Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣTΗΝ ΚΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ


Mε έκπληξη διαβάσαμε σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα αιτιάσεις της κας Κρίστης Αγαπητού (πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών), σχετικά με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αθλητισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον αγώνα της Ρεματιάς.

Κατ’ αρχήν οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να αναλάβει η Διεύθυνση Αθλητισμού την ευθύνη πραγματοποίησης του 4ου Αγώνα Ρεματιάς. Δεν επέλεξε δηλαδή, όπως γινόταν στο παρελθόν, ο αγώνας να γίνει υπό την επίβλεψη ενός προσώπου. Και αυτό διότι τα οράματά της δεν είναι προσωπικά, αλλά συλλογικά και συνεπώς η υλοποίησή τους πρέπει να αφορά τους θεσμικούς μηχανισμούς του Δήμου.

Όσο για τη μέθοδο διοργάνωσης του Αγώνα της Ρεματιάς, προκρίθηκε ένας τρόπος ο οποίος εξασφαλίζει κυρίως το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών εμποδίων και την έλλειψη εμπειρίας όσων εργάζονται σήμερα στην Διεύθυνση Αθλητισμού, μιας και η τεχνογνωσία των προηγούμενων χρόνων ουδέποτε διοχετεύτηκε στις υπηρεσίες του Δήμου.

Το ποσόν που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (5.000 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) αφορά όλα τα έξοδα, δηλαδή τεχνική υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, καταγραφή αποτελεσμάτων αλλά και την προμήθεια των κυπέλων, μεταλλίων, νερού, αναψυκτικών κ.λπ.

Επίσης στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται με σαφήνεια ότι «στην περίπτωση, που η εταιρεία στην οποία θα γίνει ανάθεση, βρει χορηγούς, το ποσό της χορηγίας, θα αφαιρεθεί από το ποσό των 5.000,00 €, το οποίο αναφέρεται προς έγκριση στην εισήγηση».

Αντί απάντησης στον ισχυρισμό ότι ποτέ στον παρελθόν δεν δόθηκαν χρήματα για τους αγώνες και ότι ποτέ δεν έγινε απευθείας ανάθεση παραθέτουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2013.
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
από το πρακτικό της υπ' αριθμ. 17ης/2013 Συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, εγκρίνει α) τη σκοπιμότητα διενέργειας του 3ου Αγώνα Δρόμου Μεικτής Διαδρομής στη Ρεματιά Χαλανδρίου με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ και β) την πίστωση του ποσού 8.130,08 € πλέον Φ.Π.Α. που περιλαμβάνει την προμήθεια ύδατος, έντυπου υλικού, υλικοτεχνικής υποδομής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ηχητικά, φωτογραφιών και βιντεοσκόπησης για την διεξαγωγή του αγώνα.


Γραφείο Τύπου 


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Όταν υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις που ακουμπάνε σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στοιχεία δίνονται από τον Δήμο και έχεις να αξιολογήσεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ αναγνώστη μου,
Όταν δεν υπάρχουν καταφεύγει ο Δήμος σε ύβρεις και απειλες ή δεν απαντάει.
Ξέρεις αναγνώστη μου σε τι και σε ποιους ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. 
Αυτός είναι ο τίτλος τιμής για εμάς. 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΙΝΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου (Σ.Ο.Χ.) πραγματοποίησε μία ακόμα σκακιστική εκδήλωση, αυτή τη φορά στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Στα πλαίσια διάδοσης του σκακιού στους συμπολίτες μας, στήθηκαν δύο τραπέζια με σκακιέρες, αλλά και πολύ όρεξη, στη γωνία Χαϊμαντά & Πλάτωνος. Αθλητές του Σ.Ο.Χ. καλούσαν τους περαστικούς συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, να καθίσουν για μια παρτίδα σκάκι. Για τους πολύ βιαστικούς, που τους κυνηγούσε ο χρόνος, χρησιμοποιήθηκαν και τα σκακιστικά χρονόμετρα. Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη. Αρκετός κόσμος, παιδιά, νεαροί και νεαρές, γονείς, άνθρωποι που είχαν σχέση με το σκάκι στο παρελθόν ή το συναντούσαν για πρώτη φορά, κάθισαν στην παρέα μας. Από τους πρώτους που μας τίμησαν ήταν ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Σέργιος Γκάκας. Τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν θετικά έως ενθουσιώδη, και η ικανοποίηση που εισέπραξε ο Σ.Ο.Χ. μεγάλη. Ο στόχος της εκδήλωσης, που ήταν να φέρει σε επαφή τους Χαλανδραίους με το σκάκι, επετεύχθη πλήρως.

Ευχαριστούμε όσους και όσες συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας.
Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια πέτυχε, Φθινόπωρο χωρίς πλημμύρες θέλει η Περιφέρεια Αττικής


Καλοκαίρι με μειωμένο πληθυσμό κουνουπιών ήταν το εφετινό για την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, έπειτα από ένα εντατικό πρόγραμμα οικολογικών ψεκασμών που προηγήθηκε.

Η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος -που ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά- (Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015) σε συνδυασμό με τις τακτικές εφαρμογές προνυμφοκτονίας απέτρεψαν τη δημιουργία εστιών, σύμφωνα με τους επιστημονικά υπευθύνους των προγραμμάτων ψεκασμού, που πραγματοποιήθηκαν σε έντεκα κύκλους (9 Απριλίου- 11 Σεπτεμβρίου 2015).

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η ενεργοποίηση της Περιφέρειας Αττικής για τον καθαρισμό των ρεμάτων με σκοπό τόσο την υγιεινή όσο και την αποφυγή υπερχείλισης ενόψει επερχόμενων βροχοπτώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρο και την Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Ε. Μπαϊρακτάρη, παρουσία τεχνικού κλιμακίου της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, έγινε αυτοψία στο ρέμα Βύρωνος, στο ύψος της οδού Κυρίλλου όπου αποφασίστηκαν τα σημεία που χρήζουν καθαρισμού καθώς και τα σημεία αποκατάστασης των πρανών του ρέματος.

Αυτοψία έγινε και στο ρέμα Σαπφούς, βορειοανατολικά της Λ. Κηφισίας στο ύψος της οδού Μεσογείων. Στο εν λόγω ρέμα αναμένεται η ολοκλήρωση της οριστικής οριοθέτησης από πλευράς του Δ. Αμαρουσίου, ώστε στη συνέχεια να ενταχθούν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής οι τεχνικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες.

ΙΑΣΩ General: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, το ΙΑΣΩ General προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ βασικό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου το οποίο περιλαμβάνει τις εξετάσεις PSA και έπειτα Free PSA εάν κριθεί  απαραίτητο, καθώς και ΔΩΡΕΑΝ κλινική εξέταση από Ουρολόγο κατόπιν ραντεβού, εάν το επιθυμούν.

Πρόκειται για αιματολογικές εξετάσεις που δεν χρειάζονται καμία προετοιμασία και συμβάλουν στην έγκαιρη διάγνωση τυχόν κακοήθειας του προστάτη. O προληπτικός έλεγχος συνιστάται για άνδρες από 45 ετών, εκτός εάν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.

Η προσφορά ισχύει για όσους επισκεφθούν τα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής από  Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου έως και Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορούν να τηλεφωνούν τις ίδιες ημέρες στη γραμματεία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων στο τηλ. 210 650 2015.

Το ΙΑΣΩ General, πιστό στο όραμά του για ολοένα καλύτερες υπηρεσίες υγείας, φροντίζει  να παραμένει δίπλα στον άνθρωπο ασθενή, παρέχοντας σε εξαιρετικά προσιτές τιμές ποιοτική και ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα.

ΣΤΙΣ 2 ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣΣτις 2,06 το πρωί και εμφανώς ΠΙΩΜΕΝΗ δεν είναι κατάλληλος χρόνος για να γράφεις και να ερμηνεύεις κείμενα.

Επειδή έχεις γίνει ρόμπα στο λέω: ΜΗΝ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ!

Εκείνη η ώρα είναι ώρα για άλλες δουλειές.

Άστο να ξενερώσεις, να ξημερώσει η μέρα και ύστερα κάνεις.....  πολιτική (ή αυτό που κάνεις τέλος πάντων και νομίζεις ότι είναι πολιτική).

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ! ΜΗΝ TΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΠΛEΝΕΙ Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ!!!!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Μνημόνια και Εθνική Ανεξαρτησία
Tετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 7μμ
Ξενοδοχείο Στάνλεϋ, Πλατεία Καραϊσκάκη, στάση μετρό Μεταξουργείου

Συζητούν :
Αποσκίτης Λεωνίδας
Μαντάς Παναγιώτης
Παπαγιαννόπουλος Γιώργος
Παπαμιχαήλ Γιάννης
Πέτρου Γρηγόρης

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ: Ψέμα ή αλήθειες - Μαύρο Φως


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: 10 Αλήθειες και ένα ψέμα, που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε πριν ψηφίσουμε.

 
ΑΛΗΘΕΙΑ 1. Τα μνημόνια τελικά δεν κατέστρεψαν τη χώρα.
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η κατάρρευση της οικονομίας μας έφερε τα μνημόνια και όχι το αντίθετο. Τα μνημόνια πρότειναν μεταρρυθμίσεις που ουδέποτε αγγίξαμε. 

ΑΛΗΘΕΙΑ 2. Τα μνημόνια δεν επέβαλαν την υπερφορολόγηση.
Η υπερφορολόγηση  ήταν επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων με στόχο να μην πειραχθεί το πελατειακό κράτος, που σήμερα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Το Πασοκικό μνημόνιο είχε μίγμα 30%  μεταρρυθμίσεις και 70% φόρους, το ΝεοΔημοκρατικό μνημόνιο είχε 50% μεταρρυθμίσεις και 50% φόρους και το Συριζαίϊκο μνημόνιο, μόνο 10% μεταρρυθμίσεις και 90% φόρους.

ΑΛΗΘΕΙΑ 3.  Οι «διεθνείς τοκογλύφοι» δεν μας ξαναδανείζουν.
Αποδείχτηκε καταλυτικά ότι η μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι η ΤΡΟΙΚΑ , συγγνώμη οι θεσμοί, και  μας δανείζουν  με τα χαμηλότερα  επιτόκια στον πλανήτη γη. Οι επιλογές της Ρωσίας και της Κίνας αποδείχτηκαν άνθρακας.

ΑΛΗΘΕΙΑ 4. Δεν μπορεί να γίνει διαγραφή χρέους.
Η αναδιάρθρωση του χρέους απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες για κάθε κράτος- μέλος της Ένωσης.
Η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αποπληρωμή του με ρήτρα ανάπτυξης που διεκήρυττε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ανέκδοτο , αφού η χρεοκοπία θα πήγαινε την κοινωνία στον διεθνή οικονομικό Καιάδα.

ΑΛΗΘΕΙΑ 5. Το ευρώ τελικά είναι φετίχ.
Η μετάβαση στη δραχμή δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση και θα  ισοδυναμούσε με πλήρη προλεταριοποίηση της κοινωνίας, γεγονός που συμφωνεί ακόμα και το ΚΚΕ και δυσκολεύεται να ψελλίσει το ΛΑ.Ε

ΑΛΗΘΕΙΑ 6. Το χρέος δεν είναι επαχθές και επονείδιστο.
Κανένα κόμμα και κανένας διεθνής οργανισμός, πλην Κωνσταντόπουλου και Χρυσή Αυγή, δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Το σύνολο του χρέους που έχει η Ελλάδα δεν αποτελείται πλέον από δάνεια ιδιωτικών τραπεζών, αλλά κυρίως από τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών κρατών που απαιτούν να επιστραφούν από το πλεόνασμα πλούτου, που μας δίνουν την ευκαιρία να παράξουμε.

ΑΛΗΘΕΙΑ 7. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έγινε για τους τραπεζίτες.
Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι στην άποψη αυτή προσχώρησε και η κυβέρνηση της «Πρώτης φορά Αριστεράς», όταν εξηγεί στους πολίτες ότι είναι αναγκαία για την εξασφάλιση των καταθέσεων και τη δημιουργία ρευστότητας της αγοράς για την ανάπτυξη της οικονομίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ 8. Η πάταξη της φοροδιαφυγής και η φορολόγηση του Μεγάλου Κεφαλαίου, δεν αποτελούν λύση ικανή για να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
 Η φοροδιαφυγή είναι διάσπαρτη από τις πολύ μικρές οικονομικές μονάδες της ελληνικής οικονομίας και είναι πολύ δύσκολο να παταχτεί . Η φορολόγηση του Μεγάλου Κεφαλαίου προϋποθέτει την ύπαρξη του. Καλό θα ήταν να μας έλεγαν ποιο είναι το Μεγάλο Κεφάλαιο στη χώρα, πόσο θα το φορολογήσουν και τι περιμένουν να εισπράξουν από αυτό, όταν η χρηματιστηριακή αξία όλων των εταιρειών μαζί δεν καλύπτει ούτε μια δόση προς το ΔΝΤ. Όσο για την Λίστα Λαγκάρντ, η διερεύνηση των υποθέσεων φοροδιαφυγής απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες, σημείωσε, ο Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Νικολούδης.
 
ΑΛΗΘΕΙΑ 9. Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και το Κατοχικό δάνειο μπήκαν στο περιθώριο. 
Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και το Κατοχικό δάνειο δεν μπορούν να είναι μέρος της διαπραγμάτευσης των μνημονιακών μας υποχρεώσεων προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ούτε φυσικά αποτελεί τη λύση των οικονομικών μας προβλημάτων. 

ΑΛΗΘΕΙΑ 10.  Η οικονομική μας ανάπτυξη δεν εξαρτάται από την εκμετάλλευση των ορυκτού μας πλούτου. 
Αν μελετήσει κανείς τον ενεργειακό χάρτη του πλανήτη, οι χώρες πουν έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής δεν είναι αυτές που έχουν ορυκτό πλούτο, αλλά οι χώρες που εφάρμοσαν πολιτικές απελευθέρωσης της  οικονομίας της αγοράς. Η χώρα εξακολουθεί να είναι ενεργειακά εξαρτημένη και η αποτυχία συμφωνίας με «φιλικές» χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Ρωσία και το Ιράν, δεν επιτρέπουν από μέρους μας το διεθνές νταηλίκι.

Και ένα ΨΕΜΑ . Το μνημόνιο 3 μπορεί να αλλάξει.
Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο 3. Το μνημόνιο 3 συνοδεύεται με εκταμιεύσεις χρημάτων ως προϋπόθεση τήρησης των υποχρεώσεων μας. Ήδη έχουμε εισπράξει καμιά δεκαριά δις. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να ελαφρύνει τις επιπτώσεις του, είναι να εφαρμοστούν στην πράξη οι μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού της χώρας, μείωση του κράτους και απελευθέρωση της οικονομίας, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα θέσουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.
Ψήφο λοιπόν στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα που θα σχηματίσουν μια κυβέρνηση συντεταγμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αντώνης Κρούστης

Συνελήφθη Βριλησσιώτισα ως διαχειρίστρια της ανθελληνικής σελίδας στο facebook "Δώστε τα ϊμια πίσω στην Τουρκία"

 

Η συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει στο facebook από τις αρχές του 2014, το περιεχόμενό της καθαρά ανθελληνικό, με αυτά που διάβαζα εκεί μέσα υπέθεσα ότι ήταν Τούρκοι, να όμως που αποδείχθηκε ότι είναι Έλληνες και μάλιστα μία Βριλησσιώτισα.
Ύστερα λοιπόν από πολλές καταγγελίες προς την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και σε συνεργασία με το 5ο Σώμα Στρατιωτικών Ερευνών Ι45Κ7, ο υπαρχηγός του οποίου είπε ότι ο εντοπισμός της εν λόγο διαχειρίστριας ήταν δύσκολος αλλά με τη βοήθεια και τη συνεργασία υπολογιστικών συστημάτων ΕΝΙΑC κατάφεραν να βρουν τη διεύθυνση κατοικίας της στα Βριλήσσια. Το όνομα της δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Κάτια Πατσασβούρα. Αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι των συστημάτων Ulysses-1, της υπερδύναμης πλατφόρμας εντοπισμού ηλεκτρονικών IP που διαθέτει η χώρα μας ευελπιστούν ότι μέχρι τα ξημερώματα θα πραγματοποιηθεί ο εντοπισμός και η σύλληψη και των υπολοίπων διαχειριστών.
Η σελίδα είναι ακόμα ενεργή.