Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΝΤΑΒΙΑΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 2019 - ΤΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ (μέρος 1)

 
ΒΡΑΒΕΙΟ!

Η πιο ουσιαστική συζήτηση που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο σε συζήτηση για τα δημοτικά τέλη έγινε προχτές παρά τις ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ του Μύρωνα Ανδριαννάκη, ο οποίος αντί να σιωπά για την περίοδο της αντιδημαρχίας του στην διοίκηση Κουράση, παριστάνει και τον προφέσορα και τόλμησε να πει στον Νταβία ότι όποιος έχει τις δικές του απόψεις (του Νταβία) για την ανακύκλωση και το θεάρεστο έργο της ΕΕΑΑ Α.Ε. (θεάρεστο και πολύ επιτυχημένο κατά τον Μύρωνα, όχι τον Νταβία) δεν έχει θέση στις καρέκλες του δημοτικού συμβουλίου (!!!!).

Η συνέχεια ήταν συναρπαστική. ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ αλλά επί της ουσίας.
Τα οικονομικά του δήμου, η ανταποδοτικότητα και τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης μπήκαν στο τραπέζι.

Και έγινε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συζήτηση, όχι συνδικαλισμός επιπέδου φοιτητικού συλλόγου.

Ο Μύρωνας - η ιδεολογικοπολιτική εμπροσθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού στο δημοτικό συμβούλιο, το στέλεχος του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη - κυριολεκτικά διπλώθηκε στην καρέκλα του και δεν είχε να αντιπαραβάλει κανένα επιχείρημα σε όσα ακούστηκαν από Λυμπεράτο (στοιχεία) και Νταβία - που ξεκίνησε το θέμα, παρά μόνο ΕΝΑ - μάλλον συνειδητά - ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ - επιχείρημα:

Είπε ότι στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ την πλειοψηφία των μετοχών έχει η αυτοδιοίκηση, μέσω της ΚΕΔΕ.

Ο Νταβίας είπε ότι "αν θυμάμαι καλά έχει περί του 30%" αλλά έκαναν ΛΑΘΟΣ και οι της πλειοψηφίας και κυρίως ο καθηγητής Λυμπεράτος που συγκεντρώνει και μελετάει  τα στοιχεία από την ανακύκλωση που γίνεται στο Χαλάνδρι (και το οικονομικό όφελος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ οι Χαλανδραίοι από αυτή),  και επιβεβαίωσαν ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ότι  την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΑΑ ΑΕ έχει η ΚΕΔΕ.

ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ (πανάθεμά τον) - που να κάνει μια φορά λάθος να τον κράξουμε πρώτοι από την ΠΛΑΤΕΙΑ για να ξεπλύνουμε την ντροπή, να καθόμαστε κάθε μέρα να ευλογάμε τα γένια μας.

Και η απόδειξη όμως ότι ο Νταβίας είχε δίκιο και η ΚΕΔΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕΑΑ ΑΕ. είναι στο site της ΕΕΑΑ Α.Ε. (https://www.herrco.gr/company)
ΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Ως προς τη μετοχική της σύνθεση, το 35% των μετοχών ανήκει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ενώ το υπόλοιπο ανήκει σε βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που σύμφωνα με τον Νόμο είναι υποχρεωμένες να μεριμνούν για τη συλλογή και την αξιοποίηση των συσκευασιών των προϊόντων τους.

Και τώρα που ξεκαθαρίσαμε ότι η ΑΝΑΚΥΚΛΩΗ στην Ελλάδα έχει ανατεθεί σε ΙΔΙΩΤΕΣ οι οποίοι ΕΙΣΠΡΆΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΟΝΤΑΙ το τέλος συσκευασίας ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΑΓΟΡΑ - μπαμπουίνο - και είναι ΕΜΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ που πάει σε ιδιώτες - πριν γίνει η "ανακύκλωση" ας δούμε λίγο το θέμα στο Χαλάνδρι.

Ο καθηγητής Γεράσιμος Λυμπεράτος και ο αντιδήμαρχος Χριστουλάκης ήταν αποκαλυπτικός για τα δεδομένα, όταν προκληθήκαν από τον Νταβία:

Τα υλικά των χρωματιστών κάδων της πόλης πάνε στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΔΑΥ το οποίο έχουμε  συμβληθεί με υπόδειξη της ΕΕΑΑ ΑΕ. 
Πάνε εκεί με έξοδα μεταφοράς του δήμου.

(ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ των "ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" του ΣΚΑΙ, ότι μειώνεται το μεταφορικό κόστος για τον δημότη από τους χρωματιστούς κάδους, είναι για τους μπαμπουίνους, αφού απλά τα ανακυκλώσιμα αντί να πάνε στην Φυλή, πάνε στο Κορωπί. Αυτή είναι η διαφορά).

Εκεί γίνεται ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ όσων υλικών έχουν βάλει οι "κακοί πολίτες" σε λάθος χρώμα κάδου.
Διορθώνονται δηλαδή οι αστοχίες στον διαχωρισμό που έχει γίνει στους χρωματιστούς κάδους.
Αστοχίες για τις οποίες ευθύνονται  οι "απείθαρχοι, αμόρφωτοι, βλαμμένοι, μη ευρωπαίοι, γύφτοι, κακοί πολίτες" "που δεν έχουν την παιδεία να κάνουν καλή ανακύκλωση" και πρέπει ο Σουλτάνος - τοποτηρητής της ΕΕΑΑ, να τους τιμωρεί αυστηρά για να μάθουν να γίνουν καλοί μπαμπουίνοι και να μην κάνουν λάθη. 
Να τους εκπαιδεύει όπως θέλει ο ΣΚΑΗΣ και το ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ που παίρνουν το χαρτί για να σου λένε "ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ" (άσε τα λεφτά για εμάς).

Αυτά είναι στην βάση τους, τα επιχειρήματα όσων δεν κουράζονται να αναδεικνύουν με κάθε τρόπο  ότι ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και τους κουνάνε το δάκτυλο διεκδικώντας δρακόντεια μέτρα εναντίον των μη συμμορφωμένων για να δίνουν ΑΛΛΟΘΙ στα συμφέροντα που εκπροσωπούν ΟΤΑΝ  ΤΟΝ ΓΔΎΝΟΥΝ για να ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ, κάνοντας αναδιανομή προς όφελος των ισχυρών  επιχειρηματικών ομίλων (ώπα, πάρε και έναν σοσιαλισμό τώρα από την Πλατεία). 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ την ιστορία των ανακυκλώσιμων του Χαλανδρίου:
Στο ιδιωτικό ΚΔΑΥ πάνε - με έξοδα του δήμου - τα ανακυκλώσιμα.
Γίνεται η διαλογή και τα ιδιωτικά ΚΔΑΥ παίρνουν τα υλικά της ανακύκλωσης και τα πουλάνε. ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αυτών των υλικών που πουλιούνται.

Διότι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ δεν είναι να βάλεις  εσύ το χαρτί στον κίτρινο κάδο.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι αυτό που έβαλες στον κίτρινο κάδο ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΘΕΙ.
ΝΑ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ και να ξαναγίνει χαρτί.

Επειδή όμως - σου λένε οι ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - είσαι κατσίβλαχος και κακός άνθρωπος τα ιδιωτικά ΚΔΑΥ όταν κάνουν διαλογή βρίσκουν μέσα στα ανακυκλώσιμα και άλλα σκουπίδια ΠΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ έχεις βάλει εσύ.  
Άλλη πιθανότητα δεν υπάρχει. ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ! 

Τα οποία τα ξεχωρίζουν, τα ξαναφορτώνουν στα σκουπιδιάρικά τους και τα πάνε ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ. 
Εκεί τα θάβουν, δεν τα ανακυκλώνουν.

Και επειδή είναι απόλυτα ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι φταις εσύ και αποκλείεται - σου λέει ο Μύρωνας - να φταίει κανένας άλλος που "κάνει κόλπο" σου στέλνουν τον λογαριασμό πάλι εσένα.

Δηλαδή ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ το κόστος μεταφοράς και ταφής των υπολειμμάτων ανακύκλωσης.
Δεν το πληρώνει το ιδιωτικό ΚΔΑΥ που κάνει τον διαχωρισμό.

(Καλά έτσι γίνομαι και εγώ μεγαλοεπιχειρηματίας να 'ούμε. Μου φέρνουν τα ανακυκλώσιμα, στο χωράφι μου, ό,τι βρω το πουλάω, ό,τι μείνει το φορτώνω, μαζί με ένα φορτηγό μπάζα σε ένα φορτηγό και με πληρώνουν με τον τόνο για να πάω να το πετάξω. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ .) 

Μένει τώρα να δούμε μερικά νούμερα για το Χαλάνδρι και την ανακύκλωση που κάνεις για να δούμε τι σκατά πληρώνεις από τα δημοτικά τέλη:

Ο δημοτικός σύμβουλος - καθηγητής ΕΜΠ Γεράσιμος Λυμπεράτος (χρόνια πολλά) ανέλαβε την δουλειά να τσεκάρει ΠΟΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Πήρε τα στοιχεία που στέλνει το ΚΔΑΥ και ο ΕΣΔΝΑ για το πόσα υπολείμματα βρίσκει το ΚΔΑΥ στους χρωματιστούς κάδους από τους κακούς πολίτες και τα πετάει χρεώνοντας τον δήμο.

Εδώ και μήνες που ερευνά ο κ. Λυμπεράτος τα στοιχεία που στέλνουν ΚΔΑΥ - ΕΣΔΝΑ είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ: Στους χρωματιστούς κάδους του Χαλανδρίου βρίσκουν ότι το 50% είναι βαλμένα σωστά ανακυκλώσιμα στον σωστό κάδο και 50% είναι αυτά που ο κακός πολίτης βάζει λάθος και χαλάει την ανακύκλωση. 
ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΑΣΤΟΧΙΑ 50%!


"Έχουμε σταθερή χρέωση για μεταφορά και ταφή των υπολειμμάτων ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ 50% του όγκου που συγκεντρώνεται" ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

- ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ, είπε ο ΕΤΣΙΘΕΛΩΕΓΩ, ΞΕΡΟΛΑΣ  απόστρατος αξιωματικός του στρατού Μύρωνας.
΄- Όχι δεν κάνω λάθος, έχω εδώ τα στοιχεία εδώ και μήνες, επέμεινε ο καθηγητής ΕΜΠ Γ.  Λυμπεράτος (μάλλον ειδικότερος του Μύρωνα, που ήθελε να τον διαψεύσει γιατί αυτό που έλεγαν δεν βόλευαν το αφήγημά του)

Όμως ο Λυμπεράτος έκανε αυτό που δεν έχει ξανακάνει κανένας άλλος υπερασπιστής του "ΟΛΟΙΟΙΧΑΖΟΙΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ" :

Μέτρησε για κάποιο διάστημα την αστοχία τους κάδους ανακύκλωσης ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΔΑΥ.

ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, τα οποία είχαν αναρτηθεί στο facebook από τον κ. Λυμπεράτο και ΤΣΑΚΙΣΑΝ την συστεμική επιχειρηματολογία:

Halandri Recycling

Επί 8 συνεχόμενες μέρες συλλέξαμε και αναλύσαμε τα απορρίμματα σε 5 σημεία του Χαλανδρίου. Σε κάθε σημείο υπήρχε ένας πράσινος, ένας μπλε και ένας κίτρινος κάδος. Η αστοχία λοιπόν ήταν 18% στον πράσινο κάδο, 12% στον μπλε και 5% στον κίτρινο. Αυτά τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα καλά και δείχνουν ότι οι πολίτες μας συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα από αυτό που συμβαίνει γενικά στην Αττική. Δυστυχώς ο ΕΔΣΝΑ δεν ελέγχει τι κάνει ο κάθε Δήμος στην ανακύκλωση. Υποθέτει λοιπόν ότι η αστοχία μας στον μπλε κάδο είναι 50% και μας χρεώνει ανάλογα τη στιγμή που η ανάλυση μας δείχνει ότι είναι μόνο 12% στον μπλε και 5% στον κίτρινο!

Όπως μπορεί να δεις αν κάνεις μια έρευνα στας Ευρώπας, αυτό θεωρείται ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και στας Ευρώπας.
Μέχρι 25% αστοχία θεωρείται "ΕΥΡΩΠΗ" - για να μην σου λένε ότι φταις εσύ!

Το "κόλπο" φταίει που ενώ παίρνει ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ από το Χαλάνδρι μετά σου στέλνει τον λογαριασμό  να πληρώσεις όχι με αστοχία κάτω από 20% αλλά με αστοχία 50%!


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ:

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, είσαι συνεπής, σωστός  ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ σε ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ με ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΗΣΤΕΥΕΙ!

ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ.

ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ!

Αυτά δεν ήθελε να ακουστούν στο δημοτικό συμβούλιο ο ΜΥΡΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΚΗΣ, ο οποίος είπε στον Νταβία που άνοιξε το θέμα ότι "όποιος λέει αυτά δεν πρέπει να κατέχει θέση στο δημοτικό συμβούλιο".

Με όσα ανέδειξε ο Νταβίας - βασιζόμενα σε στοιχεία - είπαν ότι συμφωνούν και Λοτσάρη και Πανταζής ενώ προφανώς συμφωνούσαν Λυμπεράτος και Χριτουλάκης που επιβεβαίωναν τα στοιχεία. (Ο Συμεών πήγε βόλτα γιατί δεν ήθελε να είναι εκεί όταν ο μυστικοσύμβουλός του έγινε ρεζίλι υποδεικνύοντας στον Νταβία να αφήσει την καρέκλα του ΔΣ με αυτά που λέει).

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Υπερασπιστές της ληστείας που κάνουν επιτήδειοι στις τσέπες των δημοτών μας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ και εμείς θα τους αναδεικνύουμε
Αφήστε να τους ψηφίζουν μπαμπουίνοι ή μαζοχιστές με ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ.
  • Και επειδή υπάρχουν τέτοιοι και τους ψηφίζουν τους Μύρωνες
  • Και επειδή εμείς είμαστε ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και σεβόμαστε ότι τις καρέκλες στο ΔΣ τις μοιράζουν οι πολίτες και όχι οι Μύρωνες κατά πώς τους βολεύει, εμείς δεν του λέμε "σήκω από την καρέκλα".
ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΕΣΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ: Πρόσεχε τι ακούς και τι ψηφίζεις.ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ αυτά που υπερασπίζεται ο Μύρωνας.

Σύμφωνα με τον Συμεών - που τον ρώτησε ο Νταβίας μόλις γύρισε στην αίθουσα, το κόστος από την ΚΛΟΠΗ που με στοιχεία αποδείχτηκε με τα στοιχεία Λυμπεράτου είναι περί τις 150 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 1,5% μειωμένα δημοτικά τέλη σε έναν προϋπολογισμό υπηρεσίας καθαριότητας περί των 10 μυρίων, όπως είναι το Χαλάνδρι.

Η διοίκηση πρότεινε και ψήφισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι πλην Νταβία 2% μείωση στα δημοτικά τέλη.

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ των δημοτών από τους ΟΛΟΙΟΙΧΑΖΟΙΜΠΟΡΕΙΤΕ η μείωση θα γινόταν 3,5%.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή.
Θα συνεχίσουμε και με άλλα τέτοια που δεν θέλουν οι Μύρωνες να φτάνουν στα δημοτικά συμβούλια.

Διότι όταν μιλήσαμε για την ώρα της "λυπημένης θλίψης" εμείς είμασταν έτοιμοι να το δικαιολογήσουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ