Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.

Το άρθρο του ΙΑΝΟΥ με τσίγκλισε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις για τον ξεσηκωμό στις πλατείες, πέρα από την καθημερινή πλακίτσα - ψυχοθεραπεία. Πρόκειτε για το πρώτο από μια σειρά 2-3 άρθρων που ενώ είναι τόσο άχρηστα για τον συλλογικό προβληματισμό, επέλεξα να τα καταθέσω έτσι, χωρίς λόγο.

Κάπου διάβασα λοιπόν μια ενδιαφέρουσα άποψη – νομίζω στον Πιτσιρίκο, ξέρετε αυτόν τον φοβερό  τυπά που είναι από αυτούς που διδάσκουν blogging τους Έλληνες – που λέει ότι στις πλατείες των Αγανακτισμένων ΕΛΗΞΕ Ο ΕΜΦΙΛΙΟΣ.

Ο Πιτσιρίκος είναι «πρώην» αριστερός, αυτό είναι σίγουρο.  (ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ «ΣΟΦΙΕΣ» ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ – τουλάχιστον ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρω ).

Και το «πρώην» πλέον – όπως έχετε διαπιστώσει σε όλες μας τις αναρτήσεις – το χρησιμοποιούμε για να προσδιορίσουμε μονολεκτικά την διαφοροποίηση από τον παλιό – εμφυλιοπολεμικό/πολυτεχνικό διαχωρισμό δεξιών,  αριστερών ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δηλαδή ρε Νταβία τέλειωσε ο διαχωρισμός; Θα μας βγεις και συ τώρα να μιλάς για αποϊδεολογικοποιημένη πολιτική;;; Και το "δεξιά – αριστερά" μόνο την Ελλάδα αφορά;
Πέθανε ο διαχωρισμός ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ;;;
Όχι!
Αυτό δεν πέθανε.  Αντιθέτως! Οξύνθηκε από τη Νεοταξική Παγκοσμιοποίηση. Αλλά αυτό είναι κουβέντα που θα την πιάσουμε άλλη ώρα…

Η πολιτική πάντα δομείται πάνω στις ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ και σε ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ.
Και η αντίθεση  ΚΕΦΑΛΑΙΟ (με την σημερινή έννοια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ) – ΕΡΓΑΣΙΑ (με την έννοια των ανθρώπων που ζουν από την καθημερινή εργασία τους – δεν έχουν μπαζώσει για 10 γενιές έτοιμα) είναι πιο βίαιη και συγκρουσιακή παρά ποτέ.

(ίσως το σωστό είναι να προσθέσω « …στη ΜΕΤΑΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ», στο "παρά ποτέ",  αφού πριν είχαμε και συνθήκες κυριολεκτικής σκλαβιάς  αλλά μην το ξευτιλίσουμε με την κυριολεξία. Μια αποψούλα  ενός απλού εμποράκου καταθέτω, δεν θέλω να παραστήσω τον … Μάρξ).
Και η αντίθεση ΛΑΩΝ και ΧΩΡΩΝ που σχηματικά έχει περιγραφεί ως αντίθεση ΒΟΡΡΑ - ΝΟΤΟΥ οξύνεται και παίρνει διαστάσεις ΡΗΓΜΑΤΟΣ.

 Άρα εξ ορισμού υπάρχουν οι «αποδώ» και οι «αποκεί».
Όποτε οι ΑΒΟΛΕΥΤΟΙ  της ιστορίας, ήταν στην ίδια πλευρά  με τους ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ της, την πάταγαν. Τους χρησιμοποιούσαν και τους πέταγαν.
Στην Ελλάδα θυμίζω το ιστορικό συμβολισμό που έγινε και ιστορική «καζούρα»: «ΕΛΙΑ – ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΤΣΟ ΒΑΣΙΛΙΑ».
Συνηθίσαμε να το λέμε «οι δεξιοί» και «οι αριστεροί» έχοντας βάλει την αντίθεση στον άξονα των Χ. (Αμετανόητος παραμένω  στην άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με τη μαθηματική σκέψη).
Η άρχουσα τάξη και τα τσιράκια  της από τη μια  και οι άλλοι, τα θύματα, από την άλλη.  Η ΔΕΞΙΑ της ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ των «απόξω».
 Και το ΚΕΝΤΡΟ, στη μέση. Η Δημοκρατική Παράταξη, η παράταξη των μεσοστρωμάτων, των μικροαστών, που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ αλλά ήταν «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ». Δηλαδή αμφισβητούσαν και κατέκριναν τον ραγιαδισμό και την υποτέλεια της ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ στα ξένα ισχυρά κέντρα, χωρίς να αμφισβητούν όμως  το κυρίαρχο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Και βέβαια υπερασπίζονταν την πολιτική δημοκρατία. Και προέτασσαν συνεχώς το αίτημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ απέναντι στην «ξεπουλημένη, ξενόδουλη» - όπως έλεγαν - ΔΕΞΙΑ που χρησιμοποιούσε ακόμα και αντισυνταγματικές εκτροπές , βία, καλπονοθείες, εκβιασμούς, παρακράτος για να επιβάλει το STATUS της.
(Φαινόμενα που ο Πεταλωτής θα στηλίτευε προχθές , στην Αργυρούπολη  και θα έλεγε ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν της δεξξξξξάς (παχύ το ξ), πριν φάει το γιαούρτι και τον πάρουν στο κατώπι).
ΟΛΗ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,  ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΩΝ Χ:  ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΚΕΝΤΡΟ – ΔΕΞΙΑ.
Ας πάμε λοιπόν στις σημερινές συνθήκες να επιχειρήσουμε να αναζητήσουμε τους «αποδώ» και τους «αποκεί».
Για να κάνουμε τις αναγωγές μας στον άξονα:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ και ΠΟΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ και ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;;;;
Το ΠΑΣΟΚ που θέλεις να το βάλω;; Γιατί το ΝΕΟΠΑΣΟΚ, τι να κάνουμε – και αν νομίζει κανείς ότι αυτό δεν το λέω με πόνο καρδιάς για τα 30 χαμένα χρόνια της νιότης μου είναι απλώς ΜΑΛΑΚΑΣ και δεν ασχολούμαι μαζί του  – με τι θα ταυτιζόταν από την ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΗ και την ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ;;;
Ε, δυστυχώς για εμάς του μαλάκες που τρέχαμε σε βουνά, λόγγους και ραχούλες, ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ και την ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, απαντώ συντετριμμένος!

Όμως σε αυτό το κόμμα εκφράστηκαν δυνάμεις ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ, που  εγκλωβίστηκαν - θες να το πεις - επέλεξαν έτσι,  στις συνθήκες  της κάθε δεκαετίας από το 70 και μετά - θες να το πεις -  ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ – πίστεψαν όμως ότι  έτσι έπρεπε να κάνουν για να υπηρετήσουν τις απόψεις τους. Και είναι σχεδόν οι μισοί Έλληνες.  Άντε χώστους όλους σήμερα «Δεξιά»;;;
Και η ΝΔ του Σαμαρά;; ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ;;  «Κάτσετε παιδιά να ισορροπήσουμε κατηγορώντας για όλα την Αριστερά που κάνει φασαρίες (Γιακουμάτος) αντιστεκόμαστε τώρα για να πάρουμε το γκουβέρνο που μας πήρε εξαπατώντας τον λα,ό αυτός ο απίστευτος ΓΑΠ;;
 Ναι αλλά ιστορικά εκεί μέσα εκφράζεται η παραδοσιακή δεξιά και τα τζάκια της.  Που έχει ιστορία ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ και ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, λέει ο άλλος.  Αυτοί δεν είναι που διατύπωσαν και πολιτεύτηκαν με την θωρία της "Ψωροκώσταινας" .... εξ απανέκαθεν που λένε, που σε αυτή και στον κομπλεξισμό των σημερινών  ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΩΝ δεν βασίστηκε όλη η προετοιμάσία της κοινής γνώμης για το κοινωνικό πείραμα που συντελείται αυτή τη στιγμή σε βάρος των παιδιών μας;;;
 Και τι να με κάνει να πιστέψω ότι θα «διαπραγματευτεί»  μέχρι τέλους – πλην ίσως το καταγεγραμμένο και πληρωμένο με κόστος, προσωπικό ιστορικό τσαμπουκά του Αντώνη Σαμαρά στο Μακεδονικό;  (Φτάνει άραγε;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!) Η δομή του κόμματος είναι τέτοια που εγγυάται ότι στο τέλος ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ αλλά θα λέει ότι «δεν το ψήφισε ολόκληρο αλλά διαφώνησε … σε μια υποπαράγραφο ενός άρθρου).
Όμως από εκεί  έχουν περάσει  σχεδόν οι άλλοι μισοί Έλληνες;;; Τι είναι;;; Κεφάλαιο;; Βολεμένοι όλοι;;; (πολλοί είναι οι βολεμένοι,  αλλά ξέρω και κάτι παιδιά – Νεοδημοκράτες, με καλό μυαλό, που κυνηγάν το … 100άρικο για να ζήσουν);;;;;

Και η Αριστερά του Πολυτεχνείου; Η Δαμανάκη;;;; Τι είναι σήμερα;  Μα στην Αριστερά μπορείς να βρεις ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ που πρέπει να ντρέπεσαι να τους μιλήσεις, αναλογιζόμενος ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ. Ξέρω μερικούς. Τι φταίνε αυτοί για την Δαμανάκη;;;
Και ο Καρατζαφέρης;;; Που ενίαι ο καλύτερος σύμμαχος του ΓΑΠ που είναι … "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ";;; ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ. Δεξιά όπως τον κοιτάς εσύ ή αυτός;;;
ΕΛΗΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ  ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΓΚΩΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΤΑ CAYMAN, ΤΑ ΜΠΑΡΜΠΕΪΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ … ΝΗΣΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, διαλύοντας την παραγωγική βάση της χώρας.

 Και γαμώ τις επισημάνσεις, έκανε ο Πιτσιρίκος! Ποιος εμφύλιος τώρα και ποια αριστερά (όπως μπαίνεις ή όπως βγαίνεις;)
Και  για να το πω όπως ακριβώς το αντιλαμβάνομαι  προσωπικά,  αυτό το τσιτάτο  – ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΚΕΨΗ – οι Έλληνες κατάλαβαν ότι δεν αρκεί πλέον ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ για να λύσουν τις σημερινές αντιθέσεις που βιώνουν.  Άρα πέταξαν το παλιό τευτέρι, με τις παλιές αναλύσεις.
Το πρόβλημα της χώρας δημιουργεί  εξίσωση με παραπάνω από έναν άγνωστο.
Άρα ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ πρώτου βαθμού.
Και όποιος σου λέει ακόμα  να το αντιμετωπίσεις ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ, απλά σε κοροϊδεύει αναγνώστη μου!
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ!
Απλά μασηματικά! ΑΛΓΕΒΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

Δεν αρκεί ο άξονας των Χ. Πρέπει να πάμε τουλάχιστον στο επίπεδο, ίσως και στο χώρο αλλά ας μην πελαγοδρομήσουμε περισσότερο. Ας πάμε τουλάχιστον στο επίπεδο.
Νέες ταξικές συμμαχίες διαμορφώνονται από ανθρώπους προερχόμενους από την ΠΡΩΗΝ ΔΕΞΙΑ και την ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Συμμαχίες που θα είναι ΒΑΘΙΕΣ γιατί θα βασίζονται ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.
 Είναι άνθρωποι που θα τους ενώσουν ΚΟΙΝΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.
Είναι οι νέοι «αποδώ» και οι νέοι «αποκεί» .
 Όπως ήταν ΒΑΘΙΕΣ και ΑΝΤΕΞΑΝ τόσα χρόνια οι διαχωριστικές γραμμές των «δεξιά» και «αριστερά»  του εμφυλίου.
Ελπίζω πραγματικά να μην χρειαστεί ένας νέος «εμφύλιος» ή μια νέα αιματοχυσία τύπου Πολυτεχνείου, μεταξύ των «αποδώ» και των «αποκεί».  Εύχομαι  να υπάρχει η δημοκρατική ωριμότητα να ΞΑΝΑΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ  ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Αυτό ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ!  Αλλιώς θα πέφτει η ΝΤΟΥΜΑΤΙΑ (ελπίζω να μείνει μέχρι εκεί) σύννεφο.
Και επειδή πολύ παλιοί «δεξιοί» είναι σήμερα «Αβόλευτοι» και πολύ παλιοί «αριστεροί» είναι σήμερα ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ  ΠΟΥ ΘΑ  ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ και της ΕΡΕ, έρχομαι να ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΩ – υπό αυτό το σκεπτικό - ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ότι ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ οι Έλληνες υπογράφουν τη λήξη του ΕΜΦΥΛΙΟΥ και εκεί τοποθετούνται  οι νέες ταξικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των – έτσι θα τους λέω από σήμερα και μπρος –«αποπάνω» με τους «αποκάτω».  
Πρέπει να τοποθετήσουμε σύντομα τα νέα κοινωνικά δεδομένα  σε ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΟΝΩΝ ΧΨ για να παράξουμε πολιτικές λύσεις.
Το ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ,  δεξιά - αριστερά περιγράφει το παλιό πολιτικό σύστημα.
ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΛΥΣΕΙΣ και το μόνο που κάνει είναι να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο καθώς λυσσομανά, όπως το λιοντάρι που ψυχορραγεί.
Όμως οι νέοι  πρέπει να φτιάξουν ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.  Το σύστημα που θα αποτινάξει το χρεωκοπημένο σημερινό ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα. Και θα το αντικαταστήσει με καλύτερο. Πιο ΔΙΚΑΙΟ και ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.
Σύστημα ΟΧΙ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ! Πιο σύνθετο. Όπως η εποχή μας!
Το μέλλον απαιτεί τρεις βασικές παραδοχές για να γεννηθεί. Παραδοχές που τώρα που η γκαστρωμένη κοινωνία κοιλοπονά πρέπει να γίνουν από όλους για να αποτελέσουν την βάση του νέου συστήματος:
1)      Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΟΠΟΙΕΙΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΑΣΜΑΤΩΝ.

ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΡΗΣΣΑΝ – μόνοι τους, σε δύσκολους καιρούς  -  ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.  Σε αυτό δικαιώνεται απόλυτα ένα ξεχασμένο σύνθημα «Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ».

Και δεν εννοώ χωρίς το κόμμα, τους μηχανισμούς και τη δομή του.  

Εννοώ την αντίληψη για ΑΛΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ στην οποία – θεωρητικά τουλάχιστον   – έμειναν σταθεροί και έχουν ΧΡΗΣΙΜΕΣ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ και η οποία δεν μπορεί να προέλθει χωρίς ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΤΑΞΙΚΟ, ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Χ
2)      Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, πολύ δε περισσότερο η ηγεσία της «Παραδοσιακής Αριστεράς» ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ που ήταν παλιά ΔΕΞΙΟΙ ή ΚΕΝΤΡΩΟΙ επειδή δεν έχουν αριστερά κομματόσημα,  πολύ δε περισσότερο να μοιράζουν πιστοποιητικά κοινωνικής ευαισθησίας κατηγορώντας όσους λένε (παραδειγματικά το αναφέρω) ότι η Ελλάδα δεν χωράει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ μαζί με  το ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ και ολίγον από ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ως ρατιστές. (Είναι και πολλοί  αυτοί, πού να τους βάλεις για να μην σε λένε ρατσιστή, δεν χωράνε …).  
3)      Δεν είναι πρόταγμα της γενιάς μας και των νεοτέρων ημών -  αλλά και των γονιών μας που πλήρωσαν με μια ζωή εργασίας μία γ/μένη σύνταξη που σήμερα τους την πετσοκόβουν  μην τυχόν σκάσει το CDS στα χέρια της BULLSHIT TRADE UNION SA να λύσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιθέσεις του ΕΜΦΥΛΙΟΥ, της ΧΟΥΝΤΑΣ  και της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.  Πολύ δε περισσότερο να αναζητήσουν οι ηττημένοι των προηγούμενων περιόδων την ρεβάνς στην πλάτη των νέων που διεκδικούν την ζωή τους, μετατρέποντας τις νέες αναζητήσεις σε παλαιούς σκυλοκαβγάδες.

Για τις  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ της εποχής μας πρέπει  να αναζητηθούν νέες απαντήσεις, νέες συμμαχίες και τελικά νέοι κομματικοί σχηματισμοί ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

(Φοβερή  ηδήλωση του  ΓΑΠ που πέρασε στα ψηλά: «… κατανοώ τους νέους που διαδηλώνουν αφού ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ» …  Πάλι χαζομάρα νομίζετε ότι πέταξε; Ακόμα για χαζό τον έχετε;)
Δηλώνω λοιπόν ότι προσωπικά από σήμερα ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΟΥΜΕ με την αντίληψη της πολιτικής ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΩΝ Χ, του  «αριστερά – δεξιά».  Προσθέτω και  το άξονα των ψ. Τους  «αποπάνω» και «αποκάτω».  

Και έτσι – όπως πριν ήμουν ΑΡΙΣΤΕΡΑ τώρα είμαι και ΑΠΟΚΑΤΩ.

ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΤΩ! ΤΑΞΙΚΑ!  Όπως ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ ΑΠΟΚΑΤΩ είναι ΟΛΟΙ οι Αγανακτησμένοι.

Είναι σε θέσεις στο επίπεδο που δεν χωρούν στο μονοδιάστατο πολιτικό σύστημα του άξονα των Χ!

Πλέον λοιπόν θα  μιλάμε τουλάχιστον  για 4 τεταρτημόρια: ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ – ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ – ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Και αυτό που επιχειρεί  σήμερα το καθεστώς και τα μέσα του είναι να προσπαθεί με κάθε  τρόπο να διατηρήσει  στην μονοδιάστατη αντίληψη της πολιτικής και των αντιθέσεων.

Να συνεχίσει να  μας εγκλωβίζει όλους  στον άξονα των Χ.

Γιατί σε αυτή τη μονοδιάστατη προσέγγιση, έχει βρει τον τρόπο να επιβάλλει  το STATUS του, ακριβώς όπως το είχε κάνει η πολύ παλιά ΔΕΞΙΑ.

Βιώνουμε όμως ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για να «μασήσουμε». Και δεν είμαστε τόσο μαλάκες για να περιμένουμε την ελπίδα να πεθάνει πλέον. Είναι γνωστό ότι πεθαίνει ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

Θα αναζητηθούν λύσεις σε περισσότερες διαστάσεις ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΚΑΤΩ!

ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ!

Είμαστε στα 2 τεταρτημόρια ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ  Ψ στο επίπεδο.

Και άρα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ να αναζητήσουμε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΞΙΚΕΣ συμμαχίες και διεξόδους  εδώ - στα κάτω τεταρτημότια - για να διαμορφώσουμε – ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε, γιατί εύκολο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ -   ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ για τα παιδιά μας.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΟΥΦΕΚΙΣΤΟΙ;;; Δεν λέει.

Δεν θα ξανασχοληθώ με ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ κατά του μετώπου των Αγανακτισμένων.

Ας κάνουν τις θεωρητικές αναλύσεις λοιπόν οι του κλασσικού. Οι τριτοδεσμάκηδες της γενιάς μας.

Εμείς του «πρακτικού», οι «πρωτοδεσμάκηδες» λειτουργούμε με τη ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. Και ξέρουμε ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Και η ΛΟΓΙΚΗ και οι ΑΡΙΘΜΟΙ λένε ένα πράγμα:

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!
ΦΥΓΕΤΕ ησύχως και ειρηνικώς.
ΠΟΙΟΙ;;;  Πού βρίσκεται η γραμμή αφου όλοι φταίμε;;;

Ξέρετε ποιοι, αλλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Θα σας το λέει μέχρι να το καταλάβετε,  Η ΠΛΑΤΕΙΑ!

            ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ:
ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ.
Είδατε τι προβοκάτσια ήταν αυτοί που έγινε αλήθεια με τον Παπακωνσταντίνου!  Άκου μην τραγουδήσει! Μιλάμε τώρα για μεγάλη και επιτυχημένη πρακτόρευση για να μην γεμίσει αύριο ο κόσμος το Σύνταγμα, τα Χαυτεία και την … Κάνιγγος. 


ΙΑΝΟΣ : Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΑΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ. ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ;;;

Αν υπάρχει κάτι κατεπείγον αυτή την ώρα, αυτό είναι ν' απαλλαγεί ο τόπος απ' τους προδότες που τον έφεραν στα γόνατα.

Δεν είναι δυνατόν να διατυπώνονται αιτήματα σωτηρίας της πατρίδας προς εκείνους που την κατέστρεψαν αρχικά. Κι είναι οι ίδιοι ακριβώς!

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι το "ελληνικό πρόβλημα" είναι, πρωτίστως και κυρίως, πολιτικό.

Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα.

 Αποδεδειγμένα διαθέτει έναν απίστευτο πλούτο πρώτων υλών και μπορεί να παράξει τα πάντα.

Αποδεδειγμένα, επίσης, μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσα τους πάντες, σε όλα τα επίπεδα, από την αγροκτηνοτροφία και τη βαριά βιομηχανία, μέχρι τις επιστήμες και τις τέχνες.

Αυτό που μας "έφαγε" μεταπολιτευτικά ήταν η πολιτική συμμορία των κλεφτών, των απατεώνων και των πουλημένων.

Δεν είναι φτωχή η Ελλάδα, είναι λείψανδρη.

Χρειάζεται, λοιπόν, να ξαναβρούμε τους εαυτούς μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας, το φρόνημά μας, τον σκοπό μας, χρειαζόμαστε όραμα και πίστη, θάρρος κι ανδρεία, μαχητικότητα, τόλμη, αποφασιστικότητα.

Χρειάζεται να ξαναγίνουμε λαός και μάλιστα επειγόντως.
Κανείς δεν θα μας σώσει: αυτός που περιμένουμε είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Είναι, λοιπόν, επείγουσα ανάγκη να γκρεμιστούν οι σάπιοι. Τώρα αμέσως!

Μετά, είναι απόλυτη ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι μας ζητούν οι άσπονδοι "εταίροι" μας.

Εκείνο που ουσιαστικά μας ζητούν, είναι να ξεπουληθούμε και να σκλαβώσουμε τα παιδιά μας και την πατρίδα μας, για να ξεπληρώσουμε τα επενδυτικά ρίσκα των ξένων τραπεζών, και των πάσης φύσεως "θεσμικών", όταν αποφάσισαν να τζογάρουν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Το έχω ξαναγράψει: όταν φαλίραν οι αμερικάνικες "τοξικές" τράπεζες, οι ιδιώτες ομολογιούχοι πήραν τον μπούλο.
"Παίξατε και χάσατε", τους είπαν οι εμπορικές τράπεζες.

Δεν τους είπαν: "Χίλια συγγνώμη, πολυχρονεμένοι μας ομολογιούχοι, που επενδύσαμε τα λεφτά σας σε χαρτοφυλάκια υψηλού ρίσκου. Μην σκάτε όμως, θα κάνουμε τ' αδύνατα δυνατά, θα ξεπουλήσουμε όσο όσο τις ιδιοκτησίες της τράπεζας, θα βγάλουμε στο παζάρι ακόμα και τις καρέκλες και τα γραφεία, θ' απολύσουμε όσο κόσμο χρειαστεί, θα βγούμε και στην ζητιανιά ακόμα, αλλά θα σας αποζημιώσουμε πλήρως και στο ακέραιο!".

Κέρδη και ζημίες, αυτά έχει το εμπόριο και ο χρηματιστικός τζόγος.


Είναι, λοιπόν, επείγουσα ανάγκη η Ελλάδα να δηλώσει αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και να το επαναδιαπραγματευθεί συνολικά.

 Όχι από μαγκιά και καουμποϊλίκι, όχι επειδή είμαστε παιδιά τζιμάνια και μπαταξήδες, αλλά γιατί, απλώς, είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί το χρέος αυτό χωρίς να καταστραφεί ολοκληρωτικά η Ελλάδα κι η ελληνική κοινωνία.

Καλά τα συμφέροντα των πιστωτών, αλλά άγια τα δίκια ενός λαού.

Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, οι αγανακτισμένοι ραγιαδιστανοί, το έχουν αναγνωρίσει τα διεθνή δικαστήρια σε ανάλογες περιπτώσεις: τα συμφέροντα της κοινωνίας υπερέχουν των συμφερόντων των πιστωτών ενός κράτους.

Να δούμε, λοιπόν, πόσα χρωστάμε και πόσα μπορούμε να πληρώσουμε.
Γιατί δεν τα χρωστάμε όλα όσα μας λένε ότι χρωστάμε και, κυρίως, απ' αυτά που πραγματικά χρωστάμε μπορούμε να πληρώσουμε ένα μέρος μόνο κι αυτό σε δεύτερο, ή ακόμα και σε τρίτο, χρόνο.

Παρακάτω, είναι απόλυτη ανάγκη να τ' αλλάξουμε όλα εδώ, στο ραγιαδιστάν, μπας και ξαναγίνει Ελλάδα.

Και το κράτος πρέπει να γίνει κράτος, κι όχι ένα ρημάδι μαγαζί-μπουρδέλο που διανέμει προσόδους στους "ημετέρους", και ο επιχειρηματίας πρέπει να ξαναγίνει επιχειρηματίας, κι όχι οιονεί "εχθρός του λαού", ούτε βεβαίως κρατικοδίαιτο παράσιτο, και πρέπει να μάθουμε όλοι μας να ζούμε μέσα στις δυνατότητές μας και πρέπει να μάθουμε πού τελειώνει το κράτος και πού αρχίζει η κοινωνία των πολιτών, όλα πρέπει να τα μάθουμε απ' την αρχή και να τ' αλλάξουμε.

Τέλος, θα πρέπει κάποια στιγμή ν' απαλλαγούμε απ' τα μεταπολιτευτικά τοτέμ και ταμπού.
 
Δεν είναι "μονόδρομος" η "ευρωπαϊκή προοπτική" της Ελλάδας, έτσι όπως αυτή η "προοπτική" κατάντησε εν πάση περιπτώσει. Είναι μόνο μια επιλογή.

Όσο μας συνέφερε, ή όσο μας συμφέρει, είναι καλή. Απ' την στιγμή που έγινε, ή θα γίνει, επιζήμια για τον λαό μας και τον τόπο μας, τότε θα πρέπει να βρούμε και ν' ακολουθήσουμε άλλους, πιο συμφέροντες, δρόμους, άλλες, εθνικά συμφέρουσες, επιλογές. Πάντως, δεν είναι δυνατόν να εμμένουμε σε μια πολιτική επιλογή, που τη στιγμή αυτή καταστρέφει τη χώρα μας προς όφελος ξένων, κρατικών και ιδιωτικών, συμφερόντων.

Αν υπάρχει ένα σύνθημα που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αυτό είναι το:

"Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες".

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023926
Fax. 2132023925
www.halandri.gr
email: press@halandri.gr
 
                                                                                                                Χαλάνδρι, 31 Μαϊου  2011

                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          O Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το  Σώμα Εθελοντών του Δήμου, το 2ο και 3ο Σύστημα Προσκόπων, το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, το Σύλλογο Προστασίας Ρεματιάς, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, θα υλοποιήσει την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 τον καθαρισμό τμήματος  της ρεματιάς Χαλανδρίου. Η δράση αφορά το τμήμα της ρεματιάς που εκτείνεται μεταξύ της γέφυρας του Αγ. Αθανασίου και της οδού Πολυδρόσου. Ως χώρος συγκέντρωσης καθορίζεται η διασταύρωση των οδών Ευρίπου και Κηφισού.

Η συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων της πόλης μας όπως επίσης και των δημοτών είναι πολύτιμη.                                                     

                                            

                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *