Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Τη Παρασκευή 3 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. η Ο.Μ. Χαλανδρίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα ‘’Δύο μήνες κυβέρνηση αριστεράς…..» με ομιλητές το κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τη βουλευτή Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου Παπάγου 7 και Αριστοφάνους.
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΣΕ ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΑΥΤΟ

 
Τα χαράματα της Κυριακής 29 Μαρτίου -συγκεκριμένα στις 3 το πρωί ώρα Ελλάδος- η χώρα μας, μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα λειτουργεί ξανά με Θερινή Ώρα. Άρα, τα ρολόγια θα πρέπει να προχωρήσουν μία ώρα μπροστά. Στην Αμερική η Θερινή Ώρα θα αρχίσει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.


Ο θεσμός της θερινής ώρας, όπως εξηγεί ο Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, καθιερώθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.

 Έτσι, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου προστίθεται μία πλασματική ώρα στις κανονικές ώρες κάθε ωριαίας ατράκτου, η οποία αφαιρείται και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Με αυτό τον τρόπο, όταν υπάρχει θερινή ώρα, ο Ήλιος δύει μία ώρα αργότερα (σύμφωνα με τα διορθωμένα ρολόγια), οπότε ελαττώνεται και ο χρόνος που περνάει ανάμεσα στη δύση του Ήλιου και στην ώρα που πάμε για ύπνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τις διάφορες δραστηριότητές τους.

Την ιδέα της θερινής ώρας για πρώτη φορά εισηγήθηκε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784, ενώ η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1916.

Κάπως έτσι, λοιπόν, την Κυριακή, η ημέρα δεν θα έχει διάρκεια 24 ωρών, αλλά 23, και η ώρα που θα «χαθεί» αύριο, θα προστεθεί την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η οποία θα έχει διάρκεια 25 ώρες.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ - ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ


Δήλωση της Ρένας Δούρου, με αφορμή την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:Λίγα λεπτά πριν από τα βραδινά Δελτία Ειδήσεων και ενώ έχουν περάσει 24 ώρες από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης επέλεξε να επιδείξει τη γύμνια των επιχειρημάτων του σχετικά με την καθόλα νόμιμη και διάφανη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για αξιοποίηση μέρους των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας σε λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδας, που είναι πιο ασφαλής από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα .

Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που διέλυσε την οικονομία, που οδήγησε στο λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις, που κατέστρεψε τους μικροομολογιούχους, που εξαθλίωσε την κοινωνία, το κόμμα που αρνήθηκε την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια, το κόμμα που έκανε σημαία την κομματικοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνει σήμερα ένα ακόμη βήμα προς την απαξίωση: βάλλει κατά της Τράπεζας της Ελλάδας, αμφισβητώντας το κύρος της και κάνοντας λόγο για «ευθύνες» που θα «αναζητηθούν».

Α λα καρτ με τη νομιμότητα όπως και με τη δημοκρατία.

Είναι φανερό ότι η ΝΔ αδυνατεί να λειτουργήσει με κριτήρια δημοσίου συμφέροντος. Λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με κριτήρια τηλεοπτικού αέρα.

Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να ασκήσει ούτε το στοιχειώδη ρόλο μιας έντιμης αντιπολίτευσης. Ψεύδεται και κινδυνολογεί.

Οι πολίτες κρίνουν και δεν ξεχνούν.

Απαραίτητες διευκρινίσεις προς όψιμα ανησυχούντες σχετικά με τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής:  Η Δύναμη Ζωής έφερε προς έγκριση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την ανάγκη να ανοιχθεί από την Περιφέρεια λογαριασμός ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου θα μεταφερθούν κεφάλαια που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσής τους.

· Για τη μεταφορά ποσών στο λογαριασμό ισχύει η υπ’ αριθμ απόφαση 350/2014.

· Το λογαριασμό θα δεσμεύουν ο εκάστοτε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών, αναπληρούμενος από τον προϊστάμενο της ταμειακής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών καθώς κι ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος, αναπληρούμενος από την περιφερειακή σύμβουλο, Αιμιλία Τζίβα, και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καραμάνος.

· Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την εξουσιοδότηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καραμάνου για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί το μέγιστο δυνατό ποσό από τους υπάρχοντες μη προθεσμιακούς λογαριασμούς της Περιφέρειας Αττικής στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό.

· Η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

· Εν κατακλείδι: Μέχρι σήμερα 110 εκατομμύρια της Περιφέρειας βρίσκονται διάσπαρτα σε 99 λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών, σχεδόν άτοκα!

· Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συγκεντρωθούν σε έναν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε στη συνέχεια να αξιοποιηθούν με υψηλό επιτόκιο. Με διαφανείς και διαγωνιστικές διαδικασίες, με υπευθυνότητα προς το δημόσιο συμφέρον, με εντιμότητα προς τους πολίτες.

· Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ή / και γράφονται, είτε περί του ύψους του ποσού είτε περί του σκοπού του λογαριασμού, εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, ιδιαίτερα προκλητικές όταν εκφέρονται από τους υπαίτιους της οικονομικής καταβαράθρωσης της χώρας.

· Αλγεινή τέλος εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και άλλα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, αναφερόμενα στο άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ, έκαναν λόγο για "απιστία" και επικίνδυνη και ασταθή οικονομική κίνηση που μπορεί να επιφέρει ως και ποινικές κυρώσεις. Στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, όλοι φέρουμε ακέραια την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ:ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ


 Η  Γκαλερί  Χρυσόθεμις σάς  ενημερώνει  ότι  παρουσιάζει  ομαδική  έκθεση  ζωγραφικής και  χαρακτικής συνεργατών της:


Από:   31 Μαρτίου  έως  και 8  Απριλίου 2015

Ημέρες  και  ώρες  λειτουργίας:
31/3/15   Τρίτη               απόγευμα  19.00-21.00
1/4/15    Τετάρτη           πρωί   11.00-14.00    &  απόγ.   19.00-21.00
2/4/15    Πέμπτη            πρωί   11.00-14.00    &  απόγ.  19.00-21.00
3/4/15    Παρασκευή     πρωί  11.00-14.00   &   απόγ.  19.00-21.00
4/4/15    Σάββατο          πρωί  11.00- 15.00  &  απόγ.   18.00-21.00

7/4/15    Μεγ. Τρίτη        απόγ. 19.00-21.00
8/4/15    Μεγ.Τετάρτη    πρωί  11.00-14.00     &  απόγ. 19.00-21.00

Στη γκαλερί θα βρείτε επίσης  λιθογραφίες και ιδέες για δώρα [μικρά
έργα τέχνης, κουτιά ζωγραφισμένα κ.ά.]

Τηλ. 2106811418,    site:  www.chryssothemis.com

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΟΠΛΑΣΙΑΣ


(από τον ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ το πήραμε)

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΡΑΣ.

Απάντηση στο δημοσίευμα που άρεσε στον Άγγελο και το έβαλε φόρα παρτίδα.

Διαβάζω ότι ο κ. Κατρούγκαλος προτίθεται να κάνει αγωγές, μηνύσεις, εξορκισμούς, μάγια, βουντού και άλλα, εναντίον όποιων αυτός κρίνει ότι θίγουν την τιμή και την υπόληψή του. Με γεια του και χαρά του. Για την ίδια υπόθεση όμως, ενδεχομένως, να υπάρχουν κάποιοι υποδεέστεροι θνητοί, πιο δευτεροκλασάτοι, που κι αυτοί πιστεύουν ότι ο κ. Κατρούγκαλος τους θίγει, τους βρίζει, τους συκοφαντεί.

Βέβαια ο κ. υπουργός, σύμφωνα με τον νομικό πολιτισμό της χώρας μας που δεν θα αλλάξει στα επόμενα πολλά χρόνια, έχει εκ του νόμου το ακαταλόγιστο ή ακαταδίωκτο. Αν θέλει λοιπόν, ως υπηρέτης της δικαιοσύνης να την τιμήσει, ας δώσει ίσες ευκαιρίες σε αυτούς με τους οποίους αντιπαρατίθεται, ώστε η μάχη να δοθεί επί ίσοις όροις. ‘Η λοιπόν παίρνει πίσω τις ανάγωγες αγωγές του και απειλές του ή ας παραιτηθεί και ας αντιμετωπίσει με τα ίδια όπλα αυτούς που νομίζει ότι τον θίγουν και όχι μέσα από το φρούριο που του παρέχει η θέση του.

Αλλέως πως, μιλάμε για ανανδρία καραμπινάτη. Τα υπόλοιπα είναι αριστερομπούρδες.

Χαίρομαι πάντως που η Αυγή, (αν και δεν ξημέρωσε στη χώρα μας, μάλλον σκοτείνιασε ακόμα περισσότερο), κρατάει λογαριασμούς και κάνει ισολογισμούς. Τόσο κακιά η ΝΔ, εκατό γραμμάρια λιγότερο ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα τους κερδίσαμε. Ζήτω η αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση!!!

Γιώργος Γ.

ΥΓ

ΠΡΟΣΟΧΗ, μήπως ο συγκυβερνήτης του Τσίπρα πάει το αεροπλάνο βουρ για τα βράχια, συγγνώμη, για το Κούγκι; Κι άντε μετά να βγαίνουν οι ψυχίατροι στα κανάλια και να λένε.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

1. "Διαφωνώ ριζικά με ό,τι λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου (καλά μην υπερβάλλουμε κιόλας, αλλά έτσι το είπε ο Βολταίρος) το δικαίωμά σου να το λες".

2. Το άρθρο του Καρτερού στην ΑΥΓΗ ΝΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ γιατί βάζει - αν το διαβάσεις χωρίς τις παρωπίδες σου - ένα ευρύτερο θέμα: ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ή "ΣΚΑΝΔΑΛΑ" φίλε Γιώργο. ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ!

ΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ¨ΗΘΙΚΟ" .

3. Με το μόνο που διαφωνώ με τον Κατρούγκαλο είναι οι μυνιήσεις.

Αλλά ποιοι νομίζουν ότι είμαστε χρυσόψαρα!