Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                                            Αθήνα              11.07.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                                                     Αρ. Πρωτ.:                 130
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                                                        
email:
attikisynergasia@patt.gov.gr
                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ  ¨ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ¨

Κύριε Πρόεδρε.

Τα τελευταία χρόνια λόγω των ανθρωπογενών παρεμβάσεων και δραστηριοτήτων σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, παρατηρείται μεταβολή των κλιματολογικών παραμέτρων και φαινομένων (π.χ. αύξηση θερμοκρασίας, του κύκλου των θερμών ημερών ανά έτος κ.α.), με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό  αλλά και την δραστηριότητα των κουνουπιών.

Οι έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις που υπήρξανε κατά την προηγούμενη περίοδο αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών.
Σημειώνουμε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί ότι η επανεμφάνισή της νόσου και η πιθανή επανεγκατάστασή της «συνιστά μείζον εθνικό πρόβλημα».
Κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ασθένειας ¨Ιός του Δυτικού Νείλου¨ παίζει η εντατική παρακολούθηση και καταπολέμηση προνυμφών και κουνουπιών.

Το πρόσφατο κρούσμα ασθενούς με συμπτώματα της νόσου αυτής αναδεικνύεται ως ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές παρενέργειες, καθώς στην εποχή της μνημονιακής βαρβαρότητας οι μέχρι σήμερα εφαρμοσμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση την ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη και πρόνοια, η Περιφέρεια Αττικής καλείται να σταθεί, στο μέτρο των δυνάμεων της, με συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης του πληθυσμού στο πλευρό του.

 

Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής:


*  Έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Διευθύνσεις  στην εκπόνηση  ενός ολοκληρωμένου σχεδίου καταπολέμησης των κουνουπιών (πρόγραμμα χαρτογράφησης κουνουπιών, ενεργητική αναζήτηση κ.λ.π.), το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει εκτεταμένους καθαρισμούς, καταγραφή των εστιών αναπαραγωγής των εντόμων και ψεκασμούς με επίγεια και εναέρια μέσα; * Εάν πραγματοποιήθηκαν εστιακοί ψεκασμοί κατά το διάστημα Απριλίου-Μάιου και πότε αυτοί ολοκληρώθηκαν; Γίνανε ψεκασμοί σε εκβολές χειμάρρων και ποταμών όπως π.χ. του Κηφισού Ποταμού; Υπήρξανε καθαρισμοί ρεμάτων; Όσον αφορά την Αττική και ειδικότερα το ανατολικό της κομμάτι όπου το 2010 είχαμε την εμφάνιση αρκετών κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, γίνανε αντίστοιχες παρεμβάσεις;*  Δρομολογήθηκαν δράσεις για την ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια π.χ. η χρήση εντομοαπωθητικών, το κούρεμα θάμνων, φυλλωσιών, η απομάκρυνση κάθε μορφής στάσιμων υδάτων κ.α.;

                                                           

 Για την Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Βαρεμένος Γεώργιος
Βούτσης    Νικόλαος
Τσουκαλάς Δημήτριος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

   Καπάταης  Χρήστος

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΥΣ.

Δεν γνωρίζουμε τι τελικά θα γίνει. Γνωρίζουμε όμως ότι δίνονται καθημερινά ΜΑΧΕΣ. Μάχες που κάποιοι επιλέγουν να μην δώσουν για να μην χαλάσει η βολή τους. Και πάνε στο πονάει δόντι - κόβει κεφάλι. ΄

Επί τη ευκαιρία μία ερώτηση: Δεν είπανε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ξόφλησαν τα χρέη των παιδικών σταθμών;;; Προχτές πόσα τιμολόγια ΠΟΕ εγκρίναν;;;

Η αναδημοσίευση είναι από το http://kallikratispress.blogspot.gr/2012/07/blog-post_12.html#more

ΥΠΕΣ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΛΕΕΙ «ΟΚ» ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ
Προσπάθεια «σωτηρίας» των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους κανονικά το Σεπτέμβριο κάνει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό τόνισε, απαντώντας, σε σχετική ερώτηση της aftodioikisi.gr για τον αν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σταθμών λόγω της μείωσης του αριθμού συμβασιούχων, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Όπως είπε, δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς, προσθέτοντας ότι επιχειρείται η ενεργοποίηση προ μηνών συμφωνίας (του τότε υπουργού Οικονομικών) Β. Βενιζέλου και του (τότε υπουργού Εσωτερικών) Τάσου Γιαννίτση για προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η οποία είναι εγκεκριμένη από την τρόικα αλλά λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου δεν προχώρησε.

«Αν οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει το Φεβρουάριο δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Τώρα όμως πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. Πρόσθεσε δε ότι η κατανομή του προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι περίπου 50% να αμείβονται από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο από τους ΚΑΠ.
Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε, όπως και στην ομιλία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, έμφαση στην ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας στους δήμους, τονίζοντας ότι «αν υπάρξει οργάνωση μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα ακόμη και με λιγότερους πόρους».
Παράλληλα υπογράμμισε ότι γενικότερος στόχος είναι η απλούστευση των διαδικασιών, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που μένουν αναξιοποίητα.
Πλην των βρεφονηπιακών σταθμών, ο κ. Στυλιανίδης έθεσε ως προτεραιότητες του μεταξύ άλλων τα θέματα της λειτουργίας του «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχει πόρους μέχρι το Σεπτέμβριο και της μεταφοράς των μαθητών.
 

Έτσι φτάσαμε στο ΘΡΙΑΜΒΟ (σε εικόνες)...

Κατ' αποκλειστικότητα, σας παρουσιάζουμε σήμερα περιληπτικά και με εικόνες (άλλωστε, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις...), όλη την πορεία προς το μεγάλο "ΟΧΙ" στην Τρόϊκα.

Ξεκίνησε...κάπως έτσι, με τη (προδιαγεγραμμένη) συμμετοχή της "Δημοκρατικής Αριστεράς" στη "Συγκυβέρνηση"...


και με..."βαρύγδουπες" δηλώσεις (προεκλογικές ή μετεκλογικές...ίδιες ήταν...)


και αφού τακτοποιήθηκαν όλα τα ζητήματα (και ΟΧΙ προβλήματα) της Τριμερούς διακυβέρνησης (για την οποία ΔΕΝ αποφάσισε ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές...), άρχισαν τα "πηγαδάκια"...(τι θα πούμε στους Τροϊκανούς και πώς θα στελεχώσουμε την...ομαδάρα ώστε να τους ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΟΥΜΕ!!!)Έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις και η ελληνική πλευρά τους έτριξε τα δόντια...


Και ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ Θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε CD...ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑΜΕΙΑ!!!


Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, 11/7/2012

Υ.Γ. Όλες οι γελοιογραφίες είναι από την εφημερίδα "Το Ποντίκι"

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 12-7-2012

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι  12-7-2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με την ανάγνωση και ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό κο Α. Σαμαρά, έσβησαν και οι  τελευταίες ελπίδες για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Δυστυχώς , όπως φαίνεται ,  όλα τα μέτρα (77 τον αριθμό), που έχουν ψηφισθεί κατ΄ εφαρμογή του Μνημονίου 2 ,θα εφαρμοστούν στο ακέραιο. Άποψη της νέας τρικομματικής συγκυβέρνησης είναι ότι, πρώτα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα του Μνημονίου και μετά , ανάλογα με τα (…προδιαγεγραμμένα) αποτελέσματα που θα έχουμε, θα δούμε εάν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι. Ακόμη και η διετής χρονική παράταση των μέτρων των 11,5 δισ. δεν είναι εφικτή, αφού, σύμφωνα με τον νέο Υπουργό Οικονομικών, αυτό θα προκαλούσε επιπλέον χρηματική  βοήθεια από τους δανειστές μας, της τάξης των 20 δισ. περίπου. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να ζητηθεί…
Ήδη, άρχισε να ακούγεται το γνωστό τρομοκρατικό «ποιηματάκι» (που ακούγεται πριν από κάθε δόση ) ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα προκειμένου να πάρουμε ως χώρα την επόμενη δόση τον Αύγουστο, αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στη δραχμή.
Συμπέρασμα :
Όσα ακούστηκαν προεκλογικά για την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για τις απολύσεις, τα ειδικά μισθολόγια (12% περικοπή από 1η Ιουλίου), τις συλλογικές συμβάσεις , τη μετενέργεια  κ. α., αποτελούν  << όνειρα Θερινής Νυκτός>>, όχι του Σαίξπηρ, αλλά της Τριμερούς Προκαθορισμένης Συγκυβέρνησης.   Αντίθετα, το μοναδικό σχέδιο που φαίνεται να ενεργοποιείται είναι ένα μεγάλο κύμα ιδιωτικοποιήσεων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Δημοσίου, στο δρόμο προς την «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» στην οποία έχουμε αναφερθεί και για την οποία θα κάνουμε μια αναλυτική παρουσίαση στο άμεσο μέλλον.
Στην ουσία, κατά την γνώμη μας, μιλάμε για ένα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, αφού η χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών αυτών έχει μειωθεί  αισθητά και είναι στο 1/5 της πραγματικής τους αξίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΥΔΑΠ, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται σήμερα στα 450 εκ. €, αλλά μόνο οι εκποιήσεις των παγίων της έχουν κοστολογηθεί στα 2 δισ.
Δηλαδή να πωληθούν στο μεγάλο κεφάλαιο σε τιμή ευκαιρίας. Φυσικά καταλαβαίνουμε όλοι τι θα γίνει με το προσωπικό των οργανισμών…
Συνεπώς το τρίπτυχο ΑΝΕΡΓΙΑ-ΥΦΕΣΗ–ΦΟΡΟΙ συνεχίζεται. Και στηρίζεται (και ΣΘΕΝΑΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ) – μεταξύ άλλων – ΚΑΙ από την κυβέρνηση των τριών εταίρων.
Δημόσια αγαθά, λοιπόν, για ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ… «Και η Ελλάδα κύριε;»*
* Αισχρό προεκλογικό σποτ της Ν.Δ. το οποίο της επιστρέφεται…


πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                             Αθήνα,  05–07–2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                            Αριθμ. Πρωτ. οικ. 99477

Λεωφ. Συγγρού 15-17
Τ.Κ. 117 43 Αθήνα
Τηλ. 213 2063532, 2132063775

Συνεδρίαση 22η

Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

            Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει την 12/07/2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:


        1. Επικύρωση πρακτικών 13ης & 14ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2012.

        2.  Έγκριση των όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για το έργο: «Ανάπλαση της Λεωφόρου Θηβών με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα», συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%).

        (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

3. Έγκριση όρων τροποποιητικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Βύρωνα για το έργο: «Ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης βλαβών των κτιρίων της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Βύρωνα για τη λειτουργία της ως φιλανθρωπικού ξενώνα και εκθετηρίου Εκκλησιαστικής Μικρασιατικής Τέχνης», συνολικού προϋπολογισμού 2.015.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

     (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου:  Βιομηχανία παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων της εταιρείας με την επωνυμία «BINGO A.E.», που βρίσκεται στη Λ. Σπάτων 131-139 του Δήμου Παλλήνης (πρώην Δήμου Γέρακα) Αττικής.

     (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υφιστάμενη δραστηριότητα της εταιρείας «Δ. Μαργαριτίδης Α.Ε.» αποθήκες – ψυγεία με συσκευαστήριο ειδών διατροφής, στη θέση Κόντι ή Σταμάτα ή Στρογγύλη του Δήμου Κρωπίας, λόγω μηχανολογικού εκσυγχρονισμού – συμπλήρωσης δραστηριότητας και αλλαγής θέσης κτιρίου.

           (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δραστηριότητα αποθήκευσης λιπαντικών ελαίων (ΑΛΕ) και προσωρινής αποθήκευσης βρωσίμων ελαίων και λιπών της Λ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – Μ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. (ΕΛ.ΒΙ.ΠΕ. OIL) που πρόκειται να εγκατασταθεί επί της οδού Ναυπλίου 7 στη Θέση “Στρατώνας” στο Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής (ΒΙΠΑ/ΒΙΟΠΑ).

          (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

 7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη  λειτουργία των υφιστάμενων κατασκηνώσεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα με την επωνυμία «Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα», συνολικής δυναμικότητας 250 ατόμων, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Ερένειας, του  Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

          (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

          8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον υφιστάμενο κομβικό σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας της VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ επί εδάφους, στη θέση «Πάρκο Κεραιών όρος Αιγάλεω», του Δήμου Χαϊδαρίου, της Περιφέρειας Αττικής με κωδικό: 1001006 ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.

           (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Προμπονάς)

         9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής οξειδωμένης ασφάλτου, ασφαλτικών απαλειπτικών υλικών, στεγανοτικών υλικών και εμπορίας ασφάλτου της εταιρείας «ALFA ALFA ENERGY Α.Β.Ε.Ε.» που βρίσκεται στην παραλία Ασπροπύργου.

           (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Προμπονάς)

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Τροποποίηση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του εργαστηρίου κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων, επισκευής μηχανών εσωτερικής καύσεως και Η/Ζ, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κατασκευών, προσωρινής αποθήκευσης ηλεκτρολύτη, χρησιμοποιημένων συσσωρευτών και ελαίων μηχανής της εταιρείας «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT Α.Β.Ε.Ε.» επί της οδού Τατοΐου 366 εντός βιομηχανικής περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Αχαρνών του Δήμου Αχαρνών της Περιφέρειας Αττικής.

           (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Προμπονάς)

11. Έγκριση των όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) του «Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης» (πρώην Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕ) )του «προγράμματος έρευνας της ποιότητας υπογείων νερών και εδαφών περιοχών Δυτικής Αττικής (Θριάσιο πεδίο – Λιόσια – Μέγαρα)», προϋπολογισμού 843.042,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

          (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                                  


1. κ. Σγουρό Ιωάννη                                     
Περιφερειάρχη Αττικής

2. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Αττικής

3. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής     

4. Νομική Υπηρεσία                                      

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:                                                                

1. Βουλευτές Νομού Αττικής

2. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

3. Γραφεία κ.κ. Δημάρχων Δήμων Περιφέρειας Αττικής

4. Μ.Μ. Ενημέρωσης (δια του γραφείου τύπου Περιφέρειας Αττικής)

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Λαύριο: Αγνοούνται 35 εκατ. ευρώ

35 ΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ (και μάλιστα προ Καλλικράτη δήμο).

Έλα ρεεεε!

Απλοποίηση ελληνικής γλώσσας..


αλίθια ίνε ότι πράγματι θα απλοπιιθί ι γλόσα κε θα δεν θα χριάζετε να ταλεπορούντε τα πεδιά μας με τιν εκμάθισι τις γραματικίς. Εξάλου, ίνε κε πιο ορέα ι ικόνα τις απλοπιιμένις γλόσας.


Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:
1... Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2... Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3... Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής:
αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4... Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5... α καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου')...
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.

Προωθήστε το mail αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!
Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:
Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε:
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ...............................
Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto.
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot, ή
σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher
και θα δούμε τι θα γίνει!!


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Ευχαριστουμε τον φίλο που μας το έστειλε. Έχει γίνει και η φασαρία με το βιβλίο γραμματικής της 5ης Δημοτικού. Δεν είμαστε οι ειδικότεροι του θέματος, αφού είμαστε πρωτοδεσμάκηδες της εποχής μας (του πρακτικού).
Ασχοληθήκαμε όμως γιατί είναι σοβαρό θέμα.
Προσωπικά βρήκα ενδιαφέρουσες απόψεις εδώ: http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2011-12-19-06-58-25/590-2012-07-08-08-41-43.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...