Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

- Αυτό που σοσιαλιστές κλείνουν (ή επιθυμούν να κλείσουν) δημοτική επιχείρηση επειδή διαπίστωσαν διαχειριστικά προβλήματα  ήσσονος σημασίας ξέρεις τι μου θυμίζει;

- Τι;

- Τον απατημένο σύζυγο που για να τιμωρήσει την γυναίκα του που τον κεράτωσε έκοψε τα (@ρh%di@) ... νύχια του!

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ!

ΚΑΤ' ΑΝΑΛΟΓΙΑΝ ΤΟΥ "ΕΛΕΓΧΟΥ" ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ

 Κατ' αναλογία της πρακτικής που εγκαινίασε η διοίκηση στην ΦΛΥΑ λοιπόν:1. Πρέπει να γίνει ενημέρωση του Δ.Σ. για τις οφειλές, τις διαγραφές προστίμων, τα χρονικά διαστήματα που έχουν λειτουργήσει χωρίς καμία χρέωση για τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους για καταστήματα στην πλατεία, από την αντιδήμαρχο Οικονομικών.
Γιατί δεν πλήρωναν συγκεκριμένοι - γνωστοί στα μέλη της ΟΕ επιχειρηματίες -  και πόσο καιρό;
Γιατί ο δήμος δεν τους έβαζε πρόστιμο αφού δεν είχαν άδεια τραπεζοκαθισμάτων;
Τους κάλυπτε η υπηρεσία ή η διοίκηση;
Γιατί η νέα διοίκηση έκοψε τα πρόστιμα κάτω από το μισό και επιχειρηματολόγησε ότι αυτό θα διευκολύνει την εισπραξιμότητα και το ταμείο του δήμου;
Θα τα πείτε σύντροφοι στο δημοτικό συμβούλιο ή να τα πούμε εμείς;
ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΓΙΞΕΙ στην αρθρογραφία μας, η κριτική μας στρέφεται σε αυτούς που φταίνε και κάνουν τις επιλογές: ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, όχι τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

2. Πρέπει να γίνει ένας εξονυχιστικός έλεγχος (σε βάθος πενταετίας τουλάχιστον) για τα αναλώσιμα, ανταλλακτικά,  εργαλεία, πάγια, στο κτήμα της καθαριότητας  από τον αντιδήμαρχο κο Χριστουλάκη με την βοήθεια του κ. Ευθυμίου - προτείνουμε εμείς - και να έρθει το πόρισμα στο Δ.Σ.

Αντιστοίχηση τιμολογίων και του τι υπάρχει σήμερα. Βίδα την βίδα. Παξιμάδι το παξιμάδι.
  • Το σταβροκατσάβιδο που είχε αγοραστεί το 2012 υπάρχει ή δεν είναι εκεί;
  • Το γαλλικό κλειδί ΝΟ14 που αγοράστηκε το 2011 είναι στην θέση του;
  • Βρέθηκε ένα τιμολόγιο για αγορά μιας μπαταρίας απορριμματοφόρου η οποία δεν υπάρχει σήμερα στο κτήμα. Πού είναι η μπαταρία; (ΟΕΟ). 
  • Ήταν νόμιμο να επιλεγεί το 2005 να επισκευάζονται οι σπασμένοι κάδοι με μεταλλικές βάσεις ή θα ήταν πιο συμφέρον να πετάγονται και να αγοράζονται καινούργιοι;
  • Γιατί έδωσαν - με ποια διαδικασία και ποια νομιμοποίηση - τον κλαδοφάγο στα Βριλήσσια και δεν τον χρησιμοποιούσαν; 
 Και ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. 

3. Στους αθλητικούς χώρους πρέπει να γίνει έλεγχος παγίων; Θυμίζουμε ότι έχει καταγγελθεί ότι έχει χαθεί τουλάχιστον ένας πεντάκιλος αλτήρας και ποιος ξέρει τι άλλο θα μπορούσε να ανακαλύψει ο Ευθυμίου αν αφεθεί απερίσκεπτος να αυτοαναγορεύεται σε ΣΔΟΕ και το ΣΕΔΔ μαζί (δύο σε ένα).

4. Με την σπατάλη των πάνω από 4 χιλιάδων για το πανηγύρι για το Δουζένη πρέπει επίσης να ασχοληθεί ο κ. Ευθυμίου αφού ψάχνει τα πεϊνιρλί.
Διότι τα στραγάλια και οι τσαπέλες δεν είναι περισσότερο "σπατάλη" από την σπατάλη που γίνεται για "να .... κοροϊδέψουμε τους χωριαταρέους" και να τους πούμε ότι το Δουζένη, κατόπιν ενεργειών μας  .... ετελείωσε;

5. Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής πρέπει να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο και δια αυτού τον λαό του Χαλανδρίου για το τι έχει γίνει στη νομική υπηρεσία του δήμου.
 Μόνο παραδειγματικά θα γίνω προς ώρας συγκεκριμένος σε ένα θέμα: Τι βρήκε για τις (υποτιθέμενες) αγωγές κατά των μεγάλων διαφημιστικών εταιριών που οφείλουν στον δήμο ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ από δημοτικά τέλη που δεν έχουν πληρώσει. Πού ήταν οι φάκελοι των αγωγών; Γιατί ο δήμος δεν θα πάρει ποτέ φράγκο; Θα τα πούμε αυτά στο δημοτικό συμβούλιο ή θα φέρουμε κανένα "περίεργο" τιμολόγιο από τους προηγούμενους που αγόρασαν EXTRΑτυρογαριδάκια και Coca Cola για να φιλέψουν κανέναν καλεσμένο κάνοντας μεγάλη σπατάλη.

6. Στο δημαρχείο και την τεχνική υπηρεσία πρέπει να γίνει έλεγχος παγίων, έτσι δεν είναι;
Όλες οι καρέκλες, οι φοριαμοί, οι υπολογιστές, τα USB καλώδια, τα DVD, οι καφετιέρες γαλλικού καφέ, τα χωρίσματα (ξύλινα και γυψοσανίδες) είναι εκεί, υπάρχουν αποθηκευμένα άραγε ή πετάχτηκε κανένα καλώδιο στα σκουπίδια χωρίς πρακτικό καταστροφής; Τα έλεγξε αυτά κανείς;

7. Στο Αετοπούλειο να δεις! Βιβλία, έργα τέχνης, δωρεές, παλιοί υπολογιστές, εκτυπωτής inkjet, τα έπιπλα που είχε εκεί η αείμνηστη δωρήτρια ..... Είναι όλα εκεί; Πήγε από κει ο κ. Ευθυμίου;

8. Και η ΔΕΠΑΧ που έκλεισε και εκκαθαρίστηκε (και στης οποίας το ΔΣ ήταν ο ίδιος ο κος Ρούσσος για να μην ξεχνιόμαστε) έχει ελεγχθεί από το κο Ευθυμίου για τα πάγιά της;
Πού είναι τα πινέλα και τα καβαλέτα από τη σχολή ζωγραφικής άραγε;
Ξέρει ο κος Ρούσσος;
Μετρήθηκαν οι schoeller και οι λαδομπογιές που είχαν αγοραστεί αν περίσσεψαν ή όχι;

Ή εκεί αρκεί η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ του εκκαθαριστή,  επειδή αυτή την επιχείρηση την ΕΚΛΕΙΣΑΝ ενώ τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΑΝ ως όφειλαν, ενώ ήξερα ότι παρήγαγε σημαντικό έργο (ας μιλήσει ο Λέρτας γι' αυτό άμα θέλει, αφού ο Νόμπελης  και ο Πισιμίσης δεν μιλάνε).

(Τώρα γιατί άμα είναι μέλος του ΔΣ δημοτικής επιχείρησης ο Ρούσσος είναι καλό, καθαρό και αριστερό ενώ αν είναι ο Νταβίας είναι κακό και δεξιό δεν έχω απάντηση).

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΠΟY ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ που είναι καταδικαστέα αλλά δεν είναι ικανή να θέσει ερωτηματικά για την αναγκαιότητα ύπαρξης της εταιρίας.

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΝΟΔΑΧΤΥΛΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ! ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ..... ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ!

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ:  ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΟΣΟ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ: ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟ ΣΔΟE,
ΤΟ ΣΕΔΔ, Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ.

Και είμασταν δίκαιοι και ίσοι απέναντι ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους συνεργαζόμενους με την εταιρία, διασφαλίζοντάς τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού και δημιουργώντας ΚΕΡΔΟΣ (οικονομικό και κοινωνικό) για τον δήμο.

Αν θέλει  η σημερινή διοίκηση της ΦΛΥΑ με την συμμετοχή του Πρίγκηπα στο ΔΣ - το μόνο μέλος του σημερινού ΔΣ που ήταν εκεί και στο ΔΣ του 2014 άρα δεν έχει απαλλαγεί των ευθυνών (ΟΥΠΣ) αλλά συνεχίζει παρόλα αυτά να είναι στο ΔΣ και δεν παραιτείται ως οφείλει - να ελέγξει τις χρήσεις μας (πριν το 2010) έναν νόμιμο και αποδεχτό δρόμο έχει: ΣΔΟΕ (πάλι), ΣΕΔΔ ( πάλι), ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑΣ (πάλι).
(Αυτά έχουν γίνει όμως άρα δεν ξέρω πώς θα ξαναγίνουν - αλλά ας το ζητήσουν.)
Τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση στην Αβέρωφ και για να πλήττονται οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

Ο "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ" ΕΛΕΓΧΟΣ, από πολιτικά πρόσωπα και η ταύτιση εκτελεστικών και ελεγκτικών οργάνων ισχύει σε άλλα καθεστώτα - Βόρεια Κορέα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, ΠΑΠΟΥΑ κλπ  - και δεν γίνονται αποδεκτά στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες, όπου ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ  έχουν διακριτούς ρόλους και δεν επικαλύπτονται.

Και όπου οι ελεγχόμενοι δεν ελέγχονται από τους πολιτικούς τους αντιπάλους αλλά από τα θεσμοθετημένα γι' αυτό ανεξάρτητα ελεγκτικά όργανα.

ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ και μας αφήνουν ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.

Η εταιρία κατά την δική μου οπτική πρέπει να ξαναβρεί ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ - ρυθμός που ανακόπηκε το 2011 - και να κάνει την ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ με συγκεκριμένες βελτιώσεις και τροποποιήσεις στο καταστατικό που έχω προτείνει εδώ και χρόνια, για να ενισχυθεί η διαφάνεια και ο κοινωνικός έλεγχος.

Αλλά πρέπει επιτέλους να αφεθεί απρόσκοπτη να παραξει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, αυτός είναι ο ρόλος της.

Και βέβαια να μην μείνει ανοικτή για να μην χάσουν την δουλειά τους δύο εργαζόμενοι, που είπε η Λούλα. Διότι αυτοί οι εργαζόμενοι βγάζουν τα λεφτά τους και δεν έχουν ανάγκη να γίνουν .... αμειβόμενοι από εργαζόμενοι.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ:

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΟΧΙ ΩΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και βεβαίως όχι ως μέσο αποπροσανατολισμού.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ!
 ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

Α.Ν.

ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥΑνίχνευση Γνωστικών Διαταραχών στη Γ' ηλικία