Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ «ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.


ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν 

Ανακοίνωση του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την αυξανόμενη προκλητικότητα του τουρκικού πολιτικού κατεστημένου και την αυριανή επίσκεψη Νταβούτογλου

Οι τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν (σσ οποίος δήλωσε: «Η Θράκη είναι ταυτόχρονα και Θεσσαλονίκη, είναι Κομοτηνή και Ξάνθη. Είναι επίσης Κίρτζαλι και Βαρδάρης. Αν πάμε λίγο πιο πίσω, είναι Σκόπια και Πρίστινα, είναι Σεράγιεβο») είναι απόλυτα «αναμενόμενες», αφού το καύσιμο για τις δηλώσεις αυτές παρέχεται αφειδώς από την έλλειψη στρατηγικής συνοχής και αποτελεσματικότητας στην εξωτερική πολιτική της χώρας προς όφελος όλων των λαών της περιοχής.

Η απαράδεκτη συνέντευξη του έλληνα Υπουργού Εξωτερικών πριν λίγες μέρες στην τουρκική εφημερίδα Sabah, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον « Ελληνοκύπριο» Πρόεδρο, καταργεί στην πράξη το διεθνές πλαίσιο, που εμπεριέχεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό και μετατρέπει ένα ιστορικό έγκλημα σε βάρος των δύο κοινοτήτων της Κύπρου σε «διμερή» και «τετραμερή» διαφορά.

Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να επικαλείται και να διαπραγματεύεται κρίσιμα ζητήματα στην περιοχή μας, το σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και εν τέλει το Διεθνές Δίκαιο εγκαταλείπει το μοναδικό πεδίο διασφάλισης των εθνικών και κυριαρχικών συμφερόντων της χώρας και προσαρμόζεται στην νέο-οθωμανική πολιτική της τουρκικής κυρίαρχης τάξης.

Σε μια από τις πιο ασταθείς και ταραγμένες περιοχές του πλανήτη, πεδίο μεγάλων γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων ισχυρών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η ανάγκη μείωσης των τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα της Τουρκίας, Ισραήλ και άλλων χωρών, συνεχίζει να αποτελεί βασική στρατηγική των δυνάμεων της λογικής και της ειρήνης. Η ανάγκη αποπυρηνικοποίησης και αποστρατικοποίησης της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου αποτελούν σήμερα άμεσες ιστορικές αναγκαιότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε αυτές τις ιστορικές προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία, την ειρήνη και την σταθερότητα, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, που απορρέουν από το συνολικό πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Τέλος πρέπει να γίνει αντιληπτό από την τουρκική πολιτική ηγεσία, ότι ανιστόρητες νέο-οθωμανικες επικοινωνιακές, και όχι μόνο, στρατηγικές θα εντείνουν εθνικιστικές και ακροδεξιές εκρηκτικές αντιδράσεις εντός των Βαλκανίων αλλά και στην Τουρκία.

Η αυριανή επίσκεψη του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα πρέπει να διέπεται από νηφαλιότητα και ιστορικό ρεαλισμό, αλλιώς η συνέχιση απαραδέκτων δηλώσεων και στρατηγικών από την γείτονα χώρα, θα καλλιεργούν επικίνδυνες λογικές και την στρατηγική της έντασης, γεγονός που θα συνεχίζει να ρίχνει λάδι «στην φωτιά» στη γειτονιά μας.

Είναι καιρός η λογική να επικρατήσει έναντι της παραφροσύνης, που οδηγεί σε ιστορικά εγκλήματα, όπως αυτό που βιώνουν σήμερα οι γειτονικοί λαοί στην Μέση Ανατολή αλλά και η Κύπρος. 
 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
ANAKOINΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι, επισκέπτες, πελάτες,


κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στις ανήθικες τακτικές εκφοβισμού,
συκοφαντιών, ψευδομαρτυριών και απειλών των υποτακτικών του “Συλλόγου
Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου”, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τους εργαζόμενους  των Βιβλιοπωλείων “Ευριπίδης”.

Άνθρωποι που εύχονται και ονειρεύονται «θανάτους» δεν έχουν θέση στις ζωές μας.Οι εργαζόμενοι των Βιβλιοπωλείων “Ευριπίδης”.


Σ.Σ.: Η παρούσα επιστολή διατίθεται κατόπιν αιτήσεως προς πάσα κατεύθυνση και με τις υπογραφές των εργαζομένων των Βιβιβλιοπωλείων.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τους τσιγγάνους ήταν καλή.

Απέδειξε ότι ο διάλογος είναι ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΉ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και όχι άχρηστη πολυτέλεια.

Και μας κάνει όλους σοφότερους.

Από τους αγράμματους τσιγγάνους, τους περίοικους, τους ιδιοκτήτες μέχρι τους άρχοντες της πόλης.

Υπήρχαν εντυπωσιακά στοιχεία που βγήκαν από την συζήτηση για κάθε καλόπιστο και ανοιχτόμυαλο ακροατή.

Και ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, κάποια καινούργια ακόμα και για κάποιον που παρακολουθεί τα του δήμου από κοντά, χρόνια πολλά, όπως η αφεντιά μου.

Στοιχεία που  σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα προκαλούσαν άμεσα ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ.

Όμως αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Εμείς στο πολιτικό επίπεδο ομιλούμε.
Υποψηφιότητα για εισαγγελέας δεν σκοπεύω να θέσω σε τούτη τη ζωή. (Άσε που δεν είμαστε και στην Αμερική).

Προσωπικά αναγνώστη μου έμεινα θετικά εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα των τοποθετήσεων συνδημοτών μας, όμορων του καταυλισμού.

Περίμενα να ακούσω πύρινους δεκάρικους αγανακτισμένων - ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΩΣ - δημοτών, που βιώνουν δίπλα στον καταυλισμό, να απαιτούν κεφαλές (σκουρόχρωμες, βαθιά μελαχρινές) επί πίνακι.

ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (πλην μιας ή δύο εξαιρέσεων) ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ξεπερνώντας την δική τους μοναδική αλήθεια και την ιδιωτική προσέγγιση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος, επιβάλλοντας σε όλους να μην διανοηθούν μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Εκτιμώ ότι οι πολιτικοί ενορχηστρωτές της επικοινωνιακής διαχείρισης που παρακολουθήσαμε τους τελευταίους μήνες - που προφανή στόχο τους είχαν να προετοιμάσουν την εύκολη και βολική για την ΕΞΟΥΣΙΑ αντιμετώπιση ενός σύνθετου κοινωνικού προβλήματος, με προσφυγή  στην κρατική βία, έπαθαν προχθές ντουβρουτζά.

Αναζητούσαν εναγωνίως μια τοποθέτηση υποστήριξης στην ανάγκη επιβολής, μια τοποθέτηση που θα μπορούσε να τους δώσει ένα πάτημα να ξιφουλκίσουν και να σηκώσουν τους τόνους ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ.

Διότι στα παρασκήνια, στις μυστικοσυσκέψεις, στις "συσκέψεις των αρχηγών" (που έχει αντικαταστήσει στο Χαλάνδρι τον αποφασιστικό ρόλο του δημοτικού συμβουλίου αφού βολεύει όλους τους αρχηγούς, να συναλλάσσονται χωρίς περίεργους και κασετοφωνάκια) ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ.

Δεν θέλω να αναφερθώ προσωπικά σε κανέναν - γιατί ένα τέτοιο ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν είναι, ούτε πρέπει να γίνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κανενός βλαχοδήμαρχου, βλαχοϋποψήφιου ή βλαχοπρόεδρου.
Δεν θα πέσουμε σε αυτή την λούμπα.

Αλλά δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω ότι αποδείχτηκε περίτρανα η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και αποκαλύφθηκε η αναποτελεσματικότητα του παρασκηνίου, της κουτοπονηριάς και των παλαιοκομματικών προσεγγίσεων.

Και αν δεν ήταν έκπληξη οι τοποθετήσεις εξ ευωνύμων - ΄θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ να βάλουμε με πολιτική γενναιότητα, ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ σε κρίσιμες τοποθετήσεις εκ δεξιών.
 
Ποιος περίμενε ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Φίλε μας εξέπληξες ευχάριστα. 

Ποιος περίμενε την τοποθέτηση της ΑΝΝΑ - ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΙΝΗ που προκάλεσε ξερόβηχες.

Ποιος περίμενε την στάση του Μύρωνα ο οποίος - έστω και καθυστερημένα, έστω και τώρα - απέρριψε τα μανιχαϊστικά ψευτοδιλήμματα και τόνισε την ανάγκη για ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Ποιος περίμενε την παρέμβαση του Σιδέρη Γεωργίου από την παράταξη του Νίκου Πανταζή;

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.
 
Το πρόβλημα του καταυλισμού, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ, αναγνώστη μου, δεν είναι πρόβλημα των τσιγγάνων και των ιδιοκτητών.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και των οργανωμένων θεσμών της.

Και αν ΗΤΤΗΘΗΚΕ κάτι πραγματικά από την προχθεσινή συζήτηση αυτό είναι η αντίληψη ότι το θέμα του καταυλισμού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, άρα ΕΥΘΎΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ, είναι νομικό θέμα ή θέμα των .... από πάνω.

Το πρόβλημα του καταυλισμού είναι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ, του ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, του ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Και θα λυθεί αν το λύσει ο δήμος μας.

Είναι το πρόβλημα της ένταξης ενός σημαντικού κομματιού του Χαλανδρίου στο σχέδιο πόλης.

Και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν κυρίως όσοι ΣΟΒΑΡΟΙ σκοπεύουν να πολιτευτούν.
Και να το αντιμετωπίσουν έτσι και έτσι να τοποθετηθούν σε αυτό.

Διότι στις εκλογές οι ΣΟΒΑΡΟΙ υποψήφιοι ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ.

Αυτό το έχει ξεχάσει το Χαλάνδρι.
Και κάνει εκλογές αλληλοεξόντωσης των αντιπάλων και πολτικής ψυχιατρικής (είναι τρελός, είναι καλό παιδί, είναι κακό παιδί, είναι χοντρή, είναι αδύνατη και τέτοια).
Δεν θα γίνει αυτό φέτος.
Διότι όποιος το επιχειρήσει θα έχει να συγκριθεί και ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ, το διαφορετικό, την πολιτική πρόταση και την προγραμματική συμφωνία.

Θα το επιβάλλουμε αυτό. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ και δουλεύουμε ήδη σε αυτή την κατεύθυνση.

Εχθές είχαμε μια συνάντηση ενημέρωσης με την διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας Μαρία Ασπρογέρακα.
Δυστυχώς δεν μπόρεσε - αν και προσπάθησε - να βρει τα επιχειρήματα που θα μας έκαναν να αναθεωρήσουμε κρίσιμους φόβους για την ενταξιακή πορεία του Πεύκο Πολίτη, την απαλλοτρίωση εκείνου του 20μετρου δρόμου, που αρκετοί δεν θέλουν να αποκαλούν Ελ. Πεντέλης για να μην τους θυμίζει τις ευθύνες τους.
Επίσης δεν μας άλλαξε τους φόβους μας για την επάρκεια της τράπεζας γης που θα προκύψει.

Ακόμα και η αρμόδια αντιδήμαρχος όμως προχθές μίλησε για ένταξη της περιοχής στο σχέδιο σε ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, βγάζοντας στην σέντρα όσους βάζουν στοιχήματα για ένταξη ... τον Μάρτιο.
Θα πούμε πολλά για το θέμα από Δευτέρα.

Εμείς αναγνώστη μου σταματάμε να ασχολούμαστε πλέον με το "θέμα του καταυλισμού" και της "μεταστέγασής του" ... στον πλανήτη ΓΚΟΥΦΗ.

Δεν θα τσιμπήσουμε άλλο στα παιχνίδια του αποπροσανατολισμού, της δημιουργίας εντυπώσεων και της μεταφοράς της λήψης αποφάσεων από την διαφάνεια του δημοτικού συμβουλίου στο παρασκήνιο της σύσκεψη των "αρχηγών" - στην οποία η Λούλα Καρατζά δήλωσε ότι πλέον δεν συμμετέχει (για να μην την αδικούμε) ΠΟΥ ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ εν κρυπτώ.

Εμείς θα ασχοληθούμε με το θέμα του ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ!

Πρέπει κάποιοι να τολμήσουν να αρνηθούν την γοητεία της προεκλογικής εξαπάτησης ιδιοκτητών, περιοίκων και τσιγγάνων και να σχεδιάσουν τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν την περιοχή ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και να τους προτείνουν στην τοπική κοινωνία για έγκριση.

Για να απομακρυνθεί ο καταυλισμός.
Για να αποδοθούν οι περιουσίες τους στους ταλαιπωρημένους ιδιοκτήτες.
Για να ζήσουν οι συνδημότες μας τσιγγάνοι στην πόλη τους και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, όπως οι ομόφυλοί τους στο Πάτημα.
Για να αποσυμπιεστούν από τις οχλήσεις οι περίοικοι του καταυλισμού,
 δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και η πόλη πρέπει να επανακαθορίσει τους στόχους και τις προτεραιότητές της. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ.

ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ και εξαντλώντας από την πλευρά μας τα εργαλεία  διεκδίκησεων, αυτών που το Χαλάνδρι ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.

Αυτό είναι για εμάς το ένα από τα μεγάλα διακυβεύματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών πάνω στο οποίο χτίζονται πολιτικές - προγραμματικές συμφωνίες.

Σε πολίτες που έχουν την κριτική σκέψη και συγκρότηση να κατανοήσουν την σημασία αυτής της μάχης απευθυνόμαστε και τους καλούμε σε συστράτευση.

Οι προεκλογικοί πελάτες - νταραβεριστές, ας απευθυνθούν σε άλλα μαγαζιά.

ΚΑΛΟ Σ-Κ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, αποφασίσθηκε στη συνάντηση των Συλλόγων και φορέων που συγκάλεσαν οι Σύλλογοι Εργαζομένων Χαλανδρίου και Βριλησσίων
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Μεγάλη συμμετοχή είχε η πρωτοβουλία των Συλλόγων Εργαζομένων των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, να καλέσουν σε συνάντηση τους συλλόγους και φορείς των δυο Δήμων για να ενημερωθούν και να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους στην κατάργηση παροχής υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ και το κλείσιμο των τοπικών πολυιατρείων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν -για τις επιπτώσεις από την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από πάροχο υπηρεσιών σε αγοραστή υπηρεσιών από ιδιώτες-, συνδικαλιστές γιατροί και εκπρόσωποι από τα τοπικά πολυιατρεία, ενώ συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Περικλής», οι Ενώσεις Γονέων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, πολλοί άλλοι φορείς και δεκάδες συμπολίτες μας.

Η κοινή διαπίστωση ήταν ό,τι οι αλλαγές που δρομολογούνται στον ΕΟΠΥΥ θα επιδεινώσουν τραγικά τις συνθήκες στην υγειονομική περίθαλψη, θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση της και στον περιορισμό των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, θέτοντας σε κινδύνους την υγεία όλων των πολιτών, ασφαλισμένων και μη.

Οι δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ είναι θέμα κορυφαίας σημασίας που οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με ενωτικό και δυναμικό τρόπο.

Στη συνάντηση αποφασίσθηκε, σαν ΠΡΩΤΗ συντονισμένη αντίδραση στις δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, να γίνει την Παρασκευή 13/12 στις 17.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 132) και στη συνέχεια στον ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου (Δημοσθένους 8), με τη συμμετοχή και υποστήριξη όλων των φορέων που συμμετείχαν.

Η μικρά "κεντροαριστερά"

γράφει ο Νοικοκυραίος

Τώρα που καταλαγιάζει ο βαρύς αχός από την εκδήλωση των 58, ας επιχειρήσουμε ορισμένες επισημάνσεις. Εν αρχή το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φίλιων προς τους 58, την κυβέρνηση, την τρόικα και άλλες μνημονιακές δυνάμεις media, οι συγκεντρωθέντες ήταν μεταξύ 2 και 3 χιλιάδων. Όσους μάζευε δηλαδή ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την καλή εποχή.
Δεν ήταν όμως μόνον ο αριθμός των συγκεντρωθέντων που πιστοποίησε τη λαϊκή αποδοχή της κινήσεως. Ήταν και το περιεχόμενο των ομιλιών, ιδίως της κεντρικής ομιλίας. Η πλήρης ανάλυση υπερβαίνει τις δυνατότητες ενός νοικοκυραίου, για αυτό θα σταχυολογήσουμε ορισμένα (ενδιαφέροντα) σημεία.
Εν πρώτοις, μάθαμε ότι οι 58 είναι κατά της δεξιάς. Αλλά όχι της κυβέρνησης της δεξιάς. Μίας άλλης δεξιάς, μη κατονομαζόμενης, ενδεχομένως εξωχώριας ή διαπλανητικής. Άλλωστε η λέξη κυβέρνηση δεν υπήρχε στην ομιλία. Ίσως για τους 58 η Ελλάς παραμένει ακυβέρνητος χώρα, ή δεν ήθελαν μέρες που είναι να συμβάλλουν στο πολωτικό κλίμα. Η άλλη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία με τον Σαμαρά είναι, αλλά δεν θέλουν και να το ομολογήσουν, απορρίπτεται ως ύποπτη και λαϊκιστική.
Πάντως για να είμεθα δίκαιοι, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν επιθυμούν να διασαλευτεί η πολιτική σταθερότης, επιδιώκουν δηλαδή να συνεχίσει να κυβερνά η δεξιά, με την οποία όμως είναι εν γένει αντίθετοι.
Επίσης, ένεκα οι επικείμενες εορτές, απέφυγαν ενοχλητικές λέξεις όπως ανεργία, φτώχεια, εργασιακές σχέσεις, αμοιβές βαλκανικές, φορολογική καταιγίδα, μετανάστευση των νέων, διάλυση του κοινωνικού κράτους και άλλα τέτοια δευτερεύοντα θέματα.
Εν ολίγοις, επρόκειτο για τον θρίαμβο της «κεντροαριστεράς». Είναι δε κακοηθέστατοι, όσοι υποστηρίζουν ότι ανασύνθεση της «κεντροαριστεράς» δεν μπορεί να γίνει με υποστήριξη της πολιτικής των δανειστών.

Ως επίλογο, θα ήθελα να προτείνω η Ελιά (όπως φέρεται να αποκαλείται το εγχείρημα), να ονομαστεί Ελιά Καλαμών.
Θα συμβολίζει και την πολιτική συμπόρευση των 58 με τον σημερινό πρωθυπουργό...

Πρόγραμμα Εθελοντικής Διαδημοτικής Κινητικότητας - Η διαδικασία


Πρόγραμμα Εθελοντικής Διαδημοτικής Κινητικότητας - Η διαδικασία

Στην κατάθεση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στο Άρθρο 30 περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα εθελοντικής Διαδημοτικής Κινητικότητας μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων των ΟΤΑ α΄ βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κενές ή συνιστώμενες, με την πράξη μετάταξης, θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ α΄ βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διαδικασία αναλυτικά

Πρόγραμμα Εθελοντικής Διαδημοτικής Κινητικότητας 

1. Επιτρέπεται η μετάταξη μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων των ΟΤΑ α' βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κενές ή συνιστώμενες, με την πράξη μετάταξης, θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ α' βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για τη μετάταξη εκδίδεται ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν υποβολής αιτιολογημένων αιτημάτων των φορέων υποδοχής, στα οποία θα βεβαιώνεται η ύπαρξη των αναγκαίων πιστώσεων.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθορίζονται τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων προς μετάταξη, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με τη διαδικασία μετάταξης.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στις Διευθύνσεις Διοικητικού των φορέων προέλευσης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την έκδοση της ανακοίνωσης.

Οι ανωτέρω Διευθύνσεις εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών συντάσσουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων σε ειδικό λογισμικό του ΑΣΕΠ, τους οποίους αποστέλλουν στους φορείς υποδοχής και στο Α.Σ.Ε.Π.

Το Α.Σ.Ε.Π. εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών, κατ' αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ Α’28), ως ισχύει, συντάσσει Ενιαίο Πίνακα Κατάταξης και Διάθεσης, με βάση τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση και τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων, τον οποίο αποστέλλει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αποστέλλει αμελλητί τον πίνακα στους φορείς προέλευσης και υποδοχής.

Για την ολοκλήρωση της μετάταξης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης. Η γνώμη του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης αποστέλλεται εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τη λήψη του πίνακα του προηγουμένου εδαφίου, στο φορέα υποδοχής και στον οικείο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης του φορέα υποδοχής, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εάν εντός της προθεσμίας των πέντε (5) ημερών δεν εκδοθεί σύμφωνη ή αρνητική γνώμη, τεκμαίρεται η σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης για την ολοκλήρωση της μετάταξης.

Η απόφαση για τη μετάταξη εκδίδεται από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του φορέα υποδοχής, εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τη λήψη ή την κατά τεκμήριο έκδοση της σύμφωνης γνώμης του φορέα προέλευσης. Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με μέριμνα του οικείου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

2. Το προσωπικό που μετατάσσεται βάσει του παρόντος άρθρου τίθεται σε διαθεσιμότητα χρονικής διάρκειας ενός μηνός, αρχομένης από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής πράξης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η διαθεσιμότητα παύει αυτοδικαίως με την πάροδο του μηνός και προς τούτο εκδίδεται αμελλητί σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα υποδοχής.

Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, η μισθοδοσία του προσωπικού βαρύνει το φορέα προέλευσης και μετά το πέρας της διαθεσιμότητας βαρύνει το φορέα υποδοχής.

Το προσωπικό αυτό, μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, δεν δύναται να χαρακτηρισθεί ως πλεονάζον και να τεθεί εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του, σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας.

3. Η ισχύς των διατάξεων του άρθρου 74 του ν. 3584/2007 (Α’143) αναστέλλεται για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

4. Οι ανωτέρω μετατάξεις εξαιρούνται των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011 (Α’180), ως ισχύει.

5. Οι διατάξεις του άρθρου 17 του ν.3870/2010 (Α’ 138) δεν ισχύουν για τις μετατάξεις του παρόντος άρθρου.

6. Οι μετατάξεις του παρόντος άρθρου διενεργούνται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

http://www.poli-politiki.gr/, 12/12/2013

46.890 ευρώ (ΣΑΤΑ) από το ΥΠ.ΕΣ. στον Δήμο Χαλανδρίου


19,2 εκ. ευρώ (ΣΑΤΑ) δίνει το ΥΠ.ΕΣ. στους ΟΤΑ

Εγκρίθηκαν και κατανέμονται από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό 19.200.000,00 ευρώ.

Το ποσό αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Το ποσό για τον Δήμο Χαλανδρίου :


Αναλυτικά η κατανομή για όλους τους Δήμους ΕΔΩ

Με πληροφορίες από http://www.poli-politiki.gr/, 12/12/2013