Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΣΙΣ!!!!


(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ Β ΑΘΗΝΑΣ

1 Τσακαλώτος Ευκλειδης 
2 Κουρουμπλής Παναγιώτης
3 Παππάς Νικολαος 
4 Μπαλαφας Ιωαννης 
5 Σκουρλέτης Πανος
6 Ξυδακης Νικολαος 
7 Τόσκας Νίκος
8 Παπαδόπουλος Χριστόφορος
9 Δημαράς Γιώργος
10 Θεωνάς Γιάννης
11 Σπίρτζης  Χρήστος
12 Κατριβανου Βασιλικη 
13 Καφανταρη Χαρουλα (Χαρα) 
14 Τσιρώνης Γιάννης
15 Αυλωνιτου Ελενη 
16 Καββαδια Ιωαννετα (Αννετα) 
17 Παναγουλης Ευσταθιος 
18 Κυριτσης Γεωργιος 
19 Καραχάλιος Κωνσταντίνος
20 Βουδούρης Οδυσσέας
21 Ζαχαριαδης Κωνσταντινος
22 Στούμπος Δημήτρης
23 Χρηστίδου Ραλλία
24 Βαμβουρέλη Μαρία
25 Παπαθεοδώρου Εφη
26 Νικολάου Χρυσούλα
27 Ταστάνης Αναστάσιος
28 Καναβού Ιωάννα
29 Τρίχας Γιώργος
30 Αλατση Φραιλιχ Δεσποινα
31 Μιχαλοπούλου Ντιάνα
32 Αλεξοπούλου Σοφία
33 Σκορίνης Νίκος
34 Πετράκη Γεωργία
35 Ιωσηφίδου Μαρία
36 Ζαμπατη Ειρήνη
37 Μπούφης Θεόδωρος
38 Γραμματικού Μαρία
39 Κοταρά Λίτσα
40 Μαλάμη - Ρουμανέα Μάγδα
41 Μπατζιά Ντίνα
42 Αποστόλου - Ραζή Ζήνα
43 Πετράκου Σούλα
44 Καραχάλιου Ζωή 
45 Πάντου Χρύσα
46 Γιάμαλη Ανναστασία
47 Κατωπόδης Γεράσιμος
48 Κουλίεβα Ταμίλα

Δωρεά νέου απορριμματοφόρου στο Δήμο ΧαλανδρίουΜετά την αγορά ενός οχήματος – εξπρές (χωρίς συμπίεση με μηχανισμό ανύψωσης για αποκομιδή απορριμμάτων) στις αρχές του 2015, με ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα ενισχύθηκε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Το νέο όχημα Mercedes econic τριών αξόνων και ωφέλιμου φορτίου 12,5 τόνων αποτελεί ευγενική δωρεά της Κλειώ Μόρτογλου και θα συμβάλλει στην βελτίωση της ταχύτητας αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων.

Η διοίκηση του δήμου αξιοποιεί κάθε προσφερόμενη δυνατότητα συνεχίζοντας την προσπάθεια ανανέωσης και ενίσχυσης του γερασμένου στόλου οχημάτων και κάδων.

Με την ολοκλήρωση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών ευελπιστούμε ότι το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί η Διεύθυνση Καθαριότητας με άλλα τρία νέα απορριμματοφόρα και θα αντικατασταθούν 800 κάδοι με νέους αυξημένης χωρητικότητας 1100 lt.

ΓΙΑΤΙ ΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ! ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΜΩΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ!!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ, Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕ!

 ΥΠΕΣΔΑ: Πάνω από 7.000 προσλήψεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς έγινε δεκτό από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατ’ εξαίρεση διενέργεια προσλήψεων και ανανέωση συμβάσεων που υποβλήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανάγκες των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών καλύπτονται μόνο με την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αμείβονται από πιστώσεις προερχόμενες κατά κύριο λόγο από κοινοτικούς πόρους, με μικρή εθνική συμμετοχή. Η αναστολή της πρόσληψής τους θα είχε ως αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή και την άρση της αναστολής πρόσληψης/ανανέωσης των συμβάσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης κοινοτικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τα οποία αποσκοπούν στην προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, συνεχίζοντας τις προσπάθειές του, ζήτησε και πέτυχε την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 7.030 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

 http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/ipesda-pano-apo-7-000-proslipseis-se-paidikous-kai-vrefonipiakous-stathmous

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ TO DEBATE ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ


Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΛΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1200 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ- ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ!!!!


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΝΑΔΡΙΟΥ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ (????) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Το  "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ' σας,οδηγεί στο να απαντάτε σε αναρτήσεις που δεν φιλοξενείται πρώτα και μάλιστα από το δημόσια χρηματοδοτούμενο site του δήμου στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένα δελτίο τύπου καμίας άλλης δημοτικής παράταξης.

Η καθημερινή επίδειξη του δημοκρατικού σας ελλείμματος δεν εκπλήσσει πλέον κανένα.

Η ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ (κατά την αντιδήμαρχο - υπόδειγμα ήθους) αναρτά την "απάντησή" σας γιατί θέλει ο αναγνώστης της να κρίνει και να έχει όλες τις απόψεις, επί όλων των  θεμάτων.

Όσες διατυπώνονται δημόσια δηλαδή, διότι άλλοι έχουν επιλέξει να δοξάζονται κρυπτόμενοι και σιωπώντας.

Ο αναγνώστη; μας δεν είναι ούτε φυτό, ούτε οπαδός της ενημέρωσης Βορειοκορεάτικου γραφείου τύπου.

Και διαβάζει Πλατεία γιατί ασχολείται "καθημερινά" με τον δήμο.

Για το ύφος και το ήθος μας θα σας στείλουμε τον έλεγχο να μας βάλετε την διαγωγή.

Το αν γράφουμε "ψεύδη" το ξέρουν οι πάνω από 1000 καθημερινοί μας αναγνώστες.

Άλλωστε απαντήσατε σήμερα και εσείς.
Η απάντησή σας είναι ΚΕΝΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, άλλο από χαρακτηρισμούς και δικαιολογίες δεν έχει, οπότε δεν θα την σχολιάσουμε

ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΕΥΓΛΩΤΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΙΤΥΧΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΣ.

ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΞΑΝΑ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

Διάβασε αναγνώστη μου την "απάντηση" του δήμου και σύγκρινέ το με τις περυσινές υποσχέσεις ότι φέτος θα κάλυπταν ΟΛΑ τα παιδιά και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

Και περίμενε σε κάνα δυο χρόνια να σου πουν ότι δικαιώθηκαν από πάνω.
Ειδικά ΕΣΥ που φέτος έμεινε το παιδί σου απ΄ έξω.
"ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ" ώστε - όταν το παιδί σου θα είναι στην τρίτη δημοτικού θα τα έχουν καταφέρει!

ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΊΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!

 Η ..... "ΑΠΑΝΤΗΣΗ":

Ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα για τους παιδικούς σταθμούς
 
Στο μπλογκ «Στην Πλατεία» που διαχειρίζεται ο κ. Άγγελος Νταβίας, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία υπήρξε σειρά αναρτήσεων του ιδίου σχετικά με την ακολουθούμενη πολιτική της διοίκησης του Δήμου στον τομέα της προσχολικής αγωγής.
Η εμμονή του να απαξιώνει με κάθε τρόπο το έργο της νέας δημοτικής αρχής είναι γνωστή καθώς και το ήθος και το ύφος γραφής των κειμένων που υπογράφονται από τον ίδιο. Άλλωστε στο σύνολο σχεδόν των καθημερινών αναρτήσεων που αναφέρονται στη δημοτική αρχή, σε στελέχη της διοίκησης και στο δήμαρχο συμπεριλαμβάνονται ψευδή, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και προσωπικού τύπου επιθέσεις με αποτέλεσμα να καθίσταται άκρως υποτιμητική η ενασχόλησης με τα αναγραφόμενα τόσο από τη δημοτική αρχή, αλλά και από όσους συστηματικά θίγονται από αυτά.
Είναι γνωστή η συνεχής συρρίκνωση των παιδικών σταθμών της πόλης σε αριθμό αλλά και σε μάχιμο προσωπικό τα τελευταία χρόνια. Έτσι το θέμα της προσχολικής αγωγής είναι πολύ σοβαρό και αφορά χιλιάδες κατοίκους της πόλης ώστε κάποια από όσα ισχυρίζεται ο γράφων να μείνουν αναπάντητα.
Ο «ανεύθυνος, μπερδεμένος, ανεπαρκής ή στημένος υπηρέτης της ιδιωτικής αγωγής δήμαρχος» κατά τον γράφοντα και η νέα διοίκηση του δήμου κατάφεραν μέσα σε ακραία δύσκολες συνθήκες ώστε:
1) Να μειωθούν αποφασιστικά τα τροφεία στους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς της πόλης. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή τροφείων οι γονείς των οποίων τα εισοδήματα είναι μέχρι 25.000 ευρώ και οι πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 50.000 ευρώ.
2) Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια να επαναλειτουργήσουν βρεφικά τμήματα σε τρεις παιδικούς σταθμούς! Να υπενθυμίσουμε ότι λόγω της διαρκούς συρρίκνωσης του αριθμού των παιδικών σταθμών τα βρεφικά τμήματα είχαν καταργηθεί με αποτέλεσμα όλα τα βρέφη να οδηγούνται αναγκαστικά σε φύλαξη στον ιδιωτικό τομέα με ότι αυτό σήμαινε για την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών.
3) Να αρθεί ο αποκλεισμός, που για χρόνια υπήρχε, για τις μακροχρόνια άνεργες μητέρες που αναζητούσαν παιδικό σταθμό και δεν εντάσσονταν μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Επιτρέπεται πλέον σε όλες να στέλνουν τα παιδιά τους, ώστε να διευκολύνονται στην αναζήτηση εργασίας.
4) Να γίνεται η ένταξη των παιδιών με καθιέρωση μορίων ώστε η διαδικασία επιλογής να είναι απόλυτα αντικειμενική και ο κάθε γονιός, με βάση τα μόρια που του αντιστοιχούν, να γνωρίζει εκ των προτέρων τη σειρά κατάταξης του. Καταργήθηκε έτσι ένα διαχρονικό σύστημα «προσωπικών εξυπηρετήσεων».
5) Να εγκριθεί, για πρώτη φορά, στον Δήμο Χαλανδρίου η πρόσληψη 52 παιδαγωγών με χρηματοδότηση από το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για τα επόμενα χρόνια και για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει το εν λόγω πρόγραμμα ότι ο δήμος θα έχει εξασφαλισμένο το αναγκαίο για τη λειτουργία των παιδικών του σταθμών προσωπικό ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα τα αντίστοιχα χρήματα από το ΕΣΠΑ, μέσω του γενικού ταμείου του Δήμου, δεν χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για την ενίσχυση του προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα αυτοί να λειτουργούν με ελλιπές προσωπικό.
6) Να προσληφθούν ακόμα 12 εργαζόμενοι – συμβασιούχοι πεντάμηνης απασχόλησης για τους παιδικούς σταθμούς μέσω των προγραμμάτων «Κοινωνικής Εργασίας». Η διοίκηση του Δήμου διαφωνεί πολιτικά με το πρόγραμμα «Κοινωνικής Εργασίας». Διαρκείς και μόνιμες ανάγκες καλύπτονται προσωρινά, ενώ οι εργαζόμενοι με αυτά τα προγράμματα δεν απολαμβάνουν τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων τους. Παρά την πολιτική διαφωνία προτεραιότητα αποτέλεσε η ενίσχυση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών της πόλης.
Σε ό,τι αφορά τους δύο νέους παιδικούς σταθμούς στο Πάτημα Χαλανδρίου, οι υπηρεσίες του δήμου εργάζονται εντατικά ώστε να παραληφθεί έγκαιρα ένα έργο που εκτελείται μέσω του ΕΣΠΑ και που οι διαδικασίες εργασιών, χρηματοδότησης, γραφειοκρατικής υποστήριξης κ.λπ. δεν ανήκουν αποκλειστικά στον έλεγχο του δήμου.
Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των παιδικών σταθμών, ο αριθμός των εξυπηρετούμενων παιδιών, αλλά και του αναγκαίου προσωπικού βρίσκεται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της. Ωστόσο η νέα διοίκηση του δήμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών και την ασφαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών. Είμαστε βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα την δικαιώσει.

H "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..

 


1. Η συλλογικότητα ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ, (εν γνώσει των ΜΕΓΕΘΩΝ ενός εκάστου), συμμετέχει στο μέτρο των δυνατοτήτων της σε όλες τις Πρωτοβουλίες που υπηρετούν κοινούς τόπους. Ο Ιδρυτικός της στρατηγικός στόχος ήταν και είναι η ΕΘΝΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ του ΛΑΟΥ μας.
Υπερασπιζόμαστε σταθερά την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πιστοί στις αρχές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ- ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.
 
2. Από τα ανωτέρω προκύπτει πως τπερασπίζουμε ανένδοτα το "ΟΧΙ" του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ στις 5 Ιούλη, πως θεωρούμε αναγκαία την Συνεργασία και Συμπόρευση με τις δυνάμεις που uπερασπίζονται ανάλογες θέσεις.
Θέλουμε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του απεχθούς και επαχθούς Χρέους, την διέξοδο από τις αδιέξοδες Μνημονιακές πολιτικές, στηρίζουμε την Διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών Οφειλών και επανορθώσεων.

3.Μας αφορά ιδιαίτερα η Συγκρότηση των δυνάμεων του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, των δυνάμεων που κατανοούν ότι χωρίς ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ, καμία απολύτως Διακήρυξη δεν μπορεί να υλοποιηθεί, η Χώρα θα μείνει βυθισμένη στην Εξάρτηση και την υποτέλεια.

4. Έχοτας την λογική των συγκροτήσεων "ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ", (πρόσφατο παράδειγμα η Διακήρυξη Ενοποίησης των 3 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ Παρατάξεων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στην οποία συμμετείχαμε), των δημιουργικών Πρωτοβουλιών που ανοίγουν δρόμους και δίνουν ελπίδα στο Λαό μας, όπως Συνεταιριστικές και Συνεργατικές Ενώσεις(παράδειγμα η δημιουργία του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού "Προμηθέας Λυόμενος"όπου πρωτοστατήσαμε), θεωρούμε την ανάπτυξη των ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, την ΛΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ανώτερη και προθύστερη των όποιων κομματικών μηχανισμών και συσωματώσεων.

5. Με αυτές τις προϋποθέσεις και προτάσεις συμμετέχουμε δημιουργικά, όπου θεωρούμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε, χωρίς προαπαιτούμενα αλλά και χωρίς υποχωρήσεις.
Με αυτές τις αντιλήψεις και επιλογές Υπηρετούμε εμείς το «ΟΧΙ» του 61,3% στις 5 του Ιούλη,

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ;

Οι άλλοι - στην κοσμάρα τους - έβαλαν ΑΠΟΨΕ συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!

Αλλά έχουμε και το debate!
Το καθήκον καλεί στο συμβούλιο αλλά η ψυχή λέει να δούμε την σύγκριση του Αλέξη με τους άλλους.