Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Σύλλογος Πολυδρόσου:Ευχές...!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατοίκων Πολυδρόσου για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό, ευχόμαστε σε όλα τα μέλη και τους κατοίκους του προαστίου καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά το 2020 με υγεία και ευτυχία !!!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΩ

Σας ευχόμαστε

Χρόνια Πολλά

Καλά Χριστούγεννα

και η Νέα Χρονιά γεμάτη
Υγεία, Ειρήνη, Ευτυχία, Αγάπη, Ευημερία !


Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου


«ΑΡΓΩ»

ELS, η δράση του Erasmus+ που υλοποίησαν νέοι του δήμου μας!


Το Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στην περιοχή του Κάβου της Κέρκυρας (27/10/2019-02/11/2019), πρόγραμμα ανταλλαγής νέων. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 30 νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών από την Ισπανία, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Εσθονία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα. Το όνομα του προγράμματος είναι «ELS - Education Learning Styles» και αναφέρεται στις εκπαιδευτικές μεθόδους και στους τρόπους μάθησης. Στο πρόγραμμα διοργανώθηκαν δράσεις με στόχο την ανακάλυψη του προσωπικού τρόπου μάθησης του κάθε συμμετέχοντα και τη διεύρυνσή των πηγών μάθησης μέσα από την τέχνη, την τεχνολογία και τη μη τυπική μάθηση. Η δράση αυτή διοργανώθηκε από την ομάδα νέων "TsaMpa" και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020. Κάποια από τα μέλη της ομάδας είναι κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου. Είναι νέοι, φοιτητές και εκπαιδευτικοί με πολλές εμπειρίες σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και πάθος για τη μάθηση μέσα σε διεθνή και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, οι οποίοι αναζητούν συνεχώς ευκαιρίες εξέλιξης και δημιουργίας. Η δράση ELS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Νεολαία (ΚΑ1),χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Στόχοι του έργου είναι η γνωριμία με εναλλακτικές τεχνικές εκπαίδευσης, με την μη τυπική μάθηση, η ενεργή συμμετοχή των νέων στα κοινά, η υποστήριξη ευπαθών ομάδων με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, η εκπαίδευση ενηλίκων, η γνωριμία με την κουλτούρα άλλων χωρών και την ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρο ανάπτυξης νέων ιδεών.
Δώρα σε όλα τα παιδιά των δομών προστασίας της Π.Ε Βορείου Τομέα Αθηνών
Με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων, η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών προσέφερε δώρα στις έξι δομές παιδικής προστασίας εποπτείας της προκειμένου να διατεθούν σε όλα παιδιά με στόχο την σωστή ψυχαγωγία τους και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη παρέδωσε τη Δευτέρα (23/12) στους εκπροσώπους των Δομών τις σακούλες με τα δώρα των παιδιών. «Αυτές τις Άγιες ημέρες, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Περιφέρεια Αττικής είναι να προσφέρουμε χαμόγελο και αισιοδοξία. Μια πρωτοβουλία που στήριξε από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης και η οποία ξεκίνησε από το τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. Βορείου Τομέα, όταν στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων, διαπιστώθηκαν ανάγκες σε εποπτικό και ψυχαγωγικό υλικό στις δομές παιδικής προστασίας» ανέφερε η κα Κεφαλογιάννη ενώ πρόσθεσε: «Για να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία και να φτάσουν στην ώρα τους τα δώρα στα παιδιά, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στις υπηρεσίες μας που έδειξαν το πόσο ευαισθητοποιημένες είναι».

Αξίζει να τονιστεί ότι το κάθε παιχνίδι/βιβλίο επιλέχτηκε ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών προκειμένου το δώρο να είναι προσωπικό και το κάθε παιδί να πάρει την δική του σακούλα ονομαστικά, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της εταιρείας Jumbo, η οποία προσέφερε επιπλέον δώρα στη δράση.

Οι δομές παιδικής προστασίας που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα είναι οι παρακάτω:

1. Ίδρυμα Γεωρ. και Αικ. Χατζηκώνστα, δυναμικότητας 46 παιδιών και ηλικίας από 7 χρόνων έως 20 χρόνων και των δύο φύλων.

2.Το Χαμόγελο του Παιδιού, σπίτι Αμαρουσίου, δυναμικότητας 21 παιδιών από 3 χρόνων έως 17 χρόνων και των δύο φύλων

3.Το Χαμόγελο του Παιδιού, σπίτι Μελισσίων, δυναμικότητας 23 παιδιών από 6 μηνών έως 18 χρόνων και των δύο φύλων

4.Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού "Αγία Άννα", δυναμικότητας 21 παιδιών, ηλικίας από 4 χρόνων μέχρι 18 χρόνων, κορίτσια μόνο

5.Ξενώνας Βρεφών "SOS" δυναμικότητας 17 παιδιών, ηλικίας από 1 χρόνου και μέχρι 7,5 χρόνων και των δύο φύλων

6. Εστία Κοριτσιού "Φιλοθέη η Αθηναία", δυναμικότητας 21, ηλικίας από 7 χρόνων μέχρι 20 χρόνων, μόνο κορίτσια.

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα της ΣΟΝΕ για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο διοργάνωσε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συναυλία Αγάπης με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος.

Πάνω από 1500 θεατές απόλαυσαν στην κατάμεστη Αίθουσα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την μουσική πανδεσία αποτελούμενη από Νέους μουσικούς οι οποίοι ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα αλλά και των χορωδιών και τραγουδιστών που έσπευσαν να πλαισιώσουν με τις αγγελικές φωνές τους την όλη εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδιά τα οποία μένουν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού Φιλύρου κα Ζωή Δανιηλίδου, αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης στα παιδιά του Φιλύρου και εν συνεχεία επιβράβευσε και ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του ΔΣ του Χωριού, τους συμμετέχοντες (Ορχήστρα - Χορωδία - Σολίστ) για την μουσική προσφορά τους. Επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Χωριού κ. Λουκάς Ίσαρης τόνισε σε δήλωσή του, πως τέτοιες Άγιες ημέρες, τέτοιες προσπάθειες μόνο όταν είναι συλλογικές και με κοινό στόχο και σκοπό, είναι επιτυχημένες.

Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Με τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

*Συμμετείχαν οι Χορωδίες:
-Μικτή Χορωδία Πάργας
(Μουσική διδασκαλία: Ανέλια Στεφάνοβα)

-Μικτή και Νεανική Χορωδία ''Επτάχορδη Λύρα'' Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου
(Μουσική διδασκαλία: Χρυσούλα Τσιμούρη)

-Γυναικεία & Παιδική χορωδία ''Καλλιτεχνήματα''
(Μουσική διδασκαλία: Μαρία Μιχαλοπούλου)

-Πολυφωνική Χορωδία ''Θερμαΐδες"
-Χορωδία Μίκρας
(Μουσική διδασκαλία: Ελευθερία Μεταξά)

-Δημοτική Χορωδία Αρναίας
(Μουσική διδασκαλία: Βασίλης Κοκκαλιάρης)

-Παιδική - Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΕ
(Μουσική διδασκαλία: Ευάγγελος Αραμπατζής)

 

*Συμμετείχαν οι τραγουδιστές:
Νικόλας Σαββίδης, Έλενα Τιτίρλα, Θάνος Παπαγεωργίου, Γιώργος Πασχαλιάς, Λευτέρης Τόλιας, Βασιλεία Τζίνα, Γιάννης Διονυσίου, Αθηνά Βέρμη, Ιωάννα Τσαούση

Διηύθυνε ο Ευάγγελος Αραμπατζής

Παρουσίασε (φιλική συμμετοχή) ο Αλέξης Κωστάλας

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές, το Φως του Θεανθρώπου ας φωτίσει τις ψυχές μας !

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος

Ευχές από τον επικεφαλής της παράταξης "Αττική Πράσινη Περιφέρεια" Νίκο Παπαδάκη


"...Υπάρχουν δύο μόνο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου. 
Ο ένας είναι σαν τίποτα να μην είναι θαύμα. 
Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι ένα θαύμα..."
Albert Ainstain


Χρόνια Πολλά γεμάτα Υγεία, Αγάπη, Χαρά, Ειρήνη και δημιουργικές Επιλογές.

Νίκος Παπαδάκης
Επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής για θέματα Περιβάλλοντος

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΤΡΟΥΣ (ευτυχώς έχουμε φανατικούς και από τα δύο είδη)