Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Cine Αργώ: Προβολή της ταινίας "Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο" την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015


Cine Αργώ: Προβολή της ταινίας "Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο" την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

H κινηματογραφική ομάδα «Σινέ Αργώ»  
του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου  Χαλανδρίου  «ΑΡΓΩ»
  σας προσκαλεί στην προβολή του αριστουργήματος του Πιερ Πάολο Παζολίνι  
 
"Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο"
 
την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, ώρα 19:30
στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου - Αντιγόνης 56 & Δανα'ί'δων
 
Είσοδος ελεύθερη

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer από την «Αποστολή» και το «Αννουσάκειο» στην επαρχία Κισάμου

Την έναρξη πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer πραγματοποίησε από την Κίσσαμο του Νομού Χανίων, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το «ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ Θεραπευτήριο» της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου.

Η επιστημονική ομάδα του «ΚΑΡΕΛΛΕΙΟΥ – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και Συναφών Παθήσεων» της «Αποστολής» με επικεφαλής την διευθύντρια κα. Κατερινα Ευθυμιοπουλου, χορήγησε, τοΣάββατο, δωρεάν, τεστ μνήμης, σε 92 κατοίκους των Χανίων, με σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της νόσου ενώ γηρίατρος εξέτασε τους ασθενείς. Το απόγευμα στο «Φαλδάμειο» Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως διεξήχθη σεμινάριο ενημέρωσης για τη νόσο σε φροντιστές ανοϊκών ασθενών, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές και εθελοντές.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν στους ειδικούς επιστήμονες τις απορίες και τα προβλήματα που τους απασχολούν, τις δυσκολίες που βιώνουν, να εκπαιδευτούν για τους τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς απέναντι στο άτομο που νοσεί, αλλά και να ενημερωθούν προκειμένου να αντιμετωπίζουν καλύτερα το φορτίο της φροντίδας.

Τη Κυριακή , η ομάδα της «Αποστολής» εκπαίδευσε το προσωπικό του «ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ Θεραπευτηρίου» σε θέματα σχετικά με τη διαχείριση των ατόμων με ανοϊκή συνδρομή ενώ εξετάστηκαν και οι ένοικοι του θεραπευτηρίου.

«Επιδημία του 21ου αιώνα» χαρακτήρισε τη νόσο Alzheimer ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κάνοντας λόγο για πρόβλημα ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό. Ο κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την στενή συνεργασία του «Καρέλειου» με το «Αννουσάκειο» και ιδιαίτερα γιατί η εκστρατεία ενημέρωσης της «Αποστολής» ξεκίνησε από την Κίσαμο.

Στην σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης και διάγνωσης της νόσου Alzheimer αναφέρθηκε ο Γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό οι ηλικιωμένοι ασθενείς που παρουσιάζουν κάποιες ήπιες διαταραχές είτε στις νοητικές τους λειτουργίες είτε στη διάθεσή τους και στην κοινωνική τους ζωή να πηγαίνουν έγκαιρα στο γιατρό τους μαζί με τους συγγενείς τους.

«Στη χώρα μας, πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας, υπάρχουν πάνω από 200.000 ασθενείς με άνοια ενώ 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο».

Τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κισάμου καθώς και τον διευθυντή του «Αννουσάκειου» ιδρύματος π. Αντώνιο Αρετάκη για τη συνεχή και αδιάκοπη συνεργασία.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ


Ο CARL ORFF - Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΩΝ CARMINA BURANA - ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1982. ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ FORTUNA ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Ο ΥΜΝΟΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ