Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Γ. ΘΩΜΑΣ:Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Χαλανδρίου, καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα.


Χθες 15/11/2017 η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης για το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 2018.
Ήταν μια και εκ μέρους μου οφειλόμενη ενέργεια, απέναντι σε ένα κατ’ επίφαση τεχνικό πρόγραμμα, απέναντι στην αυθαιρεσία και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής.
Η διοίκηση παρουσίασε ένα τεχνικό πρόγραμμα, συνονθύλευμα έργων και μελετών, χωρίς να είναι ενταγμένα σε έναν σχεδιασμό για την πόλη και τις ανάγκες της, όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν όλες οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ένα πρόγραμμα το οποίο συνέταξε χωρίς καμία συμμετοχική διαδικασία, χωρίς διαβούλευση με τους φορείς της πόλης, ένα πρόγραμμα ανέτοιμων από πλευράς προετοιμασίας και μελετών έργων, τα οποία θα είχαν τεράστιες δυσκολίες στην εκτέλεση με πιθανό αποτέλεσμα την κατασπατάληση πόρων προς όφελος των εργολάβων.
Ένα πρόγραμμα με επιλογές έργων, πχ πεζοδρόμηση της οδού Σωκράτους, με κριτήριο δημιουργίας υπεραξίας στις ιδιοκτησίες και όχι ενίσχυσης της περιβαλλοντικής υπεραξίας της πόλης, πεζοδρομήσεων που μπορεί να είχαν προβλεφτεί σε μελέτες της προηγούμενης 10ετιας, πλην όμως σήμερα, αφενός μεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα της πόλης και αφετέρου έχουμε και την αρνητική εμπειρία της μετατροπής των πεζόδρομων σε καρεκλόδρομους.
Ένα πρόγραμμα με προϋπολογιστικές έγγραφες έργων που θα οδηγούσαν σε απευθείας αναθέσεις
Ένα πρόγραμμα όπου η υλοποίηση του σε μεγάλο βαθμό μετατιθετο στο 2019 ( χρόνια εκλογών για την Τ.Α.) , με πολυδιάσπαση έργων με το αυτό αντικείμενο στην ίδια περιοχή, και άλλα τέτοια, όπως επαναλαμβανόμενες εργολαβίες ετήσιας διάρκειας για το αυτό συνεχιζόμενο αντικείμενο, επιλογές οι οποίες παρακάμπτουν τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθοτι στις συμβάσεις , που συνάπτονται από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα διενεργείται υποχρεωτικά προσυμβατικός έλεγχος: από Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν η προϋπολογιζόμενη δαπάνη είναι > 200.000 ‐500.000 ευρώ ή από Κλιμάκιο του ΕλΣ, όταν η προϋπολογιζόμενη δαπάνη είναι > 500.000 ευρώ .
.
Στο πρόγραμμα αυτό η Δημοτική αρχή, είχε εντάξει και έργα τα οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση εχει ψηφίσει, όπως για παράδειγμα η επικαιροποιηση των μελετών του νέου Δημαρχείου, έργα για τα όμβρια, διαμόρφωση πλατειών, ανακαίνιση σχολείων και άλλα πολλά. Όμως όλα αυτά τα χρησιμοποίησε για να μας περάσει έργα χωρίς μελέτες , έργα που δεν είχε φέρει ποτέ για συζήτηση στο συμβούλιο, έργα χωρίς σχεδιασμό, εν αγνοία της πόλης και των φορέων.
Προφανές ήταν το καθήκον κάθε Δημοτικού συμβούλου που σέβεται το δημόσιο χρήμα και πιστεύει στις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας, του συμμετοχικού προγραμματισμού και των δημοκρατικών διαδικασιών, να μην δώσει θετική ψήφο σε αυτό το κατ επίφαση τεχνικό και κατ επίφαση πρόγραμμα, που παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος κ Ρούσσος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτό έπραξε η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου.
Από εδώ και πέρα τα έργα που εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες της πόλης μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα με τον απαραίτητο συμμετοχικό σχεδιασμό και τον έλεγχο, χωρίς απευθείας αναθέσεις, χωρίς αλλεπάλληλες παρατάσεις που νοθεύουν τους διαγωνισμούς, χωρις κατατμήσεις που διευκολύνουν την παράκαμψη ελεγκτικών μηχανισμών.
Η δημοτική αρχή οφείλει για κάθε έργο να καταθέτει την πρόταση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, να εγκρίνεται κατ αρχήν η σκοπιμότητα του έργου, να γίνεται η απαραίτητη συζήτηση και διαβούλευση με τους φορείς, να εξοπλίζεται η διαδικασία με τις αρχές νομιμότητας και διαφάνειας και τότε το Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζει.
Αυτό απαιτεί η νομοθεσία, αυτό απαιτεί το συμφέρον της πόλης, αυτό απαιτεί το χρέος μας απέναντι στους συμπολίτες που μας ψήφισαν.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 19 ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ


Τελικά δεν τα κατάφερε εχθές ο Συμεών να εξασφαλίσει πλειοψηφία έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου για το 2018 παρά τις αντίθετες προβλέψεις.

Η πρόταση του Τεχνικού προγράμματος για το 2018 συγκέντρωσε 19 θετικές ψήφους παριστάμενων δημοτικών συμβούλων σε σύνολο 39 παρόντων και δεν εγκρίθηκε.

Το 19 έχασε από το 20.

Η μη έγκριση του τεχνικού προγράμματος είχε σαν αποτέλεσμα να μην συζητηθεί καθόλου ο προϋπολογισμός, που για να συζητηθεί η έγκριση του τεχνικού προγράμματος είναι προϋπόθεση.

Οι 15 σύμβουλοι του Συμεών μαζί με του 3 του Λαδόπουλου και τον Θωμά Βαρδουλάκη που διαμόρφωσαν την θετική 19άδα δεν έφτασαν.

5 σύμβουλοι του Κουράση (Κουράσης, Κόσσυβας, Αγγελής, Νιώτη, Λαμπρόπουλος έλειπε η Μαρία Λοτσάρη), 3 του Ανδρεόπουλου (Πράσσος και Καζάνη μαζί με τον ίδιο,  Καρατζά και Αναστασιάδης και Γ. Θωμάς ψήφισαν ΟΧΙ.
ΣΥΝΟΛΟ: 11 ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΙ.

Οι ανεξαρτιτοποιηθέντες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΛΑΕ και άλλες καργαριστερές δυνάμεις : Αλεξίου, Λιερός, Κασίμης, Κιούσης, Φασίτσα, Μάζη, Τζούρας, Ευσταθίου είχαν έρθει έτοιμοι για την κόντρα και ψήφισαν ΛΕΥΚΟ. (Δεν ήρθε τελικά ο Γρ. Καλομοίρης).

Λευκό ψήφισε και ο Νταβίας.

ΣΥΝΟΛΟ 9 ΛΕΥΚΑ

Το τεχνικό πρόγραμμα δεν εγκρίθηκε λοιπόν.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα που - για την ιστορία - είχε (εκτός του πολιτικού ζητήματος που έχει πλέον μπλοκάρει τον δήμο ) και δύο πολύ σημαντικά ζητήματα:

- Επαναφέρει το ζήτημα της πεζοδρόμησης της Σωκράτους, γνωστό αίτημα ιδιοκτητών καταστημάτων ΥΕ που θέλουν να βάλουν ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ τραπεζοκαθίσματα για να αυξηθεί η απόδοση των ακινήτων τους,  βασισμένοι (και καλά) στην ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΛΛΑ που έγινε ..... πριν 10 χρόνια,

- Αποδεικνύει πλέον με τρόπο εμφατικό ότι η διοίκηση Ρούσσου έπαιξε θέατρο με το δημαρχείο και την επικαιροποίηση της μελέτης, αφού Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ τόσο της διοίκησης, όσο και των μελετητών για ολοκλήρωση της επικαιροποίησης εντός του 2017 απέναντι στους επικεφαλής των παρατάξεων και το δημοτικό συμβούλιο,  ώστε να ενταχθεί η χρηματοδότηση του έργου στον περιφερειακό προϋπολογισμό, πήγε περίπατο και η ολοκλήρωση της μελέτης εμφανίζεται στο μη ψηφισθέν τφετινό εχνικό πρόγραμμα ότι θα γίνει .... το 2019.
Άρα η ένταξη για χρηματοδότηση πάει για .... την επόμενη διοίκηση της περιφέρειας;
ΟΥΠΣ! Σας είπαν όχι και πετάτε το μπαλάκι;;;;

Πώς μετά να εμπιστευτεί κανείς τα λεγόμενά τους για να τους στηρίξει άραγε;

ΥΓ: Για όσα στενάχωρα ακολούθησαν της συνεδρίασης με άγριο καυγά μεταξύ των δύο πτερύγων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - στα οποία δεν ήμασταν αυτόπτες, αφού φύγαμε αμέσως γιατί είχε το the VOICE  και το χάναμε, αλλά και στις γελοιότητες που κάποιοι διακινούν στο φατσομπούκι ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΟΙ/ΕΣ κατ΄εντολή των εργοδοτών τους, δεν θα ασχοληθούμε.
Θα τους καλέσουμε να ομιλούν λιγότερο και με λιγότερη ένταση.
Οι ώρες είναι κρίσιμες και σοβαρές για τον δήμο.
Είναι ώρες για όσους ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
Και πρέπει να ΣΩΠΑΣΟΥΝ εκείνοι ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΙ πίσω από κυριλίκια και ανωνυμίες.

15 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ! ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

φωτό THETOC
Η χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα,

Η χώρα που ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, όπως είναι η  "ΣΤΕΓΑΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ" δεν μπορεί ποτέ να υλοποιηθεί και αναζητούνται πάντα "λύσεις του ποδαριού, μεταστέγασης όπου νά 'ναι",  από ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ, , ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ"  (στην καλύτερη περίπτωση γιατί στην χειρότερη κάποιοι απλώς εκμεταλλεύονται τους αδυνάτους για να ενθυλακώνουν τα λεφτά που διακιούνται παριστάνοντας τους Σωτήρες τους),

ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΘΡΗΝΕΙ 15 ΝΕΚΡΟΥΣ ... ΑΠΟ ΒΡΟΧΗ!
  (όχι αισίως όμως, όπως είπε ο άριστος επαγγελματίας συνάδελφος)
ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΣ  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ και να μην αυξηθεί ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάθηκαν εχθές.

Οι συζητήσεις για την αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζωμένα ρέματα, την ιδιωτική ευθύνη, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργολάβους  διεξάγεται με τον γνωστό τρόπο στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης. Με αλήθειες, με ψέματα, με υπερβολές και με σκοπιμότητες.

Εμείς εδώ στην ΠΛΑΤΕΙΑ,, ασχολούμαστε με τα του Χαλανδρίου και δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.
Και δεν θέλουμε και ο αναγνώστης μας να έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ που δεν βολεύει τους ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ.
Αυτός είναι άλλωστε ο πραγματικός λόγος που υπάρχει η ΠΛΑΤΕΙΑ!

ΤΟ "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ", όχι για να εκδικηθώ αλλά για να διδαχθώ!

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ "ΛΥΣΗ" ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΟΥΣ" ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΟΥΣ", ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Τότε που εμείς καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική, βασισμένη στην αναθεώρηση του ΓΠΣ, την μελέτης Ένταξης του Πεύκο Πολίτη και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στέγασης ευπαθών ομάδων και - βέβαια - μας έλεγαν τρελούς και μας έκραζαν γιατί δεν θέλαμε την επίλυση του προβλήματος του καταυλισμού "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" με την "βιώσιμη λύση" που είχε επιλεγεί από την .... ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ και η ..... "βιώσιμη" λύση που πρότειναν.

ΕΔΩ:


Εκεί δηλαδή που σου δείχνουν σήμερα τα φραγμένα ρέματα, από εκεί που ξεκίνησαν να κατεβαίνουν οι λάσπες και τα φερτά που έπνιξαν την Μάνδρα.

Και σκεφτόμαστε ποσα ρέματα θα ήταν κάτω από τους οικίσκους.
Και αναρωτιόμαστε που θα είχαν καταλήξει ίσως άραγε αυτοί οι οικίσκοι με το περιεχόμενό τους.
Και το περιεχόμενό τους ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Λίγο μαυριδεροί βέβαια, λίγο παραψημένοι ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.


Γι΄αυτή την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ στο όρος ΠΑΤΕΡΑΣ βέβαια, που ήθελαν ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ να υλοποιήσουν για να μεταφέρουν εκεί ένα ολόκληρο χωριό, 400 νοματαίους, δεν θα σου πει κανείς άλλος σήμερα.

Αλλά εμείς δεν αντέχαμε ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ!