Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ

734120_392770677486912_1804330144_n

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

Ληστεία με τραυματισμό σε βενζινάδικο στο Χαλάνδρι


Οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρι

Ληστεία με τραυματισμό σε βενζινάδικο στο Χαλάνδρι


Ληστεία με τραυματισμό σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα, στις 03:20 τα ξημερώματα τρεις δράστες, αφού τραυμάτισαν με μαχαίρι στο χέρι τον υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, τον έδεσαν και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό

Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή των πρώτων βοηθειών.

http://www.newsbeast.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 


Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας προχωρούμε οι γονείς σε κατάληψη μιάς μέρας του Γυμνασίου, στις 28/03/2013, ημέρα Πέμπτη και κατά την διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου από 8:οο π.μ. μέχρι 2:30 μμ.

Η κατάληψη είναι προειδοποιητική, προκειμένου να πιέσουμε τους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να απορριφθούν οι σχετικές εισηγήσεις περί καταργήσεως του σχολείου μας πριν τις τελικές αποφάσεις τους.

Κατά συνέπεια, σας καλούμε την Τετάρτη, 27/03/2013 και ώρα 7:οο μμ.,στον χώρο του 2ου Γυμνασίου, όπου θα βρίσκονται τα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να οργανώσουμε και συμφωνήσουμε μαζί με τους γονείς τις λεπτομέρειες και πρακτικά θέματα της καταλήψεως.
Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                               Αθήνα               26.03.2013
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                                      Αρ. Πρωτ:                 49   
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                           
Προς                              
email: attikisynergasia@patt.gov.gr                   Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
                                                                         κ.Κ. Καράμπελα
                                      
Θέμα: Αίτημα για συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη 12η  Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 26.03.2013, σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος.

Κύριε Πρόεδρε,
  Θα επιθυμούσαμε να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης 26.03.2013, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.5 του Κανονισμού του Συμβουλίου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού εφιάλτη στο Πεντελικό Όρος.
Πρόσφατα η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή Ν/Σ που επιτρέπει σε «μεγάλους» επενδυτές, με προϋπολογισμό άνω των 100 εκ. ευρώ, να κατασκευάζουν «fast-track» έργα όπου θέλουν, παρακάμπτοντας την κείμενη Νομοθεσία. Στο ίδιο Ν/Σ αφήνονται ανοικτά παράθυρα για επενδύσεις, εντός προστατευόμενων περιβαλλοντικά περιοχών, όπως π.χ. το Πεντελικό Βουνό που προστατεύεται από Πολεοδομικό Διάταγμα προστασίας (ΦΕΚ Δ 755/88).
Από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδας επιδιώκεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 3.500 στρεμμάτων ισχύος 300 MW σε μεγάλη δασική και διακατεχόμενη έκταση που βρίσκεται κοντά στην Ι.Μ.Πεντέλης και η οποία κηρύχτηκε αναδασωτέα μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2009. Εκτάσεις που σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1811/88 έπρεπε να είχαν αποδοθεί στο Δημόσιο.
Η δημιουργία αυτού του φωτοβολταϊκού πάρκου μεγέθους ίσου με τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης, στο κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές βουνό, εντός της ζώνης προστασίας του Πεντελικού θα είναι η χαριστική βολή.
Η περιβαλλοντική επιβάρυνση θα είναι τεράστια, καθώς το βουνό θα μετατραπεί σε βιομηχανική περιοχή. Αντί για δένδρα, θα «αναδασωθεί» με τεράστιους μεταλλικούς πυλώνες του δικτύου μεταφοράς του ρεύματος, αποθήκες και κτίρια για τη λειτουργία της μονάδας. Οι συνέπειες για το ήδη επιβαρυμένο από τις φωτιές οικοσύστημα θα είναι τραγικές και οι εμπρηστές θα επιβραβευτούν, η οπτική ρύπανση θα είναι ανυπολόγιστη και με μαθηματική ακρίβεια θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας του μικροκλίματος της περιοχής κατά 2 έως 3 βαθμούς.
Το σκάνδαλο παράδοσης του Πεντελικού στην Εκκλησία θα ανοίξει το δρόμο οικοπεδοποίησης όλου του βουνού. Ήδη οικονομικά γκρουπ διεκδικούν τη δασική γη ως ιδιοκτησία τους.
Σημειώνουμε ότι ενώ με το Ν.1700/1987 και το Ν.1811/1988, η Ι.Μ.Πεντέλης είναι μία από τις 156 μονές, που παραιτήθηκαν από οποιαδήποτε διεκδίκηση και αποδέχθηκε να κρατήσει μόνο 500 στρέμ. πέριξ της μονής. Όμως αυτό δεν ίσχυσε.
Ερωτηματικά και απορίες δημιουργούνται για το εάν η εντεταλμένη Πολιτεία και η Κυβέρνηση σέβονται τους Νόμους, την δασική Νομοθεσία, τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. και το περιβάλλον, ιδιαίτερα εκείνο του Πεντελικού Όρους, το οποίο λειτουργεί ως φυσικό ¨air condition¨ για την Αττική.
Η αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων αποτελεί αρμοδιότητα των αντίστοιχων κατά τόπους Δασαρχείων και Διευθύνσεων Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αττικής, όπου μάλιστα υπάρχει και Διεύθυνση Αναδασώσεων ειδική για τον σκοπό αυτό και όχι των όποιων επενδυτών όπως θεωρεί η Κυβέρνηση, που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η εξαγωγή εύκολου και γρήγορου κέρδους σε βάρος του περιβάλλοντος και των ανθρώπων. 
Ο ρόλος της Κυβέρνησης οφείλει να είναι η προστασία του δημόσιου αγαθού και χώρου εν προκειμένω του δάσους και όχι η αδειοδότηση για ¨ιερές¨ μπίζνες της Εκκλησίας.
Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το αντίθετο μάλιστα, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών, για να προωθούνται τα ποικιλώνυμα συμφέροντα. Το πρόβλημα του Πεντελικού είναι πρόβλημα όλου του Λεκανοπεδίου. Το βουνό ανήκει σε όλους.
Θεωρούμε το ζήτημα υψίστης σημασίας καθώς αφορά τους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου Αττικής και επειδή το Ν/Σ θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής στις 02.04.2013 αιτούμαστε την εισαγωγή του ως κατεπείγον θέμα συζήτησης εκτός Ημερησίας Διάταξης και καλούμε:
το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Α)  Να υψώσει ασπίδα προστασίας στο Πεντελικό Όρος.
Β)  Να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος απαιτώντας:
·           την άμεση απόσυρση της σχετικής τροπολογίας του Ν/Σ,
·                  την φύλαξη του δάσους και του δημόσιου χώρου από τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σε δασικές και αναδασωτέες περιοχές.
Γ)  Να γίνει διάβημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και του Υπ. Ανάπτυξης απαιτώντας το σεβασμό του δασικού μας πλούτου και την εφαρμογή της Δασικής Νομοθεσίας και των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨
Βαρεμένος Γεώργιος   -   Κυπριανίδου Ερμίνα   -   Τσουκαλάς Δημήτρης
Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος
Καπάταης Χρήστος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ

Όπως το περιμέναμε - μέρες τώρα (γιατί η εφημερίδα δεν βγαίνει σε μια μέρα) στην χθεσινή παρέλαση κυκλοφόρησε η τυπωμένη ΣΤΑΣΗ , η εφημερίδα της δημοτικής παράταξης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, και μοιράστηκε στην παρέλαση.

ΕΙΧΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ, 
ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΣΕΤΕ, 
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΕ ΔΥΟ ΦΩΝΗΕΝΤΑ (ίσως και περισσότερα από δύο).
Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ!

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ;

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

Η "πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου" καταθέτει Σχέδιο Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Χαλανδρίου


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 

Ως συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» , στο τελευταίο τεύχος είχαμε επισημάνει ότι, η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα απασχολήσει και το Δήμο μας , το επόμενο χρονικό διάστημα . Σύμφωνα με τη θέση μας , η κατάρτιση του νέου Ο.Ε.Υ θα πρέπει να έχει ως προτεραιότητες : 

-  Όλες οι υπηρεσίες να έχουν σε μορφή οργανωτικής δομής : Διεύθυνση –Τμήμα, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες και κάθε υπάλληλος να έχει προϊστάμενο τμήματος και δ/ντή. 

-  Διαχωρισμό της Δ/νσης Περιβάλλοντος με ξεχωριστή διεύθυνση καθαριότητας 

-  Ένταξη όλων των νομικών προσώπων ως ξεχωριστές Δ/νσεις στην οργανωτική δομή του Δήμου μας . 

-  Επαναξιολόγηση όλων των Δ/νσεων, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης , λαμβάνοντας υπόψη και το νόμο 3852/2010 άρθρο 97. 

-  Να μην αναφέρονται καθήκοντα αιρετών και μετακλητών (π.χ. γεν. γραμματέα , συμβούλων) , αφού δεν είναι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο οργανισμός αφορά υπαλλήλους . 

Καταθέτουμε σχέδιο τροποποίησης του Ο.Ε.Υ., ως Συντακτική Ομάδα της «πρΟΤΑσης».

πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Χαλάνδρι 26-3-2013 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες   Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με αφορμ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις