Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ για το Κομπάνι κόλλησε στα σύνορα με την Τουρκία;


Αναφέρεται πως το φορτηγό TIR που μετέφερε την βοήθεια για το Κομπάνι που συγκέντρωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης που στηρίχθηκε υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κρατήθηκε στην συνοριακή πύλη των Ιψάλων.

Σύμφωνα με είδηση του ANF, η επιτροπή Αλληλεγγύης για το Κομπάνι , έφτασε στο Σούρουτς. Την επιτροπή που αποτελούνταν από 23 άτομα μεταξύ των οποίων αρκετοί δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του τομέα υγείας, οι ευρωβουλευτές Εμη Καριμάλη και Γεώργιος Καρατσιουμπάνης και ο υπεύθυνος του PYD Δρ. Ιμπραήμ Μουσλίμ, την υποδέχτηκαν στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Αμάρα, οι διπλωματικοί υπεύθυνοι του DTK Moυσταφά Τζαν και Μουσταφά Ντογάλ.

Η επιτροπή μετά από την συνεδρίαση με το Συντονιστικό Κρίσης Κομπάνι, επισκέφτηκε τις πόλεις με σκηνές και μετά τα χωριά της αντίστασης, ενώ μετά πήγαν στο δημαρχείο του Σούρουτς όπου και επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον αντιδήμαρχο Ζουχάλ Εκμέζ.

Μιλώντας σε αυτή την επίσκεψη η Έμη Καριμάλη, είπε πως με την καμπάνια αλληλεγγύης συγκέντρωσαν ένα TIR βοήθειας, που όπως είπε στα σύνορα των Ιψάλων το εμπόδισαν αφήνοντας το να περιμένει δύο μέρες. Η Έμη ανέφερε πως θέλουν να περάσουν στο Κομπάνι και είπε πως ¨Μετά από αυτά που θα δούμε στο Κομπάνι, θέλουμε να ετοιμάσουμε μια αναφορά σχετικά με την οικοδόμηση και τις ανάγκες του Κομπάνι¨.

Η επιτροπή αναμένεται αύριο να περάσει στο Κομπάνι.

(από το fb του Γ. Παπαγιαννόπουλου)
ΣΧΟΛΙΟ: Στην αποστολή συμπεριλάμβάνεται και η αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ....Κρίση έχεις, Πλατεία διαβάζεις, εσύ κρίνεις ....

Εμείς απλά φωτίζουμε.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκαν σε δημόσια συνεδρίαση τα βιογραφικά των υποψηφίων για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Στην πόλη μας που έχει 100 χιλιάδες Χαλανδραίους και εχθές οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί σου - υποτίθεται - ότι θα διάλεγαν έναν Χαλανδραίο εγνωσμένου κύρους για να κάνει την δουλειά.

ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ Χαλανδραίος φαίνεται δεν υπάρχει.

Εγνωσμένου κύρους συμπολίτης μας που να μπορεί να γίνει αποδεκτός από διευρυμένη πλειοψηφία φαίνεται δεν υπάρχει για να προταθεί.

Όλοι οι Χαλανδραίοι - που έχουν ιστορία προσφοράς στην πόλη και τον δήμο - είναι άχρηστοι και ακατάλληλοι.

Δεν επιτρέπεται να αναφερθούμε σε ονόματα συμπολιτών μας που ούτε καν απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο, σε μια κλειστή διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων για να επιλεγεί ο κατάλληλος και να προταθεί.

Θα περιγράψουμε μερικές λύσεις χωρίς να τις ονομάζουμε: συνταξιούχοι δικαστικοί, επώνυμοι κορυφαίοι άνθρωποι του πολιτισμού με πολύχρονη προσφορά στο Χαλάνδρι, πρώην αυτοδιοικητικοί με πείρα, συμπολίτες μας επιτυχημένοι άνθρωποι της αγοράς ή στελέχη επιχειρήσεων, συμπολίτες μας με ιστορία αγώνων για την δημοκρατία  ..... να συνεχίσω;

Δεν έχουμε απολύτως τίποτα με τον άνθρωπο, δεν τον γνωρίζουμε καν.

Αλλά ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ αναρωτιόμαστε πού στην ευχή βρέθηκε στο Χαλάνδρι να θέλει να γίνει αποδεκτός για να κάνει τον διαιτητή μεταξύ των Χαλανδραίων και του δήμου τους;

ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ για την καρδιά, τον πυρήνα της έννοιας ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ αυτό;

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΩ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Κ. ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗ


ΜΠΑΝΑΝΙΑ! ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΜΗΝΑΗ διοίκηση του δήμου ξεφεύγει!

Διολισθαίνει σε απίστευτο καθεστωτισμό οδηγούμενη από μια ηγεσία που έχει αποδώσει στον εαυτό της το αλάθητο του Πάπα και τον ρόλο του υπέρ πάντων κριτή.

Εχθές στο δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση είχε έρθει να επιβάλλει το στάτους της βασισμένη σε συμφωνίες παρασκηνίου και μοιρασιές.

Οι συμφωνίες στο ένα θέμα - αυτό του συμπαραστάτη - δεν άντεξαν στην πίεση της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Όμως στο άλλο μεγάλο θέμα του δημοτικού συμβουλίου, αυτό της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις οι μάσκες της συναλλαγής δεν μπόρεσαν να μείνουν στην θέση τους.

Διότι η Λούλα Καρατζά αρχικά και στην συνέχεια ο Γιώργος Θωμάς ζήτησαν το αυτονόητο:

Να καθορίσει το δημοτικό συμβούλιο τα κριτήρια της επιλογής για όσους προσληφθούν, στην περίπτωση βέβαια που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και η ίση αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων, ειδικά σε μια εποχή όπου η ανεργία σκοτώνει.

Ο Γιώργος Θωμάς μάλιστα έθεσε συγκεκριμένα την πρόταση για αξιολόγηση των υποψηφίων με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Και όμως η πλειοψηφία, συνεπικουρούμενη από τις παρατάξεις Κουράση, Άνδρεόπουλου και  Λαδόπουλου αρνήθηκε κάθε τέτοια συζήτηση μένοντας στην θέση ότι "την επιλογή θα κάνουν οι υπηρεσίες" - δηλαδή η διοίκηση του δήμου με ρουσφετολογικά κριτήρια.

- "Οι άνεργοι συμπολίτες μας πρέπει δηλαδή να γνωρίζουν ότι αν δεν έχουν μέσο δεν μπορούν να εργαστούν ούτε δύο μήνες στον δήμο;"  αναρωτήθηκε η Λούλα Καρατζά.

"Είναι κενό του νόμου που δεν προβλέπει κριτήρια, θα επιλέξει η διοίκηση ποιους θα προσλάβει. Δεν μπορούμε να βάλλουμε κριτήρια" ήταν η απάντηση που έλαβε από τον .... συνδιοικούντα Μύρωνα Ανδριανάκη που ξέρει το νόμο απόξω και ανακατωτά και κάθε του πολιτική θέση την ταυτίζει με το νόμο.

"Βεβαίως και το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να καθορίσει κριτήρια επιλογής" αντέτεινε ο δικηγόρος Γιώργος Θωμάς.

"Μα αν κοπούν κάποιοι θα έχει γίνει έτσι και αλλιώς επιλογή" αντέτεινε η Λούλα Καρατζά.

"Δεν χρειάζονται κριτήρια εδώ πολλές φορές η ζήτηση δεν καλύπτει τις θέσεις για τα δίμηνα" " πήρε το παιχνίδι πάνω του ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουράσης,

"Μα αν δεν υπάρχει ζήτηση δεν υπάρχει θέμα, θα προσληφθούν όλοι. Αν υπάρχει όμως μεγαλύτερη ζήτηση από τις θέσεις προκύπτει ζήτημα επιλογής με αντικειμενικά αξιοκρατικά και όχι ρουσφετολογικά κριτήρια" αντέτεινε ο Νταβίας.

Τελικά η απόφαση για επιλογή "από την διοίκηση" πέρασε με όσους (κατ' εκτίμηση) είχαν συμμετάσχει ήδη "στις προτάσεις" υποψηφίων εργαζομένων και βέβαια στήριξαν.

ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ (μπαίνοντας) ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Διότι δεν ήρθαν για να αλλάξουν τα πράγματα, απ' ότι φαίνεται, άσχετα τι έλεγαν.

ΥΓ: 
Ο Γ. Κουράσης έχει ανακαλύψει την μετονομασία - βάπτιση των "πολιτικά επικίνδυνων" εννοιών - που τώρα έχουν γίνει πολύ της μοδός - χρόνια τώρα. 
Έτσι δεν αναφέρεται  σε "επιλογή από την διοίκηση"  (που έχει πολιτικό φορτίο ρουσφετιού) αλλά σε επιλογή "από την υπηρεσία" (και καλά οι υπηρεσιακοί θα επιλέξουν ποιοι θα προσληφθούν, μη χέσω).

Το παιχνιδάκι να πετάει το μπαλάκι των επιλογών του στους υπηρεσιακούς το έχει κάνει επιστήμη και το διδάσκει και στους αντικαταστάτες του της ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ο Γιώργος Κουράσης.
Και αυτοί είναι πολύ καλοί μαθητές!

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ

Σε προσωπική ήττα του δημάρχου Σ. Ρούσσου εξελίχτηκε η χθεσινή διπλή ψηφοφορία εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και των Επιχειρήσεων στο δημοτικό συμβούλιο.

Η αλαζονεία του Ρούσσου και της ηγετικής ομάδας της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ οδήγησαν στην πρώτη καταψήφιση πρότασης της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο και - κατά εκτιμήσεις - στις πρώτες διαφοροποιήσεις μελών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε μυστική ψηφοφορία.

Θυμίζουμε ότι η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη θεσμοθετήθηκε από τον "Καλλικράτη" και είναι έμμισθη.

Για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και Επιχειρήσεων η επιλογή Ρούσσου ήταν ο δικηγόρος κ. Ευστάθιος Χατζόπουλος ο οποίος από την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής εκτελεί χρέη "άμισθου" νομικού συμβούλου του δήμου.

Για λόγους "δημοκρατικής νομιμοποίησης" της μονοπαραταξιακής επιλογής Ρούσσου υποψηφιότητα έθεσε και ο νεαρός - και πρωτοεμφανιζόμενος στον δήμο - δικηγόρος κ. Παρ. Βυλλιώτης. (τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων θα αναρτίσουμε αργότερα στην ΠΛΑΤΕΙΑ).

Σύμφωνα με ενημέρωση που  έκανε ο ίδιος ο κ. Λαδόπουλος στους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, ο κος Ρούσσος είχε διαβουλευθεί και συμφωνήσει για την επιλογή του μαζί του, για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 27 συμβούλων, αριθμός που καλύπτει την απαίτηση του νόμου για συμφωνία 2/3 του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή του κ. Χατζόπουλου. (24 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντίστασης + 3 της παράταξης Λαδόπουλου = 27).

Με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν είχε προηγηθεί ούτε καν συζήτηση για να αναζητηθεί η συναίνεσή τους και βέβαια να ερωτηθούν αν είχαν κάποια πρόταση για την κάλυψη μιας θέσης που υπάρχει για να ελέγχει την διοίκηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ανέδειξαν την αντιδημοκρατική και αντισυνεναιτική στάση της διοίκησης και ζήτησαν να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει αφού προηγηθεί συνάντηση των παρατάξεων που θα διερευνηθεί η δυνατότητα ευρύτερης συμφωνίας επί του προσώπου, πρόταση που απέρριψε ασυζητητί ο δήμαρχος δια της προέδρου του Δ.Σ. .

Στην πρώτη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση της διοίκησης έλαβε 25 ψήφους και ο κος Βυλλιώτης 3.

Και εδώ μίλησε η απόλυτη αλαζονεία Ρούσσου.

Διότι αντί να κρατήσει την προβλεπόμενη δεύτερη ψηφοφορία για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο - όπως ο νόμος του δίνει το δικαίωμα - για να επιχειρήσει να διαβουλευθεί με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να εξασφαλίσει την συναίνεσή τους στην επιλογή του, απαίτησε επί τόπου να γίνει η δεύτερη ψηφοφορία εκβιάζοντας την αντιπολίτευση να μεταβάλλει την στάση της "γιατί αλλιώς ο δήμος δεν θα έχει συμπαραστάτη του δημότη και θα χρεωνόταν την ευθύνη".

Η αντιπολίτευση δεν μάσησε στον εκβιασμό και ο Ρούσσος οδηγήθηκε στην πρώτην του ήττα στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην δεύτερη ψηφοφορία που ακολούθησε η πρότασή του έλαβε 24 ψήφους - μία λιγότερη από την πρώτη, αφού μία σύμβουλος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ είχε αποχωρήσει.

Ερωτηματικό παραμένει αν τελικά οι σύμβουλοι του κου Λαδόπουλου τήρησαν την συμφωνία που είχαν κάνει με τον δήμαρχο και ψήφισαν την επιλογή του - κάτι που σημαίνει ότι υπήρξαν διαφοροποιήσεις από την πλειοψηφία αφού δεν βγαίνουν τα κουκιά ή μετέβαλλε άποψη και ακολούθησε την κοινή στάση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (κάτι που μάλλον είναι το πιθανότερο) μην μπορώντας να σηκώσει το βάρος να είναι η μόνη παράταξη της αντιπολίτευσης που ταυτίζεται σε τέτοιο βαθμό με την ακραία πολωτική στάση Ρούσσου στο δημοτικό συμβούλιο.


ΚΑΙ ΜΕΤΑ .....

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου έδειξε φανερά ενοχλημένος από την εξέλιξη και μετά το τέλος της συνεδρίασης ζήτησε από τους συμβούλους της παράταξής του να παραμείνουν στην αίθουσα (στις 12 τα μεσάνυχτα).

Νευράκια δήμαρχε;Συνάντηση εργασίας της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση
Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε εχθές 25.02.2015, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες, Ερμίνα Κυπριανίδου και Γιάννη Βασιλείου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τόσο στην πολιτική προστασία και στην ανάγκη δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο, όσο και στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που συνάδει και επισημάνθηκε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση μαθητών, οδηγών και όλων των πολιτών, καθώς το κοινωνικό δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης είναι αδιαπραγμάτευτο. Παράλληλα, συμφωνήθηκε σε συνεργασία Υπουργείου – Περιφέρειας να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο Αττικής, προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προς αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Η Περιφερειάρχης έθεσε επίσης το ζήτημα φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά στη δημόσια υγεία και στην ανθρώπινη ζωή, ζητώντας από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου να αντιμετωπίσουν τόσο το θέμα της καταπολέμησης των κυκλωμάτων παρανομίας, που βασίζονται στην κλοπή υλικών από τη χωματερή, όσο και σε αυτό το ζήτημα της περιφρούρησης του χώρου. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής συντεταγμένης δράσης της ΕΛ.ΑΣ., της Περιφέρειας και των Δήμων προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Περιφερειάρχης συμφώνησε με τον Υπουργό πως η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία στο θέμα των μεταναστευτικών ροών λειτουργεί σε βάρος των χωρών - πυλών εισόδου και επισημάνθηκε η ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Τέλος, ο κ. Πανούσης πρότεινε τη σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο, αναθέτοντας μάλιστα την εκπόνηση του σχεδίου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου.