Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ!

 


 


Δεν τελειώσαμε! Θα πάμε μέχρι το τέλος!

Δεν θα σχολιάσουμε ακόμα, την απόφαση - μη απόφαση - της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την προσφυγή μας κατά της ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ (μετά την απόφαση περί αντισυνταγματικοτητας ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ Θεοδωρικακου)  αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΗΘΙΚΗΣ στάσης της διοίκησης του δήμου να αρνηθεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ να αποχωρήσουμε από την Σύμπραξη Διοίκησης του Δήμου στις δημαιρεσίες της 10 Ιανουαρίου του 2022.

Όταν το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Έλενα Χριστούλη - απάντησε στον Δημήτρη Λέρτα που δήλωσε ότι αποχωρούμε από την σύμπραξη 'Αυτό δεν γίνεται ' (με ερμηνεία του αντισυνταγματικού ΝΟΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ).

Όταν ο ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑΣ Δήμαρχος Χαλανδρίου - είχε το θράσος να ξανακαταθέσει στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το πρακτικό σύμπραξης που είχαμε υπογράψει το 2020 αντί ένα νέο, με όσους επιθυμούσαν να συνεχίζουν να τον συνδράμουν στο 'θεάρεστο' έργο που επιτελεί στον Δήμο, παρόλο ότι αυτό είχε την δική μου υπογραφή που είχα παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Για να καταθέσει το πρακτικό με την υπογραφή μου, ΑΥΤΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ερμήνευσε ότι ήμουν ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ και άρα η υπογραφή μου μας δεσμεύει!

 Για να μου δώσουν το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του κυλικείου του νεκροταφείου - όταν το ζήτησε ο κος Λέρτας όπως έχουμε δικαίωμα από το Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων - όχι μόνο δεν ήμουν ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ αλλά δεν ήμουν καν ΠΟΛΙΤΗΣ και δεν μου δόθηκε ο λόγος.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΗ ΑΥΛΗ ΤΟΥ!

Τι απάντησε η Αποκεντρωμένη στην προσφυγή μας? ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!

1. Ότι ΔΕΝ την εξέτασε και πέρασε ο προβλεπόμενος χρόνος να την εξετάσει.

2. Ότι ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΊΦΘΗΚΕ επί της ουσίας αλλά ΑΠΟΡΡΊΦΘΗΚΕ ΣΙΩΠΗΛΩΣ επειδή ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ! (Στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα).

3. Ότι πλέον έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε στην Επιτροπή των άρθρων 151 και 152 (έχω ιστορία εκεί! ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ όταν έχω ξαναπροσφύγει!) 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!

 Την Δευτέρα καταθέτουμε προσφυγή κατά της ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ του - έτσι και αλλιώς - ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ με βάση το Γ' τμήμα του ΣτΕ - νόμου Θεοδωρικάκου!

Στην Επιτροπή  - ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ. Με την βοήθεια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ που στάθηκαν πλάι μας όταν εκείνοι που έπρεπε κρύβονταν σαν ΚΟΤΕΣ!

Παρά τους ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ που δεν τους άρεσε το .... στυλ μου επειδή τους κρατάγανε οι απέναντι που τους έδειξαν τα αχαμνά τους!

ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΑΣΤΟΥΝΕ! 

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! 

Στην ειδική επιτροπή  θα κριθεί αν η ερμηνεία της Σουλτανικής Αυλής για τον ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ νόμο - μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

ΙΑΣΩ : ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ & ΣΤΕΡΕΟΤΑΚΤΙΚΗ ΒΙΟΨΙΑ

 


Το ΙΑΣΩ, η μεγαλύτερη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη, με το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα, επενδύει σε τεχνολογία αιχμής με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υγείας άριστης ποιότητας. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού απεικόνισης του μαστού και συγκεκριμένα των Μαστογράφων με Τεχνητή Νοημοσύνη για απεικόνιση 2D και 3D (Τομοσύνθεση). Επιπλέον, εγκατέστησε στον κορυφαίο Μαστογράφο Τομοσύνθεσης 3D (Hologic Dimensions 3D) που διαθέτει, το πρωτοποριακό σύστημα στερεοτακτικής Βιοψίας Core Biopsy.

Το λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης ProFound AI βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία deep learning, αντλώντας στοιχεία και δεδομένα από εκατομμύρια εικόνες περιστατικών, από περισσότερα από 30 κέντρα αναφοράς σε όλο τον κόσμο και είναι ο ηγέτης της αγοράς στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για την υγεία του μαστού. Έχει εγκατασταθεί και στους δύο Μαστογράφους του ΙΑΣΩ τόσο για 2D μαστογραφία όσο και για την Τομοσύνθεση (3D μαστογραφία).

Το Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους εξειδικευμένους ακτινοδιαγνώστες με πολλά πλεονεκτήματα όπως:

1.    Βελτίωση του ποσοστού και του χρόνου ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού

2.    Ανιχνεύεται και η μικρότερη αλλοίωση του μαστού με τον πιο αξιόπιστο τρόπο, με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα

3.    Αναγνωρίζεται ορθά η ύπαρξη μίας αλλοίωσης, ο βαθμός επικινδυνότητάς της καθώς και αν αυτή χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

4.    Περιορισμός των ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων και των περιττών επανεξετάσεων των ασθενών

Το σύστημα στερεοτακτικής Βιοψίας Core Biopsy, AffirmTM breast biopsy guidance, αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα πραγματοποίησης βιοψιών στις 3D λήψεις πραγματοποιώντας βιοψίες ακόμα και στις αλλοιώσεις που είναι ορατές μόνο σε τομοσυνθετικές εικόνες. Επιπλέον, εξασφαλίζει ευκολότερο εντοπισμό των βλαβών καθώς και μειωμένη δόση ακτινοβολίας στην ασθενή καθώς απαιτούνται λιγότερες εκθέσεις. Παράλληλα, ο συνολικός χρόνος πραγματοποίησης της διαδικασίας μειώνεται σημαντικά. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γυναίκες με οποιοδήποτε είδος αλλοίωσης ή μη φυσιολογικό ιστό. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της όρθιας βιοψίας μαστού και είναι ενσωματωμένο στο ψηφιακό μας σύστημα μαστογραφίας Selenia® Dimensions®. Γενικά, η διαδικασία δεν είναι πολύ επώδυνη. Δεν παραμένει κανένα ελάττωμα του μαστού και σε αντίθεση με τη χειρουργική επέμβαση, η βιοψία Affirm δεν παραμορφώνει τον ιστό του μαστού ούτε δυσκολεύει την ανάγνωση μελλοντικών μαστογραφιών. Ο χρόνος ανάρρωσης είναι σύντομος και οι ασθενείς μπορούν σύντομα να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Βασικά στοιχεία για τον καρκίνο του μαστού:

ü  Ο καρκίνος του μαστού είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες παγκοσμίως

ü  Η θνησιμότητα λόγω καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο είναι 21,5 ανά 100.000 γυναίκες

ü  2,2 εκατομμύρια γυναίκες θα διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού έως το 2025

ü  1 στις 8 γυναίκες εμφανίζει καρκίνο του μαστού

ü  Η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και για έγκαιρη διάγνωση αυξάνεται

ü  Η ζήτηση για καλύτερο προσυμπτωματικό έλεγχο και πρόβλεψη καρκίνου αυξάνεται

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η σημαντικότερη παράμετρος στην σωστή αντιμετώπιση του και στη μείωση της θνησιμότητας. To ΙΑΣΩ διαθέτει όλα τα «state of the art» διαγνωστικά εργαλεία και το εξειδικευμένο προσωπικό για την έγκαιρη και αξιόπιστη αντιμετώπιση του.

11ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ", 15-29 Μαΐου 2022, Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

 
Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «τα 12 Κουπέ», πιστό στο ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού του από τον Μάιο 2011, οργανώνεται και φέτος από την Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ για 11η χρονιά. Νέες καλλιτεχνικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες δημιουργούν και παρουσιάζουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαπενθήμερο performances σύντομης διάρκειας (10-30 λεπτών) από την Κυριακή 15 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Στα 11 αυτά χρόνια, το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη, ανέδειξε, ενθάρρυνε και προώθησε νέους καλλιτέχνες και ομάδες από τους χώρους του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού και των Εικαστικών προσφέροντας βήμα έκφρασης και δημιουργίας αλλά και έναυσμα για νέες συνεργασίες σε περισσότερες από 170 ταλαντούχες νεανικές ομάδες με συνολικά περισσότερους από 700 καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Video-Art κ.λπ.).

 

Πυρήνας του Φεστιβάλ και πηγή έμπνευσής του υπήρξε αρχικά το New Wagon του Τρένου στο Ρουφ με τα 12 κουπέ (Compartments), απ? όπου πήρε και την ονομασία του. Στην πορεία, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και των performances, προστέθηκε και κάθε απρόβλεπτος, σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας. Φέτος, εκτός των υπολοίπων χώρων, προστίθεται και το πλήρως εξοπλισμένο υπαίθριο stage που διαθέτει πλέον η απλόχωρη Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ.

 

Σχετικά με τη φετινή 11η διοργάνωση του Φεστιβάλ η καλλιτεχνική διευθύντριά του Τατιάνα Λύγαρη σημειώνει:

«Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «τα 12 Κουπέ» απευθύνεται σε καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της τέχνης και μπορεί να περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές performances, εικαστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, χορευτικές performances, stand-up comedy κα. Φέτος ο προβολέας φωτίζει κυρίως το Θέατρο με πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σύντομης διάρκειας αλλά περιλαμβάνει και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, παραστάσεις χορού και μουσικά live. Η φετινή θεματολογία ποικίλει, κυρίως όμως μετατοπίζεται σε θέματα πιο κοινωνικά και πολιτικά όπως ο ρατσισμός, το προσφυγικό, η μετανάστευση, τα ηθικά διλήμματα σε καιρό πολέμου, η αναζήτηση δικαίωσης του ατόμου απέναντι σε αυθαιρεσίες και λιγότερο σε θέματα ανθρωποκεντρικά όπως πχ. η μετάβαση από τη ζωή στον θάνατο κά. Το τρένο βέβαια, όπως πάντα, όχι μόνο ως περιβάλλων χώρος αλλά και ως σύμβολο μετακίνησης και διαδρομής, είναι πάντα κυρίαρχο και αποτελεί πρόκληση έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους καλλιτέχνες.»

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τατιάνα Λύγαρη

Υπεύθυνος καλλιτεχνικών ομάδων: Ευθύμης Χρήστου

Υπεύθυνος κοινού: Βασίλης Ψυλλάς

Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου

Επικοινωνία: ArtsPR

 

PERFORMANCES

Όλες οι performances παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 19.00 έως τις 23:45 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές 15νθήμερο

(15-29/5/2022)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances τής κάθε ημέρας από 18.30 στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ. γραφείου παραγωγής 210 9237076, τηλ. θεάτρου 210 5298922 theater@totrenostorouf.gr

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ 10? με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

Δωρεάν υπαίθριο Parking

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

https://instagram.com/ToTrenostoRouf