Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΠΑΣΟΚ - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΠΟΥΛΙ ......


ΤΟ ΒΙΟΛΙ

ΤΟ ΠΟΥΛΙ

Με επιστολή του Γραμματέα Αυτοδιοίκησης του ιστορικού κόμματος προς το aftodioikisi.gr το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τοποθετηθεί υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ που κατατέθηκε στην βουλή.

Επειδή πάντα παρακολουθούμε με εξαιτρετικό ενδιαφέρον τι λέει το πρώην κομμα μας για τα μεγάλα αυτοδιοικητικά θέματα. Πόσο μάλλον για ένα θέμα όπως οι  ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις λειτουργίες των δήμων και τις υπηρεσίες που προσφέρουν αυτές στους δημότες, τους πολίτες που πάντα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του  Πανελλήνιου "Σοσιαλιστικού" Κινήματος.

Σας παρουσιάζουμε την επιστολή που αντιγράφουμε βεβαίως από το aftodioikisi.gr με την αξιοπρόσεχτη κριτική στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ:

Προς τον κ. Χ. Βούζα, διευθυντή της ιστοσελίδας www.aftodioikisi.gr
Αξιότιμε κύριε Βούζα,

Σας γράφω για να σας συγχαρώ για την αίσθηση του χιούμορ που έχετε.
 Στο σημερινό σας δημοσίευμα για το τελευταίο επεισόδιο του Survivor που μεταδίδεται καθημερινά επί δύο χρόνια από το ΥΠΕΣ και αφορά το περίφημο «πολυνομοσχέδιο – σκούπα», συνοδεύσατε το ρεπορτάζ σας με μια φωτογραφία, όπου απεικονίζεται ένα πουλί (γεράκι ; αετός ; χαρταετός 😉 να πετάει με ανοιγμένα φτερά μπροστά από το Υπουργείο στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 
Ο συμβολισμός είναι προφανής : Δύο και πλέον χρόνια μετά την ανάρτησή του στο opengov από τον κ. Βούτση (16 Ιουνίου 2015 – το είχε καταθέσει και στη Βουλή στις 27 Ιουλίου 2015), ένα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση μιας διαφορετικής βερσιόν από τον κ. Κουρουμπλή (δημοσιοποίηση 28/06/ 2016, άλλη βερσιόν στο opengov 26/08/2016) και τρεις μήνες μετά τη δημοσιοποίηση μιας ακόμα εκδοχής από τον κ. Σκουρλέτη (στις 03/04/2017, δυο μέρες μετά την Πρωταπριλιά…), ευχόμαστε, μετά από ένα σύντομο και ανώδυνο πέρασμα από το ΓΛΚ, να δούμε το πολυνομοσχέδιο να κουρνιάζει στο Κοινοβούλιο (σαν αδύνατο πουλί που θα έλεγε κι ο Ζαμπέτας).

Μετά τιμής,

Γιάννης Φ. Ιωαννίδης, Γραμματέας Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης ΠΑΣΟΚ

http://www.aftodioikisi.gr/politiki/pasok-dio-xronia-meta-irthe-epitelous-polinomosxedio-ota-pouli/ 


ΥΓ: Το γνωστό κίτρινο φατσάκι των emoticons δεν έχει βγει εκεί κατά λάθος, το είχε βάλει ο γραμματέας στην επιστολή του!!!!

Yeah! 
💓💓💓💓👏👏👏👅💋💋💚💚💚💛💛💛💜💜💜😂😃😇😈😉


ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ - ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΟΥΡΑΣΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΣΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Η συνεδρίαση ξαναρχίζει υπό την προεδρεία του Γρηγόρη Καλομοίρη.

Με 22 ψήφους, σε ονομαστική ψηφοφορία  (πρώτη φορά μετά από χρόνια που έγινε ΣΩΣΤΑ η ονομαστική ψηφοφορία) το θέμα της συμπληρωματικής απόφασης για τους πέντε συμβασιούχους εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη και προτάσσεται να συζητηθεί πριν τα προγραμματισμένα θέματα της ΗΔ που πρώτο στη σειρά είχαν τον ΟΕΥ, για μόνιμες θέσεις καθαριότητας με την ρύθμιση Σκουρλέτη.

Κάποιοι πήγαν να ψελλίσουν ότι πρέπει να συζητηθεί  συνολική επανεξέταση της απόφασης του προηγούμενου συμβουλίου - δηλαδή να ληφθεί μία συνολική νέα απόφαση και για τους 107.

Αν γινόταν αυτό οι νέες συμβάσεις των 100 που είχε υπογράψει ήδη ο Συμεών με βάση την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ θα έμπαιναν σε ρίσκο, θα έπρεπε να ξαναγίνουν από την αρχή.

Το παιχνίδι ήταν χοντρό και ο μόνος λόγος για να προκληθεί αυτό το ρίσκο ήταν να ξεπλυθεί η παράταξη που απείχε από την ψηφοφορία το προηγούμενο συμβούλιο, και να στριμωχτεί ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, όχι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Συμεών.
Και ενδεχομένως να την πλήρωναν στο τέλος και οι 100 εργάτες.

Ο Ακατανόμαστος πετάχτηκε: ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ 100 ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ - ΕΞΙ - ΕΠΤΑ, (επιτέλους αποφασίστε πόσοι είναι όσοι βάλατε το θέμα)  αλλά όχι για συνολική επαναψήφιση των 107.

Οτιδήποτε άλλο δεν το ψήφιζε με τίποτα ο Ακατανόμαστος και έφτανε ένας για να χαλάσει η οριακή απαρτία του ΔΣ εκείνη την στιγμή.

Με τον Ακατανόμαστο συμφωνεί Καλομοίρης και Θωμάς και το θέμα λήγει. Εντάσσεται ως ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ της προηγούμενης απόφασης και όχι ως ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.

Εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη με 22 θετικές ψήφους,

Ο λόγος δίνεται στην Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων για να ενημερώσει σχετικά με το τι στην ευχή συμβαίνει με τους πέντε (έξι, επτά) συμβασιούχους που "κόπηκαν".

Η ίδια επιμένει ότι ήταν ΠΕΝΤΕ και όχι ΕΦΤΑ (που έλεγε η ΔΑΣ και η Λαϊκή Συσπείρωση) αφού οι δύο δεν ήθελαν να ανανεωθεί η σύμβασή τους.
Στην ομιλία της - που θα ανέβει την Δευτέρα στην ΠΛΑΤΕΙΑ περιγράφει μια τελείως διαφορετική εικόνα για τον δήμο από αυτή που μέχρι τώρα έχουν υπερασπιστεί οι καθεστωτικές δυνάμεις υπηρεσιακές και πολιτικές απέναντι σε όσους "κατηγορούσαν την υπηρεσία": Αυταρχισμός, απειλές, επιβολές, Βυζάντιο, στελέχη που έχουν ειδική ευνοϊκή μεταχείριση, προϊστάμενοι και διευθυντές που "δίνουν" συναδέλφους για να έχουν την εύνοια της διοίκησης ....
Όχι μόνο τώρα και πριν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα, είπε η πρόεδρος στο συμβούλιο.
Φοβερά πράγματα. Μόνο για πλαστογραφίες αποφάσεων δεν είπε.
Είπε τόσα που αν τα είχε γράψει η ΠΛΑΤΕΙΑ θα της έκανε μήνυση κανένας κορυφαίος υπηρεσιακός και θα ζήταγε από την δικαιοσύνη να την φιμώσει γιατί λασπολογεί τον δήμο που λειτουργεί άψογα.

Επί της ουσίας του θέματος ο Σύλλογος Εργαζομένων δια της προέδρου του είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συμπεριφοράς από τους ΠΕΝΤΕ (επέμενε η Πρόεδρος) εργαζόμενους, απέδωσε το κόψιμό τους σε μη τεκμηριωμένες καταγγελίες του προϊσταμένου τους Δημήτρη Σιδέρη και κατηγόρησε τον Διευθυντή Προσωπικού Άκη Γκόγκο ότι κατ΄εντολήν του Συμεών,  παραπληροφόρησε τον Σύλλογο κατά το προηγούμενο συμβούλιο διότι - όπως είπε - τον ρώτησαν οι συνδικαλιστές αν περιλαμβάνονται όλοι οι συμβασιούχοι στην ανανέωση των συμβάσεων και τους είπε ΝΑΙ γι΄αυτό δεν ήταν παρόντες στο συμβούλιο της ανανέωσης των συμβάσεων των 100.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση (που λένε).

Είπαν όλοι (με πρώτο τον Ακατανόμαστο)  κάτι σοσιαλισμούς περί των δικαίων των εργαζομένων και τελικά οι 22 έφτασαν στο σημείο να πρέπει να ληφθεί η απόφαση για να επαναπροσληφθούν οι επτά, που ίσως ήταν έξι ή και πέντε αφού ΠΕΝΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ εργαζομένων υπήρχαν στο συμβούλιο, τα άλλα δύο κανείς δεν τα θυμόταν).

Ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων προβλέπει ότι για έγκριση θέματος που εντάχθηκε από την αντιπολίτευση χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία των συμβούλων για να εγκριθεί, δηλαδή χρειάζονταν οι ψήφοι 21 τουλάχιστον δημοτικών συμβούλων στο 41μελές ΔΣ του Χαλανδρίου.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ, λοιπόν αφού εκεί ήταν 22 σύμβουλοι που είχαν ψηφίσει να ενταχθεί το θέμα. Οι άνθρωποι δεν θα χάσουν την δουλειά τους.

Και εκεί που φαινόταν ότι το συμβούλιο θα ενέκρινε τις νέες συμβάσεις των πέντε άρχισε το τουρλουμπούκι νο2.

Μετά το ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ Νο 1 είχαμε τώρα το ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ Νο 2. Η ώρα να φύγουν οι άλλοι!

Αρχικά Βλαχούλης και Κατούφα - δύο από τους παρόντες συμβούλους της Αντίστασης που είχαν ψηφίσει να ενταχθεί το θέμα - λένε ότι θα ψηφίσουν λευκό.

ΠΑΕΙ ΤΟ 21 λοιπόν, τσάμπα η φασαρία.

Οι σύντροφοι του νεαρού Βλαχούλη τον μεταπείθουν και τελικά λέει ότι θα ψηφίσει υπέρ.
Η Ευγενία Κατούφα δηλώνει ότι παραμένει αμετακίνητη στο λευκό (!!!)

Τέλος πάντως ξαναμετρώνται τα κουκιά και βγαίνουν 21 άρα το θέμα περνάει.

Αρχίζει η ονομαστική ψηφοφορία και μετά  .....

ΜΕΤΑ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, η σύμβουλος του Γιώργου Κουράση.

Πού είναι η Μαρία (οέο);

Πρέπει να ψηφίσει αλλιώς το θέμα δεν περνάει, θα έχει 20 θετικές ψήφους και χρειάζεται 21.

"Πάρτε τηλέφωνο να βρείτε την Μαρία" (που πριν πέντε λεπτά ήταν εκεί).
"Στο κινητό δεν απαντάει, στο σπίτι δεν είναι, στην ταβέρνα - την επιχείρησή της δεν την είδαν. "

Πού πήγε η Μαρία (οέο);;;;

"Δεν περνάει το θέμα τέλος", ανακοινώνει ο προεδρεύων Καλομοίρης.
Μπορούμε να το ξαναφέρουμε σε επόμενο συμβούλιο.

(Αν δεις να συνεδριάσει το συμβούλιο πριν το 15αύγουστο εμένα να με ....... ξέρεις. Και η ρύθμιση Σκουρλέτη είχε χρονικό περιθώριο το τέλος Ιουλίου).

 "ΝΙΩΘΩ ΜΑΛΑΚΑΣ" - λέει ο Αναστασιάδης στον Ακατανόμαστο - "που έβαλα το θέμα".

- ΓΙΑΤΙ; Εμείς κάναμε το καθήκον μας απέναντι στους εργαζόμενους; Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ, με την στάση του και την ψήφο του εδώ Πέτρο, του λέει ο Ακατανόμαστος. Δεν είναι αριστερή μπαρουφολογία, εδώ, ούτε θέατρο.

- "Να βλέπετε που σας τα έλεγα εγώ " σηκώνεται ο σύμβουλος του Κουράση, Μ. Κόσσυβας διαμαρτυρόμενος. "ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ".

Και σηκώνονται να φύγουν.
Μαζί με τον Κουράση σηκώνονται και οι του Ανδρεόπουλου.

- Δεν θα αποχωρήσετε εσείς; ρωτάει ο Πράσσος τους Νταβία, Θωμά.

Γιατί να αποχωρήσουμε συνάδελφοι; Επειδή έφυγε η Μαρία και έρηξε λευκό η Ευγενία θα αποχωρήσουμε από το συμβούλιο εμείς να ρήξουμε την απαρτία;
Μα αν αποχωρήσουμε  δεν θα ψηφιστούν οι θέσεις μονίμων στον ΟΕΥ που αφορά τους 107 μονίμους.
Η ρύθμιση Σκουρλέτη έχει προθεσμία.

- ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ.

Ολόκληρη η παρέα Ανδρεάση, που λέγαμε παλιά; Ε αυτοί. 
ΕΦΥΓΑΝ επειδή ΕΦΥΓΕ Η ΛΟΤΣΑΡΗ!

Και βέβαια ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

(Αν βγάλεις συμπέρασμα ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης, θα είσαι τρελός και άρρωστος σαν και τον Ακατανόμαστο).

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;

ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ!!!!

Το συμβούλιο δεν είχε πλέον απαρτία για να ψηφίσει τον ΟΕΥ αλλά όμως ..... Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ!

ΓΥΡΙΣΕ Ο ΣΥΜΕΩΝ με την παρέα του και ξαναείχε!

ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ, κατέβηκε ο Καλομοίρης από την έδρα, ξανακάθισε η πρόεδρος σα να μην έτρεχε τίποτα και οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ όλοι (και οι "καλοί" και οι αντάρτες", η Λαϊκή Συσπείρωση, ο Θωμάς και ο Νταβίας έκατσαν να συζητήσουν τον Οργανισμό που προέβλεπε τις 107 θέσεις μονίμων στην καθαριότητα και είχε άλλη μία πρόβλεψη με μεγάλη ιστορία που πάει πίσω στον Δεκέμβρη του 2013 (ΕΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ή Ή -  ΚΡΙΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗ).

(Να θυμίσουμε λίγο;
Αν θες έχει και όλα τα πρακτικά η Πλατεία ανεβασμένα εκείνες τις μέρες. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΨΑΧΤΟ!

ΕΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ή Ή ..... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΥ ΚAΛΥΨΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ)

  • Η πρόεδρος του Συλλόγου είπε ότι για τις άλλες αλλαγές που προτείνονται  (όχι - και καλά - για τις 107 θέσεις, ) δηλαδή για το "εν ελλείψει" δεν έγινε διαβούλευση με τον Σύλλογο, το σωματείο δεν έχει συζητήσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί και ότι εκείνη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ διαφωνεί με την προτεινόμενη αλλαγή (δηλαδή να μπορούν να κρίνονται προϊστάμενοι και απόφοιτοι ΤΕΙ).
  • "Αυτό το ξέρουμε, της είπε ο Ακατανόμαστος, εσείς το έχετε βάλει και υπερασπιστεί το "εν ελλείψει¨στον ΟΕΥ. Αλλά δεν εκφράζετε τώρα το σωματείο, έτσι δεν είναι;"
  • Όχι, είναι προσωπική μου άποψη, του απάντησε η κ. Κούκα.
  • Όμορφαααα. Πάμε παρακάτω.
  • Η ΠΟΕ ΟΤΑ διαφωνεί κα πρόεδρε με το "ΕΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙ" το έχω συζητήσει εγώ, τις λέει ο αρχισυνδικαλιστής Καλομοίρης, είναι προσωπική σας αυτή η θέση που δεν μπορεί να δεσμεύει τους εργαζόμενους..
Ο Γιώργος Θωμάς δεν ψηφίζει την πρόταση. Δηλώνει ότι θα ψήφιζε τις μόνιμες θέσεις αλλά για την άλλη αλλαγή θα έπρεπε να προηγηθεί διαβούλευση. Δίκιο θα είχε αν δεν είχε προηγηθεί ό,τι έιχε προηγηθεί το 2013 για το θέμα. Που ήταν ΠΑΡΑΠΑΝΩ από "ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ"

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΕΥΚΟ! (TILT ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!!)

Οι σύντροφοι  έκαναν την μεγάλη φασαρία για τον "εν ελλείψει" το 2013, η Λούλα το έκραζε στο ΔΣ,  εκείνοι φωνάζουν ΔΥΝΑΤΑ και ΚΑΘΑΡΑ για "ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ" περισσότερο από όλους μας ως γνήσιοι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, όχι γιαλατζί δερβίσηδες όπως εμείς,  αλλά ψήφισαν ΛΕΥΚΟ σε αυτή την τροποποίηση!!!

Για να μην διαφοροποιηθούν έντονα άραγε από  την αυτοεξυπηρετούμενη συμμαχία;;;;

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκτός από προσωπικά κολλητηλίκια και συμφέροντα;
Μόνο τη ΝΟΜΗ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΊΩΝ ΤΗΣ;;;; 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (οι "καλοί"  και οι αντάρτες) και μόνο αυτός ο Ακατανόμαστος από την αντιπολίτευση ΨΗΦΙΣΑΝ θετικά.

Ο ΟΕΥ πέρασε, εγκρίθηκε  και .....

ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΥΓ:
Θα ανεβάσουμε σιγά σιγά και τα ηχητικά για να ακούσεις και τις τοποθετήσεις της προέδρου του ΔΣ (είπε αλήθειες) και των αρχόντων σου για να ξέρεις τι σοφοί και υπεύθυνοι  που είναι. Αλλά από αύριο, για να πιούμε και κανένα τσίπουρο Κυριακάτικα.

Ναι! Ναι! μην σου φαίνεται περίεργο, από την Ζάκυνθο είμαστε, δεν είμαστε από τη Μάνη!
 Θα ακούσεις με τα αυτιά σου την Ελένη Κούκα από την ΠΛΑΤΕΙΑ που εκείνη  την έχει μηνύσει ζητώντας να φιμωθεί.
Εμείς ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ δεν την φοβόμαστε και την υπηρετούμε ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ. 
Το ψέμα, το παρασκήνιο, την ομερτά, τους αποκλεισμούς, την κατάχρηση εξουσίας και δεσπόζουσας θέσης και την ίντριγκα σιχαινόμαστε.

Και ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ (δεν έχουμε προφανώς προσωπικά, οικογενειακά, περιουσιακά  να μοιράσουμε τίποτα,μόνο  για τον δήμο τσακωνόμαστε χρόνια τώρα) δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνουμε ίδιοι και να μιμηθούμε πρακτικές φίμωσης και αποκλεισμών, περισσότερο αν αφορά την ΠΡΟΕΔΡΟ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ, ούτε καν την διώκτριά μας  Ε. Κούκα! Εμείς θέλουμε να ακούγονται όλες οι απόψεις γιατί αυτό είναι καλό για την πόλη.

Και αυτό σημαίνει ότι ΚΥΡΙΩΣ θέλουμε να ακούγονται  οι απόψεις με τις οποίες διαφωνούμε αφού τις δικές μας τις ξέρουμε και τις γράφουμε.

Ξέρεις,  σκατά μαγκιά είναι να είσαι δημοκράτης μόνο με αυτούς που συμφωνείς μπαμπουίνε μου!!!

Α.Ν.

Με αφορμή το Άγιο Κάστανο του Παϊσιου


Πέρυσι ανέβηκα στο Άγιο Όρος πρώτη φορά στη ζωή μου.

Είχα δίκιο που πίστευα ότι είναι μια εμπειρία που κάθε άνθρωπος πρέπει να ζήσει, είτε είναι της εκκλησίας, είτε όχι, όπως εγώ, αλλά απλώς πιστεύει ή ακόμα και απλώς θέλει να έρθει σε επαφή με την κιβωτό αυτή της ορθοδοξίας.

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία.

ΌΧΙ δεν μου άρεσαν όλα όσα είδα να γίνονται στον Άθω.
Δεν γράφω αυτό το άρθρο όμως για να κάνω αναφορές στα κακά.

Είμαστε μια παρέα 4 ανδρών. Ο ένας φίλος ήταν ανιψιός ενός Γέροντα, από τους δεινόσαυρους του Όρους ο οποίος μας προσκάλεσε στην Σκήτη του.

Ο γέροντας ήταν πολύ ηλικιωμένος. Είχε ξεκινήσει την ασκητική του ζωή στα 12 χρόνια του. Κόντευε τα 70 χρόνια Ασκητής στο Όρος..
Ζούσε μεγαλώνοντας ένα ψυχικά άρρωστο παιδί τα τελευταία χρόνια που του το άφησαν μωρό και τον είχε αναστήσει και κάνει άντρα.

Ήταν "ο παλιός" στην κοινότητά τους. Του βάραγαν προσοχές όλοι οι καλόγεροι.

Μείναμε τρεις μέρες μαζί του. Ο Γέροντας μας σκλάβωσε με τον τρόπο του και μας έκανε μια μικρή (light) παρουσίαση της ασκητικής ζωής.

Κάναμε  συζητήσεις ατέλειωτες.
Ο ίδιος έφερε την συζήτηση στον Παΐσιο.

Τον ήξερες; υον ρώτησα. Τι μύθος είναι αυτός που έχει δημιουργηθεί, μίλησέ μας λίγο.

Ο Γέροντας με κοίταξε στα μάτια αυστηρά και ειρωνικά.

- ¨Ενα γεροντάκι σαν εμένα ήταν. Τι ήταν δηλαδή; Έχω ζήσει μαζί του δεκαετίες.
- Και γιατί γίνεται όλοι αυτή η φασαρία;
- Γιατί το Όρος έχει γεμίσει μαφιόζους - με ράσα και χωρίς - που θέλουν να κονομήσουν και γράφουν ό,τι τους κατεβαίνει, με αφήνει άφωνο ο Γέροντας.
- Δεν έκανε θαύματα; τον ρωτάει ο ανιψιός του;
- Πώς! Θαύματα γίνονται κάθε μέρα, δεν ξέρω σε τι θαύματα του Παϊσιου αναφέρεσαι, του απαντάει ο Γέροντας.

ΤΣΙΜΠΑΩ!
- Μίλησε μας για ένα θαύμα Πατρο - τάδε (πιστεύω ότι δεν θα ήθελε με τίποτα να γράψω το όνομά του, είναι πασίγνωστος στο Όρος και δεν γουστάρει τα σταριλίκια).

- Με κοιτάει πάλι αυστηρά, ψιλοειρωνικά, γεμίζει τα ρακοπότηρα ρακί και αρχίζει την διήγηση του ΘΑΥΜΑΤΟΣ.

- Άκου μου λέει: Ήταν νύχτα, είχα πάει να πλαγιάσω, ο Αθανάσιος (το παιδί που μεγάλωνε) είχε κοιμηθεί.
Δεν με έπαιρνε ο ύπνος και σηκώθηκα για να πάω για την ανάγκη μου. (το WC ήταν έξω από τα δωμάτια της Σκήτης).
Ανοίγω ρε φίλε την πόρτα μες το σκοτάδι χωρίς να ανάψω - ο βλάκας - τα φώτα και κάνοντας το πρώτο βήμα να περάσω την πόρτα προς τα έξω, νιώθω την παντόφλα μου να ακουμπάει σε κάτι περίεργο στο πάτωμα. Nα εδώ ..... (μου δείχνει).
Ανάβω τα φώτα και ήταν μια οχιά έξω από την πόρτα μου.

ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

- Θαύμα, ποιο θαύμα; τον προβοκάρω.
- Είσαι άπιστος, μου λέει. Θαύμα μεγάλο ήταν ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕ Η ΟΧΙΑ εκείνο το βράδυ.
- ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ ΑΠΙΣΤΕ ΘΩΜΑ ΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑΎΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;;
Τι περίμενες να σου πω; Ότι ήρθε εδώ ο διάολος με κέρατα και μονομαχήσαμε;

ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΚΑΡΩ.

Ίσως τον πάρω τηλέφωνο να του ζητήσω να σχολιάσει το Άγιο Κάστανο.
Αν δεν έχει τα κέφια του θα με πάρει ο διάολος που του τα κάνω .... καρύδια.
Αν τον πετύχω στα κέφια του θα γελάσουμε με όσα θα χώσει.

Α.Ν.

ΜΕΡΕΣ ...