολλές άλλες χώρες που τις ικετεύουν να επενδύσουν στην δική τους περιοχή.

ΔΕΗΣΗ .... ΕΛΥΤΗΣ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ...ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΛΗΣ ....Πέρασε στην αιωνιότητα το 1996

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΛΥΤΗ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις