Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΜΕ ΛΙΝΟ ΚΟΚΚΟΤΟ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΩΝ

Τo αμέσως προηγούμενο διάστημα αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Έφη Χαλάτση , την Γ.Γ. Μαρίνα Σμαραγδή και την Ταμία Ρούλα Καϊμάκη συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματος και επιστολών που απέστειλε για θέματα των περιοχών τους στους 4 παραρεμάτιους Δήμους, με τους Αντιδημάρχους Αμαρουσίου κ. Κόκαλη (Περιβάλλοντος και Καθαριότητας) κ. Κάββαλο (Τεχνικών Υπηρεσιών) και κ. Ρώτα (Πολεοδομίας, ) τον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη Ξενοφώντα και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου κ. Γερολυμάτο Κωνσταντίνο, ενώ εκκρεμεί ραντεβού με το Δήμο Πεντέλης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με του Αντιδημάρχους του Δήμου Αμαρουσίου αφορούσαν την εφαρμογή του ΓΠΣ στην παραρεμάτια περιοχή, την αντιπυρική προστασία με τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών στις παραρεμάτιες οδούς, τη φύτευση του ελεύθερου χώρου της Φραγκοκλησιάς, την στήριξη των πρανών όπου έχουν υποστεί υποσκαφές και καθιζήσεις (πχ Κορυτσάς και Ροδοδάφνης, γεφυράκι Νέου Αμαρουσίου), την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς . Οι Αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν το Σύλλογο ότι έχουν κάνει έλεγχο σε 120 από τις σχεδόν 300 παραρεμάτιες ιδιοκτησίες σχετικά με το ΓΠΣ και σε κάποια τμήματα είναι έτοιμοι για άμεση παρέμβαση εφαρμογής του, ότι άμεσα θα τοποθετηθούν πυροσβεστικοί κρουνοί στο τμήμα του ρέματος στο Πολύδροσο (το οποίο και υλοποιήθηκε στο αμέσως επόμενο διάστημα της συνάντησης μας), ότι θα προχωρήσουν τον Νοέμβριο σε φύτευση του εναπομείναντα χώρου της οδού Φραγκοκλησιάς με ιστορική μελέτη της υπηρεσίας τους για τα είδη που θα φυτευτούν, θα επανέλθουν με επιστολή τους στην Περιφέρεια για τα πρανή και το γεφυράκι λόγω μη αρμοδιότητος τους και για το θέμα της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης ότι σύντομα θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν την κυκλοφοριακή μελέτη που για μεγάλο διάστημα εκκρεμούσε στην Αποκεντρωμένη και πλέον έχει εγκριθεί.

Τα θέματα της συνάντησης με το Δήμαρχο Βριλησσίων ήταν η τήρηση του ΠΔ Προστασίας της Ρεματιάς σχετικά με τις χρήσεις γης, το κυλικείο του Δήμου που βρίσκεται στην παραρεμάτια περιοχή του Δήμου, για το οποίο υπήρξαν καταγγελίες από μέλη μας για παραβιάσεις των προβλεπομένων και η στήριξη των πρανών και του γεφυριού που συνδέει τα Βριλήσσια με το νέο Μαρούσι. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το ΠΔ στη λειτουργία του κυλικείου, ότι θα αποστείλει επιστολή στην Περιφέρεια για την στήριξη των πρανών, όπου υπάρχουν υποσκαφές, ειδικά στις στροφές του ρέματος και του γεφυριού λόγω αρμοδιότητας της. Επίσης ενημέρωσε ότι στην τροποποίηση του ΓΠΣ του Δήμου τηρούνται πλήρως τα προβλεπόμενα του ΠΔ προστασίας του ρέματος Πεντέλης Χαλανδρίου.

Τα θέματα της συνάντησης με τον Αντιδήμαρχο Χαλανδρίου αφορούσαν τόσο την επιστολή που απέστειλε ο σύλλογος στο σύνολο των παραρεμάτιων Δήμων για τις χρήσεις γης, όσο και τις επισημάνσεις μας σχετικά με διαβρώσεις και υποσκαφές στα πρανή του Ρέματος στο Χαλάνδρι και η ανάγκη καθαρισμού του αγωγού της Αττικής οδού λόγου μείωσης του εύρους του από φερτά υλικά, που έχουν επισημανθεί ήδη και στην Περιφέρεια μετά τον καθαρισμό που διενήργησε ο σύλλογος στην κοίτη του ρέματος στις 3/6. Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν ήδη στείλει επιστολή στην Περιφέρεια και έχει γίνει ήδη αυτοψία στα προβλήματα των πρανών που επισήμανε ο σύλλογος και ότι περιμένουν να ενταχθούν άμεσα σε εργολαβία αποκατάστασης. Διαβεβαίωσε επίσης τον Σύλλογο ότι για τις παρεμβάσεις που επισημάνθηκαν, ότι πρέπει να γίνουν στο χώρο δίπλα στα σκαλάκια και το γεφυράκι του Αγ. Αθανασίου, στα σκαλάκια της Δάσους όπως κατεβαίνουμε στο πλάτωμα του Προφήτη Ηλία, στα σίδερα στα σκαλάκια της Προφήτη Ηλία, όπως κατεβαίνουμε για το πλάτωμα και στο πλακόστρωτο μονοπάτι, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην επιστολή τους , θα αποκατασταθούν άμεσα από τις Υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου. Επίσης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου κ. Χριστουλάκη υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσουν τον Νοέμβριο σε φύτευση του εναπομείναντα χώρου της οδού Φραγκοκλησιάς που ανήκει στο Χαλάνδρι με ιστορική μελέτη της υπηρεσίας τους για τα είδη που θα φυτευτούν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πάμε σινεμά στα Βριλήσσια


Ο Δήμος Βριλησσίων, στην κατεύθυνση για την αναβάθμιση και ενίσχυση των πολιτιστικών δομών και δράσεων στην πόλη μας, καθώς και στην εξεύρεση λύσης για τη λειτουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφου, προχώρησε σε:

· Εισήγηση και λήψη απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο για τη χωροθέτηση του θερινού κινηματογράφου στο χώρο του πάρκου «Μαρία Κάλλας», πρώην πάρκο Ναυτικής Βάσης.

· Αποδοχή του αιτήματος που εκφράστηκε από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσκεψη εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο.

Μετά τη σύσκεψη αυτή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρατάξεων ‘Βριλήσσια Δημος Δημιουργίας’, ‘Νέα Πνοή’, ‘Ανατροπή στα Βριλήσσια’, ‘Δράση για μια άλλη πόλη’ και ‘Βριλήσσια Ανοιχτή πόλη αλληλεγγύης & πολιτισμού’ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον προαναφερθέντα χωροθετημένο χώρο των εκπροσώπων των παραπάνω παρατάξεων και των υπευθύνων των κινηματογραφικών δομών και φορέων της πόλης, στην προβλεπόμενη περιοχή χωροθέτησης, όπου επιβεβαιώθηκε η προτεινόμενη ακριβής οριοθέτησή του θερινού δημοτικού κινηματογράφου στο πάρκο.

· Οργάνωση, από κοινού με το Εργαστήρι Κινηματογράφου του Δήμου «Κάνουμε Ταινία στα Βριλήσσια» και την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine Δράση, συνεργατικής πιλοτικής δράσης υπαίθριων και δωρεάν προβολών για το φετινό καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά τους φίλους του κινηματογράφου στην πόλη μας.

Για το λόγο αυτό και για τις προβολές του Ιουλίου και του Αυγούστου, επιλέχθηκαν ταινίες από εξαιρετικούς σκηνοθέτες όπως τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, τους αδελφους Τζόελ και Ίθαν Κοέν και τον ταλαντούχο και ως ηθοποιό Γούντι Άλεν, με κριτήριο την ποιότητα τους.

Το Πρόγραμμα Προβολών:

Με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα στην Πλατεία Ελευθερίας:

Παρασκευή 20 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Αποκάλυψη Τώρα!
Σάββατο 21 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Ο Αταίριαστος
Κυριακή 22 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Επαναστάτες Χωρίς Αύριο
Δευτέρα 23 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Η Συνομιλία

Με τους αδελφούς Τζόελ και Ίθαν Κοέν στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων:

Παρασκευή 27 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Φάργκο
Σάββατο 28 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Ω αδελφέ, που είσαι
Κυριακή 29 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι
Δευτέρα 30 Ιουλίου Τίτλος Ταινίας: Ο Άνθρωπος Που Δεν Ήταν Εκεί

Με το Γούντι Άλεν στο 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων:

Σάββατο 25 Αυγούστου Τίτλος Ταινίας: Ματς Πόιντ
Κυριακή 26 Αυγούστου Τίτλος Ταινίας: Μανχάταν

Με το Cine-Δράση κάθε Πέμπτη στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, εκτός από 16 Αυγούστου.

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν.
Ώρα έναρξης: 21.00

Σας προσκαλούμε όλους να στηρίξετε αυτή την πολιτιστική πρωτοβουλία και να απολαύσετε τις κινηματογραφικές αυτές βραδιές στη πόλη μας και έτσι όλοι μαζί να προγραμματίσουμε τις επόμενες προβολές του Σεπτεμβρίου.