Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

 

Εγκρίθηκε - ύστερα από οκτάμηνο (!!!!) εξονυχιστικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η σύμβαση ανέγερσης του νέου δημαρχιακού μεγάρου Χαλανδρίου.

Πλέον κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει για την έναρξη των εργασιών.

Με εξαίρεση - βέβαια - την ενημέρωση του επιχειρηματία που διαχειρίζεται το δημοτικό πάρκινγκ ότι πρέπει να διακόψει την μίσθωση και να παραδώσει το ακίνητο στον δήμο Χαλανδρίου σύμφωνα με την σύμβασή του ΑΜΕΣΩΣ (ΑΜΕΣΩΣ ΟΜΩΣ ....όχι μετά από κανένα τέρμινο).

Έχοντας λοιπόν εξασφαλισμένη - κατά τα γνωστά πάντα - την χρηματοδότηση των εργασιών για το κτίριο και την αποχώρηση του ενοικιαστή το δημαρχείο μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και πριν το τέλος αυτής της δημαρχιακής περιόδου.
Τρία χρόνια είναι αρκετά για την ανέγερση ενός κτιρίου την σύγχρονη εποχή. Ίσως και πολλά.

Τα οφέλη για τον δήμο και τους δημότες θα είναι τεράστια αφού θα εξυπηρετούνται σε έναν χώρο όπου οι υπηρεσίες θα οργανωθούν ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ και στο δημοτικό ταμείο θα μένουν ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

Και για τους εργαζόμενους βέβαια τα οφέλη δεν τα συζητάμε, είναι αυταπόδεικτα αφού οι συνθήκες εργασίας τους θα βελτιωθούν σημαντικά.

Συνυπολογίζοντας το κτίριο ΜΑΡΚΟΥ που έχει ήδη αγοραστεί από τον δήμο και το οποίο επίσης μπορεί να είναι έτοιμο μέσα στην τρέχουσα δημαρχιακή περίοδο αν τεθεί στην προτεραιότητα των υπηρεσιών και δεν ανοίξουν εκατό άλλα μέτωπα, έξω από τα προγραμματισμένα και τα απολύτως έκτακτα - όπως άλλωστε είναι και η συμφωνία της σύμπραξης - θα σας δείξουμε σήμερα ποια θα είναι τα οικονομικά οφέλη του δήμου, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Ας δούμε λοιπόν τι πλήρωσε σε μισθώματα κτιρίων ο δήμος Χαλανδρίου τον πρώτο μήνα του 2020:

Για το ΚΤΊΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - αυτό που όλοι πλην Κουράση έχουν αποκαλέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΙΟ, όπως το βαφτίσαμε -  4104 ευρώ (........)

Για την φιλοξενία της δωρεάν συλλογής Τζίβα ο δήμος πληρώνει 1700 ευρώ το μήνα, που βέβαια μπορεί να φιλοξενηθεί στο περιβάλλον του πολιτιστικού κτιρίου - στο πρώην ΜΑΡΚΟΥ.

Στο ένταλμα φαίνεται και το μίσθωμα - πρόκληση προς το ΤΑΙΠΕΔ για την χρήση του ΧΕΥ 8 για την υπηρεσία καθαριότητα; (αυτό δεν θα το περιλάβουμε στον τελικό λογαριασμό για τα κτιριακά στο τέλος του άρθρου - αφορά άλλο θέμα - αυτό του χώρου καθαριότητας).Για το (πρώην) Κέντρο Νεότητας στην Δαναΐδων ο δήμος πληρώνει (μόνο) 2250 ευρώ το μήνα (Η σύγκριση του μισθώματος  με την ΠΑΠΑΓΟΥ έχει πλάκα βέβαια).
Είναι μόνο μίσθωμα, δεν φοράει  το καπέλο του ... ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΡΑΗ από πάνω.


Για το κεντρικό δημαρχείο στην Αγ. Γεωργίου 10.900 ευρώ το μήνα
στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING - που καθόλου χαρούμενη δεν πρέπει να είναι που θα φύγει ο δήμος. όπως και ο πρώην ιδιοκτήτης του κτιρίου που το εκχώρησε - στην τράπεζα. Μας νοιάζει εμάς; Δεν μας νοιάζει. έτσι δεν είναι. Εμείς είμαστε με το συμφέρον των δημοτών, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;
Και θα κάνουμε γρήγορα, να φτιάξουμε το δημαρχείο, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΑΣΧΕΤΟ: Στην κατάσταση φαίνεται και το μίσθωμα του ΚΕΠ της Ιθώμης για το οποίο αναφέρεται "εξωσυμβατική χρήση" δηλαδή χρήση χωρίς ενεργή σύμβαση γιατί η ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ "θα κάνουμε πάντα διαγωνισμό" δεν επιτρέπει σε ιδεοληπτικούς να πάνε στο δημοτικό συμβούλιο και να πουν "δεν θα ξηλώσουμε τώρα το ΚΕΠ του Κάτω Χαλανδρίου που λειτουργεί σωστά εδώ και ν (δεν θυμόμαστε) χρόνια και θα ζητάμε να εγκριθεί μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ της σύμβασης. 
Εκεί έχουν κάποιοι "αξεπέραστες" αρχές. Στα πίτουρα. Είναι αυτό το "μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου"
Πάντως στο τελικό λογαριασμό δεν θα περιλάβουμε το μίσθωμα του ΚΕΠ διότι η ΛΟΓΙΚΗ είναι πάνω από τις εντυπώσεις και τις ιδεοληψίες.Για την Τεχνική Υπηρεσία 9000 ευρώ το μήνα στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING. 
(Ισχύουν όσα αναφέρομαι παραπάνω - για το κεντρικό δημαρχείο - απολύτως)


ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΟΥΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ - ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΥ:

27954 ευρώ το μήνα Χ 12  = 335.448 ευρώ τον χρόνο στο ταμείο ΚΑΙ ....
  • καλύτρες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους,
  • καλύτερα οργανωμένες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των δημοτών,
  •  καλύτερες και μόνιμες πολιτιστικές υποδομές.
  • κέρδη από την αξιοποίηση του κυλικείου που προβλέπεται στο κτίριο του δημαρχείου.
 ΥΓ: Επειδή έχουμε αποτύχει να πείσουμε τους μικροαστούς  και μεγαλοαστούς επικριτές μας με πολιτικά επιχειρήματα ότι ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ (όλων όμως, όλων - μαζί  ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ) ΚΟΙΤΑΜΕ και δεν είμαστε ΔονΚιχώτες, αλλά ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ και επειδή φτάσαμε στο σημείο να μας λένε πολλοί  "Έλα ρε εσάς τι σας νιάζει και φωνάζετε, έχετε κανένα συμφέρον; Κοιτάτε την δουλειά σας", θα αναφέρουμε και την ΣΤΕΝΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΗΜΙΑ από την κατάσταση με τα μισθώματα για να τελειώνουμε και με αυτό το αστείο, μικροαστικό και τελικά ύπουλο και υποκριτικό επιχείρημα:

ΝΑΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ το θέμα. 
Όπως ΟΛΩΝ των δημοτικών παρατάξεων.

Διότι ο νόμος - Ο ΝΟΜΟΣ, όχι εμείς - λέει ότι πρέπει να έχουμε γραφείο, τηλέφωνο και γραμματιακή υποστήριξη από τον δήμο.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. 

Πόσο να το κοστολογήσουμε αυτό - όχι με τιμές παντοκοροϊδείου με καπέλο Αδαμάντιου Κοραή αλλά με τιμές πιάτσας:
 250 ευρώ το μήνα μίσθωμα μιας υπόγας - δεν είμαστε ο Βορίδης, δεν θέλουμε πολυτέλειες - 50 ευρώ τηλέφωνα και 200 ευρώ μια ολιγόωρη γραμματιακή υπστήριξη; 
Κάνει 6000 ευρώ το χρόνο που ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ότι ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!

Την ίδια ώρα σε δημοτικά κτίρια στεγάζονται διάφοροι - επαγγελματίες, φορείς, περίεργοι -  ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ τους βέβαια δεν παραδέχεται ότι αφού νέμεται κάτι που το παραχωρούν εντελώς επιλεκτικά και ενώ δεν είναι υποχρεωτικό από το νόμο, την ίδια ώρα  αυτό το στερούν από εκείνους που λέει Ο ΝΟΜΟΣ ότι πρέπει να το έχουν, άρα είναι προκλητικά ωφελημένοι και "εκλεκτοί" του καθεστώτος.

Και βγάζουν μεγάλη γλώσσα. Και ενίοτε και προκλητική γλώσσα.

Όταν φτάνουν να "παραχωρούν" εκείνοι την χρήση του δημοτικού ακινήτου σε άλλους φορείς για να τους εντάσσουν στην σφαίρα επιρροής τους. 
Ή όταν  λένε ότι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΝΟΎΝΤΑΙ από το νόμο και διεκδικούν  - αν πάρουν αυτά που δικαιούνται είναι .... εξαγορά και εκβιασμός.

Ενώ αυτοί είναι εκτός συναλλαγών.

Αυτοί που ως σύλλογος έχουν ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ πάρει προίκα δημοτική περιουσία και την κάνουν και πάσα και στους επόμενους.
Εμείς αυτό ΑΛΛΙΩΣ το λέμε. 
ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ το λέμε.

Αν υπολογίσουμε λοιπόν ότι ήδη - από το 2014 - δεν ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ να έχουμε - ο πολλαπλασιασμός βγάζει 30000 ευρώ μόνο από αυτό, φτωχά - φτωχά.
Και όχι με τιμές Παντοκοροϊδείου με καπέλο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΡΑΗ.

ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.


Να μετρήσουμε και τις επιχορηγήσεις προς διαφόρους ή .... τις δωρεάν προσφορές;;;; 


Δεν θα κάνουμε βέβαια αγωγή στον δήμο για να μας δώσει αυτά που δικαιούμαστε από το νόμο, ούτε θα μπούμε στο τρυπάκι να υποδείξουμε ποιανού η κατσικά (που του την έχει δώσει ο δήμος, δεν είναι δική του) θέλουμε να μας δωθεί εμάς ή να ψοφίσει.

Θα συνεχίζουμε όμως να  επιμένουμε ότι πρέπει να τηρηθεί η ιεραρχημένη, συμπεφωνημένη πολιτική ώστε να υπάρχουν οι όροι να υπάρξει ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ για όλους στο Χαλάνδρι.

Και βέβαια αυτά που δικαιούμαστε εμείς τα δικαιούνται ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις.
Οι άλλοι δεν τα βάζουν γιατί με κάποιο εναλλακτικό τρόπο ΟΛΟΙ έχει βρεθεί να τα έχουν - και πολύ περισσότερα - και γι΄αυτό σιωπούν.


ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Αλλά χωρίς μάσκες υποκρισίας.
Και θα ζητάμε αυτό που διακιούμαστε χωρίς να μας τρομάζει η λάσπη. Την έχουμε φάει με το κουτάλι και την συνηθίσαμε.

Θα το κάνουμε ακόμα και αν εμείς - ίσως - δεν προκάνουμε να πάρουμε ποτέ αυτό που δικαιούμαστε και μας το κλέβουν.


ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ για να μην μας συκοφαντήσουν αυτοί που το νέμονται  ως λάφυρο.

Εμάς δεν μας τρομάζει το πολιτικό κόστος. Κάψαμε την γούνα μας να μην την φάνε οι ψύλλοι.

ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΉΚΑΜΕ;;;

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Κοπή Πίτας 3ο Σύστημα Προσκόπων Τούφας Χαλανδρίου


ΚΑΛΗΜΕΡΑ GRECO ΜΑΣΚΑΡΑ


ΥΓ: Μου το θύμισε ένα επικό (σε timing) σχόλιο του Γιάννη Λαδόπουλου κατά την διάρκεια κλειστής σύσκεψης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. για το θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων.

Μίλαγε μεγάλος αρχηγός πνηγμένος στην υποκρισία, όταν ο Λαδόπουλος γύρισε, με κοίταξε, κούνησε το κεφάλι του με νόημα και είπε: GRECO MASCARA.