Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Υγεία σε Ελλάδα και Ε.Ε


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας το Πράσινο Κίνημα επισημαίνει ότι στο πρόγραμμα του κάνει λόγο για ένα Δημόσιο, Δωρεάν και Υψηλής ποιότητας Σύστημα Υγείας, κάνοντας τις απαραίτητες προσλήψεις, προσφέροντας αξιοπρεπείς όρους εργασίας και επιστημονικής εξέλιξης στο υγειονομικό προσωπικό και δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Για εμάς η Υγεία εντάσσεται στα Κοινά Αγαθά και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Η κρίση της πρόσφατης πανδημίας κατέδειξε ότι τα νεοφιλελεύθερα μοντέλα ιδιωτικοποιημένης Υγείας χρεοκόπησαν και κατέρρευσαν. Η Ελλάδα στάθηκε όρθια επειδή ο μηχανισμός του δημοσίου συστήματος Υγείας (με τα οποία προβλήματα του) επέδειξε οργανωτικούς και επιχειρησιακούς αυτοματισμούς. Αυτοί που προεκλογικά έλεγαν για ιδιωτικοποίηση της Υγείας οφείλουν να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους. Το Πράσινο Κίνημα προτείνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία στην Ελλάδα.

Ειδικότερα μετά τα τελευταία δεδομένα οι δημόσιες δαπάνες υγείας πρέπει να πάνε στο 7% του ΑΕΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα:
  • 5 δις για αμοιβές προσωπικού (από 2 δις που είναι σήμερα)
  • 3,5 δις για φάρμακα χωρίς καμία συμμετοχή ασθενούς.
  • 3,5 δις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη
  • 2,5 δις για παροχές του ΕΟΠΥΥ για να καλυφθούν και άλλες ανάγκες που σήμερα δεν καλύπτονται
Σήμερα λοιπόν (κι όχι αύριο) πρέπει να αποφασίσουμε τα εξής:
  • Μαζική πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις
  • Ανανέωση με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων που έληξαν μετά τον Ιούλιο του 2019 και που λήγουν από επικουρικό προσωπικό, από τα προγράμματα ΟΑΕΔ (αυτό των 4000 και αυτό των 5500 νέων επιστημόνων).
  • Πρόσληψη επικουρικών γιατρών , όσων και όπου χρειαστούν με ταυτόχρονη ανανέωση της θητείας όλων όσων έχει λήξει ή λήγει η σύμβαση τους.
  • Επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν η παροπλίστηκαν.
Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης έκανε την εξής δήλωση : 


 «Η 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μας βρίσκει φέτος με μια πανδημία, με ένα παγκόσμιο πρόβλημα Υγείας. Δυστυχώς λόγω της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφικής παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα, ανάλογες περιστάσεις θα ζήσουμε και στο μέλλον . Ήρθε η ώρα να θωρακιστούμε με ένα ισχυρό σύστημα υγείας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές καταστάσεις. Και όπως αποδείχτηκε φέτος μόνο ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να ανταπεξέλθει. Για εμάς στο Πράσινο Κίνημα που η Υγεία αποτελεί Κοινό Αγαθό , τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Υγεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. ».

Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει την καμπάνια «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΡΑ»
 
 
Ως ένα πρώτο βήμα για την θωράκιση του συστήματος Υγείας σε επίπεδο Ε.Ε. το Πράσινο Κίνημα στηρίζει την καμπάνια «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη τώρα» που ξεκίνησαν τρεις Πράσινοι Ευρωβουλευτές. Για αυτό το Πράσινο Κίνημα καλεί τους πολίτες, εκπροσώπους φορέων και επαγγελματιών ενώσεων να υπογράψουν μαζικά την έκκληση «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τώρα!», ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Τρίτη 7.4.2020, όπου οι πρωθυπουργοί των 27 καλούνται να βρουν μια αποτελεσματική και ισορροπημένη λύση για τη χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας, της οικονομίας και της εργασίας. Ήδη οι δυο συμπρόεδροι του Πρασίνου Κινήματος Ρια Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, όπως και πολλά μέλη του Κινήματος μας έχουν υπογράψει την καμπάνια.
Η έκκληση “Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τώρα!” είναι μια πρωτοβουλία 3 Γερμανών Πράσινων ευρωβουλευτών, την οποία συνυπογράφουν πρώην Ιταλοί πρωθυπουργοί, Γερμανοί πολιτικοί, οικονομολόγοι κ.ά.,
Το ανοικτό κάλεσμα περιλαμβάνει 4 σημεία κλειδιά για μια ισορροπημένη και δίκαιη λύση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στα συστήματα υγείας, στην οικονομία, στην εργασία και στην κοινωνία:
«Το κείμενο των Πράσινων ευρωβουλευτών»
«Είμαστε μάρτυρες μιας κρίσιμης κατάστασης για την Ευρώπη. Η αλληλεγγύη της ευρωπαϊκής κοινότητας δοκιμάζεται. Η κρίση του κορωνοϊού δεν ήταν σφάλμα οποιασδήποτε χώρας. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι απαίτηση των καιρών. Η πανδημία μας επηρεάζει όλους ως Ευρωπαίους από κοινού και γι ‘αυτό πρέπει να την αντιμετωπίσουμε από κοινού. Αντί της ευρωπαϊκής ενότητας, βιώνουμε εθνικές διαιρέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων. Η διαίρεση της Ευρώπης είναι η χειρότερη δυνατή απάντηση σε αυτή την κοινή πρόκληση. Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προωθεί την διαίρεση της Ευρώπης.
Εμείς, οι Ιταλοί και οι Γερμανοί, καλούμε τις κυβερνήσεις μας να ξεπεράσουν τα παλιά πρότυπα διαίρεσης στην Ευρώπη. Είμαστε σε αυτό μαζί. Με αυτή τη γερμανο-ιταλική έκκληση θέλουμε να δώσουμε ένα παράδειγμα. Μεταξύ των πρώτων υπογραφόντων είναι ο Mario Monti και ο Enrico Letta (πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας), ο Hans Eichel (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας) και ο γνωστός πρώην ευρωβουλευτής Elmar Brok (CDU), καθώς και ένας μακρύς κατάλογος κορυφαίων οικονομολόγων από την Ιταλία και τη Γερμανία.
Πολλοί Γερμανοί δεν συμφωνούν με την πορεία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και απαιτούν επίσης οικονομική αλληλεγγύη στην Ευρώπη, και μέσω κοινών ομολόγων. Και πολλοί Ιταλοί θέλουν να διατηρήσουμε την Ευρώπη όλοι μαζί και να αντιμετωπίσουν τους λαϊκιστές. Πολλοί εξέχοντες Γερμανοί και Ιταλοί από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, την επιστήμη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό έχουν ήδη συνταχθεί με τα αιτήματά μας.»

Παρακαλούμε συνταχθείτε και εσείς και υπογράψτε την κοινή Γερμανο-Ιταλική έκκληση εδώ: www.weareinthistogether.eu

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ .... ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

15η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, καλεί σε συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr, τα τακτικά μέλη της Επιτροπής, την 9η Απριλίου 2020, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 13:00 έως 14:30, σύμφωνα με την υπ΄αρ. 429/12-3-2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Επικρατείας, (Β’ 850/13-3-2020), για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.


2. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18 για την καταβολή δαπάνης για την τοποθέτηση νέας παροχής ΕΥΔΑΠ.

3. Ανάθεση υπηρεσιών διαχείρισης της υγιεινής της ασφάλειας και της καθαριότητας στους χώρους συνάθροισης εργαζομένων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του άρθρου 32 παρ. 2.γ του Ν.4412/2016 για το αμαξοστάσιο του Δήμου Χαλανδρίου.

4. Ανάθεση προμήθειας ειδών υγιεινής για την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 10 της από 11/03/2020 ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (ΦΕΚ 55/τ.Α΄/11-03-2020).

5. Ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης αθλητικών εγκαταστάσεων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του άρθρου 32 παρ. 2.γ του Ν.4412/2016.

6. Απόδοση εξόδων μετακίνησης εκτός έδρας της Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ελένης Χριστούλη, για τη μετάβασή της στη Μόρια της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της καμπάνιας, «Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες της Μόριας».

7. Απόδοση λογαριασμού της διαχείρισης του χρηματικού εντάλματος προπληρωμής με αριθμό Β33/06-02-2020 σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 44/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά τη συμμετοχή υπαλλήλου σε πρόγραμμα συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

8. Έγκριση πρακτικών (Νο1 & Νο2) της Επιτροπής Διαγωνισμού και Αξιολόγησης προσφορών με αντικείμενο την «Προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και Γάλακτος» και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την Ομάδα Β ‘‘προμήθεια γάλακτος’’.

9. Έγκριση πρακτικών (Νο1 & Νο2) της Επιτροπής Διαγωνισμού και Αξιολόγησης προσφορών για την προμήθεια ‘‘Παρεμβάσεις αναβάθμισης πρόσβασης μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου’’ και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

10. Έγκριση πρακτικών (Νο1 & Νο2) της Επιτροπής Διαγωνισμού και Αξιολόγησης προσφορών για την ‘‘Προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και Γάλακτος’’ και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την Ομάδα Α ‘‘Προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)’’.

11. Τροποποίηση της Α.Π. 10784/18-03-2020 σύμβασης.

12. Έγκριση του 1ου Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού, για τον έλεγχο των «Δικαιολογητικών Συμμετοχής», καθώς και για τον έλεγχο και τη βαθμολόγηση των «Τεχνικών Προσφορών» των συμμετεχόντων που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΚΔΑΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» (Α.Μ. 2/2019).

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΟΕΟ?


ΕΠΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ TVXS
Ισχύει και για άλλες περιπτώσεις. 
Όχι μόνο για τους γιατρούς.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ - ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Βοήθεια στο Σπίτι: Ξεκόλλησε η Προκήρυξη!

Εξαιρετικώς επείγον έγγραφο εξέδωσε την 6η Απριλίου το Υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα την « έκδοση Προκήρυξης θέσεων προσωπικού των Δήμων για την παροχή υπηρεσιών “Βοήθεια στο Σπίτι” ».

Με αυτό ζητούνται από τους Δήμους στοιχεία έως την Πέμπτη 9 Απριλίου στις 23:00, « ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της Προκήρυξης το συντομότερο δυνατόν ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για το “Βοήθεια στο Σπίτι”, στηλιτεύοντας ότι « η Κυβέρνηση καθυστερεί τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εργαζομένων » και ρωτώντας, μεταξύ άλλων, « ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ και στη συνέχεια, διορισμού των εργαζομένων, που αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη Χώρα συμβάλλουν τα μέγιστα στις αυξημένες αρμοδιότητες που τους ανατίθενται καθημερινά; ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ airetos.gr
ΣΧΟΛΙΟ: 
Στο Χαλάνδρι den ehoume Voithia sto spiti kardia mou.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - δια των αυτοδιοικητικών του εκπροσώπων - έχει ψηφίσει να καταργηθεί. 
ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ. 
ΝΤΑΞΕΙ?
Στο Χαλάνδρι η διοίκηση Κουράση - με τους αντιδημάρχους του (για να μην ξεχνιόμαστε) κατήργησαν τα νομικά πρόσωπα και το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. 
Και ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ τώρα η .... νεά (που δεν είναι πια νέα) διοίκηση της ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΣ δεν τα έχει επανασυγκροτήσει.
ΝΤΑΞΕΙ;;;;
*Ξέρουμε. Δεν είναι ώρα για κριτική ...... 

Η ανηθικότητα του Γερμανικού οικονομικού εθνικισμού


Του Γεωργίου Παπασίμου

Αμείωτος και εμμονικός παραμένει και στην παρούσα πλανητική κρίση της πανδημίας του COVID-19 o γερμανικός οικονομικός εθνικισμός. Όπως και στην μεγάλη καπιταλιστική κρίση του 2008, η γερμανική ελίτ χρησιμοποιεί την παρούσα πανδημική κρίση για την πλήρη γερμανοποίηση της Ευρώπης. Η πεισματική άρνηση της έκδοσης ευρωομολόγου, που θα έδινε την δυνατότητα σ’ όλες στις χώρες της Ε.Ε. να δανειστούν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής, με χαμηλό επιτόκιο, αποτρέποντας έτσι, μια νέα κρίση χρέους από την προβλεπόμενη μεγάλη οικονομική ύφεση, οφείλεται στην στόχευση αυτή. Είναι γνωστό ότι η Γερμανία σήμερα δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο, -0.5%, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που σήμερα το επιτόκιο δανεισμού ανέρχεται σε 1.5% και άνω και είναι βέβαιο, ότι σε περίπτωση μη συντονισμένης ευρωπαϊκής πολιτικής θα ανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα.

Η προοπτική να ανέβει το επιτόκιο δανεισμού της Γερμανίας μέσω του ευρωομολόγου από - 0.5% στο 1.5% κατά μέγιστο ποσοστό, αποτελεί τη βάση της γερμανικής άρνησης με το επιχείρημα της δήθεν αμοιβαιοποίησης των χρεών των υπολοίπων χωρών. Πρόκειται για ψευδές, ανήθικο και μυωπικό επιχείρημα, διότι από τη στιγμή, που κερδίζει τεράστια ποσά από το κοινό νόμισμα, σε βάρος των υπολοίπων χωρών της περιφέρειας, οι άμεσες οικονομικές της απώλειες με την έκδοση του ευρωομολόγου θα είναι πολύ μικρές, ενώ οι οικονομικές και πολιτικές ωφέλειες της μακροπρόθεσμα πολύ μεγάλες.

Την ίδια ώρα που προβάλλονται αυτά τα επιχειρήματα (ναι στο κοινό νόμισμα – όχι στα κοινά χρέη με τις άλλες χώρες), τα οποία δυστυχώς αγγίζουν το μεγαλύτερο τμήμα των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καθώς και το σύνολο της γερμανικής κοινωνίας, συνθλίβοντας έτσι πλήρως κάθε έννοια κοινοτικής αλληλεγγύης, το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε για το τρέχον έτος 156 δις ευρώ για την ρευστότητα της γερμανικής αγοράς. Το συνολικό δε, ποσό που εκτιμάται ότι θα χορηγηθεί από το γερμανικό Κράτος ως δείκτη προστασίας τη γερμανικής οικονομίας ανέρχεται στο 1.2 τρις ευρώ, που αντιστοιχεί στο 30% του γερμανικού ΑΕΠ.

Αλλά δεν είναι μόνο η άρνηση της έκδοσης ευρωομολόγου. Είναι και η σθεναρή άρνηση της γερμανικής ελίτ, να δοθεί η άδεια χρησιμοποίησης του εκδοτικού της δικαιώματος στην ΕΚΤ, σε αντίθεση με τους άλλους παγκόσμιους πόλους (ΗΠΑ, ΚΙΝΑ κλπ), με το οποίο θα μπορούσε να αγοράσει από κάθε δημοσιονομικά αδύνατη χώρα κρατικά ομόλογα πολύ μακράς διάρκειας, πάνω από το σημερινό περιορισμένο πλαφόν, που έχει συμφωνηθεί (π.χ. 12 δις για την Ελλάδα), έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν όλες οι απαραίτητες δαπάνες για την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού και την παραγωγική αναθέρμανση της οικονομίας.

Η πολιτική αυτή του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού θα καταστεί καταστροφική όχι μόνο για τις άλλες χώρες, αλλά και για την ίδια τη Γερμανία, αφού τα σημερινά πλεονάσματα της οφείλονται μεταξύ άλλων και στην άδικη και ανισομερή σχέση μέσω της Ο.Ν.Ε. με τις χώρες του Νότου στις οποίες εξάγει σημαντικά βιομηχανικά και άλλα προϊόντα. Εάν οι τελευταίες αποδομηθούν οικονομικά και κοινωνικά, τότε εκτός των λαών τους που θα αντιμετωπίσουν την έκρηξη της ανεργίας και της έντονης φτώχειας, πρόβλημα θα προκύψει και για την οικονομία της Γερμανίας αυτοτελώς, διότι θα χάσει έναν εκ των ζωτικών χώρων όπου εξάγει τα προϊόντα της και διατηρεί τη σημερινή κοινωνική της ισορροπία.

Περαιτέρω, η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, θα οδηγήσει και στην οικονομική και πολιτική «περιθωριοποίηση» της Ευρώπης, αφού οι λοιποί πόλοι του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, Η.Π.Α. – ΚΙΝΑ, ΡΩΣΙΑ κ.λπ., όπως και στην κρίση του 2008, θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν αυτήν, μέσω της χορήγησης τεράστιας ρευστότητας στις οικονομίες τους με πρωταγωνιστή το Κράτος.

Γράφοντας το επιδραστικό βιβλίο «Η Προτεσταντική Ηθική και το Πνεύμα του Καπιταλισμού» ο Γερμανός κοινωνιολόγος Μαξ Βέμπερ, στο οποίο τονίζεται ότι η ηθική του προτεσταντισμού αποτέλεσε ένα κρίσιμο στοιχείο για την επικράτηση του καπιταλισμού στην Ευρώπη, δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η σημερινή γερμανική πολιτικοοικονομική ελίτ, θα επεδείκνυε την κυνική προτεσταντική της ανηθικότητα μπροστά στο φόβο του θανάτου της πανδημίας που σαρώνει ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία κλπ), χρησιμοποιώντας τις συνέπειες αυτής ως μέσο υλοποίησης του διαχρονικού της στόχου, που είναι η πλήρης γερμανοποίηση της Ευρώπης. Η υπέρβαση όμως των κόκκινων γραμμών που πραγματοποιεί στην παρούσα συγκυρία, εάν δεν ανατραπεί, θα οδηγήσει μαθηματικά στην πλήρη διάλυση της Ε.Ε.

Ο ΣΕΡ ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2005