Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΠΕΣΕΚ: Τετάρτη, 25 Απριλίου, όλοι στους δρόμους


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
Αθήνα 21.4.2018 

Τετάρτη, 25 Απριλίου, όλοι στους δρόμους 

ώρα 10.00, πλατεία Εθνικής Αντίστασης ( Δημαρχείο) 

· Ο ν. 4387/2016 του Κατρούγκαλου προβλέπει ότι σε λίγους μήνες από 1.1.2019 οι συντάξεις μας ( που έχουν ήδη επανυπολογιστεί, αλλά δεν το ανακοινώνουν) θα μειωθούν κατά 18% ( και οι κύριες και οι επικουρικές). Παράλληλα με τη νέα μείωση του αφορολόγητου στα 5.685 ευρώ η μηνιαία παρακράτηση για την εφορία θα αυξηθεί κατά 50-60 ευρώ. Και, αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, θα χάσουμε συνολικά σε ετήσια βάση 3 μηνιαίες συντάξεις. Οι νέες περικοπές θα μειώσουν το επίπεδο της μέσης μηνιαίας σύνταξης από 722 σε 450 ευρώ.

· Οι νέες μειώσεις που έρχονται οδηγούν σε εξαθλίωση τους συνταξιούχους , σε έξαρση της φτώχειας , σε καταστροφή της ελληνικής οικογένειας, εφόσον οι συνταξιούχοι συντηρούν τα άνεργα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

· Μπροστά σε αυτή την κοινωνική καταστροφή, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο ν. Κατρούγκαλου πρέπει να ανατραπεί και συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

· Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ έχει καλέσει εδώ και καιρό και καλεί πάλι όλα τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων να αναλάβουν τις ευθύνες και να συντονίσουν τους αγώνες μέχρι την πλήρη ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που έχουν ρημάξει τη ζωή μας. Όλοι προσωπικά αλλά και συλλογικά θα επωμισθούν βαρύτατες ευθύνες για τη στάση που έχουν τηρήσει ή θα τηρήσουν από εδώ και πέρα.

· Καλεί ιδιαίτερα επίσης όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς σε πανελλαδικό ξεσηκωμό σε όλη τη χώρα και να δώσουν τη μάχη μαζί με όλους τους συνταξιούχους για να μη γίνει:

¨ Κανένας επανυπολογισμός των συντάξεών μας, κύριων και επικουρικών.

¨ Καμία μείωση του αφορολόγητου και περικοπή οικογενειακών επιδομάτων.

Διεκδικούμε:

¨ Επιστροφή όλων των κλεμμένων.

¨ Απόδοση χωρίς αιτήσεις και δικαστικές προσφυγές των παρανόμως παρακρατηθέντων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

¨ Κατάργηση του νόμου για τους πλειστηριασμούς που αρπάζει ακόμη και την πρώτη κατοικία .

Συνάδελφοι

v Τα περιθώρια έχουν στενέψει, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και καμία ανοχή δεν επιτρέπεται σε μία κυβέρνηση που καταργεί το ΕΚΑΣ από μικροσυνταξιούχους, που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση με το ν. Κατρούγκαλου και έχει οδηγήσει τις εργασιακές σχέσεις στον 19ο αιώνα. Τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο ενιαίος αγώνας των εργαζομένων και συνταξιούχων που θα αμφισβητήσει την «αναγκαιότητα» της μνημονιακής πολιτικής που επί 8 χρόνια εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις και θα απορρίψει τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Χωρίς την ανατροπή των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν μεγάλη ευθύνη για την κοινωνική καταστροφή των εργαζομένων και συνταξιούχων δεν υπάρχει ελπίδα.

v Οι μέχρι σήμερα αγώνες των σωματείων των συνταξιούχων δεν είναι στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών, όταν η κοινωνική ασφάλιση είναι στο στόχαστρο της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

v Τετάρτη 25 Απρίλη, ώρα 10.00 όλοι στην Πλατεία Εθνικής αντίστασης. Από την επομένη πρέπει να ξεκινήσει πανελλαδική κινητοποίηση όλων των συνταξιούχων , μετά από κοινή διάσκεψη που θα αποφασίσει μόνιμη λειτουργία συντονιστικού για διαρκή αγώνα μέχρι την ανατροπή της πολιτικής σφαγιασμού των συνταξιούχων.Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος  Γιώργος Τριβιζάκης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΩΡΓΙΤΣΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΩΡΓΟ