Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Η Υπουργική Απόφαση για την "Κινητικότητα" στο Δημόσιο

Διαβάστε τη Ε Δ Ω

Πληροφορίες από : http://www.localit.gr/ και http://www.aftodioikisi.gr/, 2/8/2013

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Αγ. ΑναργύρωνΕξαιρούνται της διαθεσιμότητας και θα λαμβάνουν κανονικά το μισθό τους οι Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Αγίων Αναργύρων αφού τους χορηγήθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η προσωρινή διαταγή που είχαν ζητήσει. Σύμφωνα με την απόφαση οι εν λόγω Σχολικοί Φύλακες εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και μισθοδοτούνται με τον κανονικό τους μισθό. Δικάσιμος για τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε η 2α Οκτωβρίου 2013.

http://www.myota.gr/, 3/8/2013

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ .... ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

"ΑΥΤΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ!
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ"

Αυτό γράφεται στα social media από συμπολίτη μας που προσπαθεί να ηγηθεί του επικοινωνιακού μετώπου υπερ της απομάκρυνσης εδώ και τώρα του καταυλισμού και επιμένει ότι ο δήμος δεν έχει υποχρέωση να αναζητήσει λύση στο θέμα.
Δεν αναφερόμαστε στο όνομά του διότι αφενός δεν έχει σημασία - δεν έχουμε προσωπικά μαζί του - αλλά και επειδή κάποιοι (όχι ο συγκεκριμένος) θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να ομιλούν δημόσια και να επικαλούνται το ιδιωτικό απόρρητο, ας πούμε όπως έκανε ο δημοτικός αστυνομικός, γιος στελέχους του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου, παλιού συνεργάτη του Νίκου Πανταζή, που μίλησε στο μικρόφωνο του δημοτικού συμβουλίου .... ιδιωτικά.)

Ωραία αντίληψη λοιπόν αυτή, που διακινείται δημόσια και αφορά κάτι που γράφτηκε σε έναν τοίχο με μπογιά από αγνώστους (που επειδή είναι άγνωστοι μπορεί τελικά να αποδειχτούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΙ και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΜΕΝΟΙ.)

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ!

ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΑΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ!

ΚΑΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ .... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΩΝ BLOGS.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΕΣΕΙΣ ΑΙ ΑΡΧΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, το χυδαίο γαλαζοπράσινο κατεστημένο, η παρέα των σαλονιών του 2002 .

ΕΜΠΛΕΞΤΕ ΑΘΩΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ για να ενισχύσετε την ... ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!!!!

Έχουν ξαναγίνει αυτά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Και δεν θα ασχολούμαστε - από τας εξοχάς - αν και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης δεν είχε αναφερθεί- όπως ο ίδιος ο πρόεδρος μας ενημέρωσε τηλεφωνικά -  περί "ηθικών αυτουργών", 
γιατί γράφηκε σύνθημα σε τοίχο του Χαλανδρίου.
Και ενώ κάποιοι ομιλούσαν αορίστως περι ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ,  δεν αντέδρασε κανένας, ούτε καν .... αριστερός. 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ;;;

ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ!

ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΤΕ - ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΦΕΡΑΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ και την διατυπώνει δημόσια!

ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ, διότι ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΜΕ! Όλοι οι άλλοι .... παρευρίσκονται και χαιρετίζουν.

ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
 ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, η λάσπη στον ανεμιστήρα και το τσουβάλιασμα όλων όσων διαφωνούν μαζί σας, είτε γράφουν επώνυμα κείμενα, είτε γράφουν ανώνυμα σε τοίχους, είτε καταθέτουν απόψεις, είτε βάζουν βόμβες, είτε διεκδικούν να πείσουν δημοκρατικά την κοινωνία και τους πολίτες, είτε χρησιμοποιούν μεθόδους παρασκηνίου.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ - ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ! 
Και αυτό περιλαμβάνει και την βία κατά των μικρών μαθητών Χαλανδραίων τσιγγάνων που σε μερικές μέρες θα πρέπει να ξαναγραφτούν στα σχολεία της πόλης μας και που θα σπεύδουν κάποιοι βλαχοδήμαρχοι και βλαχοπαράγοντες να φωτογραφίζονται δίπλα τους γεμάτοι υποκριτική ευαισθησία.

ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑ ΚΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Και μόνο το γεγονός ότι δεν συζήτησαν - για άλλη μια φορά - εκεί στο δημοτικό συμβούλιο, για την ουσία του θέματος του καταυλισμού και των προτεινόμενων λύσεων, αποδεικνύει για εμάς ότι ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, που καταδίκασε - και καλώς έκανε  -  την μπογιά στον τοίχο, δεν επιθυμεί ουσιαστικά να συζητήσει την ουσία και να αναλάβει το κόστος της απόφασης για μια πολιτισμένη διαχείριση του θέματος στα πλαίσια της εξεύρεσης χώρου  μεταστέγασης των ΡΟΜΑ.
Έχει αποθέσει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του για εξεύρεση λύσης στον ... από μηχανής θεό, το δημοτικό συμβούλιο. 
Τελικά ΕΥΧΕΤΑΙ ενδόμυχα να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα σύντομα και αφήνοντας το δικαίωμα στους "εκλεκτούς σας" ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.

Αλλά αν αυτός ο από μηχανής θεός τους, εμφανιστεί, και γίνει το απευκταίο πογκρόμ, εμείς δεν θα κωλώσουμε να ονομάσουμε ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ για το πογκρόμ.
Και δεν θα εξαιρέσουμε και όσους δεν ενώνουν την φωνή τους με το αίτημα που έχει διατυπωθεί για ανοικτό δημόσιο διάλογο, διαβούλευση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε συγκεκριμένο σχέδιο λύσης στο θέμα των τσιγγάνων.

Είτε άνδρες είναι, είτε γυναίκες, είτε σερνικοθύληκοι.
(Γιατί μάθαμε ότι η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο περιστράφηκε στο .... φύλο της βεβαίως ΚΑΚΩΣ, απειλουμένης πρ. αντιδημάρχου -  λες και αυτό είναι το μείζον θέμα, το φύλο της ή λες και όσοι εύχονται και στηρίζουν το πογκρόμ θα λένε στους ΜΑΤΑτζήδες να βαράνε  μόνο τους άνδρες και όχι τις γυναίκες και πολύ περισσότερο τα πιτσιρίκια. 

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΤΟΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΥΣ:
Κανένας δεν πρέπει να απειλείται, πολύ περισσότερο να διώκεται για τις απόψεις του αλλά ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ έχουν ευθύνες για τα αποτελέσματα των πράξεων και των παραλείψεών τους αν αυτές προκαλέσουν έκρυθμες κοινωνικές καταστάσεις. Και οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ έχουν εξ ορισμού μεγαλύτερες ευθύνες από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ - ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΑΠΕΥΚΤΑΙΟ - ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΜΕ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ!

Και επειδή με έπιασε το λογοτεχνικό μου, να το θέσω και κάπως αλλιώς:

"Οι πιο σκοτεινές γωνιές της Κόλασης φυλάσσονται κενές για κείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης". 
Αν θυμάμαι καλά είναι από την Θεία Κωμωδία.

Θα ζητήσει καθαίρεση των «κοπανατζήδων» δημοτικών συμβούλων η Μαθιουδάκη . Δεν μπορεί να συνεδριάσει το ΔΣ Κερατσινίου


d.s. keratsiniou - mathioudaki

Έπιασε τόπο καθώς φαίνεται η ανάρτησή μας για τις ευθύνες, που βαραίνουν την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ειρήνη Μαθιουδάκη, αναφορικά με την μη εφαρμογή του Νόμου, σχετικά με τους «κοπανατζήδες» δημοτικούς συμβούλους.

Η άκαρπη προσπάθεια να συνεδριάσει το Σώμα τη Δευτέρα 29 Ιουλίου ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και η Πρόεδρος δήλωσε αποφασισμένη να στείλει τα ονόματα όσων απουσίαζαν στον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος θα πρέπει αποφασίσει για τα περαιτέρω…!
Η εικόνα της πλήρους αποσύνθεσης και της παντελούς διάλυσης επιβεβαιώθηκε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων έδωσαν το παρών, μετά από 1 ολόκληρη ώρα αναμονής (!) 19 μέλη του Σώματος, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία.
Και αν επρόκειτο για μία συνεδρίαση με διαδικαστικά θέματα, τότε θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει, όλους όσοι προτίμησαν κάποια παραλία ή κάποια καφετέρια, από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου…
Η ημερήσια διάταξη, ωστόσο, της συγκεκριμένης συνεδρίασης ήταν κάτι παραπάνω από «καυτή», καθώς μεταξύ άλλων περιελάμβανε την μεταφορά του προγράμματος ΑΜΕΑ από τη ΔΗΚΕΠΑ στον Δήμο και την παραχώρηση της χρήσης του κολυμβητηρίου στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Κερατσινίου-Δραπετσώνας». Και τα δύο θέματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά μιας και, όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αμεα έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα όλο το προηγούμενο διάστημα με τα προβλήματα της ΔΗΚΕΠΑ, το δε κολυμβητήριο τον προηγούμενο χρόνο δεν λειτούργησε.
Επίσης, ιδιαίτερα επιτακτική ήταν η ανάγκη λήψης απόφασης, λόγω λήξης των προβλεπόμενων ημερομηνιών, για τη σύναψη συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Δημοτική Βιβλιοθήκη) και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library, για τη δράση «Ελκυστικοί χώροι μάθησης και πρόσβασης στο διαδίκτυο/media lab», με απώτερο στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη ανθρωποκεντρικών και σύγχρονων υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης για τους κατοίκους της περιοχής.
Επιπροσθέτως, το παρών έδωσαν δεκάδες κάτοικοι και μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Χαραυγή», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση μιας παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, πως η πίεση από εργαζόμενους και κατοίκους, προκειμένου να συνεδριάσει επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο ήταν αφόρητη, γεγονός που ανάγκασε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ειρήνη Μαθιουδάκη, να περιμένει πλέον του προβλεπόμενου χρόνου, μήπως και συμβεί το «θαύμα»…δηλαδή προκύψει απαρτία…!

Το «θαύμα» δεν έγινε και τα όσα ακολούθησαν προκάλεσαν την οργή και αγανάκτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζαχαρία Ζούπη, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε περιγράφει επακριβώς τα συμβάντα…

Ζούπης

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ζούπης με τίτλο: «Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ. Ας παραιτηθούν! Είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούν να παρέχουν στον Δήμο», τα ακόλουθα:
«Σήμερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναβλήθηκε, ζήσαμε για άλλη μια φορά ένα θέατρο παραλόγου, ανευθυνότητας και φτηνού παρασκηνίου. Πολύ σημαντικά θέματα δεν συζητήθηκαν, ενώ η Πρόεδρος με την παρότρυνση του Δημάρχου προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε πεδίο αυθαιρεσίας (Το Συμβούλιο είχε οριστεί για τις 7.30 μμ. Παρουσίες πάρθηκαν στις …8.20(!), διαπιστώθηκε έλλειψη απαρτίας και ορίστηκε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.
Φύγαμε και ειδοποιηθήκαμε ότι καλείται έκτακτο Συμβούλιο στις 9. 15 μ.μ με τα βασικά θέματα του Συμβουλίου που είχε αναβληθεί λίγο πριν!!!Ασφαλώς ούτε και αυτό δεν έγινε ,αλλά και αν γινόταν θα ήταν το λιγότερο παράτυπο). Έτσι, σοβαρότατα θέματα δεν συζητήθηκαν (μέλλον των ΑΜΕΑ, λειτουργία Κολυμβητηρίου και πρόταση για Προγραμματική Σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, αναμόρφωση του Προυπολογισμού κ.ά)…. 
Οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου είναι βαρύτατες, τόσο για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν πια, όσο και για τους χειρισμούς στην πορεία προς το Συμβούλιο. 
Ουσιαστικά τις τελευταίες μέρες τα είδαμε όλα. Προτάσεις που δεν στέκουν, σχέδια συμβάσεων που δεν αντέχουν κριτικής και απουσία εισηγήσεων για καίρια θέματα. Εμπαιγμό των ΑΜΕΑ που έχουν καταταλαιπωρηθεί απλήρωτοι επί μήνες και χρησιμοποίησή τους για να περάσουν άλλα θέματα, αλλά και χαρτιά μισθοδοσίας τους με φουσκωμένες τις πληρωμές του 2012! Εμφάνιση ως σωσίων των ΑΜΕΑ στελεχών της Διοίκησης που τους έχει λιώσει κυριολεκτικά, τα οποία … έλειπαν από την Συνεδρίαση προς γελοιοποίηση των κραχτών τους .Λειτουργία παραμηχανισμού παραπληροφόρησης, με blogs ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στο Γραφείο Τύπου του Δήμου! Προσπάθεια σπίλωσης στελεχών της Αντιπολίτευσης που έχουν παλέψει τα τελευταία χρόνια για να σωθεί η ΔΗΚΕΠΑ, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, για να μην πληγεί η πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου. Επιθέσεις κατά στελεχών που διατύπωναν υπεύθυνες απόψεις απέναντι στην κοροιδία της Διοίκησης και στον εμπαιγμό των ΑΜΕΑ. Συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου. Άρνηση του Δημάρχου Λουκά Τζανή στην πρότασή μου να συνοδέψει τις εισηγήσεις του(;) με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και την άποψη των αρμόδιων Υπηρεσιών» .

http://www.newsta.gr/, 2/8/2013

Πέθανε αλλά την έβγαλαν σε διαθεσιμότητα!Η είδηση πως μια καθηγήτρια στη Λάρισα προδόθηκε από την καρδιά της και έφυγε από τη ζωή όταν έμαθε πως θα τεθεί σε διαθεσιμότητα σκόρπισε θλίψη. Η εμφάνιση του ονόματός της στις λίστες του υπουργείου Παιδείας, παρά το θάνατό της, προκάλεσαν οργή.


Γκάφα ή προχειρότητα, το θέμα είναι πως στις λίστες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα βγουν σε διαθεσιμότητα άμεσα βρίσκεται και εκείνο της Κλεοπάτρας Καψαχάτη, μιας γυναίκας που δεν είναι πια στη ζωή.

Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου και ήταν καθηγήτρια νοσηλευτικής. 
Είχε υποβληθεί σε τριπλό bypass και όταν έμαθε πως η αίτησή της να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα απορρίφθηκε, δεν άντεξε. 
Στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, ένιωσε αδιαθεσία. Έχασε τις αισθήσεις της και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Λίστα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, απ' όπου δε διαγράφηκε το όνομα της άτυχης γυναίκας

http://www.newsit.gr/, 2/8/2013

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ο Σγουρός δημιουργεί τετελεσμέναΥπό τη σκιά του επικείμενου ανταγωνιστικού διαλόγου για τις ΣΔΙΤ για τις νέες Μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, σε συνθήκες αδιαφάνειας και χωρίς καμία αξιολόγηση για τις υφιστάμενες Μονάδες και τις συμβάσεις υποστήριξης της λειτουργίας τους από τους ιδιώτες, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής και Περιφερειάρχης κ.Ι. Σγουρός με τη στήριξη της Εκτελεστικής Επιτροπής δημιουργεί τετελεσμένα και δεσμεύει τον ΕΔΣΝΑ και τους πολίτες της Αττικής στο άρμα των εγκατεστημένων εργολάβων για τα επόμενα χρόνια αναφέρει σε ενικοίνωσή της η παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει, «Με το δελτίο τύπου του ΕΔΣΝΑ στις 15/7/2013, για κούρεμα στα χρέη του Συνδέσμου που απορρέουν από συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από το 2010 και το 2011 με τα Κοινοπρακτικά Σχήματα που λειτουργούν το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και τον Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (ΕΙΑ), προαναγγέλεται "η περαιτέρω λειτουργία των συγκεκριμένων Μονάδων από τα ίδια Κοινοπρακτικά Σχήματα με έκπτωση 15% και 10% αντίστοιχα, ενώ σε περίπτωση που ο Σύνδεσμος χρησιμοποιήσει και την τρίτη γραμμή παραγωγής του ΕΜΑΚ προσφέρεται έκπτωση της τάξης του 35 %."

Αλήθεια, σε ποιο προϋπολογισμό προσφέρεται η έκπτωση από την κοινοπραξία των εργολάβων για να διατηρήσουν τη λειτουργία των Μονάδων τα επόμενα 3 ή 4 χρόνια;; Στον υπερκοστολογημένο προϋπολογισμό των υφιστάμενων συμβάσεων και των μελετών του 2010 και 2011;; 

Που είναι οι νέες μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, απαραίτητα ακόμη και για διαδικασίες απευθείας διαπραγμάτευσης; 

Με ποια τεχνικά και οικονομικά ζητούμενα θα συνεχίσει ο ΕΔΣΝΑ τη λειτουργία των μονάδων; Τι γίνεται με τα παραγόμενα προϊόντα, όπως στην περίπτωση του ΕΜΑΚ, που επιστρέφουν στο Χ.Υ.Τ.Α. μετά την επεξεργασία τους κοστίζοντας στους Δημότες της Αττικής 100€/ton; Τι γίνεται με τον έλεγχο των αέριων εκπομπών και των οσμών;
Ούτε βέβαια μπορούμε να παραβλέπουμε τα προβλήματα της «περιβαλλοντικής επίδοσης» των υφιστάμενων Μονάδων.

Αν λοιπόν σήμερα, η απόφαση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ για επαναδιαπραγμάτευση του οικονομικού ανταλλάγματος των υπογεγραμμένων συμβάσεων είναι απαραίτητη για τα δεδομένα του ΕΔΣΝΑ και ως τέτοια χαρακτηρίζεται θετική άλλο τόσο και πολύ περισσότερο απαραίτητη είναι η απεμπλοκή της λειτουργίας των Μονάδων από τους όρους των υφιστάμενων υπερκοστολογημένων συμβάσεων! 
Στην κατεύθυνση αυτή, η οικονομική και τεχνική αξιολόγηση αφενός της λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και αφετέρου και κύρια της εφαρμογής των συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας από ιδιώτες, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε απόφαση που αφορά στην περαιτέρω λειτουργία των υφιστάμενων Μονάδων επεξεργασίας των απορριμμάτων. 

Η διαχείριση των απορριμμάτων και τα σοβαρότατα ζητήματα όπως η λειτουργία των Μονάδων αφορά και εν τέλει επιβαρύνει το σύνολο των πολιτών της Αττικής. Ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ με τις υπερεξουσίες που τους έδωσε η μνημονιακή συγκυβέρνηση για άλλη μία φορά αποφασίζουν για τους πολίτες χωρίς τους πολίτες και συνεχίζουν την καταχρηστική και κατάφωρα απαξιωτική για τη αυτοδιοίκηση πολιτική τους.

Για την Περιφερειακή Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία - Όχι Στο Μνημόνιο¨ τα παραπάνω συνιστούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λήψη αποφάσεων και δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην απόφαση της Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για ανανέωση συνεργασίας με τους εγκαταστημένους αναδόχους.

Ως ¨Αττική Συνεργασία - Όχι Στο Μνημόνιο¨ από πολύ νωρίς και επανειλημμένα θέσαμε το θέμα. Με γραπτές παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί από τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή, ζητήσαμε να εξεταστεί η λειτουργία του ΕΜΑΚ με αξιολόγηση των έως σήμερα δεδομένων.
Το ζητάμε και σήμερα και καλούμε τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ:

• Να δώσουν στη δημοσιότητα τις συμβάσεις για τη λειτουργία των Μονάδων (ΕΜΑΚ και Αποτεφρωτήρα) με τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία της προσφοράς των αναδόχων.
• Να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης και αποτίμησης των πεπραγμένων κατά το χρόνο λειτουργίας των Μονάδων από τους ιδιώτες. 
• Να παραπέμψουν το θέμα για λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ»

Λύση στις αυθαίρετες αθλητικές εγκαταστάσεις Ο.Τ.Α.


Λύση στις αυθαίρετες αθλητικές εγκαταστάσεις Ο.Τ.Α.

Το τεράστιο ζήτημα των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων -συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- επιλύει σχετική διάταξη στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με θέμα «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Π.Ε.Κ.Α., Σταύρο Καλαφάτη.
Ο κ. Γιάννης Ανδριανός, στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η επίλυση του μεγάλου και χρονίζοντος προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
«Όπως γνωρίζετε, στο εδάφιο Η της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του νομοσχεδίου ορίζεται ότι στις διατάξεις για την τακτοποίηση υπάγονται και οι "αθλητικές εγκαταστάσεις και υποστηρικτικά σε αυτές κτήρια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύονται από αυτήν". 
Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής και σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό παρόμοια προβλήματα».

«Παράνομο το "στέγαστρο Καλατράβα" και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα!»

Ο κ. Ανδριανός συνέχισε: «Υπογραμμίζω σε αυτό το σημείο ότι σε μεγάλο ποσοστό Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που εποπτεύονται από την ΓΓΑ δεν διαθέτουν σήμερα οικοδομικές άδειες που να έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ανάμεσα σε αυτές τις αυθαίρετες σήμερα κατασκευές αναφέρω ενδεικτικά το στέγαστρο Καλατράβα, το στέγαστρο του ποδηλατοδρομίου και άλλες κατασκευές στο ΟΑΚΑ, διάφορες κατασκευές στον Άγιο Κοσμά, σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα, στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Κέντρο Ιωαννίνων, στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Λάρισας, Ηρακλείου και Χανίων.
Μέχρι σήμερα η προσωρινή λύση που είχε βρεθεί βασιζόταν στις προβλέψεις των νόμων 2730/99 και 2947/2001 όπως ο τελευταίος συμπληρώθηκε με το νόμο 3207/2003. Βάσει των νόμων αυτών εκδόθηκαν αποφάσεις νομιμοποίησης ή εξαίρεσης από την κατεδάφιση και σε ορισμένες περιπτώσεις οικοδομικές άδειες όπου αυτό ήταν δυνατόν - όμως παρέμειναν αρκετές εγκαταστάσεις, όπως αυτές στις οποίες ενδεικτικά αναφέρθηκα προηγουμένως που δεν μπορούσαν να ενταχθούν.
Μάλιστα, τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα δεν εντάχθηκαν ούτε στις διατάξεις του πιο πρόσφατου νόμου 4014/2011.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δύο πολύ σημαντικά προβλήματα: 
Πρώτον, ότι δεν μπορούσε να χορηγηθεί με την κανονική διαδικασία άδεια λειτουργίας από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας αγωνιστικών χώρων, καθώς για τη χορήγηση απαιτείται οικοδομική άδεια, ή απόφαση νομιμοποίησης ή εξαίρεσης από την κατεδάφιση.
Για να παρακαμφθεί το πρόβλημα, είχε προκριθεί η εντελώς προσωρινή λύση της έκδοσης ενός αριθμού ΚΥΑ, που έδιναν την δυνατότητα να χορηγούνται άδειες λειτουργίας και βεβαιώσεις στατικής επάρκειας χωρίς να εξετάζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με συνεχόμενες ετήσιες παρατάσεις.
Το δεύτερο πρόβλημα ήταν ακόμη πιεστικότερο: Στις εν λόγω εγκαταστάσεις μέχρι σήμερα μπορούν να εκτελούνται μόνο μικρής έκτασης εργασίες συντήρησης και επισκευής χωρίς χρήση ικριωμάτων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση απαιτείται άδεια δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από την αρμόδια πολεοδομία, οι οποίες χορηγούνται μόνο σε κτήρια που υφίστανται νόμιμα.
Έτσι όμως, προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρήζουν άμεσης επισκευής δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη τεχνικά λύση. Ακόμα και στις εγκαταστάσεις που έχουν πρόβλημα στατικής επάρκειας υπάρχουν περιορισμοί στην αποκατάσταση και την αναβάθμισή τους».

Η λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα

«Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις του παρόντος υπό συζήτηση νομοσχεδίου, σε πρώτη φάση, οι αυθαίρετες κατασκευές θα δηλωθούν, ώστε να μπορούν να γίνουν στη συνέχεια εργασίες επισκευής για τη βελτίωση, αποκατάσταση και συντήρηση των εγκαταστάσεων ύστερα από την έγκριση των αρμόδιων πολεοδομιών. 
Επίσης, μετά την ένταξή τους, οι εγκαταστάσεις αυτές θα μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για εργασίες αναβάθμισης, όπως για παράδειγμα, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γεγονός που αφενός θα μειώσει το λειτουργικό τους κόστος και αφετέρου θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας.
Αφού λοιπόν οι εγκαταστάσεις δηλωθούν, τότε το πρόβλημα με τις άδειες λειτουργίας τους σε ό,τι αφορά τις οικοδομικές άδειες λύνεται χωρίς να απαιτούνται στο εξής πρόσθετες παρατάσεις. Εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα προβλήματα με την στατική τους επάρκεια, άδειες λειτουργίας θα μπορέσουν να εκδοθούν για όλες τις εγκαταστάσεις που τώρα χαρακτηρίζονται αυθαίρετες.
Και, υπενθυμίζω στο σημείο αυτό, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στις ρυθμίσεις του νόμου περιλαμβάνονται και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην αμέσως επόμενη φάση θα διερευνηθεί η φέρουσα ικανότητα όλων των εγκαταστάσεων που θα υπαχθούν στο νόμο, διαδικασία που απαιτείται ούτως ή άλλως σύμφωνα με τον Ν.3843/2012 για την συμπλήρωση της ταυτότητας του κτηρίου. Έτσι λοιπόν με το συζητούμενο σχέδιο νόμου δίνεται λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα δεκαετιών που αντιμετωπιζόταν μέχρι σήμερα με προσωρινές λύσεις - με πρακτικές οι οποίες δεν παρείχαν με την απαιτούμενη επάρκεια τους όρους ασφάλειας και αποτελεσματικής λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Ανδριανός.

http://www.poli-politiki.gr/, 1/8/2013

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση φορέων με ΠΔΨηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Α” θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι η κατάργηση ή η συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων μπορεί να γίνεται με Προεδρικά Διατάγματα.

Η τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν την απόσυρσή της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και για την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών και η οποία επιτρέπει τις χορηγίες στην ελληνική προεδρία.

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών από Νικ. Κακλαμάνη και Πρ. Παυλόπουλο

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της νομιμότητας της τροπολογίας, οι κκ. Πρ. Παυλόπουλος και Νικ. Κακλαμάνης επιτέθηκαν στον κ. Στουρνάρα, με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων να «απειλεί» τον υπουργό Οικονομικών με … αντικατάσταση.

Ο κ. Παυλόπουλος, σε ένα αιχμηρό σχόλιο κατά του κ. Στουρνάρα, είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν αντιλαμβάνονται την κοινοβουλευτική διαδικασία ως τέστ κοπώσεως, αλλά την αντιμετωπίζουν με αίσθημα ευθύνης.

Ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, από την πλευρά του σημείωσε ότι με την επίμαχη τροπολογία παρακάμπτεται ο έλεγχος της Βουλής, «πάει περίπατο ο πολιτικός έλεγχος», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Σε λίγη ώρα έχετε υπουργικό συμβούλιο, μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών ότι με όσα λέει και πράττει ειδικά τελευταία, αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε, ματαιοπονεί, απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

http://www.aftodioikisi.gr/, 1/8/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις