iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TΟ E BANKING

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, που χρησιμοποιούν e-banking για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση του τραπεζικού τους λογαριασμού (Banking Malware)
Το νέο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking και να «συλλέγει» τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων συνδεδεμένων χρηστών
Το νέο κακόβουλο λογισμικό ονομάστηκε ως «EMOTET» και εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες, που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking) για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση του τραπεζικού τους λογαριασμού (Banking Malware).
Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking (username, password, κτλ), αλλά και να «συλλέγει» τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων χρηστών που είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.
Το εν λόγω λογισμικό, που ονομάστηκε ως «EMOTET», εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πιο συγκεκριμένα, στον χρήστη αποστέλλεται μήνυμα (e-mail), το οποίο τον ενημερώνει για κάποια μεταφορά ποσού, που έγινε στο τραπεζικό του λογαριασμό και το οποίο περιέχει σύνδεσμο (link) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίμαχη τραπεζική μεταφορά. Μόλις ο χρήστης πατήσει στο σύνδεσμο (link), που περιέχεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχίζει η διαδικασία εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού, εν αγνοία του χρήστη.
Σημειώνεται ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει την ικανότητα να παρακάμπτει ακόμα και την ασφαλή σύνδεση HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure). Το γεγονός αυτό, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υποκλοπή των ηλεκτρονικών στοιχείων εισόδου στο e-banking, καθώς οι χρήστες θεωρούν ότι πραγματοποιούν τις online τραπεζικές τους συναλλαγές με ασφάλεια.
Οι πολίτες, που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παρόμοιο περιεχόμενο καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους, ούτε να κατεβάζουν τα αρχεία που περιέχονται σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται σε κάθε χρήστη η επιβεβαίωση των συναλλαγών μέσω του τραπεζικού του ιδρύματος. Κατ' αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ορθότητα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.
Επιπλέον, σε περίπτωση που ο χρήστης «πατήσει» τον σύνδεσμο σε παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί για την πλαστότητά του, συστήνεται η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.
Υπενθυμίζεται ότι για παρόμοια περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
  • Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr, 11012@hellenicpolice.gr

Ρένα Δούρου: Για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, στη βάση της νομιμότητας, με τη συμμετοχή των δήμων, των τοπικών κοινωνιών, των πρωτοβουλιών κατοίκωνΑποσπάσματα της παρέμβασης της εκλεγμένης Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, κατά τη δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Παράταξη "Δύναμη Ζωής" στην κεντρική πλατεία του Γραμματικού, με θέμα το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, την Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014.

ñ   Η υπόθεση του  ΧΥΤΑ Γραμματικού και ο τρόπος αντιμετώπισής της από την Πολιτεία, από το υπουργείο και από την απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση, αποτελούν την πιο χειροπιαστή απόδειξη της περιφρόνησης, όχι μόνο της νομιμότητας, αλλά και της ίδιας της βούλησης των πολιτών. Είναι μια αντιμετώπιση που την συναντήσαμε και στην Κερατέα. Αλλά και στη Φυλή. Μια αντιμετώπιση που τη συναντάμε παντού όπου οι πολίτες υψώνουν το ανάστημά τους και αντιστέκονται. Αντιστέκονται στις βουλές πολιτικών και συμφερόντων.
ñ   Ο αγώνας των πολιτών της Κερατέας κατά της υποβάθμισης της ζωής τους, έγινε σύμβολο αντίστασης. Οι πολίτες στην Κερατέα είπαν «όχι», συγκρούστηκαν με την λογική της κεντρικής εξουσίας και προστάτεψαν με τον αγώνα τους αυτή την επιλογή. Και κέρδισαν. Και αυτό ας μην το ξεχάσουμε ποτέ.
ñ   Στο Γραμματικό οι πολίτες απορρίπτουν την παράνομη, όπως αποδεικνύεται, σε ευρωπαϊκό κι εθνικό, επίπεδο χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό. Μια χωροθέτηση πάνω σε ρέμα, όπως έχουν διαπιστώσει ύστερα από τις επιτόπου επισκέψεις τους και τα πορίσματά τους, τόσο η Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής όσο και το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
ñ   Αντί όμως για την εφαρμογή της νομιμότητας, όπως ζητούν οι πολίτες, βρισκόμαστε, την τελευταία περίοδο, μπροστά σε μία συντονισμένη προσπάθεια η νομιμότητα να παρακαμφθεί. Να αποσιωπηθούν οι ευθύνες της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης και του Υπουργείου.
ñ   Όπου όμως υπάρχουν ευθύνες, δεν πρέπει να αποσιωπηθούν. Δεν εκλέχθηκα για να τιμωρώ αλλά εκλέχθηκα για να μην υπάρχει ατιμωρησία.
ñ   Η κυβέρνηση επιλέγει να είναι ευρωπαία α λα καρτ. Να συντάσσεται με την Ευρώπη για τη λιτότητα και τα χαράτσια και να την ξεχνάει στην εφαρμογή της νομιμότητας για το περιβάλλον. Εμείς πρέπει να της θυμίσουμε ποιός είναι ο νόμος.
ñ   Η κυβέρνηση επιχειρεί να αναιρέσει πρώτον, το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, δεύτερον, την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τρίτον, τους «χάρτες της Γεωλογικής Υπηρεσίας Στρατού».
ñ   Ωστόσο τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Και σύμφωνα με τα ξεροκέφαλα αυτά γεγονότα, δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση ενός έργου που βασίζεται σε εγκύρως και εγκρίτως διαπιστωμένη παρανομία… Μια παρανομία που η συνέχισή της είναι σίγουρο ότι θα «σκοντάψει» σε πολλά νομικά, επιστημονικά εμπόδια, στην Ευρώπη αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.
ñ   Η περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι ενδεικτική ενός χρεοκοπημένου μοντέλου, άνωθεν επιβολής «λύσεων» που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, τους πολίτες, το περιβάλλον, ενός μοντέλου που δεν λαμβάνει υπόψη του τις τοπικές κοινωνίες.
ñ   Είναι επίσης ενδεικτική της πιεστικής ανάγκης να υπάρξει επιτέλους ριζική αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Όπως επιβάλλει ο νόμος 4042 του 2012. Ο νόμος ενσωματώνει στο εθνικό Δίκαιο την κρίσιμης σημασίας Κοινοτική Οδηγία 2008/98 σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων.
ñ   Όλα τούτα πρέπει να τα γνωρίζουμε και να οπλιστούμε με γνώση. Γιατί επί χρόνια οι διοικούντες βασίζονταν στην άγνοια των πολιτών.
ñ   Ο νόμος 4042/12 προβλέπει την αλλαγή του πλαισίου διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην πυραμίδα πρόληψη – προετοιμασία για επανάχρηση – ανακύκλωση – τελική διάθεση. Προβλέπει έναν νέο εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.
ñ   Το γεγονός σημαίνει ότι οι μέχρι σήμερα σχεδιασμοί βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Γιατί δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Με συνέπεια να είναι ορατός και χειροπιαστός ο κίνδυνος της απώλειας ευρωπαϊκών πόρων αλλά και της επιβολής προστίμων.
ñ   Έτσι άλλωστε εξηγείται και η άρον – άρον απόφαση της γγ του ΥΠΕΚΑ τον Απρίλιο, για «επικαιροποίηση» και όχι ριζική αναθεώρηση, των ΠΕΣΔΑ.
ñ   Ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι: πρώτον αξιολόγηση του ΠΕΣΔΑ από την Περιφέρεια – κάτι που δεν έπραξε ποτέ η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση – και δεύτερον ριζική αναθεώρησή του.
ñ   Η «Δύναμη Ζωής» έχει δεσμευθεί για μια νέα φιλοσοφία, μια ριζικά νέα προσέγγιση του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων, στη βάση της νομιμότητας, με τη συμμετοχή των δήμων, των τοπικών κοινωνιών, πρωτοβουλιών κατοίκων, όλων όσοι μπορούν να συμβάλλουν σε μία οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων.
ñ   Η σημερινή μας συγκέντρωση εδώ στοχεύει να είναι ένας κρίκος σε αυτή τη διαδικασία, συνδιαμόρφωσης ενός νέου σχεδιασμού, χωρίς φαραωνικές εγκαταστάσεις, χωρίς αμαρτωλές ΣΔΙΤ, χωρίς εγγυημένες ποσότητες απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή, με ανακύκλωση, με επανάχρηση, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή και εθνική πλέον νομοθεσία, με τους πολίτες ενήμερους και συμμέτοχους. 

ñ   Δεν διαθέτουμε μαγικά ραβδιά ή θαυματουργικές λύσεις. Διαθέτουμε όμως την πολιτική βούληση και το ηθικό σθένος για να αναζητήσουμε το νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.
ñ   Γιατί η Αττική, η πρώτη Περιφέρεια της χώρας πρέπει να δείξει το δρόμο, για την ορθολογική, οικονομική, οικολογική, διάφανη και συμμετοχική διαχείριση των απορριμμάτων.

Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ

του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου και της διάλυσης των τελευταίων αναχωμάτων εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικής προστασίας.

Συνεχίζει την πολιτική της συρρίκνωσης των Δημόσιων κοινωνικών αγαθών με κατάργηση δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό κ.λπ.) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο. 

Ταυτόχρονα, μέσω των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται ότι έχει απομείνει ως σταθερή εργασία να μετατραπεί σε ελαστική και οι εργαζόμενοι σε «απασχολούμενους» με πολύ χαμηλότερους μισθούς και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση με την πολιτική της καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο που συνεχίζουν εδώ και ένα χρόνο τον δίκαιο αγώνα τους για την επαναπρόσληψή τους και την επαναλειτουργία των δομών που καταργήθηκαν.

Η κυβέρνηση έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση να δημιουργήσει μία νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Παράλληλα, ετοιμάζεται να προωθήσει για ψήφιση νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, που θα μειώνει ακόμα περισσότερο τις αποδοχές της μεγάλης πλειονότητας των Δημόσιων Υπαλλήλων και θα συνδέει τον μισθό με την αξιολόγηση.

Σε ότι αφορά τους συνταξιούχους, δρομολογούνται νέες μειώσεις των συντάξεων αρχίζοντας από τις επικουρικές και προχωρώντας στις κύριες συντάξεις. 

Με το Νομοσχέδιο επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία και να επιβάλλει πλήρη συμμόρφωση προς τα μνημονιακά σχέδια στο χώρο του Δημοσίου συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο. 

Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προχωρεί στον επανέλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης 45.000 υπαλλήλων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει νέες λίστες προς απόλυση εργαζομένων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους που, συμμετέχοντας στις μαζικές και μαχητικές Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση κατασκευής νέων δεξαμενών προς απόλυση υπαλλήλων μέσω της αξιολόγησης.

Καλεί όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή του Νόμου, λόγω της θέσης τους στη διοικητική ιεραρχία, να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία. Κανείς δεν πρέπει να συνεργήσει με την υπογραφή και τη συμμετοχή του σε απολύσεις συναδέλφων. Κανείς δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή του σε μία προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία. 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

Καλεί όλους τους Γενικούς Διευθυντές μα μην εκδώσουν αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών και να μη συντάξουν εκθέσεις αξιολόγησης.

Καλεί όλους τους συναδέλφους να μη συμπληρώσουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης και να τα παραδώσουν στα σωματεία τους.

Καλεί επίσης τους Διευθυντές να μη συντάξουν εισηγήσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ήδη προκηρύξει απεργία προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία σχετική με την αξιολόγηση.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τη διεκδίκηση και προβολή των παραπάνω αιτημάτων με αιχμή τη κατάργηση του Ν.4250/2014 και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων.

Την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβαθμίων σωματείων, καταλήψεις των γραφείων Διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους εργασίας, ενημέρωση των πολιτών κ.α. 

Την ίδια ημέρα (30-6-2014) πραγματοποιούνται Συλλαλητήρια στις 3.00 μ.μ. σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει εδώ και πενήντα (50) ημέρες οι απολυμένοι-ες συνάδελφοι-ισσες μας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη της Σερβίας).

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλο το Δημόσιο την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και σύσκεψη Ομοσπονδιών και πρωτοβαθμίων σωματείων, με αντικείμενο τη συνέχιση του αγώνα.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική Επιτροπή να αποφασίσει τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα για το επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση να κηρύξει νέα απεργιακή κινητοποίηση αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης ή σε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συναδέλφων.

Τέλος το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνεται σε όλες τις Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλογικότητες και σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που πλήττονται από τη πολιτική της κυβέρνησης και τους καλεί σε συντονισμό των αγώνων για να ανατραπεί η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της λιτότητας, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών και της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διαμαρτυρία με χιλιάδες υπογραφές ενάντια στην «αξιολόγηση»


Poeota

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιεί τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ «ενάντια στη διαδικασία της προκατασκευασμένης “αξιολόγησης”».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να παραδώσουν στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη «χιλιάδες υπογραφών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014», προκειμένου να αποδείξει στην ηγεσία του υπουργείου ότι «με τη συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται…».

Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΣΑΔΕΔΥ στις 3 τα μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

http://www.localit.gr/, 29/6/2014

Δεν έχει τέλος το θράσος των κ.κ. Πανταζή και Γώγου
Αφού πήγε στον εισαγγελέα, αφού κατηγόρησε τους εργαζόμενους του δήμου γιατί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη παράνομης λειτουργίας των αθλητικών χώρων,  αφού "ως δημοτικός σύμβουλος" κατήγγειλε παράνομα προνόμια άλλων συλλόγων, προσπαθεί να μετατρέψει τώρα το θέμα σε - υποτιθέμενη - "προσωπική αντιπαράθεση" με τον Νταβία.

Και να παριστάνει την Μάρθα Βούρτση στο "Μάνα μου παραστράτησα" την ώρα βέβαια που ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να προκαλεί και να επιτίθεται χωρίς επιχειρήματα με χαρακτηρισμούς όπως "ποντίκι", "ρουφιάνοι" κλπ.

Μέχρι και τον "φίλο του" κ. Ντάβαρη θυμήθηκε τώρα ο δημοτικός σύμβουλος του Γ. Λαδόπουλου.
Δεν ξέρω, μπορεί να είναι φίλος του αλλά τον έχει καταγγείλει - όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Ντάβαρης.

Δεν χρειάζεται και δεν θα ασχοληθώ με τη νέα προσπάθεια να φύγει η μπάλα στην εξέδρα και να παρουσιαστεί ότι "δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο Νταβίας".

Η είδηση είναι μία:
Η παράβαση στον Γυμναστικό δεν βεβαιώθηκε από τον Νταβία ούτε από τον "ρουφιάνο του" (???)  αλλά την Επιθεώηση Εργασίας.
 
ΒΕΡΒΑΙΩΘΗΚΕ!

Και οι εφημερίδες αναζητούν και δημοσιεύουν πληροφορίες, αυτή είναι η δουλειά τους και όταν αυτή γίνεται καλά ΕΝΟΧΛΕΙ.

Αυτά  που γράφει ο Νίκος Γώγος στο fb και ο κ. Πανταζής είναι ανοησίες.

Και γράφονται για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι εμείς κάναμε την καταγγελία στην επιθεώρηση, κάτι που δεν ισχύει, ή ότι "δεν είναι έτσι όπως τα γράφουμε".
Αλλά αν το είχαμε κάνει ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ.
Να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Έχουν μάθει στην υποκρισία και τις ύπουλες συμπεριφορές με τις οποίες λειτουργούν.

Τι δεν είναι δηλαδή, όπως το γράφουμε; Ότι πήγε η επιθεώρηση εργασίας και βεβαίωσε την παράβαση;
 Ή μήπως ότι δεν έπρεπε να το αποκαλύψουμε.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ: ΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ.

Ή μήπως έχουμε πάρει εμείς θέση για το αν ο κος Γώγος - ο ένας εκ των δύο που βεβαιώνεται ότι εργαζόταν παράνομα, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε - κάνει και προπονήσεις στις ακαδημίες;
Όπως λένε οι επιθεωρητές ότι τους είπαν τα ίδια τα ίδια τα παιδιά που ρώτησαν.

Τι θέλει ο κ. Πανταζής;
Να διαψεύσουμε εμείς τους ελεγκτές; ΓΙΑΤΙ;
Ας το κάνει αυτός και εμείς εδώ είμαστε.
Όπως βλέπει όλους τους ισχυρισμούς του εμείς τους ανεβάζουμε στο blog.

Ας συνηθίσει την ιδέα ο κ. Πανταζής:

Όπως εκείνος "κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ως δημοτικός σύμβουλος" κατήγγειλε την (παράνομα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου) παραχώρηση αιθουσών στον Σκακιστικό, την Ανεξάρτητη και τους Εθελοντές έτσι και εγώ - κατά την άσκηση των δικών μου καθηκόντων σαν δημοτικός σύμβουλος - θα συνεχίσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στους αθλητικούς χώρους, να ξεκλειδωθούν οι κλειδωμένες και ΠΑΡΑΝΟΜΑ παραχωρημένες σε αποκλειστική χρήση των συλλόγων αίθουσες.

Ο "άνθρωπος του αθλητισμού" κ. Πανταζής δεν ξέρει ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑ ΕΞΙΣΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟ με αυτά που καταγγέλλει για τους άλλους;

Και αν του έχει διαφύγει τον καλούμε να διαβάσει αυτό το άρθρο μας:

Ο νόμος για τα αθλητικά σωματεία 2725/99 και το φορολογικό καθεστώς ισχύει στα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία

Λέει αναλυτικά πώς πρέπει να έχει ασφαλισμένους τους προπονητές, λέει πότε πρέπει ένας σύλλογος να αντιμετωπίζεται σαν ερασιτεχνικό σωματείο και πότε ως επιχείρηση (αν π.χ. έχει συμβάσεις εργασίας εξωτερικών συνεργατών), λέει πού επιτρέπεται να έχει φορολογική έδρα και πού απαγορεύεται ρητώς να δηλώνει έδρα (σε δημόσιους αθλητικούς χώρους), λέει ότι μέλη ΔΣ και πρώτου βαθμού συγγενείς τους δεν επιτρέπεται να αμείβονται στα σωματεία, λέει διάφορα.

Εγώ το κάνω ξεκάθαρο: "ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΟΥ" ως δημοτικός σύμβουλος, ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ και μην το παίρνει προσωπικά ο κ. Πανταζής.

Όπως θα ασχοληθώ και με τα δέκα θέματα τα οποία ανοίξαμε προεκλογικά.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: 

Ναι, για την κόρη μου προσφέρθηκε να "μεσολαβήσει" για να κάνει δωρεάν προπονήσεις με τον προπονητή του συλλόγου του που "κάνει ιδιωτικά το πρόγραμμα".
Λυπάμαι που δεν είμαι "caumme il faut"  αλλά αρνήθηκα "την προσφορά χωρίς καν ένα ευχαριστώ.
Γιατί αν τον ευχαριστούσα θα αναγνώριζα την δικαιοδοσία του και το νταβατζιλίκι που πουλάνε.

Και δεν είμαι από εκείνους που αναζητούν "ειδικά προνόμια" για αυτούς και την οικογένειά τους.

ΑΛΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (?) ΠΑΝΤΑΖΗ - ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

 
Η φωτό που συνοδεύει το άρθρο του Ν, Πανταζή για τον Γυμναστικό.

Ο Νίκος Πανταζής και ο Αθλητισμός στο Χαλάνδρι.

Ζω και δραστηριοποιούμαι στο Χαλάνδρι τα τελευταία σαράντα χρόνια. Εχω γνωρίσει σχεδόν όλους του συμπολίτες μας που ασχολούνται με τα κοινά και έχω συνεργασθεί με τους περισσότερους.
Έχω υπηρετήσει στο 3ο γυμνάσιο Χαλανδρίου είμαι σχεδόν όλα τα χρόνια Δημοτικός σύμβουλος και ασφαλώς όλοι ακόμη και οι πολέμιοι μου ξέρουν πως λειτουργώ.
Με τον αθλητισμό έχω ιδιαίτερη σχέση μια και έχω διοικήσει ή συνεργασθεί με όλα σχεδόν τα σωματεία.
Τα περισσότερα δραστηριοποιήθηκαν εξαιτίας της παρουσίας του Γυμναστικού και κάποια ξεπήδησαν μέσα από τον Γυμναστικό, συνεπώς και αυτή η πορεία μου κρίθηκε και κρίνεται από φίλους και αντιπάλους αλλά ποτέ δεν αμφισβητήθηκε η συμπεριφορά μου.
Εχθρούς όταν ασχολείσαι με τα κοινά ακόμη και αν δεν έχεις θα αποκτήσεις, γιατί είσαι αντίπαλος τους πολιτικός, γιατί σκέφτεσαι διαφορετικά, γιατί είσαι αντίπαλος αθλητικά.
Ποτέ μου δεν σκέφτηκα να κατηγορήσω κάποιον αντίπαλο μου πολύ περισσότερο να τον κατηγορήσω ενώ ξέρω ότι αυτά που υπαινίσσομαι δεν είναι αληθή.
Τελευταία χωρίς να υπάρχει λόγος δέχομαι προσωπική επίθεση από τον κ.Νταβία ενώ  γνωρίζει πολύ καλά και από πρώτο χέρι πως λειτουργεί ιδίως ο Γυμναστικός στον οποίο είμαι πρόεδρος. Το γνωρίζει γιατί Υποψήφιος στον συνδυασμό του  ήταν μέλος της διοίκησης του Γυμναστικού και τον έχει ενημερώσει πως λειτουργεί.
Αφού συνεπώς ξέρει γιατί επιτίθεται, γιατί επιχαίρει με την καταγγελία και τον πόλεμο για τον Γυμναστικό.
Ας ξεκινήσω με τον έλεγχο που έγινε στον Σύλλογο και με τους δύο εργαζόμενους που δήθεν βρέθηκαν χωρίς ασφάλιση. Είναι πράγματι άσχημο να εργάζεται κάποιος ανασφάλιστος παρά την ιδιαιτερότητα του αθλητισμού (δεν καρπωνόμαστε υπεραξία) αλλά σήμερα δεν μπορούμε να καταβάλλουμε τα λίγα χρήματα που παίρνουν, τους μισθούς και τα οδοιπορικά πολύ περισσότερο να μπορούμε να τους έχουμε όλους καλυμμένους και ασφαλιστικά παρά την μεγάλη προσπάθεια μας.
Τι θα γίνει όταν αποδειχθεί ότι δεν είναι έτσι όπως τα παρουσίασε τα πράγματα. Αλλά ακόμη και αν ήταν έτσι μπορεί να μου πει στις δουλειές τις δικές του με πραγματικούς εργαζόμενους που δούλευαν για τον ίδιο και όχι για τον Σύλλογο  τους είχε όλους ασφαλισμένους και καλοπληρωμένους.
Έρχομαι τώρα στο σοβαρό θέμα που έθιξε με αφορμή την ανάγκη της κόρης του να κάνει προπονήσεις για τα αγωνίσματα που χρειάζονται  για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και στις σχολές ενόπλων.
Ένα παρόμοιο πρόγραμμα έπρεπε να το έχει ο δήμος και δεν το έχει, πρόεδρος του γυμναστηρίου ήταν ο κ.Ντάβαρης φίλος  που είχε την υποχρέωση να το κάνει και όμως δεν κάνει την κριτική στον υπεύθυνο και την κάνει πάλι στον Γυμναστικό.
Το κενό που δημιουργείται το εκμεταλλεύονται προπονητές και το προσφέρουν εκείνοι ιδιωτικά . 
Ο Γυμναστικός δεν έχει παρόμοιο πρόγραμμα και το πρόγραμμα του Στίβου κοστίζει ( Ευρώ 20) με καθημερινή προπόνηση
Οι προπονητές του Γυμναστικού στις ώρες των προγραμμάτων τους δεν ασχολούνται  παρά μόνο με το πρόγραμμα το δικό μας. Αν κάποιος μετά την απασχόληση του με τον Σύλλογο λειτουργεί το πρόγραμμα ας τον καταγγείλει, τώρα που γνωρίζει και τον καταδότη του Γυμναστικού ας τον χρησιμοποιήσει  να καταγγείλει όμως και τους άλλους που κάνουν την ίδια δουλειά και θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.
 Βέβαια δεν κάνω χρήση των όσων είπαμε όταν μου έθιξε το θέμα, αφού ο ίδιος δεν θέλησε την παρέμβαση την δική μου.
Κλείνω με τις  καταγγελίες  μου  στα πλαίσια της δραστηριότητας μου ως δημοτικός Σύμβουλος και με το θέμα που ανακινήθηκε με τον Σκακιστικό όμιλο από  ένα πραγματικό ποντίκι.
 Εγώ καταγγέλλω επώνυμα και δεν χρησιμοποιώ ρουφιάνους.
Ο Δήμος μπορεί να παραχωρεί χώρους δικούς του σε συλλόγους αθλητικούς , και άλλους μέσα και έξω από τους αθλητικούς και Δημοτικούς  χώρους ,δεν μπορεί όμως να παραχωρεί μισθωμένους χώρους. Αυτό απαγορεύεται και πολύ σύντομα θα καταλογισθούν αυτά τα ενοίκια σε εκείνους που εξακολουθούν να τα καταβάλλουν.
Σίγουρα οι Σύλλογοι αυτοί και ο Σκακιστικός με την φροντίδα του Δήμου θα πρέπει να στεγασθούν σε Δημοτικούς χώρους για να συνεχίσουν το κοινωφελές έργο.

 Φαντάζομαι βέβαια τα άρθρα του κ.Νταβία αν ο δήμος πλήρωνε (500)Ευρώ τον μήνα ενοίκιο για τον Γυμναστικό!!!!!!


ΣΧΟΛΙΟ: ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΣΟΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ