Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ! Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΚΑΙ ΡΟΚΑΡΕΙ ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!!Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΠριν από λίγο παραιτήθηκε και επισήμως από το βουλευτικό του αξίωμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.


Αν δεν παραιτούνταν, τη θέση της ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση θα έπαιρνε το ΚΚΕ.

Τώρα η ΝΔ είναι και Συμπολίτευση και  Αντιπολίτευση !!!

Αυτό τώρα είναι ΟΡΘΟΝ;;;;

Διότι η χώρα δεν έχει ουσιαστικά ΚΟΙΝΟΒΟΥΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

Πάει! Το χάνουμε το κορμί πατριώτηηηηηηηηηηηηηηηηη


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΝΕΟ ΚΟΜΙΚ! Ο ΤΟΥΙΤΥ ΜΠΑΤΣΟΣ!ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Χαλάνδρι, 10/11/2011
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Α.Π.: 18205
- 23η
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
--------
- 2011


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 14η Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

Α/Α Θ Ε Μ Α Τ Α


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 27/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αφορά ‘Απότμιση πεζοδρομίου στην οδό Αγ. Γεωργίου 31 (ΟΤ 113) για υπαίθριο σταθμό αυτοκινήτων’.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 330/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά ‘Έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού και κατάσταση Εσόδων – Εξόδων του Δήμου Γ΄ τριμήνου 2011’.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 25/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβούλου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου’ που αφορά στην ‘Έγκριση Προϋπολογισμού του Ο.Ε. 2011’.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή ποσού 7.400,00 € από το ΥΠ.ΕΣ. ως επιχορήγηση για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας σε μετατασσόμενους υπαλλήλους από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ΟΑΣΑ.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού 83.917,98 € από τους ΚΑΠ μηνός Οκτωβρίου 2011 για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’.

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού 21.190,46 € από τους ΚΑΠ μηνός Οκτωβρίου 2011 για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού 83.917,98 € από τους ΚΑΠ μηνός Νοεμβρίου 2011 για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’.

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού 21.190,46 € από τους ΚΑΠ μηνός Νοεμβρίου 2011 για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

9. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση ιδιωτικού συμφωνητικού καταβολής χρέους σε δόσεις προς την εταιρία ‘ΑΙΞΩΝΗ – Α. ΣΤΕΡΓΙΟΥ Ε.Ε.’

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

11. 9η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2011.

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ανάθεση στη ΦΛΥΑ Α.Ε. αποτίμησης ακινήτου προς αξιοποίησή του από το Δήμο Χαλανδρίου.

13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης του Δήμου Χαλανδρίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’ για χρηματοδότηση έργου στα πλαίσια της πρόσκλησης 4.7.

14. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση ανάθεσης προμήθειας ελαστικών των μεταφορικών μέσων του Δήμου.

15. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση ανάθεσης προμήθειας καυσίμων για κίνηση μεταφορικών μέσων του Δήμου.

16. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση της αρχικής απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου υπ΄ αριθμ. 77/2011 που αφορά στη σύσταση των νέων σχολικών επιτροπών.

17. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρακτικού καταστροφής Υλικού Εξοπλισμού Γραφείων του Δήμου που δεν έχουν αξία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 199 παρ. 6 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.).

18. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. του έργου ‘Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Χαλανδρίου’, Α.Μ. 10/2009.

19. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ονομασία κοινόχρηστου χώρου.


Αρμόδιος κλητήρας του Δήμου μας παραγγέλλεται να επιδώσει αυτή την πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο.


Χαλάνδρι 10/11/2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΥ


ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΑΧΤΟΥΡΗΖημιές προκλήθηκαν  από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 04.25 στην οδό Σαχτούρη 32 στο Χαλάνδρι, στην είσοδο γκαράζ τετραόροφης πολυκατοικίας.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους, ενώ άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται στο σημείο και συλλέγουν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πηγή : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2089397)
            ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=324956)

Το πογκρόμ κατά των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς συνεχίζεται : άλλοι 13 στο μνημονιακό απόσπασμα

www.stasi.gr - κ. Γερολυμάτος
Άλλη μία αρνητική εξέλιξη έρχεται να προστεθεί ως κρίκος στην αλυσίδα των αρνητικών εκπλήξεων που η μία διαδέχεται την άλλη τους τελευταίους μήνες στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 13 εργαζόμενες – η αναβολή της οποίας τον Μάιο επέτρεψε την επιβίωση των σταθμών μέχρι τον Ιούλιο - έφερε μεν νέα αναβολή για τις 14/12 δεν συνοδεύτηκε όμως και από συνέχιση της προσωρινής διαταγής με την οποία οι εργαζόμενες αυτές βρίσκονταν στη δουλειά.

Έτσι από την μια προαλείφεται ποια θα είναι και η απόφαση του δικαστηρίου σε ένα μήνα περίπου και από την άλλη αύριο σε κάποιους σταθμούς δεν θα υπάρχουν καθαρίστριες και δασκάλες τόσο απλά.
Ξαναρχίζει λοιπόν για άλλη μία φορά ο φαύλος κύκλος του βιασμού της λογικής πότε από το κράτος και πότε από την δημοτική αρχή που εδώ και έξι μήνες συναγωνίζονται ποιος θα επιφέρει το μοιραίο στη προσχολική αγωγή της πόλης .

Δυστυχώς με 13 άτομα λιγότερα τα προβλήματα θα γίνουν πάλι ανυπέρβλητα στους παιδικούς σταθμούς της πόλης. Και ως συνήθως πάλι κάποιοι εργαζόμενοι – πόσοι απέμειναν πια - θα κλιθούν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Ποιες θα είναι αυτές που θα καλύψουν τις δασκάλες που φεύγουν; οι μαγείρισσες;

Ποιοι είναι αυτοί που θα καθαρίζουν τους σταθμούς; Μήπως συμβασιούχοι οχταμηνίτες οδοκαθαριστές από τους 73 εργάτες που προσελήφθηκαν το καλοκαίρι;

Αυτοί που λεηλατούν την χώρα τα δύο τελευταία χρόνια είναι αυτοί που λεηλατούν τα σχολεία των παιδιών μας αποψιλώνοντας τα από ότι πολυτιμότερο έχουν : τους ανθρώπους που τα φροντίζουν. Είναι λυπηρό μα και εξίσου πραγματικό να παρακολουθείς 15 τον Απρίλιο, 58 τον Αύγουστο και 13 σήμερα εργαζόμενους να χάνουν την δουλειά τους και να κάνουν παρέα με τα βρέφη που έμειναν εκτός σχολείων με τους διοικούντες να απαντούν με την … κατανόηση τους στο πρόβλημα. . Δυστυχώς αυτή δεν τρώγεται. .Ίσως είναι το είδος της κατανόησης που δείχνεις όταν μέσα στην τρικυμία εσύ βρίσκεις την ηρεμία να διπλασιάζεις τα τροφεία ( και μετά και τον μισθό σου) .

Σε λίγες μέρες θα τελειώσει και το κονδύλι για την τροφοδοσία. Εκεί τι θα δούμε άραγες; Το ξέντωμα της μερίδας των νηπίων όπου τα 50 γραμμάρια κιμάς θα γίνουν 5 ή το θαύμα με τα 5 ψωμιά και ψάρια που φάγανε χιλιάδες; (προσοχή μόνο γιατί η επανάληψη της ιστορίας είναι είτε φάρσα είτε κωμωδία)


ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΩΝ YESMEN ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;;;;

ΔΗΜΟΙ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/15558Μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα το κύμα αντίδρασης δήμων της χώρας ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τους δημάρχους να επισημαίνουν τον άδικο χαρακτήρα του μέτρου, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι άποροι, και να ζητείται ειδική μέριμνα από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών ή «στάση» αναμονής από την Επιχείρηση, να μην κόψει δηλαδή το ρεύμα, ώσπου να εκδικαστεί η προσφυγή κατά της συνταγματικότητας του μέτρου, την οποία έχει καταθέσει ο ΔΣΑ στο ΣτΕ.
Ο Νίκος Σαράντης
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ στην Αττική, όπου αποφασίστηκε να μεσολαβήσουν οι δήμοι σε ΔΕΗ και Πολιτεία υπέρ μιας λύσης για τους πραγματικά άπορους, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, με επιστολή του προς τους δημότες του, αφού απευθύνει έκκληση σε υπουργείο Οικονομικών και ΔΕΗ να μεριμνήσουν υπέρ των ευπαθών ομάδων, σημειώνει:
«Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους συμπολίτες μας, επειδή αδυνατούν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους να πληρώσουν το ειδικό τέλος, επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν. Στους συμπολίτες μας αυτούς θα παράσχουμε νομική υποστήριξη εφόσον τη ζητήσουν, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών».
Ο Νίκος Χαρδαλιάς
Πιο επιθετικός όσον αφορά στο μέτρο είναι ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος απειλεί με εξώδικο τη ΔΕΗ, εάν επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα στους δημότες του που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. «Κατανοώντας το πρόβλημα, είμαστε δίπλα στους συνδημότες μας και εργαζόμαστε μεθοδικά για να βρεθεί μία ουσιαστική λύση», υπογραμμίζει.
Ωστόσο, σημειώνει πως «η προτροπή στη μη πληρωμή, δεν είναι υπεύθυνη επιλογή, καθώς οι πολίτες δεν καλύπτονται νομικά».
Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.
Ο Γιώργος Ιωακειμίδης
«Δεν πληρώνω» το χαράτσι της ΔΕΗ και από το δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, μιας «εργατούπολης», ο οποίος μάλιστα, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει σχετική συζήτηση τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Στο ισόγειο του δημαρχείου, δε, παρέχει πληροφορίες στους πολίτες για το πώς δε θα πληρώσουν το χαράτσι μέσω ΑΤΜ, αλλά και μαζεύει δικαιολογητικά για μαζική προσφυγή.
Ο Παναγιώτης Κατσούλης
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, από την πλευρά του, καλεί με επιστολή του τη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα στους πολίτες και να περιμένει να ληφθεί η οριστική δικαστική απόφαση.
Ο Δημήτρης Φωκιανός
Στο πλευρό των αναξιοπαθούντων δημοτών του δηλώνει πως θα σταθεί, όσον αφορά στο χαράτσι για τα ακίνητα και όχι μόνον, και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός. Όπως υπογραμμίζει, «δε θα αφήσουμε μόνους τους συμπολίτες μας και θα συντονίσουμε τη δράση μας και με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ο Γιώργος Πατούλης
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δηλώνει πως θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και προειδοποιεί τη ΔΕΗ με μηνύσεις, εάν δεν «απόσχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης τουλάχιστον μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια».
Αθήνα-Ανοιχτή Πόλη
Η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» στο ΔΣ Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου, με επιστολή της στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον καλεί να κινητοποιηθεί και να αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία, «ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κατοίκους της Αθήνας που αδυνατούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι. Μια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει αρκετές δημοτικές αρχές και συναντά ευρύτερη απήχηση».
«Θεωρούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια η δημοτική πλειοψηφία οφείλει να ανταποκριθεί, δείχνοντας επιτέλους στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία. Η "Ανοιχτή Πόλη" θα συμμετέχει και θα στηρίξει έμπρακτα την δημιουργία επιτροπών κατοίκων σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, για να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια να κοπεί το ρεύμα στα νοικοκυριά που δομικάζονται από τη σημερινή "μνημονιακή" πολιτική», υπογραμμίζει η Ελένη Πορτάλιου.
Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα
Παρά τη δήλωση της δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, η οποία περιμένει την απόφαση του ΣΤΕ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο ζητεί «να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκρουση αυτής της ληστρικής φοροεπιδρομής ενάντια στους πολίτες του δήμου μας, αναλαμβάνοντας την πολιτική και νομική ευθύνη για όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
»Να συμπαραταχθεί και να συντονίσει της ενέργειές του με το αυτοδιοικητικό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με άξονα τους δήμους Νέας Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Περιστερίου και Ιλίου».
Το «σμίξιμο»
Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, αλλά και η γενικότερη οικονομική κρίση έφεραν κοντά τους «εν διαστάσει» Αλέξη Τσίπρα και Αλέκο Αλαβάνο, που μέσω των παρατάξεών τους στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής κατέθεσαν πρόταση για δυναμικές αντιδράσεις, ώστε «να αποτύχει στην πράξη και να μην εφαρμοστεί το παράνομο και κοινωνικά βάρβαρο μέτρο των χαρατσιών που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ "ΠΕΡΙΚΛΗΣ"


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ Δ.Σ.
ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ "ΠΕΡΙΚΛΗΣ"ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΑγ. Παρασκευή 10/11/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας / Αττικής και το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής παρουσιάστηκε  σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών της Πειφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της Διαβούλευσης.

Στην εισήγηση του, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Κώστας Μανιάτης έθεσε τις  προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών για το επόμενο διάστημα (2012-2014) που  είναι η βιώσιμη ανάπτυξη η οποία πρέπει σήμερα να συνδέεται  όχι μόνο με τους οικονομικούς δείκτες αλλά και με τον άνθρωπο , το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Παράλληλα εξειδίκευσε τα αναγκαία έργα υποδομών υπερτοπικού χαρακτήρα της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βασικός στόχος του επιχειρησιακού προγράμματος είναι η ανάδειξη του Μητροπολιτικού χαρακτήρα της Αττικής και παράλληλα η ανάδειξη της ως Μεσογειακής πρωτεύουσας στους τομείς Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Με την ενίσχυση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας και την ανάδειξη της ως Μητροπολιτικής  επιτυγχάνονται ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Οικονομίας, η αναδιάρθρωση του παραγωγικού συστήματος της χώρας, η προώθηση των σύγχρονων τεχνολογιών και της καινοτομίας, η εδραίωση της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα Μεταφορών και η πράσινη ανάπτυξη», υποστήριξε στην εισήγηση του ο κ. Μανιάτης.

Τέλος, έδωσε έμφαση στους αναπτυξιακούς  τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα με το επιχειρησιακό σχέδιο και οι οποίοι είναι :

α) η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, β)η ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, υγείας, πολιτισμού και αθλητισμού, γ) η υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης και δ) η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας της περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Χωρικού Σχεδιασμού και Αναπλάσεων - Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κα Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, η Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Οικονομικών κα Λιλίκα Βασιλάκου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου (ΟΡΣΑ) κ. Ιωάννης Πολύζος, οι Δήμαρχοι Χαλανδρίου, Ψυχικού, Ν. Ιωνίας, Πεντέλης και Βριλλησίων, και η εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ κ. Βίκυ Φλέγκα.

Συμμετείχαν επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι του Βορείου Τομέα Αθηνών καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *