Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΠΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡIΣΜΟΣ

Δεν πάει άλλο η απεργία των καθηγητών.

Ευτυχώς λένε κάποιοι.

Άρα ... ηττήθηκαν οι "καρεκλοκένταυροι" συνδικαλιστές.
Ευκαιρία να είμαστε ο καθένας μόνος φίλε μου για να κάνουμε τις μαγκιές μας.

Προσωπικά έχω την άποψη  - ως μοναδικό στοιχείο φιλικής κριτικής - ότι οι καθηγητές είπαν πολύ περισσότερα από όσα χρειάζονταν - πριν την απεργία - και παρά το γεγονός ότι είχαν τεράστια επιτυχία στην αρχή της, είχαν ;hdh κουράσει την κοινή γνώμη πριν καν απεργήσουν.

Καταναλώθηκαν πολλές δυνάμεις και πολλές  κουβέντες στο διάστημα "πριν την απεργία"  και τους είχαν έτοιμους και διαβασμένους. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΤΕΥΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

Τα μηνύματα από τους εργαζόμενους στους δήμους - σύμφωνα με μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ, αλλά και σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα - δείχνουν ότι έχουν εξαντληθεί οικονομικά από τις συνεχείς απώλειες μισθών λόγω tvn απεργιών και ζητούν να μην παρθούν ακραίες αποφάσεις κοστοβόρων (σε μισθούς) κινητοποιήσεων.

Στις συνελεύσεις που γίνονται εκφράζεται η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας να μείνουν στο μετερίζι του αγώνα αλλά οι οικογενειακές υποχρεώσεις τους, δεν επιτρέπουν μεγάλες μαγκές.

Αναζητούν άλλες μορφές συντονισμένης δράσης οι εργαζόμενοι από τους συνδικαλιστές.

Δεν θέλουν να εγκαταλείψουν, ούτε να παραδοθούν. Αλλά δεν αντέχουν οικονομικά.

Και βέβαια σε αυτό πόνταραν από την αρχή οι μνημονιακοί λύκοι που τους περίμεναν στην γωνία.

Μου μεταφέρθηκε η αγωνία φίλης ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ γιατί δεν έχει μία, να λέει:
ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ γιατί βλέπω αυτόν τον Άδωνη να λέει ότι "δεν απέργησε το 80% των νοσοκομειακών άρα είναι μαζί μου" και δεν το αντέχω. Αλλά ρε παιδιά έχω 10 ευρώ για πέντε μέρες!

Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να παραιτηθούν.

Όχι όλοι οι εργαζόμενοι βέβαια.

Τσάτσοι και πουλημένοι πάντα περιμένουν στην γωνία να εξυπνακίσουν.

"Αυτά περί άλλων μορφών έχουν ξαναειπωθεί στο παρελθόν και ποτέ δεν λειτούργησαν" είναι η απάντηση των "ειδικών του συνδικαλισμού", "εμπείρων" και παλιών.
(Οι εργατοπατέρες που τους λένε κάποιοι).

"Να προκηρύσσεται η απεργία άσχετα με την συμμετοχή, είναι υποχρέωσή μας" είναι ουσιαστικά η θέση τους, "ώστε να μην φανεί υποχώρηση" (βάλτε την αλήθεια κάτω από το χαλί, με άλλα λόγια).
"Εμείς - οι δικοί μας απεργούν" (λένε οι εκπρόσωποι της Γκρούπας Σταλινοτροτσκιστικής Επαναστατικής Εργατικής ανατροπής με Αμεσοδημοκρατικές Διαδικασίες". την ίδια ώρα που από την άλλη μεριά επιτίθενται στα συλλογικά όργανα των συνδικαλιστών.

Οι δικοί μας απεργούν.
Ποιοι δικοί σας ρε μεγάλοι.

ΕΣΕΙΣ και οι ΚΙΝΕΖΟΙ είστε 2 δισεκατομμύρια, έτσι;

Και μετά φταίει ... ο συνδικαλιστής που δεν είχε συμμετοχή η απεργία. 
ΨΥΧΑΚΙΑΣ ΕΙΣΑΙ!

Είναι η παλιά, καλή, δοκιμασμένη και αποτυχημένη λογική.
Είναι η χρεωκοπημένη αντίληψη ότι η δράση είναι για το "φαίνεσθαι" και όχι για το "είναι".

Να 'χαμε, να λέγαμε και να παίζουμε το παιχνίδι "επανάσταση".

Και είναι απόλυτα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ αυτή η αντίληψη - σε ενεστώτα χρόνο.

Διότι αυτή η αντίληψη - αναχρονιστική, παλαιοκομματική, ξεπερασμένη, idiot-ική (ηλίθια) - τελικά δημιουργεί εντάσεις και τριβές εντός του κινήματος, προκαλεί τεχνητούς διαχωρισμούς των εργαζομένων σε "πρωτοπόρους απεργούς" που είναι όλο και λιγότεροι και "παραδωμένους".

Καταφέρνει να ταυτίζει τους ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ αλλά φευ και οικονομική αδυναμία εργαζόμενους, με τους τσάτσους.

Διότι αναγκάζονται να λένε μαζί "ΟΧΙ" σε προτάσεις κινητοποίησης που ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ, δεν είναι ζήτημα υποκειμενικής εκτίμησης, ούτε πολιτικής.

Τελικά υπονομεύει την κύρια και ουσιαστική δουλειά που πρέπει να γίνει στους εργασιακούς χώρους, στην κοινωνία, παντού, δηλαδή τη προώθηση της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ της ΜΑΖΙΚΗΣ κοινής δράσης, της συλλογικότητας και αλληλεγγύης στα όρια των αντοχών μας.

Όπως το ίδιο κάνει η συνεχής επίκληση των "δυναμικών μορφών" κινητοποίησης ως λύση στο πρόβλημα. Που τελικά ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ όσους δεν την έχουν δει κομάντα και τους στέλνει απέναντι.

Όσοι ζητούν να ξεπεραστούν τα όρια αντοχών των οικογενειών των εργαζομένων για να κερδίσουν αγωνιστικόσημα  είτε τρελοί είναι, είτε έχουν από αλλού χαρτζιλίκι και δεν εξαρτώνται από το μεροκάματό τους. Το παίρνουν το μεροκάματο και .... στην πορεία.

Είναι ΝΑΡΚΙΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, επαγγελματιών που μέσω της προώθησης και ανάδειξης στόχων που οι υπόλοιποι δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτοαναγορεύονται σε "μεγάλους επαναστάτες - πρωτοπόρους",  σε αντίθεση με τους "συμβιβασμένους" και βέβαια κερδίζουν έτσι και τα προς το ζην τους.

"Εγώ πρότεινα να γίνει μια απεργία διαρκείας και το καταψήφισαν. Σιγά μην συμμετέχω στην 24ωρη που είναι αναποτελεσματική".

"Οι συνδικαλιστές (που ψηφίστηκαν σε εκλογές μαζί του, αλλά αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για εκείνον αφού δεν είναι με τις εκλογές αυτός, παρά μόνο... με την εκλογή του).

ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΠΑΘΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν και βέβαια δεν πρέπει να απολογηθούν.

Πρέπει να μείνουν σταθεροί στην συλλογική δράση και συλλογική απόφαση, θέτοντας εφικτούς στόχους καθημερινής δράσης, λίγο μετά τα όρια της αντοχής τους, περιφρουρώντας πρώτιστα την μαζικότητα στις διαδικασίες τους και την ενότητά τους και κοιτώντας πώς θα χωράνε ΟΛΟΙ.

Ο αγώνας της ανατροπής του μνημονιακού εφιάλτη δεν είναι κατοστάρι.
Είναι υπερμαραθώνιος.

ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, πάρτε το απόφαση (εκτός αν γίνει με όπλα αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο, εμένα προσωπικά το Καλάσνικοφ μου έχει κολλήσει και έχω ξεμείνει και από σφαίρες).

Μην σας σκάσουν, οι λαγοί φίλοι εργαζόμενοι και κάποιοι βαστάζοι του εργατοπατερισμού που έτσι θα δικαιώσουν την αυθεντία τους (και τον κομματικό μισθό τους).

Δεν είναι ήττα, ούτε αναδίπλωση το να συμβαδίζεις με το εφικτό.

Ούτε είναι όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε έναν πολυήμερο αγώνα, μνημονιακά τσιράκια και προδότες του κινήματος.

Οι υγιείς δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος - ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ - πρέπει να αναζητούν καθημερινά τρόπους παρέμβασης και να ιεραρχούν αυτά που προτείνουν και κάνουν με ΠΡΩΤΟ στόχο τους όμως την σφυρηλάτηση της εσωτερικής ενότητας αλλά και την δόμηση ευρύτερων συμμαχιών.

Αντί για 3 απεργίες κάντε μία με μεγάλη συμμετοχή. 

Και το πρώτο προαπαιτούμενο για να επιτευχθούν αυτά είναι ο σεβασμός της αρχής της αυτονομίας των συνδικάτων και η απεμπλοκή τους από οποιοδήποτε εξωτερικό πατρονάρισμα μαζί  με τον σεβασμό στην συλλογικότητά τους και την αρχή της αλληλεγγύης.

Διότι είναι προφανές ότι δεν θα ακολουθούν οι μεν, αν καπελώνουν οι δε και τούμπλαλιν. 

Είναι ώριμη η συλλογική συνείδηση των εργαζομένων να καθοδηγήσει τον αγώνα τους και δεν χρειάζονται τοποτηρηρητές. Αρκεί να το πιστέψουν.

Βεβαίως όλοι οι άλλοι μπορούμε να λέμε την πίπα μας.
Όλοι έχουμε δικαίωμα να μιλάμε, να κρίνουμε και να κρινόμαστε.

Αλλά δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε ως "απ' εξω" αυθεντίες και από μηχανής θεοί.

Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν, προσπαθούν και θα προσπαθούν.
ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ από την τσέπη τους την προσπάθειά τους.

Ίσως είναι η ώρα να συζητήσουμε και τον ρόλο των άλλων κοινωνικών παικτών στο χτίιμο του αντιμνημονιακού μετώπου: Κομμάτων, παρατάξεων, συλλογικοτήτων, προσώπων, πολιτών, ιδιωτών, ινστρουκτούρων, χαφιέδων, κλπ

Κάποιοι λένε ότι έχει πεθάνει ο συνδικαλισμός γιατί έχει προβλήματα, γιατί υπήρξαν συνδικαλιστές που ντρέπονται να τους θυμίζει κανείς ότι ήταν συνδικαλιστές, τώρα που είναι βουλευτάρες, που έκλεψαν, που δεν δούλευαν, που είναι φθαρμένοι κλπ.

Ως προς τις διαπιστώσεις των αρνητικών φαινομένων σήψης και διαφθοράς από κάποιους συνδικαλιστές - ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΛΟΥΣ, ούτε με κριτήριο το αν φόρεσαν ή όχι γραβάτα στην συνάντηση με τον υπουργό - συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.

Αλλά δεν είμαι και ελπίζω να μην είμαστε όλοι, καθόλου έτοιμοι ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ το συνδικαλιστικό κίνημα, χωρίς να έχουμε απάντηση με το τι θα το αντικαταστήσουμε στην λειτουργία της κοινωνίας.

Είναι αντίστοιχο το θέμα με το "δικό μας" γήπεδο, το αυτοδιοικητικό, όπου δεν έχουμε απολύτως καμία αντίρρηση να αναδεικνύονται όλα τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς προσώπων - λειτουργών της, υπερασπιζόμαστε όμως με πάθος - τόσο που μας αφήνει μόνους μας - τον ρόλο του θεσμού της αυτοδιοίκησης στην κοινωνική οργάνωση ως ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ.

ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!
Αυτά αλλάξτε τα όλα. Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ και όχι να το παίζουμε ατσαάκωτοι για να δίνουμε εναλακτικές στους συναδέλφους (ή τους πολίτες) σε σχέση με τους παλιούς.

Είναι κρίσιμος  ΠΥΛΩΝΑΣ της δημοκρατίας ο συνδικαλισμός, όπως και η αυτοδιοίκηση, όπως και ο τύπος.
Πυλώνες ΝΑΙ, σε μεγάλη αξιακή κρίση.
Όπως  και η ίδια η δημοκρατία βεβαίως είναι σε μεγάλη αξιακή κρίση.

Πυλώνες που έχουν βγάλει πολύ σκουριά και στηρίζουν ένα προβληματικό εποικοδόμημα.

Αλλά αν δεν αντικατασταθούν με νέους .... το επικοδόμημά τους ΘΑ ΠΕΣΕΙ.
Δεν γκρεμίζεις πυλώνα χωρίς να έχεις έτοιμο το νέο υποστήλωμα.

Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει η τύχη του εποικοδομήματος.

Υπάρχει στο τραπέζι η "νέα" πρόταση για ... κομματικά ή τοπικοπαραταξιακά συνδικάτα.

Να έχει καθένας το δικό του συνδικάτο για να μην τσακωνόμαστε, στεναχωριόμαστε και αναγκαζόμαστε να αναζητούμε συγκλίσεις και συνθέσεις.

Άσε που έτσι δεν θα χάνουμε και ποτέ σε εκλογές. ΝΕΝΙΚΙΚΑΜΕΝ, ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΧΑΝΑΜΕΝ! Τρέξαμε μόνοι μας και βγήκαμε πρώτοι!

Δεν ξέρω αν είναι αυτό το νέο που θα πάει το κίνημα μπροστά και όχι πίσω.

ΜΠΛΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΣΥΡΙΖΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ, ΠΑΜΕ, ΗΡΘΑΜΕ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ κλπ.

Πολλοί - και κοντινοί μας - λένε ότι υπερασπιζόμαστε το παλιό που λέμε ότι δεν έχει προταθεί καλύτερο σύστημα οργάνωσης από αυτό σε πρωτοβάθμια ενωτικά σωματεία που συνθέτουν  ομοσπονδίες.

Και ότι η δημοκρατία είναι τόσο σάπια που δεν χρειάζεται πλέον υποστήριξη.

ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ.
Διότι δεν καταλαβαίνουμε που το πάει ...

Και η απάντηση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ", "ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ", "ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" δεν είναι κακή εξ ορισμού αλλά είναι ΑΟΡΙΣΤΗ  άρα ενδεχομένως επικίνδυνη (ή και σωτήρια αλλά ποιος το ξέρει. Όποιος έχει επιχειρήματα ας μας πείσει.)

Πολύ θα ήθελα να διαβάσω κάτι διαφορετικό - συγκροτημένο όμως, που θα είναι διαφορετικό από το "διαλύστε εδώ και τώρα τα φθαρμένα συνδικάτα" και μετά θα ... τους περικυκλώσουμε, αφού θα βγουν στον δρόμο όλοι, που τώρα δεν βγαίνουν γιατί είναι πουλημένος - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, δεν χωράει αυτό αμφιβολία περί τούτου   - ο Παναγόπουλος. αφού  ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ οι εργαζόμενοι θα βρουν λύσεις, χωρίς συνδικαλιστές.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ;
ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ;

Θα κάνουμε και επανάσταση μετά; ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΙΣ, ως ο Ζορό;

Μήπως αυτή η πολύ εύηχη και "μάγκικη, νεοελληνική" άποψη οδηγήσει να μείνουν τελικά οι εργαζόμενοι εντελώς ΜΟΝΟΙ τους, στα τελευταία μνημονιακά κεφάλαια;

Θα ήθελα απόψεις.

ΕΥΤΥΧΩΣ! ΗΣΥΧΑΣΑ! ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!Τι γίνεται ρε σήμερα στον ουρανό ρε σεις;

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ

Αν ψάξεις αναγνώστη μου όλες τις αναρτήσεις μας αυτά τα 3,5 χρόνια θα δεις ότι όποτε γίνεται εκδήλωση (και το μαθαίνουμε) από οποιονδήποτε στην πόλη, εμείς την κοινοποιούμε για να την μάθεις και άμα γουστάρεις να πας.

Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν εκδηλώσεις με .... χορηγό επικοινωνίας.

Ε πάει στο διάολο, άμα έχεις χορηγό επικοινωνίας και τον διαφημίζεις, γιατί να σε παίζουν οι άλλοι τσάμπα και να προβάλουν και τον .... ανταγωνιστή τους;
Ε δεν λέει ...
(Αυτό για κάποιο άλλο blog - που συνδιοργανώνει εκδηλώσεις με τον δήμο, μας τις στέλνει αλλά σόρυ,  δεν τις φιλοξενούμε  αυτές διότι είμαστε μαλάκες αλλά όχι και τόσο).

Λοιπόν τις προηγούμενες μέρες κάναμε μια εξαίρεση: 
Δεν αναφερθήκαμε καθόλου σε αυτή την εκδήλωση που έγινε εχθές.
Ξέραμε, αλλά ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ εκδηλώσεων δεν είμαστε να τα πούμε ... προχθές. 
Θα πούμε λοιπόν τα κάλαντα σήμερα που πέρασε.


Όχι βέβαια γιατί έχουμε τίποτα με τον Λουδοβίκο. (Α αρέσει πολύ στην γυναίκα μου και εμένα με νανουρίζει πολύ ευχάριστα, στο δεύτερο κομμάτι βλέπω όνειρα).

Αλλά γιατί η διοργάνωση της εκδήλωσης από το Αετοπούλειο έγινε για .... να ενισχυθεί το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ (και καλά).

"Δεν θα βάζαμε εισιτήριο - αφού την εκδήλωση οργανώνει το Αετοπούλειο και όχι Ατζέντης - αλλά θα βάλουμε όμως το συμβολικό τίμημα των 8 ευρώ για να πάρουμε τρόφιμα στο Παντοκοροϊδείο" ήταν το στόρυ των .... "ευαίσθητων".

Μιλάμε τώρα για εκκολαπτόμενους Γκαίμπελς και θα σου πω και άλλα τώρα αναγνώστη μου για να μάθουν να μην κάνουν τους πονηρούς.

Άκου τώρα:

Το Αετοπούλειο πήρε 20.000 ευρώπουλα χορηγία από τον ΟΠΑΠ για να κάνει εκδηλώσεις για να προσφέρει πολιτιστικό έργο στους κατοίκους του Χαλανδρίου.

Θα έλεγα λοιπόν εγώ - ότι αν δεν ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ - θα έπρεπε να δώσουν κάποιες παραστάσεις ΔΩΡΕΑΝ στους πολίτες διότι   «Ουκ επ' άρτω μόνο ζήσεται ο άνθρωπος». 

ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ!

Τα είχε δώσει ο ΟΠΑΠ (πριν ... τότε που έκανε μεγάλο κοινωνικό έργο που τώρα θα δούμε ποιος θα το κάνει, για να πω και τα κουμουνιστικά μου).

Όμως - όπως κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει κάνοντας μια μικρή έρευνα στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις - δεν έγινε ούτε ΜΙΑ. 

ΟΛΕΣ ΟΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΤΖΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΑΗ.

(Τα 20 όμως τσεπάτα στο Αετοπούλειο, για την φουκαριάρα την μάνα τους - είδατε τι καλό παιδί είμαι που το λέω τώρα ε; Μην κάνετε κανένα "λάθος" και δεν είναι στον προϋπολογισμό ...)

Και έρχονται εχθές να κάνουν την συναυλία του Λουι - ο οποίος πήρε 1500 ευρώ όλα κι όλα, και βάζουν συμβολικό εισιτήριο δια τους πτωχούς και απόρους.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ λέει  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ και ΦΑΚΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΧΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Που αν δίναν τα 20.000 του ΟΠΑΠ για μακαρόνια θα τάιζαν ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ όλο το Χαλάνδρι.

(Να μην επαναληφθώ για τα ενοίκια του κτιρίου - αίσχος, του κτιρίου - σκάνδαλο, του κτιρίου - όργιο των 5500 ευρώ τον μήνα - αλλά μην το ξεχνάμε και αυτό - ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΙΤΣΑ να ξεχνάμε).

ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

Ε εχθές έκοψαν - δεν έκοψαν 100 εισητήρια Χ 8 = 800 ευρώ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ 700 ευρώ.

Ε ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΨΕΜΑΤΑ! 

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!

(Για να δούμε τώρα,  οι παρατάξεις της αντιπολιτοσυμπολίτευσης που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του Αετοπούλειου θα γράψουν τίποτα στα λαλίστατα site τους; Θα μας επιβεβαιώσουν, θα μας διαψεύσουν ή .... θα μας επιτεθούν);

ΡΕΜΑΤΙΑ: ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ! "ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ" Η ΡΕΜΑΤΙΑ;

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους, γιατί το ρεπορτάζ μέσα σε πολλά σωστά πέταξε κάποιες κουβεντούλες που δεν είναι μόνο επικίνδυνες.
ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ αν προετοιμάζουν σχέδια ισχυρών, όπως συνήθως γίνεται.

Διότι αναδείχτηκαν με τρόπο ασαφή και τηλεοπτικό και εμπλέχτηκαν
  •  Η παροχετευτικότητα του ρέματος στην Κηφησίας
  •  Η οριοθέτηση του ρέματος που δεν έχει γίνει  (ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΥΣΤΙΑ)
  •  Η διευθέτηση της κοίτης (και αυτό έχει να κάνει με τους .... περιπάτους)
  •  Δευτερεύουσες και εύκολα αντιμετωπίσιμες μικροπαραβάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα
  •  Η ανάδειξη τμημάτων της ρεματιάς και απόδοσης τους στους πολίτες (με ήπιες παρεμβάσεις σε κάποια σημεία  έχουμε προτείνει εμείς χρόνια τώρα - και σε αυτό θα επανέλθουμε)
ΜΕ  ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΤΟΠΙΟΥ!

Πρόκειται ουσιαστικά για αμφιβήτηση (εκούσια, ακούσια) του βασικού πυρήνα του Προεδρικού Διατάγματος 659/1995 το οποίο τιτλοφορείται:

"Χαρακτηρισμός του χειμαρικού ρέματος Πεντέλης - Χαλανδρίου ως προστατευόμενου τοπίου, καθορισμός των ορίων και ζωνών προστασίας αυτού, επιβολής όρων, απαγορεύσεων και προστασίας αυτών" 

και βέβαια λύνει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τα ζητήματα οριοθέτησης.
Κάθε κουβέντα περί οριοθέτησης λοιπόν,  ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
Ειδικά σε μια εποχή που παραμονεύει το .... ΤΑΙΠΕΔ!

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, την εποχή του Φούχτελ και της οικονομικής κατοχής.

Ειδικά λίγες μέρες μετά από αυτήν εδώ την απόπειρα αλλαγών στο ΠΔ, στην βουλή 
http://halandripedia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2.html για την οποία ενημερωθήκαμε από το Halandri Pedia.

Και με δεδομένο ότι ο δήμος Χαλανδρίου για άλλη μια φορά είναι απών, δεν έχει πει λέξη, δεν έχει γίνει μία συζήτηση στο Δ.Σ. και ο δήμαρχος  κρύβεται για τα θέματα της ρεματιάς πίσω από τον Σύλλογο, παίζοντας τον ... ανεύθυνο άρχοντα.
Η γνωστή Κουρασική μέθοδος που έκανε το Χαλάνδρι μπαρούπολη.

Σύλλογο που κάνει μεν φιλότιμες προσπάθειες αλλά κάνει και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ από ό,τι θα όφειλε και ουσιαστικά ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Όπως πολιτική - και μάλιστα προκλητική - έκανε το ρεπορτάζ, μιλώντας με τις γνωστές γενικολογίες περί "διαχρονικών ευθυνών" όλων των διοικήσεων του δήμου για τα θέματα της ρεματιάς.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ!

 Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1990 - 1998 για πολλά μπορεί να κριτικαριστεί αλλά ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ πετυχαίνοντας το προεδρικό διάταγμα και υλοποιώντας όσα έργα διευθέτησης της κοίτης υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Και δεν μπορεί να ισοπεδώνονται έτσι τα πράγματα.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΕΤΡΑ ΣΕ ΣΑΡΖΑΝΕΤΙ. (τα συρματοκιβώτια αντιστήριξης των πρανών είναι αυτό, που φαίνονται και στο ρεπορτάζ)

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ;

ΑΚΟΥ "ΟΛΟΙ" ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ!

Και έρχονται τώρα τα τσιράκια του Φούχτελ και ο ΣΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ" ΤΟ ΡΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

Και να κάνουμε και "υπερτοπικούς αγώνες ρεματιάς σε νέα διαδρομή" που είπε και κάποιος άλλος,

ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ "ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΕΣ" ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ!

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ.
Και βέβαια θα κάνουμε και προτάσεις.

Και θα αρχίσουμε με μια επαναδημοσίευση ενός άρθρου μας στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ουσιαστικά:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ. ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ .... ΜΕ ΓΝΩΣΗ!                               (http://stinplatia.blogspot.gr/2011/09/blog-post_1899.html)


Το προεδρικό διάταγμα 659/Δ/1995 περί προστασίας της ρεματιάς Χαλανδρίου - για όσους το έχουν ξεχάσει - μπορείτε να το διαβάσετε στο site του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς, στην διεύθυνση http://sosrematia.blogspot.com/p/6591995.html, για να θυμηθούμε τι είναι ζώνη Α, ζώνη Β, τι προβλέπεται ότι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στο ρέμα και την παραρεμάτια περιοχή.

Από το 1995 - 16 χρόνια - που ισχύει το προεδρικό διάταγμα από την παραρεμάτια ζώνη έχουν απομακρυνθεί 4 ταβέρνες (RIVER, Καπνισμένο Τσουκάλι, Τα σουβλάκια του Βαγγέλη στον Άγιο Αθανάσιο, το Λιβανέζικο στην Γκίνη) το ΑΙΘΡΙΟ και μία μάντρα οικοδομών στην Πεντέλης.
(Αν ξεχνάμε κάτι παρακαλούμε για την βοήθεια στην μνήμη μας.)

ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ πάρα πολλές χρήσεις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ με τα οποία βέβαια κανείς δεν τα βάζει διότι κάνει τζιζ (π.χ. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - Μεσολλογίου κ.ά.) και μετά από μεγάλη μάχη μεταξύ "ευαίσθητων" και "αναίσθητων" ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ - ΑΚΟΜΑ (?) - το ELAFINO απέναντι στον Άγιο Θανάση. (για ένα περίεργο λόγο όλη η φασαρία, αλλά και τα περισσότερα - 4 από τα 5 λουκέτα έπεσαν στο τμήμα της ρεματιάς από τον Άγιο Θανάση μέχρι την Φραγκοκλησσιάς).

ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ όλη η παραρεμάτιος θα είχε γίνει ... ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ, δεν το συζητάμε. Τα μπαρ και οι ταβέρνες θα είχαν φτάσει ΜΕΣΑ στον χείμαρρο και στα τραπεζοκαθίσματα θα καθόμαστε με σαγιονάρα για να μας βρέχει το νεράκι τα πόδια όπως τις παραλίες, όσο για δέντρο δεν θα είχε μείνει ούτε για στόλισμα τα Χριστούγεννα.

ΑΡΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ - ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!

Θυμίζω όμως ότι ΑΠΟ ΤΟΤΕ λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ και ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ και θα εφαρμοστούν μόνο εκεί που μας παίρνει.
Και η άποψή μας ήταν ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ και να είναι πολύ αυστηρό το διάταγμα στο "από εκεί και πέρα".
Και ως παράδειγμα αναφέραμε τότε την ιστορική ταβέρνα του ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΑΝΑΣΗ που λέγαμε ότι "είναι δυνατόν να κλείσετε τον "ΓΚΑΤΣΗ", ένα σημείο ΣΥΜΒΟΛΟ για το Χαλάνδρι;"

Θεωρήθηκε αυτή η άποψη ότι είναι λαϊκίστικη, διότι ο πέλεκυς του νόμου και της προστασίας της φύσης έπρεπε να πέσει βαρύς στο κεφάλι του ... Βαγγέλη του σουβλατζή και επικράτησε ΟΜΟΦΩΝΑ - αφού τι να κάνεις για να μην σε κατηγορήσουν ότι παίρνεις μίζες σουβλάκι, πατάτες τηγανητές και μπύρα - το βουλώσαμε απέναντι στους πύρινους οικολογικούς λόγους του Γιάννη Καραχάλιου και του Τάκη του Μιχαηλίδη (καλή τους ώρα), που θα άρχιζαν την εφαρμογή από τον .... Μαρινόπουλο τον οποίο παρά λίγο να μας πουν ότι θέλαμε να προστατέψουμε εμείς. (ΧΑΧΑΧΑΧΑ!)

Τώρα τι με έπιασε Παρασκευιάτικα με την ιστορική αναδρομή θα αναρωτηθείτε και δικαίως.

Σιγά - σιγά. ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. Μην λέει μετά ο καθένας ό,τι θέλει και πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. (αν και είμαστε σε καλό δρόμο από βάρος).

Το ΠΔ λοιπόν έλεγε ότι στην Β Ζώνη (διαβάστε το να δείτε τι είναι Α και τι Β ζώνη προστασίας) ισχύει το πολεοδομικό καθεστώς της αμιγούς κατοικίας ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (Λ. Πεντέλης κατ' αρχήν και όλη η φασαρία που έγινε μετά και διέλυσε την παράταξη Παττακού για την αναβάθμιση σε ΒΟΔ - από όσους μας περνάνε ΒΟΔια - όλων των δρόμων του Χαλανδρίου, αλλά να μην ξεφύγουμε).

Άρα λοιπόν ΜΑΓΑΖΙ, που το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται δεν έχει πρόσωπο στην λεωφόρο Πεντέλης (πλην αυτά που επιτρέπονται στην αμιγή κατοικία - μέχρι 80 τμ μπακάλικα, ψιλικατζίδικα, μανάβικα κλπ) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πρέπει να κλείσει. Έτσι κλείσαν ο Βαγγέλης ο Σουβλατζής, το Τσικάλι, τον Νίτσα με το Λιβανέζικο κλπ
Και βέβαια ΣΙΓΟΥΡΑ ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ως γνωστόν εισηγείται ο Πρόεδρός του ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ψηφίζουν οι σύμβουλοι ή η δημαριακή επιτροπή, σε τέτοιο μαγαζί δεν δίνει ΑΔΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ αφού τους άλλους τους κλείνει εφαρμόζοντας το ΠΔ. Έτσι δεν είναι;

ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΚΑΙ "ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ! ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!"

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!


http://thepaper.gr

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις