Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στελέχη του Δήμου σε νυχτομάγαζο των πεζοδρόμων
Κλείνουμε  σήμερα την παρουσίαση των θέσεών μας στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Παρασκευής και τα δημοτικά τέλη.

Του συμβουλίου στο οποίο κάποιοι αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος γιατί ... δεν είδαν ένα mail που τους είχε στείλει η δικηγόρος του δήμου (θα είχε πάει στα spam? Ποιος ξέρει ....)

Μιλάμε για επικίνδυνο έλλειμμα σοβαρότητας κρυμμένο πίσω από τον βερμπαλισμό και την σοβαροφάνεια.

Και που για όσους παρευρεθήκαμε σε αυτό, εχθές η Λούλα Καρατζά στην Οικονομική Επιτροπή είπε ότι "μαζεύτηκαν όλα τα πουλητάρια" (θα επανέλθουμε σε αυτό ΛΟΥΛΑ!)

Εμείς είμαστε Η ΜΟΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που πήγαμε στο δημοτικό συμβούλιο για να καταθέσουμε επίσημα ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ, ούτε η ΛΑΕ.

ΝΑΙ! Εμείς δεν μπορούμε να αποκρύψουμε από τον δημότη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα αποτελέσματα της διοίκησης Ρούσσου σε σύγκριση με αυτά της προηγούμενης ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ για τον δήμο περιόδου Κουράση - Βάσιου, της περιόδου που μόνο από τα  ανταλλακτικά αυτοκινήτων πλήρωνε ο πολίτης  πέντε φορές περισσότερο από όσο τώρα, για να εξισώνουμε τα ΑΝΙΣΑ γιατί αυτό βολεύει εκλογικά ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ και το ετερόκλητο μέτωπο στο οποίο ποντάρουν την πολιτική τους επιβίωση.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σταματήσουμε να λέμε ότι ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ η διοίκηση Ρούσσου, όπως θέλουν να εμφανίζουν τα παπαγαλάκια της ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.

Αυτό με την στείρα ισοπέδωση και εξίσωση των ανόμοιων το  κάνουν οι άλλοι.
Ακόμα και ο ίδιος ο Συμεών, που συνεχίζει να αποσιωπά, να υποτιμά, να περνάει στο ντούκου ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ για τους υπευθύνους των ίδιων τα στοιχείων που εκείνος παρουσιάζει.

Για να διατηρεί μια ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ υποκριτική ισορροπία με τον εκπρόσωπό του στον ΣΒΑΠ πρώην δήμαρχο Γ. Κουράση, που φιλοδοξεί να ..... ξανασώσει το Χαλάνδρι βασισμένος στην φθορά που δημιουργεί στον Συμεών η υπόλοιπη αντιπολίτευση.

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ΑΦΩΝΗ και αδυνατεί να καταθέσει έστω και μία πρόταση.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.

Όπως στα τέλη καθαριότητας έτσι και στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων αρνηθήκαμε θετική ψήφο στην διοίκηση του δήμου.

Ο λόγος ήταν ότι η πρόταση της διοίκησης του δήμου εμπεριείχε μαι πρόταση - καρναβάλι.
Μια πρόταση ΝΤΡΟΠΗ για την ισονομία και την ισοπολιτεία, την δικαιοσύνη και την ίδια αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων στην πόλη.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ;

Πρότειναν έκπτωση 30% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου ΜΟΝΟ για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των πεζοδρόμων, αν αυτά ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΎΝ με τις προβλέψεις της ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ που - ακόμα - δεν ΥΠΑΡΧΕΙ. 

Η σύλληψη εμπεριέχει τον παραλογισμό ότι ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ των πεζοδρόμων προβλέπεται ΚΙΝΗΤΡΟ για να είναι ΝΟΜΙΜΑ.

Ενώ για όλα τα άλλα μαγαζιά της πόλης - εκτός πεζοδρόμων - η νομιμότητα είναι αυτονόητη υποχρέωση, όπως για όλους τους πολίτες, χωρίς δώρο.

Η πρόταση είναι ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ της διοίκησης στα μαγαζιά των πεζοδρόμων με τα οποία η διοίκηση Ρούσσου πάντα είχε και διατηρεί ειδικές σχέσεις.

Δεν υπερψηφίσαμε αυτή την πρόταση.

Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ αντιπρότεινε ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ (περίπου 5%) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ώστε να ελαφρύνει ο δήμος τις επιχειρήσεις -  που όλοι βλέπουμε ότι κλείνουν η μία μετά την άλλη στην πόλη, ενώ για τα κίνητρα συμμόρφωσης με τον κανονισμό των πεζοδρόμων είπε ότι αυτά πρέπει να συζητηθούν ΜΕΤΑ την έγκριση του κανονισμού, που δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν τον Μάιο του 2019.

Με καθαρές θέσεις, προτάσεις ορθολογισμού και προοπτικής, διάθεση συναίνεσης αλλά και οριοθετημένες κόκκινες γραμμές,  ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ και αφήνουμε πίσω όσους θέλουν ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Α.Ν.

Τιτλοποίηση των κοιτασμάτων της ελλαδικής ΑΟΖ.

Στις 14/1/2012, στην παλαιά Βουλή, είχα την τιμή και την χαρά να παρουσιάσω την εργασία μου «Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγεννηθεί με τις δικές της δυνάμεις».

Η πολιτική και οικονομική αυτή πρόταση, απετέλεσε την πρώτη ολοκληρωμένη απάντηση στην επίθεση υπαγωγής της χώρας μας στην μνημονιακή Κατοχή των τοκογλύφων δανειστών, που διακονούσαν διακαώς οι ΓΑΠ-Ε. Βενιζέλος, Λ. Παπαδήμος και ο συρφετός των ΜΜΕ. Ήταν μια πρόταση που απεδείκνυε στοιχειοθετημένα πως η δανειακή και μνημονιακή υποταγή της πατρίδας μας δεν ήταν μονόδρομος, αντιθέτως πως υπήρχε η δυνατότητα η Ελλάδα όχι μόνο να ανταπεξέλθει στις όποιες δανειακές υποχρεώσεις της αλλά και να ανασυγκροτηθεί οικονομικά με όλες τις ελπιδοφόρες συνέπειες εξ αυτής της ανασυγκρότησής της.

Ακρογωνιαίος λίθος στην πρότασής μου ήταν η τιτλοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελλαδικής ΑΟΖ, δηλαδή η προείσπραξη από επενδυτές ποσοστού της προσδοκώμενης αξίας της παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η προείσπραξη αυτή επέτρεπε την ικανοποίηση όλων των τρεχουσών αναγκών και υποχρεώσεων της ελλαδικής οικονομίας, εγκαθιστούσε ισχυρή γεωπολιτική διαπραγματευτική αξία της Ελλάδας και στερέωνε την εθνική δευτερογενή και τριτογενή οικονομία, με πάμπολλες επιπλέον ευεργετικές επιπτώσεις και για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Βαλκανικής. Την επισήμανση της γενικής σπουδαιότητας της ΑΟΖ για την Ελλάδα, ως «ιεραπόστολός» της είχε καταδείξει τότε ο σπουδαίος Έλληνας, Νίκος Λυγερός.

Η τιτλοποίηση αυτή ήταν μέρος δέσμης τεσσάρων πολιτικοοικονομικών μέτρων, με την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων σε συμφωνία για την καταβολή τους σε 40 ετήσιες άτοκες δόσεις (οπότε ευχερώς μπορούσε να καταβάλει η Γερμανία με τότε ΑΕΠ 2,3 τρις ευρώ), την μίσθωση σε φίλιες τρίτες στρατιωτικές δυνάμεις (Ρωσία, Ισραήλ) υποδομών της ελλαδικής επικράτειας (λιμάνια, πεδία στρατιωτικών ασκήσεων), την αξιοποίηση του αποθέματος ηλιακής ενέργειας της χώρας μας (το οποίο ο Σόϊμπλε είχε τότε αποτιμήσει σε 20 δις ευρώ).

Η ολική πρόταση πως «Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγεννηθεί με τις δικές της δυνάμεις» έδωσε την συνοχή πολιτικών επιχειρημάτων στην αυθόρμητη μαζική παλλαϊκή αντίδραση και φυσικά καταπολεμήθηκε από τα μνημονιακά τσιράκια, απροκάλυπτα ή συγκεκαλυμμένα. Δυστυχώς, οι πολιτικοί και οργανωτικοί συσχετισμοί, κυρίως νομίζω η πολιτική ανωριμότητα του λαϊκού κινήματος που είχε εύλογα αιφνιδιαστεί από την σφοδρότητα της επίθεσης που υποκίνησε ο ΓΑΠ, δεν επέτρεψαν έως σήμερα την συγκροτημένη διεκδίκηση ανασύνταξης της πατρίδας μας. Το κίνημα των «αγανακτισμένων» του 2011 εκτονώθηκε στους ΑΝΕΛΛ και στην Χ.Α., το δημοψήφισμα του ΟΧΙ της 5/7/2015 προδόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛΛ.

Μοναδικός πολιτικός θεσμικός παράγων που σήμερα εξακολουθεί να υποστηρίζει της «τιτλοποίηση των ενεργειακών ελλαδικών κοιτασμάτων» είναι ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που στην τότε παρουσίασή μου στις 14/1/2015 την είχε αμέσως κατανοήσει και θερμά εκθειάσει.

Αν λοιπόν από τις δύο παλλαϊκές εξεγέρσεις, του 2011 και του 2015, η κατάληξη ήταν το ξεπούλημα και η προδοσία. Εφόσον σήμερα πιά είναι ευρυτάτης αποδοχής η τεράστια αξία των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελλαδικής ΑΟΖ και οι οικονομικές δυνατότητες και οι γεωπολιτικές δυναμικές που εμπεριέχει. Αφού αποτελεί κοινή συνείδηση η ολέθρια αποτυχία και το καταστροφικό αδιέξοδο των τριών μνημονίων, η απόρριψη του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Και ενώ κλιμακώνονται αδυσώπητες οι επιθετικές παντοειδείς προκλήσεις κατά του ελληνισμού πανταχόθεν.

Τα ιστορικής μαζικότητας συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας που ανέδειξαν τον πατριωτισμό ως την συνεκτική ουσία της κοινωνίας μας αποτελούν την συγκεκριμένη βάση αναφοράς ώστε και με εμπεριστατωμένο προγραμματικό λόγο και με οργανωμένη συσπείρωση, να υπάρξει αποτελεσματική νικηφόρα πολιτική παρέμβαση στα πεδία την εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Νίκος Καραβαζάκης
ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Γκαλερί Χρυσόθεμις : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΗ Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κυριακίδη
Διάρκεια έως Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018


Ο Γιάννης Κυριακίδης εκθέτει έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων με ένα –σχεδόν- «χαρακτικό» τρόπο καθώς η χαρακτική του φύση δεν τον εγκαταλείπει ποτέ. Σε όλη του την εικαστική διαδρομή υπηρετεί την τέχνη του με πλήρη αφοσίωση . Στην έκθεσή του αυτή παρουσιάζει ανθρώπινες ιστορίες. Ζωγραφίζει ανθρώπους με τα όνειρά τους, τους εφιάλτες τους, τους έρωτές τους, τα ταξίδια τους και δημιουργεί με τρόπο ιδιαίτερο το δικό του σύμπαν.

Bιογραφικό: Γεννήθηκε στην Κάσπη Γεωργίας. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Πολυγραφικό Ινστιτούτο του Lvov της Ουκρανίας με δάσκαλο τον B.Οβτσίνικωφ. Δούλεψε πάνω από 20 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κεντρικού Εκδοτικού Οίκου του Ουζμπεκιστάν. Εκεί εκπόνησε προοδευτικά συστήματα και μεθόδους ενώ είχε και την επιμέλεια εικονογράφησης βιβλίων και καλλιτεχνικών εκδόσεων με χαρακτικά. Η θεματογραφία του αντλείται κυρίως από το χώρο της παγκόσμιας ποίησης και μυθολογίας.

Τιμήθηκε με μετάλλια στην πρώην ΕΣΣΔ, τις ΗΠΑ, την Τσεχοσλοβακία, τη Νορβηγία. Ασχολήθηκε επίσης με σκηνικά θεάτρου καθώς και με εκθεσιακές αφίσες. Βιβλία με χαρακτικά του εκδόθηκαν στην Ουγγαρία, Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Ουζμπεκιστάν, Ινδία Ρωσία, Ιαπωνία.

Το 1988 ήταν υποψήφιο μέλος της Ακαδημίας καλλιτεχνών της πρώην ΕΣΣΔ. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος).

Πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστών για άτομα τρίτης ηλικίαςΓια πρώτη φορά πραγματοποιείται στο Δήμο Βριλησσίων Πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης και διαχείρισης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για άτομα τρίτης ηλικίας, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εθελοντισμού, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το ‘’ Όλοι Μαζί μπορούμε’’ και το CSI Institute.

Η διάρκεια του κύκλου του κάθε σεμιναρίου είναι μηνιαία. Το κάθε μάθημα διαρκεί δύο ώρες και πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα στην αίθουσα πληροφορικής του 2ου Λυκείου Βριλησσίων (Ταϋγέτου και Δίρφυς).

Πληροφορίες- συμμετοχές στο Γραφείο της Αντιδημαρχίας Παιδείας τηλ. 213-2050501 & 563 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).