Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ! Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΕΦΤΑΣΕ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Και όμως!
Η υπόθεση "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ" προχωράει!
Και από ότι φαίνεται - με βάση τις πληροφορίες - ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ!

Μίλησα με τον Παττακό για το θέμα.
"ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΖΩΗ¨" αν γίνει το δημαρχείο.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! 
ΚΑΠΟΙΟΙ - με πρώτο βέβαια τον τότε ΠΡΩΤΟ εκείνης της περιόδου - ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΕΝ ΖΩΗ!
Στο θέμα δεν χωράνε μεμψιμοιρίες.

Και πρέπει όλοι να πάρουν θέση με βάση το συμφέρον της πόλης και όχι ..... να περιμένουν τον Καμμένο, για να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), τη 2α Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Λήψη απόφασης για την ανάθεση της Σύμβασης (ποσού 172.500,00€ πλέον ΦΠΑ) για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ»_ΑΜ 3/2017, με Κ.Α. 30.7411.06 (προεκτιμώμενης αμοιβής 198.623,40€ πλέον ΦΠΑ) με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32.2.β.γγ του Ν.4412/16.

2. Αποδοχή της έγκρισης των θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και έγκριση υλοποίησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, περιόδου 2017 - 2018.

3. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού για την πραγματοποίηση της παρέλασης και των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

4. Καθορισμός αρχικής τιμής χρέωσης (προκαταβολή) για κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων ακινήτων με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό ακαθάρτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου - Α.Μ. 8/2017.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Μου λένε ότι είμαι ο απίστευτος γκρινιάρης που δεν βρίσκει τίποτα καλό να γράψει.
Δίκιο έχουν - κατά μία έννοια - αφού το γλύψιμο, γενικώς το αποφεύγω, όταν γράφω διότι το θεωρώ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟ για την εξέλιξη των πραγμάτων.
Το να γράφεις τα "καλά" έχει μόνο μια αξία: Να τα έχεις καλά με την εξουσία.
Το να γράφεις τα "στραβά και ανάποδα" είναι καλό πράγμα γιατί πιέζεις την εξουσία να τα διορθώσει.

Καμιά φορά όμως (σπανίως) πρέπει να λες και καμιά καλή κουβέντα για να αναδεικνύεις ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.

Προχθές έλαβα ένα μπουγιουρντί από τον ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.
Αφορούσε κλήση παράνομης στάθμευσης ... του 2004 ενός αυτοκινητού, τον αριθμό του οποίου δεν ήξερα. "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΩ πάλι";

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ 
" Δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο πριν πας στη Νέα Ιωνία μπας και βρεις άκρη" σκέφτηκα σχεδόν βέβαιος ότι το τηλέφωνο δεν θα το σηκώσει ποτέ ο υπάλληλος, όπως γίνεται συνήθως στις δημόσιες υπηρεσίες.

Τες πάντων, ας κάνω μια προσπάθεια, δεν χάνω τίποτα.

ΕΜΕΙΝΑ ΜΑΛΑΚΑΣ αναγνώστη μου.

ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!

Μεγάλο πράγμα.

Και δεν έφτανε αυτό.
Τους είπα το θέμα μου "καλέ μου άνθρωπε κάποιο λάθος κάνατε, δεν είχα αυτοκίνητο με αυτόν τον αριθμό κυκλοφορίας,".

Αφήστε μας τηλέφωνο να το δούμε και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας (μου λέει η υπάλληλος).

"ΚΑΛΑ" - σκέφτηκα - "με συνδέει με Κάιρο τώρα".
"Θα κλείσω το τηλέφωνο και η κυρία θα συνεχίσει να βάφει τα νύχια της στο γραφείο της."

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΡΕ ΦΙΛΕ!
Σε δέκα λεπτά με ξαναπήρε πίσω τηλέφωνο δίνοντάς μου όλες τις πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

ΣΉΚΩΣΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ να του δώσουν απάντηση ρε φίλε.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟ!
ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΝΑΜΕ!

Αξίζει λοιπόν ένας δημόσιος καλός λόγος για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, δε νομίζεις;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ!

ΠΑΝ. ΤΖΟΥΡΑΣ: ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Στις 13/9/17 ανεξαρτοποιήθηκαν έξι δημ. σύμβουλοι της Αντιστασης και στις 21/9/17 παραιτήθηκαν άλλοι δύο, ο ένας μάλιστα με πολιτικό κείμενο επικριτικό για την Διοίκηση. Είχε προηγηθεί η παραίτηση για πολιτικούς λόγους μίας δημοτικής συμβούλου και η ανεξαρτοποίση άλλων τριών δημοτικών συμβούλων. Δηλαδή στην παράταξη του Δημάρχου έχουν απομείνει 15 δημ. σύμβουλοι από τους 24 και για να υπάρχει πλειοψηφία χρειάζονται 21 σύμβουλοι. Η Διοίκηση θα συνεχίσει να υπάρχει, γιατί ο νόμος για την Αυτοδιοίκηση, γνωστός ως Καλλικράτης, επιτρέπει σε μειοψηφίες να διοικούν. Ο Δήμαρχος είπε στο Δ.Σ ότι η Διοίκηση θα συνεχίσει το έργο της με τους συμπολίτες που συμφωνούν ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση. Το πρωτοφανές αυτό πολιτικό γεγονός ενισχύει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ ότι η Αριστερά δεν μπορεί να διοικήσει, δεν μπορεί να βρεί μία κοινή βάση συνεργασίας, είναι μπάχαλο και είναι... (το χυδαίο) που γράφτηκε από τον Α. Νταβία.

Κύριος υπεύθυνος της πολιτικά θλιβερής κατάστασης είναι ο Δήμαρχος, που λόγω προσωπικών συμφερόντων και δίψας για εξουσία κατήργησε την συλλογικότητα «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου», την έκανε παράταξη του Δημάρχου, όπως όλες οι άλλες, εφάρμοσε κατά γράμμα τον Καλλικράτη και κατέληξε κυβερνητικός Δήμαρχος, Την παράταξη που είχε φτιαχτεί με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια δαπανώντας όλοι μας χρόνο, τα λίγα χρήματα που μπορούσε να εισφέρει ο καθένας μας και προσωπική εργασία, που φιλοδοξούσαμε ότι θα ήταν κάτι νέο στην Τ.Α. Η ζωή έδειξε ότι δεν φτάνει να είμαστε σαράντα άτομα, να λέμε ωραία λόγια και να έχουμε φτιάξει ένα χώρο όπου συνεδριάζαμε, κάναμε εκδηλώσεις και γιορτάζαμε, αλλά πολλοί περισσότεροι και ο μεγάλος αριθμός μελών θα μας ανάγκαζε να λύσουμε προβλήματα όπως: ποοι κανόνες θα ισχύουν στην λειτουργία της, θα μπορεί όποιος γίνεται μέλος να παίρνει αμέσως μέρος στις ψηφοφορίες, θα πρέπει να γίνει Διοίκηση και αν γίνει τι πρόγραμμα θα εφαρμόσει.

Αποδείχτηκε ότι είμαστε παράταξη σαν τις άλλες αφού είχαμε ιεραρχία και αρχηγό, άσχετα αν δεν θέλαμε να το δούμε.

Όλα έγιναν νομότυπα. Αυτό ας γίνει μάθημα σε όσους έτρεχαν 20 χρόνια με σύνθημα στις τελευταίες εκλογές «να δώσουμε το Δήμο στους δημότες» χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το ελάχιστο, δηλαδή η συλλογική λειτουργία της Διοίκησης.

Ολοι μαζί οι ανεξάρτητοι πια Δημ. Σύμβουλοι και μέλη της παράταξης που διαφωνούν με την πολιτική της Διοίκησης έχουμε ευθύνη, γιατί προεκλογικά αφήσαμε τον Δήμαρχο να δημιουργήσει μία ομάδα που υποστήριζε τις θέσεις του, να κάνει συμφωνία με ένα τμήμα της αντιπολίτευσης, να μην υπάρχει επιτροπή κατάρτισης του ψηφοδελτίου και αμέσως μετά τις εκλογές να διαλύσει την παράταξη, να κάνει διορισμούς με πενταετή θητεία Γενικής γραμματέως, συμβούλων, αντιδημάρχων, (εκτός από τον αντιδήμαρχο Παιδείας) και Προέδρου του Δ.Σ. Ήταν στην δικαιοδοσία του Δημάρχου βάσει του Καλλικράτη (για την Πρόεδρο έπρεπε να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των μελών της παράταξης που δεν έγινε) αλλά στην δική μας δικαιοδοσία ήταν η εντολή που είχαμε λάβει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της παράταξης αναλογιζόμενοι ότι είχαμε λάβει ποσοστό 18% στις εκλογές. Δεν κάναμε απολύτως τίποτε. Είμαστε απλά θεατές!!! Τι μπορούσαμε να κάνουμε; Να ζητήσουμε να γίνει γενική συνέλευση και να θέσουμε το θέμα: ποιός παίρνει τις αποφάσεις ο Δήμαρχος και η παράταξη επικυρώνει ή ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις της παράταξης. Να κάνουμε εκλογικό απολογισμό, να δούμε με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε. Να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ της παράταξης και της κυβέρνησης, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε στηρίξει. Εκείνη ήταν η κρίσιμη στιγμή να πάρει ο καθένας και καθεμία την απόφαση του και αν ο Δήμαρχος επέμενε στις θέσεις του να του ζητούσαμε να παραιτηθεί και αν δεν το έκανε να τον υποχρεώναμε.

Κάναμε ένα ακόμη μεγάλο λάθος συναινέσαμε να αγοραστεί το κτίριο Μάρκου 1.500.000.000 € μη ακούγοντας την φωνή της λογικής που εκφράστηκε από την Λαϊκή Ενότητα να μην αγοραστεί ή να αγοραστεί στο 1/3 της τιμής αγοράς του.

Οι πρόσφατα ανεξάρτητοι έχουν την δική τους ευθύνη γιατί άργησαν πολύ να αντιδράσουν, στην πολιτική αυτό δεν συγχωρείται, δεν στήριξαν εκείνους που αποχώρησαν πολύ νωρίτερα με τις ίδιες θέσεις και την τριετία που πέρασε στήριξαν όλες τις επιλογές της Διοίκησης όπως:

1)Τις επαφές του Δημάρχου με τους υπουργούς της κυβέρνησης που κατέληξαν στα «αίσια» αποτελέσματα για τα οικόπεδα στην Πεντέλης και της Ηρακλείτου, συνεχίστηκε η ενιοικίαση του κτιρίου της Παπάγου και είχαμε συνέχεια της πολιτικής Κουράση στο κοινωνικό παντοπωλείο.

2) Την επικαιροποίηση της μελέτης για την ανέγερση του Δημαρχείου στην πλατεία, που υπάρχει από προηγούμενες Διοίκησεις , μετά από τρία χρόνια έτσι ώστε η κατασκευή του να γίνει την επόμενη πενταετία.

3) Την κατάθεση του ΓΠΣ (1) της Διοίκησης Κουράση με χειρότερους όρους από εκείνο. Οι ασπιρίνες, όπως η αυστηροποίση των όρων δόμησης στον Παλιό Συνοικισμό και στο μέτωπο της Κηφισσίας, δεν αντισταθμίζουν την μείωση της ζώνης πρασίνου γύρω από το νεκροταφείο από τα 250μ στα 50μ. και την αποδοχή όλων των νόμων που αφορούν το Χαλάνδρι και αναφέρονται στο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας που είναι σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.

4) Την βραδύτατη επίλυση των προβλημάτων της ρεματιάς. Η απομάκρυνση της πιτσαρίας Da Nona, η μελλοντική της ταβέρνας Βραστό και η μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας για το supermarket Σκλαβενίτη (πρώην Μαρινόπουλο) είναι το ελλάσον μπροστά στις καταλήψεις που έχουν γίνει στις όχθες του ρέματος και στη μη εφαρμογή του Π.Δ για τη ρέμα. Η Διοίκηση ανέθεσε σε ένα τεχνικό γραφείο να κάνει μια μελέτη για το ιδιοκτησιακό, αντί σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την εφαρμογή του κτηματολογίου να βρει λύση.΄Ετσι θα φτάσουμε στην επόμενη πενταετία και το πρόβλημα «ρεματιά » θα παραμένει.

5) Να μην γίνει καμμία συζήτηση με τους δημότες για την πλατεία, τη ρεματιά, την ανέγερση του Δημαρχείου, το οικόπεδο Μαμόπουλου, τα μαγαζιά στην πλατεία και το ΓΠΣ . Αντίθετα οργάνωσε συνελεύσεις για συμμετοχικό προϋπολογισμό που θα διαχειριστούν οι κάτοικοι του Συνοικισμού για έργα 150.000€!! Για τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη διάλογος είναι η διαβούλευση με τους πολίτες όπως ο Καλλικράτης ορίζει! Οι πολίτες, οι φορείς στέλνουν τις απόψεις στο Δήμο αυτός στο ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιββάλοντος) και δεν είναι δεσμευτικές.

6) Να μετατραπεί το δημοτικό ιατρείο σε κοινωνικό χωρίς να εξηγηθεί γιατί έγινε και χωρίς να ρωτηθεί κανείς.

7) Να γίνεται παρέμβαση από το Δήμο στο πρόγραμμα των σχολείων, με τις θεατρικές παραστάσεις που αυτός επέλεξε, προίμιο του νεοφιλελεύθερου μέτρου της αποκέντρωσης της εκπαίδευσης.

8) Την λειτουργία των σχολικών επιτροπών και των παιδικών σταθμών μέσα σε νεοφιλελεύθερα πλαίσια. Ο Δήμαρχος τα αποδέχεται και στο Δ.Σ είπε ότι τα σχολεία θα πρέπει να περάσουν ολοκληρωτικά στους Δήμους. Σε λίγο voucher θα έχουμε και για τα σχολεία όπως για τους παιδικούς σταθμούς. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν πάρει αρνητική θέση για την αποκέντρωση και την απορρύθμιση της εκπαίδευσης αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είχε σημασία για τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα συνδικαλιστές που είναι ανάμεσα στους έξι.

9) Να γίνονται απευθείας αναθέσεις έργασιών σε δικηγόρους , μέλη της παράταξης και σε συγγενή αντιδημάρχου, νομότυπα μεν όλα, αλλά έχουν ξεχαστεί όσα είχαν γραφτεί για τις προηγούμενες «κακές» Διοίκησεις.

10) Την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους και μέλη της παράταξης για να επιβάλει τις απόψεις του. Μερικοί απο τους έξι ή όλοι ήταν παρόντες στα γεγονότα και σιώπησαν. Δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές αυτό που έγινε στο Δημ. Συμβούλιο να φωνάζει και να «παραιτείται» ( δεν ήταν η πρώτη φορά), να αποχωρεί η παράταξη του, χωρίς τους έξι πια, και να επανέρχεται, όταν το θέμα της μη απόλυσης των συμβασιούχων εργατών καθαριότητας δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία με την βοήθεια συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης που απείχε από την ψηφοφορία!

Με την εμπειρία των τριών χρόνων και την παράταξη Ρούσσου μειοψηφία στο Δημ. Συμβούλιο, θα πρέπει να δούμε, αν ευρύτερη Αριστερά μαζί με την Λαϊκή Ενότητα μπορεί να συγκροτήσει μία Δημοτική Κίνηση απέναντι σε νεοφιλεύθερες απόψεις και σε κεντροαριστερούς συμβιβασμούς. Θα πρέπει να στηρίζεται σε ένα μεγάλο πλήθος πολιτών του Χαλανδρίου, να είναι πραγματικά συλλογική, με αποφάσεις που θα παίρνονται από γενικές συνελεύσεις, να εννοεί εκείνα που διακηρύσσει και να υπάρχουν εκείνες οι διαδικασίες ώστε να μην μπορεί ο υποψήφιος Δήμαρχος ή μία ομάδα μελών ή ένα κόμμα να αλλάζει το πρόγραμμα της παράταξης , όταν γίνεται Διοίκηση.

Αλλιώς στη γωνία μας περιμένουν οι Δήμαρχοι της Δεξιάς όπως: Παχατουρίδης με τέσσερεις θητείες στο Περιστέρι , Πατούλης τρείς θητείες στο Μαρούσι και 58% στις τελευταίες εκλογές και στο Χαλάνδρι μετά το 1974 έξι φορές δήμαρχοι ΠΑΣΟΚ και τρείς της της ΝΔ.

ΥΓ. Πολιτική μέταλλαξη Δημάρχων της Αριστεράς δεν είναι κάτι νέο. Θυμίζω Δήμαρχο που εκλέχτηκε δύο φορές με το ΚΚΕ στην Νίκαια και μετά δύο φορές στον Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχο στο Χαϊδάρι δύο φορές με το ΚΚΕ και μετά Νομάρχης με το ΠΑΣΟΚ!!!! με την ίδια λογική πάντα, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

Σημειώσεις

(1) Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που κατέθεσε ο Δήμος στο ΥΠΕΚΑ.

(2) Είναι όλα στην πρώτη ζώνη προστασίας της ρεματιάς όπως αναφέρεται στο Π.Δ προστασίας.

Με το Discover North Athens στην «οδό Λιθαγωγίας», τον αρχαίο δρόμο από την Πεντέλη στον Παρθενώνα


Η Οδός Λιθαγωγίας, η αρχαία οδός μεταφοράς του φημισμένου Πεντελικού μαρμάρου από τα αρχαία λατομεία του βουνού στον ιερό βράχο της Ακρόπολης «ξαναζωντανεύει» σε μια ξεχωριστή πολιτιστική ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής- ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και το Κέντρο Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ». Κύριος ομιλητής της ημερίδας με τίτλο «Οδός Λιθαγωγίας: Ο δρόμος από την Πεντέλη στον Παρθενώνα» είναι ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ κ. Μανόλης Κορρές, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου– Καψάλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στις 19:30 στο Μαρούσι, στο Κέντρο Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» (οδός Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27), είναι μέρος μια ευρύτερης προσπάθειας για την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών πολλαπλών ενδιαφερόντων και εντάσσεται στις δράσεις του Συνεργατικού Σχηματισμού Discover North Athens που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξή της βόρειας Αθήνας σε πολιτιστικό προορισμό.

Ο Γιώργος Καραμέρος προαναγγέλλοντας την ημερίδα δήλωσε: «Με την πρωτοβουλία αυτή επιχειρούμε μέσα από συνεργατικές δράσεις να αξιοποιήσουμε τα ιστορικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να αναδείξουμε την ταυτότητα της βόρειας Αθήνας. Μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένα σχέδια, περιγραφές και αναλύσεις ανακαλύπτουμε τη διαδρομή που διέσχισαν τα φημισμένα Πεντελικά μάρμαρα από την Πεντέλη, τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι και την Αθήνα προκειμένου να αποτελέσουν το βασικό υλικό κατασκευής του Παρθενώνα. Μια διαδρομή με πολλή ιστορία, όμορφη φύση και αναδρομές».

Στο συνεργατικό σχηματισμό Discover North Athens συμμετέχουν ενδεικτικά, δήμοι όπως η Κηφισιά, η Πεντέλη και το Χαλάνδρι, φορείς με σημαντικό ενδιαφέρον και τοπόσημα για την βόρεια Αθήνα όπως το ΟΑΚΑ, το Άλσος Συγγρού και το Κέντρο Κεραμικής στο Μαρούσι, σημαντικά μουσεία και ιδρύματα όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, και το ίδρυμα Γιάννης Τσαρούχης, μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και φορείς με οριζόντια δράση στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού όπως η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού («fedΗΑΤTΑ»).