Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Την Κυριακή 19/11, στις 11.00, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λ. Ιασωνίδος & Χρυσάνθου Τραπεζούντος, στο Ελληνικό ) θα τελεστεί το 40ημερο μνημόσυνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ή ΑΠΛΗ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΚΗ;


Δεν καταψήφισα το τεχνικό πρόγραμμα.
Αν είναι δυνατόν η αριστερά (μπαίνοντας) να τσουβαλιάζει σε δελτίο τύπου την λευκή ψήφο με όποια άλλη.
Δηλαδή παραδοσιακοί αγωνιστές αριστεροί που έδωσαν αγώνες για τη λευκή ψήφο, θα τράβαγαν τα μούσια τους με τούτους δω που έχουμε μπλέξει και που θεωρούν ότι μπορούν να μας βάζουν όπου τους γουστάρει κάθε φορά με βάση αυτά που νομίζουν, πιστεύουν, εκτιμούν ΕΚΕΙΝΟΙ.

Όμως δεν ήθελα να ψηφίσω ούτε λευκό γιατί λευκό ψήφιζαν οι αντάρτες του Συμεών. Οι φρέσκοι αντάρτες.

Εμείς είμαστε ΠΑΛΙΟΑΝΤΑΡΤΕΣ, δεν θα μας βάλουν τώρα στο τσουβάλι οι φρέσκοι.

Ψήφισα ΠΑΡΩΝ αλλά δεν ήθελε η πρόεδρος να ψηφίσω παρών γιατί αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Ανδρεόπουλος στο συμβούλιο  και μου είπε ότι δεν είναι αυτό ψήφος (ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΑΛΑΝΗ) ,  οπότε - επειδή βαριόμουνα να δώσω ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ - της είπα - άντε ΛΕΥΚΟ -  για να της κάνω το χατήρι να με χώσει για δυο μέρες στο τσουβάλι των ανταρτών του Συμεών.

Και να μην φαίνεται στην απόφαση ότι άλλο εκείνοι, άλλο εμείς.  (Με αυτά ασχολούνται έτσι και αλλιώς, τι να κάνεις τώρα; Να ασχολείσαι και εσύ με αυτά; Δεν λέει να σε κάνουν σα τα μούτρα τους).

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ και πρέπει να στο εξηγήσουμε επαρκώς!

ΕΜΕΙΣ ΧΕΥ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ και μέσα στα μνημόνια δεν έχουμε ψηφίσει ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ.

Εμείς δεν παίζουμε τον ΠΑΠΑ!
Παίζουμε TEXAS HOLDEM  και ΜΠΛΑΚ ΤΖΑΚ αλλά όχι τον ΠΑΠΑ.

Δεν ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΕΤΟΣ με το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, όπως είχα πει πολύ καιρό τώρα, ότι θα κάνουμε.
Aπό  την συζήτηση του καθορισμού των δημοτικών τελών φέτος στο δημοτικό συμβούλιο το είπα.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΝΟΙ.

Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι ο προεκλογικός αυτός προϋπολογισμός της διοίκησης του δήμου και οι προβλέψεις του δεν θα είχαν απολύτως καμία αντιστοιχία με την πραγματικότητα του δήμου, δεν θα είχαν προγραμματικό πλαίσιο, δεν θα είχε ασχοληθεί κανείς για να γίνει αυτό που ένας προϋπολογισμός πρέπει να κάνει, για να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Να σκιαγραφεί τις ανάγκες της πόλης και να ιεραρχεί ποιες από αυτές θα καλυφθούν το επόμενο έτος.
Όχι όταν θα γίνει με το καλό ο σοσιαλισμός. Ούτε την άλλη πενταετία, ΤΩΡΑ  ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
ΤΟΥΤΟΥΝΟΥ.

Και αυτό πρέπει να το κάνει μαζί με τους δημότες και τις δημοτικές παρατάξεις αν δεν θέλει να είναι ένα εγκεφαλικό σχέδιο ενός κλειστού εξουσιαστικού κλαμπ που διεκδικεί την κατοχή της απόλυτης γνώσης και αλήθειας την ώρα που απαξιώνει και αποκλείει με τρόπο ανοίκειο για την αυτοδιοίκηση κάθε κριτική φωνή, ειδικά αν είναι όμορη πολιτικά και κινδυνεύουν να τους πάρει κανένα κουκί.

Μέχρι πέρυσι όλοιμαζί της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ έλεγαν ότι ακόμα και η επιτροπή διαβούλευσης του Καλλικράτη είναι άχρηστη και πρέπει να πάνε σε πιο συλλογικές διαδικασίες συμμετοχής.

Πήγαν στο φιάσκο του Συνοικισμού, εξέλεξαν μια ακόμα ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ επιτροπή για να βολέψουν αυτοεξυπηρετούμενους πολιτικούς συμμάχους τους, έφτιαξαν τον πρώτο συμμετοχικό προϋπολογισμό και έκαναν ΕΞΙ (6) ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ.  ΕΞΙ!!!!

Δηλαδή τελικά υλοποίησαν άλλα ντ' αλλά από όσα συζητάγαμε πέρσι τέτοιο καιρό.

ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ όταν μιλάμε για "καθορισμό των τυχών της πόλης".

Ήμουν βέβαιος λοιπόν ότι ο φετινός θα ήταν ένας προϋπολογισμός "ΠΑΡΕ - ΠΑΡΕ", "ΠΑΡΕ ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΕ Ο,ΤΙ ΘΕΣ ΕΧΟΥΜΕ" για να περάσει όπως , όπως ο πολιτικός κάβος της συζήτησής του και να τελειώνουμε.

Ποια ουσία και ποια πόλη;

Αν το σκεφτείς χωρίς παρωπίδες, ο δήμος φέτος - αν επιμείνουν οι αντάρτες, που δεν το πολυβλέπω - για να βγάλει την χρονιά με τεταρτημόρια, όπως προβλέπει η νομοθεσία,  χρειάζεται 3 "μέρη" προϋπολογισμού. 

Πέρυσι ήταν 7 τα μέρη με τις 6 αναμορφώσεις.
"Άλλο μου δείξατε και άλλο μου βάλατε κύριε" που λέει ο πελάτης στον ψαρά.

Με τι να ασχοληθούμε δηλαδή τώρα ...." για το μέλλον της πόλης";

Με το να 'χαμε να λέγαμε για τους μπαμπουίνους;

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ! 

ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙΣ που να μπορεί να διεξαχθεί αυτή τη στιγμή σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον.

Πώς να υπάρχει όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία διοίκησης και η αντιπολίτευση δεν αντιπολιτεύεται ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ αλλά ΟΤΙΚΑΤΣΕΙ - ΚΑ.

Το παπατζιλίκι δεν μας ενδιαφέρει εμάς.

Εμείς έχουμε καταθέσει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ στον δημότη, στις εκλογές και με βάση αυτό μιλάμε, συζητάμε, διαπραγματευόμαστε πολιτικές και συμμαχίες και δεν ντρεπόμαστε να κάνουμε αυτό που προτείνουμε ανοικτά και δημόσια ότι πρέπει να γίνει συνολικά στην αυτοδιοίκηση δια της απλής αναλογικής: 
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ βασισμένες σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ και πολιτικές συμφωνίες με παρατάξεις και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους όμορων πολιτικών χώρων, για την εφαρμογή ενός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ.

Δεν λέμε να παντρευτούμε με όσους συνεργαζόμαστε, ούτε κάνουμε όρκους αιώνιας πίστης.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΛΕΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΤΙ - ΜΕΤΩΠΑ, λέμε ΝΑΙ  σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ.

Και αν δεν υπάρχουν τέτοια ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ μέτωπα, πάμε σπίτι μας. 
Απλά πράγματα.
Αλλά δεν εκβιαζόμαστε.
Θα πάμε σπίτι μας; Ε και; Άμα θέλει η τοπική κοινωνία θα πάμε σπίτι μας. 
Αν δεν θέλει θα μας τρώτε στη μάπα.
Ούτε το 2002, ούτε το 2006, ούτε το 2014 εκβιαστήκαμε ή συρθήκαμε.

Θα πούμε και άλλα, πιο γελοία, αλλά θα τα σπάσουμε για να είναι μικρά τα αρθράκια και να τα διαβάζεις ολόκληρα, ειδικά εσύ που δεν είσαι τακτικός αναγνώστης μας αλλά μας διαβάζεις αραιά και πού.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ: Κρίμα ρε Σίμο.....


Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες, μετά την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος που εισηγήθηκε η Διοίκηση του Δήμου, την διχαστική ρητορική του "Ηγεμόνα" και τα σχόλια των διαδικτυακών ακολούθων του. Από τον πρώτο διαβάζω: "παρακολουθώντας τις συνεννοήσεις και τα γελάκια των συντρόφων με τους ακροδεξιούς ξαναθυμήθηκα μερικές από αυτές τις ιστορίες" . Μπράβο Δήμαρχε!!! Το γαϊτανάκι συνεχίζεται με σχόλια τύπου: "ανεγκέφαλοι, ανεύθυνοι", "νενέκοι", "να τους κατονομάσετε έναν έναν", "κολλημένα μυαλά", "φτου τους" και πολλά ωραία τέτοια... Παράλληλα, από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου, ο δημότης ενημερώνεται "υπεύθυνα" πως βρίσκονται "στον αέρα τα έργα της πόλης για το 2018", επειδή οι κακοί, οι εχθροί Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν συμφώνησαν με την Διοίκηση.

Είναι απορίας άξιο, γιατί ο Δήμαρχος μετακυλύει τις δικές του ευθύνες στην Αντιπολίτευση. Το 2014, εκλέχθηκε να διοικήσει τον Δήμο, με τον νόμο " Καλλικράτη", τον οποίο πολεμούσε, του έδινε όμως την απόλυτη πλειοψηφία και την άνεση των 24 Συμβούλων να οδηγήσει την πόλη στην επόμενη ημέρα, που θα ξημέρωνε το 2019. Η δική του "συμπεριφορά", "αυταρχικότητα", "παρέκκλιση από το προεκλογικό του πρόγραμμα", "ο χαρακτήρας του", σύμφωνα με δηλώσεις, ανακοινώσεις και τοποθετήσεις στελεχών της παράταξής του, έφερε το αποτέλεσμα της αποχώρησης ή ανεξαρτητοποίησης Δημοτικών του Συμβούλων.

Καμμία Αντιπολίτευση δεν του έφταιξε, καμμία Αντιπολίτευση δεν τον κυνηγά, καμμία Αντιπολίτευση δεν τον κατατρέχει, καμμία Αντιπολίτευση δεν τον στοχοποιεί.

Το αντίθετο μάλιστα. 3 χρόνιας εισπράττει κατά το μείζον, έναν αντίλογο, που βασίζεται σε επιχειρήματα, τεκμηριωμένες αντιρρήσεις και χωρίς δεύτερες σκέψεις, εύσημα εκεί που πρέπει. Ετσι άλλωστε, κινήθηκε και η επιχειρηματολογία του Γιώργου Κουράση, για την καταψήφιση του συγκεκριμένου προγράμματος. Το Όχι σε όλα ήταν η δική του συνεισφορά, από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης, μέχρι πριν πολύ λίγα χρόνια.

Τα έχω πει, τα έχω γράψει, τα έχω αναλύσει αρκετές φορές τα τελευταία 3 χρόνια, έχοντας εισπράξει, συνήθως, την απαξίωση και την ειρωνεία του Δημάρχου, κατά την προσφιλή του τακτική, να θεωρεί πως το σωστό εκπορεύεται από τον 5ο όροφο της Αγ. Γεωργίου 30. Αδιάφορο, έτσι κι άλλιώς, αφού όλοι κρινόμαστε και ο καθένας μας κατά πώς πορεύεται αξιολογείται. Έτσι και η καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος ήταν αναμενόμενη και προέκυψε από δικά του και μόνο λάθη.

Κλείνοντας, αρνούμαι να διχάζω την πόλη μου, αρνούμαι εύκολες και ανέξοδες στοχοποιήσεις, αρνούμαι το "αίμα στην αρένα", για να καλύψω την αδυναμία να συνθέσω, να συνεννοηθώ και να δω το αύριο.

Υ.Γ. Ψάχνω τους ακροδεξιούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου... Κρίμα ρε Σίμο

Κώστας Αγγελής
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου

Κείμενο οχτώ ανεξάρτητων δημ. συμβούλων Χαλανδρίου - Η επόμενη μέρα που ανοίγεται στη Δήμο Χαλανδρίου μετά την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματοςΤο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στη 26η συνεδρίασή του, την Τετάρτη 15/11/2017 καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, που εισηγήθηκε η διοίκηση του Δήμου με ψήφους: 19 υπέρ, 11 κατά και 9 λευκά. Ψηφίσαμε λευκό ασκώντας κριτική στο τεχνικό πρόγραμμα, αλλά αναγνωρίζοντας τα θετικά του σημεία.
Δεν θα μπορούσαμε να υπερψηφίσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο δεν σκιαγραφεί μιαν άλλη αντίληψη για την πόλη (πολύ ενδεικτικά αναφέρουμε την πεζοδρόμηση της Σωκράτους που θα δημιουργήσει έναν ακόμη πεζόδρομο γεμάτο τραπεζοκαθίσματα στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο της πόλης και τη μετάθεση των περισσότερων μεγάλων έργων στην εκλογική χρονιά του 2019). Γιατί το πρόγραμμα αυτό είναι δεμένο με τον προϋπολογισμό μιας δημοτικής αρχής που επιχειρεί ένα «νοικοκύρεμα» στο πλαίσιο των περιορισμών που επιβάλλει το μνημονιακό καθεστώς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει επιλέξει τη συναλλαγή και όχι τη διεκδίκηση απέναντι στην τωρινή μνημονιακή κυβέρνηση
Το ότι το τεχνικό πρόγραμμα δεν κατέστη εφικτό να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους σημαίνει το τέλος εποχής που η κάθε διοίκηση αποφάσιζε μόνη της για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, τις μείζονες αποφάσεις που αφορούν ένα Δήμο.
Στο Χαλάνδρι ξεδιπλώνεται δύο χρόνια νωρίτερα η κατάσταση που θα διαμορφωθεί σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας με την εφαρμογή της απλής αναλογικής και πιθανώς της έμμεσης εκλογής του Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ενισχυμένη πλειοψηφία που έως τώρα απολάμβανε η κάθε διοίκηση ήταν αποτέλεσμα ενός ακραία καλπονοθευτικού νόμου (π.χ. μια παράταξη με 17% στον πρώτο γύρο μπορούσε τελικά να εκλέξει 24 δημοτικούς συμβούλους - στο σύνολο των 41-και να αποφασίζει για όλα χωρίς να υπολογίζει τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τους ανεξάρτητους συμβούλους).
Φαίνεται να μπαίνουμε σε μία περίοδο συναινέσεων και συνθέσεων όπου το μοντέλο της ενός ανδρός αρχής υποχωρεί. Για μας βέβαια η συναίνεση δεν αποτελεί πανάκεια. Υπάρχουν συναινέσεις αντιδραστικές και συναινέσεις ριζοσπαστικές. Υπάρχει η συναίνεση των μνημονιακών δυνάμεων, όπως και η (επιθυμητή) συναίνεση όσων δυνάμεων μάχονται για την χειραφέτηση του λαού . Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος βοηθάει να γίνουν σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές, η πραγματική ή η εικονική διαφορετικότητα των απόψεων.
Θα αντιμετωπίσουμε με ωριμότητα τα νέα δεδομένα ή θα επιμείνουμε σε ένα καθεστώς που έχει χρεοκοπήσει εδώ και καιρό σε όλη την Ελλάδα;
Μια διοίκηση κρίνεται όχι απλώς για τα έργα που κάνει – όσο χρήσιμα και αναγκαία και αν είναι αυτά – αλλά πρωτίστως για τον πολιτικό πολιτισμό που αφήνει παρακαταθήκη και κληρονομιά στην πόλη. Η παρούσα διοίκηση αποτυγχάνει στην προώθηση των επιλογών της, γιατί αρνήθηκε να συνδιαμορφώσει και να συνθέσει μαζί με τους πολίτες.
Η διοίκηση του δήμου - κατά πάγια τακτική της - δε ζήτησε τη συνδιαμόρφωση ούτε καν με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε σχέση μάλιστα με τον προϋπολογισμό ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους την γνώμη τους 24 μόλις ώρες πριν την ψήφισή του, όταν και είχε μοιραστεί έτοιμος προς ψήφιση στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους αρχηγούς των παρατάξεων.
Η Δημοτική Αρχή είναι η μόνη υπεύθυνη για τη μη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, καθότι δεν άφησε στις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους κανένα σχετικό περιθώριο, επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά έλλειψη συνθετικής κουλτούρας.
Δεν κρίνουμε προς το παρόν σκόπιμο να αναφερθούμε σε σειρά αντιρρήσεων μας και στον προϋπολογισμό του Δήμου. Θα το κάνουμε όταν όπως ευελπιστούμε κληθούμε σε διάλογο από τη δημοτική αρχή μαζί με όλες τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης.
Έφτασε η στιγμή - έστω και με καθυστέρηση τριών χρόνων - να συζητηθεί με τους φορείς της πόλης, καθώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο ποιες είναι οι ανάγκες της πόλης με έμφαση στις ανάγκες των πληττόμενων από την συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση συμπολιτών μας.
Η δική μας επιδίωξη είναι να περάσει ο Δήμος στα χέρια των πολιτών, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά. Διεκδικούμε μια δημοτική αρχή που να εκφράζει τη βούληση των από κάτω. Μπορούμε να ανοίξουμε μια μικρή ρωγμή σε αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτή την προσπάθειά μας θέλουμε τους Δημότες του Χαλανδρίου συμμέτοχους.

Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι Χαλανδρίου:
Γρηγόρης Καλομοίρης
Γιώργος Λιερός
Θανάσης Κιούσης
Θοδωρής Αλεξίου
Πόπη Φασίτσα
Τάσος Ευσταθίου
Χρήστος Κασίμης
Χρυσούλα Μάζη

Περιστέρι με όλους ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Δελτίο Τύπου

ΗΡΩ ΖΕΡΒΑΚΗ
Περιστέρι με όλους
ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Τις τελευταίες μέρες, ο Δήμος Περιστερίου, ολόκληρη η πόλη και το πανελλήνιο, παρακολουθούν την απελπισμένη προσπάθεια της Διοίκησης του κ.Παχατουρίδη με επικοινωνιακά τεχνάσματα να προσπαθεί να ξεφύγει από τον όλεθρο.

Ο κ.Παχατουρίδης συνεχίζει να χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα, προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια:

· Δηλώνει ότι πρόκειται για προβοκάτσια

· Παρασκευή βράδυ προσπαθεί να κατεβάσει από τη Διαύγεια την απόφαση

· Διαβάζοντας την ανακοίνωση δημοτικής συμβούλου της Παράταξής μας, αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι νόμιμο και συγκαλεί Έκτακτη Οικονομική Επιτροπή

· Δηλώνει ότι «όποιος έχει φταίξει να πληρώσει παραδειγματικά»

· Παρουσιάζεται και ζητά παρέμβαση του Εισαγγελέα, ενώ έχει ήδη οριστεί αυτεπάγγελτα Εισαγγελέας για την υπόθεση

· Διενεργεί ΕΔΕ, παρότι ο ίδιος και η Διοίκησή του είναι ελεγχόμενοι

· Δημοσιοποιεί αποσπάσματα από τις καταθέσεις των υπαλλήλων στη διενεργούμενη ΕΔΕ

· Δηλώνει ότι έλαβε επιστολές από τους υπαλλήλους

Στα κρίσιμα ερωτήματα που οφείλει να απαντήσει ο κ.Παχατουρίδης τηρεί «σιγή ιχθύος».

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο η Παράταξή μας θα τον καλέσει να δώσει τις απαντήσεις. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ΚΑΙ δημοσίως ότι ζητήσαμε να καταθέσουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα φακέλους με στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η «εμφιλοχώρηση» αποτελεί παγία τακτική της Διοίκησης Παχατουρίδη.

Σε ένα πράγμα μόνο θα συμφωνήσουμε με τον κ.Παχατουρίδη: Στην ανάκληση της απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή, χρησιμοποιείται ως αιτιολογία ότι «εμφιλοχώρησε σφαλμα στους όρους» (της διακήρυξης του διαγωνισμού). 
Διαβάζοντας το Λεξικό Μπαμπινιώτη, βλέπουμε την έννοια της λέξης: «εμφιλοχωρώ = (ελληνιστική λέξη ἐμφιλοχωρῶ (-έω) «συχνάζω ευχαρίστως» <ἐν+αρχ. φιλοχωρῶ (-έω) «αγαπώ κάποιον τόπο, συχνάζω ή μένω εκεί»<φιλόχωρος «αυτός που αγαπά κάποιον τόπο» (μαρτυρείται ως ελληνιστικό) <φίλος+χῶρος)».

Για τον κ.Παχατουρίδη και τη Διοίκησή του, σχόλια όπως «Κώστα, τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» «συχνάζουν ευχαρίστως» στα κείμενα των Διακηρύξεων των Διαγωνισμών.

Απονέμονται τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
Στη Χριστιάνα Λαμπρινίδη και στον Μισέλ Βόλκοβιτς τα βραβεία Διδώ Σωτηρίου και Δαίδαλος / Βραχείς κατάλογοι των βραβείων Γιάννη Βαρβέρη και Μένη Κουμανταρέα

Απονομή βραβείων, υποδοχή νέων μελών και παρουσίαση του Ημερολογίου 2018 – «Διαβάζοντας την Αθήνα» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου θα απονεμηθεί φέτος στη συγγραφέα Χριστιάνα Λαμπρινίδη για την πολύπλευρη προσφορά της στα γράμματα και στον πολιτισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και το Βραβείο Δαίδαλος στον συγγραφέα και μεταφραστή Μισέλ Βόλκοβιτς για την πολύπλευρη προσφορά του στα γράμματα και στον πολιτισμό, καθώς και για την ιδιαίτερη προβολή της ελληνικής ποίησης στη Γαλλία. Συγχρόνως, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι βραχείς κατάλογοι για τα βραβεία Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή στη μνήμη Γιάννη Βαρβέρη και Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου στη μνήμη Μένη Κουμανταρέα.

Η τελετή απονομής των Βραβείων της Εταιρείας Συγγραφέων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, ώρες 19:00 με 22:00, σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο Αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Στην ίδια εκδήλωση η Εταιρεία θα καλωσορίσει τα νέα της μέλη και θα παρουσιάσει το Ημερολόγιό της για το 2018 με θέμα «Διαβάζοντας την Αθήνα» (εκδόσεις Πατάκη), το οποίο είναι αφιερωμένο στην ανακήρυξη της πόλης σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου.

Τα γλυπτά των βραβείων Διδώ Σωτηρίου έχουν φιλοτεχνηθεί από τον γνωστό γλύπτη Θόδωρο, ενώ τα γλυπτά των βραβείων Δαίδαλος έχουν φιλοτεχνηθεί από τη συγγραφέα και εικαστικό Ηρώ Νικοπούλου. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, θα παρατεθεί κοκτέιλ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥΤο Βραβείο Διδώ Σωτηρίου απονέμεται κάθε χρόνο σε Έλληνα ή ξένο συγγραφέα που αναδεικνύει την επικοινωνία των λαών και των πολιτισμών. Φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το συγκεκριμένο βραβείο στη Χριστιάνα Λαμπρινίδη.

Η Χριστιάνα Λαμπρινίδη γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και είναι συγγραφέας, σκηνοθέτις και ακτιβίστρια. Σπούδασε στο Brown University (Η.Π.Α.) και στο WellesleyCollege (Η.Π.Α.). Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Lillian Hellmann and Dashiel Hammett τού Human Rights Watch και υπήρξε δύο φορές υποψήφια για το Right to Livelihood Award (Εναλλακτικό Νόμπελ). Eισήγαγε τη δημιουργική γραφή στην Ελλάδα, ειδικεύεται στην επίλυση συγκρούσεων και συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς, ενώ παράλληλα διδάσκει και οργανώνει προγράμματα γραφής/σκέψης σύμφωνα με την προσωπική της μεθοδολογία, καθώς και παραστάσεις με στόχο την κοινωνική αλλαγή σε εγγράμματες και αγράμματες γυναίκες, σε συνοριακούς πληθυσμούς που βρίσκονται σε σύγκρουση, εφήβους, πανεπιστημιακούς καθηγητές, παιδιά του δρόμου, κ.ά. Θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί σε πανεπιστήμια και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και είναι η πρώτη Ελληνίδα συγγραφέας που κατείχε τη θέση τής Writer-In-Residence, Harvard University (1990-91). Σύντομα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Άγρα το βιβλίο της Ανάρμοστη Μνήμη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΑΙΔΑΛΟΣ
Το Βραβείο Δαίδαλος απονέμεται κάθε χρόνο σε Έλληνα ή ξένο συγγραφέα που προάγει τον πολιτισμό. Φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το συγκεκριμένο βραβείο στον Μισέλ Βόλκοβιτς για την ιδιαίτερη προβολή της ελληνικής ποίησης στη Γαλλία.

Ο Μισέλ Βόλκοβιτς γεννήθηκε το 1947 στο Παρίσι. Σπούδασε γαλλική και αγγλική φιλολογία. Δίδαξε την αγγλική γλώσσα στη μέση εκπαίδευση (1970-2008). Επίσης διδάσκει λογοτεχνική μετάφραση στο ETL του Παρισιού, αφού έκανε το ίδιο στο Paris 7 και στο CETL των Βρυξελλών (1990-2012). Εξέδωσε τη σειρά «Cahiers grecs» αφιερωμένη στην ελληνική ποίηση, ενώ το 2013 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Le miel des anges. Ζει κοντά στο Παρίσι. Έχει μεταφράσει πεζογράφους (όπως π.χ. Ταχτσή, Χατζή, Χειμωνά, Κουμανταρέα, Ιωάννου, Χάκκα, Μίσσιο, Καρυστιάνη, Ζατέλη, Σωτηροπούλου, Μάρκαρη κ.ά.), έργα των θεατρικών συγγραφέων Λούλας Αναγνωστάκη, Δημήτρη Δημητριάδη, Γιάννη Μαυριτσάκη, Ξένιας Καλογεροπούλου, Γιώργου Μανιώτη, Βασίλη Κεχαiδη – Ελένης Χαβιαρά, Βασίλη Ζιώγα και Μαρίας Λαϊνά και έργα 170 και πλέον ποιητών ως και δημοτικά τραγούδια και ρεμπέτικα. Επίσης, έχει δημοσιεύσει μια ανθολογία της σύγχρονης ελληνικής ποίησης στις έγκριτες και πασίγνωστες εκδόσεις Gallimard.

Παράλληλα, η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοίνωσε τους βραχείς καταλόγους για τα βραβεία Γιάννη Βαρβέρη και Μένη Κουμανταρέα, που έχει θεσπίσει με στόχο την ανάδειξη πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών και πεζογράφων.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΕΡΗ 2017
ΒΡΑΧΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Κατερίνα Ασημακοπούλου
Μια σακούλα καραμέλες
Εκδόσεις Μελάνι

Ναταλία Καραγιάννη
Εξορισμός
Εκδόσεις Μελάνι

Δανάη Σιώζου
Χρήσιμα παιδικά παιχνίδια
Εκδόσεις Αντίποδες

Κασσάνδρα Φουντουλάκη
Μουσική δωματίου
Εκδόσεις Ιωλκός

Το Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή θεσπίστηκε από την Εταιρεία Συγγραφέων στη μνήμη του ποιητή και μέλους της Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011) και σκοπό έχει να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες ποιητικές φωνές της χώρας. Η επιτροπή για την επιλογή των βραβευθέντων ποιητών απαρτίζεται από τους συγγραφείς μέλη της Εταιρείας Ηλία Κεφάλα, Δημήτρη Κοσμόπουλο και Μαρία Λαϊνά.

ΒΡΑΒΕΙΟ MENH ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ 2017
ΒΡΑΧΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Δημήτρης Γράψας
Η λευκή κουρτίνα
Εκδόσεις Καστανιώτη

Μαριαλένα Σπυροπούλου
Ρου
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου
Ιάκωβος
Εκδόσεις Αντίποδες

Η Εταιρεία Συγγραφέων απονέμει κάθε χρόνο σε πρωτοεμφανιζόμενους πεζογράφους το βραβείο Μένη Κουμανταρέα στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους της και κορυφαίου πεζογράφου Μένη Κουμανταρέα. Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, η συγγραφέας Μάρω Δούκα και ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης.Λίγα λόγια για την Εταιρεία Συγγραφέων:

Η Εταιρεία Συγγραφέων είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που συγκεντρώνει διακεκριμένα ονόματα της πνευματικής παραγωγής για πάνω από 35 χρόνια εμβληματικής παρουσίας. Με περισσότερα από 350 μέλη σήμερα, αποτελεί τον μείζονα φορέα ποιητών, πεζογράφων, δοκιμιογράφων, συγγραφέων βιβλίων για παιδιά, μεταφραστών και κριτικών από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ μέλη της είναι επίσης επιφανείς ξένοι συγγραφείς και νεοελληνιστές. Τα μέλη της Εταιρείας έχουν πολλαπλώς αναγνωρισμένη παρουσία στα ελληνικά γράμματα, ενώ δραστηριοποιούνται σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον χώρο του βιβλίου. Δεν υπάρχει πολιτιστικό γεγονός μείζονος σημασίας στην ελληνική επικράτεια ή μεγάλου ελληνικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό, στο οποίο να μη συμμετέχουν, κατά τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων.

Πρώτος επίτιμος πρόεδρός της ήταν ο Οδυσσέας Ελύτης, ενώ στα εκλιπόντα μέλη της συγκαταλέγονται οι Μανόλης Αναγνωστάκης, Αλέξανδρος Αργυρίου, Γιάννης Βαρβέρης, Τάσος Δενέγρης, Νίκος Εγγονόπουλος, Παύλος Ζάννας, Νάσος Θεοφίλου, Νίκος Θέμελης, Μαρία Ιορδανίδου, Γιώργος Ιωάννου, Έκτωρ Κακναβάτος, Νίκολας Κάλας, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Νίκος Κάσδαγλης, Παναγιώτης Κονδύλης, Γιάννης Κοντός, Αλέξανδρος Κοτζιάς, Μένης Κουμανταρέας, Τάσος Λειβαδίτης, Βύρων Λεοντάρης, Δημήτρης Μαρωνίτης, Κώστας Μουρσελάς, Μάριος Πλωρίτης, Μίλτος Σαχτούρης, Αντώνης Σαμαράκης, Διδώ Σωτηρίου, Κώστας Ταχτσής, Δημήτρης Χατζής και πολλοί άλλοι.

Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ και τα Ιδρύματα Κώστα &  Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΥΡΙΟΕξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων κλειστά θα είναισύμερα Παρασκευή ΟΛΑ τα σχολεία στο Χαλάνδρι και όλη την Αττική με απόφαση της περιφέρειας Αττικής.