Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΟ, ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΜΑΣ!

Στην οδό Καλογρέζης συνεργείο από δύο  άτομα, 8 το βράδυ εργαζόντουσαν στη διαγράμμιση για τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης που έχει αναγγείλει ο Δήμος Χαλανδρίου.

Ερώτημα επίκαιρο προς τον κ. Δήμαρχο:
Οι εργάτες αυτοί δεν ήταν κάτοικοι Χαλανδρίου ή Αττικής γενικότερα.
Η εταιρία – ανάδοχος  που έχει αναλάβει τις εργασίες της  ελεγχόμενης στάθμευσης έπρεπε να φέρει αλλοδαπούς  από τη Θεσσαλονίκη;

Ανεργία υπάρχει μόνο στη Θεσσαλονίκη ? Δεν υπάρχουν κάτοικοι Χαλανδρίου άνεργοι ;
Αυτοί οι αλλοδαποί που εργάζονται από τα ξημερώματα,  στις 8 το βράδυ που τους συνέλαβε ο φακός της κάμερας είναι ασφαλισμένοι;
ΣΧΟΛΙΟ:
Φαίνεται ένα απλό πταισματάκι με πρώτη ματιά. Από πίσω όμως κρύβεται μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, η οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει παρασύρει πολλούς συμπολίτες μας, που ίσως είναι σήμερα  και πλειοψηφία: ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ με κορυφή του παγόβουνο την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των οικιακών απορριμάτων.

Βλέπετε οι υπηρέτες των ιδιωτικών μεγαλοσυμφερόντων στους δήμους συνεχώς εμφανίζουν ως επιχείρημα την "αποτελεσματικότητα" των ιδιωτών και την μείωση του κόστους των έργων, ειδικά εκεί που για το έργο απαιτούνται χέρια (όπως αυτή η δουλειά των διαγραμμίσεων ή όπως η αποκομιδή).

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ) ΕΝΝΟΟΥΝ!
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΙΑΣ!

Και ΑΝΕΡΓΊΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, μέχρι να αποδεχτούν και αυτοί να δουλεύουν όπως οι ΠΑΚΙδες ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΑ!
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΣΜΟΥ! 

Διότι, όπως και παλιότερα έχουμε πει και έχουμε γράψει, και όπως θα δείτε και από αύριο στο θέμα της ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, που ανέδειξε στο Δ.Σ. η Λούλα Καρατζά (υπό την εκκωφαντική σιωπή ΟΛΩΝ των άλλων), ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ - με νόμιμο τρόπο και με νόμιμη εργασία - δεν γίνεται ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 60% από φόρους και ΦΠΑ που δεν πληρώνουν οι δήμοι.
ΑΡΑ: 1ον ΘΑ ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και 2ον ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ (θα το παίξει στην αρχή καλά και μετά, όταν δεν θα έχουν οι δήμοι δικά τους συνεργεία θα τα μαμήσει όλα. ΑΠΛΑ ΜΑΣΗΜΑΤΙΚΑ!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, ΕΦΙΚΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΡΘΟ ο δήμος να είχε βάλει να κάνουν τις διαγραμμίσεις ΑΝΕΡΓΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ, όπως προτείνει ο ρεπόρτερ μας.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ, όπως η συνδιοίκηση ΚΟΥΡΑΣΗ - ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ να πάει σε τέτοιες λύσεις.
Άλλωστε δεν φτουράνε κιόλας. (Με καταλαβαίνετε ...)

Σ.Σ. Προσωπικά δεν είμαι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ αντίθετος με την συνεργασία με ιδιώτες και πιστεύω ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΔΙΑ, όπου αυτή είναι προς το ΣΥΜΦΕΡΟΝ των Ο.Τ.Α., όπως κυρίως σε ΣΥΝΕΡΓΙΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
Αλλά η ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ μικροέργων ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ!
ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!
 ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ! ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ!

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ! ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...