Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Δήλωση του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή: Σκόπιμα και πολιτικώς υποκινούμενα τα «λάθη» του ΔΝΤ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ

Από την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ προκύπτει με σαφήνεια το εξής συμπέρασμα: Οι επίσημες προβλέψεις του Ταμείου για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, που εκ των υστέρων αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξες, δεν ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης οικονομικής ανάλυσης, αλλά πολιτικής μεθόδευσης.

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας και ερευνά τις προβλέψεις του ΔΝΤ σε 103 χώρες για την περίοδο 1990-2011, διαπιστώνει πως αυτές είναι σε γενικές γραμμές ορθές. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, που αφορούν και τα υψηλότερα ποσά, όπως της Ελλάδας, όπου οι προβλέψεις είναι υπεραισιόδοξες, ιδίως όσον αφορά την αύξηση του ΑΕΠ. Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ είναι σε θέση να κάνει ακριβείς προβλέψεις, αλλά μόνο όταν θέλει.


Όταν αποκαλύφθηκε το «λάθος» του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή, μιλούσαμε για εγκληματική ανικανότητα. Μετά την έκθεση αυτή, δικαιούμαστε να μιλούμε για δόλο. Δόλο που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση, την εθνική κατάπτωση και τη συλλογική κατάθλιψη. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις ήξεραν ότι το πρόγραμμα δανεισμού «δεν βγαίνει». Το ήξεραν και όλοι οι ανεξάρτητοι οικονομικοί αναλυτές. Σήμερα αποδεικνύεται ότι το ήξερε και το ΔΝΤ. Στ΄ αλήθεια προσπαθούν οι κυβερνώντες να πείσουν ότι ήταν οι μόνοι ανυποψίαστοι;

Το Γραφείο Τύπου

«ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» για την Περιφέρεια Αττικής - ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Ο Σγουρός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα!

Τα χρήματα της Περιφέρειας δεν πήγαν ούτε σε ομόλογα ούτε σε γιορτές αλλά πήγαν στα έργα τόνισε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός απαντώντας στη Ρένα Δούρου, η οποία είχε δηλώσει ότι είναι ντροπή να λέω ότι υπάρχει πλεόνασμα επεσήμανε ακόμη ότι το κυριότερο που έχει πετύχει είναι ότι δεν παρκάρει τη λογική ενώ ζήτησε συγνώμη που δεν χρεοκόπησε την περιφέρεια.

Με δύο λόγια ο κ. Σγουρός πέταξε την μπάλα στην κερκίδα επειδή τα συστηματικά μέσα ενημέρωσης τον έχουν στα όπα όπα και τον προστατεύουν με το αζημίωτο.

Κανείς δεν του ζήτησε να χρεοκοπήσει την Περιφέρεια.

 Η Ρένα Δούρου του υπενθύμισε, πως σε περίοδο οικονομικής κατάρρευσης και ανθρωπιστικής κρίσης οι χρήσιμες επενδύσεις σε έργα και κοινωνικές παροχές, είναι υποχρέωση του ηγέτη της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

 Όπως μάλιστα προκύπτει από τον απολογισμό Σγουρού για τον προϋπολογισμό του 2013, από τα 471 εκατομμύρια δαπανών τιμολογήθηκαν 109,5 εκατομμύρια. 

Δηλαδή στην πραγματικότητα ο προϋπολογισμός εκτελέστηκε κατά 23,2%, σημειώνοντας απόκλιση 430%! 

Από το σύνολο των δαπανών που τιμολογήθηκαν, αφορά έργα μόνο το 26,4%. 

Σε απόλυτους αριθμούς, για έργα δαπανήθηκαν μόλις 28,9 εκατομμύρια. Στον προϋπολογισμό του, υπάρχει πρόβλεψη για κονδύλι 500.000 ευρώ για σίτιση απόρων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά οι δαπάνες ήταν μηδέν!

 Όπως μηδέν ήταν και οι δαπάνες στον κωδικό 5219Α για διατροφή απόρων.

Αθήνα, 19/3/14

Ρένα Δούρου
ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ
Υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΥΣ: ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ....

Η μέρα είναι πονηρή. ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ!

Ο Κόκκινος Ολυμπιακός δίνει την μάχη της ιστορίας του στο  Old Trafford με του Κόκκινους διαβόλους.

Το ρημάδι το email μου έχει χαλάσει, γιατί μετέφερα το τηλέφωνο από τον OTE στην Forthnet για να βλέπω στο NOVASPORT την ..... αρρώστια με "χαμηλό budget", γιατί ως γνωστόν .... λεφτά υπάρχουν.

Αλλά δεν είχα υπολογίσει ότι θα διακοπούν και τα email μου οπότε έχω πρόβλημα, για μερικές μέρες - διότι το πολύ μέχρι μεθαύριο θα ξαναδουλεύουν - κατόπιν σειράς γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Θα μου πεις τώρα τι σε νοιάζει και γιατί σε ζαλίζω πρωί πρωί, με τα email μου. 
Ο παραλήπτης θα καταλάβει ...Διότι η μέρα είναι πονηρή. Είναι ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ!

Παίζει ο Ολυμπιακός στο Old Trafford και το μυαλό όλων των γαύρων του κόσμου είναι ΕΚΕΙ, όλα τα άλλα τα έχουν  γραμμένα ΣΗΜΕΡΑ.

Ο ουρανός στο κεφάλι μας να πέσει σήμερα μόνο τι θα γίνει το βράδυ στο Old Trafford μας νοιάζει.

Πόσο μάλλον άμα δεν είναι να πέσει δα και ο ουρανός στο κεφάλι μας. Στα φρύδια μας όλα!

Είναι δυνατόν να με απασχολήσει οτιδήποτε άλλο, γαύρο άνθρωπο, σήμερα;

Και δεν έχω και email ...

Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα μου λένε, ότι λένε....

Να προσθέσω άλλο ένα;

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΛΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ!

Πρέπει να απαντηθεί οπωσδήποτε αυτό το κρίσιμο ερώτημα.

Ας ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό, γιατί αν ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο - κόκκινο -  θα γίνουμε ΚΟΥΔΟΥΝΙ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Η Δούρου και οι άλλοι – τα παρατράγουδα μιας παραίτησης
Ηταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τη ΝΔ η παραίτηση της Ρένας Δούρου από τη βουλευτική της έδρα. 

Ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ που είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα εγκαταλείψουν τη βουλευτική έδρα (και τα προνόμια που συνεπάγεται) μετά το Πάσχα, αλλά πλέον δεν κάνει καμία εντύπωση αφού προηγήθηκε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής. 

Η Ρένα Δούρουέκανε αυτή την κίνηση για να εξασφαλίσει το χειροκρότημα των ψηφοφόρων και για να εκθέσει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, που δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του ευρωβουλευτή, αλλά επίσης τον Αρη Σπηλιωτόπουλο και τον Στ. Καλαφάτη που δίνουν τη μάχη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Παράπλευρο πρόβλημα είναι ότι η κίνηση αυτή δεν συζητήθηκε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει μια κάποια ενόχληση στις τάξεις της Αριστερής Πλατφόρμας, αφού θα πρέπει και οι δικοί τους υποψήφιοι που είναι βουλευτές (Χαραλαμπίδου-Κριτσωτάκης) να παραιτηθούν από την έδρα τους, κάτι καθόλου εύκολο.


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Για να καταλάβουν μερικοί - μερικοί ότι δεν πρέπει να παράγουν περισσότερες μεγαλοστομίες από όσες μπορούν να καταναλώσουν.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ που τους εκθέτει και επαναφέρει την αντιπαράθεση στην ουσία της πολιτικής - τις προγραμματικές θέσεις κάθε συνδυασμού και την πολιτική βούληση για την υλοποίησή τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Πρόσκληση - Παρουσίαση Καλοκαιρινής Δράσης


Π. ΔΗΜΗΤΡΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Οι θέσεις των δημοτικών παρατάξεων για τους Ρομά Χαλανδρίου

17 Μαρτίου 2014 στις 10:45 π.μ.
Μέχρι τώρα έχουμε συλλέξει τα ακόλουθα. Μόλις έχουμε τις θέσεις και άλλων παρατάξεων θα ενημερώσουμε την παρούσα σημείωση.

------------------------------------------------

Α. Χαλάνδρι - Αλλάζουμε πορεία:

"Αναζητούμε ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση ένταξης των ΡΟΜΑ - ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ στο κοινωνικό σύνολο. Δεν επιθυμούμε την δημιουργία νέου γκέτο εντός των ορίων του δήμου μας. Ο δήμος Χαλανδρίου δεν επιχειρεί να διώξει εκτός Χαλανδρίου τους συνδημότες μας ΡΟΜΑ." Εκετενέστατο κείμενο στοhttp://stinplatia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6321.html. Σχόλιο στοhttp://stinplatia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_883.html

-------------------------------------------

Β. Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου:

"Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για μόνιμη και αξιοπρεπή από άποψη υποδομών και συνθηκών ζωής,λύση με την συναίνεση των ίδιων των Ρομά εντός των ορίων του δήμου. Εχει περιγραφεί τόσο εντός όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου. Δείτε και εδώhttp://www.stasi.gr/2009-05-12-09-25-48/2009-06-10-10-41-19/1051-2013-05-29-07-23-26" (Πηγή: Μήνυμα στο γράφοντα 17-3-2014)

----------------------------------------------

Γ. Χαλάνδρι πόλη για να ζεις: 

"...Εμείς προκειμένου να διασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των κατοίκων του Κάτω Χαλανδρίου και να λυθεί το πρόβλημα των οικογενειών των Ρομά με σεβασμό στον νόμο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα επεξεργαστούμε και θα προτείνουμε στην κυβέρνηση λύσεις εφαρμόσιμες που θα αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα..."

Panayote Dimitras "ευχαριστώ - αλλά ποιες συγκεκριμένες λύσεις; μεταστέγασή τους κάπου στο Χαλάνδρι και όχι στην Κορυφή του Όρους Πατέρα όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Πηγή: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=594757583936198&id=546583482086942&comment_id=3953488&offset=0&total_comments=2