Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ANTΙΔΡΑΣΗ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡOΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ

 

Στο googlegroup του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς ο Παναγιώτης Πάντος ανέβασε τις αναρτήσεις της ΠΛΑΤΕΙΑΣ περί ΓΠΣ (ευχαριστούμε Παναγιώτη, εμείς αν και έχουμε πρόσβαση στο group δεν θα τα ανεβάζαμε ποτέ μόνοι μας).

Και αντέδρασε ο Συμεών!


Να τι έγραψε (κόπυ πάστε) χωρίς διορθώσεις ούτε στα "λάθη" πληκτρολόγησης)



Το τι ανοητολογία έχει γραφεί σχετικά με την αναθεώρηση του ΓΠΣ θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί όποιος παρακολουθήσει την διαβουλευση.Εχει βεβαίως προηγηθεί η ημερίδα της τεχνικής υπηρεσίας πρό μηνός όπου παρουσιάστηκαν οι βασικές αλλαγές.Σε αυτές περιλαμβανονται:

1. η κατάργηση της ελευθερας Πεντέλης που διχοτομούσε το Χαλάνδρι.Αποδίδονται στους ιδιοκτήτες 27 στρέμματα πρός πολεοδόμηση και η πόλη κερδίζει περιπου 3 στρεμματα ελευθερων χώρων.Αποτρεπεται οριστικά ο κίνδυνος διχοτόμησης και δημιουργίας καταστάσεων τύπου Παραδείσου μέσα στο Χαλάνδρι.

2.Διαφυλάσεται ο χαρακτήρας της Ριζαρείου και του Χατζηκώνστα ώς χώρων εκπαίδευσης η πρώτη και εκπαίδευσης και πρόνοιας το δεύτερο.Αφαιρείται η πρόβλεψη για συντελεστή δόμησης,δεν υπάρχει οικοδομικη γραμμή και η δόμηση περιορίζεται αυστηρά εντός του περιγράμματος των υφιστάμενων κτιρίων.Διασφαλίζεται έτσι ο χαρακτήρας της περιοχής από οποιαδήποτε μελλοντική απειλή οικοδόμησης.

3.Περιορίζονται σημαντικά τα οικοδομικά τετράγωνα με γενική κατοικία σε όλη την πόλη.Περιορίζεται το πολεοδομικό κέντρο που στο προηγούμενο σχεδιο έφθανε μέχρι την κηφισίας.

Η αντίδραση του ακατανόμαστου ήρθε από το φατσομπούκι μια και δεν θέλει - λέει - να κάνει το group του Συλλόγου Ρεματιάς αρένα αντιπαράθεσης:


Βεβαίως και θα ενημερωθούν όσοι συμμετέχουν στην διαβούλευση - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ - Σουλτάνε!!!
 

ΓΠΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΦΤΑΣΕ .... ΣΤΗΝ ΗΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ!


Κουράσης αρχικά και Συμεών σήμερα παραδίνουν το Χαλάνδρι στην μετατροπή του σε Κυψέλη.

Μέχρι σήμερα αναφερθήκαμε στα πιο ΕΜΦΑΝΗ θέματα της πρότασης αναθεώρησης του ΓΠΣ Κουράση με τις μικρές αλλαγές Συμέων, που δεν την ήθελε (ΠΡΙΝ) αλλά την αποδέχτηκε και τη νομιμοποιεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ τώρα που έγινε ΣOΥΛΤΑΝΟΣ.

Τώρα θα δούμε στο πιο ΥΠΟΥΛΟ χτύπημα που έχει ετοιμαστεί για το Χαλάνδρι σε στοές, πίσω από κλειστές πόρτες (που λέει και ο δικαιόρος) και που ΤΟ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΟΛΟΙ είτε από γνώση και συνενοχή, είτα από άγνοια. 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΟΙ - Κουράσης, Λαδόπουλος, Ανδρεόπουλος, Παττακός στο προηγούμενο ΔΣ - εκτός από Λαϊκή Συσπείρωση, Αντίσταση (τότε) και τον Βασίλη Σταύρου.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΩΡΑ, οπότε ....

Μιλάμε για την αλλαγή που προβλέπεται στην πολεοδομική οργάνωση, με τις αλλαγές των πολεοδομικών ενοτήτων.

Στο ισχύον ΓΠΣ το Χαλάνδρι είναι χωρισμένο σε 17 πολεοδομικές ενότητες:

Στην πρόταση αυτές γίνονται 6.

Ο λόγος;;
ΜΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3!

Το ΑΝΩ ΝΕΟ - ως περιοχή αποκλειστικά αμιγούς κατοικίας ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ και γίνεται ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με το "ΚΕΝΤΡΟ"!
Το ίδιο και η μισή ΤΟΥΦΑ!!!!

Το γεγονός ότι το ΚΕΝΤΡΟ της πόλης φτάνει στην Τυμφρηστού και ΑΝΩ ΝΕΟ και ΤΟΥΦΑ θα έχουν την ίδια ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ με το "ιστορικό κέντρο" νομίζω ότι είναι φανερό τι υποκρύπτει και πού θα οδηγήσει!
Η ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ακόμα και στις γειτονιές: Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ!

Ενδιαφέρον - συμβολικό και ιστορικό - έχει ότι "καταργείται"  ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ, ως τοπωνύμιο - ιστορική αναφορά.
Καμία αναφορά στην πόλη όπως την συνδιαμορφώνουν Κουράσης και Συμεών δεν θα θυμίζει τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.
 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ψιλό γαζί οι "πονηροί" με "συμμετοχικές διαδικασίες".
"Μας ρωτάνε" σου λέει .... 

Η κατάργηση του "Συνοικισμού" και η ενσωμάτωσή του στη νέα Π.Ε. "Σωρρός (????) - Πολύδροσο", είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ για την πόλη και θα προτείνουμε να επανεξεταστεί έστω και απλά ως ΟΝΟΜΑΣΙΑ.
(Άκου Σωρρός ..... Κάτι παίζεται και εδώ, δεν είναι τυχαία αυτή η έμπνευση να γίνουμε ... ΜΑΡΟΥΣΙ).
 
Στην προτεινόμενη πολεοδομική οργάνωση ενδιαφέροντα και άξια συζήτησης και προβληματισμού  ακόμα είναι τα εξής:
Καταργείται ως Π.Ε. η Αγία Βαρβάρα και η Μαρμαριώτισσα/ Πατούσα που ενοποιούνται στο Κάτω Χαλάνδρι (σωστά η Μαρμαριώτισσα, λάθος κατά την γνώμη μας η Αγία Βαρβάρα ενώ  το Πεύκο Πολίτη αλλάζει όνομα (μπας και ξεχαστεί το τι έχει τραβήξει) καιονομάζεται "ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ" .

Αν είναι δυνατόν, εμείς θα εκφράσουμε αντίρρηση να χαρατκτηριστεί ολόκληρη η περιοχή ως "Νομισματοκοπείο" ... .

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΠΕ

4.3.4. Πολεοδοµική Οργάνωση (συνοικίες - πολεοδοµικές ενότητες, κέντρα) 

Οι Νέες Πολεοδοµικές Ενότητες ( Ν.Π.Ε.) καθορίστηκαν µ ε τα κριτήρια της συνθετικής αξιολόγησης των στοιχείων και τα κριτήρια του Ν.2508/1997 που αφορούν κυρίως την «καλύτερη δυνατή οργάνωση των περιοχών κατοικίας και πρόβλεψη των απαραίτητων εξυπηρετήσεων των κατοίκων». 
Οι νέες Π.Ε περιγράφονται ως εξής:
ΠΕ 1–Κάτω Χαλάνδρι: Περιβάλλεται από τις οδούς Λ. Κηφισίας, Παπανικολή, Αριστοτέλους / Ζωοδόχου Πηγής, Λ. Μεσογείων (ΠΕ 1, 2, 3, 4, 5 ΓΠΣ ‘93)
ΠΕ 2 – Νοµισµατοκοπείο: Περιβάλλεται από τις οδούς Λ. Μεσογείων, Ζωοδόχου Πηγής, Αριστοτέλους, Παπανικολή, Αγίας Παρασκευής, Γαρυττού (ΠΕ 10 ΓΠΣ ‘93)
ΠΕ 3 – Κέντρο: Νότιο όριο εκτός σχεδίου Ρεµατιάς, Σολωµού, Παλαιολόγου, Τυµφρηστού, Ήβης, Λ. Πεντέλης, προέκταση Θησέως (ΠΕ 6, 9 ΓΠΣ‘93)
ΠΕ 4 – Σωρός – Πολύδροσο: Βόρειο όριο εκτός σχεδίου Ρεµατιάς, Σολωµού, Παλαιολόγου, Λ. Κηφισίας, βορειοανατολικό όριο ∆ήµου (ΠΕ 7, 8 ΓΠΣ ‘93)
ΠΕ 5 – Τούφα – Μεταµόρφωση: ∆. Πλακεντίας, Τυµφρηστού, Ήβης, Λ. Πεντέλης, προέκταση Θησέως, νότιο όριο εκτός σχεδίου Ρεµατιάς, βόρειο όριο ∆ήµου, Γαρυττού, Αγίας Παρασκευής (ΠΕ 12, 13, 14 ΓΠΣ ‘93)
ΠΕ 6 – Πάτηµα: Σταυρού – Ελευσίνας (Αττική Οδός), όρια ∆ήµου – Πάτηµα (ΠΕ 15, 16, 17 ΓΠΣ‘93)

Σε ότι αφορά τα Πολεοδοµικά Κέντρα επιπέδου πόλης και τα τοπικά κέντρα ανά Π.Ε. και λαµβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις του ΡΣΑ, αλλά και τις τάσεις ανάπτυξης του τριτογενή τοµέα στο πολεοδοµικό συγκρότηµα του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, αυτά προσδιορίζονται ως εξής:
4.3.5. Κέντρα επιπέδου πόλης µε µητροπολιτικές, υπερτοπικές και τοπικές λειτουργίες επιπέδου πόλης Χαρακτηρίζονται τρεις περιοχές συγκέντρωσης υπερτοπικών λειτουργιών: 
• Το παραδοσιακό υπερτοπικό κέντρο Χαλανδρίου, µε εκτατικό χαρακτήρα και µ ε προεκτάσεις στις περιοχές κατοικίας και κυρίως στους κάθετους άξονες Εθνικής Αντιστάσεως – Πεντέλης και Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής. Το Χαλάνδρι έχει χαρακτηριστεί ως ∆ηµοτικό κέντρο υπερτοπικής σηµασίας από το ΡΣΑ.
•  Η περιοχή της λεωφόρου Κηφισίας, µε λειτουργίες κυρίως µητροπολιτικές, η οποία αναπτύσσεται σε συνέχεια µέχρι και το νέο δευτερεύον κέντρο χωροταξικής υποενότητας Λεκανοπεδίου στο Μαρούσι. Το «κέντρο» της Λ. Κηφισίας χαρακτηρίζεται από λειτουργίες επιχειρήσεων, εµπορίου (εκθέσεις), δηµόσιων οργανισµών, υγείας, αθλητισµού, υπερτοπικού και µητροπολιτικού χαρακτήρα.
• Η περιοχή της λεωφόρου Μεσογείων, µε λειτουργίες µητροπολιτικές και υπερτοπικές. Το γραµµικό κέντρο της Λεωφόρου Μεσογείων σχετίζεται, συνεχιζόµενο στη Λ. Μαραθώνος, µε την αναπτυσσόµενη περιοχή Γέρακα-Παλλήνης, που έχει διαφορετική σύνθεση και κλίµακα λειτουργιών. Χαρακτηρίζεται από ένα γραµµικό «κέντρο»
ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟ∆ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ∆ΙΟΥ ∆. ΧΑΛΑΝ∆ΡΙΟΥ  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
PLAS Α.Ε. – Αικ. Γεωργούλα – ∆. Ντοκόπουλος – Ε. ∆ρακοπούλου                                                                    37
(Μεσογείων) µε µητροπολιτικές και υπερτοπικές λειτουργίες. Το «κέντρο πόλης» σήµερα αναπτύσσεται εκατέρωθεν της Μεσογείων και περιλαµβάνει σε ανάµειξη τοπικέςυπερτοπικές, αλλά και µητροπολιτικές λειτουργίες. Οι προοπτικές λειτουργικής αναβάθµισης του γραµµικού κέντρου της Μεσογείων σχετίζονται µε τη µείωση του φόρτου κυκλοφορίας που προκύπτει από την ολοκλήρωση του συστήµατος ΜΜΜ και λειτουργιών µετεπιβίβασης στην περιοχή, σε συνδυασµό µε τη λειτουργία της γραµµής 3 του µετρό (Σταθµοί Νοµισµατοκοπείου, Χαλανδρίου, ∆ουκ. Πλακεντίας).

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ!

Rembrandt - Smart phones 0 - 1


Μια φωτογραφία που έγινε viral, ενδεικτική της εποχής μας.

Βαριεστημένοι μαθητές μπροστά από το πιο φημισμένο - και μεγαλύτερο σε μέγεθος - αριστούργημα του Ρέμπραντ "Νυχτερινή Περίπολος" στο Rijkmyseum του Άμστερνταμ ασχολούνται ..... ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ.

Η φωτό "γυρίζει" στον ιστό υποτιτλισμένη ως "metaphor for our age"

Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ και είναι πραγματικά στενάχωρη.

Ο Γ.Γ, διάλεξε τον τίτλο "ΡΕΜΠΡΑΝΤ - SMARTPHONES 0 - 1 με το σχόλιο:


Στις κρίσιμες ηλικίες 12 έως 18.


Οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε.
Γ.Γ.

Τον διαλέξαμε ελπίζοντας και εμείς ..... στην ισοφάριση του πολιτισμού.

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! Σε ένα μέλλον που μάλλον εμείς δεν θα ζήσουμε.

ΠΗΓΗ: http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/12103150/Rembrandt-The-Night-Watch-The-real-story-behind-the-kids-on-phones-photo.html

ΓΠΣ: ΡΙΖΡΕΙΟΣ - ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ: ΠΑΠΑ....τζήδες!

Ο ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ (ΤΟΥ):

" Καλούμε τη διοίκηση να αναθεωρήσει αυτή τη στάση της και τους κατοίκους της πόλης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη"


Πάμε στα ανατολικά της πόλης.

Στο βιλαέτι της Προέδρου του Προέδρου, κατά πώς τα 'χουν μοιράσει αναμετάξυ τους -- Συνοικισμό και Πολύδροσο, στο μέτωπο της πόλης μας με την Κηφισίας.

Εκεί που μας φέρνουν καινούργιους κάδους για να τους αλλάξουμε με τα πεύκα της Ριζαρείου και την μετατροπή της γειτονιάς σε Αμπελόκηπους.

Εδώ έχουμε λοιπόν ΡΙΖΑΡΕΙΟ και ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ

Και κτήμα Ζερβού (δεν υπάρχει γι' αυτό πρόβλεψη στο ΓΠΣ, απλώς το αναφέρουμε).

Η Ριζάρειος και το Χατζηκώνστα στο ισχύον ΓΠΣ έχουν πράσινη γραμμή στα κτίρια όπως θα διαβάσεις στην ΣΜΠΕ.

Τι σημαίνει αυτό;

Μα ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τα ήδη κτισμένα κτίρια. Όλος ο υπόλοιπος χώρος με το ισχύον ΓΠΣ είναι ΠΡΑΣΙΝΟ, όπως βλέπεις στην φωτογραφία.

Η πρόταση ΓΠΣ που φέρνει ο Γερολυμάτος έχει ακριβώς την ίδια πρόβλεψη που είχε η μελέτη επί Κουράση.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΕΞΗ 

Δεν έχουν προσθέσει ούτε ένα "πρωτηφορά", ούτε ένα "αριστερά" δηλαδή. ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ!

Για τις προβλέψεις της πρότασης αναθεώρησης που εισηγείται ο Συμεών και ο Γερολυμάτος αντί να σχολιάσουμε εμείς θα διαβάσεις τι σου έλεγε ο ίδιος ο Συμεών προεκλογικά, αφού διαβάσεις πρώτα πώς -  η καθόλου δημιουργική και καθόλου επιτηδευμένη - ασάφεια στην υπό έγκριση μελέτη ΚΑΤΑΡΓΕΙ τις ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ πράσινες γραμμές στην Ριζάρειο και το Χατζηκώνστα καταργώντας στερώντας την πόλη και το ισοζύγιο πρασίνου της χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου.

ΟΥΟΥΟΥΟΥ! ΠΑΠΑτζήδες ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!


 Τι λέει η ΣΜΠΕ του ΓΠΣ;;;

Παρέµβαση στην περιοχή της Ριζαρείου Σχολής 

Συνοπτικό Ιστορικό 

Ο χώρος της Ριζαρείου Σχολής βρίσκεται στο ΟΤ 804, το δε ισχύον ρυµοτοµικό σχέδιο τον περιγράφει µε πράσινο περίγραµµα παραπέµποντας σε ειδική χρήση κοινωφελούς χαρακτήρα. Περιλαµβάνει συγκρότηµα κτιρίων σχετικά µικρής κάλυψης. 
Το µεγαλύτερο τµήµα του χώρου καλύπτεται από  πυκνή και υψηλή βλάστηση παλαιών πεύκων αφήνοντας δύο κενά µεταξύ των κτιρίων και ενός αδιαµόρφωτου χώρου µεγέθους γηπέδου.  

∆εν έχει αποσαφηνιστεί το σηµερινό θεσµικό καθεστώς, δηλαδή, αν ισχύουν οι όροι της περιοχής ή άλλοι ειδικοί όροι µε τους οποίους πραγµατοποιήθηκε η ανέγερση του συγκροτήµατος. 

Το γεγονός ότι ο χώρος περιλαµβάνει σηµαντική έκταση υψηλού πρασίνου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην πραγµατοποίηση εντατικών χρήσεων και εγκαταστάσεων που απαιτεί ιδιαίτερο σχεδιασµό.  
Η αντιµετώπιση του θέµατος από το ΓΠΣ 
Στο Ο.Τ. 804 προτείνεται απο το ΓΠΣ η χρήση «εκπαίδευση». 

Παρέµβαση στην περιοχή του Ιδρύµατος Χατζηκώνστα 


Συνοπτικό Ιστορικό 

Ο χώρος του κοινωφελούς ιδρύµατος Χατζηκώνστα (ΟΤ400α) βρίσκεται στον κόµβο Κηφισίας – Οδού Ριζαρείου και περιβάλλεται από τις οδούς Ριζαρείου, Κόµβου Κηφισίας και Παντανάσσης. 

Στο χώρο έχει εγκατασταθεί το κτιριακό συγκρότηµα του Ορφανοτροφείου σύµφωνα µε το σχετικό κληροδότηµα του Ηπειρώτη ευεργέτη Χατζηκώνστα. 
 Σήµερα ο χώρος στεγάζει επίσης το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου 

Το αρχικό οικόπεδο περιλάµβανε µια ευρύτερη περιοχή προς τα ανατολικά µέχρι το χώρο της Ριζαρείου (ΦΕΚ 118/55 – Μαρούσι, Άγ. Ιωάννης). 

Με µετέπειτα ρυθµίσεις διαµορφώνεται η ρυµοτοµική γραµµή Παντανάσσης και φαίνεται ότι µεταβιβάστηκαν οι χώροι των σηµερινών ΟΤ  800, 398α, 398β, 798, 799, καθώς και ο χώρος του κόµβου Κηφισίας - Ριζαρείου (ΦΕΚ 529/81). Στις διαθέσιµες διαδοχικές ρυθµίσεις από το 1955 µέχρι το 1988 το οικόπεδο φαίνεται να περιβάλλεται από πράσινη γραµµή υπό την έννοια του κοινωφελούς χώρου.  ∆εν έχει αποσαφηνιστεί και στην περίπτωση αυτή το θεσµικό καθεστώς του χώρου, δηλαδή αν ισχύουν οι όροι δόµησης της περιοχής ή άλλοι ειδικοί όροι.  

Η αντιµετώπιση του θέµατος από το ΓΠΣ 

Η περίπτωση προσοµοιάζει µε το θέµα του χώρου της Ριζαρείου Σχολής. Η χρήση που προτείνει το ΓΠΣ είναι «εκπαίδευση και πρόνοια».. Η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώνεται και από την ύπαρξη του επίσηµου κτιρίου της ΕΟΑ αλλά και από τη γενικότερη αντιµετώπιση της περιοχής και της οδού Ριζαρείου, που υιοθετεί το ΓΠΣ.  Απαιτείται και εδώ σε βάθος µελέτη του θέµατος, ώστε να βρεθεί λύση που θα επιτρέπει δραστηριότητα στο πλαίσιο των προβλέψεων του συγκεκριµένου κληροδοτήµατος, αλλά και τις συµβατότητας µε τις αρχές, τους στόχους και το σχεδιασµό των περιοχών της συγκεκριµένης ΠΕ του ΓΠΣ. Η χρήση που προτείνεται για την περιοχή είναι η εκπαίδευση και η πρόνοια.  

ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ Ο ΣΥΜΕΩΝ ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ - ακόμα - ΔΗΜΑΡΧΟΣ είχε πει σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ σε ερώτηση ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ  (κάντε κλικ εδώ να το ακούσετε):

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Αλλάζει το ισχύον καθεστώς στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα. Τι ακριβώς συμβαίνει, αφού μεταβάλλεται, όπως φαίνεται, τελείως ο χαρακτήρας της περιοχής;

ΡΟΥΣΣΟΣ: Η διοίκηση του δήμου (του Κουράση εννοεί) έφερε προς αναθεώρηση το γενικό πολεοδομικό. Είναι μια συζήτηση που εξελίσσεται σχεδόν 10 χρόνια από το 2005. Επέλεξε παρότι βρίσκεται στις τελευταίες μέρες της ως διοίκηση να προκαθορίσει τη μορφή της πόλης για τα επόμενα 15 χρόνια. Μία από τις προβλέψεις είναι η αλλαγή του πολεοδομικού καθεστώτος στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα, 67 στρέμματα και 28 στρέμματα αντίστοιχα, στα οποία δίνεται η δυνατότητα δόμησης με συντελεστή 0,4, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι επιτρέπεται να χτιστούν πάνω από 38.000 τ.μ. σε αυτές τις δύο περιοχές.

Να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Golden Hall που έχει παραχωρηθεί με τις γνωστές διαδικασίες στον κο Λάτση και είναι ευνόητο να αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στον εμπορικό κόσμο της πόλης γιατί κοντά στα μεγάλα πολυκαταστήματα που ήδη υπάρχουν, δίνεται η δυνατότητα να προστεθούν και νέα.

Καλούμε τη διοίκηση να αναθεωρήσει αυτή τη στάση της και τους κατοίκους της πόλης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη. Εμείς ως καινούργια διοίκηση δεν πρόκειται να συναινέσουμε, αντιθέτως, θα καταργήσουμε μια τέτοια επιλογή. 


 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αυτά  λοιπόν τα οποία εισηγείται σήμερα ο ίδιος ο Συμεών και είναι έτοιμοι να τα ψηφίσουν στο ΔΣ οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ο Συμεών έχει καλέσει τον λαό να τα αποτρέψει!!!

Τι να σχολιάσουμε για τους ΠΑΠΑτζήδες;;;;

 Όταν λέμε ότι σε μετράνε για μπαμπουίνο ιθαγενή βάζουν τον δικαιόρο να μας κάνει αγωγή!

Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε - νομίζω - τίποτα περισσότερο.

Εσύ χρειάζεται να αποδείξεις ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥIΝΟΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΟΥ!
 

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!!!!

ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΧΙ!!!!

ΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ!

ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑτζες! 

Άστε τις ΠΑΠΑτζες για τους ΠΑΠΑτζήδες!

ΤΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΙΑΝΟΥΑΤΙΟΣ 2017

 

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ