Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΦΑΤΕ ΡΕ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ! "Συγνώμη λάθος" λέει!


Παραδοχή Τόμσεν: Κάναμε λάθος με τη λιτότητα στην Ελλάδα


Το ένα μετά το άλλο τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ ομολογούν τώρα ότι η συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που είχαν υπολογίσει.

Μετά τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΝΔΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος δήλωσε στις 3 Ιανουαρίου στον ιστότοπο του Ταμείου ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν σταθμίστηκαν σωστά ήρθε τώρα η σειρά του Πολ Τόμσεν για να παραδεχθεί αστοχίες στο πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα δεν είχαν εκτιμηθεί σωστά οι επιπτώσεις του στην ανάπτυξη. Ο κ. Τόμσεν άφησε μάλιστα και αιχμές εναντίον της ευρωζώνης λέγοντας ότι εξαρχής το ΔΝΤ είχε ταχθεί υπέρ μιας μεγαλύτερης περιόδου προσαρμογής για την Ελλάδα.

Ρίχνει ευθύνες σε άλλους

Αφού πρώτα ρίχνει μέρος της ευθύνης στην ευρωζώνη ο Πολ Τόμσεν επιχειρεί να ρίξει ευθύνες και στην Ελλάδα. Στο τελευταίο πρόγραμμα υιοθετήθηκε ένας πολύ υψηλότερος πολλαπλασιαστής καθώς έγινε σαφές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαν εκτιμηθεί αρχικά, ανέφερε στη συνέντευξή του.


Ο κ. Τόμσεν συνέχισε λέγοντας ότι το ΔΝΤ υπολόγισε λάθος τον πολλαπλασιαστή γιατί δεν είχε εκτιμηθεί σωστά η πολιτική κρίση, η οποία κλόνισε την εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας και γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ενισχυθεί η εξωτερική ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Τα είχε ξαναπεί ο Μπλανσάρ

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ είχε παραδεχθεί στις αρχές του μήνα ότι η συνταγή λιτότητας ήταν πολύ σκληρή και εφαρμόστηκε απότομα στην Ελλάδα. Είχε σημειώσει μάλιστα ότι το ΔΝΤ είχε αμφιταλαντευτεί μεταξύ μιας πιό χαλαρής πολιτικής προσαρμογής και της απότομης που υιοθετήθηκε τελικά και την οποία υποστήριξαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κεντρική Τράπεζα. Αυτή τη σκληρή πολιτική ποτέ δεν την ασπάστηκαν με ενθουσιασμό οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ, είχε δηλώσει ο Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Τόμσεν: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα

Ο Πολ Τόμσεν σημείωσε επίσης στη συνέντευξή του ότι η παράταση δύο ετών που δόθηκε στην Ελλάδα είναι σωστή αλλά απαιτεί και επιπλέον οικονομική βοήθεια. Τελικά, είπε, επιτεύχθηκε παράταση του προγράμματος προσαρμογής για 2 χρόνια, έως το 2016, οπότε και αναμένεται να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ της.

Παραδέχτηκε επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ακόμη και σήμερα «πολύ δύσκολη» καθώς οι κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες είναι εύθραυστες, το χρέος πολύ υψηλό και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ασθενής.

Ωστόσο, εκτίμησε ο κ. Τόμσεν ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% είναι εφικτός αφού χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο τον πέτυχαν σε μια δεκαετία προκειμένου να μειώσουν το χρέος τους ενώ και η ίδια η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα ΑΕΠ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

πηγή 
logioshermes


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ"  172  (ΕΚΛΕΓΟΥΝ 5 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ)
ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ  ΣΟΦΙΑ 85  (1η μετά και από την κλήρωση)
ΑΜΟΛΟΧΙΤΗΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ 85
ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ 78
ΚΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 54
ΠΑΥΛΙΔΗΣ  ΣΥΜΕΩΝ 46

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ  121  ( ΕΚΛΕΓΟΥΝ 4 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ)
ΜΠΑΚΑΣ ΣΙΜΟΣ  74
ΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ  72
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 67
ΧΑΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 53


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 62 (ΕΚΛΕΓΕΙ 2 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ)
ΚΟΥΚΟΥΜΑ ΜΑΡΙΑ  50
ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 32


ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΜΕ ΑΣΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ!


Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο εξασθενημένος οργανισμός του δεν τα κατάφερε.

Το μόλις 34 ημερών αγοράκι δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο.

Το λίγων ημερών βρέφος είχε μεταφερθεί με συμπτώματα ασιτίας από τη Λέρο στο Ηράκλειο και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Εκτός από συμπτώματα ασιτίας παρουσίαζε και συμπτώματα υποθερμίας και σήψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές και άλλες πηγές, το βρέφος είχε γεννηθεί στις 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 3 κιλά.ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΚΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ!

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το θέμα της πώλησης των δυο νησιών. Για την ακρίβεια, πρόκειται για τις νησίδες Τοκμάκια που βρίσκονται στα ανοικτά του Μανταμάδου...
Πωλούνται με τιμή εκκίνησης τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όπως φαίνεται άλλωστε και στη φωτογραφία του site, στο οποίο υπάρχει η αγγελία.

Σύμφωνα με το LesvosPost, στο νησί έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα με αφορμή την αγγελία πώλησης, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα real estate, privateislandsonline.com που ειδικεύεται στη πώληση ιδιωτικών νησιών.. 
Οι πολίτες αναρωτιούνται... Σε ποιον ανήκουν τα Τοκμάκια; Ποιος τα πουλάει; Είναι αλήθεια η άλλη μια προπαγάνδα των ξένων;
Που είναι ο Δήμος Λέσβου; Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; Το Ελληνικό Δημόσιο; Δεν τους αφόρα το συγκεκριμένο θέμα;
Τι θα επενδύσουν πάνω στα νησιά;Και στο παρελθόν είχε υπάρξει διάλογος σχετικά με τις συγκεκριμένες νησίδες, χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποιος ήθελε να τις πουλήσει.
Άγνωστο παραμένει ακόμα και σήμερα το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, δηλαδή το ποιος προχωρά στην πώλησή τους έναντι του συγκεκριμένου μεγάλου χρηματικού ποσού.

Με βάση το site τα Τοκμάκια πωλούνται προς 4.000.000 ευρώ, το χαρακτηρίζει σαν μια ιδανική επένδυση ( ideal investment) και δίνει τις παρακάτω πληροφορίες:

Name: Tokmakia Island
Region: Greece, Europe
Location: Off Lesbos in the Aegean Sea
Development: Non-developed
Title: Freehold
Type: Private Island
Price: EUR 4,000,000 convert
Status: For Sale
Size: 34.50 Acres / 13.96 HA

http://www.agioritikovima.gr/ethnika/15265-aggelia-p%CE%BFliis, 22/1/2013


Η κυβέρνηση καλύπτει την σύζυγο του κ. Λοβέρδου...γιατί άραγε ;;;Ερώτηση προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με θέμα : « ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ», είχε υποβάλλει στις 26/11/2012 η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.

Αφορμή για την ερώτηση ήταν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο καταγγέλλουν ότι ενώ η κ. Πηνελόπη Παπαϊωάννου,η σύζυγος του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργού κ . Λοβέρδου Ανδρέα, ήταν στην αρχική λίστα των υπαλλήλων για διαθεσιμότητα, εξαιρέθηκε. Η συγκεκριμένη υπάλληλος μεταφέρθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ 1782/12-11-2010 Τεύχος Β στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση εκπαιδευτικής βαθμίδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Ειδικότητας Διοικητικού, με κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με τον Ν. 3717/2008 περί μεταφοράς των υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. 

Τα ζητούμενα στην ερώτηση ....που αφορούσαν στην κ. Πηνελόπη Παπαϊωάννου, σύζυγο του κ. Λοβέρδου, ήταν : 
- Τα δικαιολογητικά που οι υπάλληλοι κατέθεσαν και με τα οποία κατέστη δυνατή η μη υπαγωγή τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Η.Δ.

- Αν εξαιρέθηκε (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) και γιατί από τη διαθεσιμότητα η κ. Πηνελόπη Παπαϊωάννου, υπάλληλος του συγκεκριμένου Υπουργείου, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του σχετικού ΦΕΚ της μεταφοράς της στο υπουργείο από την Ο.Α. , εμπίπτει στην κατηγορία των υπαλλήλων για διαθεσιμότητα;

- Εάν η υπάλληλος Πηνελόπη Παπαϊωάννου (όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα) έλαβε με μόλις 16 χρόνια υπηρεσίας, ως εφάπαξ το ποσό των 50.000 ευρώ, κατά την αποχώρησή της από την Ολυμπιακή Αεροπορία.


Στην ερώτηση της κ. Μακρή το υπουργείο Εργασίας δήλωσε αναρμόδιο, το Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απάντησε σε μια ερώτηση....


ενώ ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Μανιτάκης κάνει την πάπια....και δεν απάντησε στα τεθέντα ερωτήματα που αφορούν στην σύζυγο του κ. Λοβέρδου....
Απαξιεί ο κ. Μανιτάκης να απαντήσει...δεν ξέρει την απάντηση...ή μήπως πρέπει να ρωτήσει τον κ. Σαμαρά..;;;
Η κυβέρνηση καλύπτει την σύζυγο του κ. Λοβέρδου...γιατί άραγε ;;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/01/blog-post_7930.html


Ο ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΑΝΑΤΡΟΠΗ”.


Μας στάλθηκε για αναδημοσίευση από το blog του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Διαμαρτυρήθηκε και αποχώρησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκος Βούτσης, από την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega και του Γιάννη Πρετεντέρη που ήταν καλεσμένος και ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, καθώς ο κ. Δένδιας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… μετάβαση προς τη νομιμότητα και ότι χαϊδεύει με την πολιτική του τους τρομοκράτες.

Το παραλήρημα του ακροδεξιού Δένδια και η ακραία συκοφαντική του επίθεση στον Σύριζα αποτελούν άλλο ένα επεισόδιο της μακράς προσπάθειας των δυνάμεων της Μνημονιακής διαπλοκής (με πρωτεργάτη το Μέγκα), να συκοφαντήσουν και να πλήξουν την δημόσια εικόνα και τις θέσεις του Σύριζα. Ο πάντα “πρόθυμος” και υποτελής Πρετεντέρης απλά ανέλαβε την τηλεοπτική υλοποίηση….

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή…ΓΚΡΙΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Γκρίνια μας ήρθε τηλεφωνικά από το δημαρχείο σχετικά με τις εκλογές του συλλόγου των εργαζομένων του δήμου που γίνονται αυτή την ώρα και την απόφαση των εργατών καθαριότητας και πρασίνου να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

 Κάποιοι εργαζόμενοι φέρονται να  διακινούν πληροφορίες ότι γίνονται παρεμβάσεις από αιρετούς πρώην και νυν κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ισχυροί ψίθυροι και να έχουν στεναχωρηθεί συνάδελφοί τους που νιώθουν ότι τους χρεώνουν ως ενεργούμενα.

Οι μέρες είναι δύσκολες για τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση και τέτοιου είδους ανυπόστατες καταγγελίες δεν βοηθούν το κοινό μέτωπο των εργαζομένων.

Ειδικά αν προέρχονται από ανθρώπους που έχουν ιστορία και πρέπει να προτάσσουν την ενότητα.

Δυστυχώς όμως το κλίμα στο δημαρχείο δεν είναι αυτό που χρειάζεται η τοπική κοινωνία και αυτό αντανακλάται και μέσα στους εργαζόμενους και στην σημερινή τους διαδικασία.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ.
Στο ΔΝΤ μας έβαλε ο… Χατζηπετρής!


Στο ΔΝΤ μας έβαλε ο... Χατζηπετρής!

Ο Λοβέρδος λέει ότι στο ΔΝΤ μας έβαλε ο ΓΑΠ χωρίς να ρωτήσει τους υπουργούς. Σήμερα ΤΑ ΝΕΑ λένε ότι ούτε ο ΓΑΠ ήθελε το ΔΝΤ, αλλά το ήθελαν οι Γερμανοί. Το newsbomb.gr αποκαλύπτει παλιότερη συνέντευξη του Στρος Καν που έλεγε ότι ούτε οι Γερμανοί θέλουν το ΔΝΤ!

Ότι οι κυβερνώντες –νυν και πρώην- μας δουλεύουν το ξέραμε. Αλλά τόσο πια στα μούτρα μας;
Το μείζον πολιτικό θέμα των τελευταίων ημερών είναι ποιος μας έβαλε στο ΔΝΤ. Και η απάντηση που μας «σερβίρουν»; Κανείς.
Ναι, σωστά διαβάσατε. Για αυτό θέλει να μας πείσει το σύστημα. Ότι την απόφαση που καθόρισε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, αυτή που βύθισε τον Ελληνα πολίτη στη φτώχεια και τον οδηγεί καθημερινά στην αυτοκτονία, που εξευτέλισε έναν ολόκληρο λαό, δεν την έλαβε ΚΑΝΕΙΣ.
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, έτσι είναι τα πράγματα.
Διαβάζουμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και στη στήλη Στίγμα, του κατ’ εξοχήν συστημικού δημοσιογράφου – με τις γνωστές σχέσεις με το βαθύ ΠΑΣΟΚ- Γιώργου Παπαχρήστου:
«Στο άτυπο υπουργικό Συμβούλιο που έγινε το απόγευμα, πολλοί υπουργοί –και έχει δίκιο ως προς αυτό ο Ανδρέας (σ.σ. Λοβέρβος)- διαφώνησαν με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας. Ακόμη και ο… Γιώργος (σ.σ. Παπανδρέου) ήταν κατά της συμμετοχής! Αλλά δεν ήταν στο χέρι του. Οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που επέμεναν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο βοήθειας, γνωρίζοντας προφανώς (η φράου Ανγκελα και ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε επέμεναν συγκεκριμένα) ότι χωρίς ΔΝΤ, “τα λεφτά ειδικά για στην Ελλάδα θα πήγαιναν στράφι”».
Τι μας λένε εδώ; Ότι, στην απόφαση που καθόρισε το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών, οι Ελληνες υπουργοί όχι μόνο δεν είχαν κανένα λόγο, αλλά διαφώνησαν κιόλας.
Αρα… αθώοι. Αλλά, όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Παπαχρήστος, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε λόγο, αφού τον ανάγκασαν οι Γερμανοί. Αρα… κι αυτός αθώος.
Ε, φταίνε οι Γερμανοί, θα πείτε. Ελα, όμως, που ούτε κι αυτοί μπορεί να φταίνε!
Όπως διαβάζουμε σε άρθρο της Κατερίνας Σώκου στην Καθημερινή (20/2/11): «Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ’ αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών».

Άρα, ούτε οι Ευρωπαίοι (δηλαδή οι Γερμανοί) το ζήτησαν. Κι αυτοί… αθώοι!

Προφανώς, στο ΔΝΤ μας έβαλε ο… Χατζηπετρής.

newsbomb.gr, 21/1/2013


Με απόφαση της συγκυβέρνησης, καταργούνται από τα νέα ελληνικά οι εκφράσεις....


Νέα απόφαση ΣΟΚ. Κατόπιν πρότασης της Τρόϊκα και συναπόφασης της συγκυβέρνησης, καταργούνται εφεξής οι κάτωθι φράσεις: 

1. Καταργείται η φράση του αγανακτισμένου γείτονα...

"Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο" (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο). 

2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση 

"Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές" (δεν έχετε είπαμε)… 

3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση "Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις" (Μία; αχαχα!) 

4. Καταργείται πλέον το : "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο). 

5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις). 

6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (Η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος). 

7. Η φράση "εθελοντική εργασία" θεωρείτε πλέον πλεονασμός. Ο όρος "εργασία" από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα. 

8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά "Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;"

http://loutraki1.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4705.html


ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΑΣ! ΝΑ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ!
«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 66029/11-12-2012 και θέμα Αποστολή Πράξης Αναθεώρησης μας διαβιβάστηκε από την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου η επισυναπτόμενη στην παρούσα πράξη αναθεώρησης της πράξης θεώρησης του υπ’ αριθμ. 3126 χρηματικού εντάλματος πληρωμής οικ. Έτους 2007, που εκδόθηκε από το Δήμο μας προς την εταιρία σας, η οποία πράξη αναθεωρεί, με την εν αυτή αιτιολογία εν μέρει την από 23/10/2007 πράξη θεώρησης του υπ’ αριθμ. 003126/17.10.2007 χρηματικού εντάλματος κατά το μέρος που αφορά την πληρωμή δαπάνης σας ποσού 333.750€, η οποία κρίνεται ως μη νόμιμη.
Ως εκ των ανωτέρω αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες».


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ!!!!

ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!!!


ΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ!!!!

(και η διασταύρωση έγινε ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ, όπως βλέπετε).
Μένει να μάθουμε ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ!

συνεχίζεται


ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ... ΞΟΡΚΙ ΓΙΑ ΤΑ 350000 ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΔιακινδυνεύουμε να σας δώσουμε αυτή την είδηση πρωί, πρωί, χωρίς διασταύρωση αλλά ο σμπίρος μας δεν κάνει τέτοια λάθη, οπότε σας ανεβάζουμε την πληροφορία (με μικρή επιφύλαξη) και βέβαια θα προχωρήσουμε σε διασταύρωση και θα επανέλθουμε, διότι το θέμα δεν έχει κλείσει.

Για την ακρίβεια ΤΩΡΑ ανοίγει.

Λοιπόν όπως εχθές σας προετοιμάσαμε, στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής υπήρχε το θέμα "Ανάθεση υποθέσεων σε δικηγόρους".

Όπως πάντα λοιπόν κάνουν οι παλαιοκομματικοί, εν κρυπτώ και παραβύστω, πίσω από αυτόν τον "αθώο" τίτλο κρύψανε την επιλογή της διοίκησης του δήμου για τον χειρισμό του μεγάλου σκανδάλου του καταυλισμού των ΡΟΜΑ.

Θυμίζουμε ότι για το θέμα υπάρχει πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ και που αναφέρει ότι ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ είναι μεγάλη ΜΑΪΜΟΥ (της οικογενείας των Κερκοπιθήκων) με βάση το οποίο ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ μέρος του εντάλματος πληρωμής του έργου - ύψους 350000 ευρώ εκ συνόλου 1 μυρίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο (το οποίο μάλλον θα καταλογισθεί σε στελέχη του δήμου).

Δηλαδή δεν πρόκειται για καμιά "καταγγελία πολιτικών μας αντιπάλων" αλλά για ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ;;;

Α , μην το συζητάτε! Σε αυτά ο δήμαρχός μας και η διακομματική παρέα του είναι ΑΤΕΓΚΤΟΙ!

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ!

ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Ναι ρε, μην γελάτε!

Αφού να φανταστείτε ΕΧΘΕΣ θα έπαιρναν την απόφαση, λέει ο σμπίρος μου για να αναλάβει δικηγόρος να κάνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ενέργειες!!!!

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;;;

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

ΜΑΛΙΣΤΑ! ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ;;;

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΞΩΔΙΚΟ!

ΑΜΕΕΕ! ΕΞΩΔΙΚΟ!

Άλλες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ζητήθηκε και από τον παπά Σπύρο λέει να ξεματιάσει τον επιβλέποντα μηχανικό που βεβαίωσε τον πίνακα εργασιών γιατί έχει βασκαθεί και δεν μπορεί να εργαστεί αποτελεσματικά με συνέπεια να καθυστερούν να ανοίξουν πολλές επιχειρήσεις στην πόλη, αλλά αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται.

Θα επανέλθουμε διότι έχουμε εξασφαλίσει και πληροφορία βαριά, από την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και που αφορά τους ισχυρισμούς της εταιρίας σχετικά με το θέμα ...

Στην ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα η συντάκτρια μεγάλης εφημερίδας

Στην ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα η συντάκτρια μεγάλης εφημερίδας
Συνεχίζει το πάρτι η κυβέρνηση: προσλαμβάνει διπλοθεσίτες ειδικούς συμβούλους, με παχυλούς μισθούς, στη Δημόσια Τηλεόραση, την ώρα που πετσοκόβει τις συντάξεις της πείνας!

Η διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να βγει από τον μικρόκοσμό της και να αντιληφθεί τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Οι διοικούντες τη Δημόσια Τηλεόραση θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να βαδίζουν στα χνάρια των προκατόχων τους, που συνέβαλαν -με την διαδικασία της πρόσληψης ημετέρων- στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.

Λίγους μόνο μήνες μετά την προκλητική συνεργασία με τη «γαλάζια» παρουσιάστρια Ανθή Σαλαγκούδη -η οποία επί τρεις μήνες πληρωνόταν για να κάνει πρόβες- ήρθε να προστεθεί μια νέα πρόσληψη «από το παράθυρο». Συνεχίζοντας το… χορό των προσλήψεων ειδικών συμβούλων, η ΕΡΤ προσέλαβε, όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμ. 1068/4.1.13 απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου (την οποία δημοσιεύει το newsbomb.gr) τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, γνωστή συντάκτρια της εφημερίδας «Τα Νέα».

Η κυρία Κεχαγιά προσελήφθη στη Δημόσια Τηλεόραση ως ειδικός σύμβουλος με μικτές αποδοχές ύψους 3.500 ευρώ το μήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται δώρα και επιδόματα. Η πρόσληψη έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2013 και αντικείμενό της θα είναι τα «θέματα ενημέρωσης».

Η κυρία Κεχαγιά δεν είναι τυχαία. Είναι επί σειρά ετών βασική συντάκτρια της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στο ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Όπως είναι φυσικό, μετά από τόσα χρόνια ρεπορτάζ, είναι ιδιαίτερα δικτυωμένη στο χώρο του κόμματος που κατά κύριο λόγο κυβέρνησε την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και κυριάρχησε στο Δημόσιο. Παρότι, όμως, τα εκλογικά και δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ φυλλορροούν, φαίνεται ότι η «πράσινη» κυριαρχία στην κρατική μηχανή, καλά κρατεί και εν μέσω τρικομματικής κυβέρνησης.

Η εκ των βασικών συντακτών της παραδοσιακά φιλο-ΠΑΣΟΚικής εφημερίδας του ΔΟΛ έχει ξανά-εργαστεί στο παρελθόν στην ΕΡΤ, ως συμβασιούχος. Όταν, όμως, ετέθη θέμα αποκλειστικής απασχόλησης για τους συμβασιούχους δημοσιογράφους της Δημόσιας Τηλεόρασης, η κυρία Κεχαγιά επέλεξε την εργασία της στα ΝΕΑ, καταθέτοντας και ένσταση υπέρ της πολυθεσίας.

Ζητούσε, δηλαδή, να επιτρέπεται να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι που έχουν και δεύτερη δουλειά, την ώρα που εκατοντάδες άνεργοι δημοσιογράφοι πεινάνε. Έτσι, η ρεπόρτερ ΠΑΣΟΚ των ΝΕΩΝ έμεινε εκτός ΕΡΤ, όχι όμως για πολύ, αφού το σύστημα έχει την τάση να καλύπτει τα… κενά. Αφού, λοιπόν, η κυρία Κεχαγιά δεν μπορούσε πια να εργάζεται στην ΕΡΤ ως συμβασιούχος (λόγω ασυμβίβαστου), βρέθηκε άλλος τρόπος για να μη στερηθεί την παρουσία της το Ραδιομέγαρο. 
Η κυρία Κεχαγιά, λοιπόν, επιστρέφει στην ΕΡΤ υπό την ιδιότητα του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), για το οποίο δεν ισχύει πλέον το ασυμβίβαστο, και χωρίς να είναι καθόλου σαφές τι ακριβώς θα κάνει! Και, βέβαια, διατηρεί παράλληλα και τη δουλειά της στα ΝΕΑ.

Αλήθεια, κύριοι της ΕΡΤ, ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της κυρίας Κεχαγιά στη Δημόσια Τηλεόραση; Με τους μισθούς των Ελλήνων στα 400 ευρώ, με ποιο σκεπτικό αποφασίσατε να δίνετε το αστρονομικό ποσό των 3.500 ευρώ σε μια δημοσιογράφο που μάλιστα έχει και δεύτερη μόνιμη εργασία; Είναι χρέος των κυβέρνησης να βάλει τέλος στο… κλάμπ των ειδικών συμβούλων της ΕΡΤ και να πάρει αποφάσεις τώρα.

Όσο η κυρία Κεχαγιά θα αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα από την ΕΡΤ, κανένας Στουρνάρας δε θα μπορεί να πείσει τον Έλληνα να κάνει καμία παραπάνω θυσία. Ούτε ενός ευρώ. Σας υπενθυμίζουμε –για μια ακόμη φορά, διότι... ξεχνάτε– ότι το μισθό των… ειδικών συνεργατών της ΕΡΤ τον πληρώνει ο χαμηλοσυνταξιούχος που υφίσταται καθημερινά και μεγαλύτερη αφαίμαξη, σε σημείο που να μη μπορεί πλέον να επιβιώσει. Κι όλα αυτά, για να… συμβουλεύουν διάφοροι διπλοθεσίτες την ΕΡΤ!Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ : ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ?


 Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ syrizahalandriou


Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Φάνηκε φως στο τούνελ; Αυτό διατείνεται ο κ. Στουρνάρας και όλος ο επικοινωνιακός μηχανισμός της κυβέρνησης. Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος της εξόδου από το ευρώ, σύντομα θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και από το δεύτερο μισό του 2013 θα περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Βρίθει ο τύπος με άρθρα για τις Κασσάνδρες – συμπεριλαμβανομένου του γράφοντος – που είχαν, λέει, προβλέψει την συντέλεια του κόσμου, αλλά υποτίμησαν την αποφασιστικότητα των πολιτικών να διασώσουν το ευρώ και την ΕΕ. Χώρια που πρότειναν ακραίες λύσεις που θα είχαν φέρει τον Αρμαγεδδώνα. Ενώ οι στιβαροί Μέρκελ και Σαμαράς μας έβαλαν τελικά στο δρόμο της ανάπτυξης μέσα στο ευρώ.
Αναρωτιέται κανείς για την σχέση όσων τα λένε αυτά με την πραγματικότητα. Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για παράδειγμα, δείχνουν ότι ή αξία των λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβριο του 2012 συρρικνώθηκε κατά 16.5%, δηλαδή με ρυθμό διπλάσιο από την προηγούμενη χρονιά. Ακόμη χειρότερα, συρρικνώθηκε και ό όγκος των πωλήσεων κατά 16.8%. Που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για πτώση των τιμών, αλλά ότι συντρίβεται η ίδια η λαϊκή κατανάλωση. Πρώτα και καλύτερα τα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων που μειώθηκαν κατά 25.2%.
Οι προβλέψεις του κ. Στουρνάρα ότι θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης προς το τέλος του 2013 είναι συνεπώς αξιοθαύμαστες. Τα νέα μέτρα που πήρε θα χτυπήσουν σκληρά την ήδη γονατισμένη κατανάλωση και τις χαμηλές δημόσιες επενδύσεις. Οι εξαγωγές δεν έχουν ιδιαίτερο δυναμισμό διότι το ευρώ είναι σκληρό, η οικονομία της ΕΕ λιμνάζει και σπανίζουν οι εμπορικές πιστώσεις. Οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν μεν – μέσω νέου δανεισμού του ελληνικού λαού – αλλά έχουν τεράστιες επισφάλειες και άρα μάλλον θα συνεχίσουν την σφιχτή πολιτική δανεισμού.
Το μόνο που απομένει είναι η δυναμική ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων. Έχουν ξεχυθεί οι μνημονιολάτρες να μας πείσουν ότι η Ελλάδα θα ανασάνει από τις επενδύσεις ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών. Γιατί όμως; Η λιτότητα έχει μεν συντρίψει με βάρβαρο τρόπο το εργατικό κόστος, αλλά δεν έχει καταφέρει να αντισταθμίσει ούτε καν την απώλεια ανταγωνιστικότητας της προηγούμενης δεκαετίας. Οι περιβόητες ‘μεταρρυθμίσεις΄, από την άλλη, έχουν άκρως συζητήσιμη αποτελεσματικότητα και στην καλύτερη περίπτωση θέλουν χρόνια για να φέρουν αποτελέσματα. Στην πράξη δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι εγχώριες ιδιωτικές επενδύσεις θα ανακαμψουν σημαντικά το 2013. Όσο για τις ξένες, αυτές καθορίζονται από αστάθμητους παράγοντες, ενώ δεν υπάρχει χώρα παγκοσμίως που να έχει με επιτυχία θεμελιώσει την ανάπτυξή της σε ξένες επενδύσεις. Αν η κυβέρνηση ελπίζει ότι οι αιματηρές περικοπές που μόλις επέβαλε θα αντισταθμιστούν από την άνοδο των επενδύσεων, τότε παίζει με τις τύχες του ελληνικού λαού.
Το 2013 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, ακριβώς λόγω των νέων μέτρων. Η ανεργία μάλλον θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει το 30%, ενώ η φτώχεια θα χειροτερέψει και για τους συνταξιούχους και για τους χαμηλόμισθους. Η ύφεση θα είναι βαθύτατη και θα θέτει συνεχώς εν αμφιβόλω ακόμη και το περιλάλητο πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς η συλλογή των φόρων παραμένει προβληματική, όπως τονίζει και η ίδια η τρόικα.
Πρόκειται για κοινωνικό όλεθρο που έχει επιβάλει η παράταξη του ευρώ στο όνομα μιας φαντασιακής καταστροφής που θα συνέβαινε αν η χώρα ερχόταν σε ρήξη με τους δανειστές της και την ΕΕ. Παρά την τεχνητή αισιοδοξία, η πολιτική αυτή ούτε την κρίση έχει λύσει, ούτε εγγυάται την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Απομένει να δούμε πως θα αντιδράσει η κοινωνία.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *