Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Τί προβλέπουν τα σχέδια για το Ελληνικό - Από το campus φοιτητών μέχρι ξενοδοχεία

Η επιλογή του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου FOSTER + PARTNERS, καθώς και των ARUP, Charles Anderson Landscape Architecture (USA) και πλήθους Ελληνικών εξειδικευμένων μελετητικών εταιρειών, προστατεύει το στρατηγικό όραμα του φορέα της ανάπτυξης, που έχει στόχο την ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των χρηστών της.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύει το επενδυτικό σχήμα υπό την «ομπρέλα» της Lamda Development, προσθέτοντας ότι κυρίαρχη παράμετρος του σχεδιασμού του έργου είναι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Αναλυτικότερα ως προς το τι θα περιλαμβάνει η επένδυση, οι βασικές αρχές σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

500 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ "ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΠΗΓΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΟΥΡΑΣΗ,. ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ. ΕΦΤΑΙΓΕ ΠΑΛΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ....


Πεντακόσια χιλιάρικα ευρώπουλα είχε βγάλει η ΕΥΔΑΠ ληξιπρόθεσμο μπουγιουρντί στον δήμο Χαλανδρίου από "παλιές παροχές" λέει που ήταν στο όνομα του δήμου και ο δήμος δεν τα πλήρωνε τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να ξέρει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες.

Η υπόθεση πάει πολύ πίσω σύμφωνα με τον σμπίρο μου στον δήμο και δεν είναι καθόλου καθαρό τι στο διάλο έχει γίνει.

Πάντως ξεκίνησε στα τέλη της δημαρχίας Ζαφειρόπουλου η ιστορία και την χειριζόταν αρχικά υπηρεσιακά η Όλγα Καραγιώργη - διευθύντρια τότε της Ο.Υ. και η ..... (Ε ΝΑΙ, δεν το κάνω επίτηδες, το ρεπορτάζ το βγάζει .....) Η ΚΟΥΚΑ ως προϊσταμένη.

Από τότε η ΕΥΔΑΠ ισχυρίζεται ότι ο δήμος Χαλανδρίου της χρωστάει λεφτά.

ΠΟΛΛΑ. ΜΙΣΟ ΜΥΡΙΟ.

Επί Αεικίνητου ο δήμος δεν αμφισβήτησε την οφειλή, την είχε αποδεχτεί κανονικότατα.

Αλλά δεν την πλήρωνε κιόλας, χρώσταγε τα λεφτά στην ΕΥΔΑΠ  ή τουλάχιστον αυτό φαινόταν στα χαρτιά.

Δεν έλεγε τότε ότι το χρέος είναι μαϊμού. Δεν πήγε να το αμφισβητήσει ο Κουράσης στην ΕΥΔΑΠ το χρέος, Να τους πει "Τι είναι αυτό ρε συναγωνιστές (αφού ήταν η ΠΑΣΟΚΟΝΔ τότε, σύντροφοί δικοί του και του Ανδρεόπουλου ήταν - διοίκηση Ανδρεάση που λέγαμε).

Ήταν καλός και υπάκουος χαλίφης ο Αεικίνητος στους Σουλτάνους της τρόικα. Όχι δεν έλεγε. Ένα του λέγανε να σου πάρει , δύο σου έβαζε φόρους αυτός για να κάνει γρήγορα.

Ό,τι του λέγανε και άλλα τόσα στα έχωνε στο .... κεφάλι, φορολογώντας σε ασάλιωτα, για να πληρώνει πολλά στους από πάνω, να τον αγαπάνε που είναι καλό παιδί και να τον στηρίζουν να παριστάνει τον δήμαρχο.

Η τότε αντιπολίτευση ήταν ...... η παράταξη Ανδρεόπουλου. (νομίζω ότι αρκεί αυτό, μην σχολιάσουμε περισσότερα). Μόνο με την ΦΛΥΑ ασχολιόταν. 
Όλη μαζί η ζημιά της ΦΛΥΑ βέβαια (που δεν υπάρχει) - αν υπήρχε όπως την λέει ο κ. Ανδρεόπουλος, όλα τα χρόνια λειτουργίας της  - θα ήταν τόσα λεφτά όσο ΜΟΝΟ αυτή η υπόθεση.

Και τι επιπτώσεις είχε αυτό όμως στην ζωή σου θα αναρωτηθείς, γιατί είσαι και μπαμπουίνος.
Θυμάσαι μήπως το άλλοθι του Αεικίνητου για να έχει κλειστό το κολυμβητήριο της Αποστολοπούλου ΚΑΤΩΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ και ΚΑΤΩΧΑΛΑΝΔΡΑΙΑ;

"Ο δήμος χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ, έλεγε και δεν μπορούμε να ανοίξουμε το κολυμβητήριο." Έτσι σου έλεγε.

Και τώρα εσύ σκέφτεσαι να του δώσεις συχωροχάρτι για να συνεργαστείς μαζί του για να πάρεις καμιά καρέκλα!

Καρεκλά! Ε Καρεκλά!

Η πολιτική της ακραίας υπερσυγκέντρωσης καταθέσεων του δήμου στην φιλική τράπεζα, με ακραία και προκλητική υπερφορολόγηση των δημοτών, τσεκούρωμα των παρεχομένων από τον δήμο υπηρεσιών στον πολίτη με την κατάργηση των νομικών προσώπων, την κατακρεούργηση των θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κλπ χρειαζόταν άλλοθι:
 ΚΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ:  
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ!
ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ. 
Κλέβουν και αυτά τα λαμόγια εκεί στην ΦΛΥΑ και αγοράζουν στραγάλια και φουντούκια....
Πού να βγεις;
Πρέπει να κάνουμε οικονομία, σου έλεγαν, να βάλουμε κανέναν φόρο ακόμα.
 ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ για καλό και για κακό, μην πέσουμε έξω αν το τραβήξουν πολύ και πάρουν και φυστίκια Αιγίνης στην ΦΛΥΑ που είναι ακριβά.

Ποιος να σου πει ότι στην τράπεζα μαζεύαν να κάθονται δεκαπέντε εκατομΜΥΡΙΑ (Γ.Γ. μην αρχίσεις) την ώρα που άφηναν το παιδάκι σου εκτός σταθμού.

 Ο Ανδρεόπουλος θα αποκάλυπτε τον Κουράση και την πολιτική του που την έπαιρνε εθελοντικά επάνω της για εφαρμογή υπηρεσιακά η ..... (φτου γαμώτο σήμερα, όλο μπροστά μου βγαίνει αυτή) .... και έλεγε μάλιστα ότι "αυτό λέει η υπηρεσία, αυτό πρέπει να γίνει, εγώ δεν ακούω τι λένε αυτοί οι μαλάκες οι αιρετοί, Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ και ό,τι και να μου πουν εγώ αυτό θα κάνω που νομίζω ότι λέει ο νόμος;"

Καλά μαλάκας είσαι; Αφού πολιτικά ήταν δική του. Πώς θα την αποκάλυπτε; Δεν γίνεται. Γίνεται;

Μάλιστα μου είπε το πουλάκι το πρωί ότι το κυρίαρχο θηλυκό του δήμου εκείνης της εποχής, ο ιμάντας μεταβίβασης των κρυφών προθέσεων και επιθυμιών του Κουράση στην υπηρεσία, η Κούκα δηλαδή, έλεγε σε στελέχη του λογιστηρίου - τότε - που αναρωτιόνταν γιατί να μην πληρώσουν την ΕΥΔΑΠ (αφού λεφτά ήξεραν οι υπηρεσιακοί ότι είχαν) ότι "αυτό μην το πληρώσετε, θα το χειριστώ εγώ με την τεχνική υπηρεσία" .
 (Έτσι λέει το ρεπορτάζ μου και άμα μου κάνει και άλλη μήνυση εγώ θα πω ότι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΌ (γιατί δεν είναι), είναι ρεπορτάζ για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος και δεν θα με συλλάβουν πάλι και δεν θα μου επιβάλλουν να μην λέω το όνομά της - εγώ θα το λέω - μα τον Γιαραμπί).

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ:
Όταν ανέλαβε η ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ βρήκε το χρέος. Κανείς δεν τους είπε βέβαια ότι το χρέος είναι ... πέτσινο στους "ψαράδες".

Η ΕΥΔΑΠ (επί ΣΥΡΙΖΑ) έστειλε μάλιστα και έγγραφο που έλεγε ότι "αν δεν το διακανονίσει ο δήμος θα πάει δικαστικώς και θα πληρώσει ο δήμος υπερημερίες, τόκους, πανωτόκια και έξοδα".

Πριν κανένα μήνα ο δήμαρχος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότηση για ρύθμιση του χρέους για να γλυτώσει ο δήμος την περιπέτεια.

Έριξε και ένα (πολιτικό) χέσιμο σε "όλες τις διοικήσεις του δήμου εδώ και σαράντα χρόνια" (αυτή η παπάρα της ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΣ - όλοι οι άλλοι μαζί ήταν το ίδιο και ήταν κακοί και εμείς οι μόνοι που είμαστε αλλιώς και είμαστε καλοί).
Ιδίως επιτέθηκε ο δήμαρχος στους παλιούς αντιδημάρχους τεχνικής υπηρεσίας (καλά μωρέ, λέγε τον Νταβία να συνεννοούμαστε, μην το φέρνεις γύρω γύρω και δεν καταλαβαίνουν μερικοί και κοιτάνε περίεργα) που δεν είχαν φροντίσει να μην είναι στο όνομα του δήμου τα ρολόγια - λέει - αυτά  τα ρολόγια που ήταν ξεχασμένα και τώρα πρέπει να τα πληρώσει ο δήμος γι' αυτά.
Φταίει ο αντιδήμαρχος του 1998. 

ΑΡΕΣ, ΜΑΡΕΣ  ....
Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1599 και υπογραφές και σφραγίδες ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ, αλλά δεν βαριέσαι, για όλα αυτός φταίει εξ ορισμού.

Καρατζά και Νταβίας δεν ψήφισαν την εξουσιοδότηση λέγοντας ότι πρέπει πρώτα η διοίκηση να διερευνήσει την προέλευση του χρέους - μην είναι δηλαδή "επονείδιστον και επαχθές" - και μετά να το διακανονίσει.


"Αν σε εξουσιοδοτήσουμε να ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ το χρέος, είναι σα να το αποδεχόμαστε" του είπε η Καρατζά (και συμφώνησε και ο ακατανόμαστος μαζί της). Πρώτα να διευκρινίσετε τι είναι αυτό, μήπως δεν είναι, μήπως να το κουρέψουν, μήπως τέλος πάντων είναι επαχθές και επονείδιστο που λέει και η Ζωή".

Ο Ρούσος επέμεινε να πάρει την εξουσιοδότηση (εν λευκώ την ήθελε) λέγοντας ότι αυτό θα κάνει που του λένε, δεν θα αποδεχτεί το χρέος ως "βιώσιμο" και "πραγματικό" αλλά πρώτα θα το διαπραγματευτεί.
Αυτή - δήλωνε - ήταν η πρόθεσή του.

Η πλειοψηφία του έδωσε την εν λευκώ εξουσιοδότηση και όντος (και προς τιμήν του ως προς αυτό) ο Ρούσσος έψαξε το θέμα σε βάθος, το ερεύνησε καλά και βρήκε την άκρη του κουβαριού.

ΜΠΡΑΒΟ!

Και ήρθε εχθές στο δημοτικό συμβούλιο να βάλει στην θέση τους, αυτούς που δεν τον εμπιστεύτηκαν να του δώσουν εν λευκώ εξουσιοδότηση αφού αυτός τα κάνει πάντα όλα τέλεια, άρα δικαιούται να τον εξουσιοδοτούν για όλα εν λευκώ από το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς πολλές διατυπώσεις να μην κουράζετε να δίνει και εξηγήσεις σε συνεδριάσεις και άλλες τέτοιες χαζές και άχρηστες πολυπαραταξιακές διαδικασίες.

ΤΕΣ ΠΑΝΤΩΝ! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ:

Τελικά ο δήμος όχι μόνο δεν χρώσταγε στην ΕΥΔΑΠ, όπως έλεγαν οι Κουρασαίοι και τα χαρτιά, αλλά από την έρευνα αποδείχτηκε ότι Η ΕΥΔΑΠ έχει πάρει από τον δήμο και 80 χιλιάρικα παραπάνω από όσα έπρεπε,  κάτι που αποδέχεται (η ΕΥΔΑΠ) πλέον επίσημα να τα συμψηφίσει σε επόμενους λογαριασμούς του δήμου!!!!
(Τώρα για το τι μπορεί να συμπεράνει το βρώμικο μυαλό σου ότι γίνεται στις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΧΡΕΩΣΕΙΣ της ΕΥΔΑΠ, αφού σε δήμο κάνει τέτοια η ιδιωτικοποιημένη επιχείρηση, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, έχεις βρώμικο μυαλό που λασπώνει την υπηρεσία και δεν θα το παρακολουθήσουμε εμείς, θα μείνουμε στα γεγονότα).

Ο δήμαρχος εχτές κόμπαζε - και δικαίως - για την επιτυχία του να ξεμπερδέψει την υπόθεση προς όφελος του δήμου αλλά .... τα έβαλε και με την αντιπολίτευση.
Όχι τον Κουράση και τον Ανδρεόπουλο!
ΟΧΙ! Εκείνοι του έδωσαν εξουσιοδότηση να μπαλώσει την τρύπα που άνοιξε επί των ημερών τους.

Ο δήμαρχος έκραξε μόνο κείνο το τμήμα της που δεν του έδωσε εν λευκώ εξουσιοδότηση - και του υπέδειξε να κάνει αυτό που τελικά έκανε και επέτυχε να έχει την επιτυχία αυτή στην ζυγαριά του.

Επίσης - βεβαίως - δεν πήρε τίποτα πίσω από τα γκεμπελικά που είχε ρίξει, δια τας ευθύνας παλαιών αντιδημάρχων τεχνικών υπηρεσιών (λέγε τον Νταβία)
που του έφταιγαν - τότε όπως έλεγε  - για την διαμόρφωση του (ανύπαρκτου όπως αποδείχθηκε) χρέους.
Που βέβαια αφού ήταν ανύπαρκτο ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΕΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ 500 ΧΗΝΕΣ δεν είπε τίποτα ο δήμαρχος Ρούσσος.

ΤΙΠΟΤΑ!
ΚΙΧ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ!

ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΑΤΖΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ που δεν τον εξουσιοδότησαν.

Πέρα από την παραπολιτική πάντως, βεβαίως και μιλάμε για επιτυχία της διοίκησης του δήμου και των υπηρεσιών με την σημερινή τους διάρθρωση και τους συγχαίρουμε.

Γ.Γ.: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ - Τις άλλες, όχι στο blog

(Σχόλιο στα σχόλια της προηγούμενης)

Μιας και με ρωτάς θα σου απαντήσω.

Ευχαριστώ τον Φίλη. Μέσα στην καταστροφική του μανία για οτιδήποτε δημοκρατικό, έκανε, προφανώς άθελά του, κάτι παραγωγικό.
Μας είπε για την συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα από τους «Παραιτηθείτε».
Κάτι που δεν ήταν ευρέως γνωστό, τώρα το έμαθε ο κόσμος.
Αν και προσωπικά είμαι με τους «Στα τσακίδια τώρα», μιας και πληροφορήθηκα για την συγκέντρωση, βεβαίως και θα πάω στο Σύνταγμα.
Οι Συριζανέλ να ξεκουμπιστούνε κι ότι θέλει ας γίνει. Χειρότερα δεν γίνεται.

Σχόλιο 1.
Τον Κουράση δεν τον είδα, αλλά έμεινα ελάχιστα στην περιοχή φοβούμενος ότι μπορεί να αρχίσω να βρίζω δυνατά και να γίνει φασαρία.

Σχόλιο 2.
Ο υπουργός είχε στο γραφείο του εκτός από τον Βελουχιώτη και τον Τσε Γκεβάρα. Τελευταία βέβαια απομάκρυνε το «Γκε» και του έμεινε μόνο το πιστεύω του, το όραμά του, το «βάρα».

Γ.Γ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το "χειρότερα δεν γίνεται" να το κοιτάξεις. Το έχουμε πει από το 2010 πολλές φορές και μάλλον ΓΙΝΟΤΑΝ!

Γ.Γ.: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ Ο ΠΟΛΑΚΗΣΤετάρτη 8 Ιουνίου 2016. Οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία, γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες περίθαλψης για τους Έλληνες πολίτες. Στα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και στα κανάλια (προφανώς σε αυτά της διαπλοκής, όχι στην ΕΡΤ και στην ΑΥΓΗ), οι καταγγελίες για «δωρεές» στα νοσοκομεία, σε καθετήρες, γάζες, σύριγγες και σεντόνια, προκειμένου να τους παρασχεθεί στοιχειώδης περίθαλψη, διαδέχονται η μία την άλλη. Οι «πλουσιοπάροχα» αμειβόμενες καθαρίστριες, καταγγέλλουν τους όρους δουλείας με τους οποίους το επίσημο κράτος, έχει κάνει μαζί τους συμβάσεις.

Ο τσαμπουκάς όμως υπουργός, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Σκληρόπετσος, αυθάδης και αλαζόνας, (μιας και έχει υπάρξει και καπετάνιος που πήγαινε βόλτες τον Τσίπρα), ήρθε στο Χαλάνδρι, να βγάλει λόγο, να μιλήσει για τα επιτεύγματά του, τα δικά του και της κυβέρνησης.

Τον προϋπάντησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος παράτησε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να υποβάλει τα σέβη του, να τον καλοδεχτεί (ως εδώ, άντε, καλά) και να του πλέξει το εγκώμιο. Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, γνωστή συνδικαλίστρια σε μεγάλο νοσοκομείο, αντί να πάει και να τα χώσει στον Πολάκη, όπως έκανε επί χρόνια, αντίπαλος σε κάθε κυβέρνηση, δικαιολόγησε πλήρως τον δήμαρχο.

Στη συγκέντρωση – ομιλία, λαοθάλασσα. Εκδήλωση που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής κι ενός ακόμα δήμου, είχε δεν είχε 100 άτομα. Ούτε αυτοί που διόρισε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εκτός της λίστας επιτυχόντων, δεν πήγαν.  Παρών ο δημοτικός σύμβουλος - γιατρός, η πρόσφατη μετεγγραφή του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι. Βέβαια υπήρχαν 3 τηλεοπτικές κάμερες, 2 δορυφορικά πιάτα, προβολείς και γεννήτριες. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Το μόνο που δεν φαίνεται στις φωτογραφίες είναι η αδιαφορία και η αλαζονεία του υπουργού, αλλά και το «ενθουσιώδες κλίμα που επικρατούσε. Σε όσους ήραν υποχρεωμένοι να παρευρεθούν.

Γ. Γ.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: 
Υπερβολικά ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑΙΟΣ όπως πάντα. Θα πας στο Σύνταγμα στις 15;;;;
Ήταν πάνω από 100 άτομα εχθές στην πλατεία βάζω στοίχημα.
Μπορεί να έφταναν και τα 200 στο πικ.
Επάνω πάντως, στο δημοτικό συμβούλιο έγινε καλός χαβαλές αφού τα στελέχη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ αποκύρηξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ομαδικά, κανένας δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ πια,  δεν τους στήριξε λέει στις δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να βάλω το ηχητικό αργότερα.

"Ο δήμαρχος πρέπει να πηγαίνει σε όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις κομμάτων στο Χαλάνδρι" είπε ο Γρηγόρης Καλομοίρης.
Οπότε δικαιολογημένα δέχτηκε το τρολάρισμα από δημοτικό σύμβουλο του Κουράση: Την Κυριακή έχει η ΝΔ εκδήλωση με ομιλητή τον Βορίδη. Καλώ τον δήμαρχο να έρθει να προλογήσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν κατέβηκε ο δήμαρχος κάτω, από την αίθουσα του ΔΣ αποχώρησε και ο .... τέως; 
Εσύ που έκανες μπανιστήρι για πες μας: ΠΗΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ; Να ξεράσω;

ΣΧΟΛΙΟ 2: Στην φωτό σου πιο σημαντικό στοιχείο κατά την γνώμη μου είναι το μουτζουρωμένο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης.
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!
Και μίλαγε από πίσω ο υπουργός που έχει στο γραφείο του φωτό τον καπετάνιο. 

ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΚΟΜΠΑΝΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ 
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώνει στο Θέατρο της Ρεματιάς το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου τη Δευτέρα 13 Ιουνίου. Πρόκειται για μια πολιτιστική εκδήλωση που έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως αφορμή μνήμης των γεγονότων του Σεπτεμβρίου 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος πολιόρκησε τη συριοκουρδική πόλη Κομπάνι με αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα και την ερήμωση της περιοχής, αλλά και ως ευκαιρία έμπρακτης αλληλεγγύης στα θύματα του πολέμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παραδοσιακή κουρδική μουσική και τραγούδι καθώς επίσης παρουσίαση κουρδικών χορών από τις ομάδες χορευτών του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστεί ένας μύθος που αφορά στην ιστορία και την παράδοση του Κουρδιστάν ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα γνωστά παραδοσιακά σνακ «φαλάφελ» που θα φτιάχνονται επί τόπου και θα διατίθενται στο κοινό έναντι αντιτίμου 2,5 ευρώ. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Στο χώρο θα υπάρχουν κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του έργου του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν και για την υποστήριξη των προσφύγων στη χώρα μας. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Κέντρου αν το χρηματικό ποσό που συγκεντρωθεί είναι μεγάλο θα αποσταλεί χρηματική βοήθεια και στο Κομπάνι.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

3 στοχευμένες διανομές στο Βόρειο Τομέα σε 3.577 ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑΜε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωσε η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα την πρώτη φάση υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές συμπράξεις.

Συνολικά 3.577 ωφελούμενοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου  ξεκίνησε το Μάρτιο και περιελάβαμβανε τρεις διανομές στους δικαιούχους έξι δήμων και δύο Ιερών Μητροπόλεων από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα (Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας και η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού).

1.781 οικογένειες παρέλαβαν πλήθος προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής, τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και βρεφικών ειδών (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας). Ενδεικτικά, οι δικαιούχοι παρέλαβαν:
-  31. 628 κιλά πορτοκάλια
- 15.768 πακέτα μακαρόνια
- 7.210 μπουκάλια ελαιόλαδου
- 6.081 τεμάχια νωπού κοτόπουλου
- 10.222 κιλά μήλα
Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό της Π.Ε Βορείου Τομέα και των συνεργαζόμενων εταίρων, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τη φετινή χρονιά μέχρι και το Δεκέμβριο του 2016, ενώ οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν και συνοδευτικές υπηρεσίες, στη βάση των αναγκών τους.

1η Διάσχιση Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης –Χαλανδρίου την Κυριακή 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Περισσότεροι από 250 λάτρεις της φύσης, ορειβάτες, πεζοπόροι αλλά και πολύ λιγότερο έμπειροι των μεγάλων αποστάσεων- συναντηθήκαμε στη σπηλιά Νταβέλη και ακολουθώντας την οδό λιθαγωγίας ( χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη μεταφορά του πεντελικού μαρμάρου μέχρι τον βράχο της Ακρόπολης) φτάσαμε στον Προφήτη Ηλία του Χαλανδρίου.

Η Συμμετοχή ορειβατών και πεζοπόρων από διάφορα σημεία της Αττικής, καθώς και η συνεισφορά των προσκόπων, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και των εξειδικευμένων εκπαιδευτικών του Βασίλη Κωνσταντινίδη και Θεμιστοκλή Σμπαρούνη που μας έκανα σοφότερους και δεκάδων περιπατητών κάθε ηλικίας από τους όμορους δήμους, αποδεικνύει την αγάπη πολλών και εκλεκτών ανθρώπων για το περιβάλλον, την Πεντέλη και τη ρεματιά της.

Ευχαριστούμε τον Ορειβατικό Σύλλογο ‘’ Βριλησσός’’ για την πρόσκληση συνδιοργάνωσης που μας απηύθυνε, και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό του Διαμαντή Παπαδόπουλο, ψυχή της ομάδας, καθώς και τους συλλόγους Π.Ο.Α -Α.Ο. Σ-Ρ.Ο.ΜΠ.Α

Ευχαριστούμε επίσης

- τον Δήμο Πεντέλης και τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη, που μας υποδέχθηκε στη αφετηρία της διαδρομής, μας μίλησε για την ιστορική αξία και τις προοπτικές του πεντελικού όρους και αργότερα φρόντισε να μας προσφέρει νερό και λουκούμια!

- τον Δήμο Βριλησσίων και το δήμαρχο κ. Ξένο Μανιατογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αλέξη Μαυραγάνη για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν, με καλούς λόγους, δροσερά φρούτα και νερό.

- τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Χαλανδρίου κ. Δημήτρη Χριστουλάκη για τον καθαρισμό του ξέφωτου του Προφήτη Ηλία και την υποδοχή των πεζοπόρων.

- τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Γιώργο Καραμέρο που περπάτησε μαζί μας ως τη Ν. Πεντέλη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους έμπειρους πεζοπόρους που έτειναν χέρι στιβαρό στα δύσκολα σημεία. Ευχαριστούμε όλους τους συν-περιπατητές που με το γέλιο, τον λόγο, τη μικρή ή τη μεγάλη βοήθεια όπου χρειάστηκε έκαναν τα 10 χιλιόμετρα μια κυριακάτικη βόλτα με γλύκα άλλων εποχών! Ήταν μια μοναδική εμπειρία για πολλούς από εμάς και μια πρωτιά για όλους, αφού το εγχείρημά μας υπήρξε η 1η στα χρονικά διάσχιση της αγαπημένης μας ρεματιάς.

Συγχαρητήρια σε όλους!

«Συνομιλίες με νέους πεζογράφους» στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών: Μάκης Τσίτας


Την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Σωτήρης Δημητρίου συναντά το συγγραφέα Μάκη Τσίτα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συνομιλίες με νέους πεζογράφους», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα «Μάρτυς μου ο Θεός» θα ερμηνεύσει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

Ώρα έναρξης: 19.30
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, τηλ.: 210-8810884, 210-8846011)