Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ (πάλι)

Μια μεγάλη επίθεση από ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ, ΙΟΥΣ, ΚΩΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ, ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ, ΜΑΛΑΚΕΣ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ, ΚΑΚΟΓ@ΜΗΜΕΝΟΥΣ δεχτήκαμε.

Αυτό κάποιοι από εσάς πρέπει να το κατάλαβαν διότι από το hotmail της ΠΛΑΤΕΙΑΣ (stinplatia@hotmail.com) έφυγαν ΔΕΚΑΔΕΣ μηνύματα με άγνωστο σε εμάς περιεχόμενο.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να έχει μπλοκαριστεί ο λογαριασμός.

(Στα φρύδια μας!)

Μιλήσαμε με την δίωξη και κάνουμε ενέργειες για το ξεμπλοκάρισμα.

Παρακαλώ όσους φίλους στέλνουν εκεί τα mail τους να χρησιμοποιήσουν τον GOOGLE λογαριασμό (stinplatia@gmail.com) για να επικοινωνούν μαζί μας.

ΥΓ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑ! Μας έκανες τα τρία (email) ΔΥΟ!

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ....

.... και μας γυρίζουν πίσω κάποια από αυτά,

δεν ξέρουμε τι έχετε παραλάβει, αν είναι καλό ή κακό από το mail της Πλατείας,

... ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΑΣ!

Δεν σας έχουμε στείλει τίποτα!

ΕΧΕΙ ΘΥΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΑΣ!

Και ξέρετε τι κόβει ο αγάς μόλις θυμώσει ............

ΔΟΚΤΩΡΑΣ! ΑΠΑΙΧΤΟΣ!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΘΕΜΑΤΑ

   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                        Αθήνα,  03–07–2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                            Αριθμ. Πρωτ. οικ. 97506
Λεωφ. Συγγρού 15-17
Τ.Κ. 117 43 Αθήνα
Τηλ. 213 2063532, 2132063775

Συνεδρίαση 21η


Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

            Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει την 10/07/2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:

        1. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση  – Βελτίωση για την Οδική Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δήμου Σαλαμίνας Ν. Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), με χρηματοδότηση από πόρους του Τ.Ε.Ο. Α.Ε.

         (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

    2. Έγκριση των όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής  για το έργο: «Αποπληρωμή Μελετών Βρεφονηπιακός Σταθμός στο ΟΤ 235Α στην Περιοχή Δροσούπολης του Δήμου Φυλής & Βρεφονηπιακός Σταθμός στο ΟΤ 1392Α στην περιοχή Αγίου Νικολάου του Δήμου Φυλής», συνολικού προϋπολογισμού 388.100,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.

          (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

  3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Φ/Β Πάρκου στη θέση «ΜΕΓΑΛΟΒΟΥΝΙ» στο Δήμο Τροιζηνίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς & Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

     (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)
    4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΜΟΝΟΤΕΖ Α.Β.Ε.Ε.» για την επαναλειτουργία της εγκατάστασης πρώην ΧΥΜΑ Α.Ε., στη θέση Συρί στο Θορικό Λαυρίου.

     (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

   5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας θαλάσσιων ψαριών νέων μεσογειακών ειδών θαλάσσιας, της εταιρείας «Mediterranean Fish Farming L.T.D.», έκτασης 10 στρεμμάτων και ετήσιας δυναμικότητας 120 τόνων στη θέση Λιγέα του Δήμου Αίγινας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς & Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

           (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

  6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου Κατασκευή και Λειτουργία Εγκαταστάσεων Ειδικής Τουριστικής Υποδομής στην Ελεύθερη Παραλία Βάρκιζας Νομού Αττικής.

          (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)
 7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δραστηριότητα προσωρινής αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, ΟΤΚΖ, ΑΗΗΕ και συσσωρευτών, ανακύκλωσης μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων, χύτευσης σιδήρου και επεξεργασίας αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών (ΑΕΚΚ) της εταιρείας ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Α.Β.Ε.Ε. (ΚΑΜΑΥ Α.Β.Ε.Ε.) στον οικισμό «Τζαβερδέλλα» του Δήμου Άνω Λιοσίων.

   (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον υφιστάμενο σταθμό βάσης της COSMOTE με κωδικό θέσης 1400579 ΠΕΝΤΕΛΗ/Χ2, επί εδάφους  στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονα, Δήμου Κηφισιάς.

           (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Προμπονάς)

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


             

                                                                         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                                  


1. κ. Σγουρό Ιωάννη                                         
    Περιφερειάρχη Αττικής

2. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Αττικής
3. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής   

4. Νομική Υπηρεσία                                          

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:                                                                     

1. Βουλευτές Νομού Αττικής

2. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

3. Γραφεία κ.κ. Δημάρχων Δήμων Περιφέρειας Αττικής

4. Μ.Μ. Ενημέρωσης (δια του γραφείου τύπου Περιφέρειας Αττικής)

ΦΟΒΕΡΟ;; (το έκλεψα από fb φίλο) ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ!

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ _ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ
ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                             Αθήνα             02.07.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                       Αρ. Πρωτ.:                   122
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                                                        
email:
attikisynergasia@patt.gov.gr


ΟΧΙ ΣΤΗ ¨ΒΩΒΗ¨ ΤΣΙΜΕΝΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ

Η Περιφερειακή μας Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία όχι στο Μνημόνιο¨ καταψηφίζει την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ειδικής μελέτης (Master Plan) της λεγόμενης διπλής ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού και Λ.Αλεξάνδρας η οποία πρόκειται να έρθει για συζήτηση και γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Τρίτη 03.07.2012.

Οι ρυθμίσεις που προτείνονται είναι προδήλως αντισυνταγματικές, αντικοινωνικές και περιβαλλοντοκτόνες.  Θυμίζουμε ότι υπάρχει η απόφαση του Σ.Τ.Ε. 3059/09 (Ολομ.) όπου μεταξύ των άλλων επισημαίνονται «…Στην προκειμένη όμως περίπτωση, εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων με το προβλεπόμενο γι’ αυτές ποσοστό εμπορικών και λοιπών σχετικών με αυτές χρήσεων και τους αναγκαίους χώρους σταθμεύσεως αυτοκινήτων, προβλέπονται και χρήσεις γης που συνεπάγονται την ανέγερση πολυλειτουργικού δημοτικού κτιρίου και εμπορικού κέντρου. Οι χρήσεις όμως αυτές που δεν είναι συμπληρωματικές των αθλητικών εγκαταστάσεων (αλλά θεσπίσθηκαν είτε επ’ ευκαιρία της μεταφοράς στην εν λόγω περιοχή των αθλητικών δραστηριοτήτων είτε προς ελαχιστοποίηση της οικονομικής επιβαρύνσεως του Δήμου από την μεταφορά αυτή), συνεπάγονται μείωση των κοινοχρήστων χώρων σε βαθμό μεγαλύτερο του αναγκαίου και επομένως οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3481/2006 είναι αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος. …»

Είναι σαφές πως η όλη διαδικασία γίνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα Βωβού, την στιγμή που οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Πάρνηθα και τους γύρω ορεινούς όγκους της Αττικής επιβάλλουν την απόλυτη προστασία των τελευταίων αδόμητων περιοχών της Αττικής και την μετατροπή τους σε πάρκα υψηλού πρασίνου και αναψυχής, τόσο αναγκαία και ζωογόνα για ένα πολεοδομικό συγκρότημα 5.000.000 κατοίκων.

Ουσιαστικά καλούνται οι πολίτες της Αθήνας να συμβάλλουν με χρήματα τους στη διαμόρφωση όλου του περιβάλλοντος χώρου ώστε αναβαθμισμένος πια να δοθεί για τη δημιουργία ενός ακόμη Mall επιβαρύνοντας με δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου την αβίωτη πόλη.

Οι αγώνες των κατοίκων για τη διάσωση της περιοχής του Ελαιώνα και τη μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο όπως ορίζεται με το Π.Δ. του 1995 δείχνουν τον δρόμο για το τι ανάπλαση χρειάζεται η περιοχή.

Καταθέτουμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το κείμενο της Επιτροπής Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα του οποίου υιοθετούμε το σκεπτικό, την ανάλυση και τις προτάσεις που εμπεριέχονται σε αυτό. Καλούμε την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει στην καταψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δήθεν ¨ανάπλασης¨ των περιοχών Βοτανικού και Λ.Αλεξάνδρας.

Για την Περιφερειακή Παράταξη   ¨ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι                                                                      

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ     ΝΙΚΟΣ  ΒΟΥΤΣΗΣ     ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα

Τηλ.: 6932424547 6976718945 6932638523 e-mail: elaionas@yahoo.gr,  http://elaionas.wordpress.comΕλαιώνας πνεύμονας πρασίνου για την Αθήνα

ελεύθερος, δημόσιος και κοινωνικόςΑντικοινωνική, αντιπεριβαλλοντική και αντισυνταγματική

η νέα «βωβή» τσιμεντοανάπλαση του ΥΠΕΚΑΌχι στη τσιμεντοποίηση του ΕλαιώναΑυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωέςΤοποθέτηση της Επιτροπής Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα ενόψει της Δημόσιας Διαβούλευσης του ΥΠΕΚΑ για την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση


Codex Alimentarius: Η "Διατροφική" μας φυλακή

Ο σιδερένιος χαλκάς σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από το λαιμό μας.Η μία εξουσία μετά την άλλη με απίστευτη ταχύτητα και χωρίς πλέον κανένα πρόσχημα πετούν τις δημοκρατικές τους μουτσούνες για να περάσουν στα χέρια των "αγορών", των ιδιωτικών εταιρείων.

Το "αναγκαίο κακό" της παραγωγής μανιπουλαρισμένης πολιτικής σκέψης έπαψε να είναι "αναγκαίο". Η ολιγαρχία που ετοιμάζεται, βλέπει τις κοινωνίες ακόμα να ροχαλίζουν και να ονειρεύονται "καλύτερες ημέρες" και νοιώθει ακόμα πιο ισχυρή .Τόσο ισχυρή ώστε να απαιτεί να της παραδώσει ο καθένας χωριστά και οικειοθελώς ακόμα και το αυτεξούσιό του.


Ποιός π.χ είδε τι κρύβεται πίσω από αυτήν την ξαφνική απαίτηση της καταγραφής όλων των γεωτρήσεων και πηγαδιών που αρδεύουν καλλιεργήσιμα χωράφια;

Ποιός εκτός από κάποιους "συνωμοσιολόγους", πρόσεξε τη φρίκη που κρύβεται πίσω από τον "διατροφικό κώδικα " με την ισχύ παγκόσμιου νόμου και το όνομα "codex alimentarius";

Ποιός βλέπει τι κρύβεται πίσω από την μαύρη κουρτίνα των μνημονίων ή τον μπερντέ των δεξιών και αριστερών "διαπραγματεύσεων";

Σκεφτείτε μόνο πόσα από αυτά που θεωρούσατε ως απρόσβλητα ή "σταθερές αξίες" έχουν ήδη πεταχτεί στα σκουπίδια. Σκεφτείτε ποιός ήταν ο λόγος που π.χ. ο Βορίδης της προηγούμενης συγκυβέρνησης μέσα σε μια νύχτα παρέδωσε την ΕΥΔΑΠ στα χέρια του επίσημου κρατικού "μεσιτικού γραφείου". Σκεφτείτε γιατί, όπως και στη Χιλή, θέλουν να κάνουν απογραφή των ιδιωτικών γεωτρήσεων και πηγαδιών, πριν παραδώσουν το δημόσιο αγαθό του νερού στα χέρια της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας.

Αναρωτηθείτε γιατί κανείς τις τελευταίες κυβερνήσεις δεν ενημέρωσε τον κοσμάκη τι σημαίνει codex alimentarius και τι συνέπειες θα έχει αυτός στην δημόσια υγεία. Μπας και είδατε κανέναν "πράσινο οικολόγο" να σας εξηγεί γιατί πρέπει να τρώτε μεταλλαγμένα κα ακτινοβολημένα λαχανικά ή γιατί επιτράπηκε η χρήση απαγορευμένων από την δεκαετία του '60 φυτοφαρμάκων κλπ;

Φυσικά δεν σας ενημέρωσε και κανείς από τους μεγαλοδημοσιογράφους.Όλοι μαζί στρώνουν το δρόμο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Η ΝΤΠ θα έχει μια ιστορική πρωτοτυπία. Φρόντισαν οι πολίτες να μη διαβάζουν ιστορία πρώτον για να μη τους καταλάβουν και δεύτερον να μη μπορούν να τους σταματήσουν, αντίθετα αυτοί τη μελετάνε ανελιπώς για να δουν που απέτυχαν στο παρελθόν και για να είναι σίγουροι ότι οι πολίτες δεν θα έχουν ποτέ ξανά διέξοδο διαφυγής. Έτσι προχωρουν στον απόλυτο έλεγχο της τροφής, του νερού (απαραίτητα στη διαβίωση),της ιδιοκτησίας (μέσω απίστευτης φορολογίας) και της επικοινωνίας (για να δημιουργηθεί αντίσταση χρειάζεται να επικοινωνήσουν οι αντιστεκόμενοι). Τελικός στόχος ό έλεγχος του σώματος και της σκέψης. Η ΝΤΠ φιλοδοξεί να κυβερνήσει αιώνια.

Παρακάτω θα δείτε συνοπτικά την ιστορία του Codex Alimentarius τι πρεσβεύει και ναι δυστυχώς είναι ήδη σε ισχύ, αν προσθέσουμε και την Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη οι μπάρες της Νέας Φυλακής είναι στην φάση κλειδώματος και ίσα που προλαβαίνουμε να αρπάξουμε το κλειδί από το δεσμοφύλακα.

Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αύστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν «Codex Alimentarius» και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.

Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα στη σύγχρονη -οργουελική- εκδοχή του (σύμφωνα μετην εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, Sp. Rima E. Laibow M.D., από ομι-λία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής - Codex and Nutricide, 2005) δεν είναι άλλος από τον καταδικασμένο από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης πρόεδρο της κολοσσιαίας Γερμανικής εταιρίας I.G. Farben, Fritz derMeer. Ήταν ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, «εμπνεύστηκε» και το περίφημο λογότυπο «Arbeit Macht Frei» («Η εργασία απελευθερώνει»), το οποίο «κοσμούσε» την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

Η εταιρία του derMeer παρασκεύαζε από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων, μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 από τα μέλη της από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer). Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο
αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και Ε.Ε.). Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία:Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχοντας τη λογική των
Ναπολεόντιων νόμων - αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.

Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα έγιίνε υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή! Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα
εξής:

*Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την «πρόληψη, αντιμετώπιση ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», χαρακτηρίζοντάς τις «τοξίνες/δηλητήρια».
* Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι
καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).
Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας». Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμονα την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμερικανική Κοινή Γνώμη;
*Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει «ευεργετικές» ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Όλα τα θρεπτικά στοιχεία
(π.χ. οι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15%της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.
Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή καιαφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε). Τέτοιου είδους
πληροφόρηση ενδέχεται να θεωρηθεί συγκεκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και ίσως να οδηγήσει σε οικονομικές κυρώσεις για την εμπλεκόμενη χώρα.
*Όλες οι αγελάδες που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλο τον πλανήτη θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αγωγή με τη γενετικά τροποποιημένη αυξητική ορμόνη των βοοειδών της Μονσάντο.
*Όλα τα ζώα που θα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή θα υποβάλλονται σε αγωγή με ισχυρά αντιβιοτικά και εξωγενείς αυξητικές ορμόνες.
*Θα επανεισαχθεί η χρήση στη διατροφή επικίνδυνων και καρκινογόνων εντομοκτόνων συμπεριλαμβανομένων και επτά από τα θεωρούμενα ως δώδεκα χειρότερα (όπως π.χ. το DDT, το εξαχλωροβενζόλιο, το αλντρίν και το τοξαφαίνιο), η χρήση των οποίων απαγορεύτηκε στη σύνοδο της Στοκχόλμης το 1991 από 176 χώρες (συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ). Αυτό,μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι στο εξής καμία χώρα δεν θα έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την εισαγωγή και να προβεί σε απαγόρευση της κυκλοφορίας τροφίμων που περιέχουν τα παραπάνω- χαρακτηρισμένα ως εξαιρετικά επικίνδυνα, με μόνιμες επιπτώσεις - χημικά, καθώς αυτό θα
σήμαινε παραβίαση των διεθνών κανονισμών εμπορίου, οδηγώντας σε εξοντωτικές οικονομικέςκυρώσεις.
*Ο Κώδικας θα επιτρέπει τη συσσώρευση σε επικίνδυνα και τοξικά επίπεδα της αφλατοξίνης (0,5ppm) στο γάλα, Πρόκειται για τη δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία (από τις μη σχετιζόμενεςμε ραδιενεργό ακτινοβολία), η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές που έχουν αναπτύξει μήκυτες
(μούχλα) κατά την αποθήκευση τους.
*Η χρήση αυξητικών ορμονών και αντιβιοτικών θα καταστεί υποχρεωτική σε όλα τα είδη ζώων, πτηνών, πουλερικών και ψαριών που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή. Θα επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η εισαγωγή άγνωστων και δυνητικά θανάσιμων γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών σε ζώα, ψάρια και πτηνά. Θα επιτραπούν αυξημένα επίπεδα σε κατάλοιπα από - γνωστά για τις τοξικές τους επιπτώσεις σε ανθρώπους και ζώα-εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα.
Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί η δρ. Ρίμα, βιταμίνες, μέταλλα, ακόμα και βότανα (όπως η εξαιρετικά
ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα Εχινάτσια) πρόκειται να απαγορευτούν κατά αντίστοιχο
τρόπο με τις ναρκωτικές ουσίες, αν οι πολίτες δεν αντισταθούν στην εφαρμογή των διατάξεων του
νέου Διατροφικού Κώδικα.


(με πληροφορίες από klassikoperiptosi.blogspot.gr, www.imdleo.gr)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Και έσονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εις σάρκα μία.

Η Άννα Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και οι Νίκος Μπίστης και Σπύρος Λυκούδης από τη ΔΗΜΑΡ, έχουν ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις

Σχέδιο ενοποίησης απεργάζονται κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων εν όψει  της ενδεχόμενης επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατάρτιση οδικού χάρτη προς την ε­νοποίηση των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν επιδοθεί κορυφαία στε­λέχη των δύο κομμάτων εν όψει της ενδε­χόμενης επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια επόμενη εκλο­γική αναμέτρηση, όποτε και αν αυτή γίνει. Τα στε­λέχη από τις δύο πλευρές επιθυμούν να προετοιμά­σουν το έδαφος προκειμένου να μη μείνει ακάλυπτος ο χώρος του κέντρου και τον αλώσει, ελλείψει άλλης επιλογής, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συζήτηση αυτή έχουν μπει, σύμφωνα με πλη­ροφορίες, οι Αννα Διαμαντοπούλου, Σπύρος Λυκούδης και ο Νίκος Μπίστης. Θετικός είναι τόσο ο Γιάν­νης Ραγκούσης όσος και ο Γιώργος Φλωρίδης, χωρίς όμως ακόμα να έχουν αποφασίσει αν θα συμμετέχουν ή όχι. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος παρακολουθεί τις διεργασίες από μακριά και δεν αποκλείεται δήλωση στήριξης μιας τέτοιας συνεργασίας - παρά το γεγονός ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βενιζέλο.

Στις συζητήσεις που γίνονται προς το παρόν βά­ζει «πάγο» ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επιθυμεί να δει πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα στην κυβέρ­νηση και στην κοινωνία. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχεται εισηγήσεις να ανοίξει ένα διάλογο με πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της σοσιαλ­δημοκρατίας και της κεντροαριστεράς. Οι συνεργά­τες που εισηγούνται αυτήν την πρωτοβουλία τάσσο­νται υπέρ της άποψης των μεμονωμένων συνεργα­σιών σε επίπεδο προσώπων, όχι κόμματος. Σε αυτή την περίπτωση επιμένουν πως η ΔΗΜΑΡ θα διατη­ρήσει τη δύναμή της και θα αυξήσει τη δυναμική της ως ένα διαφορετικό ΠΑΣΟΚ, χωρίς τις αμαρτίες του κυβερνητισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιουλίου ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος θα παρουσιάσει μια νέα πολιτική πρόταση, σε μια γενέθλια βραδιά ομίλου πολιτικής σκέψης. Παρά τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, δεν πρόκειται για κάποιο νέο κόμ­μα αλλά για μία νέα πρωτοβουλία, που θα θέλει να εκφράσει τη σοσιαλδημοκρατία, τον πολιτικό φιλε­λευθερισμό και την οικολογία. Σύμφωνα με πληρο­φορίες, ο Μόσιαλος θεωρεί ότι η πρωτοβουλία του βρίσκεται πλησιέστερα στη ΔΗΜΑΡ παρά στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Το σκεπτικό όσων συμμετέχουν σε αυτόν τον προβληματισμό περιέχει ως βασικό πυρήνα την αποτυχία του Βαγγέλη Βενιζέλου να «αναστήσει» το ΠΑΣΟΚ σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Από τις δη­μοσκοπήσεις που έχουν παραγγελθεί, στελέχη του κόμματος έχουν δει πως ο κόσμος δεν ανταποκρίνε­ται στην πρόσκληση του νέου αρχηγού. Επίσης του καταλογίζουν σειρά λαθών στα οποία προέβη σε διάστημα πολύ σύντομο, τα οποία μετά αναγκάστη­κε να πάρει πίσω. Συγκεκριμένα λένε πως ήταν λά­θη:

Α) η δήλωση ότι το ΠΑΣΟΚ σάπισε
Β) η διάλυση των οργανώσεων τις παραμονές των εκλογών
Γ) η μη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών στην κυ­βέρνηση
Δ) η αλαζονική συμπεριφορά του ίδιου και του περιβάλλοντός του απέναντι σε στελέχη που δεν τον στήριξαν.

Τα παραπάνω έχουν καταστήσει σαφές ότι ο κ. Βενιζέλος δεν θα έχει τη στήριξη που επιθυμεί από παλιά στελέχη, από στελέχη που έφυγαν και από την ίδια την κοινωνία. Η αντίστροφη μέτρηση για πολ­λούς έχει ήδη ξεκινήσει. Ομως αυτή τη φορά δεν θα αφορά στη διεκδίκηση της αρχηγικής καρέκλας, αλλά στη δημιουργία ενός άλλου χώρου που θα α­ντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως την παρουσία του φθαρμένου διδύμου Βενιζέλου - Παπανδρέου.
Ετσι διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στο συγκεκρι­μένο πολιτικό χώρο, με τον Βενιζέλο να κινδυνεύει να αποτελεί απλά μια... συνιστώσα του Κέντρου. Η αγωνία του να μην εξελιχθεί σε νέο Ζίγδη είναι εμ­φανής. Οι αμήχανες κινήσεις προς το Συνέδριο και τα αναπάντητα ερωτήματα διώχνουν παρά ελκύουν ψηφοφόρους. «Ο ίδιος δεν μπορεί να εμπνεύσει και πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη», παρατηρούν παλιά στελέχη. Τελευταίο παράδειγμα η περίπτωση Βερνίκου (που έχει χρεωθεί προσωπικά σε αυτόν εξ ολοκλήρου) και οι συνεργάτες του την ημέρα της παραίτησης τους εξέφραζαν σε δημοσιογράφους τον πανικό του προέδρου.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΙ;

Το ερώτημα που ταλανίζει χο επιτελείο του Βενιζέλου αλλά και εκείνων που βλέπουν με καλό μάτι τη ΔΗΜΑΡ είναι ποιο ρόλο θα θελήσουν να παίξουν παπανδρεϊκοί βουλευτές στο νέο σκηνικό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει πάρει θέση, όμως οι συνεργάτες του δεν παραλείπουν να εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη συμπεριφορά Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε το έργο του Παπανδρέου αλλά ούτε καν της κυβέρνησης Παηαδήμου, εκτός από τις προσωπικές του κινήσεις.
Οι περισσότεροι υπουργοί αυτών των κυβερνήσεων, που ήταν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχουν ακόμα μια κάποια επιρροή στις περιφέρειές τους και επίσης άφησαν αρκετούς ψηφοφόρους να κατευθυνθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαθέσεις τους περιγράφονται ως εξόχως αρνητικές προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Αλλωστε από εκείνη την πλευρά προέρχεται το προσωνύμιο του Βενιζέλου «Ζίγδης του ΠΑΣΟΚ», που ακούγεται όλο και πιο έντονα στην Ιπποκράτους.

του Πέτρου Καμενίδη, εφημερίδα "Το Χωνί", 1/7/2012

Μάλλον λάθος είχα καταλάβει...Καλά, δεν είχαν ήδη ενωθεί; Γιατί  προεκλογικά άκουγα κάτι για..."το back-up του Πασοκ"...Με λίγα λόγια - και όπως μετεκλογικά αποδείχτηκε - ΝΑ ΜΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ "ΑΛΛΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...

Δ.Χ.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                             Αθήνα             04.07.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                             Αρ. Πρωτ.:                  123

ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                                                        
email:
attikisynergasia@patt.gov.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για την   ΔΗΘΕΝ ΔΙΠΛΗ ¨ΑΝΑΠΛΑΣΗ¨

και την ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ  ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΛΑΙΩΝΑΗ Περιφερειακή μας Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία όχι στο Μνημόνιο¨ καταψήφισε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ειδικής μελέτης (Master Plan) της λεγόμενης διπλής ¨ανάπλασης¨ των περιοχών Βοτανικού και Λ.Αλεξάνδρας η οποία συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Τρίτη 03.07.2012 προκειμένου να εκφράσει την γνωμοδότηση του.

Οι ρυθμίσεις που προτείνονται είναι προδήλως αντισυνταγματικές, αντικοινωνικές και περιβαλλοντοκτόνες.  Θυμίζουμε ότι υπάρχει η απόφαση του Σ.Τ.Ε. 3059/09 (Ολομ.) όπου μεταξύ των άλλων επισημαίνονται «…Στην προκειμένη όμως περίπτωση, εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων με το προβλεπόμενο γι’ αυτές ποσοστό εμπορικών και λοιπών σχετικών με αυτές χρήσεων και τους αναγκαίους χώρους σταθμεύσεως αυτοκινήτων, προβλέπονται και χρήσεις γης που συνεπάγονται την ανέγερση πολυλειτουργικού δημοτικού κτιρίου και εμπορικού κέντρου. Οι χρήσεις όμως αυτές που δεν είναι συμπληρωματικές των αθλητικών εγκαταστάσεων (αλλά θεσπίσθηκαν είτε επ’ ευκαιρία της μεταφοράς στην εν λόγω περιοχή των αθλητικών δραστηριοτήτων είτε προς ελαχιστοποίηση της οικονομικής επιβαρύνσεως του Δήμου από την μεταφορά αυτή), συνεπάγονται μείωση των κοινοχρήστων χώρων σε βαθμό μεγαλύτερο του αναγκαίου και επομένως οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3481/2006 είναι αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος. …»

Είναι σαφές πως η όλη διαδικασία γίνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την στιγμή που οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Πάρνηθα και τους γύρω ορεινούς όγκους της Αττικής επιβάλλουν την απόλυτη προστασία των τελευταίων ανοικτών και αδόμητων περιοχών της Αττικής και την μετατροπή τους σε πάρκα υψηλού πρασίνου και αναψυχής, τόσο αναγκαία και ζωογόνα για ένα πολεοδομικό συγκρότημα 5.000.000 κατοίκων.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο προωθείται σήμερα η ειδική μελέτη, είναι για να διαμορφωθεί με δημόσιο χρήμα η περιβάλλουσα περιοχή, ώστε να κτίσει στο κατάλληλο χώρο η εταιρεία Βωβού. Αυτό δεν λέγεται εξυγίανση του Ελαιώνα αλλά πρόσδεση του δήμου στα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τα κοινωφελή έργα που αφορούν στο ρέμα Προφήτη Δανιήλ, τη ρυμοτόμηση της περιοχής, την αποχέτευση, την απορροή των ομβρίων, την απομάκρυνση μπαζών, την δημιουργία δικτύων ηλεκτροφωτισμού, δρόμων, καθαρισμούς και διαμόρφωση χώρων κ.λπ. είναι υποχρεώσεις που δεν συναρτώνται σε καμία περίπτωση με το γήπεδο και το Μall της εταιρείας Βωβού και, άλλωστε, οι ιδιώτες δεν καταβάλουν ούτε 1 ευρώ γι’ αυτά.

Ουσιαστικά καλούνται οι πολίτες της Αθήνας να συμβάλλουν με χρήματα τους στη διαμόρφωση όλου του περιβάλλοντος χώρου, ώστε αναβαθμισμένος πια να δοθεί για τη δημιουργία ενός ακόμη Mall επιβαρύνοντας με δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου την αβίωτη πόλη.

Οι νικηφόροι αγώνες των κατοίκων για τη διάσωση της περιοχής του Ελαιώνα και τη μετατροπή του σε Πάρκο πρασίνου όπως ορίζεται με το Π.Δ. του 1995 δείχνουν τον δρόμο για το τι ανάπλαση χρειάζεται η περιοχή.

Η Πολιτεία εγκατέλειψε τον Ελαιώνα στη ρύπανση, στην υποβάθμιση και στο πολεοδομικό χάος μόνο και μόνο για να έρθουν κάποια στιγμή οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να παρουσιαστούν σα «σωτήρες» της περιοχής και των κατοίκων. Προβάλλοντας σαν τάχα σωτηρία το χρεοκοπημένο πολεοδομικά και περιβαλλοντικά μοντέλο, που έχει υλοποιηθεί επί δεκαετίες στο Λεκανοπέδιο: το μοντέλο δηλαδή της τσιμεντοποίησης, της οικοδόμησης φαραωνικών και ενεργοβόρων κτιρίων. Επιχειρούν οι τάχα «σωτήρες» να μετατρέψουν τον Ελαιώνα σε κάτι παρόμοιο με αυτό που έκαναν στο Μαρούσι και στη Λεωφ. Κηφισίας. Κάτι που αν γίνει, θα είναι ίσως ακόμη χειρότερο από τη σημερινή κατάσταση, φέρνοντας αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο και ασφυξία και μεγαλύτερη ρύπανση στην περιοχή.

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι συνέπειες από την ενδεχόμενη ανέγερση του Mall  στην απασχόληση. Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πληγούν και υπάρχουσες θέσεις εργασίας θα χαθούν, με την κρίση να κυριαρχεί και την ανεργία να πλήττει ενάμιση εκατομμύριο εργαζόμενους.

Το να προστεθούν εκατομμύρια τόνοι τσιμέντου και ασφάλτου στην περιοχή είναι μια εφιαλτική προοπτική από περιβαλλοντική άποψη. Οι συνέπειες στη θερμοκρασία θα είναι μετρήσιμες και σημαντικές και θα αποτελεί πλέον μια από τις «θερμονησίδες» του Λεκανοπέδιου.

Εμείς πιστεύουμε ότι εάν ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να εκδηλώνει ενδιαφέρον μπορεί να οικοδομήσει στο χώρο το γήπεδο του, ώστε να καλυφθούν οι αθλητικές του δραστηριότητες.

Η φερόμενη ως διπλή ανάπλαση στο σκέλος της Αλεξάνδρας δεν προκύπτει από πουθενά γιατί εάν ο Παναθηναϊκός δεν ενδιαφέρεται για τον Ελαιώνα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη Λ. Αλεξάνδρας.

Καταθέσαμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το κείμενο της Επιτροπής Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα του οποίου υιοθετούμε το σκεπτικό, την ανάλυση και τις ολοκληρωμένες εναλλακτικές προτάσεις που εμπεριέχονται σε αυτό.

Καλέσαμε την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει στην καταψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δήθεν ¨ανάπλασης¨ των περιοχών Βοτανικού και Λ.Αλεξάνδρας, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και θα έχουμε ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι Περιφερειακές Παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ. προχώρησαν στην υπερψήφιση της Μελέτης και την έκφραση θετικής γνωμοδότησης, που μόνο ως περιβαλλοντοκτόνα μπορεί να χαρακτηριστεί.  Είναι υπόλογοι στο λαό της Αττικής.

Το δρόμο που έκλεισαν οι πολίτες με τους αγώνες τους στα μεγάλα διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα για να μην περάσει η ρύθμιση που τσιμεντοποιεί την περιοχή θεωρούμε ότι θα ακολουθήσουν και τώρα προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους να διαβιούν σε μία πόλη φιλική προς τους κατοίκους της, ώστε να γίνει στην περιοχή μια πραγματική και όχι μία τσιμεντένια ανάπλαση.Για την Περιφερειακή Παράταξη   ¨ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι     

                                                                 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ  -   ΝΙΚΟΣ  ΒΟΥΤΣΗΣ  -   ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...