Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση για την Κύπρο:«Αν η Κύπρος θα χαθεί κι η Ελλάδα θα χαθεί.»


1. Κανείς πολιτικός ή πολιτειακός παράγοντας δεν επιτρέπεται να αμφισβητήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, αυτήν την ελάχιστη θεσμική παρακαταθήκη που μπορεί να διασφαλίσει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, το συνακόλουθο πλαίσιο κατοχύρωσης συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Σε κανέναν δεν πρέπει να επιτρέψουμε:
  • να αμφισβητήσει ή να αποδώσει στην Τουρκική κατοχή, επίσημα - με τη βούλα - ελληνικά εδάφη,
  • ούτε βεβαίως και πρωτίστως να απεμπολήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που η νεοαποικιοκρατία στέρησε από τον κυπριακό λαό, 
  • ούτε τέλος να επιτρέψει να παίζεται το μέλλον του στα ζάρια των κληρώσεων, που κυριολεκτικά προβλέπει το νέο σχέδιο για τη «λειτουργικότητα» του νέου υβριδικού μορφώματος πραγματοποιώντας ένα μεταμοντέρνο συνταγματικό πραξικόπημα.
2. Η «λύση» που συζητείται αυτές τις ώρες στη Γενεύη για το Κυπριακό Ζήτημα δεν είναι μόνο καταστρεπτική της νομικοπολιτικής, διεθνώς αναγνωρισμένης, κυριότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν αποτελεί μόνο σηματωρό δικαίωσης των πρακτικών της εισβολής – κατοχής – εθνοκάθαρσης - εποικισμού, αλλά επιπροσθέτως συνιστά ένα νέο βαρύ πλήγμα, κατάφωρο αδίκημα κατά του Κυπριακού Λαού, υπό το προκρούστειο προκάλυμμα της ''πολιτικής ισότητας''.

3. Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί στρατηγικό στόχο ευρύτερων ηγεμονικών σχεδίων στην περιοχή και του Τουρκικού επεκτατισμού. Και μόνο η αποδοχή περαιτέρω συνομιλιών σε αυτήν τη βάση σε συνδυασμό με τα ευχολόγια απόσυρσης οικειοθελώς (!!!) από την Τουρκία των στρατευμάτων κατοχής, μετά μάλιστα την αυτοδιάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προάγει απροκάλυπτα τις Τουρκικές σοβινιστικές στοχεύσεις και αποτελεί τη λυδία λίθο των νεοαποικιακών σχεδιασμών. Το νέο κρατικό μόρφωμα που απεργάζονται, συνεπές με τις κυρίαρχες επιλογές του διεθνοποιημένου καπιταλισμού, έρχεται σε συνέχεια της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, του τεμαχισμού του Ιράκ, της χαοτικής κατάστασης στη Λιβύη και της επιδιωκόμενης καταστροφής της Συρίας.

4. Διαβάζουμε αυτές τις μέρες ότι, «στο ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται ήδη οι πρώτες φωνές που μιλούν για ιστορική ευκαιρία συμβιβασμού στο Κυπριακό»! Επίσημοι κυβερνητικοί κύκλοι, βουλευτές και ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εργαλειοποιούν το Κυπριακό ανερυθρίαστα υποστηρίζοντας πως είναι «…το δεύτερο και πιο σημαντικό μας χαρτί» και πως αν λυθεί, με όποιον τρόπο, «θα αποφορτίσει τη σχέση μας με την Τουρκία γιατί θα της δώσει την ευκαιρία να παίξει έναν ευρωπαϊκό ρόλο και να μπει κατά κάποιο τρόπο στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα» (!!!). Προσθέτουν δε επιχειρήματα χυδαίας εκμετάλλευσης του Κυπριακού: «... μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει θετικά σημάδια στους Ευρωπαίους και ... θα συμβάλει σε μια πιο ανεκτική στάση του Βερολίνου απέναντι στα οικονομικά μας, όπως η διαδικασία της αξιολόγησης... άρα για μας το μεγαλύτερο χαρτί είναι να προχωρήσει η λύση του Κυπριακού…». Την ίδια βεβαίως στιγμή η Αξιωματική και Ήσσονα Αντιπολίτευση, σε ρόλο παρατηρητή, χειροκροτεί τις προσπάθειες Αναστασιάδη.

5. Παραδόξως(;) σήμερα οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς, Αναστασιάδης, μετά τη συνεχή επιβεβαίωση της Τουρκικής ανελαστικότητας και αδιαλλαξίας, αντί να ξεκινήσουν, έστω και τώρα, αντικατοχική καμπάνια στα διεθνή φόρα, με ανάδειξη του τουρκικού προβλήματος της περιοχής, αναθερμαίνουν το χρεοκοπημένο σενάριο της διχοτόμησης και το συνακόλουθο πρότυπο των κολοβών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, τη διζωνική – δικοινοτική. Μια «λύση» που δεν ξεπουλά απλώς την Κύπρο, αλλά εξωραϊζει τον Τουρκικό επεκτατισμό εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις της ευρωατλαντικής βούλησης, των διεθνοποιημένων, μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων και τις συμπληρωματικές ονειρώξεις κερδοφορίας Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων μεγαλοαστών.

6
. Ο από κοινού αγώνας των λαών Ελλάδας και Κύπρου, η επαναδελφοποίησή τους, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στη Γενεύη, δεν μπορεί παρά να έχει ως κεντρικό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου:

  • με αφετηρία την εκ προοιμίου και άνευ όρων ή συνομιλιών, απομάκρυνση των στρατευμάτων και των εποίκων της Τουρκίας, 
  • την ανάκληση της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, 
  • την επιστροφή όλων των προσφύγων, 
  • την άνευ περιορισμών αποκατάσταση των θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων και ιδίως της ελευθερίας εγκατάστασης, 
  • την κατάργηση του μεταποικιακού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων και την άμεση απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων, 
  • με την κατασφάλιση της δημοκρατικής αρχής ''ένας άνθρωπος-μία ψήφος'' και των κανόνων προστασίας των μειονοτήτων και 
  • τέλος την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνέλθει συντακτική συνέλευση για την επανεπικαιροποίηση της άσκησης του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση.

Το λαϊκό-δημοκρατικό, αντιστασιακό ήθος μπορεί και πρέπει να κυριαρχήσει στην περιοχή και να απονομιμοποιήσει τους (νεο-) ιμπεριαλιαστικούς σχεδιασμούς που απεργάζονται λύσεις εις βάρος των δικαιωμάτων λαών και εθνών.

Την Ανακοίνωση υπογράφουν οι: Ασημακόπουλος Βασίλης, Δαμιανάκης Νίκος, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Καραγιάννης Απόστολος, Κονταρίνης Πέτρος, Κότσιας Σπύρος, Κωτσάκη Έφη, Μανίτας Γιώργος, Μαντζάρας Απόστολος, Μαυρολέων Μανόλης, Μεταξάς Βασίλης, Μπλάνας Θεόδωρος, Νόττας Ηλίας, Νταβίας Άγγελος, Νταλαγιώργου Φωτεινή, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Παπασίμος Γιώργος, Σπίγγος Ανδρέας, Σταγάκης Δημήτρης, Σκλαβούνος Γεράσιμος, Συγγελάκης Αριστομένης, Σχίζας Γιάννης, Ταβιανάτου Αγγελική, Ταχματζίδης Όμηρος, Τζήμας Θέμης, Τουμανίδης Παύλος, Χατζησαββίδης Άρης, Χατζηαντωνίου Γιάννης.
Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

N. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΓΠΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το ισοζύγιο πρασίνου στην πόλη μας είναι αρνητικό. Το Χαλάνδρι μας από προάστιο έχει μετατραπεί σε μπαρούπολη και με την νέα πρόταση για το ΓΠΣ του Συμεών και της παρέας του θα ξεπεράσει σε κάλος την συμπαθή Κυψέλη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολεοδόμος για να το διαπιστώσει. Μια απλή ανάγνωση της πρότασης αναθεώρησης αρκεί και στον πλέον αδαή να αντιληφθεί το έγκλημα που σχεδιάζεται σε βάρος της πόλης μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Οι σελίδες είναι πολλές. Αν δεν κάνω λάθος γύρω στις 160. Κάθισα και τις διάβασα επιμελώς διότι θέλω να είμαι ενημερωμένος πολίτης και διότι ως μέλος του ΔΣ του συλλόγου «προστασίας της ρεματιάς και του περιβάλλοντος» πρέπει να βοηθήσω στην διατύπωση προτάσεων του συλλόγου μας. Τις προτάσεις θα τις μάθετε ελπίζω άμεσα από δελτίο τύπου του συλλόγου μας. Εδώ θα επικεντρώσω σε παρατηρήσεις πάνω στα κραυγαλέα αν και στις λεπτομέρειες κρύβεται συνήθως η ουσία. Γιατρό σύντομα και ανάλογα με τις εξελίξεις , θα επανέλθω.

Σε μια πόλη με αρνητικό ισοζύγιο πρασίνου και με το κέντρο της απροσπέλαστο ,λόγω του κυκλοφοριακού και της άναρχης ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων θα περίμενε κανείς από την δημοτική αρχή να παρουσιάσει μια πρόταση ΓΠΣ που να έχει ένα όραμα και μια προοπτική τουλάχιστον 30 χρόνων για την πόλη μας. Η αλήθεια είναι σκληρή. Όραμα δεν υπάρχει. Η πόλη μας υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο. Μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετούνται. Παρανομίες και αυθαιρεσίες νομιμοποιούνται.

1. Η Ριζάριος και το ίδρυμα Χατζηκώνστα, απέναντί από το «Γκολτντεν χολ», από το υπάρχον ΓΠΣ χαρακτηρίζονται ως αδόμητες περιοχές, δηλαδή ως περιοχές πρασίνου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προτείνει να δοθεί συντελεστής δόμησης 0,4 . Η σημερινή δημοτική αρχή το αποτελείωσε. Προτείνει να οικοδομηθεί μόνο !!! για εκπαιδευτήρια αυξάνοντας συγχρόνως τον συντελεστή δόμησης!!!. Έτσι εξυπηρετεί ο αξιότιμος δήμαρχος μας τον προϊστάμενό του Αρχιεπίσκοπο , που θέλει να χτίσει ιδιωτικό πανεπιστήμιο , κόβοντας το οξυγόνο από τους κατοίκους του Συνοικισμού και του Πολύδροσου.

2. Στο υπάρχον ΓΠΣ προβλέπεται, περιφερικά του νεκροταφείου αδόμητη ζώνη, δηλαδή ζώνη πρασίνου, πλάτους 250 μέτρων. Με την πρότασης δημοτικής αρχής, η αδόμητα ζώνη περιορίζεται στα 50 μετράν. Δηλαδή μια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων πρασίνου παραδίδεται για τσιμεντοποίηση. Προφανώς εξυπηρετώντας άγνωστα αυτή την στιγμή μεγαλοσυμφέροντα σε βάρος της αναπνοής των συμπολιτών μας στο Πάτημα.

3. Αντί να προταθεί μείωση των συντελεστών δόμησης και του ύψους των μελλοντικών κτιρίων στις αδόμητες περιοχές, η πρόταση της δημοτικής αρχής προβλέπει μεταφορά συντελεστή δόμησης από άλλες περιοχές κα τα μήκος των οδών Δουκήσης Πλακεντίας και Αγίας Παρασκευής. Στην δε λεωφόρο Πεντέλης την ανάπτυξη γραμμικού εμπορικού κέντρου. Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αυτές τις οδικές αρτηρίες θα αναπτυχθούν τεράστια οικοδομήματα με συνέπεια την υποβάθμιση της ζωής των Χαλανδραιων στις παράπλευρες γειτονιές, υπερ. της ικανοποίησης ιδιωτικών συμφερόντων και υπερ. του χρηματικού κέρδους εργολάβων , οικοπεδούχων και Επιχειρηματιών.

Αυτά προς το παρόν. Η σύγκληση άρον –άρον της Επιτροπής «διαβούλευσης» , δείχνει ότι όλα αυτά γίνονται συνειδητά και υστερόβουλα. Επιχειρείται να περάσει λάθρα το προτεινόμενο ΓΠΣ .Δείχνει επίσης ενοχή και φόβο μπροστά στην οργή των ενημερωμένων πολιτών. Η «επιτροπή διαβούλευσης» είναι ένα προσχηματικό και αποπροσανατολιστικό όργανο του «Καλλικράτη» με δημοκρατική επίφαση , το όποιο χρησιμοποιεί ο «αντικαλλικρατικός !!! δήμαρχος» μας για να θάψει οριστικά το μέλλον της πόλης μας. Συμπολίτες μου γρηγορείτε.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Cine ΑΡΓΩ : Πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών Ιανουάριος-Απρίλιος 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Το Cine ΑΡΓΩ παρουσιάζει με ιδιαίτερη περηφάνια το πρόγραμμα
κινηματογραφικών προβολών για το διάστημα
Ιανουάριος-Απρίλιος 2017 !!

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου
με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ !!

OPEN MIC NIGHT¨: Το νέο project του LAZY Club είναι γεγονός!
Κυριακή 15/1

OPEN MIC NIGHT

Ο χώρος που έχει αναδείξει τόσα και τόσα συγκροτήματα όλα αυτά τα χρόνια, "αφιερώνει" μία βραδιά το μήνα (τουλάχιστον) σε αυτά! ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΑΝΤΕΣ! Δηλώστε συμμετοχή και λάβετε μέρος, στο πρώτο και μοναδικό στην πόλη - ελεύθερο - stage, για κάθε μουσικό σχήμα και κάθε μουσικό είδος…!

Το όριο συμμετοχών κάθε βραδιάς είναι τα 5 συγκροτήματα, οπότε βιαστείτε !

Ώρα έναρξης 20:00 (για να προλαβαίνουν όσοι δουλεύουν την επόμενη μέρα, καθώς και για λόγους δρομολογίων μέσων μαζικής μεταφοράς) “Crash test, hit the stage...” ιδανικό concept για πρωτοεμφανιζόμενα γκρουπ, για μπάντες που θέλουν να παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους, ιδανική βραδιά «γνωριμίας» για μελλοντική εμφάνιση στο Club...Περισσότερες από 5 συμμετοχές μεταφέρονται αυτόματα στο επόμενο «OPEN MIC».

Θα συμμετάσχουν οι: Greedy Little Men/GuessTone/Caught Art Delusion/Σκάγια

Είσοδος ελεύθερη. Ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ.

https://www.facebook.com/events/1217092165035016/?ref=1&action_history=%5B%7B%22surface%22%3A%22permalink%22%2C%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22extra_data%22%3A%5B%5D%7D%5D

1ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι (Rapid) ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» για παιδιά έως 12 ετών με διεθνή αξιολόγηση (Σάββατο 14/01/2017)!!!

Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός & Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων

«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι (Rapid) ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» για παιδιά έως 12 ετών με διεθνή αξιολόγηση (Σάββατο 14/01/2017)!!!