Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Η ανακοίνωση του δήμου Χαλανδρίου:

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει οι Δήμου Χαλανδρίου και Βριλησσίων για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, 1-2 Μαρτίου 2020, στο Πάρκο της Αττικής Οδού, μετά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου ο κ. Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για την εικόνα των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, επικαλούμενος την ανάγκη γενικότερης προστασίας του πληθυσμού από την εξάπλωση του ιού.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοινώνει επίσης ότι ματαιώνεται και η αποκριάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου, η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου.

Η ανακοίνωση του δήμου Βριλησσίων

Ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Πάρκο της Αττικής Οδού λόγω κορονοϊού

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει οι Δήμου Βριλησσίων και Χαλανδρίου για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, 1-2 Μαρτίου 2020, στο Πάρκο της Αττικής Οδού, μετά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για την εικόνα των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, επικαλούμενος την ανάγκη γενικότερης προστασίας του πληθυσμού από την εξάπλωση του ιού.

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΘΑΡΙOΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΗNΟΥ


"Κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών διατάξεων τα τεχνικά έργα και εγκατάστασης που εξυπηρετούν την ύδρευση και αποχέτευση την τηλεθέρμανση δήμων την άρδευση περιοχών τους καθώς και την κατασκευή και λειτουργία χωρών υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων δεν υπόκεινται στους όρους και περιορισμούς των διατάξεων αυτόν και για την κατασκευή τους δεν απαιτείται η έκδοση άδειας δόμησης από τις αρμόδιες αρχές εφόσον προβλέπονται από τεχνικές μελέτες."

Η παραπάνω ρύθμιση στο νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος για την αυτοδιοίκηση αποτελεί την λύση στον γόρδιο δεσμό για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου Χαλανδρίου, αυτό των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας καθαριότητας και την μεταστέγασή τους από τον ΧΕΥ 8, τον χώρο δίπλα στο αθλητικό κέντρο Νίκος Πέρκιζας, όπου λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Ένας δήμος που λειτουργεί την υπηρεσία του ΠΑΡΑΝΟΜΑ (αναγκαστικά ίσως, εν ελλείψει άλλων δυνατοτήτων ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ αλλά πάντα παράνομα) δεν μπορεί να θέτει ως προτεραιότητά του, τα πρόστιμα και τους κανονισμούς καθαριότητας για τους πολίτες.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ στους δημότες του, πριν ασχοληθεί με το πώς και πόσο αυστηρά θα τους .... τιμωρήσει για τις δικές τους παραλείψεις ή αβλεψίες στον τομέα της καθαριότητας, λέμε εμείς.

Και πλέον η λύση είναι κοντά, δεν είναι αυτό που προτείνουμε κάτι ούτε ανέφικτο, ούτε δύσκολο:
  • Χώρος στην Τήνου υπάρχει μετά την αγορά του αγροτεμαχίου έκτασης 7,5 στρέματα, σε χώρο που χαρακτηρίζεται ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.
  • Ο χώρος είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΑΡΚΗΣ για να στεγάσει την υπηρεσία - γραφεία και πράσινο στην επιφάνεια, , αμαξοστάσιο, σύγχρονο συνεργείο επισκευών οχημάτων, χώρο διαχείρισης υπολειμμάτων πρασίνου (πράσινο σημείο) στο υπόγειο  και υπόγειο σταθμό μεταφόρτωσης.
Το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών "λύνει" τα χέρια του δήμου ΑΡΑ το μόνο που χρειάζεται ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ από τον δήμο για δύο αποφάσεις:
  • Την απόφαση  εγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΧΩΡΟ και όχι σε δύο γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ.
  • Την απεμπλοκή της τεχνικής υπηρεσίας από δεκάδες, μικρά, περιορισμένης σημασίας εργάκια, που γίνονται μόνο και μόνο για την εικόνα και τις μικροεξυπηρετήσεις και την μπλοκάρουν και η απόφαση για απόδοση  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ στην υλοποίηση μιας παρέμβαση σταθμό για το μέλλον.
Το μεγάλο λάθος που έκαναν διοίκηση και οι παράταξεις που ψήφισαν την αγορά του ΧΕΥ 9 για την υπηρεσία καθαριότητας δεν πρέπει και δεν μπορεί - για να συγκαλυφθούν οι προφανείς και μεγάλες πολιτικές ευθύνες - να οδηγήσει σε νέο μεγαλύτερο λάθος.
Κάποτε χρειάζεται και η αυτοκριτική και η αποδοχή του λάθους.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ.
Αιρετοί εκπρόσωποι του λαού είμαστε και κάνουμε και λάθοι ενίοτε.
Δεν είναι δα και προς θάνατο.

Η έναρξη των απαραίτητων μελετών για τον χώρο της Τήνου πρέπει - μαζί με την ανέγερση του Δημαρχείου και την αξιοποίηση του Νόμπελ  - να αποτελούν αυτή τη περίοδο το κύριο - αν όχι το μοναδικό μέλημα του δήμου.

Διακιολογίες για καθυστερήσεις και παλινωδίες δεν υπάρχουν.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ - ΤΡΙΤΟ - ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Η αν  περιμένουν κάποιοι - ή παρακαλάνε ενδόμυχα -  να υλοποιηθεί από την πολεοδομία η απόφαση έξωσης της υπηρεσίας καθαριότητας από τον ΧΕΥ 8 για να πουν μετά  "δεν έχουμε εναλλακτική λύση, τα απορριμματοφόρα και θα πάνε στον ΧΕΥ 9" μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν την δύναμη να παραδεχτούν ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ καταφέυγοντας σε ψέμματα και δικαιολογίες.

ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Ο δήμος δεν μπορεί να υλοποιήσει δύο χώρους καθαριότητας για μία εμονή.

Και αν - λέμε τώρα εμείς τα δικά μας , τα τρελά - αγοράσει και άλλο χωράφι στο ΒΙΟΠΑ ο δήμος (ΑΝ λέμε) τότε θα κάνει και τρίτο χώρο καθαριότητας;

Ο Δήμαρχος δεν θα το κάνει βέβαια αυτό γιατί ο δήμαρχος ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, αλλά εμείς λέμε και καμιά μακακία σε κανέναν περαστικό. διότι είμαστε γνωστοί διασπορείς fake news για κάνα δυο χρόνια. Μέχρι να φανεί ότι τα fake news δεν ήταν fake news και οι τρελοί είχαν δίκιο.

Ας δούμε τι έγραψε το OTANEWS και πώς λύνονται τα χέρια του δήμου στο θέμα.

Θεσμοθετούνται πολεοδομικές παρεκκλίσεις και για τις πράσινες γωνιές
 

Σύμφωνα με τη παράγραφο 9 του άρθρου 12 του νέου νομοσχεδίου που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στην Βουλή με τίτλο “Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις” στις πολεοδομικές παρεκκλίσεις που προβλέποντας μέχρι σήμερα για τους ΧΥΤΑ και τους σταθμούς μεταφόρτωσης εντάσσονται και οι πράσινες γωνιές, τα πράσινα σημεία και οι βοηθητικοί χώροι ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα η παράγραφος 9 του άρθρου 12 αναφέρει:


“Η παράγραφος 6 του άρθρου 209 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων όπως κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του νόμου 3463/2006 (Α’ 114) αντικαθίσταται ως εξής: «6. .Κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών διατάξεων τα τεχνικά έργα και εγκατάστασης που εξυπηρετούν την ύδρευση και αποχέτευση την τηλεθέρμανση δήμων την άρδευση περιοχών τους καθώς και την κατασκευή και λειτουργία χωρών υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων δεν υπόκεινται στους όρους και περιορισμούς των διατάξεων αυτόν και για την κατασκευή τους δεν απαιτείται η έκδοση άδειας δόμησης από τις αρμόδιες αρχές εφόσον προβλέπονται από τεχνικές μελέτες. Στην διάταξη του προηγούμενου εδαφίου υπάγονται και οι πράσινες γωνιές ανακύκλωσης, τα ολοκληρωμένα κέντρα ανακύκλωσης και τα πολυκέντρα ανακύκλωσης συνολικού εμβαδού έως 30 m² και η συνοδοί αυτών χώροι αποθήκευσης ανακυκλώσιμου υλικού συνολικού εμβαδού 30 m² και υπό την προϋπόθεση ότι κατά την εγκατάσταση τους παραμένει λωρίδα ελεύθερης διέλευσης πεζών τουλάχιστον 1,8 m. Όσα από τα τεχνικά έργα και εγκαταστάσεις της παραγράφου αυτής έχουν μεγάλο όγκο ή ύψος εκτελούνται ύστερα από γνωμοδότηση του αρμόδιο συμβούλιο αρχιτεκτονικής


ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Όμιλος ΙΑΣΩ: Silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020
Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε silver βραβείο για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας" στην κατηγορία «Πρότυπο Επένδυσης-Μακροπρόθεσμη Επένδυση», αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό επίπεδο των δράσεων του καθώς και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του για την κάλυψη των αναγκών υγείας των συνανθρώπων μας.

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά από τη Boussias Communications και βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, στο Μουσείο Μπενάκη σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του ΣΕΒ, και ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά από το Επίκεντρο της ActionAid Hellas.

Το βραβείο παρέλαβε η κα Νάνσυ Χριστοπούλου, Υπεύθυνη CSR Ομίλου ΙΑΣΩ και Head of Marketing & Communication IASO Children’s Hospital από την κα. Υβέτ Κοσμετάτου, Μέλος Δ.Σ. και Ταμίας του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Το μεταναστευτικό πρόβλημα γεννήθηκε από την παγκοσμιοποίηση και ανδρώθηκε μέσα στην ΕE

Το ΜΕΚΕΑ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας σε σχέση με τις νέες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές. Έχουν απόλυτο δίκιο οι κάτοικοι να εξεγείρονται ενάντια στη μοίρα που τους επιφυλάσσει η ΕΕ και η ντόπια δοσιλογική κυβέρνηση που διαδέχθηκε την προηγούμενη άθλια κυβέρνηση. Το ηφαίστειο αυτό σιγόβραζε και τώρα εκρήγνυται, δηλαδή η λαϊκή αγανάκτηση τώρα βγαίνει στη φόρα, όχι μόνο για την καταστροφή του τουρισμού των νησιών μας, αλλά ακόμα και της ίδιας της αγροτικής παραγωγής των κατοίκων τους, όπως ακόμη και τα σαβουροκάναλα τώρα δείχνουν. Για να μην αναφερθούμε στις προσβλητικές καταστροφές σε εκκλησίες, εκκλησάκια και ελληνικές σημαίες. Για πρώτη φορά μετά την Κατοχή χτύπησαν οι καμπάνες στη Μόρια της Λέσβου σε μια σύγκρουση που υποκινούν οι διάφορες ΜΚΟ με τις ευλογίες του Ελληνικού κράτους. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο που αποτελούν απλά το προοίμιο του τι πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα στα νησιά αλλά και την Ελλάδα γενικότερα κάτω από το καθεστώς της σύγχρονης (Ευρω)κατοχής που ζούμε, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν απόλυτα τις προβλέψεις μας και τις αναλύσεις μας:

Όταν από το 2016 λέγαμε «Όχι στη μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη μεταναστών και διαμετακομιστικό κέντρο» καθώς η «κυβέρνηση» των αριστερών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ μας μετέτρεπε «σε ΜΟΝΙΜΗ αποθήκη -για χρόνια- εκατοντάδων χιλιάδων κάθε λογής προσφύγων και μεταναστών, πράγμα που, σε συνδυασμό με τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που (αν δεν οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών ή μεταναστών μεταξύ τους όπως έχουμε δει ήδη να συμβαίνει σε διάφορες πόλεις αλλά και καταυλισμούς— κάτι πολύ πιθανό, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη) σίγουρα θα μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν πολυεθνικό αχταρμά φτωχών και υποταγμένων δούλων. Αποδεικνύεται, έτσι, σήμερα ότι οι ξένες και ντόπιες ελίτ επιφύλασσαν ειδική μεταχείριση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 24/2/2020

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ