Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

«Περιφέρεια Αττικής: Ένας χρόνος ‘Δύναμη Ζωής’ Η Ρένα Δούρου αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος»Αφιέρωμα του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ για τον έναν χρόνο της νέας διοίκησης

Με τον τίτλο «Περιφέρεια Αττικής: Ένας χρόνος ‘Δύναμη Ζωής’, Η Ρένα Δούρου αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος», το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» (4/9/15) κάνει εκτενές αφιέρωμα στον έναν χρόνο νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. «Ήδη από τις πρώτες ημέρες της νέας διοίκησης ήταν εμφανές ότι η νέα Περιφερειάρχης παρέμεινε πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, προωθώντας ένα νέο υπόδειγμα χρηστής διαχείρισης, με γνώμονα την αλλαγή και τη θεμελίωση νέων πολιτικών με επίκεντρο τον πολίτη της Αττικής και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του», τονίζει το άρθρο αναφερόμενο στην Περιφερειάρχη.

Στη συνέχεια, με μεσότιτλο «Επιδόσεις και προβλήματα», το άρθρο αναφέρεται στις προτεραιότητες που έχει θέσει η νέα Περιφερειακή Αρχή στην αλλαγή του μοντέλου διοίκησης και στις λύσεις που έχει ήδη δρομολογήσει σε σημαντικά και καίρια προβλήματα της Αττικής.

Συγκεκριμένα στο αφιέρωμα επισημαίνεται ότι:

Δόθηκε μεγάλο βάρος στη συστηματοποίηση του διοικητικού μηχανισμού, ενώ παράλληλα προωθήθηκαν πολιτικές περιορισμού των δαπανών, όπως για παράδειγμα, τα κτήρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τα οποία επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με ένα ποσό που υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο, με απώτερο στόχο τη μείωση του ποσού σε ποσοστό 30%.

Παράλληλα προωθείται ο εκσυγχρονισμός του διοικητικού μηχανισμού με την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος, με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ορθής οικονομικής διαχείρισης σε όλα τα επίπεδα.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της νέας Περιφερειακής Αρχής στην κατεύθυνση της διεκδίκησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, το περιοδικό σημειώνει: «Μέσα σε ένα περιβάλλον περικοπής δαπανών από το κεντρικό κράτος, η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικά ποσά από την Κομισιόν, όπως για παράδειγμα, τη χρηματοδότηση για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ύψους 1,139 δις. Ευρώ» και προσθέτει «Η έγκριση αυτή άναψε το ‘πράσινο φως’ για την εξασφάλιση 285 εκατ. Ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας, 267 εκατ. Ευρώ σε δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, 230 εκατ. Ευρώ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Μέρος αυτού του προγράμματος είναι και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας».

Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015: Αφίσα της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 8-9-2015


ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη, εχθές στο Μαρούσι

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη:

-Έρχομαι από το Ηράκλειο της Κρήτης. Δεν θα βρείτε όμως φωτογραφίες μου με τσικουδιές, μαντίλια και λύρες. Αυτά εμείς τα κάνουμε στην κανονική ζωή και όχι ως ντεκόρ για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα. Στην Κρήτη ξεναγήθηκα σήμερα στο ΙΤΕ, στους ερευνητές, στους επιστήμονες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά αν δεν κοιτάξει την έρευνα και την καινοτομία και αν η δημιουργία δεν επιστρέψει σ’ αυτή τη χώρα. Έτσι θα χτίσουμε την Ελλάδα. Θα δώσουμε έδαφος στους δημιουργούς, στους παραγωγούς, σ’ αυτούς που έχουν ανοικτά μυαλά.

-Μου μετέφεραν δυο πράγματα που είπε για εμένα ο κ. Τσίπρας. Είπε ότι ο Θεοδωράκης είναι λαϊκιστής. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της προεκλογικής περιόδου. Ο άνθρωπος που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και δεν υλοποίησε τίποτα από αυτά που υπόσχονταν αποκαλεί εμάς λαϊκιστές. Είπε και το άλλο όμως, ότι εμείς τον πιέζαμε να φέρει συμφωνία. Όντως τον πιέζαμε γιατί εκείνος προτίμησε να πάει τη χώρα στα βράχια, να κλείσει τις τράπεζες, να διαλύσει την ελληνική οικονομία και να φέρει, τρείς μήνες μετά, μια πολύ χειρότερη συμφωνία από αυτή που θα είχε κλείσει αν το έκανε όταν του το είχαμε πει εμείς.

-Λέγαμε στον Τσίπρα «αποφασίστε, γκρεμίζεται η ελληνική οικονομία» και μας απαντούσε «τι είναι αυτό που σας αγχώνει;». Αυτή είναι η συμπεριφορά που έχει ένα πλουσιόπαιδο που δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στα πούπουλα και αδιαφορούν για την πραγματική οικονομία. Έτσι φτάσαμε σε μια κακή συμφωνία που ήταν η τελευταία λύση. Γι’ αυτό έπρεπε να την ψηφίσουμε. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για παίξουμε παιχνίδια αλλά για να φανούμε χρήσιμοι ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή. Αυτός είναι ο ρόλος που θέλει να έχει το Ποτάμι: να είναι χρήσιμο. Αν είχαν σκεφτεί την πατρίδα και όχι τις συνιστώσες, θα είχαμε μια πολύ καλύτερη συμφωνία τον Απρίλιο. Δεν τόλμησαν. Δεν είχαν ετοιμαστεί για τη διάσπαση και είπαν «πάνω απ’ όλα το κόμμα».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΑΙΜΟΤΟΛΟΓΙΚΕΣ - ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ - ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ.: 210 6811307
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 8 ΧΑΛΑΝΔΡΙ


ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;;; Η ΝΔ;;; ΝΤΡΟΠΗ!!!!

 

Γιατί αναφέρεται πρώτη η ΝΔ και δεύτερο το ΚΙΔΗΣΟ στο πρακτικό της Χριστούλη;;;;

Αυτή είναι η θεσμική σειρά για τα κόμματα στον δήμο Χαλανδρίου;

Μήπως .... αλφαβητικά; Μπα θα ήταν πρώτη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Λεπτομέρειες θα μου πεις.

Είναι όμως;;;

Ή σε έναν σοβαρό επίσημο  διοικητικό φορέα η τήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης - όπως προέκυψε από την λαϊκή ψήφο - αποτελεί ΣΟΒΑΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ;;;

ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21 ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣ.

Η "προεδρεύουσα" δεν δίνει σημασία σε τέτοιες "λεπτομέρειες" λόγω "καργαριστερής" αποοστροφής περί της τήρησης της θεσμικής τάξης ή μήπως υποσυνείδητα  προτιμάει να επανέλθει η .... συστεμική τάξη και να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ για να έχει ήσυχο το κεφάλι της;

Ή μήπως η σειρά στο πρακτικό που στείλατε στους δημοτικούς συμβούλους- με πρώτη τη ΝΔ και δεύτερο το ΚΙΔΗΣΟ (έλα μ%υνί στον τόπο σου) είναι και αυτή κατασκεύασμα της ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑΣ;;;

Ή μήπως θα φταίει .... η υπάλληλος που κράτησε τα πρακτικά τώρα που σας κράζουν;

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
Διότι το θέμα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

Η ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ επικυρώνει το πρακτικό  και εκείνη έχει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ απέναντι στην κοινωνία για την τήρηση της δημοκρατικής τάξης.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ!

ΥΓ: Το πρακτικό το βρίσκεται στο τέλος της  προηγούμενης ανάρτησης κάνοντας ΚΛΙ στο δείτε περισσότερα.

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;; ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ!

Αφιέρωση

Στον δήμο - ανέκδοτο έγινε η διαπαραταξιακή επιτροπή για τις επερχόμενες εκλογές.

Και αύριο το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εγκρίνει - λέει - το πρακτικό της!!!

Και τι νομίζεις ότι έγινε ΠΑΛΙ -  ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ των ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ - αναγνώστη μου;

ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!

ΤΟΥ ΚΙΔΗΣΟ!!!

Είναι άγνωστα τα αίτια - ψυχολογικά, παραψυχολογικά, ψυχοσωματικά, - που οδήγησαν σε αυτή την πρωτοτυπία.

Δεκάδες ερωτηματικά προκύπτουν:

Τι είναι η διακομματική επιτροπή; Είναι επίσημο, θεσμικό όργανο - προβλεπόμενο από το νόμο - ή παρέα καφενέ;

Είναι υποχρεωμένος ο δήμος να καλεί τα κόμματα που συμμετέχουν ή μπορεί να στέλνει εκπρόσωπο και το .... "Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία" που σκέφτεται σοβαρά να μετατραπεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα; (Ζηλέψαμε τον Βαρούφ).

Το πρακτικό της διακομματικής επιτροπής υπογράφεται από τα κόμματα που μετέχουν στις εκλογές ή είναι χώρος συλλογής αυτογράφων;

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΛΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ .... και άλλα τέτοια υπαρξιακά ερωτήματα προκάλεσε η επιτροπή στην οποία προήδρευσε η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ.

Αλλά και για τον "εκπρόσωπο"!
ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ;

  • Πήγε για να κάνει λίγο τον παράγοντα γιατί του έλειψε;
  • Πήγε γιατί είναι φίλος της Χριστούλη που είχε υπό την υψηλή της εποπτεία και προεδρεία την διακομματική;
  • Πήγε για να κάνει πλάτες στους φίλους τους στην διοίκηση του δήμου ή σε άλλα κόμματα;
  • Πήγε γιατί είδε φως και μπήκε;
  • Πήγε για να ενισχυθεί το "τοπικό καθεστώς";
Δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί πήγε αυτός.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ, ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΈΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!

Δεν θα κάνει και ομιλία στην Πλατεία Χαλανδρίου - λέει το πρακτικό το ΚΙΔΗΣΟ.

Πάλι καλά. 

Σκέψου και να έκανε!

 ΖΗΤΩ Ο ΔΕΛΑΠΑΤΡΙΔΗΣ!

ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΟΙ ΤΥΠΟΙ!!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

(ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ "ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ" ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ)


ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!23η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 09η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 κ΄ με την 14473/11-04-2012 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών:
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων στο Δήμο Χαλανδρίου, που θα διατεθούν για την προεκλογική προβολή των κομμάτων, στα πλαίσια της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

24η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 09η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για:

A.        Eνημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δραστηριότητα της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης ΦΛΥΑ Α.Ε.


B. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Κανονιστική διάταξη για τα περίπτερα.

2. Διατήρηση και κατάργηση θέσεων κενωθέντων περιπτέρων.

3. Έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας του 4ου αγώνα δρόμου Μεικτής Διαδρομής Ρεματιάς Χαλανδρίου, με απευθείας ανάθεση και έγκριση πίστωσης.

4. Έγκριση σκοπιμότητας μελέτης με τίτλο: «Μελέτη συμμετοχικών παρεμβάσεων ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Αιγαίου, Χρυσ. Σμύρνης, Ποταμού Καλαμά και Μικράς Ασίας στον Συνοικισμό Χαλανδρίου» και της χρηματοδότησης αυτής από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

5. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο: «Υπηρεσίες ασφάλισης οχημάτων και μηχανημάτων».

6. Παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων. (Αθλητικός Σύλλογος Αττικής «Ναυτίλος»).

7. Αντικατάσταση ενός αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών έως του ποσού των 15.000,00€ για το 2015. (άρθρο 28 της 11389/93 Υ.Α. ΕΚΠΟΤΑ).

8. Αντικατάσταση μέλους Επιτροπής για την καταμέτρηση χρημάτων από το παγκάρι του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

9. Έγκριση παράτασης της εργολαβικής σύμβασης του έργου «Κατασκευή αγωγών ακάθαρτων και εξωτερικών συνδέσεων στην περιοχή Πάτημα ΙΙ του Δήμου Χαλανδρίου».

10. Διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων στην οδό Λευκωσίας και Ανωνύμου (αδιάνοικτη οδός) μεταξύ των O.T. 667 και του Ο.Τ. 665α, στην περιοχή Κάτω Χαλάνδρι, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 19 παρ.2 του Ν.2664/98.

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΗΝ Β ΑΘΗΝΑΣ1 Καμμενος Παναγιωτης (Πανος) του Ηλία
2 Παπαχριστοπουλος Αθανασιος του Θεμιστοκλή
3 Τέρενς-Νικολαος Κουικ
4 Σκλαβενίτη Ελένη
5 Αμανατιδου Ευαγγελια του Ευσταθίου
6 Κατσαρός Στέργιος
7 Εγγλεζου Ευαγγελια του Ιωάννη
8 Βετούλης Μιχάλης
9 Χαλκιδη Δεσποινα του Στεφάνου
10 Καρβούνης Σταύρος
11 Κοντου Ευαγγελια του Γεωργίου
12 Γκιόκα -Τζούνη Βασιλική (Βάνα) του Γεωργίου
13 Γεωργουλα-Μυριδη Ευαγγελια του Βασιλείου
14 Ακριώτης Κωνσταντίνος
15 Γιαννοπουλου (Τσιακα) Καλλιτσα του Κωνσταντίνου
16 Δρούζας Ευθύμιος
17 Δρούλιας Ευθύμιος
18 Κακλαμάνος Μιχαήλ
19 Βατουγιου Λαμπρινη του Κυριάκου
20 Μεμεζας Μελετιος
21 Γεωργατζόγλου Νικόλαος
22 Παντελιδης Εμμανουηλ (Μανος) του Σωκράτη
23 Δαμηλακης Ευτυχιος του Αντωνίου
24 Αδοριαστος Δημητριος του Ιωάννη
25 Ρεμπής Γεωργιος του Κωνσταντίνου
26 Φιλιπποπουλου Αννα-Σωτηρια του Χρήστου
27 Δημητσα Αντιγονη του Χρήστου
28 Θωμά Αικατερίνη του Ιωάννη
29 Δεσποτίδης Νικήτας
30 Σούτα Κλαίρη
31 Πεχλιβανίδης Φώτης
32 Λαμπρινός-Βλαττάς Στράτος
33 Βραχνού Ιωάννα
34 Παπαδοπούλου Ελένη
35 Δούκα Αγγελική
36 Κιουπούρογλου Αναστασία
37 Παρίση Αικατερίνη
38 Γιαννίρη Λένα
39 Σπανός Κωνσταντίνος
40 Μπιζιότας Δημήτρης
41 Πατεριανάκης Νικόλαος
42 Ακρίβου Ειρήνη-Ζωή
43 Παναγιωτοπούλου Βασιλική
44 Βασιλείου Μιχαήλ
45 Φόνια Αλεξάνδρα
46 Μπαμπουση Αλκηστις του Ιωάννη
47 Καλοχέρη Ουρανία
48 Καρβούνης Αλέξανδρος

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ


Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα – H διαδικασία και οι προθεσμίες για τις ενστάσεις (αναλυτικά)


Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2015 – 2016, από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην ιστοσελίδα της https://www.eetaa.gr, με τους γονείς να έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ενστάσεις από αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.
Από τις ενστάσεις που θα υποβληθούν, θα ληφθούν υπόψη μόνον αυτές που έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00.
Μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων θα καταρτιστούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων και των απορριφθεισών ανά περιφέρεια και νομό.
Από τη σύζευξη του οριστικού πίνακα κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων με τον οριστικό πίνακα των υπαγχθεισών δομών και με τη βοήθεια μηχανογραφικού συστήματος θα προκύψουν οι πίνακες τοποθέτησης των τέκνων των ωφελουμένων ανά θέση φιλοξενίας στις δομές ανά περιφέρεια και νομό.
Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα

http://www.aftodioikisi.gr

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 49χρονος αλλοδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Πρόκειται για δράστη σεσημασμένο, που έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για όμοια αδικήματα

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει τις στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, συμμετέχοντας στην παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, με την κωδική ονομασία «Pacifier».

Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 49χρονος αλλοδαπός, γερμανικής καταγωγής, στην Κρήτη, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχείρησης διεξήχθη πολύμηνη έρευνα στο δίκτυο ΤΟR, για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων p2p και εντοπίστηκαν παραβάτες, που είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων (βίντεο και φωτογραφίες).

Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ακόμα ένα ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε σε αλλοδαπή, στην Κρήτη.

Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, μετέβη προχθές (05-09-2015) στην οικία της ανωτέρω και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα που αυτή κατείχε. Από την επιτόπια έρευνα ταυτοποιήθηκε η επίμαχη διαδικτυακή σύνδεση από την οποία είχαν ληφθεί αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, αλλά δεν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην εξεταζόμενη υπόθεση.

Από τη συνεχιζόμενη ψηφιακή και αστυνομική έρευνα, εντοπίσθηκε παρακείμενη οικία, όπου διέμενε ο προαναφερθείς 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στην ανωτέρω διαδικτυακή σύνδεση και τη χρησιμοποιούσε για λήψη ( download ) αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 49χρονου αλλοδαπού. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δράστης είχε απομακρυνθεί με σκοπό να διαφύγει της σύλληψης και βρέθηκε κρυμμένος σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε.

Παράλληλα, είχε μεταφέρει και αποκρύψει επιμελώς στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και εξωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, εντός των οποίων, από την επιτόπια ψηφιακή διερεύνηση, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα (εικόνες και βίντεο), στα οποία απεικονίζονταν ανήλικα παιδιά ηλικίας από επτά μηνών (7) έως και δέκα (10) ετών.

Τα ανωτέρω ψηφιακά μέσα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση και παράλληλα, ταυτοποίηση τυχόν υλικού κακοποίησης ανηλίκων από περιοχή της Κρήτης.

Ο ανωτέρω δράστης, με τη σχηματισθείσα δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

Όπως προέκυψε ο 49χρονος τυγχάνει σεσημασμένος, καθώς έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει σχηματισθεί δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του για όμοια αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.