Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Τα πραγματικά μηνύματα της Αργεντινής

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με αφορμή τη νέα «τεχνική» χρεοκοπία της Αργεντινής, ξεκίνησε μια εντελώς αποπροσανατολιστική συζήτηση μεταξύ «μνημονιακών» (δηλαδή, των ελίτ που στηρίζουν την κοινοβουλευτική Χούντα του προτεκτοράτου μας) και «αντιμνημονιακών» (Σύριζα κ.λπ.) για τα δήθεν «μηνύματα της Αργεντινής». Στην πραγματικότητα, υπήρξαν βέβαια σημαντικά μηνύματα από την εμπειρία της Αργεντινής, τα οποία όμως δεν έχουν σχεδόν καμιά σχέση με τα δήθεν αυτά μηνύματα που πρόβαλλαν οι παραπάνω «μονομάχοι».

Έτσι, για μεν τους «μνημονιακούς, τα δήθεν αυτά μηνύματα » ήταν ότι η αιτία της νέας περιπέτειας της Αργεντινής ήταν η στάση πληρωμών που κήρυξε η χώρα το 2001 για ένα χρέος που, σε αναλογία με το ΑΕΠ της, ήταν κάτω από το μισό του δικού μας όταν άρχισε η διαδικασία χρεοκοπίας το 2009/10! Με άλλα λόγια, για τους παρ’ημίν επαγγελματίες καρπαζο-εισπράκτορες της Υ/Ε, η μόνη λύση είναι η πλήρης υποταγή μιας χώρας στις επιταγές της Νέας Διεθνούς Τάξης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Πολιτική που ακολούθησαν πιστά, η οποία βέβαια δεν έσωσε την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού από την οικονομική καταστροφή, αλλά έσωσε όμως τις «καρέκλες» που τους έδωσαν τα αφεντικά τους. Και, φυσικά, και τις συνακόλουθες παχυλότατες ―συνήθως έμμεσες― οικονομικές απολαβές, που φανερώνουν ακόμη και τα «Πόθεν Έσχες» τους με τα δεκάδες σπίτια ο καθένας τους, τις καταθέσεις κ.λπ., και βέβαια την πολιτική και κοινωνική προβολή τους. Το τελευταίο άλλωστε παράδειγμα εθνικής μειοδοσίας των οργάνων της Υ/Ε στη χώρα μας είναι η παραπέρα καταστροφή του αγροτικού τομέα μας (στην οποία έχει ήδη οδηγήσει η ένταξή μας στην ΕΕ) που θα φέρει το τυχόν Ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα μας, σαν αποτέλεσμα της από μεριάς τους δουλικής στήριξης της εγκληματικής πολιτικής των γκάνγκστερς της Υ/Ε (ΗΠΑ και ΕΕ) κατά του Ρωσικού λαού και των Ρωσόφωνων στην Ουκρανία...

Από την άλλη μεριά, για τους «αντιμνημονιακούς» η αιτία της νέας επιδείνωσης της Αργεντινέζικης κρίσης είναι απλά τα «αρπακτικά» κερδοσκοπικά ταμεία, που τα δικαίωσε ένας Αμερικανός δικαστής κ.λπ.. Φυσικά, όλα αυτά είναι εξίσου αποπροσανατολιστικές ανοησίες με αυτές των «μνημονιακών», διότι τόσο τα κερδοσκοπικά ταμεία, όσο και οι δικαστές, απλά «τη δουλειά τους έκαναν», εκτός βέβαια αν όταν βγει ο Τσίπρας θα τρομάξει όχι μόνο τη Μέρκελ να αλλάξει γραμμή (με την απειλή ότι θα φύγει από το Ευρώ), αλλά και τα κερδοσκοπικά ταμεία και τους Αμερικανούς (ή Άγγλους για την περίπτωσή μας) δικαστές να φέρονται σωστά!

Για να δούμε όμως τα αληθινά μηνύματα της Αργεντινέζικης εμπειρίας θα πρέπει να αναφερθούμε στα γεγονότα σε συνάρτηση τόσο με τη στάση των ελίτ στη χώρα αυτή, όσο και με τη στάση των λαϊκών στρωμάτων που και εκεί, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα, είναι τα πραγματικά θύματα της ΝΔΤ, δηλαδή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Μια τέτοια σύντομη ανάλυση, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για τα παρ’ημίν εφόσον από τις ίδιες αιτίες βέβαια δοκιμαζόμαστε.

Όσον άφορα πρώτα στην ευθύνη των Αργεντινέζικων ελίτ, η στάση πληρωμών μαζί με τους συμπληρωματικούς ελέγχους στη κίνηση κεφαλαίων ήταν οι πρώτες κινήσεις που έπρεπε να κάνουν οι ελίτ αυτές ―κινήσεις που πράγματι αναγκάστηκαν να κάνουν κάτω από τη λαϊκή οργή. Όμως, αντί οι κινήσεις αυτές να ήταν απλά οι πρώτες κινήσεις, σε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένους στόχους, βραχυπρόθεσμους και μεσο-μακροπρόθεσμους, αυτοί προχώρησαν σε ...μεσοβέζικες λύσεις. Δηλαδή, ένα πρόγραμμα με:
  • βραχυπρόθεσμο κύριο στόχο την ανάκτηση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας με την παράλληλη εισαγωγή αυστηρών κοινωνικών ελέγχων σε όλες τις αγορές, την κοινωνικοποίηση των Τραπεζών κ.λπ., και
  • μεσο-μακροπρόθεσμο στόχο την αποκοπή της χώρας από την ΝΔΤ (δηλαδή τον ΠΟΕ, το ΔΝΤ κ.λπ.) στην κατεύθυνση της οικονομικής και πολιτικής αυτοδυναμίας, (όπως πάντα πρότεινε η στήλη αυτή και για την Ελλάδα)
Έτσι, μετά λίγα χρόνια, οι Αργεντινέζικες ελίτ άρχισαν να...παρακαλούν τους δανειστές να κάνουν διακανονισμό του Χρέους! Πράγμα που ευχαρίστως δέχτηκαν οι περισσότεροι δανειστές το 2005 γιατί, βέβαια, έστω και 1% του Χρέους να τους πλήρωναν οι Αργεντινέζοι κέρδος θα ήταν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτοί πρόσφεραν 30%! Τα πιο αρπακτικά φυσικά όρνεα μεταξύ τους, τα κερδοσκοπικά Ταμεία (τα γνωστά hedge funds που είναι γνωστά και για τον αρπακτικό ρόλο τους στην Ελλάδα) επέμεναν για 100% αποπληρωμή, και, φυσικά, η «ανεξάρτητη» Αμερικανική δικαιοσύνη τους δικαίωσε, οδηγώντας την Αργεντινή στη νέα «χρεοκοπία».

Τέλος, αναφορικά με την στάση των λαϊκών στρωμάτων στην Αργεντινή, μολονότι διέθεταν ένα ρωμαλέο, αυτόνομο από κόμματα λαϊκό κίνημα ―σε αντίθεση με τους δικούς μας εργαζόμενους που περίμεναν να τους καλέσουν οι ... κομματικοί εγκάθετοι των κομμάτων της Κοινοβουλευτικής Χούντας στα συνδικάτα για να κατεβούν σε αποσπασματικές απεργίες και διαδηλώσεις― τελικά φάνηκαν και εκεί τα όρια έλλειψης οργάνωσης και στρατηγικής. Διότι, φυσικά, δεν είναι δυνατή η ανατροπή ενός συστήματος και των ελίτ που το στηρίζουν απλά με την αυτό-οργάνωση και τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όπως διδάσκουν (συχνά εκ του πονηρού) και πολλοί «ελευθεριακοί». Χωρίς οργάνωση, π.χ. μέσα σε ένα παλλαϊκό Μέτωπο Κοινωνικής και Οικονομικής Απελευθέρωσης, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, στόχους και στρατηγική, το κίνημα αυτό ήταν καταδικασμένο, όπως άλλωστε είχαν διδαχθεί οι λαοί ήδη από τις ατελέσφορες εξεγέρσεις της δεκαετίας του 1840.

Δυστυχώς, όμως, η αποτυχία του σοσιαλιστικού προτάγματος, μας έχει γυρίσει πίσω στον 19ο αιώνα, πράγμα που σημαίνει ότι δυο είναι οι βασικές επιλογές που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Ή θα ξαναχτίσουμε, από την αρχή, Λαϊκά Μέτωπα σαν το παραπάνω, για την ανάκτηση αρχικά της εθνικής και κοινωνικής κυριαρχίας, βάζοντας τα θεμέλια για συστημική αλλαγή που θα αποφασίσουν δημοκρατικά οι λαοί. Η, εναλλακτικά, θα επικρατήσει παγκόσμια η ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, σε ένα ολοκληρωτικό σύστημα που θα διατηρεί όλη την επιφάνεια της δημοκρατικότητας (κάτι σαν το «δημοκρατικό Ισραήλ»!), ενώ στην ουσία θα είναι το πιο ολοκληρωτικό σύστημα ελέγχου της πράξης και, το κυριότερο, της σκέψης, που θα έχει δει η Ιστορία... ​

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" ΚΑΙ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ"!



Τελικά μετά από 4 χρόνια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, επιβολής των πιο χυδαίων χαρατσιών αποκαλύπτεται ξεδιάντροπα ο ρόλος και η στόχευση των δανειστών της χώρας.

Όπως επίσης και η απίστευτη υποκρισία του Σόιμπλε, της Μέρκελ, του Γιουνκέρ, του "φίλου" Ολάντ και των υπολοίπων όταν μιλάνε για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη.

Τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμένει η Ελλάδα μια Κολομβία των Βαλκανίων, για να μπορούν οι δικές τους εταιρείες να παίρνουν τις δουλειές μέσω των ανθρώπων τους στην Ελλάδα που εντελώς συμπτωματικά είναι οι περίφημοι Έλληνες ολιγάρχες.

Έτσι τους αποκάλεσε και ο Σόιμπλε.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε την εταιρεία σύμβολο της Γερμανίας να κάνει δουλειές στην Ελλάδα παρέα με την Intracom για πάνω από 20 χρόνια. Και μάλιστα με τις γνωστές μεθόδους της. Λαδώνοντας το σύμπαν.

Αν μπούμε δε και στον ίλιγγο των εξοπλιστικών θα χαθούμε στους λαβυρίνθους των πεταμένων δις που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Φυσικά παρέχει άσυλο στον Χριστοφοράκο.

Την ίδια στιγμή πανίσχυρες εταιρείες όπως η γερμανική HOCHTIEF και η γαλλική VINCI συμμετέχουν σε ελληνικά δημόσια έργα από κοινού με τον Μπόμπολα.

Αρα το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να πάψει η Ελλάδα να είναι Κολομβία των Βαλκανίων.

Το αντίθετο. Την θέλουν Κολομβία για να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους.

Το σημερινό συγκλονιστικό άρθρο του διευθυντή του Capital.gr Θανάση Μαυρίδη είναι άκρως αποκαλυπτικό για τον ρόλο των δανειστών μας.


-Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΩΡΟ

Aπό τον Θανάση Μαυρίδη

Ο τρόπος με τον οποίο σκέπτονται κάποιοι Ευρωπαίοι για το ελληνικό ζήτημα είναι πολλές φορές αφοπλιστικά απλός, σε βαθμό που να διακρίνουμε σε αυτούς στοιχεία εμμονής. Για παράδειγμα, το έκτρωμα του ΕΝΦΙΑ δεν θα υπήρχε αν οι Γερμανοί δεν "έκριναν" ότι οι Έλληνες έχουν "περισσότερα" από τους ίδιους. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις κι άντε να καταλάβουν. Αντίθετα, σε θέματα που θα έπρεπε να επιμένουν, όπως η διαπλοκή, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Λένε συχνά για τους φοροφυγάδες και για τη διαφθορά που διέπει τις συναλλαγές του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Ο λόγος τους είναι κενός περιεχομένου όσο οι Γερμανοί παρέχουν άσυλο στον Χριστοφοράτο!
 Είναι εξωφρενικό πέρα για πέρα!
Οργανωμένα δίκτυα "μεσαζόντων" μοίρασαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε δημόσιους λειτουργούς για να μας "φορτώσουν" γερμανικά προϊόντα και έπειτα κατηγορούν εμάς ως διεφθαρμένους! Την ίδια ώρα οι Γερμανοί παρέχουν ασυλία στον άνθρωπο που οργάνωσε αυτό το δίκτυο.

Η κυβέρνηση αυτή έρχεται να εκτελέσει ένα από τα βασικά, ίσως και από τα τελευταία, «Συμβόλαια» των πολυεθνικών μαφιών του χρήματος... Η «αριστερά» και εδώ δηλώνει ΑΠΩΝ…


"Ρεσάλτο"

Κόμματα: Θυγατρικές Ανώνυμες Εταιρείες…

Η κυβέρνηση αυτή έρχεται να εκτελέσει ένα από τα βασικά, ίσως και από τα τελευταία, «Συμβόλαια» των πολυεθνικών μαφιών του χρήματος: Τη θεσμοθετημένη μετατροπή των κομμάτων σε θυγατρικές επιχειρήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Το νομοσχέδιο που προωθεί για το πολιτικό χρήμα ουσιαστικά θεσμοθετεί την ιδιωτικοποίηση των κομμάτων: Τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες, θυγατρικές των μεγάλων «νταβάδων» (ξένων και εγχώριων).
Πολλοί εκπλήσσονται με αυτό το μέτρο της κυβερνητικής συμμορίας…
Καμία έκπληξη. Τα μίσθαρνα όργανα της μαφιόζικης τοκογλυφίας εκτελούν τις... εντολές των αφεντικών τους σε όλα τα ζητήματα: Οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, εθνικά, πολιτιστικά κ.λπ…

Έξω, όμως, από αυτή τη δωσίλογη υπαλληλία της κυβερνητικής συμμορίας, το μέτρο της ιδιωτικοποίησης των κομμάτων και της πολιτικής, αποκαθιστά τη «νομιμότητα» της ΠΡΑΞΗΣ: Εναρμονίζει και κωδικοποιεί νομικά, καθιστά ΘΕΣΜΟ, αυτό που συντελείται στην οικονομική και πολιτική πράξη.

Τα κόμματα έχουν μετατραπεί, προ πολλού, σε άμεσα όργανα του κεφαλαίου, σε θυγατρικές επιχειρήσεις των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων).

Τα κόμματα λειτουργούν στην πράξη σαν ανώνυμες εταιρείες των χρηματοδοτών τους: Του μεγάλου κεφαλαίου…

Τα κόμματα έχουν απολέσει προ πολλού τον ΕΜΕΣΟ χαρακτήρα της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ του κεφαλαίου. Αποτελούν υπαλληλικό προσωπικό του ΑΜΕΣΟΥ χαρακτήρα της εξουσίας του χρήματος.

Αυτό, λοιπόν, που υπάρχει και λειτουργεί στην πολιτική ΠΡΑΞΗ κωδικοποιεί και νομιμοποιεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό που γινόταν υπόγεια και «παράνομα», τώρα γίνεται «νόμιμα» και ΘΕΣΜΟΣ…

Αντί η Siemens, π.χ. να έχει Χριστοφοράκους, για να «ψάχνει» και να χρηματοδοτεί, υπογείως, Τσουκάτους και Μαντέληδες, τώρα αυτό αποκτά τη «νομιμότητα» της «διαφάνειας»: Θεσμό του καθεστώτος!!!

Αντί οι Κοκκαλέοι, οι Βαρδινογιάννηδες, οι Τράπεζες, οι διεθνείς μαφιόζοι του χρήματος και κάθε «νταβάς», να συναλλάσσονται, κάτω από το τραπέζι, με τα κόμματα και να διαπλέκονται εμμέσως ΚΑΙ με διαδικασίες περίπλοκες, ΤΩΡΑ αυτό θα γίνεται ΑΜΕΣΑ και ΘΕΣΜΙΚΑ…

Καμία έκπληξη λοιπόν. Οι δωσίλογοι υπάλληλοι του χρήματος επιλύουν μια «δυσαρμονία»: Περιεχομένου και Μορφής, Έμμεσης «δημοκρατίας» και Άμεσης «δημοκρατίας» του κεφαλαίου…

Με πιο απλά λόγια: Αυτό το νομοσχέδιο ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ τον τελεσίδικο ΘΑΝΑΤΟ της έμμεσης αντιπροσώπευσης…

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ, δηλαδή, αυτό που πλέον γίνεται στην κοινοβουλευτική ΠΡΑΞΗ: Την ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑ του κεφαλαίου, και τη θεσμοθετημένη μετατροπή των κομμάτων και του κοινοβουλίου, σε διακοσμητικά ντεκόρ…

Τα καθεστωτικά κόμματα, ως πολιτικές οντότητες κοινωνικών συμφερόντων και αντιθέσεων, έχουν ΠΕΘΑΝΕΙ. Το ίδιο και η αστική δημοκρατία που τα γέννησε…

Τα κόμματα πλέον είναι θυγατρικές επιχειρήσεις των μεγάλων Ανώνυμων Εταιρειών: Πολυεθνικών και ποικίλων μαφιόζων του χρήματος…

Και αυτή η θεσμοθέτηση διατυμπανίζεται σαν «διαφάνεια»: Η υποκρισία σε μορφές παράκρουσης…

Η «αριστερά» και εδώ δηλώνει ΑΠΩΝ…

Τι όμως και να πει; Ότι είναι και αυτή μια θυγατρική επιχείρηση του καθεστώτος με «αριστερό» εμπόρευμα;;;

«Να μην απογυμνωθούν από αρμοδιότητες οι δήμοι στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων» – Τι καταγγέλλουν 51 δημοτικές παρατάξεις και συλλογικότητες

 Συνολικά 36 αυτοδιοικητικές παρατάξεις και 15 συλλογικότητες πολιτών στο συνασπίζονται και προβαίνουν στην έκδοση κειμένου καταγγελίας κατά των ρυθμίσεων του ενιαίου κώδικα αυτοδιοίκησης.

Οι παρατάξεις και οι συλλογικότητες ζητούν «Να μην απογυμνωθούν από αρμοδιότητες οι δήμοι, στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων».

Το κείμενο καταγγελίας ρυθμίσεων του ενιαίου κώδικα αυτοδιοίκησης στάλθηκε Πέμπτη 7/8 στα μέλη της υποεπιτροπής της Βουλής, αρμόδιας για θέματα υπουργείου εσωτερικών και Παρασκευή 8/8 κατατέθηκε στον υπουργό εσωτερικών και στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

«Ανάμεσα στις πολλές ρυθμίσεις του νέου ενιαίου κώδικα αυτοδιοίκησης, που κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να αντικαταστήσει τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων, υπάρχει μια που αποτελεί τορπίλη στις αρμοδιότητες των δήμων, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Πιο συγκεκριμένα, η αρμοδιότητα των δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων περιορίζεται στη συλλογή και στη μεταφορά στερεών αποβλήτων. Όταν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τους αναγνωρίζει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: «διαχείριση στερεών αποβλήτων, σε επίπεδο προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας, ανακύκλωσης και εν γένει αξιοποίησης, διάθεσης, λειτουργίας σχετικών εγκαταστάσεων, κατασκευής μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης, καθώς και αποκατάστασης υφιστάμενων χώρων εναπόθεσης (Χ.Α.Δ.Α.)». Δραστηριότητες που αρκετοί δήμοι έχουν αρχίσει να ασκούν ή προσανατολίζονται να ασκήσουν.

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται, τόσο, στην αφαίρεση μιας ακόμη αρμοδιότητας των δήμων, όσο στις σκοπιμότητες που αυτή υποκρύπτει. Και αυτές δεν είναι άλλες από:
• την επιδίωξη να «απονομιμοποιηθούν» οι δήμοι που προσπαθούν να μειώσουν τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων, με πολιτικές διαλογής στην πηγή και ανάκτησης. Ιδιαίτερα, όταν οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται τη μεγάλη απήχηση του μοντέλου της αποκεντρωμένης διαχείρισης, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή. Μοντέλο το οποίο, άλλωστε, είναι συμβατό με τις τελευταίες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο και εξασφαλίζει τη μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, το χαμηλότερο κόστος, τις περισσότερες θέσεις εργασίας και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών.
• την περαιτέρω διευκόλυνση των σχεδίων πλήρους ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, που προωθούνται με δύο παράλληλους τρόπους. Αφενός με το διαμελισμό και την εκχώρηση σε ιδιώτες μέρους της «παραδοσιακής» δραστηριότητας των δήμων. Αφετέρου με την κατασκευή και λειτουργία, μέσω πολύχρονων ΣΔΙΤ, φαραωνικών εργοστασίων επεξεργασίας του συνόλου, σχεδόν, των απορριμμάτων σε σύμμεικτη μορφή. Τα σχέδια αυτά εξυπηρετούν συγκεκριμένα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα και θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών, χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των «προϊόντων» αυτών των εργοστασίων, είτε θα οδηγείται σε ταφή, είτε θα αποτελεί τοξική καύσιμη ύλη.

Σε πλήρη αρμονία με τα παραπάνω είναι και η σκόπιμη, από την πλευρά της Πολιτείας, υποβάθμιση της ανακύκλωσης, με την αδιαφανή, σε βαθμό σκανδάλου, λειτουργία των λεγόμενων «Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης». Συστημάτων που αντιστρατεύονται τα αναγκαία τοπικά – δημοτικά συστήματα ανακύκλωσης, στερούν από την αυτοδιοίκηση πόρους και μέσα και επιβάλλουν αναποτελεσματικούς τρόπους ανακύκλωσης, σύμφωνα με τους δικούς τους σχεδιασμούς.

Καταγγέλουμε αυτήν την πολιτική και ζητάμε επανεξέταση του ρόλου και της λειτουργίας όλων των συστημάτων, από μηδενική βάση. Απαιτούμε να δημοσιοποιηθούν, άμεσα:
• τα επιχειρησιακά σχέδια όλων των συστημάτων, δηλαδή, τα στοιχεία που αφορούν στις υποχρεώσεις, στα κόστη και στα έσοδα των εταιρειών, που έχουν αναλάβει τη λειτουργία τους και οι οποίες διαχειρίζονται χρήματα των πολιτών.
• τα αναλυτικά στοιχεία με τα αποτελέσματα των συστημάτων σε όλη τη χώρα, μαζί με τις αντίστοιχες επιδόσεις δήμων και περιφερειών.
Καλούμε τους αιρετούς των δήμων και των περιφερειών, την ΚΕΔ και την ΕΝΠΕ, να αντιδράσουν στην προωθούμενη ρύθμιση, αξιοποιώντας το θεσμικό τους ρόλο. Καλούμε, ταυτόχρονα, αυτοδιοικητικά σχήματα, την ΠΟΕ ΟΤΑ και τα σωματεία εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, φορείς και συλλογκότητες πολιτών σε μια πρωτοβουλία συστράτευσης, με στόχο:
• να μη ψηφιστεί από τη Βουλή η περικοπή των αρμοδιοτήτων των δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων
• να δρομολογηθούν, άμεσα, όλες εκείνες οι αλλαγές, που θα διασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους και την ουσιαστική δυνατότητα των δήμων να εφαρμόσουν συστήματα αποκεντρωμένης διαχείρισης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, με κοινωνικό έλεγχο και διαφάνεια, σε όφελος των πολιτών και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

7/8/2014»

συνυπογράφουν

Αυτοδιοικητικά σχήματα

Ανοιχτή πόλη (Αθήνα)
Το λιμάνι της αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας
Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή πόλη
Γειτονιές σε δράση – Οικολογία, Αλληλεγγύη, Πολιτισμός (Θεσσαλονίκη)
Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών
Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή (Άρτα)
Φυσάει κόντρα για την ανατροπή (Τρίκαλα)
Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης (Βόλος)
Παρέμβαση πολιτών για τη Λαμία
Αυτοδιοικητικό ριζοσπαστικό κίνημα Θήβας
Ανεξάρτητη κίνηση δήμου Λεβαδέων «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Πολίτες στο προσκήνιο» δήμου Δελφών
Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
Λαϊκή Συνέλευση – Ανυπότακτο Αγρίνιο
Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Πρωτοβουλία αλληλέγγυων πολιτών για την ανατροπή στο δήμο Κορινθίων
Αυτόνομη συσπείρωση πολιτών Ικαρίας
Κίνηση ενεργών πολιτών Μυκόνου
Ο Άλλος Δρόμος (Μυτιλήνη)
Ριζοσπαστική ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης
Kίνηση δημοτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Χρώμα στην Πόλη (Ηλιούπολη)
Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών Aγίας Παρασκευής»
Δίκτυο πολιτών Χολαργού – Παπάγου
Στάση Βύρωνα
Ενότητα γιά την ανατροπή στο Γαλάτσι
ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι
Δράση για μια άλλη πόλη (Βριλήσσια)
«Πολίτες» δημοτική κίνηση Κηφισιάς
Δημοκρατική ανατροπή Διονύσου
«Στροφή» Νέας Σμύρνης
Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου
«Ανατροπή στη Γλυφάδα» Αγωνιστική ριζοσπαστική συνεργασία
Πολίτες σε κίνηση Δάφνης – Υμηττού
«Δύναμη Πολιτών» Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής


Φορείς και συλλογικότητες πολιτών

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece
ΒΙΟΖΩ – Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ»
Περιβαλλοντικός σύλλογος Ασσήρου «Φίλοι της γης»
Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά
Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας
Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων – Θεσσαλονίκη
Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης
Ecoeleusis
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου
Διαρκής Κίνηση Χαιδαρίου
Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (ΚΙ.Π.Η.)
Μ-οίκο-ΝΟΣ, αστικός μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός
Κοιν.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην πηγή» (Πάτρα)
Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης

aftodioikisi.gr

Παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα. Έπεσαν βαριές "καμπάνες"

undefined

Αλλεπάλληλες παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων εντόπισε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) «μοιράζοντας» πρόστιμα 315.000 ευρώ και αυστηρές προειδοποιήσεις και συστάσεις προς διάφορες πλευρές, διατάσσοντας παράλληλα την άμεση διαγραφή ή καταστροφή στοιχείων.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΑΠΠΔ, που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη ο πρόεδρος της Αρχής Π. Χριστόφορος (επίτιμος σύμβουλος Επικρατείας), οι περισσότερες καταγγελίες και προσφυγές που έγινα την περασμένη χρονιά αφορούσαν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη δημόσια διοίκηση-Αυτοδιοίκηση και την κρατική δράση, τον τομέα της ιδιωτικής οικονομίας, τις εργασιακές σχέσεις.

Η Αρχή επέβαλε κυρώσεις και απέτρεψε παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με ανεξέλεγκτη χρήση καμερών, την αζήτητη ηλεκτρονική επικοινωνία (spam) και την επιθετική εμπορική διαφήμιση, την αυθαίρετη δράση εισπρακτικών εταιρειών, την απαγορευμένη συγκέντρωση και διαρροή φορολογικών και εισοδηματικών στοιχείων τεράστιου αριθμού πολιτών.

Αυθαιρεσίες «Τειρεσία»

Παράλληλα απέτρεψε τη δημιουργία «μαύρων λιστών», παρενέβη σε αυθαίρετες χρήσεις του συστήματος «Τειρεσίας» αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας, που σχετίζονται με την πλοήγηση στους δρόμους, την τηλεειδοποίηση-τηλεφροντίδα-τηλεμετρία (κυρίως για ηλικιωμένους, ανηλίκους και ευάλωτα άτομα), τη χρήση βιομετρικών δεδομένων που εξετάζονται πειραματικά για την πρόσβαση σε χώρους αυξημένης ασφάλειας. Σύμφωνα με την 352 σελίδων έκθεση, στις αρχές του 2014 εκκρεμούσαν 671 καταγγελίες-προσφυγές για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, 253 για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, 215 για τον τομέα των διωκτικών αρχών και της δημόσιας τάξης και 170 για τη δημόσια διοίκηση-Αυτοδιοίκηση και την εργατική δράση, 214 για τις εργασιακές σχέσεις.

http://news247.gr

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ (2) Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ…

Στη πρώτη ανακοίνωσή μας για τις κτηνώδεις σιωνιστικές σφαγές των Παλαιστινίων και των αυτονομιστών της Ουκρανίας,[1] αναφερθήκαμε στο σημερινό ρόλο της «αριστεράς» ― ως βασική αιτία για την αδρανοποίηση των λαϊκών στρωμάτων ― έτσι όπως σκιαγραφείται είτε από τις άθλιες ίσες αποστάσεις των αυτοαποκαλούμενων «κομμουνιστών» της ηγεσίας του ΚΚΕ, είτε από γκρουπούσκουλα υποστυλώματα του ΣΥΡΙΖΑ που παίζουν ξεκάθαρα το ρόλο πέμπτης φάλαγγας.
Οι νέες «δράσεις» και θέσεις όλου αυτού του ψευτο-μαρξίζοντος  χυλού, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την πρώτη μας ανακοίνωση.
Όσον αφορά την «αντισυστημική πρωτοπορία» του ΚΚΕ, συνεχίζει να αποπροσανατολίζει την εκλογική του βάση για την αντίσταση στην ανατολική Ουκρανία με νέες αθλιότητες : «Βασικό μέλημα αυτών των δυνάμεων είναι η προσπάθεια προώθησης των αντιλαϊκών τους σχεδίων για την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, που συνοδεύεται με ένα σύνολο αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης της χώρας. Βεβαίως, ανάλογο «πακέτο μέτρων» θα ίσχυε και στην περίπτωση που η «ζυγαριά» των συμφερόντων της αστικής τάξης της Ουκρανίας «έγερνε» στην απόφαση ενσωμάτωσης της χώρας στην «Τελωνειακή Ένωση» που έχει συγκροτήσει η Ρωσία με τη Λευκορωσία και το Καζαχστάν.»[2]
Έτσι για τον επαναστατικό Περισσό που συνεχίζει ― και θα συνεχίζει… ― να νομιμοποιεί το χουντικό ελληνικό καθεστώς με τη συμμετοχή του στη βουλή, έχει χαράξει στα κιτάπια του ως πολιτική γραμμή τον πολιτικό ― και κατ’ επέκταση κοινωνικό ― ρατσισμό, επενδεδυμένο με τσιτάτα «ταξικής συνειδητοποίησης» «εργατικής κυβέρνησης» και «ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων». Οι εργάτες του Ντονέτσκ και όλοι οι αντιστεκόμενοι στη εισβολή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης στην Ουκρανία αποτελούν ένα είδος «ζυγαριάς» που όπου και να γείρει τα «αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα» είναι δεδομένα… Θεωρούμε ότι όσο δογματικοί και να είναι κάποιοι πολιτικοί χώροι, είναι αδύνατο να τσουβαλιάζονται από «αφέλεια» ο σημερινός αγώνας ενός μεγάλου κομματιού της Ουκρανίας που στρέφεται κατά της ενσωμάτωσής του στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, με τον αγώνα για αυτοδιάθεση και εθνική ανεξαρτησία με σημαντικά στοιχεία και κοινωνικής απελευθέρωσης των αυτονομιστών της Ουκρανίας.   
Οι εκ της εκφυλισμένης «αριστεράς», ρεφορμιστικής εκφάνσεως του μαρξισμού… και δημιουργήματα των αναγκών του συστήματος για την «ενδεδειγμένη αριστερά» (ή αλλιώς «ελεγχόμενη αντιπολίτευση»), οργάνωναν τις δικές τους «διαμαρτυρίες» για τη σφαγή στη Παλαιστίνη παρέα με τους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ που μακελεύουν λαούς στη Συρία και πριν στη Λιβύη. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το ρόλο αυτών των νέων ταγμάτων ασφαλείας της Νέας Διεθνής Τάξης με τα ροζ κοστούμια.
Με μια νέα εμετική παρουσίαση οι καλοβολεμένοι με τις παχυλές τσέπες «αγωνιστές» του Σύριζα στις 31-7-2014, διαδηλώνουν μαζί με τους δολοφόνους του Συριακού λαού, συνεργάτες του σιωναζισμού και των μυστικών υπηρεσιών. Οι πατερούληδες της εκφυλισμένης «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν δράση ―ξανά― ως το αριστερό φερέφωνο των think tanks της Υπερεθνικής και Σιωνιστικής ελίτ για να νομιμοποιήσουν και να προστατέψουν τα «αδέλφια» τους στο δρόμο παρέα με τους «αντικαπιταλιστές» του ΣΕΚ. Ας απολαύσουμε τα έργα τους:
Οι φωτό είναι από ανεξάρτητο ιστότοπο : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/08/blog-post_44.html
Πριν λίγες μέρες (22-07-2014) επίσης ο αρχηγίσκος του νεο-πασοκικού μορφώματος, Αλέξης, αφού φόρεσε την παλαιστινιακή μαντήλα (την προβιά του προβάτου πάνω από την προβιά του λύκου) βγήκε στον δρόμο δήθεν για συμπαράσταση του Παλαιστινιακού λαού χαρακτηρίζoντας την ωμή σφαγή «πόλεμο» (!!!) και δηλώνοντας : «βιώσιμη, δίκαιη και ειρηνική λύση, με τη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967, όπως προβλέπουν και οι αποφάσεις του ΟΗΕ». Οι λόγοι των συναντήσεων Τσίπρα-Πέρες τον Αύγουστο του 2013 δεν περικλείουν πλέον κανένα μυστήριο… Αντίστοιχη φιλοσιωνιστική «γραμμή» περνούν όλα τα παραμάγαζα του ΣΥΡΙΖΑ όπως τα πρότζεκτ του Χατζηστεφάνου[3].Τσίπρα και το κακό συναπάντημα δεν υπάρχουν σύνορα του 1967. Τέτοια αθλιότητα νομιμοποίησης του Σιωνιστικού προτζεκτ από τα «αριστερά» μόνο από την αριστερά του Τσίπρα και του Σόρος μπορεί να γίνει. Γι αυτό έχει αναβαθμιστεί σε «αριστερή» αντιπολίτευση το μόρφωμα του Σόρος και των σιωνιστών.
Φυσικά η συστημική στάση του «αριστερού φερέφωνου» δεν είναι κάτι νέο.  Έχουν συνεπέστατα υποστηρίξει  ΌΛΕΣ τις επεμβάσεις και πραξικοπήματα της Υ/Ε και Σ/Ε σε βάθος χρόνου έως και σήμερα, είναι εκ του …πρηνηδόν πάντα σε άμεση επαφή με τα αφεντικά τους στην Υπερεθνική και Σιωνιστική ελίτ[4] ώστε να διαχέουν μέσα στον λαό από «αριστερή» μεριά τη διαδικασία ενσωμάτωσης των χωρών στη Νέα Διεθνή Τάξη που διαχειρίζεται η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Έτσι δεν είναι τυχαία η συνεπέστατη υποστήριξή τους στην ενσωμάτωση των χωρών που δεν αποτελούν κράτη-παρίες της ΝΔΤ μέσω των ταγματασφαλήτικων ομάδων που δρουν σε αυτά, αλλά δεν είναι τυχαία και η προσήλωσή τους στη τακτική ενσωμάτωσης χωρών στη ΝΔΤ με «ομαλούς» τρόπους όπως στη περίπτωση της Ελλάδας μέσω των υπερεθνικών μηχανισμών της ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ…
Η «ευρωπαϊκή αριστερά» αποδείχτηκε το καταλληλότερο εργαλείο στη μακρόχρονη διαδικασία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές, υποστηρίζοντας το βασικό μηχανισμό εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας αυτόν της ΕΕ αλλά και όπου χρειάστηκε έδωσε και τυπικά την έγκρισή της στην απελευθέρωση των αγορών με την υπογραφή της συνθήκης Μάαστριχτ,[5] τις συνέπειες της οποίας πληρώνει ο λαός τώρα. Η ψεύτη-αντιμνημονιακή στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως το νέο «αριστερό» λάβαρο της ηγετικής κλίκας της Κουμουνδούρου για να αναστυλώσει το διαλυμένο αριστερό προφίλ του νεοταξίτικου αυτού μορφώματος. Όμως ακόμα και η αντιμνημονιακή μπουρδολογία της «αριστεράς του χαβιαριού» έδειξε πόσο «αντιμνημονιακή» είναι και στη περίπτωση της Κύπρου όπου επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε την υπογραφή του μνημονίου από το εξευτελισμένο ΑΚΕΛ, όταν π.χ. μέσω της «Αυγής» στέλεχος της Κουμουνδούρου ανέλαβε να παρουσιάσει τα «θετικά» σημεία της συμφωνίας με τη Τρόικα… καταλήγοντας στην αθλιότητα: «μια κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί και να διασώσει τις μορφές του κοινωνικού κράτους»[6]. Συμπέρασμα  που ακολούθησε τις κωλοτούμπες περί «ακύρωσης των μνημονίων» που ακουγόντουσαν παλιότερα από τα γελοία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν να ανακαλύψουν τα περί «διαπραγμάτευσης» μέσα στην ΕΕ. Τις συνέπειες της «διαπραγμάτευσης» και της προδοτικής στάσης της ηγεσίας της Κουμουνδούρου τις είδαμε να εφαρμόζονται λίγο αργότερα…[7]
Η εν γένει στάση της ψευτο-«αριστεράς» ορίζεται από τις επιταγές της υπερεθνικής και σιωνιστικής ελίτ και αυτές δεν είναι άλλες από την πολιτική και οικονομική ενοποίηση των οικονομικών μπλοκς διεθνώς προς την παγκόσμια διακυβέρνηση που προκύπτει από την ενοποίηση αυτή. Σε αυτά τα πλαίσια χώρες με ήδη κατεστραμμένες τις παραγωγικές τους δομές δε πρόκειται ποτέ να ανακάμψουν αν δεν απεξαρτηθούν από τους μηχανισμούς εξάρτησης της παγκοσμιοποίησης θεμελιώνοντας την οικονομική τους αυτοδυναμία μέσω Μετώπων για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση , η οποία αποτελεί προϋπόθεση πλέον για την επιβίωση του πληθυσμού, την βιωσιμότητα των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων του κάθε λαού, την κοινωνική συνοχή και την συστημική αλλαγή.
Η  πιθανότητα σχηματισμού «αριστερής» κυβέρνησης από τους νέο–Τσολάκογλου υπηρέτες της Νέας Διεθνής Τάξης, θα σημαίνει για τον ελληνικό λαό το οριστικό ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, μεγαλύτερη ανεργία, ιδιωτικοποίηση της υγείας και παιδείας, προτεκταριοποίηση της χώρας, όλα αυτά με ψευτο-αριστερό μανδύα, αφού από τη μια τα στελέχη των πεμπτοφαλαγγιτών του ΣΥΡΙΖΑ θα προστατεύουν τα συμφέροντα της Υ/Ε με το να συνεχίζει η χώρα να εξαρτάται από την ΕΕ, ενώ από την άλλη θα συνεχίζουν να «διαμαρτύρονται» για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης εξάρτησης ως γνήσιοι απατεώνες.

ΜΕΚΕΑ : www.mekea.gr  • mekea@mekea.org
ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΚΕΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : www.periektikidimokratia.org  •  peridimok@gmail.com
ΠΟΡΤΑΛ ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ : http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ....