Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Στο πόδι η Λακωνία και η Νότια Πελοπόννησος… 570 τόνοι θάνατος στα νοτια παράλια


Ανάστατες είναι οι νότιες περιοχές της Πελοποννήσου, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το… αμερικανικό πλοίο Cape Ray με 570 τόνους υγροποιημένων τοξικών αερίων απέπλευσε από το λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας και πλέει τώρα στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου.

Από πολλές πλευρές υπήρχαν αντιδράσεις στην Πελοπόννησο το προηγούμενο διάστημα, για την καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο:

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΤΕΕ Πελοποννήσου, στην επιχειρούμενη “εξουδετέρωση” των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου και ειδικότερα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και της Νότιας Πελοποννήσου. Οι μηχανικοί με ψήφισμα που εξέδωσαν ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του ελληνικού λαού, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να αποτραπεί αυτό το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Επίσης την έντονη αντίθεσή τους στο πρωτοφανές πείραμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας που συντελείται εν πλω στην κλειστή Μεσογειακή θάλασσα, ανοικτά των Κρητικών αλλά και των Λακωνικών ακτών έχουν δηλώσει οι συλλογικοί φορείς και πολίτες της Σπάρτης.

Μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση στο Γύθειο κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου.

Περιβαλλοντική καταστροφή απειλεί τη νότια Πελοπόννησο από τα χημικά της Συρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Οδυσσέα Βουδούρη. Πριν λίγες ημέρες δήλωνε: «Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, τα κόμματα και τους συλλογικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι παραλιακοί Δήμοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις».
2η εκδήλωση ενημέρωσης για τα χημικά της Συρίας

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Σπάρτης Κατά των Χημικών Όπλων οργανώνει την Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 8.45′ μμ στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης τη δεύτερη εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας κατά της καταστροφής των συριακών χημικών όπλων στη θάλασσα της Μεσογείου και καλεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες ή συλλογικότητες να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική της.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων, κ. Ευάγγελος Γιδαράκος.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι συλλογικότητες:

ΕΛΜΕ Λακωνίας

Οικολογικός Σύνδεσμος Λακωνίας

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης

Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης “ΡΟΔΟΝ”

Ομάδα “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ”

Εμπροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου

Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας «ΠΛΗΘΩΝ»

Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ)

Σύλλογος Φίλων Ταϋγέτου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ»

Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης

Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας /ΝΕ Λακωνίας

Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης “ΠΑΝ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ”

Ομάδα Φίλων Ποδηλάτου 3π

Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας

Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Λακωνίας

Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης

Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης

Ιατρικός Σύλλογος Σπάρτης

Τις δράσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας στηρίζει, με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

http://www.report24.gr

Αδύνατον να πιστέψετε ό, τι θα δείτε, αλλά είναι αλήθεια!https://www.youtube.com/watch?v=evc6T-CRth8

Επιστολή Ρένας Δούρου προς απερχόμενο περιφερειάρχηΑττική
Αθήνα, 7 Ιουλίου 2014

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της νέας
Περιφερειακής Αρχής. Σαράντα ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των
αυτοδιοικητικών εκλογών και την επικράτηση της Περιφερειακής παράταξης «Δύναμης Ζωής» θα
επιθυμούσαμε κύριε Περιφερειάρχα, όσο το δυνατόν συντομότερο, να είχαμε μια πλήρη ενημέρωση σε
ό,τι αφορά τα εκκρεμή καθώς τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη καταγραφή σε ό,τι αφορά τα υπό εξέλιξη ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής, τις εξελίξεις στα ζητήματα αρμοδιότητας του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), του οποίου προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Αττικής, συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς επίσης και μια αναλυτική καταγραφή όλων των οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας.

Έναν πλήρη δηλαδή απολογισμό του έργου των τελευταίων 3.5 ετών στην Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής να αποτελέσει μια σύννομη διαδικασία επ΄ωφελεία των πολιτών της Αττικής.

Με εκτίμηση,

Ρένα Δούρου
Εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ

Τι λέτε...θα γινει χαμός όπως πέρυσι???

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια και χορούς απ΄όλη την Ελλάδα συνοδευόμενα από τα εντόπιά τους μουσικά όργανα και χωρισμένο
σε Α΄& Β΄ ΜΕΡΟΣ
*Στο Α΄ Μέρος το Μουσικό Σεργιάνι - Mousiko Sergiani σε συνεργασία με το
Εθνομουσικολογικο Ιδρυμα Π. Ζηση - http://idrimapzisi.gr/ (Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι)'' θα παρουσιάσουν χορούς από:
ΚΟΝΙΤΣΑ-ΝΑΞΟ-ΙΚΑΡΙΑ
με την ευγενή, βεβαίως και τόσο όμορφη παρουσία των δεινών Χορευτών του Ιδρύματος.

*Στο Β΄Μέρος θα πραγματοποιήθει μια γενική μουσική αναφορά στο Ελληνικό μας Παραδοσιακό Ρεπερτόριο, όπου εκεί το εκστασιακό παίξιμο των Μουσικών της ορχήστρας και τα Χοροπατήματα ΌΛΩΝ των παρευρισκομένων γίνονται ένα...ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!


(Από το fb του φίλου της Πλατείας Παναγιώτη Σδούκου)

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Χ.Υ.Τ.Α. ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ.

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 730 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η απερχόμενη Διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Σγουρός (παραιτημένος πολλάκις) προσπαθούν μέχρι την τελευταία στιγμήν να υπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Σε αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και η απόφαση «αναβάθμισης του αποτεφρωτήρα των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων». 

Με την απόφαση αυτή σχεδιάζεται η καύση του SRF και RDF που «παράγει» το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (Ε.Μ.Α.Κ.). Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόφαση-μεθόδευση εισόδου από το… παράθυρο της καύσης των απορριμμάτων στο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής. 

Ο «παραιτηθείς» από τη Διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Γιάννης Σγουρός, αυτό που κάνει καθημερινά μέχρι την πραγματική αποχώρησή του, όπως αποφάσισε ο λαός της Αττικής, είναι να προετοιμάζει το έδαφος για τις εγκαταστάσεις των νέων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που θα παράγουν δευτερογενή καύσιμα από απορρίμματα στη Φυλή (μονάδα Βιοξήρανσης 700.000 τόνων και 2ο εργοστάσιο Ε.Μ.Α. 400.000 τόνων), όπως επιτάσσουν δηλ. τα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. 

Η απερχόμενη Διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και ο κ. Γιάννης Σγουρός συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος της υγείας, της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος των κατοίκων της Αττικής και ιδιαίτερα της Δυτικής. 

Χωρίς καμία πολιτική και ηθική εξουσιοδότηση, την απουσία στη λήψη των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ Βαθμού) στην Αττική, φροντίζουν να υποθηκεύσουν το μέλλον της και εκατομμυρίων κατοίκων της για πολλές δεκαετίες, υπηρετώντας για άλλη μια φορά τις επιλογές για την εκχώρηση της Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Παρά ότι ο λαός της Αττικής έβαλε τέλος στην καταστροφική πολιτική του κ. Σγουρού αυτός συνεχίζει απτόητος το καταστροφικό του έργο. Άλλωστε, για αυτό τα συστημικά Μ.Μ.Ε. έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για την ήττα του!!! 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Γιάννης Τσούνης

Η Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Η. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.