Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα, θεωρείται κάτι σαν συνώνυμο του "εγκληματία".


Αυτό στην ουσία εξάγεται από τον ίδιο το φορολογικό νόμο. Ο άνθρωπος που επέλεξε στην Ελλάδα να κάνει μια δική του δουλειά και να μην γίνει δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, αντιμετωπίζεται ως οιονεί "εγκληματίας" και έχει περιορισμένα δικαιώματα. Η δε Δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια, παρά τις σχετικές προσφυγές που γίνονται.
 
Για τον ελεύθερο επαγγελματία δεν ισχύει η βασική αρχή του δικαίου, δηλαδή...η συνταγματική αρχή της ισότητας.
 
1) Δεν ισχύει γι’ αυτόν η φοροαπαλλαγή που ισχύει για τους μισθωτούς και φυσικά και για τους δικαστές, βουλευτές, κ.λ.π. Φορολογείται από το πρώτο ευρώ.
2) Δεν ισχύει γι’ αυτόν η έκπτωση με τη συλλογή αποδείξεων.
3) Υποχρεωτικά οι συναλλαγές του γίνονται μέσω τραπέζης πάνω από ένα ορισμένο ποσό.
4) Φορολογείται με διαφορετική φορολογική κλίμακα από το πρώτο ευρώ.
5) Ισχύουν γι’ αυτόν τεκμήρια εισοδήματος, για τα οποία φορολογείται και οφείλει ΦΠΑ, άσχετα αν πέτυχε τα τεκμαρτά εισοδήματα.
6) Το κράτος του αρπάζει το 55% ως προκαταβολή επί του φόρου της χρήσεως, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα κράτος του πλανήτη.
7) Τηρεί μόνος του τα φορολογικά βιβλία, γιατί δεν έχει να πληρώσει λογιστές και φυσικά κάνει μικρολάθη, στον απίθανο κόσμο του φορολογικού λαβύρινθου και των 1.500 εγκυκλίων μέσα σε τρία χρόνια. Έτσι αναγκάζεται να κάνει αυτοπεραίωση, να φορολογείται περισσότερο και να αναγκάζεται, όποτε επιθυμεί η κυβέρνηση, να υποβάλλεται και σε γενική φορολογική περαίωση, οπότε και καταβάλει και νέα ποσά.
8) Πληρώνει χαράτσια υπέρ των ανέργων υπαλλήλων, χωρίς να νοιάζεται κανείς για το εάν αυτός έχει να ζήσει.
9) Πληρώνει επιπρόσθετο τέλος ανάλογα με τα έσοδά του.
10) Είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε καταγγελία του κάθε «κουκουλοφόρου» υφιστάμενος έναν απίστευτο προσωπικό, οικογενειακό και περιουσιακό Γολγοθά.
11) Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να απεργήσει, ούτε να κλείσει τους δρόμους για να εκβιάσει την κυβέρνηση. Τα δε συνδικαλιστικά του όργανα είναι πλήρως κομματικοποιημένα και εκτελούν πιστά τις κομματικές εντολές.
12) Πληρώνει φυσικά μόνος του τα ασφαλιστικά ταμεία (και όχι κάποιος εργοδότης) άσχετα με τα εισοδήματά του ή τις ζημιές του και αν δεν τα πληρώσει θα του γίνει κατάσχεση και θα πάει φυλακή. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφάλιση υγείας και να καταφεύγουν στους "Γιατρούς του Κόσμου". Όμως η φορολογική εξόντωσή τους συνεχίζεται αμείωτη.
Αυτές είναι λίγες μόνο από τις πολλές διαφοροποιήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών από τους υπόλοιπους πολίτες στην Ελλάδα, που καταργούν πλήρως την αρχή της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.
Γιατί λοιπόν υποβάλλεται σε όλη αυτή τη εξοντωτική φορολογική μεταχείριση ο ελεύθερος επαγγελματίας; Διότι η «τίμια» άρχουσα τάξη στην Ελλάδα, τον θεωρεί οιονεί "απατεώνα" και εκ προοιμίου "φοροκλέπτη", εκθέτοντάς τον στην Κοινή Γνώμη και υποβάλλοντάς τον σε ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, που παραβιάζει άμεσα την συνταγματική αρχή της ισότητας, προκειμένου να του αρπάξει αδιαμαρτύρητα τα πάντα.


http://oaeevictims.blogspot.gr

ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ: Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΥ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ... (ήρθε;)

ΓΚΑΡΙΞΑΜΕ, ΦΩΝΑΞΑΜΕ, ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΚΟΙ ΑΛΛΑ ....


ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ..Και θα φιλοξενήσει 60 παιδιά φέτος (όχι 150 που μπορεί το κτίριο αλλά από πέρυσι και πρόπερσι που ήταν σφραγισμένη κάπως καλύτερα είναι φέτος, μετά την τσιρίδα μας.)

Εγγραφές γίνονται μέχρι αύριο 16 Ιουλίου στην γραμματεία που βρίσκεται στο κτίριο (πίσω από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ) σύμφωνα με αφίσα που κυκλοφορεί στο Χαλάνδρι.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ!

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟΙ, διότι οι άλλοι ... Μαριούλα, Μαριγώ ... κοιτάνε μην παρεξηγηθούν αναμετάξυ τους.

Και θα γίνουμε και άλλο κακοί αναγνώστη μου, γιατί  καλέσαμε την γραμματεία για "να γράψουμε το παιδί μας" (δεν έχουμε παιδί σε αυτή την ηλικία πια αλλά έχετε εσείς και είναι το ίδιο), και:

1ον: Δεν μας έλεγαν με τίποτα ποιες είναι οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για τους γονιούς και οι διαδικασίες εγγραφής αλλά μας είπαν να "πάμε από εκεί".
Ούτε υπάρχει κάποια σελίδα στο internet που να δείχνει ότι η επιλογή των παιδιών γίνεται με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια και όχι με το αν αρέσει η φάτσα του γονιού στον αρμόδιο.

2ον: Το μηνιαίο τροφείο - για τον παιδικό σταθμό ενός ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ με μεγάλη περιουσία, με έσοδα από ακίνητα που σκοπό έχουν κατά την βούληση του διαθέτη  να χρηματοδοτούν την λειτουργία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος για τα Χαλανδράκια - ανέρχεται σε 200 ΕΥΡΩ!

Κάποιοι εκεί στο ίδρυμα νομίζουν ότι έχουν ανοίξει μαγαζί και μάλιστα για την ελίτ.

Και η ανοχή του δήμου, της αποκεντρωμένης και της διεύθυνσης εθνικών κληροδοτημάτων παραγίνεται εκκωφαντική.

Εμείς σήμερα επικοινωνήσαμε με την διεύθυνση εθνικών κληροδοτημάτων και αύριο θα μιλήσουμε με την αντίστοιχη διεύθυνση της αποκεντρωμένης διοίκησης στην οποία έχει υπαχθεί το Ίδρυμα.

Και θα επανέλθουμε για το θέμα.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ!

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .... ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ;

Και όμως!!!!

Φέτος - μετά την νίκη της Αριστεράς στις δημοτικές εκλογές στο Χαλάνδρι - στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας θα φιλοξενηθούν 10% λιγότερα παιδιά από πέρυσι!!!!

Και μάλιστα ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην εισήγηση Κουράση!!!

(ΕΔΩ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ)

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε, αν και αυτό πια έχει χάσει την πολιτική αξία του,  αφού η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει τα πάντα, στάση που απλώς της επιτρέπει να κάνει κριτική χωρίς να δέχεται κριτική αλλά δεν συμβάλλει εποικοδομητικά στην διαχείριση των δημοτικών θεμάτων κατά την γνώμη μου.

Η λευκή ψήφος όμως, της νέας διοίκησης του δήμου, στη νέα μείωση των θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ύστερα από πρόταση της απερχόμενης διοίκησης, έχει ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ - που δεν μπορεί να αγνοηθούν και αυτό δεν είναι "κατά την γνώμη μου" αλλά είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.

Διότι αν υπάρχει ΕΝΑ - ΕΝΑ ΟΜΩΣ,  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ - θέμα από το οποίο θα μπορούσαν να αξιολογηθούν οι προθέσεις και οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης και να βγουν αντικειμενικά συμπεράσματα επί της ειλικρίνειας των προθέσεών της  ή της αποφασιστικότητάς της στην εφαρμογή πολιτικών ανάταξης  υπέρ των πολιτών, του λαού, της κοινωνίας των δημοτικών  δράσεων "αριστερότερα", "κοινωνικότερα", - μέσα στα ρεαλιστικά όρια των δυνατοτήτων άσκησης δημοτικής πολιτικής, θα ήταν-  η αύξηση των θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς - έστω και λίγο  από τα χρόνια του Κουράση.

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ:

"Φέτος θα πάρουμε 440 παιδιά (10% τουλάχιστον περισσότερα από πέρυσι) και θα βρούμε τους πόρους γι' αυτά τα επί πλέον 40 από άλλους κωδικούς. Και καλούμε την απερχόμενη πλειοψηφία να αποσύρει το θέμα αν δεν υλοποιήσει ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ή να φέρει αυτή την δική μας πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο γιατί τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί θα είναι .... αντιπολίτευση και εμείς θα είμαστε διοίκηση".

Αυτή θα έπρεπε να είναι - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ - η θέση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο.

Και να ξέρουν ότι κανείς σοβαρός δεν πείθεται ότι η απερχόμενη πλειοψηφία έφερε την μείωση θέσεων στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς συνεννόηση με τη νεοεκλεγείσα διοίκηση.
Και αυτό καταδεικνύει και η ΜΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ άλλωστε.

Η νέα μείωση των θέσεων των παιδικών σταθμών είναι θέμα που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμό και πρέπει να επανεξεταστεί ΑΜΕΣΑ από το επιτελείο του νέου δημάρχου Χαλανδρίου και ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Διότι

1. Δικαιώνει απολύτως την πολιτική Κουράση στους παιδικούς σταθμούς τα προηγούμενα χρόνια.
2. Κάνει κακό σεφτέ για τη νέα διοίκηση.

ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:

ΦΕΤΟΣ:ΠΕΡΥΣΙ:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΒΙΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ "ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"Τις μέρες του κατακαλόκαιρου προχώρησε το σχέδιο της "μικρής ΔΕΗ" λοιπόν.

"ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ" σου λέει ο Πορτοσάχλε κάθε βράδυ.

Εσύ που δεν είσαι κολλημένος και είσαι ανοικτόμυαλος - σου την βαράει και ο Φωτόπουλος - κάθεσαι και  τον ακούς.

"Λες να είναι καλύτερα; Μπορεί να έχουμε πιο φτηνό ρεύμα." "Δεν θα απολυθεί και κανένας"

Μπορεί. Αν αναλάβουν τίμιοι και εργατικοί επιχειρηματίες ....

Μπορεί όμως και όχι.

¨Γι' αυτό εδώ άλλωστε δεν λέει κάτι ο κος Πορτοσάχλε;

ΓΙΑ ΔΕΣ - κάνε ένα κλικ:

Ο ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΤΗΣ HELLAS POWER - της προηγούμενης "ιδιωτικοποίησης" δηλαδή - μπήκε φυλακή γιατί εφαγε τα λεφτά από ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ που εισέπραττε στους λογαριασμούς των πελατών του, πήγε φυλακή, βγήκε με εγγύηση και τώρα τρώει τα λεφτά για το χαράτσι στην Μύκονο.

( MYKONOSPRESS)

Μύκονος – Τρελό πάρτι μιας… εβδομάδας για τα γενέθλια του Βασίλη Μηλιώνη - See more at: http://www.mykonospress.gr/?p=24359#sthash.X19VqGB4.dpuf
Μύκονος – Τρελό πάρτι μιας… εβδομάδας για τα γενέθλια του Βασίλη Μηλιώνη - See more at: http://www.mykonospress.gr/?p=24359#sthash.X19VqGB4.dpuf
Το πιο αστείο  και εξοργιστικό, αναγνώστη μου,  είναι οι δικαιολογίες που ψελλίζουν κάτι "αγανακτισμένοι" με την δικαιοσύνη δεξιοί - επειδή τον άφησε να βγει από την φυλακή.

Διότι δια τον νεοφιλελεύθερο καλβινιστή αναγνώστη μου,  δεν έφταιγε η κυβέρνησις - που έδωσε στο λαμόγιο την ενέργεια και την δυνατότητα να εισπράττει ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ των πολιτών (το χαράτσι) - φταίει η δικαιοσύνη που τον άφησε με εγγύηση και δεν τον έχει φυλακή επειδή το έφαγε.

 Και δεν λέω όχι ότι δεν φταίει και αυτή αλλά και μέσα να ήταν τα λεφτά τα έφαγε. ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ.

ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ!
Μύκονος – Τρελό πάρτι μιας… εβδομάδας για τα γενέθλια του Βασίλη Μηλιώνη - See more at: http://www.mykonospress.gr/?p=24359#sthash.X19VqGB4.dpuf

Η Ε.Ε. ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 4250/2014 ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ». ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 
105 57 - ΑΘΗΝΑ 
Τηλ.: 213 1616900 
Fax: 210 3246165 

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 250 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κόλαφο αποτελεί για την κυβέρνηση και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η δικαστική απόφαση για την απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αφορά στη μη συμμετοχή ή σύμπραξη των Δημοσίων Υπαλλήλων στις διαδικασίες αξιολόγησης. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (2395/2014 Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών-Διαδικασία Εργατικών Διαφορών) έκρινε νόμιμη τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Δικαστήριο αιτιολογημένα απέρριψε ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: 

1. Το αίτημα για την απαγόρευση συνέχισης της συγκεκριμένης κινητοποίησης με τη συγκεκριμένη μορφή, διάρκεια και αίτημα. 

2. Το αίτημα για κήρυξη της Απόφασης ως προσωρινά εκτελεστής σχετικά με την ως άνω απαγόρευση. 

3. Το αίτημα για την απαγόρευση κάθε μελλοντικής κινητοποίησης με το αυτό ή παρεμφερές αίτημα. 

Η απόφαση είναι κόλαφος για το Ελληνικό Δημόσιο που επέλεξε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, την πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά και δικαστικά χρονικά πρακτική της προσβολής απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., δηλ. της Τριτοβάθμιας και Ανώτατης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου μάλιστα κατά τη διεξαγωγή της δίκης, ομολόγησαν ότι η απεργία-αποχή δεν δημιουργεί κανένα λειτουργικό πρόβλημα στις Υπηρεσίες, αλλά επειδή έχει ανατρέψει τις διαδικασίες και τις προθεσμίες εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης, ζητούν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. 

Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει την έλλειψη νομιμότητας της συγκεκριμένης κινητοποίησης για τον τυπικό λόγο της μη λήψης απόφασης από το Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ερμηνεία την οποία όχι μόνο δεν αποδεχόμαστε, αλλά θα προσβάλλουμε στο Εφετείο Αθηνών, καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί μεθόδευση για την καθιέρωση των μνημονιακών απαγορεύσεων στο απεργιακό δικαίωμα. 

Όμως το κρίσιμο διακύβευμα της απεργίας-αποχής, η οποία συνεχίζεται και νόμιμα και κανονικά και με την ίδια πάντα μαζική συμμετοχή, είναι ακριβώς ότι κόντρα σε όλες τις προθεσμίες που σαρώθηκαν από τη δικαιολογημένη αντίδραση και συμμετοχή των συναδέλφων σε κάθε Υπηρεσία, μέρα με την μέρα ερχόμαστε πιο κοντά στην κατάργηση του αντισυνταγματικού και αντιυπαλληλικού «εκτρώματος», που υπονομεύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες της χώρας μας, καθώς και το εργασιακό παρόν και μέλλον των εργαζομένων του Δημοσίου. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: 

 Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στο νόμο-έκτρωμα. 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 

ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 

 Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να συνεχίσουν τη διαδικασία συγκέντρωσης των Φύλλων αξιολόγησης. 

 Καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου σε σύσκεψη ενημέρωσης και προγραμματισμού της δράσης μας την Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 και ώρα 2:00 μ.μ. 

 Αποφασίζει να διοργανώσει την ημέρα εκδίκασης της έφεσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κινητοποίηση καταγγελίας της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και υπεράσπισης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Ανεπιθύμητοι οι «Ελεγκτές» για τον επανέλεγχο των Συμβάσεων

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 782 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ανεπιθύμητοι οι «Ελεγκτές» 
για τον επανέλεγχο των Συμβάσεων 

Τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του επανελέγχου της μετατροπής των Συμβάσεων Εργασίας σε Αορίστου Χρόνου, έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλούς Δήμους «Ελεγκτές», ώστε να προετοιμάσουν τη νέα δεξαμενή των υπό απόλυση εργαζομένων που έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.) με την τρόικα. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με προηγούμενο έγγραφό της είχε ενημερώσει κάθε εμπλεκόμενο ότι δεν θα ανεχτεί την απόλυση ούτε ενός υπαλλήλου μέσω μιας κίβδηλης διαδικασίας ελέγχου και θα μας βρει αντιμέτωπους με όλα τα μέσα (συνδικαλιστικά, κινηματικά και νομικά). 

Γι’ αυτό, με την εμφάνισή τους σε οποιοδήποτε Δήμο τους ενημερώνουμε ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ και καλούμε την Δημοτική Αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην τους παρέχουν καμία διευκόλυνση στο «έργο» τους. 

Ταυτόχρονα, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποτρέψουν με κάθε τρόπο ΟΧΙ μόνο τον επανέλεγχο αλλά και την παρουσία των «Ελεγκτών» πραγματοποιούν με την επίσκεψή τους, αγωνιστικές δράσεις (Γεν. Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, Καταλήψεις, κ.λπ.) προκειμένου να καταλάβουν ότι η παρουσία τους δημιουργεί προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών ενώ οι ίδιοι είναι ανεπιθύμητοι και θα πρέπει να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ. 

Η συγκυβέρνηση με τη διαδικασία αυτή δεν έχει άλλο στόχο εκτός από την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και την παράδοσή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Γι’ αυτό έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας 

 Γιάννης Τσούνης

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 15-7-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 15/7/2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Οι πρόσφατες Ευρωεκλογές ανέδειξαν τους μνημονιακούς «έλληνες» σε μειοψηφία, που αντιπροσωπεύει με το ζόρι 1 εκατομμύριο πολίτες.

Παρά το γεγονός αυτό, καθημερινά, 151 βο(υ)λευτές ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο της χώρας που ανήκει στους Έλληνες, τη γη, τις θάλασσες και τις δημόσιες επιχειρήσεις των Ελλήνων για τις οποίες οι πρόγονοί μας έχυσαν ποτάμια ιδρώτα για να χτίσουν. Ξεπουλούν γη και ύδωρ, προκειμένου αυτή η χώρα να μην παράγει τίποτα, να μην έχει δικά της έσοδα και να χάσει (ολοσχερώς) την εθνική της κυριαρχία. Και όλα αυτά για ένα μάτσο ελλήνων και ξένων κερδοσκόπων και τοκογλύφων, ΔΗΘΕΝ «δανειστών» και για κάποια «τοκοχρεωλύσια» για τα οποία ο ελληνικός λαός δε γνωρίζει τίποτα και για τα οποία η χώρα ΤΟΥ έχει καταντήσει «πειραματόζωο» και «αποικία χρέους».

Η πολύ πρόσφατη και ετσιθελική, παράνομη, παράλογη, αντικοινωνική και εθνικά βλαπτική εκποίηση της Δ.Ε.Η. από την πολιτικά αδύναμη και ηθικά έκπτωτη συγκυβέρνηση φωτογραφίζει το σημερινό δράμα της Ελλάδας.

«Ο στόχος των 15.000 απολύσεων για το 2014 θα τηρηθεί», λέει η «συγκυβέρνηση», πανηγυρίζοντας για τη μετατροπή χιλιάδων εργαζομένων σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ, η ΜΗ νομιμοποιημένη κυβέρνηση, για την οποία δεν αποφάσισε ποτέ ο ελληνικός λαός. Και συνεχίζει η ίδια ΜΗ νομιμοποιημένη κυβέρνηση : «Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί 7.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν ακόμα 6.500»
Έχει δεσμευτεί, λέει, έναντι της τρόϊκας. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι, αυτά τα υποστηρίζουν, τα υιοθετούν και (προσπαθούν να) τα εφαρμόζουν άνθρωποι που «δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους». Δεν έχουν εργαστεί ποτέ και, ως εκ τούτου, δεν καταλαβαίνουν μέσα από τα πολυτελή γραφεία τους και έχοντας εξασφαλίσει τεράστιες περιουσίες, τι θα πει ανεργία και ανέχεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή της ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ και ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ υποψηφίων προς απόλυση, οι έλεγχοι για παράτυπες μετατροπές συμβάσεων εργασίας και η διενέργεια ΔΗΘΕΝ «αξιολογήσεων» στο δημόσιο τομέα.

Σε δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας της ιστοσελίδας capital.gr (αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Κεφάλαιο» της 5ης Ιουλίου 2014), αναφέρεται – μεταξύ άλλων - ότι : Τα «κρούσματα» προσλήψεων στο Δημόσιο διά της πλαγίας οδού συνεχίζονται, όπως αποκαλύπτουν επίσημες εκθέσεις των αρμόδιων κρατικών οργανισμών. Και τούτο, παρά τα πέντε χρόνια Μνημονίου, τις προσπάθειες «μεταρρύθμισης» του Δημοσίου, αλλά και την έκρηξη της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα, που αφήνει στο περιθώριο της αγοράς εργασίας ή ωθεί στο εξωτερικό εξειδικευμένο έμψυχο δυναμικό.
Τη «δεξαμενή» των δημοσίων υπαλλήλων, που γέμισε με προσλήψεις την προηγούμενη 10ετία, επιχειρεί η κυβέρνηση, πλέον, να μειώσει κατά 150.000 άτομα (από το τέλος του 2010 έως το τέλος 2015). 
Η επιχείρηση γίνεται και μέσω του στόχου για υποχρεωτικές αποχωρήσεις (15.000 έως το τέλος του 2014), στόχος που, βάσει Μνημονίου, στη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου μπορεί να… επεκταθεί και για το 2015, αν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει συνεχώς ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Ωστόσο, ενώ αναζητούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα ή απολύονται ομάδες εργαζομένων για να επιτευχθούν οι αριθμητικοί στόχοι, νέες προσλήψεις γίνονται. Το πιο σύνηθες παράδειγμα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι οι ανακοινώσεις για προσωρινές θέσεις εργασίας.

ΚΑΙ από τα παραπάνω, διαφαίνεται πεντακάθαρα η πρόθεση των κυβερνώντων : κατάργηση της μονιμότητας, ελαστικές (έως ανύπαρκτες) σχέσεις εργασίας, εκχώρηση όλων των υπηρεσιών σε ιδιώτες – «πατριώτες» που …«κόπτονται» για τη χώρα και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη (!!!) και οριστική (και αμετάκλητη) διάλυση του κράτους που δημιουργήθηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ τον έλληνα (αγρίως, δυσανάλογα και αδίκως) φορολογούμενο πολίτη.

Η «πρΟΤΑση» θα επαναλάβει για άλλη μια φορά ότι, είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια της ΜΑΥΡΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ της χώρας μας, την ίδια ακριβώς περίοδο – δηλαδή κατά τους θερινούς μήνες – επιχειρείται μια ΥΠΟΥΛΗ επίθεση προς τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Είναι ακριβώς αυτή η περίοδος που – ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ – βρισκόμαστε σε…καλοκαιρινή ραστώνη. 

Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες, ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ. 
Να προστατεύσουμε το ΘΕΣΜΟ «Τοπική Αυτοδιοίκηση» και να αποκρούσουμε τέτοιου είδους τακτικές από τους γνωστούς… «χορηγούς» που ξαφνικά …αγάπησαν την κοινωνία και «κόπτονται» για την προσφορά των δήμων στους δημότες τους. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ΔΕΝ πωλείται, ΔΕΝ ενοικιάζεται, ΔΕΝ (εξ)αγοράζεται. Και οι εργαζόμενοι σε αυτήν (την Τ.Α.), δε σκοπεύουν να επιτρέψουν την απαξίωσή τους ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι.

πρΟΤΑση

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες   Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με αφορμ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις